Plugg, träning och Champions League

Rubriken sammanfattar väldigt väl mina senaste dagar, så mycket mer innehållsrika har de inte varit. Har tränat, pluggat och kollat Champions League-fotbollen ikväll. Samt skrivit ihop några rader om Milan i sedvanlig ordning:

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=294242

. . . . .

Efter söndagens mindre roliga genrep för egen del har det varit fotbollsträningar måndag och tisdag. Måndagsträningen gick riktigt bra för mig medan gårdagens pass var av sämre kvalitet. Fick dessutom spela högerback på träningen igår, en position jag visserligen trivs väldigt väl med och gärna spelar i framöver men ändå en fingervisning (känns det i alla fall som) om att jag bänkas även i premiären. Men den som lever får se.

. . . . .

De senaste dagarna har ägnats åt plugg. Grammatiktenta på lördag så nöter på med det nu här hemma under den här veckan. Skönare att plugga hemma än i skolan. Får se hur det går sen, blir nog en knivig tenta så får vara glad om jag klarar godkänt.

. . . . .

Har passat på att
hänga med ett stabilt gäng ut och springa idag också. Jag, Noa, Rickard och Ernest slog följe och avverkade några kilometer i spåret innan det blev såväl allsvensk fotboll som Champions League på tv framåt kvällen.

Såg inte MFF-Gefle men är förstås besviken över 0-0. MFF ska slå GIF alla dagar i veckan men brukar ha förtvivlat svårt att lyckas med just den uppgiften. GIF är sitt gamla vanliga, tråkiga och defensiva lag men man kan väl inte kritisera dem då de tar poäng och det är ju vad som räknas. Några popularitetspoäng vinner de dock knappast...

. . . . .

I guess there's so much more, I have to learn
But if you're here with me, I know which way to turn
You always give me somewhere, somewhere I can run
You make it real for me <3


Älskar dig gumman :)


Bedrövligt genrep...

...för egen del då det blev 90 minuters bänknötande när IK Sätra idag besegrade Brynäs IF U med 3-0 (1-0). Riktigt surt måste jag erkänna att bli bänkad, trodde på en startplats utan tvivel. Men nu skötte ju de som fick chansen i stället på ett klart godkänt sätt och vår seger var aldrig hotad. Brynäs var ingen värdemätare som till exempel Huge senast utan segern kunde mycket väl varit ett antal mål större.

2-0 före paus efter mål av Raeed och Lukas blev sedan 3-0 när inbytte Ädel stötte in trean elegant framspelad av Florén. Vi brände också massvis med chanser och borde ha vunnit större. Defensivt sattes Sätrabacklinjen inte på några större prov och klarade av att freda målet utan större problem.

Bäst i Sätra idag var enligt mig Thyberg som slet som en slav på mittfältet, vann mängder med boll och även fördelade passningarna på ett bra sätt.

Sämre för mig då som alltså inte fick en enda minuts speltid. Oroväckande med tanke på att premiären är nästa söndag och risken för att man då sitter på bänken även då uppenbarligen är stor.




"...och så tänkte jag vara lite snäll"

Igår kväll mellan halv elva-elva var Karin och jag ute och tog en promenad när telefonen ringde. Thyberg var det som ringde och han levererade som vanligt ett par sköna citat. Till saken hör att Thyberg och co har för vana att ringa mig när de festar, oftast sent mitt i natten när en annan ligger och sover gott. Så jag anade att det var något liknande nu, trots den något tidiga tidpunkten för samtalet.

- Tjena!
- Tjena Affe! Hur är läget? Vad gör du?
- Jodå, det är fint. Karin och jag är ute och går. Själv då, fest ikväll eller?
- Ja, det blev ju så, hehe.
- Med Ädel och grabbarna eller?
- Nej, jag är faktiskt med lite annat folk ikväll. Men jag tänkte att jag skulle ringa dig ändå, för det är ju det obligatoriska samtalet på fyllan numera...
- Haha okej. Så trevligt!
- Ja, och så tänkte jag att jag skulle vara lite snäll idag och ringa innan du hade gått och lagt dig

Störtskön kille :)


Thyberg och jag på lagfesten :)



Genrep

Imorgon är det dags för säsongens sista träningsmatch för vår del i IK Sätra. Då tar vi oss an Brynäs IF U på Nynäs klockan 15.00 i genrepet inför nästa veckas seriestart. Det känns riktigt inspirerande nu och ska bli kul när serien drar igång nästa söndag hemma mot Jädraås.




. . . . . .

Mitt gamla NIK tog igår säsongens andra raka seger
i Smålandsfyran. 3-1 hemma mot Bergkvara AIF. Glädjande rapporter det och ännu mer glädjande att Emanuel "Manno" Andersson återvänder till NIK efter en kortare sejour i Blekingelaget Rödeby AIF. Därmed är förra säsongens bästa spelare tillika fjolårets ÖS-lirare inom lokalenfotbollen där hemma tillbaka i Nickebotröjan. Tur att man inte är kvar i NIK på ett sätt, hade inte blivit mycket speltid i a-laget där med tanke på den trupp som de har i år :)

Bojan gjorde vad han skulle igår - alltså mål. Kul att höra att korvgubben (Kalmargrillens ägare för er som inte vet) levererar i form av mål och bidrar till framgångarna. Då gör han sig ju också förtjänt av beröm i mina artiklar på hemsidan, så slipper man höra det tjatet som alltid blir när han inte nämns i matchreferaten... :)

http://nickeboik.com/fotboll/ - NIK-sidan


Jag och Bojan från i somras, efter 5-1 mot Blomstermåla IK.

. . . . . .

Solande på Noas balkong
nu, lite mat, Korsnäs-Hagaström på Träffen i eftermiddag och sedan myskväll med Karin.
Hyfsad lördag det :)

Det har hänt igen

Ja, nu har det inträffat på nytt: Thyberg har utsatts för en tejpattack. Den här gången modell klart större än vad som var fallet förra gången då någon (ingen har dömts skydlig än) roade sig med att tejpa ihop hans kläder i omklädningsrummet efter en träning. Den här gången hade förövaren (det ryktas att det är truppens yngste spelare som är skyldig) gjort ett mer ordentligt jobb. Omsorgsfullt hade nämligen Thybergs fotbollsskor, skoväska, träningskläder och lite annat tejpats ihop med stora mängder eltejp. Thyberg brukar aldrig vara gnällig eller grinig, men han såg av förklarliga skäl inte så glad ut i omklädningsrummet före tisdagsträningen sen... :)


Den stackars utsatte Thyberg... :)

. . . . . .

Ytterligare en vecka har snart gått och jag har varit någorlunda flitig under den faktiskt. Skola onsdag och torsdag och en del grammatikpluggande utöver det. Tenta nästa lördag så kommande vecka blir det till att bara plugga.

I övrigt har det som vanligt blivit en del Svenska Fans-skrivande, fotbollstränande och en del tid med älsklingen.

Igår bänkade jag mig också på säsongens första GIF-match för egen del. GIF tog emot Gais på Strömvallen och det blev en mindre underhållande historia. Men vi var i alla fall ett gott gäng som drog dit (förutom jag själv fanns Nicko, Ädel och Thyberg med i bilen dit) så var en rolig kväll trots allt.

. . . . . .

Nu blir det lite kaffe innan pluggandet tar vid. Noa offentliggjorde nämligen nyss sina tankar på att dyka över här runt tolv för att vara seriös och plugga grammatik. Några timmars plugg får det väl bli, sedan tar jag helg.

Kort från veckan hittills

Milan såg till att en bra helg, inte minst fotbollsmässigt, också fick ett bra slut genom att  besegra Torino hemma på San Siro med 5-1. Inzaghi hängde dit tre mål och det gav lite sköna minnesbilder från när vi var där och såg de rödsvarta besegra Atalanta tidigare under våren.


Har på sedvanligt manér skrivit ihop en veckokrönika för Svenska Fans Milansida:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=292660    



. . . . .



Gårdagens bästa bet: Hammarby-Djurgården 1, 2.50 gånger pengarna och 125 kronor tillbaka för en satsad 50-lapp

. . . . .


Fastnade återigen framför Green Street Hooligans igår.
Grymt bra film!
Och soundtracket är lika bra det:
http://www.youtube.com/watch?v=vyWAPxGyGfo

. . . . .

I övrigt inte mycket nytt. Träning igår som vanligt, en hyfsad sådan som kändes bra för egen del. Passade på att vara flitig och storstäda och tvätta här under dagen och spenderade sedan kvällen med Karin. Tidigt men mysigt uppvaknande med henne idag och lite småfixande fram tills nu innan pluggandet av svenskan måste ta vid.


Kryss mot Huge

Säsongens femte träningsmatch för IK Sätra och den tredje för min egen del slutade med ett kryss, 1-1 (1-0), hemma på Träffen mot IK Huges b-lag. Detta i en mycket bra genomkörare för vår del mot ett starkt lag. Förvisso var det alltså ett b-lag vi mötte, men man ska tänka på att Huge B kommer att spela i division 5 i år och att deras a-lag är ett topplag i trean.

Plus:
- Första halvlek då vi spelade mycket bra och hade ett tålmodigt passningsspel med en hel del boll inom laget

- Att vi skapade mycket chanser, såväl genom fina anfall med flertalet passningar som genom snabba omställningar efter lite rakare, längre bollar

- Defensiven som var tät, särskilt före paus då mittfältet skyddade oss i backlinjen på ett utmärkt sätt


Minus:
- Att vi tappade spelet efter paus och då slarvade bort för många passningar

- Att vi endast gjorde ett mål (dessutom på straff) på alla de chanserna vi hade


Sammanfattning:
En bra genomförd match sett till första 45 då vårt spel fungerade bra såväl offensivt som defensivt. Så länge så vi inte förivrade oss och hade tålamod i passningsspelet så såg det riktigt bra ut. Defensivt täppte vi till effektivt i stort sett hela matchen och släppte inte till särskilt många chanser. Inte heller i andra halvlek trots att Huge då hade klart mer boll och mer anfallsspel än oss. Positivt också att vi skapade så många chanser även efter paus trots att spelet inte stämde på samma sätt som i första halvlek.



För egen del gick det också bra. Tycker att hela backlinjen skötte sig klart godkänt och själv hann jag med några lyckade brytningar i alla fall.

Globen

I lördags hade jag det stora nöjet att bevaka innebandyns SM-finaler i Globen för Ölandsbladets räkning. Såväl Warberg som AIK hade i herrfinalen öländska bidrag i laguppställningarna i form av Simon Nilsson och Kim Nilsson. Något som gjorde att jag fick ta tåget ner och bänka mig för några underhållande timmar i Globen.

Tidigare har jag bara sett innebandyfinalen på tv och då förstås anat att det är bra stämning och rejält tryck. Men att det skulle vara drygt 14 000 och så pass härlig stämning hade jag inte trott.

Framförallt Warbergsfansen bidrog med ett enormt engagemang och höjde temperaturen inne i Globen rejält. Som arrangemang och idé, att spela en avgörande SM-final inför storpublik där, är det ett lysande koncept. Och jag bevakar det gärna fler gånger :)

Hade en mycket bra dag i Stockholm. Eller i Globen rättare sagt, var där mellan 13 och 20 innan jag hade turen att komma med ett tidigare tåg hem till Gävle än vad som var tanken.

Det var kul att få chansen att prata med bland andra Niklas Jihde, svensk innebandys största profil genom tiderna som nu spelade sin sista match. Och att vara i Globen som journalist innebar ju att man hade det ganska glassigt och fick mat, fika, fick vara precis var man ville på området och så vidare. Så kan inte klaga på lördagens jobb direkt :)


Jihde (höger) på storbildsskärmen


AIK-jubel.





Skriverier

Det har inte blivit mycket bloggat de senaste dagarna, inget alls faktiskt, men däremot har jag skrivit en hel del annat. Som vanligt är det Svenska Fans-artiklarna som jag mer än gärna marknadsför lite extra här och nu passar jag även på att skryta lite om NIK:s härliga premiärseger där hemma i fredags.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=291997
 - Inför Milan-Torini

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=291947 - Veckosummering + veckans lista

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=291856 - Sei Punti

http://www.nickeboik.com/fotboll/ - NIK vann i premiären



Mer från den lyckade påskhelgen

Lördagen spenderades till stora delar i stan. Visade runt Karin lite i Kalmar och så kikade vi i massa affärer. Var en delvis ny upplevelse för mig då jag fick hänga med in i ett antal mer daminspirerade affärer. Inte varje dag (snarare aldrig) som man går i sådana annars ;)

Vi sprang senare på syskonen Algotsson i form av Hanna och Karin. Tanken var att vi ändå skulle till Hannas nya lägenhet och äta våfflor senare, men nu passade vi att slå följe lite tidigare än det var tänkt och tog en fika innan vi kollade runt lite mer på stan. Sedan blev det en promenad till den vackra stadsparken. Kalmar är mycket finare än vad jag tidigare har tänkt på märker jag nu när det är så sällan som man är där. Stadsparken är väldigt fin, speciellt sommartid, och Kalmar slott ligger vackert intill vattnet.


Jag och Karin med slottet i bakgrunden.

Efter en titt såväl utanför som inne i slottet i sällskap med Hanna så begav vi oss hem till hennes lägenhet för våffelätandet. Efter några timmars snackande och ätande där var det dags att åter ge sig ut mot skogarna för mer ätande hemma. Mamma passade förstås på att skämma bort oss rejält (nästan ännu mer nu när vi var två) så blev en hel del god påskmat och godis framåt kvällen.

Sista dagen innan måndagens hemresa blev lugn den med. Söndagen innebar nämligen bara mer mysande, fototittande och ett par promenader i vårvädret. Så lugnt, skönt och mysigt. Sällskapsspel ägnade vi också tid åt, men det är ju aldrig kul om man inte vinner... :)


Intill bäcken utanför vårt hus.

Sen blev det hemresa i måndags eftermiddag och den gick ännu snabbare än tågtrippen i torsdags. Det trots en timmes väntan och lite käk i Linköping. Inte tristess alls på tåget, utan vi snackade bort det mesta av tiden och när vi tröttnade på det var det ju bara att sjunka ner i fotbolls- respektive tjejtidningar :)

Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att påsken inte kunde ha varit bättre än så här.
Tack älskling :)


http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html?#0 - bilder från påsken under 13:e april




Fin påskhelg

Jag och Karin åkte hemåt på torsdagsförmiddagen och spenderade sedan hela påsken fram till måndag eftermiddag i Smålandsskogarna. Och vi kunde verkligen inte ha haft en bättre påsk hemma i Småland, så jag är minst sagt glad och nöjd :)

Efter sju timmar på tåg (en resa som kändes mycket kortare, roligt att inte åka själv för en gång skull :P) togs vi emot av mamma på Kalmar station och hon var om möjligt ännu gladare över att vi var två den här gången. Hon är känslosam av sig min kära mor så det blev ett sentimentalt mottagande. På det stora hela var sedan hela påskhelgen lugn, mysig och gick väldigt snabbt.

På långfredagen fick jag med mig Karin till Öland för att kolla fotboll. Inte det mest romantiska kanske men hon klagade i alla fall inte :)

Mitt gamla gäng NIK var det som skulle bevittnas när de träningsmatchade mot Mörbylånga GoIF. På pluskontot återfanns det faktumet att Karin fick chansen att se en del av Öland och att vädret var riktigt bra. På minuskontot däremot att matchen i sig (slutade 1-1) var ganska dålig. Men det var ändå kul att se dem igen och träffa mina gamla lagkamrater.

På vägen hem passade vi på att stanna i Färjestaden och köpa glass, för att därefter sätta oss i hamnen och njuta av sol och glassen. Var grymt mysigt och härligt att få känna av vårvädret i allra högsta grad.


Solande och glassätande i Färjestadens hamn.

Resten av fredagen blev lugn med mat, kikande i massa fotoalbum (något som blev ett stående inslag under helgens gång) och bara slappande. Skönt det och kul att få visa älsklingen hur jag har haft det som liten :)


Hemåt imorgon

Ja imorgon bär det av mot Småland igen. Ska bli riktigt kul att komma hem i några dagar och bara koppla av från skola och annat. Räknar med några lugna, sköna dagar och räknar förstås med att bli riktigt bortskämd också ;)

Det bästa med att komma hem den här gången är att jag slipper åka själv då Karin också ska med. Välkommen till Småland älskling :)



Hem ljuva hem :)



Omklädningsrumssnack

Snacka om gott gäng man har hamnat i nu i IK Sätra. Efter några månader i det laget känns det som att man har spelat med resten av grabbarna i hela livet. Profilerna är många och likaså de klockrena citaten och kommentarerna i omklädningsrummet. Framförallt briljerar Nicko (ska stava det med c också framöver) som sagt men även Florén och outsidern Thyberg slår till med överlägsna kommentarer med jämna mellanrum.

Thyberg har för övrigt visat sig vara såväl en kleptoman som en mytoman. Tjur och lögnare i ett, tråkigt det. Det trodde nog ingen om en kille som på ytan är så trevlig och alltid gör ett bra jobb för laget... ;)

På vår, mytomanens/kleptomanens och min, önskelista har förutom ett hockeyspel även en fruktskål och en mikrovågsugn lagts till. Den sista önskan delas av åtminstone Nicko också. Det kan bero på att det är vår "femma" med oss tre plus Jocke och Ädel som alltid slöar och är kvar i omklädningsrummet långt efter träningens slut. Jag trodde att jag var världens segaste när det gällde att byta om efter träningar, men jag tror mig ha funnit några övermän i framförallt Nicko och Thyberg.

"Thyberg för helvete, du bor inte här" - vår tränare när han var klar och på väg hem efter en träning förra veckan samtidigt som Thyberg inte hade börjat ta av sig träningskläderna än :)

Träningarna som har varit hittills i veckan har varit okej. Måndagens var inte en av säsongens bästa men heller inte värdelös. Gårdagens som fokuserades på snabbhetsträning (skönt att gå över till sånt löpande nu och sakteliga lämna den mer renodlade konditionsträningen bakom sig) och spel var tämligen bra. Härlig inställning och ett hårt jobb från samtliga. Och ett ganska högt tempo på spelet, åtminstone under 30 av de 40 minuters matchande. Bra gick det också för min egen del, framförallt försvarsmässigt.


Bäst i veckan:

Frykman som var tillbaka igår efter två veckor i Thailand. Man kan förmoda att han följde upp en för hans del ganska hård lagfest med att testa vissa alkoholhaltiga drycker även i Asien. Något sliten gjorde han alltså träningscomeback igår och det var beundransvärt att se honom kriga sig igenom hela träningen. Detta trots att han höll på att spy och såg närmast döende ut med tio minuter kvar av spelet :)





http://www.iksatra.se/lagDetalj.asp?ID=11



Fotbollsvår

Äntligen verkar våren ha gjort sitt riktiga intåg (ta i trä) och äntligen börjar det kännas att fotbollspremiären närmar sig. För det är förstås det som är det största vårtecknet av dem alla, eller? :)

Hursomhelst har jag passat på att njuta av såväl vädret som av fotbollen i helgen, en helg som verkligen har varit lugn och utan några viktiga saker överhuvudtaget. Inledde med en trevlig trubadurkväll på kåren. Ett mycket lyckat initiativ där Mange stod för en imponerande insats som trubadur. Dessutom hade han lagat grymt god tacopaj som gick åt som smör i solsken :) Minst fyra plus på en femgradig skala för helhetsintrycket av den kvällen.

I lördags blev det sedan fotboll i massor. Först KBK på Korsnäsvallen mot Forsbacka. De sistnämnda var verkligen usla och Korsnäs vann enkelt med 5-0. Därefter hem och äta lite innan jag begav mig mot Strömvallen för att se Huge-Heby. Framförallt för att se hur Brännström sköter sig i Huges backlinje numera. Svaret blev att han skötte sig bra, som vanligt ska tilläggas, och att Huge vann med 1-0.

Kvällen spenderades sedan på egen hand här hemma och söndagen var sedan en slöardag utan dess like. Fotboll, mer fotboll, lite hockey och ytterligare en del fotboll framför tv:n. Seger för MFF i den allsvenska premiären och avslutningen blev perfekt då Milan vann mot Lecce efter två mål på stopptid. 2-0 i en riktig rysare som jag innan läggdags sedan slängde ihop några artiklar om:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=289960 - Omgångskrönika, Italiensidan

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=289892 - Spelarbedömningarna Milan-Lecce

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=289894 - Veckosammanfattning, Milansidan

"Where ever it goes I always know..."

Will you count me in

I've been awake for a while now
You've got me feelin like a child now
Cause everytime I see your bubbly face
I get the tinglies in a silly place

It starts in my toes
And I crinkle my nose
Wherever it goes I'll always know
That you make me smile
Please stay for a while now
Just take your time
Wherever you go

The rain is falling on my window pane
But we are hiding in a safer place
Under covers staying safe and warm
You give me feelings that I adore

They start in my toes
Make me crinkle my nose
Wherever it goes I'll always know
That you make me smile
Please stay for a while now
Just take your time
Wherever you go

What am I gonna say
When you make me feel this way
I just hmm

And it starts in my toes
Makes me crinkle my nose
Wherever it goes I'll always know
That you make me smile
Please stay for a while now
Just take your time
Wherever you go

I've been asleep for a while now
You tucked me in just like a child now
Cause every time you hold me in your arms
I'm comfortable enough to feel your warmth

It starts in my soul
And I lose all control
When you kiss my nose
The feeling shows
Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holding me tight

Wherever, wherever, wherever you go
Wherever, wherever, wherever you go
Wherever you go
Always know
Cause you make me smile even just for a while


http://www.youtube.com/watch?v=jnT193S9F_U  


5 underbara månader med dig nu <3



Låt mig citera


Jag gillar att få ta del av sköna citat och har nu efter några månader i IK Sätra märkt att vi har en riktig citatleverantör i form av målvakts-Niko (bilden). Killen levererar klockrena citat gång på gång och verkar dessutom trots sin ringa ålder vara riktigt påläst och allmänbildad ;)


Citatmaskinen :)


Tre klockrena de Nikocitat från de senaste veckorna:
"Är det du eller tjejen som har mens?" - Niko till Thomas förra veckan när vår mittfältskreatör hade en halvgrinig vecka :)


"Jag gillar dina ben, lagom håriga" - homoerotiskt i överkant kanske, men kan försäkra er om att kommentaren till mig inte hade någon sån innebörd egentligen :)


"Han är som ett barn som just lärt sig prata, han pratar hela tiden bara för att han märkt att han kan det. Se på honom, han är som en femåring som precis lärt sig knya skorna och knyter dom, knyter upp dom och knyter dom igen" - Niko beskriver Koller (kunde passat in på mig också...)



Meningslöst bloggande

En väldigt lugn vecka är på väg mot sitt slut och jag vet egentligen inte vad jag ska skriva riktigt i det här inlägget. Varför skriver jag då kan man ju fråga sig? Ja, säg det. Jag antar att det är för att undertecknad har gått och blivit lite av en blogghora tack vare den här bloggen. Det här med bloggande har ju spridit som en folksjukdom och jag är fast i missbruket :)

Fotbollsträning i måndags i tisdags som vanligt, varav tisdagsträningen var riktigt rolig och bra av hela laget. Har känt av onda benhinnor senaste tiden tyvärr men gick bra att bita ihop sist och ta sig igenom träningen på ett lyckat sätt. Bara att hoppas att problemen inte blir för stora.

Förutom fotbollen har jag haft lite skolarbete att ta tag i. Alldeles snart klar med en examinationsuppgift på strax under tio sidor i svenskan. Om den godkänns så är ytterligare ett moment i svenskan avklarat. Drog igång nästa nu igår också, grammatikdelen.  inte alltför kul den men ska väl gå att ta sig igenom.

Träning ikväll och sen lugnt resten av veckan. Kåren en vända imorgon för att se Mange trubadura, sen en lugn helg innan det återigen blir lite fotboll och skola nästa vecka innan en rolig hemresa väntar.



RSS 2.0