Fotbollsdramatik och Gävletripp

Nu har jag för bara några timmar sen anlänt till min kära gamla hemstad Gävle. Några finfina dagar väntar här då jag hälsar på Karin, mina svärföräldrar och dessutom ska se till att träffa en del gamla Gävlevänner som det var alltför länge sedan jag såg :)


De senaste dagarna hemma har inneburit en del slit för min del. Pappa är ju fritidsbonde och hökörningen är i full gång, vilket har gett mig en hel del jobb. Inte minst då min käre far olägligt nog gått och skadat foten så att jag för att avlasta honom har fått roa mig med att stå i hölassen slita. Jobbigt som satan, det märks att man inte är van vid hårt kroppsarbete, men nyttigt för mig. Gratis träning i alla fall, dessutom rejäl sådan :)


Gårdagskvällen, den sista i Småland på några dagar, bjöd på fotbollsunderhållning av stora mått. Det är i det närmaste målgaranti och lika med underhållning när NIK spelar den här säsongen. Negativt på ett sätt då de borde vara stabilare än vad är just nu, men samtidigt kul för de mer neutrala åskådarna. Hursomhelst såg NIK ut att förlora mot ett inte speciellt imponerande Timmernabbens IF igår på bortaplan i en match de borde ha vunnit. 0-3 i paus efter tre enkla baklängesmål och 1-3 efter 90 minuter. Men det var inte slut där. För på stopptid lyckades NIK såväl reducera till 2-3 som att göra 3-3 i slutsekunderna. Det dessutom med en man utvisad. En poäng med andra ord, något som trots allt kändes riktigt bra med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Därmed blev det dramatik i allra högsta grad, en bra avslutning och utan tvekan rejält underhållande. Förutom två målglada lag så såg domaren till att få publiken engagerad genom att stå för en helt makalöst usel insats. Ren parodi var det stundtals. När en domare lyckas få båda lagens spelare, tränare (både NIK:s och “Nabbens” tränare blev uppvisade på läktaren) och båda supporterskarorna emot sig har han sannerligen inte varit bra. Rent pinsamt att en så kass domare ska få döma i fyran.

Jag brukar kunna tycka att domarna i Skånesexan och i vår reservserie där nere är dåliga, men i jämförelse med den här stollen håller de mycket hög klass…

 

 


Ljungvallen

Gårdagskvällen innebar en efterlängtad comeback för mig på Ljungvallen, min gamla hemmarena under tiden i NIK. Som alltid var det kul att komma tillbaka och träna med NIK igen. Laget är ju det fotbollslag som ligger mig närmast om hjärtat och Ljungvallens matta, magnifikt grön och

Det som gör det extra kul att träna med NIK är att spelarna ställer höga krav på varandra vilket leder seriösa träningar, bra inställning och dessutom hög kvalité då alla måste vara fokuserade för att hänga med. Det blir så mycket roligare då och man känner att det gör något för en själv som spelare också. Det är något som jag delvis har saknat sedan jag lämnade IK Sätra efter 2009.

Så en riktigt rolig och bra träning blev det, där jag varken kunde klaga på min egen eller lagkamraternas insats :)

 

Jag i det svarta NIK-stället under en träningsmatch sommaren 2008



Midsommar och diverse annat

Så var årets midsommarhelg snart över och den kan summeras med ett ord: lugn. Eller: trevlig. Eller både och kanske snarare. Jag har firat midsommar med mamma, pappa och Sören & Birgitta nere på Varvet, på Drag. Traditionsenligt då jag har spenderat mängder av mitt livs alla midsommarhelger där.

Numera är det inte så många ur det ursprungliga gänget, som en gång i tiden var riktigt stort, som är med där på midsommar men jag passar gärna på att fira där när tillfälle ges. Det är alltid så lugnt, skönt och trevligt att komma tillbaka till Varvet. Ett sommarparadis, helt klart, som har betytt och fortfarande betyder mycket för mig.

I år blev det alltså, för andra året i rad efter några års uppehåll, midsommarfirande där för mig med familjen. Massa god mat och gott dricka i bra sällskap med vacker miljö runt sig - livskvalité :)

Bara Karin som skulle ha varit med också. Hon jobbade dock men nästa år ska vi se till att vi kan fira tillsammans :)



Varvet 2008. Ett sommarparadis som sagt!



Pappa, för närvarande på kryckor med en sargad fotled



Sören och Loffe


. . . . . . . . . . .


Årets första bad avklarat idag. Svalkade rejält kan jag säga och var inte det minsta skönt, men nu kan jag bocka för "premiärbada" på sommarens att-göra-lista i alla fall.


. . . . . . . . . . . 


Inte helt klart med skolan tyvärr. Ser mig själv som färdigutbildad men examensbeviset får vänta till i början av hösten. Det då jag kuggade på en av tre delar på sista hemtentan.

Drygt att mitt enda IG någonsin kommer på sista uppgiften, men å andra sidan kanske logiskt då det var en kurs som jag läste parallellt med uppsatsskrivandet och inte hade möjlighet att satsa så seriöst på. Språkvetenskapsfrågan blev inte heller enklare att besvara när det visade sig att boken som byggde hela den uppgiften var försenad i både Kristianstad och Helsingborg. Så har en del att skylla på, nu när mitt ihopsnickrande av svar baserat på andra böcker tydligen inte räckte... :)

Men det löser sig i augusti i alla fall och jag kommer inte ligga sömnlös över det i sommar.

. . . . . . . . . . .


Gävle 30 juni-5 juli - blir perfekt! :)
Längtar och räknar ner dagarna.

. . . . . . . . . . .


Vilka enormt bra svenska kvinnliga artister det finns i Sverige nu förresten. Har fått upp öronen både för Robyn och Maggio på senare tid. Riktigt bra! 


. . . . . . . . . . .


Regn och trist väder. Får bli FM och lite fotbollsskrivande nu då, som vanligt :)





Värdefulla dagar

Sån tur jag hade att Karin kom ner till Helsingborg några dagar till efter Greklandsvistelsen. Det blev ett par perfekta, värdefulla dagar, inte minst med tanke på att vi kommer att vara ifrån varandra en del i sommar. Något som känns konstigt nu när vi är vana att bo tillsammans men som förhoppningsvis ändå funkar.

Hursomhelst fick vi en riktigt bra avslutning på våren/försommaren nere i Helsingborg. Jag fick lära mig att spela schack (riktigt kul, även om jag är kass), vi hann med ett efterlängtat besök på Ebbas, kunde unna oss långa härliga sovmorgnar och jag fick med mig Karin ner till Malmö i måndags. MFF-Kalmar FF stod på menyn och utfallet blev ju bästa tänkbara: en trevlig eftermiddag i Malmö, följt av en underhållande match som MFF glädjande nog vann med 2-0 i fint sommarkvällsväder. Synd att klaga med andra ord, särskilt när sambon själv påpekar att det är roligt att stå i Malmöklacken :)

Nu ser jag fram emot att inom några dagar bege mig till Gävle. Blir underbart att återse stan, träffa min älskade sambo igen och återförenas med en del riktigt trevliga vänner :)



Du och jag :)



Varnad, utbytt och förlorare

Våren i skånska division 6 avslutades för oss i HF Olympia på sämsta tänkbara sätt med en 1-6-förlust mot seriefyran FK Besa. Ett lag som visserligen var klart bättre än när vi, i en jämn match, förlorade med 1-3 i premiären men som inte ska slå oss så stort. 

Nu var vi inte ens nära och många hade en dålig dag. Bland annat jag som fick slita väldigt hårt mot deras snabbe vänsterytter - jag vågar påstå att han är en av seriens snabbaste och jag tillhör inte kategorin snabb... - vilket ledde till att jag blev ifrånsprungen en del gånger. Exempelvis vid deras 0-1-mål, dock det enda av målen som jag var direkt inblandad i (en klen tröst visserligen).

Några bra ingripanden i form av brytningar och uppspel stod jag för, men efter att i slutet av halvleken åkt på en varning (för en klockren glidtackling, enligt många fler än mig) var det logiskt att jag byttes ut i paus. Det röda kortet hade nog hängt i luften annars.

Nu är det bara att ladda om inför hösten och ta med sig det positiva, som ändå är en hel del, från vårens insatser.

Fotbollsvila

Vårsäsongen är slut för min del, även om vårt B-lag har en match kvar efter midsommarhelgen. Då jag är hemma i Smålandsskogarna blir det inte mer matchspel för min del förrän i slutet av sommaren, eftersom jag jobbar till den 21 augusti.

Tanken var att jag skulle fixa ett lån till NIK, men då NIK:s B-lag knappt har några matcher som jag hade kunnat spela under den aktuella perioden och jag knappast i dagsläget tar en plats i A-lagets matchtrupp blev det inget med det.

Därmed får jag nöja mig med att träna med NIK och följa lagets matcher på nära håll.

Det blev som sagt en tung avslutning på vårsäsongen men jag ska inte deppa alltför mycket över det. Varningen, bytet och den allmänt tunga kvällen senast var trots allt en av få riktigt jobbiga matcher hittills i år. 

Våren har trots allt varit ganska bra för min del. Sju A-lagsmatcher, sex B-lagsmatcher, tre DM-matcher och tre träningsmatcher ger mig sammanlagt 19 matcher hittills, bra med speltid och över lag godkända insatser. Så nu är det bara att jobba vidare under höstsäsongen med förhoppningen om en mittenplacering i division 6, åtminstone säkrat kontrakt utan nerver i slutomgångarna, samt toppstrid i B-lagsserien.

Nu ska jag analysera, summera statistik och grotta ner mig i allt vad som har med fotboll att göra under sommaren. Men ni icke-fotbolls-älskande bloggläsare kan vara lugna, allt material som rör fotboll kommer den närmaste tiden att stanna hos mig och inte slängas in här :)


. . . . . . . . .


http://hfolympia.bloggplatsen.se/ - mer HF Olympia


Så fruktantansvärt...

...jävla uselt.

Seriefinal idag med B-laget, både vi och Bårslövs BoIF hade 20 poäng inför matchen och var obesegrade hittills. Vi inleder strålande, spelar riktigt bra fotboll i hela första halvlek och skapar mängder med chanser. Något som också leder till att vi går upp till 4-1. Innan paus släpper vi förvisso in 4-2 på en hörna, deras andra hörnmål före halvtidsvilan, men vi leder klart rättvist och borde ha total kontroll.

Men vad händer? Jo, vi missar ett gäng riktigt bra chanser till att helt stänga matchen precis efter paus och rasar sedan fullständigt. Ganska länge stod det 4-2 men efter att de fick in 4-3 på en frispark tappade vi allt. Framför huvudet och började spela svårt, gnälla på varandra, tappa fokus helt på uppgiften, ja uppträda allmänt uselt bara.

Och mycket riktigt straffade det oss. Ytterligare två Bårslövsmål gav oss säsongens första förlust och fy för helvete så tung den känns. Man ska bara inte kunna tappa 4-1, särskilt inte när man dominerar så som vi gjorde före paus.

Att det kändes bra för egen del (jag var bland annat delaktig i vårt 1-0-mål genom ett andraassist) och att jag gjorde andra 90 minuters-matchen på två dagar spelar ingen som helst roll nu. Helt värdelöst då vi stod för den här pinsamma genomklappningen.


. . . . . . . . .



Gårdagens förlust med A-laget mot Glumslövs FF är desto mer lättsmält. 0-2 mot seriens näst bästa lag trots svåra förutsättningar med många ordinarie spelare borta är inget vi behöver skämmas över. Speciellt inte då vi stod upp riktigt bra matchen igenom och även om de var bättre än oss så krigade vi i 90 minuter.  


. . . . . . . . .


Mer boll här i Olympiabloggen:
http://hfolympia.bloggplatsen.se/


. . . . . . . .

Desto härligare då att min älskade sambo snart är tillbaka hos mig i Helsingborg efter en utflykt till Gävle och nu senast Grekland. Blir några bra dagar innan vi åker uppåt igen, dock till varsin destination :)

 


Boston Bruins Stanley Cup-vinnare!

Vilken strålande natt det blev natten till igår! Den sjunde och avgörande Stanley Cup-finalen mellan Sedinarnas Vancouver Canucks och mitt barndomslag Boston Bruins följdes med stor spänning här hemma framför tv:n och det kunde inte ha blivit ett bättre slut.

4-0 i Bostonfavör, titeln säkrad mot favorittippade Vancouver och dessutom i fiendens egen högborg. Ruskigt starkt och jag är, utan att vara någon hockeyexpert, oerhört imponerad av hur Boston har genomfört den här finalserien. Klart rättvist sett till de sju matcherna att Bruins tog hem det och jag måste säga att jag blev gladare än vad jag någonsin kunde ha anat. Det klart största som man har upplevt i hockeyväg bortsett från de svenska OS-gulden, utan tvekan.









Höjdpunkter framöver

Det finns en del roliga saker att se fram emot nu när skolan är avslutad och jag har några veckor ledigt innan det blir jobb på Barometerns sportredaktion. Närmast väntar två matcher i helgen, A-laget på lördag och seriefinal med B-laget på söndag, innan Karin glädjande nog kommer hit ganska oplanerat efter sin Greklandsvistelse. 

Därefter blir det MFF-Kalmar FF på måndag kväll, ett par dagar med Karin och sedan hem till Kalmar för midsommarfirande för min del.

Dessutom är Gävle nu bokat: den 30 juni beger jag mig till min tidigare hemstad och stannar där till den 5 juli. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka, även om det ryktas att Brevbärar-Pettersson inte kommer att befinna sig i stan då. Det blir nog en trevlig reunion med lite gammalt IK Sätra-folk ändå och förstås några härliga dagar med min kära sambo.

Känns som att det kan bli några bra veckor framöver :)

En saknad tid, ett saknat gäng

IK SÄTRA 2009
Det här gänget saknar man med jämna mellanrum.
Vilken säsong vi hade 2009 - det klart roligaste fotbollsåret jag har upplevt :)

Helt perfekt!

Så underbart att Karin kommer hem från Grekland natten mot söndag och i stället för att åka hem till Gävle kommer ner hit igen. Då får vi ett par dagar till tillsammans innan jobb väntar på olika håll för oss. Blir perfekt det! Dessutom ska jag upp till Gävle innan jag börjar jobba så då blir kanske inte tiden utan varandra riktigt lika lång som den kändes först.


. . . . . . . . .


Det var utan tvekan dagens bästa nyhet och den gjorde en redan lyckad dag än bättre. I övrigt har dagen också bjudit på en del positivt då hemtentan, mitt sista skolarbete bortsett från de små sakerna som ska fixas i uppsatsen, blev klar, fotbollsträningen gick bra och jag har dessutom överraskande verkar få gå på jobbintervju senare i veckan. Så mycket positivt för tillfället, med andra ord.
. . . . . . . . .


Nu börjar ögonlocken bli tunga och det ska bli så skönt med lite sömn. Blev ganska lite av den varan i natt igen dåm det var Stanley Cup-final på nytt, match sex i bäst av sju. Trots trötthet idag var det verkligen värt att hålla sig uppe under natten som gick då mitt kära Boston vann med 5-2 mot Vancouver och tvingade fram en sjunde och avgörande match. Det innebär i sin tur att det blir ytterligare en spännande hockeynatt i veckan för min del :)



Skönt ont

Här sitter man med lite småkrämpor både här och där. Det gör sådär skönt ont, om något som gör ont nu kan vara skönt. Det låter lite motsägelsefullt men jag tycker trots allt det. Känslan av att ha lite småont här och var efter att ha spelat match är varmt välkommen. Det kanske låter fånigt men det ska kännas att man har gjort något tycker jag.

Idag fick jag ta emot en del smällar när vi spelade B-lagsmatch, den enda matchen i helgen, borta mot Väsby FK Ett bottenlag i vår serie som vi ska slå alla dagar i veckan och så också gjorde idag. Vi var långt ifrån att imponera, bortsett första tio minuterna då gick fram till 2-0 och hade bud på fler mål, men vann gjorde vi trots att många såg ut att ta ut segern i förskott redan efter första kvarten.

Det höll på att kosta oss poäng då 2-0 blev 2-2, men till slut gick vi ifrån till 4-2 och vann slutligen med 4-3.

Ingen bra match av oss men tre viktiga, sköna poäng. Dessutom gick det riktigt lyckat för mig som högerback och lagkapten. Var för passiv vid deras 2-2-mål visserligen men i övrigt funkade det fint, både i försvarsspelet och i det offensiva spelet där jag hade en del boll. Var bland annat delaktig i vårt 3-2-mål och fick till några bra brytningar. 

Så sammanfattningsvis en ganska skaplig dag på jobbet. Tur det då MFF sedan spolierade lite av glädjen efter vår segern och tog ner mitt glada humör en aning med en förlust mot AIK...

Men jag får ändå vara nöjd med den här fotbollshelgen, en av de sista före sommaruppehållet och Smålandsvistelsen. 

Matchreferat på vår hemsida efter dagens seger:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/NysegerforB-laget/ 
 
 


Bara att tacka och bocka...

...för mina kära föräldrars uppvaktning av mig i samband med mina avslutade högskolestudier. Helgen som precis är över har varit perfekt med bra sällskap, fina presenter, en trevlig middag på Haket i fredags och en solig dag i Helsingör i lördags. Kan verkligen inte klaga på någonting :)

Fick en snygg kavaj (den på bilderna här i inlägget förresten) och en tröja av Karin redan tidigare då hon har varit i Gävle för lillebrorsans student och tyvärr inte kunde fira med oss i helgen. Utöver det fick jag av mamma och pappa ett par snygga ljuslyktor och presentkort på Dressman. Dessutom väntar det bästa, den kombinerade examens- och 25-årspresenten, senare i sommar: en platt-tv till Karins och min lägenhet :)

Nu har mamma och pappa åkt hem, Karin är i Grekland och jag sitter här i min ensamhet. Men ska inte klaga efter en så bra helg och med en stundande Smålandsvistelse runt hörnet. Snart hem, fira midsommar, åka upp till Gävle och spendera runt en vecka där för att sedan bosätta mig i Smålandsskogarna i några veckor för jobb på Barometerns sportredaktion - så ser de närmaste planerna ut och de ger mig en riktigt positiv feeling :)
















Inte direkt disciplinerat...

Läste en artikel på Sportbladets hemsida igår om skotska Hearts som fick böta en miljon för att klubbens spelare tog för många gula och röda kort under den gångna säsongen. Något som får mig att tänka på vårt bedrövliga kortfacit hittills i år. Inte mindre än fem röda kort och 19 gula (!) på nio matcher har vi skrapat ihop i division 6 med A-laget så här långt. Det är inte direkt så att vi har anammat den mer disciplinerade attityden som styrelsen efterlyste efter fjolårets många kort...  

Kan dock tillägga att jag själv på de fem matcherna jag har varit med inte har bidragit med något av dem. Alltid något positivt det. Har bara blivit en varning den här säsongen och det i senaste B-lagsmatchen.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article13155446.ab
 - artikeln i Sportbladet

http://hfolympia.bloggplatsen.se/ - mer HF Olympia i vår blogg






Examen

Studentfirarna studsar runt här i stan och laddar för dagens student. Det är inte utan att man minns tillbaka till den här tiden för sex år sedan. Sex långa år! Så länge är det sen jag själv stod där på trappan, klev ut och helt plötsligt hade slutat gymnasiet. En underbar dag minns jag att det var, rakt igenom, och jag kan garantera alla som tar studenten idag att ni kommer att få ett minne för livet.



För egen del är det också slut nu. Åtminstone officiellt. Igår gjorde jag min sista skoldag någonsin som elev. Det genom att vara med på uppsatsseminariet i den sista svenskkursen som jag har läst nu under våren. Det känns så fantastiskt skönt att ha varit på mitt sista seminarium, min sista uppsatsopponering och min sista föreläsning som elev. Efter fem år på högskolan och sammanlagt 17 år i skolan känns det som att det räcker för mig som elev nu :)

Några småkorrigeringar på uppsatsen och ett par sidors skrivande på en hemtenta i en kurs som jag tentar av återstår. Men gårdagens opponering gick riktigt bra, måste säga att jag är väldigt nöjd, och efter tisdag nästa vecka kommer jag att vara helt färdig med min lärarutbildning.

Ikväll blir det lite lätt examensfirande för min del då mamma och pappa kommer ner och vi ska ut och äta. Det blir garanterat en bra avslutning på den här terminen och en slags start på mitt pluggfria liv :)



Trevlig göteborgare?

Vi spelade som bekant match mot Allerums GIF igår och tydligen gjorde jag ett gott intryck på en del av motståndarna. Åtminstone om man kikar i forumet på lagets Svenska Fans-sida. Fick ett mess av vår assisterande tränare James som varit inne och läst, bara för att hitta följande:

"Dagens brattwurst går till en go gubbe i motståndarlaget som, trots alla utbrott och hårda ord, förblev artig matchen ut. Undertecknad har aldrig mött en trevligare motståndare än den där pratglade göteborgaren i Olympias backlinje."

Nu hade ju den här Allerumsspelaren misstagit mig för att vara göteborgare i stället för smålänning, men det ska jag kanske ta som en komplimang. För visst blev göteborgskan utsedd till landets sexigaste dialekt i nån undersökning nyligen? ;)

Hursomhelst kan jag inte annat än att le rejält åt omdömet och dessutom gilla det skarpt. För det är klart det är kul att man, trots den vinnarskalle och tjurighet som jag trots allt är fullproppad med, uppfattas som en så bra kille även på planen :)





Varmt, varmare, varmast

Nu kan man verkligen börja att snacka om att sommaren är här. Nästan löjligt varmt här under helgen för att vara så tidigt in i juni och det verkar, om man tittar ut, vara lika fint idag. Synd att jag har hemtenta att skriva och en uppsats att läsa igenom, men det kan å andra sidan vänta till kvällen/natten.

Det får nog ändå bli en uppesittarkväll långt in på småtimmarna då det i natt är dags för tredje Stanley Cup-finalen. Mina tummar kommer att hållas hårt för Boston Bruins och tankarna kommer att gå till den Boston-keps som jag fick av pappa när jag fyllde år som liten. Kan varit på min 10-årsdag kanske? Något sånt i alla fall. Hockeykortssamlandet gav mig mängder med Bostonbilder och den där kepsen förstärkte bara känslan av att Boston skulle vara mitt lag. Så nu gäller det!  0-2 i matcher blir tufft att vända men det kan gå.


. . . . . . . . . .



På tal om värme, för att återgå till sommar och sol-temat, var det duktigt varmt att spela 90 minuter igår. Men trots en påträngande hetta kändes det riktigt bra att springa runt i gassande solsken och jaga en boll. Skönt att känna att man har konditionen i alla fall. Speciellt när de fotbollsmässiga färdigheterna inte räcker så långt... :)

Hursomhelst spelade vi i HF Olympia 2-2 hemma mot Allerums GIF i B-lagsmatchen mot dem i reservserien. Det borde ha blivit en seger sett till både chanser och spel, jag tycker vi spelade bra och vi skapade mängder med lägen. På så sätt var det tungt att bara ta en poäng, men å andra sidan hämtade vi in 0-2 och kvitterade sent så vi får vara ganska nöjda trots allt och är fortfarande obesegrade i serien.

För min del tycker jag också att det gick bra på högerbacksplatsen. Det funkade fint över lag även om jag passade på att dra på mig säsongens första varning efter en ganska ful tackling...


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/B-lagskryssivarmen/ -

matchreferatet på vår hemsida

http://hfolympia.bloggplatsen.se/ -

helgen summeras i vår lagblogg


. . . . . . . . . .


Nu kaffe, lite sol och mer Veronica Maggio-lyssnande innan jag på allvar tar tag i hemtentan.


Du och jag



Kommer sakna dig rejält nu och ser fram emot att komma upp till Gävle ganska snart :)

Ingen Piff utan Puff... :)



Några höjdpunkter

Som nybliven gräsänkling sedan min kära sambo åkte till Gävle får jag se till att låta musiken hålla mig sällskap innan det bär av hem till Småland. Ett par riktiga höjdpunkter finns just nu i Veronica Maggios senaste album som jag lyssnar flitigt på via Youtube för tillfället, liksom i Chris Medina och hans What are words. En riktigt magisk låt och även Maggio bjuder på en hel del riktigt bra låtar, framförallt Snälla bli min. 

http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4 - Medinas mästerverk - fantastisk låt som sagt!

http://www.youtube.com/watch?v=zNbnNAJ4oGY - Maggios Snälla bli min


"I´m forever keeping my angel cloose"    

Helsingborgs- och Helsingörsbilder


Jonas och Håkan på båten



Bror och syster


På väg mot Helsingborg


Hemma i Helsingborg igen



Jonas vid Kärnan


Vi utanför vår lägenhet



Här bor vi :)


Karin, Jonas och jag i Helsingör



Sanslös vändning

Lite fotbollsbloggande står för dörren och först måste jag förstås skriva om lag nummer ett i mitt hjärta: NIK.

Hemma på Ljungvallen ute i de småländska skogarna såg Nickebo IK till att förgylla min torsdagskväll, trots att jag inte ens var där. Rapporterna hemifrån som nådde mig via sms och telefonsamtal från pappa gladde dock något enormt. 1-4-underläget i paus vändes till 6-4 och jag gick med ett stort leende på läpparna under hela kvällspromenaden efter att NIK:s legendariske lagledare "Stiffe" Bengtsson messat följande: "Där kom 6:an. Bojan igen. Vilken kväll" :)

Tack för den vändningen och se till att komma in i en vinnande trend nu NIK, så det är toppstrid som gäller på allvar när jag är hemma och hinner se några matcher under sommaren.


http://hfolympia.bloggplatsen.se/

- mer om matchen och fler NIK-nyheter




NIK-jubel på Ljungvallen ifjol och NIK-jubel i torsdags.


. . . . . . . .


För oss i Olympia
blev det seger med 4-3 (2-2) idag hemma mot Landskronalaget BK Fram. Dock utan mig på planen tyvärr. Dock en viktig vinst och riktigt starkt att ta den då Olympiaspelarna fixade tre poäng med en man utvisad. Nu kan vi blicka lite uppåt i tabellen efter fyra segrar och fyra förluster. Lite andrum neråt och häng på fjärdeplatsen är förstås skönt att ha.

Imorgon är det ny match då vi har toppmöte i B-lagsserien mot Allerums GIF.

Mer om dagens seger finns här:

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/DecimeratOlympiatognyseger/


Och en del inför den här helgens matcher hittar ni här:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/



Sista veckan

Det här veckan är den sista som Karin spenderar i Helsingborg på några månader. Blir riktigt tomt utan henne nu, men å andra sidan ska jag hem till Småland strax före midsommar. Därefter blir det ett besök i Gävle innan även jag börjar jobba, det på Barometerns sportredaktion i Kalmar.

Den sista veckan tillsammans här nere i Helsingborg för den här våren/försommaren har vi sett till att fördriva med bland annat en konsert. Millencolin-sångaren Nikola Sarcevic spelade (gratis dessutom, viktigt för en smålänning! :P) på Dunkers kulturhus i onsdags och trots idel dystra, nedstämda låtar var det en rätt skön konsert att lyssna på.

I torsdags kväll anlände sedan Karins lillebror Jonas och min svärfar Håkan till stan. Helgen har därmed spenderats tillsammans med dem. Det med exempelvis en båttur till Helsingör igår. Klockrent väder, ett besök vid det fina slottet där (andra gången jag ser det på nära håll nu på kort tid), god mat och lite handlande bjöd dagen på :)







Nu när jag blir ensam kvar här väntar uppsatsopponering på torsdag för mig följt av lite examensfirande när mamma och pappa kommer ner på fredag. Opponeringen och en hemtenta som jag ska slita med i veckan - sedan är livet som student över för alltid :)

Ska se till att hinna med så mycket som möjligt nu innan Småland väntar. Fotbollsspelande, skrivande, skola, några långa nätter med Stanley Cup-hockey och en del njutande av sommarvädret får det bli för att fördriva tiden när ensamheten och långtråkigheten gör sig påmind för mig som gräsänkling.




RSS 2.0