Inte riktigt slut

Jag var precis på väg att skriva att såväl helgen som OS nu var slut för den här gången. Men med bara sekunder kvar att spela av hockeyfinalen kvitterade glädjande nog USA. Glädjande säger jag inte för att jag tycker om stormakten som land, tvärtom snarare.

Men gällande hockeyn gillar jag verkligen inte Kanada. Som Wikegård har påpekat är kanadanserna ett väldigt trevligt folk (inte för att jag vet något om det, men det stämmer säkert) men när det kommer till hockey blir alla individer riktiga as. Inte riktigt Wikegårds ord de sista men så verkar det i alla fall vara. Deras cyniska stil uppskattas långt ifrån alltid av mig och jag hoppas verkligen USA tar det här.

. . . . . . .

Att hockeyn går till
förlängning gör mig heller ingenting. I stället är det skönt att njuta i ytterligare några minuter av en helg som har varit riktigt bra. Som jag redan har skrivit här gick matchen för såväl min som hela lagets del riktigt bra igår och resten av dagen blev även den trevlig och lyckad.

Idag har jag sedan följt horoskopets budskap. Det stod nämligen något i stil med att "det finns mycket att göra men du väljer att ta det lugnt" och det är precis vad jag har gjort. Mest fotbollstittande (tre viktiga Milanpoäng förgyller söndagen) och mys med älsklingen har det blivit och nu sitter jag här i stället för att gå och lägga mig, trots att klockan ringer halv sju imorgon.

Då börjar nämligen praktiken och egentligen borde jag ha planerat den klart mer än vad som är fallet. Åtminstone lät det så på min handledare som ringde förut. Men det är svårt att planera ordentligt när man inte har fått information om vad eleverna har gjort tidigare under terminen eller ska göra senare. Dock verkar det som att jag får ganska fria händer och en del idéer finns så det ska nog gå bra.

. . . . . . .

Innan bloggandet får vara
över för här helgen ska jag bjuda på ett småroligt citat i äkta Arne Hegerfors-anda från min kära sambo. Vi satt och tittade på hundar i fredags (är nog snart så att vi är tre i familjen här) och när Karin strax efter läste om hunduppfostran på nätet förklarade hon följande för mig: "Man ska inte skälla på hunden". Inte jama på katten eller råma på kossan heller kanske? ;)

Voff voff! Gonatt.


Toppenlördag

Den här lördagen, av vilken det bara återstår en timme nu, går verkligen inte att klaga det minsta på. Efter en lugn, mysig kväll med Karin inleddes dagen med lite sovmorgon och därefter förberedelser inför dagens match för min del.

. . . . . .

Väl uppe på Olympiafältet fick dagen en riktigt lyckad fortsättning. Seger mot Hyllinge GIF med 4-1 (1-0) blev det efter en riktigt stark laginsats där vi visade härlig inställning och aggressivitet. Hela Olympia stod för en stabil insats och för egen del gick det riktigt bra som högerback. Jag fick 90 minuter idag och det kändes riktigt fint. Skönt att kunna vara nöjd såväl över sig själv som över hela laget.

Mer om matchen finner ni numera i vanlig ordning här:
http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx 

Den nya bloggportalen ger mig fler läsare men även under den gamla adressen kommer det att bli en del uppdatering:
http://glidtackling.blogg.se/ 

Detta då den ger fler möjligheter till att göra lite snyggare inlägg och den kommer bland annat att användas till att publicera bilder framöver.

. . . . . .

Efter matchen spenderade jag några timmar tillsammans med Karin här hemma innan vi begav oss till olika destinationer. Hon på middagsfixande och schlagertittande med några klasskamrater, jag till coach Bergendahls nya lya där han, jag, Cedergren och Wessberg kikade på lite fotboll och drack några öl. Riktigt trevligt det och extra nöjda var vi tack vare dagens match.

. . . . . .

Några timmar på Fågelsångsvägen fick räcka
för min del och när den övriga trion fortsatte hem till Wessberg rörde jag mig hemåt. Det passar som handen i handsken att varva ner, rätt trött som man är nu, med lite dator och tv nu innan jag kryper ner för att invänta att bli väckt när min kära sambo kommer hem framåt natten.

Imorgon ska jag fortsätta att insupa nöjdheten över dagens insats och dessutom passa på att fixa lite skolarbete samt ta tag i att styra upp mitt fotoalbum. Men nu låter jag tröttheten inta min kropp och mitt huvud helt och lutar mig tillbaka i soffan.



Raggmunkar och fredagskväll

Det är för jäkla gott att sitta här och slappa framför tv:n med laptopen i knäet och känna sig nöjd över vad som har åstadkommits den här veckan. Självgodhet smakar gott i lagom mängd, det måste ni väl hålla med om?


. . . . . . 
 


Självgod var undertecknad dock verkligen inte igår. Så långt ifrån nöjd med mig själv kunde jag vara när raggmunkslagandet gick käpprätt åt helvete. Jag vet, man ska inte kunnas misslyckas med det. Och på förhand var jag så självsäker att min status på Facebook vad ytterst nära att säga "raggmunkar ska inte ens jag kunna misslyckas med".

Nu blev det så att smeten blev för tunn, flöt ut över hela stekpannan och fick mitt humör att sjunka. Om mitt eget humör sjönk lågt var det dock inget jämfört med vad min kära sambos gjorde när hon, under en paus i det kämpiga tentapluggandet, kom ut i köket och såg att maten som enligt tidsplanen snart skulle stå på bordet var långt ifrån serveringsklar.

Oj, säger jag bara, vilket ansiktsuttryck och humör min kära dam antog när hon såg hur det gick för mig. Jag kan också säga att jag från och med nu aldrig kommer att misslyckas med raggmunkar igen, åtminstone inte kvällen före en viktig tenta för Karin...

Tilläggas bör kanske att hon är gladare nu, möjligtvis för att jag städade... ;)


. . . . . .


Fredagskvällen hos Nilsson/Alfredsson spenderas i lugnets tecken. Det är lite "det-gamla-gifta-paret-känsla" över kvällen då vi efter promenaden och handlandet lagade lax med klyftpotatis, tog kaffe på maten och sedan sjönk ner i soffan framför Let's dance.

Karin har fastnat framför sin dator med hundtittande. Det planeras nämligen tillökning i form av en liten vovve och det är hon som är drivande gällande den idén. Själv har jag gett mitt medgivande och är med på ett hörn, väl medveten om att ett nej tack till hund från mig skulle innebära en missnöjd sambo och en försämrad samborelation... :)


. . . . . .


6 + och delvis sol idag.
Änltigen en försmak av våren!
Helsingborg lär vara en underbar sommarstad och redan idag fick vi en föraning om hur mysig och trevlig den är när vädret tillåter långa promenader, helst nere vid havet med Helsingör och dess vackra slott i sikte.

Här trivs vi och än bättre kommer det att bli. Kommer verkligen inte behöva ångra flytten hit, det känner jag redan nu.


. . . . . .


Till sist lite reklam:
Min fotbollsblogg är som bekant flyttad till en annan portal som ger fler läsare och några nya inlägg är publicerade. Kommer även att slänga in ett kortare inlägg ikväll inför morgondagens match mot Hyllinge IF så håll utkik ni som är fotbollsintresserade.

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx


. . . . . .


6-0 till USA mot Finland efter en period?! 
Och jag tittar på Let's dance i stället för OS-hockeyn?! 
Vad gör sambolivet med mig? :)



Moment 4 + diverse annat: check!

Igår hade vi examination på moment 4, det vill säga ett moment som heter specialpedagogiskt perspektiv och handlar om specialpedagogiska åtgärder inom skolan. Det har egentligen varit riktigt intressant men vi har haft för lite tid att arbeta med det och jag hade gärna sett att mer fokus lagts på just den här uppgiften.

Nu hade vi "bara" en gruppuppgift där vi skulle välja ut någon form av funktionshinder eller liknande och sedan presentera vad det innebär att ha det, vad det kan innebära för svårigheter i skolan, vilka problem och dilemman som läraren kan ställas inför med funktionshindrade elever i klassrummet och så vidare. Min grupp, bestående av mig och fyra tjejer som gillar att hacka på mig, hade valt AHDH och vår redovisning gick ganska bra. Riktigt skönt att ha den avklarad också och kunna fokusera på fem veckors praktik nu. Inget mer Kristianstad på över en månad och därmed inga riktigt så tidiga morgnar som nu har varit fallet.


. . . . . .


Det där med att de är dumma mot mig i basgruppen (som ni ser här nedanför) var med en nypa salt... :) Tvärtom tycker jag det är kul att vara i en grupp med högt i tak där huggen avlöser varandra, men med en lagom nivå och mycket ge och ta.



Jag trivs riktigt bra såväl med gruppen som med ett stort gäng av de övriga i klassen. Det finns en hel del sköna karaktärer där jag passar in och kan ha ganska roligt. Samspelet som duon Stefan-Loa har är till exempel alltid underhållande, "Vasso" har go attityd, Pakize och Jeanette går att tjabba med om allt och Andreas är allmänt stabil - för att sammanfatta lite kort :)


. . . . . .


Förutom att gårdagens examination är avklarad så har jag hunnit med att planera lite kort inför VFU:n och dessutom varit flitig idag. Samtidigt som Karin hade tenta passade jag på att städa lägenheten och i eftermiddag har vi sedan tagit en långpromenad och storhandlat.

Dessutom tränade vi som sagt i onsdags med gott resultat och imorgon väntar säsongens andra match för Olympia. Mer om den dyker upp senare.

Med andra ord har en hel del vettiga saker hunnits med och avverkats den här veckan hittills. Och nu är det bara att checka av alla veckans fixade uppgifter och invänta helgen.




Gott

Kvällens träning är över och det känns riktigt gott. Ett bra pass, klart bästa på flera veckor, av oss och över lag hög kvalité. Det känns som att vi är på rätt väg igen. Nya besked om var vi står kommer på lördag eftermiddag då nästa träningsmatch står på programmet när vi tar emot Skälderviken.


. . . . . . .



Gott är det också att Milan vände 0-1 till 2-1 sista tio borta mot Fiorentina ikväll. Missade matchen men har hört att Rossoneri tydligen vann orättvist. Ännu skönare då nästan och en ack så viktigt trepoängare. En bra kväll blev därmed än bättre när jag kom hem och fick reda på resultatet.


. . . . . . .


En annan sak som smakar fint är att det är en halvlek kvar av CL-mötet mellan Inter och Chelsea. Blir mer fotbollstittande ackompanjerat av ett par goda mackor och te efter paus. Min sambo verkar inte lika nöjd som jag över att det är fotboll på tv, men ikväll ska inte toffeln i mig ta överhanden. Är det fotboll i världsklass så är det... :)


. . . . . . .



Mindre gott är det däremot att klockan ringer 05.30 imorgon - och inte för att man ska hinna upp i tid och få på kaffet före OS-hockeyn. Nej, i stället är det skola i metropolen Kristianstad som gäller igen och tyvärr har vi examination imorgon på en gruppuppgift så kan inte prioritera bort den lektionen.

Men å andra sidan blir det gott när den redovisningen är klar och ytterligare ett momentet kan bockas för.

Slutet gott, allting gott således.
Gonatt!





Taskig tajming

Just nu är det taskig tajming, likt den Hedlund har enligt sin kollega i Sällskapsresan, när det gäller skola kontra OS. Jag såg nämligen nyss till min stora besvikelse att kvartsfinalen mellan Sverige och Slovakien/Tyskland spelas imorgon bitti klockan 06.00, med andra ord ungefär samma tid som jag måste upp för att bege mig till Kristianstad.

Typiskt att vi har examination i form av en gruppredovisning imorgon som inte går att smita undan ifrån. Får tänka på min trevliga basgrupp som förmodligen står och faller med mig och intala mig själv att jag genom min närvaro gör en väldigt god insats för dessa människor.. :)


. . . . . . . .


I övrigt ska jag dock inte klaga (mer än över att träningen ikväll infaller samtidigt som Milan tar sig an Fiorentina i Florens) då det mesta går enligt planerna. Tentan klarades som bekant av i måndags och när morgondagens redovisning är överstökad är en hel del klart och VFU:n väntar med start nästa vecka.

Förutom att stöka undan skolan hinns det med en hel del fotbollstränande och bloggande från min sida för tillfället. Ikväll tränar vi igen och på lördag är det ny match. Dessutom blev det ett par fotbollsinlägg i bloggform igår. Dock har den nya portalen, kylspray.com, strulat en del för mig de senaste dagarna så tills vidare har de nya inläggen nyss publicerats här:

http://glidtackling.blogg.se/


. . . . . . . .


Nu blir det lunchhopskrapande och därefter handlande. På återseende! 



Tenta och bloggflytt

Idag har jag haft min första tenta på högskolan i Kristianstad. I AU3 har vi nu klarat av ett moment som heter lärandeteorier där vi ska lära oss många olika teorier om hur undervisningen kan byggas upp, om hur eleverna lär sig, om vad som krävs för att lära sig och vad som krävs för att lära ut etcetera. Som tenta fick vi göra en så kallad didaktisk analys, det vill säga läsa om en observation från ett klassrum och utifrån teorierna beskriva hur läraren agerade, vad hon gjorde bra, vad hon kunde ha gjort annorlunda, på vilka sätt man skulle kunna hantera en sådan lärandesituation och så vidare.

Det gick ganska bra tror jag och det är gott att ha den avklarad. Blir inte resultatet minst godkänt måste jag säga att det är förvånande och det ska nog inte vara några problem att ha uppnått det målet.

Imorgon väntar skola igen och grupparbete inom ett nytt moment, som handlar om att vi ska väva in specialpedagogik vilket är intressant, där vi har examination i form av en redovisning på torsdag.


. . . . . . . .


HF Olympias hemsida fortsätter att uppdateras flitigt och är skönt att bara kunna luta sig tillbaka och läsa, utan att själv vara delaktig i vad som skrivs.

Senast upp på sajten är ett matchreferat följt av tränarkommentarer från lördagens träningsmatch:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=509256


. . . . . . . .


Min tämligen nystartade fotbollsblogg
kommer hädanefter att finnas på en annan portal. I stället för den här, blogg.se, så kommer kylspray.com att vara den portal som gäller. Formatet blir lite tråkigare och känns lite stelare men chansen att få fler läsare ökar markant.

Kylspray-sidans grundare Mikael Kristersson har frågat om jag vill skriva där då han känner till mig lite sedan Svenska Fans-tiden och nu kommer det att bli så framöver. Bloggen kommer att ha samma innehåll och vara lika blandad även i fortsättningen, men flytten innebär att jag förutom att själv locka läsare via marknadsföring av bloggen via till exempel Facebook får draghjälp då en renodlad sportbloggsportal automatiskt lockar många läsare.

http://www.kylspray.com/OtherFootball.aspx - välj Glidtackling där så hittar ni den


 

Så var den avklarad

Debutmatchen i HF Olympias röda tröja är nu avklarad och det känns riktigt bra. Det trots att mittbacksinsatsen under matchens andra 45 minuter inte var klockren och att vi förlorade med 2-1. Men ganska bra gick det trots allt, långt ifrån underkänt i alla fall, och bara att få debuten i nya klubben överstökad känns fint.

Mer om matchen dyker upp här i fotbollsbloggen imorgon:
http://glidtackling.blogg.se/ 


. . . . . . . .


Den här lördagen
har i övrigt bjudit på lite pingistittande och sedan god mat, melodifestival och film med älsklingen.

Efter fotbollsspelandet begav hade jag vägarna förbi Idrottens Hus och tittade till mina gamla pingisvänner Anneli och Tove spelandes för Långemåla BTK i damernas elitserie. Det gick inget vidare för dem men det var kul att komma förbi, säga hej och snacka lite efter flera års kommunikation endast bestående av MSN-snack och Facebook-skrivande.

Sedan blev det lite mathandlande innan hamburgare med bröd och klyftpotatis, melodifestivalstittande och filmen Butterfly effect stod på schemat. En riktigt mysig och trevlig kväll med min kära sambo och därmed blev det en perfekt fortsättning på en trevlig lördag.




Nytt försök 2.0

Det blir ingen match borta mot Mörarps IF imorgon.
Planen är på grund av förmiddagens snöoväder inte spelbar och matchen är inställd.

Men, glädjande nog blir det trots allt match i alla fall (om det nu inte snöar utav bara helvete imorgon förmiddag) då ledarstaben runt vårt lag lyckades styra upp en match mot lokalkonkurrenten Stattena IF. Alltså det lag som jag tränade med allra först här i Helsingborg. Det blir ett intressant första test och dessutom känns det kanon att vi i stället för bortaplan och grus nu får spela på vår träningsarena Olympiafältet i stället.

Så det blir ett nytt försök version 2.0 att få säsongens första träningsmatch spelad.

http://glidtackling.blogg.se/ - inför-texten i min blogg + länk till vår hemsidas införrapport


. . . . . .


Den här fredagen inleddes riktigt segt med irriterat, dåligt humör och allmän omotivation för att ta itu med någonting av värde. Dock har den glädjande nog börjat arta sig och jag har fått lite gjort. Examinationsuppgiften, den didaktiska analysen, är klar och dessutom har jag hunnit med att simma och basta lite.

Underhållande är det förresten att sitta i bastun och lyssna på de gamla skånska gubbarna som låter precis som Ernst-Hugo Järegård. Framförallt en av dem som brukar sitta där med jämna mellanrum har en röst som är läskigt lik den gamle skådespelarikonen som bland annat var briljant i filmen Kådisbellan när det begav sig. 

Nu lite plugg, mat, OS och slappande här hemma.




Nytt försök

Imorgon gör vi ett nytt försök att få säsongspremiären 2010 avklarad för HF Olympias del. Men frågan är om vädret tänker tillåta spel. Den som lever får se, som man brukar säga.

http://glidtackling.blogg.se/ - mer inför matchen finns här




Jag borde...

...ha varit klar med den didaktiska analysen som vi har examination på imorgon.

Men strul med att få tag i min handledare (han hade glömt mobilen hemma) på min blivande praktikskola igår, då jag skulle dit och göra den observation som ska ligga till grund för analysen, innebar ändrade planer. Observationen fick skjutas upp till i eftermiddags och därmed har det inte funnits nog med tid för att skriva klart hela analysen. Vilket innebär att jag får vänta tills examinationstillfälle två som är i april i stället.

Lite surt att ha den uppgiften släpande men är snart klar, om än ej till imorgon förmiddag, men samtidigt skönt med en plugga-hemma-dag imorgon i stället för uppstigning halv sex och Kristianstad-besök.


...även ha sovit sedan länge. Men problem med att hitta sömntillståndet (för en gång skull) fick mig för dryga halvtimmen sedan att kliva upp ur sängen för att i stället inta soffan. Får bli att försöka somna till Kanada-Schweiz i OS-hockey nu.

Gonatt!

OS, träning, skola

Det är lite av varje som står på programmet för mig dagar som dessa. Givetvis följer man OS så gott det bara går (även om jag var klen och sov bort Sveriges premiärmatch i hockeyn i natt) samtidigt som fotbollsträning och skola med jämna mellanrum står för dörren.

Efter massa strul igår med min VFU-skola, eller snarare svårigheter med att få tag i min handledare (som hade glömt telefonen hemma) och strul med att ta sig dit och hitta till rätt ställe, blev det inget av med den lektionsobservation som det var tänkt att jag skulle ha klarat av då. I stället blir det därför till att bege sig mot Klippan och senare Ljungbyhed även idag. Mindre roligt men det får gå och om en timme sätter jag mig på tåget igen.

Imorgon har vi examination på den uppgiften, en så kallad didaktisk analys, och på måndag har vi tenta med samma tema. Inte så svåra grejer dock så känner inte att jag behöver råplugga utan snarare att jag redan nu har bra koll på läget.

Träning var det igår som vanligt på Olympiafältet för vår del och lite mer om den, veckans CL-matcher och inför helgens träningsmatch kommer upp i min fotbollsblogg senare idag.

I övrigt är det inte mycket nytt mer än att vi nu har skrivit under hyreskontraktet som innebär att den där takvåningen som jag har nämnt här tidigare nu verkligen är vår från och med 1:a mars. Det ska bli riktigt kul att få något som verkligen blir vårt eget och som vi kan inreda efter eget tycke.

Nu får det nog vara bra för den här gången. Jag ser att klockan tickar på och det börjar bli dags att göra sig klar.

Men avslutningsvis måste jag nämna damhockeyn i OS. Sverige förlorade som bekant med 13-1 mot Kanada igår och då frågar man sig två saker: 1) Hur seriöst känns det när två medaljkandidater möts och det blir så stora siffror? 2) Vad är egentligen mest pinsamt: att förlora med 13-1 eller efter matchen säga att "vi gjordet bra ändå, vi gjorde det som ett lag och ägde sista 10", som den svenska målskytten sa. Pinsamt var ordet sa Bull, instämmer sa Bill...



Vintermörker

Den här tisdagskvällen artade sig till en av de absolut tyngsta vinterkvällarna hittills den här vintern. Inte för att mörkret har lagt sig utanför, snön yr runt i luften och vägrar ge sig eller för att damerna missade medaljer i skidskyttet i OS. Det där är bara små paranteser i jämförelse med kvällens utan konkurrens viktigaste händelse för min del: Milan-Manchester United.

Samtidigt som Björn Ferry gjorde en kunglig insats och knep OS-guld i herrarnas skidskytte satt jag helt ovetandes om det framför datorn och följde varenda passning på San Siro. Tyvärr slutade inte den matchen med samma lycka och positiva resultat som Ferrys lopp gjorde, i alla fall inte om man är Milanista.

2-3, ett mycket jobbigt utgångsläge inför returen i Manchester och genast blev det ännu lite mörkare utanför och morgondagens sovmorgon kändes helt plötsligt mindre lockande och glädjespridande än före matchstart.

"Det är bara ett spel Affe", sa Karin till mig när United precis hade gjort 3-1 och humöret hade nått botten. Nej älskling, det är så mycket mer än så. Men tack vare att jag får somna intill dig snart så sover jag nog ganska gott trots allt.

Fast fy för helvete för den här tisdagskvällen.


. . . . . . .


http://glidtackling.blogg.se/ - senaste HF Olympia-nytt ur mina ögon




Stort grattis!

Vill passa på att säga stort grattis och lycka till samt ta hand om er till familjen Dinic som fick tillökning i lördags. Grattis Bojan och Lotta! Och välkommen Oliver!:)





Alla hjärtans dag

Som bekant är det alla hjärtans dag idag. En dag som dock inte har firats av oss då Karin har varit Gävle över helgen och är på väg hemåt mot Skåne igen just nu.

Det här är andra alla hjärtans dag som vi är ett par, eller egentligen tredje då vi ju var tillsammans en period även i februari 2008, och varje dag som går påminns jag om hur lyckligt lottad jag är. Det går verkligen inte önska sig mer än vad jag har nu när det gäller kärleken, för bättre flickvän och sambo kan man inte få.




Du vet hur mycket jag tycker om dig <3




Snöhelvete igen

Det har nog gått fram tidigare, budskapet om att jag hatar snön nu. Och det hatet blev inte mindre när det visade sig att dagens träningsmatch med mitt nya lag HF Olympia snöade inne. Inte så värst mycket snö har fallit under natten men tydligen nog för att Hyllinge IF:s grusplan där vi skulle ha spelat inte var i nog bra skick. Något som vi fick veta två timmar före matchstart när vi redan hade samlats i klubbstugan.

Så i stället för match hade vi en taktikgenomgång på cirka en halvtimme där coach Bergendahl gick igenom hur han har tänkt att vi ska spela och agera under säsongen, innan det sedan bara var att bege sig hemåt igen.

Sådär lagom roligt, speciellt då våra motståndare var erbjudna att spela mot oss på Olympiafältets konstgräs vid två idag men så sent som för några dagar sedan insisterade på att vi skulle lira på deras plan och att kommunen hade lovat att göra den spelbar.

Men så är det. Får spendera eftermiddagen med att plugga och sitta här hemma i lägenheten i stället. Bara att hoppas på bättre lycka nästa helg. Matcherna avlöser varandra nu om det går enligt schemat framöver och har vi tur får vi möta Hyllinge redan på onsdag kväll för att sedan ha en ny drabbning kommande lördag.

Den som lever får se.
Hoppas bara att snön dör dock...


Det är fredag

Javisst, det är fredag och jag är kär som The Cure sjunger. Min kärlek är som bekant inte här på några dagar nu men däremot ska vi bli innehavarare av en ny, fräsch och egen lägenhet via ett förstahandskontrakt om en timme. Det ska bli riktigt kul att få skriva under det och kunna känna att vi verkligen har vårt eget inom kort.

I övrigt står handlande och pluggande på schemat för resten av dagen. 


. . . . . . .  

 
Som bekant har jag skrivit på för en ny fotbollsklubb i form av HF Olympia här nere i Helsingborg. Imorgon är det dags för säsongens första träningsmatch:

http://glidtackling.blogg.se/


Vår tränare Mikael Bergendahl och undertecknad skakar hand efter påskriften
av övergångspapperna förra lördagen (bilden tagen för Olympias hemsida)


Fiskgratäng

Så var ytterligare en dag på högskolan i Kristianstad avklarad. Till skillnad från tisdagens föreläsning var dagens mest meningslös, dryg och förvirrande så inledningsvis kändes det inte som att det hade varit värt att gå upp halv sex för att ge sig iväg österut. Men det avslutande seminariet med klassen såg till att reda ut en hel del begrepp och därmed sattes det en liten touch av kvalité även på den här dagen i slutändan.


Skolan flyter på i alla fall och det känns som att kursens innehåll gör en del. Dessutom har jag börjat trivas bra med klassen och det verkar finnas en hel del trevligt och roligt folk inom gruppen, så de återstående månaderna av den här terminen ska jag nog kunna ta mig igenom. Trots att de tidiga morgnarna suger.


Imorgon är jag ledig och likaså på måndag. Men det är tenta nästa måndag så ska se till att läsa på det som behövs till den redan nu. Känns som att jag redan har koll på det mesta som behövs inför min första tenta här nere. 


Dessutom ska det nya hyreskontraktet, som innebär att en fin takvåning centralt belägen blir vår, undertecknas av mig. Riktigt skönt att få klart med något som verkligen kan kännas som vårt eget. 

 
Mer då? Nej, det händer inte så mycket just nu som är värt att förtälja. Karin är hemma i Gävle som sagt och här sitter jag i min ensamhet och rundar med det av för idag för att avnjuta lite god fiskgratäng :)
 


En onsdag i mitt liv

Redan lunchdags och knappt någonting vettigt gjort än idag. Dags att rycka upp sig!
Plugg och träning står på schemat under eftermiddagen/kvällen.


Dessutom ska jag försöka hinna sortera alla bilder som jag fick på posten häromdagen. Skickade nämligen in ett stort antal bilder på mig och Karin, från Milanoresan förra våren, från fotbollen genom åren och lite blandat från datorn för framkallning och har nu fått resultatet. Riktigt kul att ha lite "riktigt" kort även från de senaste årens händelser.


Förmiddagen har gått åt till det här:

http://glidtackling.blogg.se/ - klubbanalys Sätra kontra Olympia






En notering

Man trodde att man hade sett nog av dem efter att ha slutat högstadiet. Ni vet de här som tror att de är coolast på skolan, som gör allt för att synas och höras och verkar tycka att de är coolare och roligare för varje löjlig kommentar, fånigt hånande skratt eller annat störande läte som de kommer med i klassrummet.

Nog borde man ha sluppit dem vid det här laget, det är ju trots allt högskolan vi talar om nu. Men icke, de tre föreläsningspassen som vi hittills har haft under AU3 har avslöjat att det minsann finns såna kvar trots att de som åsyftas närmar sig de 30...

Första föreläsningen var det lite underhållande att lyssnat till dessa tre-fyra pajaser som verkar ha blivit kvar på högstadienivån, men nu är det bara tröttsamt. Och de ska bli lärare, jösses...

Morgonstund...

...har inte alla gånger guld i mund. Åtminstone inte de morgnar som man måste upp senast 06.00, hoppa upp på cykeln och trampa iväg genom ett rått, kallt Helsingborg, ställa sig nere på perrongen som påminner om perrongerna där ungdomsgalningarna slaktar folk i den där Beckfilmen bara för att några minuter senare kliva ombord på ett tåg som ska ta en till Kristianstad.

Just en sådan morgon har jag upplevt idag, för tredje gången i mitt liv. Och det är inte roligt även om jag även den här morgonen slapp uppleva att perrongen släcktes ned följt av att folk med mörkerkikare och svärd kom upp från spåren... Men det kommer nog, åtminstone känns det bara som en tidsfråga när man väl står där nere.

Skolan var glädjande nog åtminstone hyggligt givande ändå. Vi håller på att gå igenom och läsa om en mängd olika lärandeteorier som har utvecklats genom historien och det flyter på ganska bra. Tenta om två veckor nu och jag känner att jag redan i dagsläget har tämligen god koll på läget.

Så mycket mer än skolan har jag inte hunnit idag. Ser att klockan redan är tjugo i nio och jag undrar vart tiden har tagit vägen egentligen. Lite bloggande, fotbollstittande och FM-spelande (med andra ord en vanlig kväll) står på programmet nu innan sängen väntar.

Karin åker hem till Gävle för att hälsa på föräldrarna i några dagar imorgon så det blir lite ensamt här i vår stora lägenhet. Men ska passa på att plugga och styra upp sådana saker som behöver göras när tiden finns.

Dessutom är det träning imorgon och träningsmatch på lördag. Visserligen väntar jag mig inte att få lira redan då eftersom tränaren ser ut att ge dem som har tränat mest sen i november när han tog över laget chansen i första matchen, men med och titta ska jag om inte annat och det ska bli spännande att se hur vi ställer upp.

Mer om min nya klubb HF Olympia dyker upp inom kort i ett par inlägg här:
http://glidtackling.blogg.se/ 




Fin presentation

Erik Edman blev klar för Helsingborgs IF under lördagen och jag får väl erkänna att min påskrift för HF Olympia samma dag förmodligen stod lite i skymundan... Men samtidigt går det inte att vara missnöjd med artikeln och presentationen av övergången som direkt,  bara några timmar efter att jag meddelat mitt beslut till tränaren, dök upp på Olympias hemsida i fredags kväll.

Framförallt får formuleringen "sedan är det såklart extra gläjande för oss och våra fans att han väljer oss före våra lokalkonkurrenter..." en som läsare att tro att det handlar om en större övergång än en division 6-back som byter från IK Sätra till HF Olympia :)

Hela artikeln och tränarens kommentar hittar ni via den här direktlänk:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=501113


            
 
#3 i den blå KBK-dressen och #4 i det grönvita Sätrastället byts nu mot HF Olympias tröja.



Olympia och frukost

Nu har jag som sagt kommit fram till ett beslut angående vilken klubb det blir under fotbollssäsongen 2010. Glädjande nog har jag också fått väldigt positiv respons från klubbens tränare och tanken är att jag redan idag ska skriva på övergångspapperna för att ta klivet till HF Olympia.

Mycket mer om hur beslutet har vuxit fram och kring klubbarna verkar finns här:
http://glidtackling.blogg.se/


. . . . .


Jag kan verkligen inte klaga på sambolivet och framförallt inte på den här dagen så här långt. Imorse väcktes jag nämligen runt niotiden av Karin som kom in och gav mig frukost på sängen. Vilken underbar älskling man har :) 

Sedan har det varit en lugn och skön dag och nu sitter jag bänkad framför Merseyside-derbyt mellan Liverpool och Everton. Därefter blir det Manchester United-Portsmouth hemma hos en av mina nya Olympialagkamrater med delar av truppen. Och sedan väntar ju bio för mig och Karin senare ikväll.

Så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av helgen :)



Dagens fråga

Vad väljer man:
1) fortsätta vara tofflig, slå sig ner bredvid sambon i soffan och joina tjejgängets filmtittande när de kikar på en halvdan, förutsägbar Fight Club-kopia

2) anse sig, efter att ha städat och diskat, vara förtjänt av att krypa upp i sängen och roa sig med FM och musik resten av kvällen? :)

Kom med förslag! Själv har jag bestämt mig och går emot förhandstipsen genom att avvika från toffel-vägen och dra igång ett nytt game med Milan på FM10. Eller är det att gå emot tipsen? Toffel är jag ju, så ganska lågt odds på alternativ ett, men samtidigt så är jag erkänt en riktig FM-nörd också. Så egentligen var inget av alternativen särskilt spelvärda då oddsen var låga båda på...




Tjejkväll

Ja, sambon har ett par klasskompisar här och det gänget har ockuperat soffan för att kika på en film. Själv klagar jag dock inte då jag fick ta del av den nybakade kladdkakan och nu planerat att dra mig tillbaka i sovrummet med FM för hela slanten resten av kvällen.

Klagar på veckan som närmar sig sitt slut gör jag inte heller. En del har klarnat under de senaste dagarna och det enbart i positiv bemärkelse. Dels börjar jag få lite ordning och struktur på min kommande C-uppsats, dels har det nu blivit klart vilken klubb som jag kommer att representera den kommande säsongen. Mer om det dyker upp i fotbollsbloggen imorgon:

http://glidtackling.blogg.se/ 

Igår tränade jag återigen fotboll, den här gången med Helsingborgs AIS. Den klubben blir det dock inte framöver även om jag fick ett intryck som sa att de är riktigt seriösa och tränar hårt. Träningen gick också ganska bra för egen del och jag försökte att ta för mig, men den rätta känslan för laget infann sig inte. Så Hais var ute ur bilden redan igår kväll.

Idag har jag ägnat mig åt att städa lägenheten medan Karin var i skolan och därefter ta ett simpass följt av bastu. Sedan har vi ätit riktigt goda biffar med klyftpotatis efter att ha varit flitiga i köket på nytt. Och nu har som sagt min kära sambos vänner dykt upp, var på jag bloggar lite för att senare avlägsna mig från tv-rummet.

Fotbollsbloggs-update under förmiddagen imorgon som sagt, sen PL-fotboll med några goa fotbollsgrabbar och därefter Snabba cash på bio med älsklingen. Helgen kommer att bli bra!




Uppdaterat så det förslår

Fotbollsbloggen har, inte oväntat, blivit flitigt uppdaterad de senaste dagarna. Nu har jag kommit till den punkt där jag inser att det är dags att ta tag i skolarbete och annat som behöver göras snarare än att blogga mer. Ska ligga lågt med fotbollsbloggen de närmaste dagarna förutom ett gästinlägg i Sätrabloggen som är på gång och som även kommer att placeras här:

http://glidtackling.blogg.se/ 


Nu väntar plugg, lunch, mer plugg och sedan fotbollsträning med Helsingborgs AIS. Imorgon blir det mer hemmaplugg, städning, simmande, lugn kväll följt av en lördag med en eventuell HAIS-träning till, fotbollstittande med Olympiagrabbarna och därefter bio med älsklingen.

Sådär, nu har ni mina kommande dagars planering summerad och därmed nöjer jag mig för den här gången. Återkommer i slutet av helgen.

Bättre och bättre

Den här onsdagen inleddes med snö, dåligt humör och förväntningar på att hela dagen skulle bli skit rakt igenom. Dock visade det sig glädjande nog att den föraningen och inställningen var helt fel. I stället för en riktigt usel dag artade det sig efter hand och slutade riktigt bra.

Jag har fått en del skolarbete och annat viktigt fixat, lyckats någorlunda med dagens måltid ugnspannkaka (med mina mått mätt är det bra gjort) och det bästa av allt var att det trots den äckliga snön (jag gillar inte den, om ni har missat det) blev träning ikväll. Planskötarna hade gjort sitt jobb idag och fått bort den vita sörjan åtminstone hyggligt så Olympiafältet var spelbart när vi klev ut där strax före halv åtta.

Träningen gick riktigt bra för egen del och det var bra fart på hela truppen. HF Olympia verkar dessutom vara ett riktigt gott gäng så det är verkligen mungiporna uppåt just nu hos mig. 

Jag blev till och med så inspirerad av kvällens träning att det blir en utläggning om den och lite mer kring tankarna om ett klubbval i min nystartade fotbollsblogg senast imorgon förmiddag:

http://glidtackling.blogg.se/

Imorgon blir det dessutom en del pluggande och eventuellt fotbollsträning med Helsingborgs AIS. Men nu blir det snart sängen efter en lång dag. Älsklingen sover redan och själv rundar jag på sedvanligt manér av med lite FM innan sömnen tar vid. Sena kvällar är bra härliga dagar som denna :)



Snöhelvete och klubbval

Så verkar ytterligare en kväll med fotbollsträning spolieras då snön piskar ner och blåsten viner utanför fönstret. Jag kanske är lite väl negativ och egocentrerad då det ju finns värre saker än insnöade fotbollsträningar, men jag tappar trots allt humöret totalt just nu. Det känns så drygt att bara kunna sitta här och inte få möjlighet att träna. Den här veckan innehöll från början fem inplanerade träningar för min del med tre olika klubbar. Redan nu har en av dem snöat in och kvällens pass kommer garanterat även det att gå om intet. Ingen kris förvisso men det är tråkigt framförallt nu när jag är i det läget att jag aktivt behöver söka ny klubb igen.

Efter flytten till Helsingborg för drygt två veckor sedan tog jag omgående kontakt med Helsingborgs Dagblad för att få tips på klubbar. Tre av dem som nämndes då känns mer eller mindre aktuella i dagsläget: Helsingborgs AIS, Stattena IF och HF Olympia.

Den förstnämnda skulle jag ha tränat med igår och imorgon kväll. Förhoppningsvis är planen spelduglig imorgon men gårdagens träning ströks förstås på grund av vädret. Därmed har jag ingen aning om hur klubben är egentligen, mer än det tränaren berättade om att det är väldigt många på träningarna och har som mål att bli bland de tre bästa i division 6 i år.

Stattena IF har jag hunnit med två pass med och fått goda intryck. Tränaren är väldigt trevlig, omtyckt och samtidigt engagerad. Hans övningar är bra och det verkar finnas många trevliga grabbar i laget. Nivåskillnaderna har varit lite väl stora då många juniorer har varit med hittills men det finns potential i truppen.

HF Olympia tränade jag med i måndags och efteråt var jag nöjd. Något besviken visserligen på min egen insats men desto med positiv gällande själva laget. Jag blev oerhört väl bemött och kände mig direkt som en i gänget. Dessutom är det mycket Sätra-profil över det hela med en ung tränare som har hand om sitt första seniorlag och som är väldigt ambitiös, tydliga målsättningar och ett strukturerat upplägg samt krav på närvaro och engagemang från spelarna.

Det skulle kännas bra att provträna med samtliga av de ovan nämnda klubbarna men fortsätter det här vädret kan det bli så att jag nöjer mig med Stattena och Olympia. Båda två har som sagt gett goda intryck var och en på sitt sätt och det kommer bli nog så svårt att välja om jag erbjuds att skriva på för båda två.

Det dryga med snöandet, förutom bristen på träning, är det sociala umgänget som jag går miste om. Med skola i Kristianstad knyter man inte många kontakter i Helsingborg utöver fotbollskamraterna och därför spelar fotbollen en riktig stor roll nu inte minst i början. Därmed blir humöret också därefter när träning efter träning försvinner från schemat på grund av det här bedrövliga vädret.

Hursomhelst hoppas jag på bättring inom kort så att åtminstone helgen och nästa vecka medför träningar som planerat. Det går så pass snabbt nu och serierna börjar tidigare här nere, så jag skulle vilja få klart med en ny klubb inom en inte alltför avlägsen framtid. Dessutom drar Olympia igång med träningsmatcherna redan nästa helg så ska man vara med och slåss om en plats och komma in i lagbygget gäller det nog att snart vara igång på allvar.


. . . . .


Det här inlägget läggs även in i min nystartade blogg där med renodlade fotbollsinlägg ska placeras framöver för att besparar er icke fotbollsintresserade läsare flodvågen av fotboll som alltid sveper över bloggen vecka efter vecka.

http://glidtackling.blogg.se/



15 månader



15 underbara månader nu <3

Det räcker med att konstatera att jag älskar dig Karin



Måndagsreflektioner

Den här veckan startade med uppstigning strax före klockan sex och pendlande till Kristianstad för ett par mindre spännande föreläsningar. Kvantitativ respektive kvalitativ metod stod på schemat idag och det var inför vårt uppsatsskrivande som vi skulle få en del tips. Vi slutade glädjande nog före halv ett och därmed var jag hemma i bra tid här i Helsingborg igen.


Det är långt ifrån roligt att pendla men det är trots allt en klart godtagbar lösning. Direkttåg och dessutom buss direkt från stationen till högskolan gör det ganska smidigt och enkelt. Dessutom gör datorn mig sällskap och då går resorna tämligen snabbt.

Högskolan i Kristianstad är dock inte mycket att skryta med. Själv kursen och upplägget på den verkar okej men ser man till själva skolan vore det synd att säga att den är något att hänga i granen. Visserligen är det gamla regementet på ett sätt småtrevligt och jag trivs visserligen ofta med småskalighet, men nog kunde man önska lite mer när det gäller skolmiljö i form av en fin kafeteria, utrymmen där man kan sitta och göra grupparbeten och så vidare.


Jag brukar allt som oftast vara väldigt positiv här i bloggen, åtminstone när det handlar om det nyblivna sambolivet och kärleken. Nog har jag fog för att vara väldigt positiv angående det också, utan tvivel, men kanske försvinner trovärdigheten lite efterhand om jag bara nämner allt som är bra. Visst har det varit en omställning att flytta ihop och visst tjafsar vi med varandra en del också som alla andra par, något som kanske är bäst att klargöra så att jag inte låter överpositiv. De två inledande veckorna här har varit tålamods- och humörsprövande för oss båda, men trots allt helt underbara också :)


Nu får det nog vara färdigskrivet för idag. Lite slöande i soffan till innan det är läggdags väntar och glädjande nog är jag ledig till nästa tisdag nu. Riktigt skönt schema med andra ord även om det de kommande dagarna får bli en hel del hemmapluggande. Det tar jag dock gärna jämfört med att behöva gå upp okristligt tidigt och sätta mig på ett tåg. Så plugg imorgon och eventuellt, men bara eventuellt, sjösättande av ett nytt bloggprojekt som jag är sugen på.




Fotbollsuppdatering från Skåne

Mycket fotboll som alltid - inte en chans att en flytt ändrar på det. Helgen som har gått ägnades åt träning med Stattena i lördags som sagt och därefter blev det i sedvanlig ordning en hel del fotbollstittande under resterande delen av helgen. Framförallt igår då ett antal fina matcher stod på schemat.

Bäst skulle Milan-Livorno ha varit för min del men i stället blev det en frustrationsfylld eftermiddag då en säker seger på förhand förvandlades till en besvikelse i form av 1-1. Kanske inte direkt rättvist men att Milan är i en liten svacka nu är tyvärr ett faktum. Gäller att de rycker upp sig inom kort då Champions League väntar runt hörnet. Detta mot en Manchester United som ser ut att vara i toppform. Överkörningen av Arsenal på Emirates igår imponerade (vilket kontringsspel!) och Rooney är bäst i världen just nu i mina ögon. Mer komplett spelare får man leta efter i fotbollsvärlden.

I övrigt såg jag hatmötet mellan Feyenoord och Ajax vilket var en ganska underhållande match. Tycker det kan vara ganska skoj att kika på lite holländsk fotboll också även om ligan i sin helhet inte håller europeisk toppklass. Det är trots allt garanterat fartfyllda matcher och offensiv fotboll som man bjuds, på bekostnad av taktik och försvarsspel av klass förstås men ändå sevärt stundtals.

Kvällen har spenderats på Olympiafältet för fotbollsträning med klubb nummer två som jag testar här:
HF Olympia. Någon större träning från min sida var det väl inte, varken riktigt bra eller riktigt dåligt gick det, men intrycken var enbart positiva sett till stämning, organisation och ambition. Klubben åkte ur femman förra året, mycket på grind av strul vid sidan av plan och dålig inställning tydligen, men satsar på att gå upp igen. Ny tränare har dem och det är ganska mycket IK Sätra-attityd över det hela då han verkar väldigt ambitiös, driven och seriös i det han gör. Dessutom var alla oerhört trevliga, utan överdrift, och jag kände mig välkommen direkt.

Nu återstår det att se om det blir Stattena, Olympia (som jag tränar med även på onsdag) eller kanske Helsingborgs AIS som jag ska pröva med imorgon. Hursomhelst känner jag mig allt säkrare på att det kommer att bli bra vilket alternativ som det än slutar med.




RSS 2.0