Lysande påskhelg

Påskhelgen i Gävle blev rakt igenom en lysande helg. Att vara tillbaka i staden där jag spenderade 3.5 härliga år är alltid trevligt och jag märker att jag verkligen saknar den även om jag trivs perfekt här nere i Skåne också. Och efter en tågresa som hämtad från helvetet (jag åkte med SJ, ja...) som gjorde att jag kom fram fyra timmar senare än beräknat blev det några strålande dagar uppe i Gevalialand.

Att sammanfatta allt här skulle innebära några extremt långa inlägg, men några smakprov på vad som hanns med under de här dagarna (jag hade gärna varit där längre med facit i hand) ska jag bjuda på.

En del av tiden spenderades förstås ute i Sätra. Många har sina negativa synpunkter när det gäller den stadsdelen, men för mig känns den som hemma och jag trivs. Dessutom har jag många fina minnen därifrån så Sätra kommer alltid att ses som något positivt i mina ögon.

En lugn och skön fredagskväll hos svärfar Håkan stod på programmet och under söndagen passade jag på att ringa på hos Noa och glida in där för lite nostalgi: balkongsolande, kaffedrickande, fotbollstittande och en Sätrapromenad. Precis som på den gamla goda tiden alltså :)



Karin och jag fick därefter finna oss i att få stryk i Geni av min kära svärmor Anna och hennes Peter. Vårkvällar blir inte mycket bättre än den: bra sällskap, god dricka och flera timmar ute på balkongen i ett försommarvarmt Gävle.





Lördagen, däremellan, innehöll traditionsenligt påskfirande. Karins mormor och morfar kom på besök till min kära svärmor Anna och hela eftermiddagen kan summeras med en massa gott att äta och trevlig stämning. Vi "ungdomar", jag, Karin och hennes lillebror Jonas, fick dessutom bli barn på nytt för en stund då Anna hade gömt påskägg i trädgården utanför som vi fick roa oss med att leta reda på :)





Vistelsen avslutades för min del med lunch med två av mina närmaste vänner sedan den underbara IK Sätra-tiden: Koller och Jonas. Som alltid när vi träffas blev det en hel del fotbollssnack och utöver det massa övrigt snack om allt mellan himmel och jord. Alltid trevligt att träffa de här två grabbarna och det ska erkännas att det inte är utan att jag saknar dem med jämna mellanrum :)



Trots att jag hann med en hel del under den korta tiden som det här Gävlebesöket varade hade jag förstås gärna fått in en hel del till på schemat. En Milanmatch hos Marcos, en reunion med Sätragrabbarna (Anders träffade jag glädjande nog tack vare slumpen, men Ädel, Nicko och Thyberg hade jag gärna styrt upp något med) och en fika med Benter (var du i stan över påsk?) samt ett återseende av Brännström är exempel på annat som gärna hade fått bli av.

Jag får se till att ha mer tid över nästa gång. För tillbaka till Gävle kommer jag redan till sommaren är det tänkt.





Stämplar ut

En riktigt skön kväll det här. Sol, riktig härlig vårvärme och tre sköna poäng för Olympia via 4-1 hemma mot Bosna FF. Jag spelade inte själv på grund av vadskadan sen b-lagsmatchen, högervaden var lika stor som mitt lår för ett par kvällar sedan så var tyvärr aldrig aktuellt med spel. Men nu kan jag glädjas åt en riktigt bra insats från grabbarnas sida och tre viktiga poäng.

Nu är det snart dags att stämpla ut för att imorn bitti bänka sig på tåget, åka några timmar och senare under dagen kliva av i Gävle. Ska bli riktigt härligt att hälsa på där igen. Stan kanske inte är den roligaste, har hört många som gnäller om den, men den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så det blir ett kärt återseende :)

Det ska också bli kul att se om Karin uppskattar en överraskning som kommer att nå henne om ett par dagar... :)




Onsdagskväll i Malmö


Det var inte speciellt vackert (förutom målet och allt himmelsblått på läktarna), det var långt ifrån briljant och det var ingen större fotbollsunderhållning. Men det var likväl, det utan tvekan viktigaste av allt, ännu en vinst. 1-0, ganska skön stämning på läktarna trots "bara" drygt 15 000 åskådare och en typisk arbetsseger som kan visa sig vara riktigt viktig i slutändan av säsongen.

Årets första, men långt ifrån sista, besöket på stadion nere i Malmö blev därmed riktigt trevligt och onsdagskvällen gick inte att klaga på.



Bollblogg

http://hfolympia.bloggplatsen.se/ -

senaste om HF Olympia efter gårdagens trepoängare






Glasögon

Gårdagskvällen spenderades utanför Ängelholm i Strövelstorp, en plats jag besökte för första gången i mitt liv. Fotboll var förstås anledningen då vi hade seriepremiär med b-laget mot Strövelstorps GIF igår.

Trippen till landsbygden (det var som att komma hem) slutade glädjande nog med en klart rättvis 4-2-seger för oss, 90 minuter som högerback för mig och en riktigt lyckad insats.

Det är alltid charmigt att komma till såna småställen, jag känner ju igen mig hemifrån Nickebo och Ljungvallen. Skillnaden mot att spela inne i stan är att folket alltid är så engagerat och brinner för sitt lag. Så även igår då det hettade till en del när Strövelstorpspubliken, innehållandes ett gäng sådana klassiska fotbollsgubbar som skriker på allt och alla och inte sällan är ganska enögda, gjorde sin röst hörd.

Själv brukar jag numera hålla mig rätt lugn och inte lägga fokus på saker utanför spelet, jag börjar väl bli gammal och rutinerad. Men igår kunde jag inte låta bli att svara när en glasögonprydd herre med rejäla röstresurser som stod utanför sidlinjen opponerade sig mot en utebliven frispark:

- Men nu får du väl fan ta och skaffa glasögon domaren! Ser du ingenting?!
- Men han tar ju bollen först, vad klagar ni för?
- Va?! Du borde också skaffa glasögon!
- Du har ju redan glasögon, men du ser ju tydligen inte i alla fall...

Frågan är om Gud var på Strövelstorpsgubbens sida. Känns som att någon har straffat mig då en smäll jag fick på vaden efter cirka en kvart igår nu har orsakat en svullen vad som är öm till förbannelse...

Nu uppsatsjobb och vadkurerande, ska försöka träna ikväll. Perfekt väder, gräs och match på torsdag igen. Klart att man inte vill sitta här och gnälla utan ut och träna då.


Godkänd

Har äntligen sett till att göra de sista småjusteringarna i examensarbetet och i min senast svenskuppsats (b-uppsats). Så nu är, bättre sent än aldrig, de betygsatta och lagda bakom mig. Jag blev godkänd på båda två och det får jag ändå vara nöjd med. Jämfört med en del andra som fick högre betyg tyckte jag nog att mitt ex-arbete var förtjänt av mer, men å andra sidan var målet från början att bli godkänd och inkassera ett antal sköna högskolepoäng till. Något som nu alltså är avklarat.

Därmed börjar spurten närma sig med stormsteg. En c-uppsats återstår plus några poäng som ska tentas av i slutet av maj. Har börjat med c-uppsatsen i svenska specialisering nu och det är bara att köra på så ska det säkerligen ordna sig också.

Snart är studentlivet över, det känns både ljuvligt och lite skrämmande...



Två av tre

Förlust för oss i HF Olympia med 3-1 (2-1) borta mot Besa FF igår, men glädjande nog såg ett par andra resultat till att rädda kvällen åtminstone delvis. NIK slog Timmernabben hemma med 3-2 (3-1) och MFF avgjorde sent till 1-0 borta mot Djurgården. Skaplig utdelning trots vår förlust med andra ord.

För egen del blev det 80 minuters spel som högerback och en hygglig insats. Tråkigt att förlora men kändes ganska bra rent spelmässigt. Nya tag redan på måndag då b-laget har premiär och sedan är det ny match i division 6 för oss på torsdag. Och därefter väntar ett härligt Gävlebesök i några dagar :)

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/IngapremiarpoangforOlympia/
- matchreferat Besa-Olympia

http://hfolympia.bloggplatsen.se/
- några korta bloggrader om gårdagens premiär





Nu är det dags

Väskan är packad, nervositeten börjar göra sig påmind så smått och eftermiddagen rör sig sakteliga mot kväll. En kväll som innebär seriepremiär för såväl HF Olympia, ett lag som jag själv finns med i inför dagens match mot Besa FF i Landskrona, som för mitt gamla NIK som på Ljungvallen tar sig an Timmernabbens IF.

Som alltid när seriespelet ska sparka igång är man lite osäker på var ens eget lag står någonstans. Oavsett hur försäsongen har sett ut vet man med sig att det är en annan sak när tre poäng står på spel och matcherna får riktig tävlingskaraktär. För vår del har det varit lite upp och ner i försäsongsmatcherna medan NIK i princip har imponerat försäsongen igenom. Hur mycket det betyder återstår att se ikväll.

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Summeringavforsasongen/
- summering inför säsongen på vår officiella hemsida

http://nickeboik.com/fotboll/
- läget i NIK summeras inför kvällens premiär


Spelet kan börja!



Klockren Smålandsvistelse

Karin och jag är nu tillbaka i Helsingborg efter en helg i Smålandsskogarna. Torsdag till söndag spenderades hemma hos mamma och pappa och det blev en perfekt vistelse där. Jag hade inte varit hemma sedan i julas så det var verkligen på tiden nu. Dessutom känns det nästintill roligare för varje gång att komma hem numera, man uppskattar det alltmer när man har varit utflugen sedan några år tillbaka.

Nu kändes det nästan som att vi hade för lite tid där hemma, men en hel del roligt hanns ändå med. I fredags tog vi en tur in till stan där Karin och mamma förstås handlade lite kläder, samtidigt som jag mest flöt omkring. Därefter blev det en lugn kväll hemma bara vi fyra i familjen. Riktigt skönt det, kvalitetstid.

Lördagen innebar träning för min del. Äntligen fick man kliva ut på Ljungvallen igen, om än b-plan, och träna med NIK. Det blev ett kärt återseende med många av dem som jag tidigare har spelat med, samt med en del nyförvärv som jag känner sedan tidigare. Riktigt kul var det och man känner sig alltid så nöjd efter ett hemvändarpass med NIK.

Resten av dagen bestod, överraskande nog faktiskt, av lite mer fotbollsspelande. Min kära sambo var initiativtagare och helt plötsligt var hon, jag och mamma ute i trädgården och spelade boll precis som när jag var liten. Karin visade sig vara en aggressiv och ettrig liten mittfältstyp som slet hårt :)



Massa gott och äta, Kinaschack och tv-tittande rundade sedan av en perfekt dag. Enda minuset var att undertecknad återigen visade sig vara alldeles för dålig på det spelet. Alltid tråkigt att förlora, specielt mot både sin sambo och sin mamma...



Sista dagen hemma i Småland var i söndags och även den blev lugn. Lång sovmorgon, frukost i verandan följt av mer fotboll i trädgården (återigen på initiativ av Karin, glädjande nog) inledde dagen. Därefter tog hela familjen sig ut till Ljungvallen för att se NIK, eller NIK:s b-lag rättare sagt, vinna med 4-1 i en träningsmatch mot Alsterbro. Ingen större underhållning direkt men kul att se dem spela och ytterligare en del kära återseenden, så väl spenderad tid trots allt.



För snabbt var som sagt helgen över och vi satt på ett tåg tillbaka mot Helsingborg igen. Men med oss i bagaget hade vi ett roligt Smålandsbesök och jag ser redan fram emot nästa gång vi är tillbaka där.







Fredagseftermiddag i Väla

Karin och jag inledde helgen med att ta en runda ut till Väla (för eventuella Gävleläsare: en mer utvecklad och utbyggd version av Valbo med IKEA + ett rejält shoppingcenter) där det blev en del inköp och ett obligatoriskt IKEA-besök (givetvis inkluderat mat där).

Den här gången hade jag ett enda riktigt mål med vistelsen där ute, bortsett några småinköp på IKEA, och det var (mindre överraskande kanske) att köpa nya fotbollsskor. Konstgräset som vi tränar på under vinterhalvåret sliter skor till förbannelse, men å andra sidan är jag van efter att ha spenderat två säsonger i Korsnäs BK på Sveriges sämsta konstgräsplan...

Hursomhelst blev det två nya par: en Adidas Predator-modell till reapris från fjolåret att ha som träningssko och back up + ett par nya Adidas Adicore som kändes riktigt bra.



Sen är det ju inte skorna som gör spelaren, men ni får tänka på att jag spelar på så låg nivå att det enda som ger mig chansen att för en gång skull känna mig som en riktig fotbollsspelare är när det är dags att införskaffa nya, glänsande skor. Å andra sidan hade jag inte behövt betala dem själv om jag hade varit en "riktig" fotbollsspelare...

Min kära sambo uppdaterade i sin tur sin garderob lite, något som jag också var lite inne på men det stannade vid en tanke på någon form av lite tunnare långärmad inför våren/sommaren och eventuellt någon kavaj att använda till vardags. Får ta hjälp av Karin som smakråd nästa gång det blir aktuellt :)

Ett glädjande tecken på att hon tycker om mig är förresten att hon helt plötsligt har övergått till att tycka att blått är snyggt. En färg som jag ständigt har på mina kläder och som Karin tidigare har tyckt varit lite tråkig. Nu däremot gick hon så långt som att säga att vi nästa gång vi inreder en lägenhet/alternativt gör om vår nuvarande kanske kan ta och satsa på blått i första hand. Det är kärlek det! :)





Bollsummering

Som förra inlägget berättade skulle bollen rulla ganska mycket under helgen och så blev det också. Med facit i hand kan jag säga att det blev en ganska bra helg fotbollsmässigt, trots att vi åkte på storstryk i form av 0-5 mot Billesholms IK. Ett lag som vi absolut inte ska vara så underlägset, utan snarare så borde vi rent av kunna vinna mot dem. Nu var de däremot klart bättre än oss, men förmodligen mer på grund av att vi inte alls spelade det spel som vi ska och som vi har gjort de senaste matcherna när det har gått riktigt bra (mot minst lika bra lag som Billesholm) än beroende på att det här var ett riktigt bra lag.

Det fanns inte mycket positivt att ta med sig vare sig för mig eller resten av laget efteråt. Det ska väl i så fall vara att det återigen blev 90 minuter som högerback för mig plus att vi åtminstone spelade upp oss och höll tätt bakåt sista halvtimmen. Annars är det mest att glömma och blicka framåt, seriepremiären är ju om mindre än två veckor.

Bättre gick det glädjande nog för b-laget som vände och vann mot Helsingborg City igår. 0-2 blev 3-2 och lite mer självförtroende in på kontot för Olympia trots allt.

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/OlympiaBvandeochvann/


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/BillesholmkordeoverOlympia/


* * * * * *


Bortsett från den tunga lördagsförlusten har resultaten gått helt i min smak. Den allra viktigaste matchen i helgen var trots allt ändå Milanoderbyt där Milan visade vilka som är storebror i stan genom att totalt köra över Inter med 3-0. Den matchen passade jag på att se hos Robin och tack vare hans Juventusfanatism hade vi åtminstone en avsky gentemot Inter gemensamt, så stämningen var på topp när slutsignalen gick och Rossoneri hade spelat ut ärkerivalen.



Förutom den sköna derbyvinsten från i lördags kväll kunde jag glädjande nog också ta med mig en Skånederby-seger från helgen. Det "riktiga" derbyt här nere är förstås mellan MFF och Helsingborgs IF, men i Trelleborgsögon ses matcherna mot MFF som säsongens höjdpunkter och att inleda med en trepoängare i den allsvenska premiären är förstås välkommet. Så mungiporna kraftigt upp på mig igår givetvis när MFF ganska enkelt slog "Trelle" med 4-2 igår.

Så sammanfattningvis en bra fotbollshelg även om det egna spelandet kunde ha gått klart bättre.





RSS 2.0