Frustrationsframkallande

Tanken var egentligen att skriva endast ett idrottsrelaterat inlägg. Det med fokus på helgens frustrationsframkallande ämne nummer ett: Usla domare. Okej, jag vet att jag låter som en bitter och gnällig man (vilket jag säkerligen också kan vara ibland) och att man lätt får en dålig förlorar-stämpel på sig om man kritiserar domarinsatser. Men ibland går det helt enkelt inte att hålla sig.

Var det ett spanskt domarpar som dömde bronsmatchen i handbolls-VM igår? Frågan är berättigad tycker jag. Nog för att jag inte har några högskolepoäng i regelkunskap inom handboll, men när Dalibor Doder efteråt säger till tidningarna att "de hade två man mer på planen" och syftar på domarnas svaga insats är man väl som kritiker inte helt ute och cyklar?

Frustrationen blev inte mindre när jag sedan slog över till Inter-Palermo i Serie A. Jag försvarar ofta Serie A i diverse diskussioner och jag brinner verkligen för ligan. Främst för Milan förstås men även för fotbollen i sig. Dock går det inte att bortse från hur pinsamt dålig domarstandarden med jämna mellanrum är. Nog för att de kan ha en dålig dag precis som spelarna, men någon måtta på inkonsekvens måste det väl ändå vara?


Jag blir så sjukt trött på domare i Serie A som ena minuten blåser frispark för en sak, för att sekunden nästa släppa en exakt likadan situation. Eller de som plockar fram kortet för en fällning, för att minuten senare nöja sig med frispark när fällningen är värre än den föregående.

Jag är fullt medveten om att domarna, såväl i Skånesexan som i Serie A, har en otacksam uppgift och ofta får ta alltför mycket skit. Men det kan ändå inte vara acceptabelt med såna undermåliga insatser där inkonsekvensen lyser igenom så starkt.


Domaren i Intermatchen ger Inter en frispark som inte finns på världskartan när Lucio, som vanligt, slänger sig och spelar pajas. Resultatet blir att Inter kvitterar på den feldömda frisparken. Minuten före släppte domaren, trots att han såg den, en stängning som i hockey hade gett två minuters utvisning för interference. Logisk nivå, någon?

På samma sätt fick Van Bommel sin andra varning oerhört billigt mot Catania kvällen innan, bara för att vi Milanfans skulle få se hur domaren endast nöjde sig med frispark när Ibrahimovic några minuter senare sparkades ner i knähöjd. Logiskt? I helvete heller.

Kanske skulle de italienska domarna döma bättre
om de visste om hur min frustation ledde till att humöret gick ut över min sambo, var på hennes humör också sänktes till en ganska illavarslande nivå? Åtminstone skulle inte jag, om jag vore i deras kläder, vilja vara bidragande till en sådan ekvation... ;)

Men jag är inte bitter, det måste faktiskt påtalas. Tvärtom är jag nästintill oförskämt nöjd med livet för att vara på en måndag :)



Är det en dålig dröm?

Sällan ska man få vara riktigt nöjd under en längre period. I alla fall när det gäller fotboll. Milans aktioner under vintertransferfönstret har varit riktigt lovande och föjande spelare går inte att klaga på när det gäller in-kontot:
Emanuelson - helt ok, allround och i en bra ålder, Van Bommel - ett svin på planen men ett nyttigt sådant, kommer att göra nytta utvisningen senast till trots, Cassano - Gud, helt överlägsen hittills, Didac Vila - äntligen en lovande vänsterback att tro på inför framtiden.

Men nu detta: LEGROTTAGLIE?! Helt seriöst, drömmer jag? En mardröm i så fall alltså. Vad i hela världen ska vi med honom till? Det är 2011 års största frågetecken hittills som precis har målats upp framför mig och jag har inga vettiga svar. Helt enkelt för att det inte finns några. Nog för att Milans trupp är skadedrabbad, men mittbackar finns det ganska gott om. Så varför då ta in en spelare som var bra någon gång i början/mitten av 2000-talet när han spelade i Chievo, men därefter har varit kass i Juventus och inte fått spela alls på senare tid?

Snälla, ge mig ett svar! Jag kommer inte att kunna sova förrän jag har fått en förklaring.

Ur led är tiden.
Det är ännaförvänt, som min gamle morfar skulle ha sagt.

Tilläggas ska att Legrottaglie gärna får överbevisa mig. Kontraktet gäller vad jag har förstått bara våren ut och han får mer än gärna imponera under den tiden. Dock är jag tveksam.




. . . . . . .


Ni som tycker att fotboll suger får ursäkta, bloggen kommer återigen innehålla en del såna här inlägg framöver då min renodlade fotbollsblogg ligger på hyllan.






En lördag i Malmö

Ännu en vecka är över och för tusende gången kan man lätt konstatera att dagarna bara flyger fram. Men det är inget annat än skönt, jag ser fram emot varmare väder, en fotbollssäsong som sparkar igång på allvar och dessutom känns det småspännande att jag om inget oförutsett inträffar är färdigutbildad innan sommaren.

. . . . . . .


Mitt Yatzy-facit i de prestigefyllda mötena med Karin är bedrövligt: 2-13. Helt makalöst hur man kan ha sån enorm tur som hon har varje gång. Kanske anser min kära sambo dock att hon har tur i spel, otur i kärlek? 

. . . . . . .


Den gångna veckan har jag haft en ynka skoldag och trots en del hemmaplugg har det förstås inneburit tid till annat. Man känner sig mer som elitidrottare (inga övriga jämförelser dock, jag vet min plats på gärdgårdsnivån) när man kan spendera sin tid med att gymma, träna fotboll, springa eller gå långpromenader i stället för att sitta innanför kala, tråkiga skolväggar.

. . . . . . .


Ett projekt som jag har att styra med är vår HF Olympia-hemsida och vår blogg. I veckan har jag tagit mig tid att uppdatera lite och här kan ni som vill ta del av resultatet:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

. . . . . . .

Gårdagen spenderades till stor del nere i Malmö med älsklingen som utmärkt sällskap. En hel del kikande i affärer och ett besök på ett fik som serverade MFF-mazariner, passande nog för min del, hann vi med under en bra eftermiddag.







Veckans citat hittills

"Har du inget viktigt att säga så var tyst i stället" - det raka och träffande citatet stod Karin för igår. Jag antar att hon inte tyckte att min vädersummering ("det är ju alltid så kallt i Kristianstad" var speciellt viktig för henne att ta del av när hon satt och pluggade igår kväll samtidigt som jag kände att det var dags att söka lite uppmärksamhet...

Det är faktiskt oerhört utbildande och utvecklande att vara sambo. Inte bara för att man för lära sig när det inte är läge att prata väder, utan rent allmänt när det gäller ansvarstagande, ömsesidighet saker som handlar om ens eget förhållningssätt till andra. Så trots att min älskling inte alltid delar mina åsikter eller vill höra vad jag har att säga får utan tvekan sambolivet högt betyg hittills :)

Förutom att bli tillrättavisad av sambon passade jag på att ta en sväng till Kristianstad (det var kallt där som sagt, om ni undrade) för att börja en ny kurs. Svenska specialisering/svenska IIII står på programmet och det inledande momentet verkar riktigt intressant. Textgenre och skribenttyper - skrivande för kunskap heter det och handlar om hur man kan använda språket för att utvecklas på det stora hela, vilka olika sätt skrivande kan användas på och så vidare. Det passar mig perfekt då jag ju är mer intresserad av skrivande i sig än svenska som skolämne egentligen.

Dessutom var det träning igår och trots att den inte var av bästa kvalité så kan vi ändå vara på rätt väg. Vår nye tränare presenterade det system han tänker sig att vi ha och det märks att han vill jobba igenom sin spelidé till 100% nu i alla fall. Så på sikt blir det förhoppningsvis bra.

Ska ta och knåpa ner några rader om träningen i vår Olympiablogg snart. Kika gärna här:
http://hfolympia.bloggplatsen.se



Nedförsbacke

Förra veckans uppsatsopponeringar är avklarade och det med ganska gott resultat. När jag opponerade gick det skapligt, blev åtminstone godkänd vilket räcker i mina ögon. Därefter var det senare under veckan dags för mig att "försvara" min egen uppsats. Opponenten var en ganska petig, smått gnällig och stram tjej som hade en del synpunkter. Vissa vettiga, andra bara helt meningslösa.

När sedan min examinator skulle säga sitt så var det klart mindre att ändra på och då hans åsikter förstås värderas högre av mig än vad opponentens gör så blir arbetet med att korrigera några detaljer inte särskilt betungande. Så sett till helheten känns det bra. Jag ser ljuset, för att citera från Bröderna Lejonhjärta, och inom en ganska snar framtid ska betyget för examensarbetet finnas i mina papper.

I övrigt hände inte så mycket förra veckan. Torsdagen innebar ett par timmars småsegt opponeringslyssnande eftersom jag var tvungen att finnas med på ett par b-uppsatsopponeringar i svenskan med. Min litteraturuppsats ska upp för opponering nästa vecka som det ser ut och arbetet med den är nu klart. I övrigt blev det som vanligt lite träning och umgänge med min älskade sambo :)

Tanken var att vi skulle ha åkt till Malmö i lördags men i stället blev det en riktigt lugn helg i Helsingborg utan några direkta utsvävningar. Rätt skönt det med efter en vecka fylld av skola, med mina högskolemått mätt alltså.

Att kliva upp strax före fem för att hinna till Kristianstad i tid var inte det roligaste jag har gjort och det känns minst sagt fint att ha förra veckan avklarad. Den var på förhand rätt dryg och tung, vilket gör att det nu när den är över känns som att det är rejäl nedförsbacke igen.






Upp till bevis

Imorgon är det upp till bevis för mig med mitt examensarbete. Det är nämligen dags för opponering och det blir intressant att se hur sågad, alternativt hyllad (dock mindre troligt kanske), som jag blir för min uppsats om hur svensklärare använder sig av sociala medier som en resurs och komponent i undervisningen. Dock känns det nästan som att det värsta är över, då jag igår var opponent själv. Det krävs mer förberedelser och är nervösare att vara den som ska komma med kloka synpunkter, intressanta frågor och berätta ingående för ett anta åhörare hur uppsatsen är uppbyggd och så vidare, än att bara svara på opponentens synpunkter och "försvara" sin uppsats. Så den värsta delen är över som jag ser det.


. . . . . . . . .


Morgondagen lär dock bli en ganska tung upplevelse hur det än går på opponeringen. 08.00 börjar det i Kristianstad, vilket innebär att jag måste ta tåget härifrån 05.30. Perfekt med andra ord att onsdagskvällens fotbollsträning är mellan 21.00-22-30, så att dagen blir så lång som den bara kan bli...


. . . . . . . . .


Desto skönare då att vara ledig idag. Har sett till att få veckans Serie A-sammanfattning för Svenska Fans Italien-sida klar (se länken!) och senare blir det gym. Fotbollsträningen drog igång igår igen och det är skönt att känna sig lite lagom sliten efter första bollpasset på ett tag. Det är med andra ord som det ska och glädjande nog kändes kroppen förvånansvärt fräsch igår. Att sedan passningarna spreds lite vind för våg är en annan femma... :)


http://www.svenskafans.com/italien/20Inter-inbjudna-till-festen--388706.aspx



. . . . . . . . .



Några bra inköp har också gjorts de senaste dagarna. Älsklingen och jag var i Väla i söndags och där passade jag, med henne som nyttigt smakråd, på att utnyttja mitt Dressman-presentkort som jag fick i julklapp. Ett par mörkblå chinos och tre kortärmade tröjor som matchade byxorna inhandlades för ynka 500 kronor. Riktigt bra investerat i mina ögon. Dessutom gick julklappspengarna i helgen, som planerat, till ett årskort på nya Malmö Stadion så nu kan jag se fram emot många fina MFF-matcher även under 2011.







Djur, simhallsbesök och blogg på hyllan

De senaste dagarna har innehållit gymmande, förberedande inför uppsatsopponeringarna nästa vecka, en rolig eftermiddag med Karin på terrariet här i Helsingborg där vi kikade på alla djuren och fikade och en tur till simhallen idag. Nästa vecka innebär ett par dryga dagar i Kristianstad, en efterlängtad återstart av fotbollstränandet och sedan drar nästa termin och kurs igång ytterligare en vecka framåt i tiden.

Med andra ord rullar livet i Skåne på som det ska. Just nu spenderas kvällen med fotbollstittande och lite plugg för min del då jag är ensam hemma. Jag har även passat på att officiellt lägga min fotbollsblogg "Glidtackling" på hyllan. Sista inlägget på kylspray.com är postat från min sida, åtminstone tills vidare.

Nu mer lördagskvällsslappande.


Trögstartad

Det har jag varit sedan jag kom tillbaka till Helsingborg. När det gäller bloggandet alltså. I övrigt har det mesta flutit på bra och en del nytta har blivit gjord. Främst har uppsatserna tagit tid men nu är det inom kort äntligen dags att lägga fram dem för opponering. Kristianstad väntar under måndag, onsdag och torsdag nästa vecka och efter de dagarna är förhoppningsvis i princip de här uppsatserna färdigjobbade. Några korrigeringar får man räkna med men jag hoppas att jag slipper mer finslipande än så.

I övrigt har jag passat på att smyga igång försäsongen 2011 för egen del genom en del gymmande. Det är skönt att vara igång och på måndag när vi återupptar fotbollsträningen igen på Olympiafältets konstgräs så är säsongen startad på allvar.

Jag själv kommer att vara involverad i arbetet med vår hemsida + vår lagblogg under året. Ska iväg på ett möte med vår "klubbpresident", eller allt-i-allo om man så vill, nu för att lägga upp arbetet lite. Givetvis kommer det säkerligen att slängas in en och annan länk här som tar er till HF Olympias sidor framöver.

Med tanke på att det lär bli en hel del Olympiaskrivande känns det åtminstone i skrivande stund som att min fotbollsblogg på kylspray.com går i graven. Det känns som att den är lite för spretig och då jag nu känner mer för att skriva om lokalfotbollen - som inte får så mycket uppmärksamhet som exempelvis Zlatan och Milan... - än fotboll i större sammanhang (som det ändå skrivs så mycket om) så lutar det åt att jag lägger allt fokus på jobbet med NIK:s och Olympias hemsidor under 2011.




Snöröjning, någon?

Man börjar förstå att det inte har varit snö i här delarna av landet på evigheter förrän fjolårsvintern slog till. Nu när 2010/2011 års vinter gör sig påmind rejält med minusgrader och snöfall lamslås tydligen alla skåningar, eller åtminstone de som ansvarar för att saker och ting ska fungera i stan.

Visst var det kanske en aning naivt att ge sig ut med cykeln vid lunchtid på väg till Idrottens Hus för fotbollstittande, men det går inte komma ifrån att det som mötte en smålänning och tidigare dessutom Gävlebo som mig (därmed van vid vinter och snö) var närmast bisarrt. Trots att snön slutat falla för flera timmar sedan, samt att det faktiskt inte kommit några enorma mängder, så var det inte ens i närheten av skottat på en enda trottoar eller gata. Inte ens bilvägarnas huvudleder genom stan hade snöröjts. Är det januari 2011? Jag började nästan undra där jag smått frustrerad och ilsken pulsade framåt med cykeln intill mig.

Helt seriöst, det är mer framkomligt i Gävle, eller för den delen Kalmar, om det så har kommit en meter snö än vad det är här nere om det kommer en knapp decimeter. Nästan så att man önskar sig en rejäl släng av växthuseffek-sleven till nästa vinter så att nederbörden inte lägger sig på marken. För att Helsingborgares bästa... 

Men nu ska jag inte vara bitter. Milan tog tre oerhört viktiga och sköna poäng i en riktigt usel match (men ack så viktigt att vinna när spelet är lika bra som snöröjningen i Skåne) och snart, snart är min älskling här (om nu tågen inte blir än mer försenade). Bra dag trots allt med andra ord :)



Helsingborg nästa

Så närmar sig då två veckors hemmavistelse i de småländska skogarna sitt slut. Det har varit en riktigt kul och bra tid här hemma och jag har trivts utmärkt i mitt gamla pojkrum, men det ska samtidigt bli skönt att komma tillbaka till Helsingborg imorgon. Och ännu bättre blir det på torsdag när Karin också kommer ner. Sambolivet börjar med andra ord snart igen och det sätter jag ett stort plus för :)

Hemma har jag för en gång skull hunnit med allt jag hade tänkt. Ja, till och med nästan lite mer än planerat. Det har åkts skridskor, spelats hockey, åkts skidor, spelats pingis och tränats fotbol. Jag har också hunnit träffa en del kompisar, fira både jul och nyår med mina kära föräldrar, titta på Annandagscupen, besöka Ölandsbladet och ta ett par rundor på stan. 

Dessutom har arbetet med min b-uppsats gått ganska stadigt framåt och bloggandet har hållits igång, såväl här som i fotbollsbloggen. Så när allt summeras nu kan jag konstatera att veckorna har varit både roliga och givande.

Nu väntar närmast mer uppsatsjobb januari ut, ett ryck med Olympiahemsidan och vår nya rödvita blogg samt en start på försäsongen som ska få fart på den här kroppen på allvar igen :)











RSS 2.0