Strålande dagar

Vilka dagar det är just nu! I måndags kom Karin äntligen hem och det är helt underbart att ha henne hemma igen. Inte en dag för tidigt :)

De fyra månaderna då hon var iväg gick visserligen bra för oss, mycket tack vare att vi kunde ha kontakt dagligen. Men det är ändå väldigt skönt att den perioden är över och att vi nu är tillsammans på hemmaplan igen. Det kan inte bli mycket bättre. Att få dela allting igen och få somna och vakna tätt intill henne är överlägset :)

Dessutom har vi nu en helg i Småland. Det är skönt att komma hem igen, jag har inte varit hemma hos mamma och pappa sedan sportlovet. Det är alltid så lugnt och skönt när man återvänder till Smålandsskogarna och jag har verkligen sett fram emot dagarna.

Mitt gamla pojkrum är dessutom numera ett minne blott nu sedan mamma och pappa bestämde sig för att göra om det. Det ska bli riktigt kul att se hur det ”nya” rummet ser ut och det var ju faktiskt på tiden att det blev lite ändring där nu :)

Jag kan inte heller klaga på förutsättningarna på jobbet de senaste dagarna. Jag har ju fått ta ett antal idrottslektioner per vecka den här terminen och det är synd att klaga när vi har uteidrott och det ser ut så här:


Parken där vi bland annat kör konditionstest i slingan runt sjön :)






Onsdagseftermiddagen ägnade vi åt paddling. Riktigt kul och
lyxigt att kunna njuta av vädret :)



Några av våra elever och min idrottslärarkollega (i gult)

Nära - men ändå långt borta

Efter förra veckans överraskande mål var jag nära att upprepa bedriften i tisdags. Det under mitt 15 minuter långa (korta) inhopp mot Helsingborg City. Som högermittfältare fick jag en fin passning in i planen, strax utanför straffområdet, lyckades få med bollen förbi deras mittback och slängde mig fram och lyckades hårt trängd av en annan back avsluta någon decimeter utanför stolpen. Mål där och vi hade skakat dem ordentligt, men nu kontrade de in 4-1 i stället. Ett resultat som inte speglade matchens alls.

Det är allt för lätt att skylla på domaren, men alla på Norrvalla, oavsett var de hade sina sympatier, var nog överens om att vi blev rånade på ett mål (bortdömt) och fick en straff emot oss som inte var i närheten av straff. Tungt förstås men jag tycker ändå vi jobbade på matchen igenom och vi skapade mängder med chanser. Men resultatet fick vi inte med oss och det är ju vad som räknas.

Nu blir det till att nervöst följa dagens match hemifrån Småland och sedan väntar B-lagsmatch på måndag.

Mer HF Olympia:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Forlustistadsderbyt/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/








Välkommen hem!

Det här är nog första gången någonsin i hela mitt liv som jag sitter här en söndageftermiddag och längtar till den stundande måndagen. Men den här gången är det fullt förståeligt. Ja, det hade snarare varit märkligt om inte morgondagen hade varit något att se fram emot enormt mycket mot för mig.

Imorgon är fyra månaders lång väntan över: välkommen hem älskling! :)

Det känns både som att vi har varit ifrån varandra i en evighet och som att de här månaderna ändå har gått snabbt på samma gång. Konstigt egentligen, men det har gått bättre än förväntat samtidigt som jag har längtar varje dag. Och nu är vi snart tillsammans här igen. Underbart! <3






Målskytt, MFF-vinst och lite fotboll till

Som vanligt kretsar mycket i bloggen just nu kring fotboll. Det har stått väldigt mycket fotboll på schemat de senaste veckorna och den här är inget undantag. Det har varit en hektisk fotbollsvecka med både egna matcher och en tur ner till Malmö i torsdags för att för femte gången den här säsongen se MFF.

Om vi börjar med min egen fotboll så har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Tyvärr har vi inkasserat två nya förluster: 2-4 borta mot Vallåkra IF med B-laget, 3-6 hemma mot Gantofta IF med A-laget. Nu var det dock inte riktigt illa som det låter. A-lagsmatchen var klart mycket jämnare än vad siffrorna säger och vi spelade faktiskt riktigt bra långa stunder. B-lagsmatchen bjöd visserligen inte på något bländande Olympiaspel och det blev som sagt inga poäng heller. Men för undertecknad fanns det även något positivt att ta med: ett mål, i rätt mål dessutom!

Målskyttet har inte direkt varit min styrka, för att plocka fram århundradets understatement. Senast jag gjorde mål, innan i onsdags, var i seriepremiären 2004 (!) så det var ett tag sedan minst sagt. Därför kändes det snarare surrealistiskt än fantastiskt att göra mål igen, men så här i efterhand kan jag förstås inte vara annat än riktigt nöjd. Jag får väl säga som så här att jag gör inte ofta mål, men de är snygga när de väl görs... :)

Förra gången var det ett skott från 30 meter upp i bortre krysset. Den här gången var avslutet rätt enkelt, en placerad bredsida i höjd med straffpunkten som satt intill stolpen, men anfallet var riktigt fint och förarbetet som min lagkamrat stod för höll hög klass. Så var bara att tacka och ta emot och slå in tjusigt tröstmål för oss.

. . . . . . . . .

Förutom den ovan nämnda i det närmaste historiska upplevelsen har jag varit på Swedbank Stadion ytterligare en gång. Femte besöket där nere i år, femte segern och en ny bra prestation av MFF. Inte samma propagandafotboll och utspelning som mot HIF, men väl en rättvis och ganska stabil 1-0-seger mot serieledarna Elfsborg. Gott så och ytterligare en glädjande MFF-insats var därmed ett faktum.



Solsken nere på Stadion



MFF-jubel efter Ranegies 1-0-mål

. . . . . . . . .


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/18/7943332-fem-snabba-offensiv-fotboll-i-fokus/
- allt om A-laget

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/18/7942557-fem-snabba-efter-andra-vallakraforlusten/
- allt om B-laget




Mindre än en vecka nu

Ja, om mindre än en vecka är äntligen min älskade sambo Karin hemma igen :)

Då har fyra långa månader gått och vi slipper vara ifrån varandra igen. Det är underbart att kunna räkna ner de sista dagarna nu och inse att väntan snart är över :)

Välkommen hem älskling! <3






Magisk derbykväll

Torsdag den 10 maj, Swedbank Stadion, MFF-Helsingborgs IF.
Vilken fotbollsfest det blev! Vilket minne att ha med sig, vilken underbar upplevelse!

Inför matchen skrev jag så här på Facebook:

"På plats på Stadion. Snart dags att sjunga fram MFF. Det kan bli magiskt det här :-) Kör.Över.Dom."

Och som MFF körde över Helsingborg. Från början till slut, från minut 1 till 90. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle ha de tre derbypoängen den här gången och till skillnad från fjolårets antiklimax, då motsvarande match blev avbruten för att en idiot från MFF-klacken sprang in och attackerade HIF:s målvakt, blev det här en magisk kväll.

Malmö var totalt överlägsna och hade mer eller mindre avgjort matchen redan efter knappa halvtimmen då 3-0 kom. Det var en fantastisk stämning på läktarna, jublet visste inga gränser och det var verkligen rysningar. Inte minst i slut av första halvlek när alla MFF-fans stod upp och sjöng och sedan fortsatte göra det flera minuter efter att det hade blivit paus och spelarna hade lämnat planen. Riktigt mäktigt!

Andra halvlek bjöd inte på några mål men väl ett antal heta MFF-chanser och fortsatt total himmelsblå dominans. Laget hyllades rejält, rättmätigt efter den insatsen, när slutsignalen hade gått och det blev en helt lysande och minnesvärd kväll för min del.












Tack för allt legender!

Tack för allt, Milanlegender! Många stora spelare som precis avslutade sina Milankarriär. Ni har gett oss mycket, så otroligt mycket. Minns fortfarande hur jag sprang runt hemma i huset och jublade den där sommardagen 2001 när Nesta blev klar för Milan, till exempel. Och ett bättre slut kunde det knappast bli, så oerhört vackert att Inzaghi fick avgöra. Som sagt, tack för allt, Inzaghi, Nesta, Seedorf, Gattuso och även Zambrotta och van Bommel.







Det känns underbart att ha fått se den här mannen göra hattrick live på San Siro en härlig vårdag i mars 2009. 3-0 mot Atalanta blev det den gången och Super-Pippo stod för samtliga Milanmål. Fina minnen och de växer ytterligare nu när legenden har avslutat sin fantastiska Milankarriär.







De bara står där...

...och väntar på mig. Två par nya skor, ett par vanliga streetskor och ett par fotbollsskor. De sistnämnda köptes för flera månader sedan men har inte plockats fram än, utan har fått vänta på att kliva ut på gräset. Nästa vecka får det lov att vara dags. Streetskorna, som alltid numera ett par av Adidas-modell, inhandlades i sin tur för ett par veckor sedan. Dags att börja använda dem också nu med andra ord.









Motvind och självkritik

Det var motvind igår kväll för oss i HF Olympia och det rejält. På planen blev vi tillbakatryckta ordentligt under princip hela andra halvlek i den jobbiga motvinden, som tydligen hade bestämt sig för att vara som mest envis under de 45 minuterna. Dessutom släppte vi tyvärr 1-0 till 1-3 och åkte därmed på säsongens tredje förlust på fem matcher i division 6 . Långt ifrån något lysande facit men vi har varit ganska bra med i samtliga matcher och fortsätter vi bara att jobba på så här kommer poängen att trilla in.

För egen del blev det en halvdan kväll. Det är ju aldrig roligt att förlora och under den avslutande halvtimmen som jag spelade, i en högerbacksroll, hade vi det kämpigt. Å andra sidan gjorde jag vad jag kunde. Det blev en del bra ingripanden, bland annat mer eller mindre ett räddat mål när jag slängde mig och blockade ett skott framför vår kasse. Samtidigt blandade och gav jag lite och snackade till mig ett gult kort för en protest mot ett mål som såg ut att vara offside.

Dessutom ska jag vara självkritisk. Jag har inte tagit chansen som högerback, den som gavs under de två första omgångarna, utan fått börja de tre senaste matcherna på bänken. Även om det har känts bra under mina två tidigare inhopp på mittfältet gäller det att jag höjer mig för att kunna ta tillbaka en ordinarie plats. Jag har helt enkelt inte presterat nog bra, nog jämnt, för att övertyga tränarna om att jag ska ha en plats. Det är för mycket upp och ner och undertecknad sliter för att hitta en jämnare nivå.


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Olympiarackteintetill/
- kortare matchreferat

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/12/7907812-fem-snabba-motvind/
- summering i Olympiabloggen

Som att komma hem

Min absoluta favoritarena när det gäller fotboll är utan tvekan Ljungvallen. Mitt kära NIK:s hemmarena, ute i Nickeboskogen med sin vackra inramning och sitt i mitt tycke fantastiska läge. Det är inte ofta man stöter på såna arenor numera när vi ger oss ut för bortamatcher i lokalfotbollen här nere i Skåne, men en riktig favorit bland idrottsplatserna som våra motståndarlag här nere har bjudit in till har jag fått.  Att komma ut till skånska Väsby, för att möta Väsby FK, är nästan som att komma hem för mig.

Vibbarna är goda när jag kommer ut dit, med planen naturskönt omgiven av åkrar och folk runtomkring därute som verkligen brinner för bygdens fotbollslag. De bjöd oss också på en riktigt bra matta att lira boll på och att vi dessutom har vunnit två år i rad, 4-3 ifjol och 4-1 i måndags, gör ju inte saken sämre.

Matchen i sig, som utspelade sig mellan vårt B-lag och deras dito, var också en trevlig historia. Vi vann som sagt med 4-1 efter att ha lagt grunden till segern genom en riktigt bra första halvlek (2-0 i paus) och sedan, trots en sämre andra halva, aldrig varit riktigt hotade efter paus.

Jag placerades för fjärde matchen i rad på mittfältet. Ovant då jag knappt har spelat på mitten de senaste fyra-fem säsongerna. Men jag börjar trivas som yttermittfältare igen, även om det är på högerbacksplatsen jag känner mig mest bekväm. Nu spelade jag högermitt i 85 minuter och det var riktigt kul.

Roddan, vår högerback, och jag hade ett bra samarbete och stängde till ganska stabilt bakåt. Framåt fick jag många bra bollar att jobba med i första halvlek. Jag löpte mycket i djupet och var nära att komma igenom flera gånger. Dessutom jobbade jag fram hörnan som vi gjorde 2-0 på. I andra halvlek blev det mer defensivt jobb men det var kul det också och det fungerade dessutom fint.

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/AndrarakaforOlympiaB/
- matchreferat från senaste matchen


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/09/7890485-fem-snabba-fina-mal-nar-b-laget-vann/
- fem snabba i Olympiabloggen efter matchen


. . . . . . . . . . .


Matchen i Malmö i söndags kväll blev också riktigt rolig. Till slut i alla fall. En ganska tråkig, seg första halvlek följdes av en andra där MFF var klart bättre och spelade ut Åtvidaberg. 1-0 kom också och chanser som åtminstone borde gett båda två och tre MFF-mål skapades.

I stället blev det knäpptyst bland de 14000 på Stadion när gästerna på sin enda målchans efter paus kvitterade i 88:e minuten. Men med bara sekunder kvar av stopptiden, i 92 minuten, avgjorde Malmö på matchens sista chans. Ett härlig jubel utbröt och glädjen var enorm där jag stod. Det var high fives och omfamningar bland oss som stod där, utan att jag kände en enda av dem sedan tidigare. Ett underbart ögonblick av äkta fotbollslycka bland oss MFF:are :)
Nu är det bara att ladda inför morgondagen.
Då är det dags för vårens allsvenska höjdpunkt: MFF-Helsingborg.
Dags att visa vilket lag som är Skånes riktiga stolthet och trycka dit HIF rejält.

Själv kommer jag förstås att befinna mig på MFF:s ståplatsläktare och jag är laddad för en riktig fotbollsfest.
Framåt Malmö, heja di blåe!


Ack så stiligt

Det känns just nu väldigt roligt att spela fotboll i Olympia, det trots att vi ju faktiskt har förlorat fyra av sex seriematcher hittills sammanlagt. Det är ett positivt go i truppen för tillfället och känslan av att väldigt många är med och bidrar på ett positivt sätt är stark hos mig. Dels ser truppen bredare ut, utan att göra några djupare analyser eller jämförelser med fjolåret, och dels är känslan den att fler sliter hårt för att vara med och bidra. Vi har använt ganska många spelare under våren och alla som har klivit in och fått chansen har gjort allt för att ta den. Samma attityd har även märkts av på många av träningarna vilket har skapat en väldigt bra konkurrenssituation.
Den positiva atmosfären som finns just nu känns som en någorlunda stabil grund att stå på, även om resultaten skulle gå emot. Åtminstone är känslan den att vi inte är lika resultatberoende i år (jag tar dock gärna segrar i varenda match…) som ifjol, vi står inte på samma sätt och faller med att det går bra poängmässigt.
Vi har en tryggare struktur, ett grundspel som vi tror på och en starkare mentalitet där vi tar vi tar mer ansvar för varandra. Detta samtidigt som vi förstås har en hel del att jobba på spelmässigt. Vi är ännu i ett ganska tidigt skede av säsongen och det är dessutom ett till ganska stora delar nytt projekt som skapas i år. Även om vi förstås behöver nå resultat redan nu får vi ta det steg för steg, med en hel del tålamod. Gärna med nästa steg i positiv riktning redan imorgon.
Solen skiner över Filborna och HFO på flera sätt just nu, inte bara sent meterologiskt. De två senaste vinsterna har lyft oss och säkerligen pumpat in en dos välbehövligt självförtroende hos många Olympiaspelare. Vi vet ju sen tidigare att vi kan prestera bra fotboll och vinna matcher, men det var viktigt att få ett konkret kvitto på det genom poäng också och inte bara tvingas nöja oss med att vara bra med i matcherna. Samtidigt är det förstås inte läge att dra några stora växlar efter ett par lyckade insatser. Lika snabbt som solen börjar stråla kan den svepas in i mörka moln igen, så jag väntar helst med de där stora växlarna till säsongen summeras framåt hösten... De spår ju dessutom sämre väder, för att löjligt envist hålla kvar vid väderspåret, lagom till imorgon då vår nästa match spelas. Det blir med andra ord upp till oss själva att se till så att filbornasolen fortsätter att skina, oavsett vad vädergudarna bjuder på för prognos. Nog med vädersnack nu dock.N
Bloggar för fullt här utan att ha så mycket vettigt att skriva. Slänger in några bilder på vårt läckra träningsställ och vår fina träningsoverall. Helt meningslöst kanske, men gläder mig ändå åt att i vi klär oss så snyggt. Kan man inte vara bäst på att spela fotboll kan man åtminstone se ordentliga ut... :)















Fulltecknad vecka och nedräkning

Inte många lediga minuter står på schemat den här veckan. Förutom jobb, förstås, är de flesta kvällarna uppbokade. Igår var det match (mer om fotbollen blir det för ovanlighetens skull i ett längre inlägg sen...), ikväll var det träning, på torsdag är det vårsäsongens allsvenska höjdpunkt i form av MFF-Helsingborg nere i Malmö och på fredag spelar vi match.

Fullt upp med andra ord och det känns lite småstressigt. De senaste kvällarna har jag bara varit hemma och vänt innan det har burit av igen. Men å andra sidan har det varit värt det. Seger och bra spel igår, rolig träning och skönt att röra lite på sig ikväll. Sen är det ju synd att klaga så länge man har jobb, speciellt nu när jag måste börja se mig om efter ett nytt inför hösten. Så får vara glad för den tiden som har inneburit tidiga morgnar, pendlande till Malmö och stressiga hem-och-vända-kvällar :)

Nedräkningen är i full gång nu när det gäller Karins hemkomst. 21 maj anländer hon till svensk mark igen och jag hoppas att de sista dagarna kommer att gå snabbt. Det ska bli så underbart att ha min älskade flickvän hemma igen, hon har varit borta för länge nu :)

Nä, nur blir det sängen. Tröttheten gör sig rejält påmind och just nu längtar jag rejält efter morgondagens kväll, den enda hemmakvällen den här veckan.







Fokus på det positiva

Efter att i mitt tidigare inlägg ha gett mig själv lite utrymme att skriva av mig efter gårdagens uppvisning i patetiskt beteende från motståndarnas sida är det nu dags att fokusera på det positiva när det gäller fotbollen. Särskilt nu då det glädjande nog finns en hel del av den varan att skriva om.

Fotbollen har gått bra den senaste veckan och det tidigare bottennappet är mer eller mindre glömt. Visserligen har den insatsen garanterat bidragit till att jag har fått inleda de två senaste matcherna på bänken, men det har trots allt blivit två roliga matcher.

I tisdags slog vi Bosna FF på bortaplan med klara 4-0. Då spelade jag cirka 25 minuter som högermittfältare, överraskande nog, och det gick riktigt skapligt. Det var bara att gå in, jobba hårt och spela enkelt. Jag hann spela 1-0 under mina minuter på planen och slet så hårt jag kunde.

Igår var det sedan dags för möte med topptippade FK Besa. En match som alltså blev riktigt grinig och ful från deras sida, men som tur var stod vi upp och höll dessutom oss lugna. Tack vare det, samt förstås för att vi gjorde en riktigt stark insats, finns det mycket positivt att ta med. Vi spelade bra fotboll framför allt i första halvlek och ledde rättvist med 1-0. I andra hade de mer boll än oss, men vi försvarade oss väl och hade fler finfina omställningslägen som borde ha gett 2-0. Tyvärr lyckades de kvittera i slutminuterna men en poäng var i alla fall på förhand klart godkänt.

Förutom poängen kan vi ta med oss ett stundtals mycket bra spel, en riktigt bra inställning och ett hårt jobb för varandra i 90 minuter. Att vi dessutom lyckades hålla oss kalla och inte gav oss in i något onödigt tjafs trots att de betedde sig som de gjorde känns också skönt. Vi har vuxit som lag det senaste halvåret, alla drar mycker mer åt samma håll nu och vi uppträder smartare och kyligare på planen.

För egen del blev det ungefär 55 minuters spel igår. Jag fick hoppa in i slutet av första halvlek och rundade av den som högermittfältare. I andra blev det sedan 45 minuter som vänstermittfältare. En riktigt ovan roll (jag har inte spelat yttermittfältare någorlunda kontinuerligt sedan 2007 i Korsnäs BK) men det gick förvånansvärt bra. Jag lyckades med en del välavvägda passningar, fick med mig fyra-fem frisparkar och jobbade hårt precis som mina lagkamrater. Kul att spela högre upp i banan också även om jag egentligen inte känner mig som en mittfältare.



Allt om gårdagens match:

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Olympiajobbadesigtillenpoang/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/05/7865796-fem-snabba-en-moraliskt-viktig-poang/



Match mot Ödåkra i DM tidigare i våras. Jag näst längst till höger här.



Var ska man börja...

Ja, jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Hade tänkt skriva en hel del om hur positiv fotbollen känns just nu, om hur det har svängt sen den där helveteslördagen för några veckor sedan då jag kände mig som världens sämsta fotbollsspelare och vi återigen hade förlorat. Det var tanken, men sen kom gårdagens match och tack vare (eller på grund av) den fick jag helt plötsligt uppslag nog för att skriva en hel bok. En hel bok om hur ett lag betedde sig som svin och uppträdde på det värsta sätt jag någonsin varit med om på en fotbollsplan. Och då är det förstås inte oss jag syftar på... 

Samtidigt känns det så onödigt att lägga fokus på något som bara gör mig förbannad och hatisk. Så jag nöjer mig med att summera tillställningen med att domarna mer eller mindre flydde in i omklädningsrummet efteråt, utan att våga tacka spelarna, då de kände sig hotade. Det efter en match fylld av påhopp, kontinuerligt gnäll och kommentarer som "anmäl mig då din jävla hora" (till domaren efter en utvisning när denne sa att det skulle bli rapport på det). För att ta ett axplock av allt som hände. Dessutom spottade en person med anknytning till motståndarna (han kan ha varit någon form av tränare för dem, men är inte säker) efter domaren efter slutsignalen.

Allt detta utan att domarna gjorde några större misstag. Visst är jag som spelare partisk men domaren var inte varken för eller emot något av lagen, utan gjorde vad han skulle och dömde väldigt neutralt.

Kände bara att jag var tvungen att få ut lite av den frustration och irriation som sitter kvar efter att ha behövt bevittna det här. Man behöver knappast vara särskilt smart för att inse att sånt inte hör hemma någonstans, varken på en fotbollsplan eller någon annanstans.




Tiden går fort

Den går fort när man har roligt, tiden alltså. Och den går ännu fortare när man har det så bra som jag har haft sedan jag träffade Karin. I 3.5 år har vi varit tillsammans nu och dessutom firar vi idag, 2:a maj, tvåårig förlovningsdag.

Å ena sidan känns det konstigt att det redan är två år sedan vi tog oss över till Köpenhamn, spenderade en underbar dag på där i ett försommarväder som var mer än man hade kunnat önska sig och avslutade med att förlova oss på Tivoli. Å andra sidan, däremot, känns det som att vi har hunnit med och upplevt så mycket kul tillsammans så att det borde vara klart längre tid än så sedan dess.

Oavsett tidsperspektiv så har de åren varit helt underbara och jag hoppas verkligen att jag får sitta här och skriva sådana här inlägg under många, många fler jubileumsdagar för oss i framtiden :)


Jag och min älskade flickvän på Zanzibar, en av många
fantastiska upplevelser vi haft tillsammans <3




RSS 2.0