Den bästa morgonen

Måndag morgon, klockan ringer och man vet ju redan långt i förväg hur jobbigt det är. Varenda gång. Vecka efter vecka. Alltid likadant, eller?

Nej, den senaste måndagsmorgonen var något helt annat. Visserligen vaknade jag av att klockan ringde 05.48 (allt före 06 känns som brutalt tidigt), men det var ändå annorlunda än en vanlig tung veckostartande morgon. Den här gången var det rentav helt fantastiskt att vakna upp.

Känslan av att vakna och få uppleva att det första man känner är en liten, liten hand som petar till en är nämligen helt magisk. Det är också känslan när man vänder sig om, ser sin lilla son ligga där försjunken i skönhetssömn med en lite gott sovande och underbar, lika gott sovande, mamma tätt intill sig. Vackrare och mer energigivande än så kan förmodligen ingen morgon någonsin vara.

Såna gånger är det enkelt att kliva upp med ett stort leende på läpparna, en varm känsla inombords och det är givet att tänka på hur lyckligt lottad man är.


Upp och ner

Ja, ungefär så går det om dagarna nu med massvis att göra på jobbet, varav mycket positiv men också en del negativa saker som måste tas itu med och styras upp. Man får veta att man lever med stundtals oerhört mycket att göra, men jag måste ändå helt ärligt säga att det känns givande och nyttigt även de gånger det är som mest stressigt. Eller kanske inte precis i de ögonblicken, men när man får lite tid att reflektera och fundera över arbetsdagen.

Jag är övertygad om att jag utvecklas som ledare och lär mig mycket, även de gånger det är slitsamt och bitvis tufft. Min ledarstil finslipas garanterat och förbättras för varje vecka. Något som jag är väldigt positiv till och glad för givetvis. Mycket finns att lära men det känns faktiskt bra.

Nu tänker jag hålla mig ifrån Trapattoni-stilen, den pedagogiken är inte riktigt min stil, men den här videon är ändå för alltid en klassiker och en källa till skratt för min del:

http://www.youtube.com/watch?v=6w-tihuQAY0

Helt obetalbart att se den gamle italienske stjärntränaren gå loss på en presskonferens en gång i tiden efter svaga resultat för hans Bayern München och spelarinsatser som uppenbarligen inte gjort mister Trapattoni helt nöjd... :)


En titel till

Det har gått ett par veckor nu sedan MFF avslutade säsongen med en ny titel i form av en vinst mot ärkerivalen IFK Göteborg i Supercupfinalen. Visserligen ett ganska plojliknande arrangemang (under 3000 på läktarna till exempel, varför lägga matchen efter allsvenskans slut?) med två lag som förstås ville vinna men som samtidigt inte hade samma fokus som om det gällt en viktig seriematch, men likväl alltid kul med en vinst och extra gott att återigen trycka dit Göteborg.
 
Så visst njöt jag framför skärmen när höstens succéman Gische Molins sköt 3-2 på stopptid och därmed rättvist (det måste man säga, även om man är opartisk till skillnad från mig) såg till att MFF inte bara vann allsvenskan och avslutade seriespelet på bästa sätt genom 3-0 mot Syrianska utan även plockade hem Supercupen.
 
Gott så och ett roligt slut på en strålande säsong.
 

 
 
Mästarna från Malmö här är vi! :)
 
 

En glädjande nyhet

Det händer en del i livet just nu men så värst bra uppdatering i bloggen är det inte på grund av mycket jobb, knapert med tid och mycket familjefokus. En nyhet är hursomhelst att vi har gjort ett nyförvärv till familjen. Nej, inte ett till barn eller något husdjur den här gången, men väl detta:




Under höstlovsveckan var vi nämligen nere i Uppsala, bytte in vår gamla Chevrolet Kalos och tog glatt emot (inte gratis då, men trots det till stor glädje även för en smålänning) den här: En Renaul Megane från 2008.
 
Känslan av att köra den här är så extremt mycket skönare och bättre än det var med vår Chevrolet, i alla fall enligt mig. Dessutom är det ju en klar fördel att, som småbarnsföräldrar, ha en bil där faktiskt barnvagnen går in... :)
 
 
 

Familjehelg 2.0 - roligt 80-årsfirande

Under den gångna helgen låg mycket av fokus på en jubilar: Karins morfar Lauritz. Han har nämligen nyligen fyllt 80  och i lördags var det dags att fira. Något som innebar en lördag fylld av roliga aktiviteter och firande.

Vi inledde med ett besök i Hemlingby där en tur med häst och vagn faktiskt stod på schemat. Ett originellt men roligt inslag i firandet. Inte varje dag man susar fram på en hästvagn (det gick ärligt talat fort, det krävdes en hel del hästkrafter bokstavligt talat). Det var en rolig upplevelse, säkerligen för alla inblandade. Det samtidigt som huvudpersonen själv verkade nöjd :)

Jag och Karins lillebrorsa Jonas.
 

Karins kusin och "plastkusin" samt födelsedagsbarnet själv i bakgrunden :)
 
Därefter fortsatte kalasandet i princip hela dagen. Sopplunch i Hemlingby följt av några timmars paus innan trerätters middag (”är magen glad är människan glad” och vilken kvalité det var på den middagen!) följt av tårta förstås. Kul att många hade varit med och bidragit till att laga och baka. Ett perfekt initiativ och en mycket lyckad kväll, inte bara för den goda maten utan även för sällskapet (Tutturen-släkten är alltid rolig att umgås med har jag märkt, många sköna personligheter och alltid bra stämning) och firandet som helhet.

80-årspresenten från släkten var också fin, en välfylld fotobok med mänger av bilder på släktingarna från de senaste åren. En klockren idé, vems den nu än var, och något som jag själv tänker ta efter. Jag klurar redan på fotoböcker både när det gäller familjen och fotbollen. Kan bli fina samlingar av minnen, utan tvekan.






Efterlängtad familjehelg

Familjehelgerna har avlöst varande de senaste veckorna. Först ett kärt återseende av mamma och pappa förra och senast en heldag med 80-årsfirande för Karins morfar i lördags.

Att ha mamma och pappa på besök var riktigt kul. Jag har länge sett fram emot att ta emot dem som pappa och givetvis var det stort att få presentera sin lille son för hans farmor och farfar. Stoltheten lös igenom både hos dem och hos mig, förstås :)

Det blev en fin familjehelg med Hemlingbypromenad, middagar och slappande. Mycket av fokus låg förstås på lillkillen och det var skönt att kunna ta ett steg tillbaka för att låta strålkastarljuset riktas mot någon annan samt att inte vara så mycket barn själv längre i föräldrarnas ögon :)



Alltid roligt att ha mamma och pappa på besök men förstås extra stort den här gången. Inte varje dag någon träffar sitt första barnbarn en första gång. Det kändes som att ta ett nytt, stort steg framåt och det är fantastiskt att nu gå in i en ny slags era med Karin, vår lille son och alla nära och kära runt omkring oss.

 


Bästa tänkbara slutpunkt

Ja, det blev ju det perfekta slutet på den allsvenska säsongen förra söndagen när MFF besegrade Syrianska med 3-1 efter en explosion av såväl mål som bra spel i första halvlek. Över lag kontrollerade MFF som väntat (Syrianska är ju allt i från bra ärligt talat) matchen och behövde inte glänsa, bortsett den där perioden i första då 1-0, 2-0 och 3-0 kom. Men hursomhelst: med fullsatta läktare, guldglädje, en fantastiskt fin avtackning av MFF-legenden Daniel Andersson när han byttes in i slutet och en fin seger kunde inte avslutningen på årets allsvenska ha blivit bättre för de himmelsblå.






Det hade varit fantastiskt att vara på plats - stämningen och trycket när "hoppa om du älskar Malmö" rullade och även sittplatspubliken stod upp skapade en mäktig inramning - men jag njöt precis som när guldet säkrades samtidigt till fullo framför datorskärmen.

En känslomässigt och fotbollsmässigt perfekt slutpunkt på en många gånger lysande allsvensk säsong efter vilken MFF kan titulera sig Sveriges bästa fotbollslag. Mästarna från Malmö här är vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guldet är hemma!

Fullständigt magiskt.
Så kändes det i måndags kväll, strax före 20.50, när slutsignalen gick på Borås Arena och MFF via en 2-0-seger hade säkrat SM-guldet 2013.

Vilken känsla, vilken glädje!


 

Att vi har fått en underbar son i höst har satt saker i perspektiv för mig och vetskapen om att det i allra högsta grad finns saker som är viktigare än fotbollen har blivit större, men lika självklart som Theos födelse alltid kommer vara den största händelsen i mitt liv är det att lyckan var stor när Jonas Eriksson blåste av matchen i måndags.

En lång säsong där långt ifrån allt har gått på räls för MFF har nått sin ände och även om ett par matcher återstår (allsvenska avslutningen och Supercupen) har Malmö nu också nått målet med säsongen. Och det på ett oerhört imponerande och starkt sätt, förmodligen inte bara i himmelsblå ögon. Även mer neutrala betraktare ser nog MFF:s guld som helt rättvist.
 
 
 

Det hade förstås varit roligt att vara kvar nere i Skåne och på så sätt ha fått chansen att följa den nu avslutade guldjakten på närmare håll. Men samtidigt är jag oerhört nöjd med allt vi har här uppe och det var en härlig upplevelse att se upplösningen framför en datorskärm hemma i lägenheten. Att sitta där med en trots pappas enormt höga puls tryggt sovandes liten son i knäet och se Gische Molins sätta 2-0 inför ögonen på 4500 ditresta MFF-supportrar var mäktigt.


När nu guldet är i hamn växer dessutom minnena från året som har gått när det gäller de matcher som jag har sett live. Även riktigt tunga upplevelser som 1-3 mot Häcken i min sista match på Stadion i år och 0-2 här uppe på Strömvallen i Gävle i slutet av sommaren blir nu pusselbitar i guldpusslet och förvandlas på så sätt i alla fall delvis till positiva minnen då de ändå har varit steg på vägen mot något lyckat.

 
De matcher jag minns från läktaren med störst glädje är i sin tur 2-1-segern mot Elfsborg på försommaren, 2-0 mot Kalmar, 2-0 mot Öster och även premiären trots att det ”bara” blev 1-1 mot Halmstad. Även 1-1-derbyt mot Helsingborg var en höjdpunkt stämningsmässigt, de rivalmötena är ju alltid imponerande på det sättet, även om det inte var ett av de mest minnesvärda derbyna från de senaste åren.

Bland de tv-sedda matcherna kommer förstås derbykrossen, 3-0 borta mot Helsingborg två dagar efter lille Theodors födelse, riktigt högt upp på listan av de allra bästa minnena. Det tillsammans med de så viktiga uddamålssegrarna mot Mjällby och BP nu i slutet av hösten. Högst smäller dock förstås måndagskvällens match - matchen som gav oss guldet!

 

 

SVENSKA MÄSTARE 2013 – så gott det smakar! :)


 

 


Vacker Gävlehöst

Den här hösten har varit fin och givande på många sätt, det kan sägas utan minsta överdrift. Förutom många underbart bra saker på det personliga planet har hösten bjudit på vackra dagar som de här uppe i södra Norrland.




Inte konstigt att man trivs! :)
 
 
 

RSS 2.0