Jultema hos Nilsson/Alfredsson

Första advent-helgen blev en helg helt i julens tecken, trots allt annat än julväder i form av yttre förutsättningar som mest påminde om rå, grå klassisk höst. Karin och jag hann med en rad olika strax-före-jul-aktiviteter.

Vi hann i tur och ordning baka pepparkakor, fixa lite julgodis, snickra ihop ett pepparkakshus, handla en del julklappar, äta ett riktigt härligt julbord på IKEA (99 spänn, det passade en smålänning!) och trots en regnig, blåsig söndag ta en liten tur på stan för att se det lilla av julmarknaden som ändå blev av i stan. Jul rakt igenom med andra ord och sammanfattningsvis (jag gillar att summera och sammanfatta, som ni kanske har märkt) en klockren helg.

Nu känns det verkligen att julen närmar sig och för egen del innebär det att jag ser fram emot att få fira jul med min kära sambo och hennes familj för första gången någonsin. Men först blir det mer "uppvärmning" de närmaste helgerna: först julmarknad på Liseberg kommande lördag, sen julfirande i miniformat hemma i Småland med Karin, mamma och pappa helgen därefter. Det kommer att bli kanon! :)



Fontänen i Stadsparken, riktigt fin så här års. Tyvärr dålig bildkvalité.
En bild på vårt pepparkakshus utlovas också inom kort.




Diverse tankar och händelser

Zlatan säger sig ha tröttnat på uppmärksamheten kring sin bok. Det får mig att tänka på den division 6-spelare som en gång i tiden, under min tid på Ölandsbladets sportredaktion, tackade nej till att intervjuas för vår stora inför säsongen-bilaga med motiveringen: "Jag gör inte media" :)

Stor humor!


. . . . . . . . . .


Måste passa på att skänka en tanke till Lasse Brandeby. Vila i frid! Han har gett så många av oss så många skratt genom åren och jag hade faktiskt förmånen att träffa honom förra sommaren. Det då han tillsammans med bland andra Knut Agnred, Lasse Kronér och Thomas Ravelli uppträdde på Öland och jag gjorde en intervju med dem före den föreställning som blev en riktig skrattfest.

Då förstod jag att Brandeby inte bara var en väldigt rolig utan också en mycket trevlig, ödmjuk och enkel person att ha att göra med. Det är stort att ha fått träffa honom och det är oerhört tråkigt att han nu, alldeles för tidigt, lämnat komikervärlden.





. . . . . . . . . .


Helgen försvann alldeles för fort men
å andra sidan hann vi med mycket. Karin och jag såg igår, via ett antal timmar ute i Väla, till att en hel del julklappar redan är inhandlade och vi hann dessutom med att ordna en del småsaker till lägenheten. 

Lördagen var inte lika produktiv från vår sida men däremot riktigt rolig. Fotbollsträning, hemmagjord pizza, Så mycket bättre, Fiorentina-Milan, glass och spel med älsklingen bakades ihop till en oslagbar lördag.

Vi har utöver det också hunnit med att se den så omtalade Breaking dawn och trots att jag inte är någon Twilight-fanatiker måste jag säga att den var bra.

. . . . . . . . . .


Första utomhusträningen sedan uppehållet var det i lördags och det kändes som en riktig nytändning. Dels gjorde vi en bra träning, dels fick vi den glädjande nyheten att vår nye tränare från och med januari heter Jan ”Janne” Eskilsson. Det kommer bli klockrent känns det som och det var precis en sådan lösning på tränarfrågan som man hade hoppats på.

Mer om det här:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/MeriteratnamnnytranareiHFO/



Småländskt besök x2

Mammabesöken avlöser som sagt varandra. Förra helgen var svärmor här och under det nyss passerade veckoslutet var det min mammas tur att dyka upp här nere i Helsingborg. Det i sällskap med sin alltid lika roliga och diskussionsbenägna vän Meta. Tillsammans såg vi till att det blev några dagar fyllda av skratt, mycket snack, god mat och riktigt kul umgänge. Dessutom fick vi glädjande nog besök av ytterligare en Smålandsduo i slutet av helgen.

Vi åkte, som så ofta när någon hälsar på, över till Helsingör under lördagen. Där inhandlades bland annat vin och något så exotiskt som grönländsk öl av mig. En öl som smakade riktigt bra ska tilläggas. Dessutom passade vi på att äta gott och kika runt lite i den danska småstaden.

Kvällarna spenderades hemma hos oss med god mat, spel, tv-tittande och en massa prat. Med andra ord hade vi helt enkelt riktigt trevligt och tiden flög fram. Helt plötsligt var det söndag och då gästspelade mina barndomsvänner Hanna och Linnéa i stan. Det var en rolig överraskning när Hanna hörde av sig i lördags och undrade om de kunde komma förbi, passande nog nu när Hanna var nere hos Linnéa i Lund och hälsade på. Så helt plötsligt var vi fem smålänningar samlade och för många människor från Småland kan det ju som bekant aldrig bli :)

Söndagen gick även den snabbt och det blev dags för våra trevliga gäster att röra på sig igen. Därmed var en klockren helg, en av många hittills i höst, över. Nu går det dock snabbt till andra roliga helghändelser står på schemat, främst i form av julmarknad i Göteborg (3 december) och mini-julfirande hemma i Småland (9-11 december). Dessutom är det ju faktiskt snart jul.

Men tack för den här gången allihop och välkomna tillbaka!



Meta, Karin och mamma på båten till Helsingör


Helsingörsbåtarna


Slottet i Helsingör, Kronborgs slott


Finfin lördag, här på båten mot Helsingör



Mammadagar för oss

Ja, mammadagar har det varit för Karin och blir snart för min del då mamma kommer ner till Helsingborg i sällskap med sin alltid lika roliga och trevliga väninna Meta imorgon. Svärmor var här redan förra helgen och därmed fick både Karin och jag ett kärt återseende av henne.

Svärmor Anna besökte oss mellan onsdag och lördag och en hel del roligt hanns med. Bland annat tog vi en tur över sundet till Helsingör för att sedan fortsätta till Louisiana, det berömda muséet med mestadels modern konst, under fredagen. Just modern konst attraherar normalt sett inte mig så mycket och en del målningar fick mig att fundera på vad som verkligen kan klassas som konst, men det fanns också en hel del givande verk och spännande installationer. Dessutom var det roligt att göra något annorlunda jämfört med vad jag är van vid.

Utöver Danmarksturen blev det bland annat en runda på stan och ett lyckat försök från mor och dotter att göra mig tjurig genom att slå mig i sällskapsspel... :)


















Kommande helg blir det som sagt min tur att ha föräldrabesök. Från och med idag och fram till söndag gästar alltså mamma och Meta Helsingborg och det ska bli riktigt roligt. Det börjar bli en riktig tradition att de hälsar på mig så här års, något som de gjort i en antal år nu sedan min första tid i Gävle. Så välkomna hit, ni två :)

. . . . . . . . . . . .

Skönt att det snart är helg. Det har varit en hektisk men riktigt rolig och inte minst utvecklande vecka eftersom jag har fått ta en egen klass helt på egen hand, som mentor tills vidare, då en lärare precis har slutat här. Det har inneburit mängder med lektioner då jag nästintill ensam har den klassen. Mycket att göra och mycket nytt då jag långt ifrån är van vid svenska som andrapspråks-undervisning, men samtidigt väldigt stimulerande och givande.



 

Tre fantastiska år nu

Åren går så rasande fort tycker jag, trots att jag "bara" är drygt 25 och precis har slutat skolan. Mycket har hänt sedan jag 2006 lämnade det trygga hemmet i Småland för Gävle, lärarstudier och en nystart i livet. Tiden därifrån och framåt har gett mig många minnen och har framför allt har den inneburit att jag har fått spendera tre år tillsammans med världens underbaraste flickvän, Karin.

I tre år har vi alltså varit ett par och det har redan gått 1.5 år sedan vi förlovade oss på Tivoli i Köpenhamn. Det har varit tre fantastiska år, som har gett mig så oerhört mycket och lärt mig en hel del. Jag har tack vare henne fått uppleva en ny stad, fått möjlighet att lära känna nya människor och se andra platser samtidigt som jag har fått nya perpektiv. För att nämna några av alla positiva saker.

Jag hoppas få möjligheten att fortsätta utvecklas och leva tillsammans med den här perfekta tjejen, väldigt länge till. För bättre kan man verkligen inte ha det :)



Det går inte annat än att älska den här tjejen <3


Säsongen summerad

Som vanligt när en fotbollssäsong är avslutad har jag valt att summera den ganska ingående. För lagets del har jag skrivit en lång sammanfattning som har delats upp i tre delar och publicerats såväl på hemsidan som i vår lagblogg. Titta gärna!

Del 1:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Sasongensummeras-del1/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2011/11/02/6573576-sasongen-summeras-del-1/


Del 2:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Sasongensummeras-del2/
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2011/11/03/6581279-sasongen-summeras-del-2/


Del 3:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Sasongensummeras-del3/


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2011/11/05/6596060-sasongen-summeras-del-3/









RSS 2.0