Förkylt men positivt

Här sitter man mer än lagom förkyld med näsan rinnande i mörkret. Men ska inte alls klaga för det, veckan hittills har varit så pass lyckad hittills att ett förkylt tillstånd inte kan kväva de positiva vibbarna som omgärdar mig just nu. Måndagen innebar som ni vet stor glädje och jubel när division 5-platsen säkrades och förutom den framgången har praktiken på John Bauer startat på bästa sätt.

Tre dagar har jag hunnit vara där och jag trivs redan som fisken i vattnet. Min handledare är kanon, de övriga lärarna verkar trevliga och eleverna likaså av det jag har sett så här långt. Så mycket har jag inte hunnit göra än men en hel del intryck har jag tagit in, jag har faktiskt lärt mig en del nytt på så kort tid och känner stor tillförsikt inför de veckor som stundar på Bauer för min del.

Fotbollsträningen igår gick precis som allt annat hittills i veckan, alltså bra. Tvekade länge och väl under morgonen om jag skulle hoppa både praktik och fotbollsträning då förkylningen som började göra sig påmind under måndagskvällen hade blivit sämre, men envis och dum som man är bet jag ändå ihop. Det kunde ha visat sig vara helt idiotiskt gjort, men som tur var började det kännas bättre under dagen och träningen på kvällen gick fint. Såväl rent fysiskt som spelmässigt presterade jag ganska bra.

Idag är det fortsatt förkylt men trots tränandet bättre än igår. Hade förmånen att få bege mig till Karin efter träningen igår och krypa ner varmt och mysigt för att sedan somna gott intill henne. Det värmde en förkyld och sliten människa som mig :)

Sliten ja, det får jag lov att säga att jag är. Inte extremt men visst känner man av det hektiska tempot som har varit de senaste dagarna. Jag får erkänna att jag inte är van vid tidiga morgnar och långa arbetsdagar, men snart börjar jag nog vänja mig. Så efterhand kommer säkert alla bitarna att falla på plats och praktiken bli än bättre.

Det ska tilläggas att merparten av det här positivt doftande inlägget skrevs innan Milans klappfiasko mot Zürich som blev ett faktum nyss. Givetvis skulle något få förstöra hela upplägget och få förkylningen att kännas lite värre igen...



Division 5 här kommer vi!

Så grymt härlig måndagskväll det blev! Vi behövde en poäng borta mot GIF U på Strömvallen för att säkra division 5-platsen och visst lyckades vi med det. Det var faktiskt aldrig något snack då vi till slut vann med hela 4-1 och var det klart bättre laget. När slutsignalen gick kunde därmed jublet bryta ut och sedan jublades det en bra stund även inne i omklädningsrummet förstås :)


Segersång i omklädningsrummet!


http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=443444 - allt om matchen som tog oss till femman


För egen del blev det dessvärre bänken i 90 minuter ikväll, men det är svårt att vara annat än överlycklig en dag som denna trots allt. Visst kändes det tungt när minuterna tickade iväg och det stod klart att det inte skulle bli något inhopp, det ska jag erkänna. Men när slutsekunderna närmade sig, vi reste oss på bänken och applåderade och slutsignalen ljöd var det ingen annan känsla än en underbar glädje som gjorde sig påmind.

Det låter nog fånigt, men det var nästan glädjetårar när vi jublade i kapp strax efter matchens slut och alla Sätraspelarna kastade sig i varandras famnar på mittplan. Så visst var det härliga känslor man fick uppleva, både på och utanför planen.


Florén, Thyberg och jag jublar! Jag ser nästan arg ut, men kan säga att
det där är lyckan personifierad en kväll som denna :)


Säsongen har varit helt fantastisk
och nu ska vi försöka ta minst en poäng när kvalet avslutas mot Gävle Latino på lördag för att fullborda den. Det skulle innebära att vi inte bara kvalificerar oss för femman utan även vinner kvalgruppen. Dessutom vill vi ha revansch för 1-3-förlusten och 0-0-mötet mot dem tidigare i år.

Även för mig har säsongen varit riktigt lyckad. Visserligen har jag nött bänk under våra två kvalmatcher, men jag känner mig i allra högsta grad delaktig i framgången förstås. Av 18 seriematcher har jag startat i elva, gjort lyckade inhopp i toppmatcherna mot Forsbacka (1-1) och Latino (0-0), startat i DM mot Skutskär och spelat från start i tre av de fyra träningsmatcherna som jag har varit tillgänglig i. Så kan verkligen inte klara. Dessutom har jag fått spela in mig i ny roll som mittback i ett nytt lag, i en ny miljö.

Förutom de ovan nämnda siffrorna som det är synd att klaga över känner jag att jag har blivit en bättre spelare och fått bättre självförtroende. Så visst känns det redan nu inspirerande inför 2010 års säsong.

Men först ska vi avsluta den här och sedan rättmätigt njuta av framgångarna :)




Imorgon är det allvar

Ja, imorgon är det allvar på flera sätt. Efter ett antal veckors behagligt tempo i skolan med få lektioner börjar praktiken som kommer att vara i drygt två månader. Med andra ord är det slut på långa sovmorgnar, sena kvällar (eller nåja, det blir slut på dem när kroppen säger stopp och jag inser att det inte håller att vara uppe halva nätterna när klockan ringer före sju dagen efter) och rena semesterglidandet.

08.15 imorgon ska jag vara på plats på John  Bauer och sedan väntar ett antal riktiga arbetsveckor. Men det blir nog bra det också med tiden och förhoppningsvis blir det lärorikt.

Så bra som förra gången det begav sig med en längre praktikperiod blir det dock inte, det var ju nämligen då jag träffade min bättre hälft... :)



























. . . . . .


Förutom praktikstarten kan
måndagen komma att innebära att den här säsongens andra stora mål för oss i IK Sätra infrias. Nämligen att spela oss upp i division 5. Det första, att vinna vår division 6-serie, har vi redan nått och nu har vi ett ypperligt läge att även säkra en division 5-biljett. Tack vare Gävle Latinos två inledande förluster i kvalet räcker det nu med att vi tar poäng på Strömvallen mot Gefle IF U imorgon, eller för den delen mot Latino på lördag. Något som vi bara ska se till att fixa.

För min del blir det dock tyvärr bänken från början även imorgon. Så det är med lite blandade känslor man sitter här, fast kan inte klaga så mycket egentligen. För dels skötte sig mittförsvaret bra mot Hille så en förändring vore egentligen inte logisk och dels har jag i alla fall gjort vad jag kan för att få starta.

Träningsveckan som avslutades ikväll med ett mycket fokuserat och bra pass har varit riktigt lyckad för egen del. Så jag har visat att jag borde spela, tycker jag, men samtidigt är det bara att acceptera bänken. Får göra mitt bästa därifrån för att stötta laget och vara redo om chansen dyker upp.

  

 


En strålande torsdag och en repris

Gårdagen var helt lysande. Först spenderades en hel eftermiddag (sex timmar!) i Valbo tillsammans med Karin, sen var det dags för en fotbollsträning som gick riktigt bra för egen del, var på MFF enkelt slog GIF och jag vann ett nytt vad med Nicko, innan kvällen avslutades med Andra Avenyn-mys som "förr i tiden" med älsklingen.

Synd att klaga med andra ord, som jag brukar säga.

Passade på att inhandla ett par t-shirtar och en snygg, vinröd långärmad igår. Hade ju mitt bästa smakråd med mig så kändes tryggt att shoppa lite kläder eftersom jag innan inköpen fick höra om de var godkända eller inte... :)

Också Karin handlade förstås en del och även jag fick agera lite smakråd, något som jag tycker att jag skötte bra då hon såg utmärkt ut i allt :)



Efter att ha spenderat ett antal timmar i klädbutikerna och gått om IKEA med några småinköp som följd, bland annat en kudde, samt ätit gott var det sedan bara att stressa hem för att träna. Gick som sagt bra det också och kunde vara riktigt nöjd när jag lämnade Träffen för kvällen.

Än mer nöjd blev man när det gällde Gefle-MFF. Tyvärr hann jag ju inte vara på plats men fick i alla fall se andra halvlek på tv och kunde glatt konstatera att MFF enkelt avfärdade GIF. Ny himmelsblå seger och en 100 kronor rikare Alfredsson jr (Nicko och jag slog vad inför säsongen om vilka som skulle ta flest poäng i de inbördes mötena de två emellan) var därmed ett faktum. Och efter det kunde jag inte somna annat än gott intill älsklingen när dagen led mot sitt slut.



Idag har jag fått lite för lite gjort men i alla fall styrt upp lite med Sätrahemsidan och tvättat. Har även hunnit med att göra en minicomeback på Svenska Fans då jag trots min nedtrappning därifrån cirka en gång i månaden ansvarar för att skriva omgångskrönikan för Italien-sidan:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=317001 
- Omgångskrönikan: De sju systrarnas bravader



Sätrasidan har fått en rejäl statistikuppdatering:

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=440933 
- all spelarfakta division 6 2009

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=440671 
- sammanfattning av division 6-säsongen



Angående rubrikens avslutande ord, "och en repris", syftar jag på fredagskvällen som så sakteliga börjar ta över. Förmodligen blir det en skön repris på förra veckans fredagsafton då jag satt här, kikade på ett par Beckfilmer, kopplade av och bara njöt av tillvaron. Det lutar åt en likadan kväll nu och jag tackar inte nej. Vore en perfekt start på helgen det.



Grattis Gustav!

Ett stort grattis till vår spelande tränare Gustav och hans sambo Elin som igår kväll blev föräldrar till en liten flicka.


En stolt pappa.




Teknikstrul gör mig vansinnig

Man märker hur beroende man är av datorn när den väl inte funkar. Idag har jag fått förlita mig till Noa för att kolla mail, uppdatera Sätrahemsidan och styra med sånt som jag för närvarande inte kan göra hemma då datorn laggar sönder och samman. Kan vara grafikkortet som kraschat har expertis i vänkretsen spekulerat i, men vi vet inte än. Det vi vet är att skärmen inte tar igång och att jag för närvarande är helt strandsatt tekniskt sett.

Har i alla fall tagit tag i det nu och fått den inlämnad. Verkade vara grafikkortet så det ska förhoppningsvis vara löst till imorgon. Skönt det men den här dagen har varit full av frustration, minst sagt.


Något positivt däremot är att kvalet till division 5 inleddes på ett strålande sätt för oss igår. Själv var jag visserligen förpassad till bänken i 90 minuter men det var svårt att inte vara jublande glad när slutsignalen ljöd framåt kvart i nio-snåret under söndagskvällen. 1-2 i paus vändes nämligen till 3-2-seger mot Hille IF 2 och därmed fick vi en lysande inledning på kvalspelet. Ytterligare ett hinder på väg mot division 5 är avklarat.

Har hunnit slänga ihop ett referat om matchen på vår hemsida trots teknikproblemen.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=439393


Helgen var dessutom lyckad även i övrigt. Lugn och skön var den utan några stora utsvävningar. Det blev som alltid en hel del fotbollstittande och en myskväll med Karin i lördags. Vi fixade tacos, kollade film och hade det allmänt bra bara.

Helt perfekt det, kunde verkligen inte ha haft det bättre <3



Lugna dagar

Lugnet råder minst sagt för tillfället. Visserligen har jag en hel del småsaker som ska fixas, men jag kommer inte att behöva lämna lägenheten inom de närmaste timmarna för att få de sakerna uträttade. Det enda som jag måste göra utanför min lya idag är att inhandla lite råvaror till kvällens tacos-lagande och lämna in Stryktipset. Med andra ord inga särskilt krävande saker :)


Helgen har inletts i samma lugna takt som den kommer att fortsätta. Gårdagskvällen spenderade jag faktiskt helt själv här hemma. Satt och hjälpte Lewton med en skoluppgift via msn (hoppas att han fick ut lite nytta av mitt stöd där borta på andra sidan Atlanten) och kikade på ett par Beckfilmer. Har plockat hem ett antal sådana nu och märker till min glädje att det är några som jag inte har sett eller inte kommer ihåg. Så finns en del att fördriva tiden med.


Idag blir det lite hemsidefixande, mathandlande och fotbollstittande. Därefter kommer älsklingen hit för en tacos-och-filmkväll. Lördagen kan med andra ord inte bli mycket bättre.


För en vecka sedan blev vi seriesegrare i årets Gästrikesexa och fick således ett bra tillfälle att fira lite. Men nu väntar nya uppgifter då kvalet drar igång imorgon. Hille IF:s b-lag hemma i första matchen innan GIF U och Gävle Latino står på schemat.

http://iksatraherr.blogg.se/ 



Företagsam vecka

Det är verkligen riktigt skönt att sitta här en torsdagskväll som denna och kunna konstatera att man redan har tagit helg. Extra skönt är det att dessutom kunna konstatera att man faktiskt har gjort sig förtjänt av ledigheten genom att spendera tiden hittills den här veckan med att vara flitig.


Uppsatsskrivandet går som på räls, åtminstone nästintill. Kommer snart att vara redo att lämna in ett i det närmaste färdigt utkast till min handledare. Förvisso skulle jag ha varit klar med den förra höstterminen, men läste ju specialpedagogik utöver min medieinriktning så fick skjuta upp den då jag hade en c-uppsats inom medieämnet att skriva också. Så kommer känna mig flitig till tusen när det här väl är avklarat.


I övrigt har veckan innehållit en del träning och skola igår. Svenskakursen fungerar smärtfritt hittills men det kommer bli klart mer kraftkrävande när praktiken drar igång om drygt en vecka. Ska spendera närmare 10 veckor på John Bauer-gymnasiet och hoppas att jag ska trivas. Blir nog bra det också när det väl är dags.


Fotbollsträning i tisdags och ikväll. Två tämligen lyckade pass för hela truppens del, speciellt kvällens som var riktigt tempostarkt och höll hög kvalitet. För egen del gick det klart skapligt i afton också så känner att jag inte kunde göra mer för att försöka behålla min mittbacksplats inför söndagens inledande match i division 5-kvalet. Har en känsla av att det kan bli bänken ändå men ska ladda rejält nu. Lugn helt och sedan fullt fokus på söndagskvällens match.

Sätrabloggen uppdateras med några inlägg fram till söndag:
http://iksatraherr.blogg.se/


Det har varit en riktigt bra vecka som sagt. Förutom det ovan nämnda vann ju både MFF mot Djurgården och Milan mot Marseille i inledningen av veckan. Dessutom har varenda dag känts tämligen avkopplande och fört med sig något positivt. Såg till exempel en bra Wallanderfilm i form av Kuriren tillsammans med Karin i förmiddags, perfekt start på dagen det. Så finns inte någonting att gnälla över just nu.

Rundar av med de positiva tongångarna och ser till att få i mig något att äta så efter kvällens träning.
Over and out.






Baksmällan

Veckan har inledningsvis varit alldeles strålande. Jag har varit ledig såväl igår som idag men trots det inte legat på latsidan utan varit ganska flitig. Hunnit med att städa, tvätta och skriva en hel del på specialpedagogikuppsatsen som släpar efter sen förra hösten. Den börjar verkligen arta sig nu och jag tror att den kommer att bli riktigt bra när den är färdig.

Gårdagskvällen blev helt perfekt den. Först var Karin och jag hemma hos svärmor och åt middag på Batterigatan. Riktigt gott det och en bra start på kvällen. Efter att ha suttit fick jag med mig Karin hem till Sätra, trots att jag med visst besvär hade fått förklara att det "kanske råkar vara fotboll på tv..." :)

MFF gjorde ju sitt och slog Djurgården igår (Superettan nästa för Stockholmarna) så jag kunde vara riktigt nöjd. Ganska nöjd var nog trots allt min kära flickvän också till slut för hon passade på att vara taktisk, stanna till hemma vid Fältspatvägen en bra stund och därmed slippa det mesta av fotbollen. Alla nöjda och glada således :)


Men du gumman, så hemskt är det faktiskt inte att titta på fotboll.
Och du var jättesnygg med mörkare hår ;)



Efter fotbollen drog vi igång Baksmällan på dvd och därmed gick även resten av kvällen i glädjens tecken. Själv hade jag inte sett den tidigare och fick skratta mig igenom en mycket sevärd och rolig film. Perfekt avslutning på en lite perfekt kväll.

Den här dagen inleddes lika bra som den föregående slutade då vi passade på att ta en lång sovmorgon och äta frukost först vid tolvtiden. Skönt med en riktig slapparmorgon även om jag tack vare det inte fått lika mycket gjort som jag hade tänkt. Men det var det värt, utan tvekan.

Dessutom återstår ju några timmar av den här tisdagen. Lite uppsatsskrivande, svenskauppgift-fixande inför morgondagens lektion och fotbollsträning står på schemat de närmaste timmarna.






Strålande helg till slut

Det såg inte ljust ut när slutsignalen gick igår och vår andra förlust för säsongen i division 6 var ett faktum. Så var den här lördagen åt helvete, tänkte nog de flesta Sätraspelarna och allt vad seriesegrarfirande och rolig lördagskväll hette såg ut att vara långt borta. Men så kom som bekant beskedet att resultaten gått vår väg på andra håll i Gästrikland den här lördagen och helt plötsligt var allt upplagt för en trevlig afton.

Ett stort antal av våra spelare samlades hos coach P-O framåt den senare delen av eftermiddagen och spenderade sedan flera timmar med att kolla fotboll, dricka öl, hurra och skåla för seriesegern och ha det allmänt trevligt. Så sammanfattningsvis är det bara att konstatera att det blev en mycket bra avslutning på lördagen till sist.


Mer från gårdagen finns här:
http://iksatraherr.blogg.se/ - Sätrabloggen



Det skålades, inte i champagne men väl i Pommac :)


Glada miner och tummen upp kvällen igenom.

Mängder med bilder från hela gårdagen har jag slängt in på Facebook och i min bilddagbok (kolla Sätrabloggen där en länk till den finns). Så ta en titt om ni vill.

Idag har det varit hur lugnt som helst. Har uppdaterat hemsidan, bloggen och inte gjort mycket mer än att kika på lite fotboll. Sedan hade vi en mycket lugn träning ikväll, skönt att röra lite på sig och kul som alltid att komma ner till Träffen och träffa grabbarna. Nu är det bara att ladda för kommande uppgifter, närmare bestämt division 5-kval i fotbollen och diverse saker i skolan. Nya tag och ny vecka snart.




Jag hatar förluster - men seriesegrar smakar ganska gott

Idag stod vi för säsongens sämsta insats när vi förlorade borta mot Ockelbo med 2-1 (1-0). Första halvlek var en miserabel historia från vår sida då vi slog bort alldeles för många passningar och framförallt visade prov på kass inställning. Inte många tog jobbet och då var det tacksamt för Ockelbo som utan att briljera spelmässigt gick till pausvila med 1-0. Detta efter att vi åkt på ett baklängesmål på en hörna.


Andra halvlek var en klar uppryckning från vår sida, speciellt rent inställningsmässigt, men vi kom ändå aldrig riktigt igång spelmässigt. Vi lyckades kvittera ganska tidigt och efter det kändes det som att vi var på väg att mala ner dem, men tyvärr räckte vi inte till riktigt idag. I stället gjorde Ockelbo lite turligt 2-1 när min mittbackskollega nickade in en frispark i eget mål och efter det lyckades vi inte resa oss. Vi åkte dessutom på en utvisning (inte undertecknad dock...) och avslutade med tio man.


En rejält tung förlust det och inte var man nöjd efteråt förstås. Själv tycker jag att jag stod för en hyfsad mittbacksinsats. Jag spred en del uppspel och hade ingen vidare passningsfot vid ett par tillfällen, men defensivt fungerade det ändå godkänt trots att vi som lag gick bort oss några gånger. Hade några sköna brytningar och tuffa dueller som kändes bra, men ändå blir det absolut inte mer än godkänt i betyg för min egen insats.




Nu talar ju dock rubriken till det här inlägget om att det faktiskt fanns något positivt att ta med från den här dagen när det gäller fotbollen. Vår rival om seriesegern, Gävle Latino, föll nämligen också och det mycket överraskande borta mot Torsåkers IF med 5-2. Därmed är vi trots förlusten seriesegrare, har gjort överlägset flest mål i serien, dessutom släppt in minst och har en tämligen imponerande tabellrad: 18 14 2 2 108-16 44.

Synd att klaga då och lätt att bortse från dagens insats.

Hela tabellen hittar ni här:
http://www2.svenskfotboll.se/gestrikland/ft.aspx?scr=table&ftid=19552

Läs mer om matchen här:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=435224  



Nu blir det fotbollstittande och några öl hemma hos coach P-O för spelartruppen, det är vi faktiskt värda. Blir en bra start på laddningen inför kvalet, för trots seriesegern är vi inte klara för division 5 utan står inför ett tufft och ovisst kval.

Nya tag snart således!



När käkar vi, Nicko?

Dagens bästa är utan tvekan att jag under kvällens träning spelade till mig en lunch som vår stabile målvakt och min gode vän Nicko ska bjuda på. Vi slog nämligen vad före: om jag lyckades göra mål under spelet så skulle han bjuda mig på lunch, om inte så var det jag själv som skulle få stå för kalaset.

Oddsen talade verkligen för att det skulle bli den snåle smålänningen som skulle få betala, en seger för mig gav väl ungefär 747 gånger pengarna medan Nicko stod i 1.05 gånger insatsen. Men mot alla odds lyckades jag kliva fram från backplatsen och placera in målet som betydde att Nicko och jag nu ska ut och luncha inom kort :)


Nicko och jag på lagfesten före säsongen.


. . . . . .


I övrigt har
jag inte gjort så mycket som är värt att berätta om idag. Har visserligen varit ganska duktig med min specialpedagogikuppsats, men hela dagen har spenderats här hemma framför datorn. Har fått en del vettigt gjort dock och det känns som att jag är på gång med uppsatsen.

Har pluggat lite inför morgondagens skola och styrt med lite småsaker. Så jo, det har varit en ganska flitig dag från min sida men långt ifrån speciellt spännande.

Ny dag imorgon hursomhelst och snart dags att slå igen butiken, ta sin mats ur skolan och släcka ner för idag.


. . . . . .


Älskar dig Karin, över allt annat <3

"jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till"




Hattrick under fotbollshelgen

Ja, inte hattrick för min del då, jag gör aldrig mål (bara på träning ibland, trots att mina kaxiga lagkamrater hävdar att det aldrig hänt heller).
Och jag syftar inte på någon tremålsskytt från någon av helgens matcher heller.
Men däremot något viktigare: tre viktiga lag, tre segrar.

Division 6 Gästrikland:
IK Sätra-Torsåkers IF 9-0

VM-kval:
Ungern-Sverige 1-2

Division 4 Sydöstra Småland:
Nickebo IK-Gullabo/Gullaboås 3-1

Därmed har vi god chans att vinna serien och få fördel av att ha två av trematcher på hemmaplan i det efterföljande kvalet till division 5, Sverige har en hygglig chans att ta sig till VM och NIK har åtminstone kvar möjligheten att nå kvalet till elitfyran.

Med andra ord maximal utdelning under helgen som gick.

http://www.barometern.se/blogg/fotbollsbloggen/(1509336).gm - några sköna citat från NIK-matchen, gillar främst Bojans konversation med domaren

http://www.nickeboik.com/fotboll/ - om NIK:s seger

http://iksatraherr.blogg.se/ - kommer att uppdateras inom kort


Fick avluta en strålande fotbollshelg på bästa sätt också genom att efter träningen bege mig till Karin. Blev filmtittande, såg Att flyga drake, och slappande i några timmar innan det blev välbehövlig sömn för en sliten och förkyld - men ändå nöjd - person som mig.

Dags att äta lite och fortsätta med fotbollsskrivande och plugg. Ses...



Underbart!

Vilken sanslös avslutning det blev på matchen mellan Ungern och Sverige.
Och så underbart slut!

Så sjukt härligt, rättvist, förlösande, makalöst, magiskt underbart slut det blev.
Och som man fick jubla!

Sjukt också vad vi skrek framför tv:n jag och Noa, längesen man reagerade så pass starkt under en fotbollsmatch. Måste ha hörts nästan ända hem till mamma och pappa i tv-soffan i mitt barndomshem i Småland :)



Perfekt avslutning på en mycket bra dag.

Har följt älsklingen, som ska jobba natt stackarn, ner mot stan nu och känner att det börjar bli läge att runda av för idag. Blir inte svårt att somna gott efter en fotbollsdag som denna i alla fall.

Sov gott, dröm sött!





3 poäng och VM-kvaltittande

Det blev tre nya, enkla poäng för oss i IK Sätra i den näst sista omgången av division 6 2009. Torsåkers IF kom till Träffen med ett väldigt ungt lag och hade inte mycket att sätta emot. Efter en mycket bra första halvlek, där koncentrationen och inställningen var på topp från vår sida, ledde vi med 4-0 och redan då var matchen förstås avgjord. En milstolpe var när Waldenbäck (bilden) gjorde 2-0-målet, vårt 100:e mål för säsongen i serien!

För egen del var det inte mycket att göra i första. Jag hade ett bra brytningar, ett par enklare uppspel och en riktig skön glidtackling. Så mycket mer hade vi inte att styra med i försvaret, där jag för dagen bildade mittlås med Björn.

I början av andra hade vi slöat till lite och bland annat undertecknad gav bort ett uppspel som tvingade mig själv att reparera med en fin glidtackling. Men efter några minuters slarvande från vår sida ryckte vi återigen upp oss och hade sedan en riktigt stark period. Hela laget jobbade på bra och vann mängder med dueller över hela planen, något som bidrog till att vi kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Målen trillade också in och vi gjorde till slut fem stycken i andra halvlek. 9-0 således som slutresultat och lite väl enkla poäng. Men samtidigt en bra prestation i åtminstone 80 av matchens 90 minuter från vår sida. Koncentrerat, rätt inställning och ett bra bolltempo stod vi för idag.

För egen del i andra halvlek gick det bra efter slarvet inledningsvis. Jag fick lyckligtvis kliva av och göra några bra brytningar direkt efter missen och självförtroendet höjdes då avsevärt. Stod för några lyckade bollvinster, några mer slipade uppspel, var nära att stå för en assist när en lyftning bakom motståndarnas backlinje från mig sånär friställde Raeed och hade dessutom ett hyfsat tungt halvvolleyskott på mål från distans. Så sammanfattningsvis får man säga att det åtminstone var en godkänd insats från IK Sätras #4 idag.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=431600 - officiella hemsidan om matchen


. . . . . .


Nu står VM-kvaltittande på programmet och än så länge ser det ju bra ut. Bara att hoppas att det håller i sig.
Åter till tv:n!




Så var det fredag igen

Som Noice sjunger och som jag, vill jag minnas, har citerat här i bloggen för rätt längesen. Hursomhelst är det helt plötsligt och från ingenstans veckans sista vardag och jag har inte riktigt hunnit begripa att det redan är lördag imorgon. Den här veckan har verkligen bara försvunnit.

Vad har då hänt sen senast jag skrev här? Inte mycket, blir svaret på den frågan. Jag har försökt ta tag i min a-uppsats i specialpedagogiken som släpar och fått lite (med betoning på lite dock) gjort och även styrt upp svenska-uppgifterna inför nästa veckas lektion. Men i övrigt har jag inte gjort mycket nytta.

Vi tränade i och för sig i onsdags och den träningen förde med sig mycket positiv energi som jag lever på fortfarande. En mycket bra träning av hela gänget och även för egen del flöt det på riktigt fint. Perfekt sista träning före morgondagens match och positiva vibbar att ta med sig.

I övrigt har jag däremot inte sysslat med särskilt givande saker. Om inte FM09-spelande kan räknas in som givande förstås...

Hade en mysig filmkväll med Karin igår, vi tog en lång sovmorgon idag och nu sitter jag mest här och tänker att jag borde sätta fart med saker och ting utan att riktigt komma till skott. Men ska se till att ta en dusch nu, gå till ICA en sväng och sen är tanken att jag ska bege mig ut till Korsnäsvallen och se mitt gamla KBK ikväll. Blir lagom som uppladdning inför morgondagens match för vår del.

 


10 månader nu

Vissa saker är faktiskt riktigt bra med den här dagen.
Som att det nu har gått 10 underbara månader sedan vi blev tillsammans igen älskling <3
Dessutom fick jag återigen vakna intill dig idag, då är en bra start på dagen garanterad.




2/11 2008 - 2/9 2009 - älskar dig Karin



Intetsägande dag

Bloggandet har inte gått på högfart de senaste dagarna, något som förklaras av att mitt liv inte är riktigt lika spännande som Blondinbellas och att jag därför inte kan producera sju-åtta inlägg om dagen. Sen ska det även tilläggas att jag föredrar kvalitet före kvantitet, så hellre lite färre inlägg med någon mening än bara tjafs.

Det här inlägget går dock förmodligen inte igenom något kvalitetskontroll. Den här dagen har nämligen varit väldigt intetsägande. Förutom att jag har klippt mig och småstädat lite har jag egentligen någonting av värde. Dessutom har jag hela dagen gått runt med en känsla av irritation och dåligt humör. Utan någon direkt anledning. Antar att det inte är min dag bara.

I övrigt är däremot allting bra. Har hunnit med ett pass i skolan igår och det var någorlunda intressant och roligt. Har dessutom en bra klass så skolan just nu känns helt okej. Förutom det så tränade vi igår och det var även det helt okej. Gick åtminstone hyfsat för egen del. Träning ikväll också innan det är vila ett par dagar till lördagens match mot Torsåker.


. . . . . .


Dagens konversation, uppsnappad av undertecknad på bussen på väg till Sätra från stan:
En äldre herre, runt 80-strecket, går med stappliga ben in i bussen och sätter sig mittemot en kinesisk tjej, förmodligen utbytesstudent.
- Det blåser idag, säger herren till kinesiskan.
- Sorry, I don't understand you. Do you speak english?
- Hehe, aha, eh nej, det gör jag inte, säger den äldre herren och tittar lite fundersamt innan han till synes ger upp konversationsförsöket.
Några minuter senare verkar dock gubben vara pratsugen igen. Han gör ett trevande försök att få kontakt med kinesiskan på nytt genom att på svenska fråga vart hon ska.
- Don't understand, only speak english. Do you speak swedish?
- Eh, hehe, ja, swedish kan jag ju.

Jag kunde inte annat än att sitta och småle och deras krampaktiga pratstund :)




RSS 2.0