Fulltecknade veckor 2.0

Såväl de senaste veckorna som de senaste helgerna har varit fullspäckade med saker och aktiviteter. Därför blir bloggen något ostruktrerad just nu med lite hopp hit och dit i tiden. Första jobbveckan är hursomhelst summerad och lite Solsidan-skriverier är uppe. Här kommer dessutom en slags summering av vad som hänt, utöver det redan nämnda, den senaste tiden.

Helgen innan semester var över kom mamma upp på besök. Det blev några roliga och trevliga dagar som bland annat innehöll ett besök på fängelsemuseet. Det är ganska känt vad jag förstått, men jag har inte varit där tidigare trots mina 3.5 år samt några somrar här uppe. Nu blev det dock av och det var klart värt besöket. Riktigt intressant.

 

Under lördagen mötte vi sedan upp svärmor Anna som kom hem från Lövgrund och när vi ändå var uppe i trakterna kring Bönan så passade vi på att se oss omkring lite. Vi gjorde ett besök vid Sjöfartsverkets tillhåll, klättrade upp i fyren där och fikade på Bönans café. På lördagskvällen bjöd Karin och jag på en trerätters middag. Förhoppningsvis till belåtenhet för såväl mamma som svärmor och hennes Peter.

 

 




 

. . . . . . . . . . . . .

Därefter följde en jobbvecka med en fin kick off och en lagom start på nya jobbet, men samtidigt förstås med sjukt mycket nytt att ta in och försöka sätta sig in i.

På fredagskvällen var vi på kräftskiva hos svärfar Håkan och hans grannar. Första gången jag äter kräftor faktiskt. Eller andra, enligt mamma, men första "riktiga" kan vi säga i alla fall då jag inte minns att jag har ätit det tidigare och då har hursomhelst aldrig har varit på en riktigt kräftskiva.

 

Precis som när mamma var på besök blev det också lite släkt-tema när förra  veckan rundades av med ett ganska stort släktkalas hemma hos oss. Karin och jag har ju fyllt år och firade lite smått tillsammans med en rad släktingar på hennes sida. Jag överdriver faktiskt inte särskilt mycket om jag säger att vi bjöd på (egenbakade, ska tilläggas för att småskryta lite) sju sorters kakor och tårta. Nästintill otäckt mycket onyttigt men gott både bjöds och åts.



Inte riktigt i linje med min målsättning att sluta med, eller åtminstone dra ner rejält, på kakor efter en fikasommar som har varit alldeles för fylld av onyttigheter. Kan ju säga att det har börjat sådär med två dagar innehållandes fikabuffé i Orbaden, en rejäl mitt i veckan-fika som chefen bjöd oss på i personalrummet och sen det här kalaset… #göromgörrätt

Chefen bjuder... :)
 

 

 

Solsidan, Persson och Ensam mamma söker-profiler

Förra veckan innehöll också ett nytt gästspel i Solsidan. Det vill säga i korplaget med samma namn som tv-serien. Stort att få spela med profiler som Marcos, Persson och ”Ensam mamma söker-Krille”. Oerhört stort! :)

Kul också att mitt andra framträdande någonsin i Solsidans vackra svartvita tröja renderade i andra vinsten. 1-0 mot min gamla Sätrakumpan Thybergs gäng och några minuters roligt fotbollslir blev det.

Igår var det dessutom dags för en ny match med det sköna korpgänget. 1-1 i den matchen var en liten besvikelse, men kul att spela var det ändå då seriesegern säkrades av Solsidan och Persson återigen levererade ett drömmål. Han gör tydligen inte ofta mål vår välklädde minigolfsmaestro, men han gör desto snyggare baljor. En drömträff från halva plan när jag var med ifjol och nu en frispark som dök ner i bortre krysset. Kvalité! :)

 


Solsidans tröja. Måste vara en av de snyggaste i Korpen väl?

 

 

 


Fulltecknade veckor 1.0

Den första jobbveckan, det vill säga för nästan två veckor sedan, inleddes på nästan löjligt bra sätt med två dagar uppe i Orbaden. Det vill säga på en finfin konferensanläggning där vi förutom att jobba en del och försöka lära känna varandra (många nya glädjande nog så jag är långt ifrån ensam som nykomling) blev duktigt bortskämda. Det var ganska skönt att kunna knalla ner från sitt hotellrum och testa bubbelpoolen en stund efter avslutad arbetsdag, innan middagen väntade. En middag bestående av hummersoppa till förrätt och lammfilé som varmrätt. Inte helt fel, det måste ju sägas :)




Att kollegorna dessutom visade sig vara trevliga och chefen riktigt bra gjorde inte saken sämre. Nu vet jag ännu inte riktigt vad det innebär att undervisa tioåringar och inte heller vilka krav som kommer att finnas där eller vilken arbetsmängd som kommer att krävas, men starten kändes i alla fall bra och att personkemin med kollegorna stämmer väger ju tungt.

. . . . . . . . . .

Det negativa med att vara iväg var att min kära flickväns födelsedag rann iväg utan att jag kunde vara med och fira den. Frukost på sängen hanns med men tyvärr inget mer i firarväg. Men stort grattis, om än något sent här i bloggen, hjärtat :)

. . . . . . . . . . .

Ett stort grattis även till Bentzer, min gamle lagkamrat och vän från Korsnäs BK-tiden, som blev pappa för några dagar sedan. Det värmer att se de fina bilderna på Bentzer och deras lilla dotter. Dessutom vet jag att den killen kommer att bli en ruskigt bra pappa. Jag är riktigt glad för din skull gamle vän :)

Bentzer för några år sedan :)  
 
 

 


Nytt jobb, ny lägenhet, nya möjligheter

Det sista lät för jäkla klyschigt, men visst för allt nytt med sig en hel del nya möjligheter också just nu. Liksom, säkerligen, en del nya hinder som man ska ta sig över.
 
Hursomhelst närmar sig (tyvärr, förstås) semestern sitt slut, och som alltid känns det som att det har gått alldeles för fort, vilket innebär att ett nytt jobb väntar. Det med årskurs 4-6 på Kungsgårdens skola utanför Gävle, eller strax utanför Sandviken närmare bestämt. Det blev klart redan före sommarlovet men det var först i måndags som jag var där, träffade min nya chef och fick ett första intryck av skolan. Ett intryck som var positivt. Det verkar fint, mysigt och lugnt där ute. Lite samma känsla som på min första skola i livet, Åbyskolan hemma i Läckeby. Förhoppningsvis blir även jobbet trevligt, även om jag i ärlighetens namn bävar en aning för att vara mentor åt ett 30-tal tioåringar. Föredrar att inte tänka på det allt för mycket än, utan njuta av de sista semesterdagarna...

 
 
. . . . . . . . . . . . . .
 
Semestern har för övrigt varit lysande. Det har visserligen inte gjorts några större utsvävningar, men jag har verkligen uppskattat småutflykterna som Karin och jag har gjort, lugnet, slappandet och allt vi har hittat på även om det inte varit några sensationella saker.
 
Det största under sommaren är väl att vi har fått tillgång till vår nya lägenhet. I onsdags, alltså för en vecka sedan, var det äntligen dags att få bära ner alla lådor från förrådet här ovanför och börja fixa i ordning lägenheten. Det har gått över förväntan och efter en flitig helg är vi nu i princip klara, åtminstone för stunden. Några småsaker återstår men redan nu är den mysig och fin tycker jag. Det känns redan som vårt hem till 100 % och jag är övertygad om att vi kommer att trivas. Finaste lägenheten vi har haft hittills i mitt tycke och riktigt kul att få inreda och ordna lite.
 
. . . . . . . . . . . . . .
 
Närmast väntar nu besök av mamma kommande helg, eller redan från i morgon kväll och framåt för att vara exakt. Det blir roligt att träffa henne igen och det känns skönt att vi har kommit på plats här på allvar och på så sätt kan visa upp ett fint hem vid det här laget.

Efter mammas besök rundas helgen och semestern (usch, jobbigt att behöva säga det) av med MFF-AIK. Tyvärr inte på plats förstås, av förklarliga skäl, men förhoppningsvis blir det en bra kväll framför TV:n. Sedan, på måndag, är det dags att träffa mina nya kollegor för första gången då all personal åker till Orbaden (någon form av konferens- och relaxanläggning vad jag förstått) för att i två dagar starta upp höstterminen.
 
 
 
 
 

RSS 2.0