Kvalitet

Jag har länge intresserats och fascinerats av Tjernobylkatastrofen. När den numera så omtalade serien Chernobyl började sändas och diskuteras på sociala medier tog det inte lång tid innan jag gjorde slag i saken, fixade ett HBO Nordic-konto och bänkade mig framför serien. 
 
 
 
Det är ingen överdrift att jag fastnade. Snarare en underdrift. 
Två gånger om har jag nu sett de fem avsnitten och verkligen suttit klistrad. 
Kvalitet, rakt igenom. 
 
 
 

Anständig

I absolut sista sekund, dagen innan skolavslutningen, köpte jag äntligen ett par nya skor. Dels var det snudd på nödvändigt för att se någorlunda anständig ut på avslutningsdagen, dels för att det behövdes ändå. 

Hursomhelst, det här paret blev det och jag blev nöjd med inköpet:
 
 

Skolavslutning med flera känslor

Skolavslutningen avklarad. Som alltid lite blandade känslor. Mest glädje och stolthet förstås, men även lite vemod. Det blir många roliga återseenden i höst, men det blev också en del "ta hand om dig och lycka till framöver" i tisdags till elever som byter skola.
 
Jag är ganska sentimental av mig numera. Ju mer åren har gått, ju mer känslosam har jag blivit. Då blir också en skolavslutning en ganska känslosam historia. Som sagt för den med sig mycket glädje och en stolthet över vad eleverna har åstadkommit, över vilka kliv de har tagit, under året som har gått. Det går dock inte komma ifrån att skolavslutningen även lämnar en viss tomhet efter sig.

Vi tappar återigen elever, främst till några av de populära friskolorna, och därmed kommer flera glada, uppskattade ansikten inte dyka upp på skolan när höstterminen drar igång om ett par månader. Självklart kommer de eleverna att vara saknade. Min personliga målsättning inför det nyss avslutade läsåret var att vi skulle få behålla alla elever inför årskurs 6. Nu blir det inte så, ett antal av våra femmor, byter skola. Det känns lite vemodigt. 

Samtidigt var det något som vi hade i bakhuvudet, vi visste att det förmodligen skulle bli så även om man förstås hoppades på något annat. Det är dessutom så att det inte vore rätt att fokusera för mycket på de som väljer att ta klivet till andra skolor. Det är eleverna som blir kvar som vi ska lägga fokus på och vi kommer att ha två underbara klasser att jobba med till hösten. Jag ser verkligen fram emot att få följa mina elever under deras sista år på Strömsbro skola. Nästa läsår ska bli det bästa hittills och jag är verkligen glad, både för året som har gått (med alla framsteg eleverna har gjort både som individer och grupper) och för att en rad kära återseenden väntar efter sommarlovet. 
 
 
 

En älskad fyraåring

Igår fyllde vår älskade dotter fyra år. I höst blir sonen dessutom sex år gammal och börjar förskoleklass. Det låter kanske klyschigt, men det är smått surrealistiskt hur fort tiden går. 
 
Den här bilden publicerade jag på Facebook för fyra år sedan:




Igår såg det ut så här på samma Facebooksida:


 
 
 
I fyra år har Alva förgyllt våra liv som en underbar dotter, fin lillasyster och väldigt rolig, charmig person. Det är fantastiskt att få vara pappa till såväl Alva som Theo och att på så nära håll få se två människor utvecklas så mycket som de två har gjort de senaste åren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0