Dubbelt födelsedagsfirande

Fördelen, om man ska se det lite egoistiskt och sådär småländskt lätt snålt, med att ha mamma/pappa och svärföräldrarna/flickvännen på olika orter när man fyller år är att det brukar bli ett dubbelt firande. Så även i år, glädjande nog för mig :)
 
Eftersom Skånes stolthet MFF gästade Gävle dagen före min födelsedag passade jag på att åka upp hit och hade därmed inte möjlighet att bli firad hemma av mamma och pappa på min 26-årsdag. Det löste de dock genom att fira mig redan förra helgen. En rad fina presenter, bland annat deodorant och en bok, och en grym tårta fick jag ta emot och som vanligt blev jag duktigt bortskämd där hemma.
 
 
 
 
Väl här uppe i Gävle, på min "riktiga" födelsedag, stod svärmor för en fantastiskt frukost på sängen. Det var riktig hotellklass på den och när det dessutom serverades tårta även här, plus delades ut ytterligare några fina presenter, så var ett dubbelt firande av hög klass fullbordat. Ingen nöd på mig, var jag än är, med andra ord :)
 
Stort tack allihop, såväl där hemma som här!
 
 
 
 
 
 

Helkväll med NIK

Onsdagskvällen spenderades med ett riktigt gott gäng i form av ett antal NIK-spelare och ledare. Först var det dags för höstsäsongens andra träning med min gamla klubb och efter ett ganska rejält svettigt pass, som avslutades med en konditionsövning som åtminstone höjde mitt självförtroende lite då den fysiska formen faktiskt kändes rätt bra, var det dags för en rad roligheter.
 
Vi drog nästan hem till mig, närmare bestämt till vår granne tillika klubbens ordförande Anders, för att fortsätta kvällen. På programmet stod för en guidning där spelartruppen visades runt i bygden och guidades av vår legendariske lagledare Stiffe. Själva turen gjordes på riktigt lantligt vis, som ni kan se på bilderna nedanför.
 
 
 
 
 
Efter den rundan var det dags för en hel del roliga tävlingar. Vi delades in i lag och tävlade bland annat i att köra vatten i skottkärra i en småknepig bana med målet att tappa så lite vatten som möjligt på vägen. Meningslöst vetande för er bloggläsare kanske, men det höll vi i alla fall på med :)

 
När alla tävlingarna var avslutade kunde ett vinnande lag koras och givetvis, vi vann, för att låta som Zlatan gör i sin biografi... :)
 
 
Kvällen rundades sedan av med riktigt god mat i form av grillat när det är som bäst. När de flesta drog sig hemåt och några drog vidare ut i sommarkvällen avslutade jag, kvällens värd Anders och några till ur laget med kaffe och varsin gin&tonic på terassen och satte därmed punkt för en riktigt lyckad och uppskattad NIK-afton. Kvalité! :)
 
 
 
 

En riktigt bra Smålandsvecka

Så var jag tillbaka i Gävle igen, det efter ett antal riktigt lyckade hemmadagar i Småland med mamma och pappa som främsta sällskap. Det har varit helt perfekt att passa på att vara hemma en del när Karin ändå varit iväg på tågluff och det har varit klockrena dagar. Den bär sommaren har jag inte varit hemma lika mycket som tidigare, men den tid som jag har spenderat hemma i mitt föräldrahem har verkligen varit givande och värdefulla. Kvalité före kvantitet!
 
Sommaren har ju glädjande nog hälsat på och som vanligt när det väl är lite sol passade vi, främst mamma och jag, på att ta vara på det fina vädret. Så mycket solande och badande har det blivit. Bästa dagen för det var i tisdags då vi åkte ner till Varvet, sommarparadiset där vi alltid firar midsommar. Som alltid var det härligt att vara där nere och jag hade gärna kunnat lägga fler sommardagar där nu.
 
Jag har också kämpat med att bättra och bota min höjdrädsla. Den har bitit sig fast hos mig och vägrar ge med sig, men jag tog mig i alla fall upp på ställningen som har stått utanför vårt hus den senaste tiden då pappa har ägnat sig åt att måla om det. Väl där uppe fick jag repa mod och lyckades trots min till synes hopplösa höjdskräck hjälpa pappa med att montera upp en ny flaggstång.
 
- Jag kommer dö här uppe!
- Nej då, släpp flaggstången!

Ni som har sett Hur många lingon finns det i världen förstår vad jag referar till :)
 
I torsdags avslutades min hemmavistelse för den här gången på allra bästa sätt. Då var vi nämligen ute och åt, jag och mina kära föräldrar, för att därefter bege oss till Krusentiernska gården för utomhusföreställningen Hjälten från Kalmarsund med bland andra Robert Gustavsson och Suzanne Reuter. Riktigt roligt och bra var det, framför allt levererade återigen Robert G underhållning och humor av hög klass. Många skratt och en finfin kväll, en av sommarens finaste, blev det.
 
 
 

Det sista från Gävle

Det sista, för den här gången, ska tilläggas. Här hemma i Småland blir jag bara några dagar till, sen på fredag väntar Gävle igen för Gefle IF vs MFF på lördag och sen mer kul umgänge med bra folk där uppe, precis som senast :)
 
Innan jag åkte hem hann jag med att träffa Karins mormor och morfar hemma hos dom i Norberg. Det innebär att jag nu äntligen fått se både Lövgrund och Norberg, fina platser som jag har fått höra mycket om tidigare men aldrig haft möjlighet att se och uppleva. Men nu är det gjort och intrycken har varit väldigt positiva :)
 
Vi spenderade en stor del av onsdagen där ute i Norberg, hela ligan: jag, Karin, svärmor Anna, Jonas och Erika. Riktigt kul att återigen spendera en del tid med dom och dessutom trevligt att lägga några timmar ute i lugna, fina Norberg. Ni ser här nedan ett par prov på hur det såg ut där, visserligen inte hemma hos min bättre hälfts mormor och morfar men väl ute i det lilla samhället :)
 
Nu blir det några dagar till här nere i Smålandsskogarna, innan Gävle som sagt åter väntar :)
 
 
Erika, jag, Anna i bakgrunden, Jonas och morfar Lauritz
 
Fina Norberg
 
 

Roliga grönvita återseenden

Vistelsen i Gävle är över för den här gången men snart är det dags igen. En vecka i Småland blir det nu men därefter blir det på nytt en vända norrut. Mycket farande och flängande den här sommaren med andra ord, men hittills har det enbart varit positivt. Det då sommaren, trots kasst väder, rakt igenom har gett mig mycket.

En del av allt kul som hanns md i Gävle har jag bloggat om, men ytterligare en del är det hög tid att uppdatera lite om nu.
 
 Innan jag tog mig hemåt Småland igen passade jag bland annat på att försöka styra upp en liten minireunion med ett gäng gamla IK Sätra-lirare. Tillsammans hade vi en riktigt lyckad och inte desto mindre rolig säsong 2009, det roligaste fotbollsåret i mitt liv så här långt, och jag har glädjande nog kontakt med många av mina gamla lagkamrater fortfarande. Nu kunde tyvärr inte så många dyka upp den här gången, men det var inte mindre roligt för det och nästa gång jag dyker upp i stan är tanken att vi ska göra ett nytt försök att sammanstråla.
 
Nu blev det jag, Nannebro, Florén och Lucas som dök upp men även om vi var få så var det riktigt gott att spela lite boll med de lirarna igen. Ett par timmar på Nynäs blev det och mycket skönt tugg, som på den grönvita tiden på Träffens IP. 
 
 

Nannebro ser nöjd ut
 

Nannebro och Florén betraktar vår gamle skyttekung när han drar iväg ett skott
 
Lucas var liksom Nannebro nöjd med livet den här eftermiddagen
 
 
 

Lövgrund - oslagbara dagar!

Jag har fått så mycket berättat för mig om Lövgrund, ön som Karin och hennes familj har spenderat tid på i princip varje sommar sedan hon föddes för snart 23 år sedan. Jag har förstått att den betyder mycket för dem och att den är ett riktigt sommarparadis, något som jag nu äntligen har fått uppleva själv också.
 
Vi är nämligen mer eller mindre precis tillbaka efter några riktigt fina dagar där ute på ön. Inget vidare väder visserligen, men några fantastiskt vackra solnedgångar bjöds vi ändå på. Och över lag var det några minnesvärda dagar.
 
Förutom att njuta av solnedgången och dricka vin under bar himmel hann vi med ganska mycket. Karin och jag rodde bland annat runt ön en eftermiddag. Eller hon rodde, jag var rätt usel när jag tog över för en kort stund och som tur var visade det sig att jag har har en flickvän som är en jäkel på att ro och envis som hon är kämpade hon ner en rejäl blåst, jobbiga vågor och tog (visserligen med lite avslutande hjälp från min sida) oss i land strax efter att åskvädret gett oss en mindre skön iskall dusch i form av ösregn blandat med hagel.
 
Det blev också lite träning i form av löpning och promenerande på ön, badande i mindre varmt vatten, spelkvällar, lässtunder och långa härliga sovmorgnar. Det var helt enkelt några dagar fyllda av livsnjutning i sin bästa form.
 
Jag kunde inte haft det bättre och jag och Karin funderar redan på att spendera en vecka själva där ute nästa sommar.
 
Nu blir det Gävle i några dagar till innan Småland väntar på nytt i en dryg vecka då Gefle vs MFF står på schemat här uppe.
 
 


 
 
 
 
 
 

Sköna Gävledagar

Dagarna i Gävle rullar på och de har varit väldigt lugna men samtidigt roliga och givande hittills. Så värst många av mina gamla Gävlevänner har jag inte hunnit träffa än, jobb för vissa av dem och lite annat har kommit emellan, men de jag har träffat hittills har varit väldigt roliga att återse.
 
Det började med en stolt nybliven pappa i form av min gamle högskole- och Milanvän Marcos samt hans sambo Evelina. De har precis, eller för sex veckor sedan närmare bestämt, blivit föräldrar till lilla Stella och ytterligare ett stort grattis är på sin plats.
 
En promenad i Boulognern, lite allmänsnack och sen förstås en del fotbollstugg mig och Marcos emellan blev och det för allt blir fler träffar med dem innan den här sommaren är över.
 
 
 
 
En del god mat, ganska mycket om jag ska vara ärlig, har det också blivit. Tur då att löparskorna är med i packningen (om än inte använda än...) och att det blev ett gympass här med Jonas och Erika igår följt av riktigt semesterslappande i form av bastande.
 
I fredags var jag och Karin på Furuvik och spenderade i princip hela dagen där bland massa barnfamiljer, apor, känggurur, kameler, nöjesfältsbesökare och annat som hör semestern till. Riktigt kul var det, mitt första besök där trots mina tidigare Gävleår, och helt klart värt besöket.
 
 
En rad bilder från Furuvik dyker nog upp här senare, när vi får tid att slänga över dom från Karins iphone. Själv nöjde jag mig med att ta den här, tänkt som en pik (men en kärleksfull sådan) till min älskade flickvän... :)
 
Efter en lyckad fredag blev det också en bra lördag. Jag och Bentzer, min gamle KBK-kompis och nära vän, möttes upp och lät snillen spekulera under några timmar. Riktigt kul att träffa honom igen, som alltid, och en hel del kul historier fick man höra. Det finns alltid mycket kul att prata om och Bentzer bjuder alltid på underhållande ögonblick.
 
Helgen rundades sedan av med lite fotboll. Jag och Thyberg bokade in oss för Gefle vs Gais, fick med oss Tobbe på en lunch före match och sedan begav vi oss tillsammans till Strömvallen. 0-0 mellan två bottenlag var kanske ingen höjdare, men matchen var ändå rätt rolig och öppen för att sluta mållös och det var kul att tugga lite med Thyberg igen.
 
I kväll har middag hos svärfar Håkan med Karin, Jonas och Erika stått på schemat och nu börjar det bli dags att runda av för idag. Lövgrund väntar i morgon. Det vill säga Karin och jag ska ut till den ön och spendera ett par dagar i stugan där med svärmor Anna utan vare sig el eller andra moderniteter :)
 
Avkoppling i stora mängder väntar, underbart!
 
 
 

Njuter av tillvaron i Gävle

Semestern är här och den har tagit över mitt liv rätt rejält - så pass att jag till och med varit för lat för att blogga den senaste tiden. Just nu njuter jag bara av ledigheten uppe i Gävle dit jag kom i söndags kväll och dagar rullar på utan att så mycket händer.

Just nu jobbar Karin en del nätter och sover då bort dagarna så jag får se till att roa mig på egen hand i stan. Något som säkerligen ska gå bra då det finns en rad gamla kompisar att träffa och som det ska bli oerhört kul att se igen.

Hittills har det dock inte blivit några återseenden, inga planerade sådana i alla fall. Däremot sprang jag på min gamle Sätra-lagkamrat Florén igår och det var ett såväl oplanerat som väldigt roligt återseende. Fler sådana får det gärna bli framöver och nu när jag blir kvar här i ett par veckor finns det ju tid för att planera in en del träffar också glädjande nog.

Det ryktas dock att Brevbäraren har flytt såväl stan som landet för att i stället spendera tiden med sin bättre hälft på Malta. Svagt, kan man tycka nu när jag väl är här. Eller åtminstone rejält bristande tajming. Men å andra sidan, ser han till att fira min födelsedag ordentligt nästa gång jag är uppe här så får det väl ses som okej ändå.

Gårdagen spenderade Karin och jag tillsammans rakt igenom och det blev en perfekt dag. Lång sovmorgon, frukost på altanen på Fältspatvägen (älskar det stället, så många minnen det framkallar) och därefter långlunch med Sabina för oss.

Idag har jag som sagt fått roa mig själv och det har gjorts genom att jag har spenderat ett par timmar med solande i Boulognern, tagit en cykeltur i min gamla stadsdel Sätra och bara passat på att njuta ordentligt av att vara i stan igen.

Imorgon blir det mer nostalgi och roliga saker. Härligt att vara tillbaka igen!

RSS 2.0