Några dagar i magiska Paris

Paris var verkligen vad man hade kunnat önska sig, föreställa sig och mer därtill. Vilken fantastisk stad! Nu har jag inte varit mer än i Milano av storstäder som kan jämföras med den franska huvudstaden, så jag har inte mycket att ställa i relation till Paris, men ingen kan väl säga annat än att den staden är magisk?

Från första till sista minut njöt Karin och jag av atmosfären, miljöerna, arkitekturen och av alla klassiska sevärdheter som finns där.



Första dagen, i onsdags, tog vi oss på kvällen till Montmartre där vi åt och tog trapporna upp till Sacré-Coeur där vi fick en vy över området. Glädjande nog lärde vi oss också snabbt metrosystemet vilket underlättade för resten av veckan, då hotellet inte låg i världens roligaste område (utan att för den skull vara allt för tokigt) och alla sevärdheter, trevliga restauranger och så vidare fanns i andra delar av staden.



Under de första dagarna hann vi även med att se Triumfbågen och gå upp i Eiffeltornet. Det sistnämnda var riktigt häftigt, särskilt för mig som är höjdrädd. Men väl där uppe kändes det inte så farligt, trots att det var skapligt högt minst sagt. Bara känslan av att stå högst upp i det världsberömda tornet var häftig och att få dela den med Karin gjorde det hela ännu bättre. Dessutom hade vi hyfsad utsikt över Paris om man säger så.







Även Triumfbågen var cool att se och för mig som bortsett fotbollen faktiskt, tro det eller ej, tycker att arkitektur och framför allt stora, mäktiga men samtidigt noggrant utformade byggnader är av stort intresse var hela Paristiden klockren i det hänseendet. Överallt dit man vände sig och tittade fanns det någon form av byggnadsverk som drog ögonen till sig. Att flera av dem dessutom fanns i anslutning till den vackra floden Seine, som ju rinner rakt igenom stan, gjorde inte upplevelsen sämre.  

I fredags blev det ett långt besök på Louvren där vi bland annat, förstås, spanade in Mona-Lisa och en mängd andra vackra tavlor. Därefter fortsatte vi dagen på en fin restaurang med utsikt över det mäktiga museet, precis intill Seine. Vackert värre och en riktigt mysig kväll blev det. 

På tal om Mona-Lisa så hon var egentligen väldigt blek i jämförelse. Själv tyckte jag att såväl de enorma tavlorna som vissa klart mindre, men vackrare och mer spännande tavlor var mer att se än Da Vincis enormt berömda skapelse. Men vem är jag att uttala mig om sånt som jag inte begriper?

Lördagen avslutade sedan Parisvistelsen för vår del. Ett besök vid Notre Dame, den berömda kyrkan, blev det och därmed fick man se ännu en fantastisk byggnad. Vi passade också på att gå in och den var inte mindre imponerande från insidan. Riktigt läckert och kul att ha besökt så klassisk mark.



Därefter strosade vi runt på några mysiga gator på andra sidan Seine och hittade en perfekt grekisk restaurang att äta på. En härlig middag och några foton med snygga hattar (?) fick sätta punkt för några strålande dagar i Frankrikes hjärta för vår del.

Då flyget skulle gå ganska tidigt på söndagsmorgonen valde vi att ta oss ut till Charles de Gaulle redan sent på lördagskvällen, för att slippa stressa och för att inte riskera att missa planet. Därmed kan jag nu checka av Landvetter, Sturup, Kastrup och Charles de Gaulle som flygplatser där jag har sovit, om någon undrade.





Summeringsvis kan jag inte säga annat än att Parisdagarna var fantastiska, underbara och allt annat i positiv bemärkelse. Superlativen räcker knappt till för att beskriva en av mina absolut bästa semestrar någonsin. Att sällskapet var bästa tänkbara skadade förstås inte heller :)







Så tack Paris och tack älskling för en oförglömlig minisemester!




Så nära, så långt borta, men så värt det

Dags att blogga igen efter några underbara dagar i Paris med Karin. Massvis om Parisvistelsen blir det förstås inom kort, men först tänkte jag delge er en del från de fotbollsupplevelserna som inledde och avslutade den underbara Parisveckan.

MFF kvalade som bekant till Champions League i tisdags och hade, efter 1-4 borta mot Dinamo Zagreb, ett mycket tufft utgångsläge inför returen. Det skulle inte kunna gå att vända och det gick inte, men vilken insats MFF trots allt stod för och vilket tryck det var på läktarna.

Tyvärr var det inte fullsatt, vilket säkerligen berodde på det egentligen hopplösa utgångsläget, men på klacksektionen var trycket mäktigt. Det slog till och med guldmatchen i höstas, rent stämningsmässigt. Den dagen blir förstås mer ihågkommen och jag får fortfarande rysningar när jag tänker på den, men förra tisdagen blev i slutändan nästan ännu mer spännande och laddad.

Redan från start var stämningen hög och efter en halvtimme skrev jag följande på Facebook:
"Snart 30 spelade i Malmö och det är de bästa minuter sett till stämning jag upplevt. Inte ens guldmatchen slår det. Magisk stämning!"

MFF gjorde en bra första halvlek och klacken höll igång, men med 0-0 i paus trodde jag aldrig ärligt talat att det skulle bli riktigt spännande då Malmö i det läget var tvunget att göra tre mål för att gå vidare. Men en Dinamoutvisning, ett frisparksmål av Wilton och ett viljemål av Jansson senare så jagade helt plötsligt MFF det där sista, ynka målet som skulle ge en biljett till Champions League-gruppspelet. Så här lät det på Facebook då:
"Vi vet, ni kan, 3-0 till Malmö! Stadion gungar! Det kan gå, ge oss ett mirakel!"





Nu blev det inget mirakel, för trots ett par jättechanser att skicka ut ett vidrigt Dinamo så blev det bara 2-0. Jag har utan att överdriva aldrig sett ett lag filma, maska, gnälla och uppträda så in i helvete osportsligt som Dinamospelarna gjorde under 90 minuter. Nog för att man som spelare söker fördelar och gör mycket för att vinna, men äckligare lag har jag aldrig sett spela under alla de år som jag har varit fotbollsintresserad. Därför hade det varit ännu härligare om MFF fått in ett 3-0-mål, vilket inte var många centimeter bort. Men trots att det nu blev eliminering för mitt kära Malmö stod laget för en strålande insats och upplevelsen på läktaren var magnifik.

"Fy fan vad stolt jag är som MFF:are trots att vi är utslagna. Den insatsen på planen, det trycket på läktarna - det här sorteras in i kategorin minnen för livet." - mina slutord för att summera kvällen direkt efter matchen förra tisdagen


Tifot inför Dinamomatchen:
http://www.youtube.com/user/SydsvenskanTV#p/u/5/qFCCXGUuwVM 


. . . . . . . . . .


Jag hoppas av hela mitt hjärta att Helsingborg inte tar SM-guld, men likväl var det underbart att vara på plats igen i Malmö i söndags för att se MFF slå Elfsborg (2-1 i en svängig match) och därmed hjälpa HIF närmare guldet. Extra skönt var det att jag verkligen kände ett 100-procentigt stöd för MFF och njöt till fullo av segern, utan att tänka en tanke på att det hjälpte Helsingborg mot guldet.

Kärleken till det egna laget ska alltid vara så mycket större än skadeglädjen och ogillandet av rivalerna, skönt att få ett kvitto på att så verkligen är fallet även för mig.




Så var det slut

Nu är sommarjobbandet över för den här gången. Om jag har tur för alltid, då jag hoppas kunna börja jobba "på riktigt" inom en ganska snar framtid och förhoppningsvis ska kunna vara ledig sommartid framöver. Men hur det går med den biten återstår att se.

Klart är däremot att fem veckors arbete på Barometerns sportredaktion är över. Det har varit väldigt trevliga veckor och det känns som att jag har kunnat vara med och bidra, samtidigt som jag har fått chansen att lära mig en hel del och bli bättre som journalist. Att det har varit riktigt kul dessutom har gjort att nytta har förenats med nöje.

Efter att ha haft en väldigt lugn förstavecka har det successivt blivit mer att göra och ansvaret har också ökat. Sammanfattningsvis har jag fått ganska mycket gjort och även om det ska bli skönt att återvända ner till Helsingborg igen med Karin så hade det inte varit hemskt att vara kvar här på redaktionen :)


Fotbollsartiklar på webben

Tog en koll på vår Barometernwebb och såg att en del av mina texter från de senaste dagarna glädjande nog har nått ut i etern. Mycket fotbollsskriverier har det blivit den här veckan och det tackar förstås jag för då fotbollen är den som är allra roligast att bevaka, skriva om och prata kring.

Ett smakprov:

http://www.barometern.se/sporten/kalmar_ff/bergstrand-tror-pa-trendbrott%282905154%29.gm

http://www.barometern.se/sporten/(2906846).gm

http://www.barometern.se/sporten/bjorklund-respektfull-men-optimistisk-infor-derbyt(2906845).gm





Stort grattis coach!




Vill passa på att skicka ett stort grattis till en av de absolut bästa fotbollstränare som jag någonsin har haft. Mikael Bergendahl, vår Olympiacoach 2010, gifte sig nämligen i lördags med sin Hanna. Grattis till er båda och många lyckönskningar från din gamle högerback :)



NIK sparkade igång en lysande fredagskväll

Fredagskvällen blev rakt igenom lysande! Den inleddes med en tur till östra Öland, där NIK spelade mot RM IF. En på förhand riktigt tuff match i vilken NIK stod för en lysande insats. Spel mot ett mål första 30, ledning, men sen åkte NIK på en straff och en helt horribel utvisning på målvakten. 1-1 där och numerärt underläge, men NIK-spelarna såg ut att ha bestämt sig för att åka hem med tre poäng för med en fantastisk inställning och offervilja, kombinerat med fortsatt bra spel, såg de till att det trots spel med tio man i en timme blev en finfin 5-1-seger till slut.

Riktigt underbart det - för NIK är verkligen laget i hjärtat alla kategorier. Det är riktigt gott när Milan och MFF vinner, men frågan är om de minnesvärda NIK-segrarna som man har upplevt genom åren är de allra skönaste, bortsett från MFF:s säkrande av SM-guldet ifjol :)

Den lyckade fotbollsmatchen sparkade igång en fredagskväll som sen skulle fortsätta i positiva tecken. Väl tillbaka i Kalmar var det förstås givet att bege sig till Stortorget, dit ett antal tusen till vallfärdat, för att se Veronica Maggio uppträda. En grym artist som jag har fastnat helt för de senaste månaderna och även om jag stod för långt bak stora delar av konserten för att känna något riktigt tryck var det bra, utan minsta tvekan.


Efter Maggio-konserten blev det sedan en lagom lugn utekväll med ett gäng nöjda NIK-spelare: Tasso, Tin, Jimmy, Dennis, Nicke och Bojan blev mitt sällskap för kvällen och det var riktigt roligt att vara ute för en gång skull. Blir sällan av numera, vilket inte gör det minsta men den här gången var det klockrent att gå ut med ett så gott gäng, inte minst en kväll som denna efter såväl en imponerande seger som efter en bra konsert.

Var egentligen bunden till att vara nykter då bilen skulle ta mig hem till föräldrarhemmet, ut i skogarna, för lite nattsömn innan en ny jobbardag väntade. Men det löste sig när Tasso slog upp portarna till det grekiska residenset och stod för sovplatsen. Så det är bara att lyfta på hatten och tacka alla inblandade för en suverän fredag :)







Världens finaste fyller år


Grattis på 22-årsdagen min underbara sambo :)
Älskar dig, det vet du!



Snart underbart samboliv igen

Älsklingen kommer ner nästa vecka - som jag längtar! :)
Sen bär det av till Helsingborg den 22:a augusti och sedan vidare till Paris den 24:e.
Kommer bli en strålande start på hösten!
<3




Måndagsnoteringar

Måndagen har inneburit ledig dag för min del och det har varit riktigt skönt faktiskt. Har bara tagit det lugnt fram till ikväll då det var internmatch med NIK på Ljungvallen. 2x40 minuters matchspel och ett bra tillfälle att få igång kroppen stod på schemat. Det var välbehövligt att få lite tempoträning efter ett matchuppehåll på cirka 1.5 månad för mig.
Dessutom fick jag vara med i det vinnande laget, då vi tog hem den interna drabbningen med 4-2. Så överdrivet nöjd kan jag väl i och för sig inte vara, det kändes lite upp och ner och jag blandade och gav en del. Men hursomhelst var det ett bra träningspass och det märks ju att NIK håller högre klass än oss nere i Skåne, så det är bara att passa på att ta chansen
På tal om fotbollen nere i Helsingborg: förlust igår, riktigt jobbig sådan, för mitt Olympia. På grund av den är vi indragna i bottenstriden efter fyra raka nederlag. Riktigt jobbigt och gårdagens 2-3 mot Bosna var en mycket onödig förlust.
Har bloggat lite i Olympiabloggen, trots att jag själv inte kan bidra med något på plan förrän i slutet av augusti:
Måndagen har inneburit ledig dag för min del och det har varit riktigt skönt faktiskt. Har bara tagit det lugnt fram till ikväll då det var internmatch med NIK på Ljungvallen. 2x40 minuters matchspel och ett bra tillfälle att få igång kroppen stod på schemat. Det var välbehövligt att få lite tempoträning efter ett matchuppehåll på cirka 1.5 månad för mig.

Dessutom fick jag vara med i det vinnande laget, då vi tog hem den interna drabbningen med 4-2. Så överdrivet nöjd kan jag väl i och för sig inte vara, det kändes lite upp och ner och jag blandade och gav en del. Men hursomhelst var det ett bra träningspass och det märks ju att NIK håller högre klass än oss nere i Skåne, så det är bara att passa på att ta chansen att få lite nyttig träning i högre tempo än vad man är van vid numera.

På tal om fotbollen nere i Helsingborg: förlust igår, riktigt jobbig sådan, för mitt Olympia. På grund av den är vi indragna i bottenstriden efter fyra raka nederlag. Riktigt jobbigt och gårdagens 2-3 mot Bosna var en mycket onödig förlust.

Har bloggat lite i Olympiabloggen, trots att jag själv inte kan bidra med något på plan förrän i slutet av augusti:

http://hfolympia.bloggplatsen.se

25-årsdagen i bilder

25-årsdagen inleddes med uppvaktning på sängen. Inte direkt överraskande, särskilt inte som min kära sambo väcktes först för att få chansen att även hon komma in i rummet sjungandes för mig. Hursomhelst blev det en trevlig start på dagen :)




Lagom nyvaken och i färd med att öppna de första presenterna :)
 



Föreberedelser inför kalaset. Jag ser till att höja arbetsmoralen genom att visa min uppskattning över medarbetarnas insatser ;)


Alla ser inte ut att tycka att kalaset var så roligt... :)


Gästerna fick roa sig med en tipsrunda med tolv frågor som handlade om mig, från födsel till nutid. En del frågor var till synes kluriga. Här funderar Lena, Hasse, Josefine, Maria och Jonas på ett av svaren.


25 nu då. Åren går!




Kristina
och Agnes kämpar med en av tipsrundefrågorna


Första tårthugget, något som jag dagen till ära fick stå för :)




Paketöppningen fick ske offentligt inför släkt och vänner. Glädjande nog kan jag ärligt säga att jag överöstes med saker som kommer att bli bra att ha. Bland annat presentkort på Expert, Cervera och MQ, samt en ny skjorta. Kunde verkligen inte klaga :)




Hanna ser nöjd och segerviss ut redan under tipsrundan...




...och visst var det min gamla barndomskamrat som visade sig veta mest om mig. 10 rätt och ytterst nära rätt svar på utslagsfrågan (114 matcher har jag spelat i NIK, 112 gissade hon på) räckte till seger och ett presentkort på Kullzéns fik. Grattis Hanna! :)



Åkesson, Alf-Gunnar, Johan, Karin och "min" Karin :)




Familjebild, med pojkrummet i bakgrunden :)




Två fantastiska kvinnor: Karin och mamma.
Mycket tack vare de två blev kalaset och födelsedagen blev perfekt.
Nog syns det att de har slitit hårt, de ser lite trötta ut... :)


Så underbart, MFF!

Gårdagskvällen blev en extremt nervös upplevelse. Det när MFF spelade i Champions League-kvalet mot Rangers samtidigt som jag jobbade. Glädjande nog fanns det möjlighet att ha matchen på i bakgrunden och det blev ju en riktig rysare, där man som himmelsblå slets mellan hopp och förtvivlan.

Jag hade gjort mycket för att vara på plats nere på stadion, men fick nöja mig med att fira framför datorskärmen när Jiloan Hamad tryckte dit 1-1 med en drömträff och såg till att MFF gick vidare med sammanlagt 2-1.

Så oerhört starkt och viktigt! Nu blir det som sämst tre Europa League-matcher i Malmö till hösten. Fina möjligheter att se bra fotboll för mig, nyttiga pengar in i kassan för MFF. Och än bättre blir det om de fixar sista kvalrundan och tar sig till gruppspelet i CL.

Så skönt också att de kiltprydda slaktar-skottarna skickades hem till de brittiska öarna med svansen mellan benen. Nog för att jag är partisk, och nog för att Durmaz skulle ha åkt ut för sin eftersläng i slutsekunderna av första halvlek. Men fy för helvete så fult Rangers spelade. Dessutom så medvetet, det syntes ju tydligt att de kom till Malmö med förhoppningen om att helt enkelt skrämma MFF-spelarna. Tur att det inte lyckades, för det var sannerligen inte vackert att se på. Två röda kort kunde ha varit fler och även om Durmaz skulle ha åkt så borde MFF inte fått mer än det enda som de nu fick, då Ricardinhos första varning (som den blev till ett rött efter paus) var löjligt billig.

Hursomhelst, skogshuggar-Rangers, eller slaktarna från Glasgow om man hellre vill, skickades ur turneringen och det av mitt kära MFF. Fantastiskt!




RSS 2.0