Perfekt avslutning

Igår spelade jag min sista match här nere i Skåne. 3.5 år har det nu blivit i en och samma klubb, HF Olympia. Gårdagens framträdande var det sista av många i den vitröda Igår spelade jag min allra sista match här nere i Skåne. 3.5 säsong hardressen och det kunde inte ha blivit ett bättre slut. Seger, efter en svit på fem raka förluster och sex raka utan vinst efter en skaplig säsongsstart, med 3-0 borta mot serietrean Hyllinge GIF. Det innebar revansch på dem efter förlusten tidigare i våras. Dessutom hade de tidigare bara förlorat två matcher mot de två totalt överlägsna lagen i toppen. En riktig skalp för oss med andra ord och att vi dessutom förmodligen gjorde årets bästa laginsats var ytterligare en detalj som gjorde avslutningen på min sejour här nere än mer minnesvärd.
 
Det kunde förresten ha blivit ännu bättre, när jag tänker efter. Jag var nämligen nära att bli målskytt på en frispark där vi höll oss framme med flera spelare och jag, som en av dem, slängde mig fram på andra, tredje returen och stötte bollen utanför. Men ett mål där hade nästan varit för bra.
 
Jag var oerhört nöjd med allt ändå när det var dags att summera gårdagskvällen. Dels med hela laget, som sagt gjorde vi det riktigt bra och stod för en klart godkänd insats. Dels med mig själv då det gick fint även för mig personligen. Det blev ett inhopp då jag var förpassad till bänken efter en rad starter (något som dock inte sved, särskilt inte med tanke på hur allt artade sig i slutändan) och fick glädjande nog chansen på mittfältet tidigt i andra halvlek. Det blev runt 40 minuter varav den första halvtimmen på högermittfältet. Där gällde det att jobba stenhårt, vinna boll och försöka bidra även offensivt med löpningar. Något som också fungerade. Sista tio spelade jag sedan vänsterback och fick vara med och bidra till att vi höll nollan. Riktigt skönt och härligt att kunna känna att jag verkligen var en del av den helhet som ledde till tre rättvisa och efterlängtade poäng.
 
Efter matchen tackades jag lite överraskande, men fint, av i omklädningsrummet. Applåder och kramar från lagkamraterna samt en snyggt klubbnål som minne från vår "president" Björn Eriksson blev det innan slutpunkten definitivt kunde sättas.
 
Ett perfekt avslut med andra ord och glädjande nog en väldigt positiv känsla att ta med sig trots en resultatmässigt tuff vår. Nu kan mina lagkamrater blicka fram emot hösten med mer tillförsikt och jag kan njuta av gårdagskvällen under lång tid framöver.
 
Det här inläggets tack, för att följa temat som har existerat den senaste veckan här, är givet:

Tack HFO och alla inom klubben som på olika sätt har varit med och gett mig många positiva minnen de senaste säsongerna.

Det har långt ifrån varit något enkla år då vi har slagits i botten och fått slita hårt, men det finns trots allt en hel del positivt att plocka med sig norrut.
 
 
 

Hockeynätter och Stadion-kvällar

Hockeynatten senast blev en riktig rysare som tyvärr var förgäves, i alla fall om man ser till resultatet. Allt såg ju ut att gå mot en sjunde och avgörande Stanley Cup-final när mitt Boston Bruins hade 2-1 med dryga minuten kvar i match sex hemma i TD Garden. Men två Chicago-mål på 17 sekunder (!) vände på steken och runt 05.00 på tisdagsmorgonen var det bara att extremt bittert konstatera att Stanley Cup-titeln var borta och att det inte blir någon mer härlig hockeynatt.
 
Det innebär å andra sidan att det blir en natt med riktig sömn för mig kommande natt...
 
Om hockeyn gick åt helvete inleddes veckan desto positivare när det gäller det viktigaste idrottsmässigt, nämligen fotbollen. NIK tog en oerhört viktig vinst där hemma i Småland i måndags kväll när de tog säsongens blott andra trepoängare hittills i bottenmötet med VSGF/JAIK på bortaplan. Riktigt gott att få rapporterna därifrån och en minst sagt välbehövlig trepoängare för mitt gamla gäng.
 
Laget och klacken firar segern. "Hoppa om du älskar Malmö..."
 
Här nere i Skåne var även jag på en intressant och spännande match. Det på Stadion i Malmö där mitt MFF även de tog en skön 2-1-seger. Elfsborg gästade och fick rättvist åka hem med noll poäng. Visserligen skapade de några riktigt vassa chanser, men spelmässigt var Malmö bättre och jag tycker att man vann rättvist. Stämningen i klacken var förstås bra och trots en ganska blek publiksiffra på drygt 13 000 var det bra tryck. En av de bättre matcherna i år, både på planen och på läktaren.
 
 
"Ingen himmel är så blå som min, när jag ser den vackra symmetrin,
i det vita och det blå som varit där i hundra år..."
 
I morgon beger jag mig ner till Malmö en sista gång för den här säsongen och för den här Skånetiden. Förhoppningsvis blir det fler besök framöver och om allt vill sig väl ger MFF mig en fin avskedspresent i form av tre poäng mot BK Häcken.
 
 

En överlägsen midsommar

Midsommarhelgen är över och därmed också Gävlevistelsen för den här gången. Att jag inom kort är tillbaka och det dessutom på permanent basis gör det, trots en helt perfekt Gävle- och midsommarhelg, mindre trist att åka neråt igen. Men efter så här lyckade Gävledagar är det inte konstigt att jag längtar tillbaka till staden redan nu.
 
Den här gången bjöd Gävlebesöket på ett riktigt gott midsommarfirande. Eller Gävle är väl fel att säga, jag hann knappt mer upp till södra Norrland innan vi på fredagsförmiddagen satte oss och åkte bil ner till Gnestatrakten, strax söder om (och mer inåt landet än) Södertälje. Varför då det? Resa i onödan, kan ju tyckas. Och visst kunde jag med lite annan planering kanske stannat i Södertälje och sett MFF vinna mot Syrianska. Men hursomhelst, anledningen nu var att midsommarfirandet i år skulle genomföras. Det ute på landet i sån där härligt lantlig och idyllisk miljö som jag, bondpojke i grunden, fullkomligt älskar. Det är förstås så midsommar (och gärna mer tid särskilt så här års) ska spenderas.
 
För mig stod också mycket på spel. Det här var nämligen första gången jag fick tillfälle att träffa Karins farbror Bjarne och hans familj. Därmed gällde det förstås att göra gott intryck, lyckas bli godkänd av ytterligare en viktig person i släkten och klara sig undan helgen utan pinsamheter eller missöden... ;)
 
Förhoppningsvis passerade jag testet med minst godkänt betyg, för jag vill gärna återvända till Skillöt (platsen, för att vara exakt, där vi var) då det verkligen var ett härligt ställe som dessutom befolkades av många trevliga, roliga människor.
 
. . . . . . . . . . . . . 
 
Om jag hade stannat på vägen i torsdags hade jag fått se MFF ta tre poäng, MEN jag hade missat brevbärare Petterssons hembakta (för visst var det så?) wienerbröd och några timmars kvalitetstämplat snack :) Dessutom var det fint med en kväll i Gävle, det kan inte få för mycket av när man som jag är utflugen och ständigt minns Gävletiden med glädje.
 
. . . . . . . . . . . . . 
 
Det tog ungefär en minut, om ens det, sen kände jag mig som hemma och blev välkomnad av Bjarne, ja av hela familjen, med öppna armar. Där och då inleddes en suverän midsommar. Förutom en massa god mat (vi blev duktigt bortskämda, bara att lyfta på hatten) bjöd helgen i Skillöt också på en massa annat positivt i form av kul umgänge, fint väder, skön miljö och en massa skratt och härlig humor (kanske inte den bästa alla gånger, men helt i min smak och många rejäla skratt framkallade den).
 
Allt ätande varvades med några prestigefyllda kubbvinster (och några förluster i relativt betydelselösa matcher), badminton, volleyboll, fotboll och promenader. Vi tog med andra ord verkligen vara på midsommarvädret och var passar det bättre att göra det än ute i idyllen på landet?
 
I söndags blev det dessutom en sväng till Nyköping och lite mer promenerande där. Så nu kan jag lägga till ytterligare ett namn på listan över svenska städer som jag har besökt. Bara en sån sak :)


 
 
. . . . . . . . . . . . . 
 
Avslutningsvis är det bara att konstatera att midsommarhelgen 2013 blev oerhört rolig, trevlig och lyckad på alla sätt. Tack till er, med min älskade flickvän i spetsen förstås, som bidrog till att göra helgen till det som den nu blev.
 
 
 
 

Några sista FJG-bilder

I onsdags var det alltså dags att ta avsked från kollegorna på Frans Suell & Jörgen Kocks gymnasium innan Gävleflytten nu väntar. Efter avtackning, fika och en riktigt fin avslutningslunch var vi ett gansk stort gäng som drog vidare till Lilla Torg för en sista (och första för mig, har varit dålig på att hänga på tidigare) after work.


Glada kollegor.



David, Gabrielle och Terese var några av dem som jag spenderade mina sista
FJG-timmar med.


Riktigt fina blommor fick vi som avtackades. Stiligt!
 
 
 
 

Ett definitivt slut

Ja, igår (i onsdags, skrev det här i torsdags) var det dags för att sådant. Ett definitivt slut på min sejour som lärare på Språkintroduktionen (SPR) på Frans Suell & Jörgen Kocks gymnasium (FJG) i Malmö. Den här gången är det, till skillnad mot ifjol då jag också liksom flera kollegor avtackades men ju senare kom tillbaka, ingen tvekan. Nästa läsår kommer jag inte att spendera på SPR med alla de kollegor som jag fått lära känna och verkligen har trivts med. När höstterminen startar och Alex, Maja, Hana, Kristian och alla de andra tar emot nya elever inleder jag en ny episod i mitt lärarliv genom att hälsa årskurs 4-eleverna välkomna på Kungsgårdens skola uppskattningsvis runt 80 mil från min tidigare arbetsplats. Nya tider och nya erfarenheter väntar, men innan dess ska jag passa på att tänka tillbaka lite och skriva några rader om tiden som har varit på FJG.
 
Mina cirka 1.5 år där fördelat på två olika perioder har varit enormt lärorika. Jag har fått jobba med något som inte var min tanke från början när jag gav mig in på lärarbanan och till en början var jag skeptisk, det ska erkännas. Men snabbt insåg jag att det här var något som kunde ge mig nyttig erfarenhet och lära mig något inför kommande läraruppdrag. När jag nu går vidare och ska arbeta med mellanstadieelever (inte heller det något som fanns i tankarna under studietiden) är jag övertygad om att mitt första riktiga lärarjobb, som resurs- och svenska som andraspråkslärare på FJG:s språkintroduktion, har gjort mig till en mycket bättre lärare och utvecklat mig rejält.
 
En stor del i den utvecklingsprocessen som jag har genomgått har mina kollegor haft. Jag vet, det kan låta klyschigt och tillgjort att börja prata om hur bra kollegor man har haft, hur bra man tycker om dem och om hur man kommer sakna dem men det är bara ren ärlighet i det här: stort tack alla ni (ni vet vilka ni är) som har gjort den här tiden till något riktigt bra och som har gjort att jag sitter här nu, dagen efter vår avslutning och vårt avsked, på tåget mot Gävle med en känsla av stor glädje blandat med lite vemod. Men det känns bra, det är en skön känsla. Att jag redan nu vet med mig att jag kommer sakna er är bara ett tecken på hur positiv den här tiden har varit och visar hur mycket ert stöd har betytt för mig.
 
Jag minns att jag bloggade i vår Sätrablogg när det var dags för flytt från Gävle ner till Skåne och jag därmed skulle lämna ett fantastiskt skönt gäng i IK Sätra. Jag skrev då om hur lätt det hade varit att komma in i laget och bli en del av det där gänget, samt hur mycket svårare det skulle bli att lämna det. Lite samma känsla är det nu. 
 
Det var oerhört lätt att komma in i gänget av goa kollegor på SPR. Redan från dag ett kände jag mig välkommen, utan överdrift. Att flera av er dessutom jobbade för att jag skulle få komma tillbaka efter min första period, något jag ju glädjande nog också fick i januari i år, värmer att veta. Inte minst nu när det har blivit dags att gå vidare. Även om jag med stor entusiasm ser fram emot flytten till Gävle och allt som väntar oss nu vet jag att det kommer bli betydligt svårare att lämna skutan än vad det var att komma ombord på den.
 
Så tack för allt hela SPR-gänget.
Jag kunde inte ha hamnat bland bättre kollegor.
 
 
 
 
 

Många kära återseenden

Den spontanbokade Smålandshelgen, som inte alls var planerad för bara några dagar sedan, kunde inte ha blivit bättre. I brist på kul och värdefullt umgänge med min kära sambo som befinner sig i Gävle och jobbar var det perfekt med en tur hemåt för att träffa nära och kära där. Återigen var det riktigt härligt att återse mamma och pappa, förstås, och vi hade några lyckade dagar där hemma.

Till skillnad från de senaste besöken, då jag inte har hunnit träffa så många kompisar, hade jag nu lite tur med tajmingen och fick ”gratis” in några roliga återseenden som inte var inplanerade. Det genom att bland annat besöka Ljungvallen i fredags när NIK spelade. Där sprang jag glädjande på en rad gamla vänner och bekanta. Kul att träffa lite folk från bygden igen och alltid roligt att se NIK samt träffa spelarna och ledarna där. Synd bara att fotbollen är fruktansvärt ologisk (och kanske orättvis) ibland, något 1-1-resultatet den här gången i allra högsta grad visade. Men nya tag för Nickebo framöver och spelar de som i fredags borde poängen snart börja trilla in.


 

I lördags var det sedan en perfekt dag för att ta vara på det sköna sommarvädret. Som alltid är det fint där hemma i Småland så här års och känslan när man kan sitta ute i trädgården, dricka kaffe och bara njuta av lugnet plus allt grönt, fint runt omkring är svårslagen. Dessutom tog vi en långtur på cykel och man fick på så sätt lite nyttig motion samtidigt som sommarvädret togs tillvara på bästa sätt.


 

Det blev lite fotboll även på lördagseftermiddagen. Den gången var det Åbyvallen, min första hemmaplan i karriären då min moderklubb Läckeby GoIF håller till där, som var skådeplatsen. Tyvärr är det inte många kvar i Läckeby från min tid i ungdomslaget, men ett par riktigt bekanta lirare fick jag i alla fall se. Dessutom fanns det en hel del gamla vänner på läktaren vilket gjorde besöket där nere ännu positivare.

Innan Smålandsvistelsen var över för den här gången blev det en kaffe och en hel del gott surr hemma hos Marcus & Lizette. Alltid så trevliga, alltid så enkla och roliga att umgås med. Kul också att se deras familjeliv med två barn, varav en liten ettåring, inte minst nu när samma sak snart väntar oss. God paj förresten Mackan, eller var det inte mannen i huset som hade bakat...? :)

Tack Småland, alla jag hann träffa och framför allt mina underbara föräldrar för den här gången.
Snart ses vi igen!
 
 

Hektiskt men roligt schema

Som jag har varit inne på tidigarehär i bloggen är det mycket på programmet nu och en hel del att se fram emot. Schemat är riktigt fullspäckat just nu samtidigt som tiden rusar framåt:

* Spontanthelg i Kalmar och Smålandsskogarna
Utan att ha haft en tanke på det för bara en vecka sedan slog det mig att just den här helgen faktiskt var ganska passande för en sväng hemåt. Det blir som vanligt lite fotboll (förmodligen enda besöket för mig på gamla fina Ljungvallen i år) och det är kul att hinna med att träffa mamma och pappa lite till innan Gävleflytten.

* Avslutning på jobbet
Ja, på onsdag är det dags för tårar, kramar och snörvlande. Eller där kanske jag tog i, men det blir i alla fall lite speciellt att säga hej då till kollegorna och sätta punkt för tiden på Frans Suell & Jörgen Kocks gymnasium,

* Midsommarfirande
Dagen efter jobbavslutningen, på torsdag, bänkar jag mig återigen på ett tåg och åker norrut. Klart längre den här gången då jag ska upp till Gävle. Väl där, eller en bit utanför om jag har förstått det hela rätt, blir det midsommarfirande med Karin och hennes morbror med familj. Själv har jag aldrig träffat honom (morbrodern) så nu är det upp till bevis om man ska godkännas av fler i släkten eller inte... :)

* Flyttvecka
Efter midsommar beger jag mig ner och avslutar Helsingborgstiden. Två MFF-matcher och det sista flyttstöket är saker som ska hinnas med. När det väl har blivit lördag igen rullar flyttlasset mot Gävle och därmed lämnar även jag Helsingborg och Skåne bakom mig, åtminstone för den här gången.

* Kalmar igen
Efter flytten blir det en vecka i Kalmartrakterna i början av juli och en chans att koppla av lite på min gamla hemmaplan. Därefter blir det sedan mer avkoppling uppe i Gävle och jag ska verkligen passa på att njuta. Den här våren och försommaren har varit riktigt bra och rolig, men samtidigt är det ganska hektiska tider och det ska bli skönt när vi har rott allt i land och kan lägga allt fokus på vad som komma skall med vår väntade, älskade tillökning i familjen :)

 

 


Tack Ambrosini!

En av de största hjältarna i Milan i mina ögon och under min livstid lämnar San Siro, Milanello och den rödsvarta klubben. Med risk för att låta överdriven: tack för allt du gjort i den vackra Milantröjan Massimo Ambrosini.

Min absoluta favoritspelare vid sidan av legenden Paolo Maldini när det gäller spelare som har funnits i Milan sedan jag började följa laget för snart 20 år sedan.

För att beskriva hans insatser för Milan citerar jag den utmärkte bloggskribenten och min gamla Svenska Fans-kollega Michael Haile:

"Ett ord: kulturbärare.

En man som gjort enormt mycket för den här klubben utan att på ett extravagant sätt hävdat sitt Milanhjärta med publikfrieri. Massimo Ambrosini, en enormt intelligent och karismatisk personlighet, kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Jag är stolt över att stödja ett lag där dylika människor får framträdande positioner. En klasskille rakt av.

Ett tack känns futtigt i sammanhanget."

Jag slänger ändå iväg ett tack, även om det helt klart är lite futtigt. 
Grazie Max!

 

 


Slutet är nära

Nu är det nära, alltså slutet.
Lite väl dramatiskt kanske, men det närmar sig.
Slutet som lärare på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium.

Sammanlagt kommer jag nästan ha jobbat där i cirka 1.5 år när den här anställningen är över, närmare bestämt den 12:e augusti. Långt före dess, på onsdag, har vi dock avslutningslunch och det är dags att säga hej då till många trevliga, härliga kollegor som verkligen har gjort tiden där till något riktigt bra.

Eleverna har i sin tur redan gått på sommarlov. I onsdags var det dags för mig att för första gången någonsin ta avsked av en egen klass, som mentor, vid skolavslutningen. Min klass, SPR12P, har i mina ögon skött sig riktigt bra under våren och det har fungerat fint rakt igenom. Men allting har ju sin tid och när eleverna fortsätter på FJG:s språkintroduktion (där jag alltså jobbar) till hösten tar jag mig an ett nytt jobb norröver. Därför var det med stor sannolikhet sista gången vi träffades i onsdags och visst var det lite speciellt. Många duktiga elever med tacksam studiemotivation kan jag med viss stolthet lämna vidare och önska lycka till framöver.


Slut för den här terminen. Klassrummet tomt på elever efter avslutningen.


Lärarbandet sjöng in sommaren innan eleverna gick på sommarlov.

Nu har vi några avslutande dagar med dokumentationsjobb, diverse grupparbeten med syfte att förbättra verksamheten till hösten och lite annat innan slutpunkten sätts på onsdag. Ifjol när vi hade avslutningslunch och dessförinnan tackades av (vi som då skulle lämna) var det både roligt och lite vemodigt, något som det säkerligen blir nu också. Då var det inte lika definitivt att jag inte skulle komma tillbaka senare (vilket jag alltså gjorde efter nyår) som det kommer att vara nu.

Det finns ett antal människor bland kollegor och annat folk på skolan som jag verkligen kommer sakna, så lite känslosamt blir det nog allt. Samtidigt som det förstås blir härligt med sommarlov och allt spännande som ligger framför oss :)

 

 

 
 
 
 

En sliten krigare

Det var kanske lite att ta i (rubriken alltså), men förra helgen var en slitsam sådan. Inte på grund av osunt leverne med alkohol och annat som en uppfostrad och vårdad kille som jag förstås inte sysslar med. Nej, något sånt blev det inte, men däremot en hel del fotboll.
 
Slitsamt var det, inte bara fysiskt utan även mentalt då vi åkte på två nya förluster. Säsongsinledningen såg lovande ut men nu har vi tre raka förluster i division 6 inför helgens möte med serieledarna, Helsingborg City, som vunnit samtliga sina. En match jag dock missar då jag ska röra mig mot mina kära hemtrakter för en lugn, skön helg med familjen hemma i Smålandsskogarna.

Förra helgen spelades det dock desto mer som sagt och efter två matcher (90 min i A-laget mot Strövelstorps GIF i lördags och 45 min i B-laget mot FC Royal i söndags) var jag duktigt sliten i kroppen. Antar att det är ålderskrämporna som gör sig gällande redan, eller? Ont lite överallt hade jag i alla fall och en träning (i måndags) på det gjorde mig till världens just då mest stela och sega person i måndags kväll och tisdags förmiddag.
 
Känslan när man är riktigt sliten i kroppen brukar kunna vara skön att uppleva, som ett kvitto på att man har gjort något och ansträngt sig. Men när två förluster ligger bakom grämer man sig snarare mer än vad man känner sig stolt över sig själv tycker jag.
 
 
 

Nu fanns det dock något positivt att ta med från helgens båda matcher ändå. Mot Strövelstorp saknade vi sju-åtta spelare som hade kunnat gå in i startelvan, varav flera riktiga nyckelspelare (faktiskt utan överdrift, jag brukar inte vilja skylla på det och gör det inte nu heller då man får jobba utifrån de förutsättningarna som ges men anmärkningsvärt många var det). Nu lyckades vi ändå så när hålla jämna steg med hemmalaget trots en riktigt svag första halvlek (0-2) där vi inte alls kom rätt. 2-3-reduceringen i andra halvlek gav hopp och vi var nära att kvittera.

Förlusten till trots gjorde vi en bra andra halvlek och krigade verkligen för att komma i kapp. Vi gav det en riktig chans och gjorde allt vi kunde utifrån förutsättningarna. För egen del gick det också klart godkänt med flera lyckade brytningar och tacklingar som extra plus. Att vi "vann" andra halvlek med 2-1 innebar också att vi ytterligare en gång den här säsongen visade styrka efter paus. En enda andrahalvlek har vi förlorat, i övrigt har vi åtta vunna och en oavgjord om vi bara ser till matchernas avslutande 45 minuter. Nu ger det ju inga poäng men det är ändå skönt att kunna ta med något positivt och se att vi inte ger oss utan jobbar på i 90 minuter trots underlägen.

. . . . . . . . . . .

Strövelstorp är för övrigt ett riktigt trevligt ställe att komma till. Påminner om hur det är hemma på Ljungvallen och på andra mysiga arenor i Småland. Kul att få besöka lite olika orter och inte bara spela en massa matcher här i Helsingborg och i Landskrona som vi har gjort de senaste åren.
 
. . . . . . . . . . .
 
B-lagsförlusten mot nystartade Royal var sedan inte mycket att säga om. Vi släppte in alldeles för enkla mål i första halvlek och en givmild domare bjöd dem dessutom på en straff och ett offsidemål i andra halvlek. 6-2 är förstås inga siffror man snackar bort men de är, precis som vi också förvisso, ett topplag i serien och när vi bjöd på enkla mål var vi chanslösa. Återigen gjorde vi dock en stark andra halvlek där vi spelade 2-2 och matchade dem bra trots en del rotation i laget (bland annat byttes jag in i paus som högerback och spelade sedan även högermittfältare) och många byten. Positivt det i alla fall, skönt att slippa förlora den halvleken som jag spelade och kul att vara delaktig i ett mål framåt som jag var.
 
Både upp och ner fotbollsmässigt med andra ord.
Men framför allt rejält krävande för kropp och själv :)

 
 
 

Vackert

Riktigt fint i Helsingborg så här års. Värt några bilder.
Sista försommaren här, åtminstone för den här gången.


 



 



 
 
 



Skratta eller gråta?

"Under varma sommarlov när ungdomsgårdarna har stängt finns det stor risk att det skapas oro i förorterna som sprider sig" - Mehmet Kaplan, Miljöpartitet, till Aftonbladet.

MP vill att alla ungdomar ska erbjudas sommarjobb och det är väl givetvis bra om det går att ordna, men vad är detta för uttalande? Menar han på fullt allvar att det är naturligt om det blir nya bråk och kravaller för att det är varmt, sommarlov och fritidsgårdarna har stängt?! Om folk (rent av riksdagsmän) verkligen tycker att det är en logisk förklaring till kravaller och något som närmast berättigar att ungdomar beter sig som svin (eller kommer att göra det, som han verkar förvänta sig), ja då har vi nog ganska stora problem i det här landet trots allt...

Ställa till bråk för att staten har förskingrat befolkningens pengar eller för att en galen diktator styr landet - fullt förståeligt. Ställa till med bråk för att jag inte kan gå till min lokala fritidsgård och spela lite rundpingis - inte fullt så förståeligt i min bok...

Och ja, jag förstår att mycket annat kan ligga bakom men Kaplans uttalande måste vara något av det mest korkade som har sagts under 2014.

 

 


Fina dagar med examen och Sofiero

Jag måste förstås börja med att säga, eller skriva, det även här:
Stort grattis till examen älskling!
Färdig socionom efter 3.5 års utbildning och med fina resultat, jag är imponerad och stolt :)

3.5 år har också gått sedan vi flyttade ner hit. Det känns inte som det, känslan är att det har gått snabbt och att det egentligen inte är så lång tid. Men samtidigt så har vi ju hunnit uppleva mycket, inte minst tack vare Karins studier som har tagit henne till Tanzania och Jamaica och som har gjort att även jag har fått spendera tid i de länderna. Något jag verkligen inte hade förväntat mig eller hade minsta tanke på när vi blev Helsingborgsbor.

Att vi flyttade söderut har också inneburit en massa annat roligt och positivt. Så jag har verkligen Karins val av utbildning och studieort att tacka för mycket. Vi har trivts väldigt bra här men nu är det alltså dags, i alla fall riktigt snart, att lämna. Karin åkte upp till Gävle redan igår med mina svärföräldrar och lillebrorsan Jonas, som var nere här för att fira hennes examen igår och jag kommer att styra flyttlasset norrut sista helgen i juni.

Exemansfirande i onsdags som sagt och det blev riktigt lyckat (det både tror och hoppas jag att min bättre hälft också tycker). Hennes familj och mina kära föräldrar kom alla ner till oss och förutom själva firandet blev det ju ett perfekt tillfälle att träffa våra nära och kära samt för dem att träffa varandra. Riktigt roligt och en väldigt positiv dag rakt igenom.

Vi inledde med lunch på Italia i Lund föjlt av fotografering för Karin och hennes klass. Sen väntade den traditionella ceremonin där det förstås hölls tal av diverse folk och studenterna fick ta emot såväl välförtjänta applåder som avslutningspresent. När det var över begav sig våra föräldrar till Helsingborg samtidigt som jag och Jonas hängde med Karin på studenternas avslutningsmingel innan vi också tog oss hemåt för mer god mat, presentöppning och kul umgänge. Även Noa anslöt och hela gänget trängde ihop sig bland flyttkartonger och hade en riktigt bra kväll.

När onsdagskvällen blivit torsdag var det dags för Karin att säga hej då till Helsingborg och för Gävlekvartetten att ta sig uppåt landet. Det samtidigt som mamma, pappa och jag hade ytterligare lite tid att spendera tillsammans här nere. Det blev en tur till Sofiero, exakt ett år sen Karin och jag var där för övrigt, och en fin eftermiddag tillsammans innan de satte sig i bilen och begav sig mot Smålandsskogarna igen.




Så här (ovan) såg det ut på Sofiero ifjol på nationaldagen och i år var det snarlikt. Riktigt fint!
Ett gäng vackra bilder dyker upp senare, men finns just nu på en kamera i Kalmartrakten.

En perfekt onsdagseftermiddag och en lika bra nationaldag blev det med andra ord.
Och snart är det helg igen :)

Avslutar med några bilder från onsdagen:
 
Jag, Karin och Jonas på väg hem till Helsingborg från Lund. 
 
 
Fotografering av Karins klass.

 
Domkyrkan i Lund. Imponerande! Måste säga att Lund växte i mina ögon när vi kikade runt
där i onsdags. Riktigt fin stad som jag dock inte sett mycket av tidigare. Skulle dock tröttna
på alla studenter om jag bodde där, men riktigt fint med alla gamla bevarade byggnader och
all grönska.

 

Familjerna, tillsammans med huvudpersonen själv, samlade innan själva examensmottagningen. 

 
Jag, pappa, mamma, svärmor och svärfar under själva avslutnings-
ceremonin.
 
 

RSS 2.0