Gott Nytt År!

Jag måste förstås ta tillfället i akt att avsluta 2010
med att önska ett riktigt gott nytt år.




Framförallt ska jag önska min älskling ett nytt, bra år och hoppas att vi fortsätter ha det bra :)
Dessutom måste jag tacka samma underbara tjej för 2010. Tack vare sambolivet med henne
har 2010 varit så oerhört innehållsrikt och värdefullt.



Snart två år och två månader med dig hjärtat,
älskar dig <3



2010 summeras - del 2

Så fortsätter vi då summeringen med juli-december. Håll till godo!

Juli:
Under sommaren befann jag mig mestadels hemma utanför Kalmar, men för första gången någonsin faktiskt firade jag min födelsedag utan mina föräldrar. Den 29:e juli var jag nämligen uppe i Gävle hos Karin och min 24:e födelsedag inleddes med en härlig frukost på sängen, levererad av älsklingen. I övrigt jobbade jag ganska mycket på Ölandsbladet, hade bland annat förmånen att återigen få bevaka Victoriadagen exempelvis, men jag han även med att sola, bada och njuta av sommaren.




Augusti:
Nu var det dags att bege sig ner till Helsingborg igen. Men där blev vi inte långvariga för stunden, utan bara några dagar efter att vi hade kommit ner till Skåne så väntade en Greklandsresa. Karpathos var resmålet, en ö i sydöstra Grekland, och det blev en magisk vecka. Underbara frukostar, god mat, fantastiska miljöer, ett mysigt hotell, ett antal vackra stränder med turkosblått vatten på gångavstånd, en vespatur som medförde en skräckblandad förtjusning och många upplevelser, sol, bad och underbart umgänge med Karin var vad som veckan förde med sig. Synd att klaga med andra ord och det gör jag gärna om!






September:
Fotbollssäsongen närmade sig nu sitt slut och vi slet hårt i botten av Skånesexan. Bättre gick det däremot för mitt kära MFF och september bjöd bland annat på ett intressant Skånederby mot Helsingborg. Jag fanns på plats på MFF:s ståplatsläktare och njöt till fullo när MFF helt rättvist besegrade lillebror med 2-0 inför en fantatisk publik. En obeskrivlig stämning var det hösten fick sig en skjuts i rätt riktning.


Oktober:
Mammas 60-årsdag
är den viktigaste händelsen den här månaden för mig. Dock ställde krocken mellan vår sista, avgörande kvalmatch för att hänga kvar i division 6 och hennes födelsedag till planerna. Det löstes genom att mina kära föräldrar kom ner till Helsingborg, såg mig vara med och spela kvar oss i serien via 3-0 (sammanlagt 5-0) i sista kvalmötet med Esperöds SK, bjöds på mat lagad av undertecknad själv (tillsammans med sambon förstås) och tårta, varpå mamma givetvis fick ett antal presenter och firades som en nybliven 60-åring ska.






November:
Årets näst roligaste och bästa dag inföll den 7/11. Platsen var Swedbank Stadion, eller Nya Malmö Stadion om man hellre vill det. På planen gjorde MFF och Mjällby upp, en seger skulle innebära SM-guld före antagonisten Helsintgborg och jag fanns återigen på plats. Det här var en rakt igenom underbar dag, som inleddes med en promenad i ett kallt men soligt Malmö och avslutades med att jag klev av tåget med ett stort leende på läpparna i ett tyst, dött Helsingborg. SM-guldet var hemma igen efter 2-0 och känslorna svallade. Nervositet blandat med euforisk glädje under matchen, en konstig tomhet precis efteråt, ett nytt glädjerus när jag befann mig nere på planen bland alla andra jublande MFF:are och avslutningsvis en harmonisk njutningskänsla inombords. Magiskt, utan tvekan. 

 




December:
Månadens och årets sista dag idag som bekant och december ska också summeras. Det har varit en lugn månad, guldglädjen har fortsatt att värma mig liksom vetskapen om att jag varje kväll kryper ner bredvid den jag älskar. Skolarbetet har mestadels skötts hemifrån Helsingborg och mina dagar har i stort bestått av träning, uppsatsskrivande och hemmafixande. Karin och jag har passat på att titta på julskyltningen, Helsingborgs fina ljusspel och dessutom spenderat en heldag ute i Väla för julshopping och avkoppling. Dagarna före jul åkte jag sedan hem hit och Karin åkte till Gävle. Helst hade vi firat tillsammans med samtidigt har vi ju våra familjer på varsitt håll. Fjolårets nyårsafton spenderade vi här i Smålandsskogarna men ikväll jobbar min bättre hälft och då håller jag mig här hemma i stället för att bege mig till Gästrikevintern.  






2010 summeras - del 1

Summeringar av saker och ting ligger mig varmt om hjärtat och efter lite julledigt, massa mat och slappande kombinerat med en del vinteraktiviteter de senaste dagarna är det på sin plats att runda av 2010 med en rejäl summering. Mycket har hänt i mitt liv det senaste året, många erfarenheter rikare är jag och undertecknad kan blicka tillbaka på ett lyckat år.

Månad för månad passar jag nu på att, om inte annat för egen skull, minnas en del av det som har hänt under året som snart är över.

Januari:
Inledningen på året var omtumlande men det på ett positivt sätt. Efter nyårsfirandet med Karin här i Småland väntade bara ett par veckor i Gävle innan flytten söderöver var ett faktum. Helsingborg är som bekant vår nya hemstad sedan mitten av januari och det har förstås inneburit många nya erfarenheter och upplevelser. Inte minst har vi blivit sambos. Det har varit oerhört lärorikt och utvecklande år tack vare att vi nu bor tillsammans och att dessutom lära känna en helt ny stad har varit spännande.




Februari:
Det här var månaden då Helsingborgslivet började komma igång på allvar. Skolan tog fart för både mig och Karin och vi började knyta sociala kontakter. För min del var det viktigaste, när det gäller att hitta nya vänner att spendera tid med, att jag blev klar för en ny klubb i fotbollen. Valet föll på HF Olympia och trots en tung säsong resultatmässigt har jag trivts där från första stund.




Mars:
Inte mycket nytt hände i mars. Sambolivet började sakta men säkert att sätta sig någorlunda och skolan rullade på. Likaså fotbollen då seriestarten närmade sig och träningsmatcherna, som till skillnad från seriematcherna senare gick bra, var igång för fullt under den här månaden. Därmed var helgerna ganska fullbokade och vi hade hade ett späckat schema både jag och min kära sambo.


April:
April var månaden som innebar en stor nyhet för mig och Karin: hundköp. En samojed hämtades i Kalmar i samband med vårt påskfirande hemma hos mina föräldrar och därmed hade vi fått en ny liten familjemedlem i Casper. Det innebar förstås också nya erfarenheter och att ha hund var liksom sambolivet väldigt lärorikt och mysigt.




Maj:
Årets bästa dag inträffade i början av den här månaden, närmaste bestämt den andra maj. Efter att i slutet av april ha flyttat in i vår första egna lägenhet passade vi på att bli än mer stadgade genom att förlova oss på Tivoli i Köpenhamn. Vi kunde inte ha haft en bättre förlovningsdag: strålande solsken, försommarvarmt, grönskande och fint. En helt perfekt dag blev det och det kändes förstås oerhört bra att trä ringen på min älskade Karins finger.




Juni:
Nu rundades skolan av för vårterminen och Karin begav sig hem till Gävle för att jobba. Själv blev jag kvar i Helsingborg nästan hela juni, spelade vårsäsongen ut i fotbollen, njöt av sommarvädret, uppsatsskrev och bänkade mig så ofta jag bara hann framför matcherna från fotbolls-VM. Hem till Småland åkte jag några dagar före midsommar och väl hemma firades midsommarafton för första gången på länge återigen med mamma, pappa och de andra nere på Varvet. Nostalgi och en riktigt skön start på hemmavistelsen innebar det.


Annandagscupen

Efter en lugn juldag hos min faster med god mat och ett kärt återseende av deras hem som jag inte hade besökt på tio år väntade traditionsenligt, numera, Annandagscupen som avslutning på julen. NIK var med för fjärde året i rad och för tredje gången nådde mitt gamla gäng glädjande nog slutspel. Inte final den här gången, men väl gruppseger före division 3-laget IFK Berga och sedan en semifinal som tyvärr slutade med en 0-2-förlust mot blivande slutsegraren Nybro IF, som lirade i tvåan i år. Klart godkänt sammantaget och en riktigt rolig eftermiddag blev det.






Det var som alltid kul att komma tillbaka och träffa NIK-gänget. I vinter har ett gäng nytillskott dykt upp och det ser lovande ut inför 2011 så här långt i alla fall. Att de nya som jag hann träffa på annandagen dessutom visade sig vara trevliga grabbar gjorde ju helheten än mer positiv.

Förutom att ha varit på läktaren under cupen har jag även hunnit med att träna ett inomhuspass med NIK. Dessutom drog vi ihop ett skönt gäng, bestående av såväl nuvarande spelare som gamla profiler, och mätte krafterna i ett par riktigt roliga och tuffa hockeymatcher ute på Nickeboisen ikväll. En av jullovshöjdpunkterna för egen del, helt klart!



Jul i år igen

Bloggandet har gått på halvfart i mellandagarna men nu är det dags att utan att bli alltför långrandig summera vad som har hänt sen sist. Till att börja med kan vi konstatera att det blev jul i år igen, en riktigt vit sådan om någon nu har missat det. För vår del ställde snön till det en aning då vårt tänkta julaftonssällskap i form av en av pappas systrar och hennes man höll sig inne i snöovädret, vilket innebar att vi fick fira själva även i år. Nu blev det dock en trevlig julafton i alla fall som traditionsenligt innehöll grötfrukost, Kalle Anka förstås, julbord, klappöppning och en film som avrundning.

Julklapparna brukar väl bli färre med åren när familjemedlemmarna blir äldre, men i vår famil var det snarare tvärtom i år. Nog för att jag kunde bada i julklappar när jag var liten, men antalet den här julen gick heller inte av för hackor. Det gjorde det inte för varken mamma eller pappa heller som kunde glädja sig åt fler klappar än på många år. När de dessutom innehöll ett antal givande saker (kläder, pengar, film, smycken, böcker och så vidare) så kunde ingen vara annat än glad och nöjd hemma hos oss.

Att årets julgran dessutom höll bra klass kryddade julstämningen och höjde betyget på 2010 års jul ytterligare :)












Julstämning

Julaftonen har inte riktigt blivit som planerat hittills på grund av vädret. Tanken var att vi skulle besöka kyrkan som alltid och att min äldsta faster och hennes man skulle komma hit och fira med oss för första gången på många år. Men tyvärr har snöandet och blåsandet ställt in de planerna nu så blir det "bara" vi tre som vanligt. Men det blir inte bättre av att deppa för det, utan vi får göra det bästa av läget och se till att skapa bra julstämning i alla fall :)

Årets gran


Julpyntande och uppesittar-kväll



Julkortsvy på fönstret

God Jul!


Vinterkyla på hemmaplan

Nu är jag på plats i Smålandsskogarna sedan ett dygn tillbaka. Riktig tur ska det sägas att jag hade med resandet från Helsingborg, särskilt om jag jämför med hur det har gått för min kära sambo Karin och min Gävlevän Noa idag. Försenade tåg, inställda tåg, väntan i flera timmar på ersättningsbussar, dålig eller rentav icke-existerande information och liknande verkar vara vad som gäller för de som är ute och åker idag. Själv slapp jag undan det kaoset och kom hem till Kalmar bara runt en kvart försenad.

Så mycket har inte gjorts sedan hemkomsten mer än lite uppsatsskrivande och bloggande. Det är 16 grader kallt ute så några utomhusaktiviteter under längre tid är inte att rekommendera. Jag var sugen på att åka skridskor här ute ikväll men det får vänta till imorgon då en del av NIK-spelarna ska snöra på sig grillorna och göra upp i ishockey här.

Idag har det bara blivit en kortare promenad i vinterkylan, något som åtminstone var rejält uppfriskande. Efter den rundan känns det dock skönt att krypa in här framför datorn och bara njuta av lugnet på landet :)






Fotbollsmörker

Gårdagen var ingen bra dag alls fotbollsmässigt. Först åkte vi ut i åttondelen i Helsingborgsmästerskapet i inomhusfotboll efter att ha tappat 2-1 mot Makedoniska IF med två minuter kvar (och förlorat med 2-3), sedan fick Milan stryk mot Roma med 0-1 under kvällen. Ingen bra lördag alls på den fronten således, men det är väl bara att glömma och gå vidare. Det känns ändå som att det kan bli ett riktigt bra 2011, både för Milan och för oss i HFO.

Det har blivit en del fotbollsskrivande på sistone också. Dels på NIK:s hemsida, www.nickeboik.com/fotboll, dels i fotbollsbloggen: http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx.

Vi har även en HF Olympia-blogg på gång, då jag har blivit involverad i arbetet med vår hemsida, som ni kommer att kunna följa här:
http://hfolympia.bloggplatsen.se/.






Vinter i Skåne

Det har snöat rejält i Skåne i natt och snö är lika med kaos här. Skåningarna är förstås inte vana vid att skänkas några större mängder vitt från himlen så när vintern väl plockar med sig lite snö och hälsar på då slutar städerna att fungera normalt. Tågen går inte (det gäller väl i och för sig hela landet), trottoarerna täcks av snö och cykelbanorna förvandlas till dödafällor om man trotsar vintervädret och ger sig på att cykla.

Nu är det dessutom mycket snö - på riktigt och inte bara i skåningarnas egen värld. Så nu ska jag inte låta hånande, utan kan instämma i att snön nu ställer till berättigade problem.

Att SJ inte bemästrar vintern har vi ju redan märkt och idag blev det extra tydligt för mig när jag fick ett SMS som förkunnade att måndagens tåg som jag hade bokat till Kalmar är inställt. Lagom surt när man lyckats få en förstaklass-biljett för 300, billigare än vad andraklass-biljetterna på samma tåg var. Inte mycket muntrare blev man heller av att höra "du är nummer 40 i kön" när det var dags att ringa till SJ:s kundtjänst för att se till att få tillbaka pengarna.

Men nu ska jag inte bara gnälla. Jag har fått tag i en annan biljett hem på tisdag och de senaste dagarna har varit riktigt julmysiga här i Helsingborg. Karin och jag spenderade ett antal timmar ute vid det stora köpcentret i Väla igår, handlade julklappar och åt på IKEA. Därefter blev det godis, film och julklappsbyte. En fin morgonrock från svärmor fick jag plus vantar och en riktigt snygg skjorta från älsklingen. Helt perfekt det! :)

Karin fick i sin tur parfym av mig (klassiskt, jag vet, men blev uppskattat) och ett halsband från mamma och pappa. Så ingen av oss klagade utan rundade av en kanondag med att vara riktigt nöjda.

Det är skönt att ha allt inhandlat och klart. Nu är det bara att invänta nästa vecka och julfirandet på hemmaplan. Om man kommer dit, det ska jag nog inte vara alltför säker på med tanke på vad SJ har presterat hittills i vinter...





Sex år sedan

Idag är det sex år sedan Simon lämnade oss. Det är nästan läskigt vad snabbt tiden går egentligen. Samtidigt så har mycket hänt och mycket positivt har hunnits med sedan dess. Livet går vidare och för med sig mycket positiva saker och erfarenheter, men den där decembermorgonen 2004 när vi i klassen fick beskedet att Simon hade somnat in under natten kommer alltid att finnas kvar i minnet.

Det kommer också alltid Simon att göra hos väldigt många av oss. Jag både hoppas och tror att du har det bra nu, var du än är kompis.

3/5 1986 - 14/12 2004



Sparlåga

Det känns som att jag går lite på sparlåga när det gäller mycket nu. Uppsatsen segar sig visserligen framåt men någon raketfart har det inte blivit, krönikeskrivandet ligger man lågt med just nu och bloggandet känns inte så jätteinspirerande.

Men däremot känns det som komma skall spännande. Jag ska i dagarna vara med och styra upp en Olympiablogg för vårt fotbollslag som förhoppningsvis ska bli lika lyckad och välbesök som den här var:
http://iksatraherr.blogg.se/

Dessutom ska jag förhoppningsvis fortsätta att skriva en del gästkrönikor på MFF:s Svenska Fans-sida + med jämna mellanrum skriva omgångssummeringen på Serie A-sidan.

Jag jagar också nya idéer kring mer fotbollsbloggande. Har ju en igång som bekant: http://kylspray.com/blog/glidtackling.aspx 

Vad som händer med den återstår att se. I någon form vill jag ha en blogg uppe där innehållet inte är låst till en viss klubb eller liknande, men hur det hela kommer att se ut blir en senare fråga.

Något som inte direkt gick på sparläga däremot var mitt hjärta när de från hyresbolaget meddelade att "nej, vi kan inte hitta några insatta pengar" tidigare idag när jag för hundrade gången försökte lösa problemet som uppstått med hyran. Vi fick nämligen påminnelse på dryga 18 000 för obetald hyra tidigare i höst, pengar som enligt mitt internetbankkvitto visst var betalade. Lagom roligt att få höra att pengarna inte är där de ska, lite lätt hjärtklappning då.

Men, nu ordnade sig allt till slut efter att bolagets revisor gjort ytterligare en koll och upptäckt att vår juli-, augusti- och september-hyra minsann var betald. Tack Gud för det! Hade varit lagom tungt att behöva lägga ut ett antal tusen till före jul om det inte hade löst sig... 

Avnjuter lite lunch och den här, bäst just nu i mina öron:
http://www.youtube.com/watch?v=7F9m7mD4_ZY 





 


Småländskt besök

Under helgen som gick var mamma och hennes trogna följeslagare Meta, som även dök upp på besök i Gävle ett par gånger, hos oss. Efter en hel del tågkrångel kom de äntligen på plats runt elvasnåret på fredagskvällen och blev, som planerat, kvar till söndagseftermiddagen.

Det ska utan överdrift sägas att det var riktigt roligt att ha dem på besök. Till skillnad från när jag bodde i Gävle och besök hemifrån alltid var lika med att bli bortskämd var det nu Karin och jag som stod för en hel del av markservicen och det känns bra att få bjuda tillbaka lite efter allt man själv har fått genom åren. 

Tack vare att de var här ökade julstämningen ytterligare eftersom mammas och Metas huvudmål med Helsingborgsresan var Fredriksdals julmarknad. Så automatiskt kryddades Karins och mitt julpyntande och pepparkakshusbygge med ett marknadsbesök i riktigt julig atmosfär. 

Efter en sen lunch på Ebbas och en titt på ljusspelet vid Terasstrapporna slappade vi bara hemma med god mat och mycket prat. Det bjuds alltid på en hel del roliga historier och massa kul minnen när Meta är med och så även nu. Exempelvis fick jag höra en del sköna berättelser om min numera tyvärr döda morfars bravader när han var yngre :)

Söndagen innehöll sedan inte så jättemycket mer än grötfrukost, promenad och lite lunch här hemma innan de begav sig hemåt med tåget. Med bättre resultat den här gången och "bara" en timme försenade till slut...

Nu går det snabbt innan det är dags för mig att ta mig till Småland igen för julfirande, så kanske läge att rycka upp sig och få lite skrivet på uppsatsen... :)








Julbak

Efter fjolårets extremt ambitiösa och - efter mycket slit och tålamodsprövande jobb - med facit i hand lyckosamma försök att baka ett helt eget pepparkakshus från grunden (göra delarna helt själva och så vidare) valde vi i år att vara lite med Svenssons och köpa ett. Dock blev det en del pyssel med att dekorera och sätta ihop det, men nog kan vi vara nöjda med resultatet?









RSS 2.0