Bästa dagarna

Den sista veckan i Gävle före hemresan var nog den bästa på hela våren. Och det säger ganska mycket då hela våren har varit väldigt bra.

Sista veckan var suverän, mycket förstås beroende på att Karin och jag spenderade stora delar av den tillsammans. Med risk för att bli tjatig i mitt ständiga omnämnande av min älskling, men går ju inte att bortse från hennes positiva effekt på mig :)

Förutom ett antal mysiga sovmorgnar och hennes glädjande besök på Träffen när vi hade match spenderade vi ett par härliga dagar i Fors, intill Bergby, där hennes farmor har hus. Ett hus som numera fungerar som sommarstuga och vistelsen där inbjöd till avkoppling, bad, solande, krocketspelande och annat kul.

Det blev verkligen två perfekta dagar med mycket mys, många skratt och årets första bad för min del i Kvarndammen. Ganska kallt (enligt mig i alla fall), men var ändå gott att ta årets premiärdopp.

Var så grymt mysigt att vara ute på landet (som hemma :P) och bara ta det lugnt i några dagar. Något som jag gärna gör om.

Enda minuset var att jag otroligt nog förlorade mot min kära flickvän i krocket - två gånger om dessutom. En prestigeförlust som sved, särskilt när hon log så ruskigt nöjt åt min sura uppsyn...

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html?#0 - många fler bilder finns
här under den 24:e juni 


 

Bonnjävel

Hemma i Småland, på landet, nu.
Så vad göra?
Jo, idag hoppade jag in i traktorn, stoppade in snusen, spottade i nävarna och sa med en sån där rungande, skorrande småländska som får stockholmarna att känna lukten av gödsel på 40 mils avstånd att nu-jävlar-i-helvete-ska-minsann-det-förbannade-höet-köras-in-för-satan för att sedan dra igång vrålåket och med stor förtjusning andas in lukten av diesel.

Nej, allt det där gjorde jag förstås inte.
Jag har ju inte börjat snusa, jag tycker spott i händerna är lite halvt ofräscht, jag svär mest bara ordentligt när det gäller fotboll och jag tycker inte att diesel luktar gott.

Men däremot såg jag det som min plikt, som son och vän av min fritidsbonde till far, att hjälpa honom med hökörningen. Så visst hoppade jag upp i traktorn, utförde ett fullgott arbete och kände verkligen att jag var tillbaka på landet igen. Faktiskt smått charmigt att få vara en bonnjävel för en stund :)


  . . . . . . . . 


Snart dags att stänga butiken för den här gången.
Imorgon är en ny dag, jag börjar jobba på Ölandsbladet igen och hemma mullrar traktorn när farsgubben avslutar höskörden (för att hålla fast vid bondetemat en stund till). 


. . . . . . . . 


Många dagar kvar, men ändå en dag mindre.
En dag mindre av saknad alltså.
Får i alla fall försöka tänka positivt.
Men längtar redan <3

Hemresa

Imorgon väntar en sju timmar lång tågresa då jag ska hem till Småland igen. Det är med blandade känslor som jag kommer att sätta mig på tåget då jag även gärna hade stannat här. Visst blir det samtidigt roligt att återigen jobba på Ölandsbladet i en månad och träffa dem där hemma, men jag kommer sakna Gävle och förstås framförallt dig älskling.

Hoppas dock juli kommer gå snabbt och samtidigt bli en rolig månad, så känns det nog mindre jobbigt. Allt ordnar sig :)




. . . . . 


Har småfixat med lite av varje senaste dagarna. Packat ihop en del: pärmar, tidningar, böcker, kläder och annat smått och gott som ska med hem. Dessutom har jag städat upp här och gjort fint inför sommaren. Karin kommer ha lägenheten vilket känns bra, så att det finns någon här som tittar till den ibland i alla fall. 

Har även varit flitig och sprungit igår i värmen med älsklingen. Riktigt varmt men ändå skönt att springa i skogen, trots att en dum rot såg till så att jag gjorde ett ofrivilligt dyk på vägen. Har också njutit en del av solen idag medan hon jobbade och inväntar nu en sista myskväll innan hemresan.


. . . . . 


Sätrabloggen uppdaterad för fullt:
http://iksatraherr.blogg.se/


Sätra ångar på

Vårsäsongens sista match stod på schemat ikväll när vi tog emot Ockelbo IF hemma på Träffen. Det blev en perfekt avslutning på en stark vårsäsong som nu har innehållit sju segrar, en oavgjord och en förlust. Kvällens match vanns med hela 8-2 till slut men var jämnt i 45 minuter. Vi hade bara 2-1 i paus efter att, efter en strålande första kvart med två mål framåt, tappat initiativet lite och släppt till 2-1-reduceringen på en hörna.

I andra fick vi dock en kanonstart med två snabba mål och därefter rullade det på. Siffrorna rann iväg och Ockelbo fick bara tillfälle att göra ett lite turligt tröstmål. Mer släppte vi inte till i en ganska stabil insats defensivt sett av vår nykomponerade backlinje och framåt briljerade återigen Florén och co.

För egen del går jag väl ge mig godkänt med ett plus efter i betyg. Jag hade inte överdrivet mycket att göra, var lite mer involverad i spelet före paus än efter men stod rätt, skötte mitt positionsspel och tycker att backlinjen fungerade bra.

Kul att det var ganska mycket publik ikväll också. Till och med Karin smet ner för att se sista kvarten, första gången hon ser mig spela match och jag får väl ge ett litet plus i kanten till henne för det :)

. . . . . . . .


Matchreferat hittar ni här:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=385471

Och mer skrivande blir det här:
http://iksatraherr.blogg.se/


Sommar :)

Äntligen lite sommarväder och då gäller det ju att ta vara på det.  Spenderade stora delar av eftermiddagen med att sola igår, sen blev det en nyttig löparrunda i lagom tempo med Jonas som sällskap för att hålla igång inför morgondagens match (order av coach, vi följer dem förstås... :P) och därefter mat, slöande och U21-fotboll. Skulle hämtat cykeln med men kom aldrig så långt.

Idag vaknade jag upp hos Karin, fick liv i henne efter ett tag och avnjöt en god frukost i solen på altanen. Riktigt mysigt och nu väntar snart en tripp ut till Karins farmors stuga. Sol, bad och avkoppling står på schemat fram till imorgon eftermiddag. Synd att klaga :)





Avkoppling

Efter mitt lågmälda midsommarfirande har det mesta fortsatt i lugnets tecken. En veckas avkoppling innan det bär hem till Småland på lördag, förmodligen med tåg som det ser ut nu, står på programmet. Ska se till att hämta min fixade cykel idag och styra med lite småsaker, men inte mycket annat. Mer än att spendera så mycket tid som möjligt med älsklingen förstås innan lördag.

. . . . .


Träning igår och en halvseg sådan. Gick bra för egen del på de inledande övningarna men lite sämre på det avslutande spelet. Dock ingen större skada skedd och glädjande besked efteråt när laget till vårsäsongens sista match drogs efter träningen. Blir nämligen en startplats på onsdag hemma mot Ockelbo i en intressant backlinje bestående av samtliga tre mittbackar som konkurrerat om två platser under våren + Thyberg som gör en spännande start som vänsterback. Jag och Björn i mitten flankerade av Zana till höger och Thyberg till vänster. På pappret intressant det tycker jag.

Kan nog tänkas att det blir några rader inför matchen här de kommande dagarna:
http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . .


Efter fotbollsträningen igår bänkade jag mig förstås framför Italien-Brasilien. Karin dök upp lite senare, efter en halvlek, och offrade sig faktiskt för 45 minuters fotbollstittande. Inte dåligt älskling, pluspoäng till dig för det faktiskt ;)

När fotbollen var slut, till Karins stora glädje, kikade vi på en av mina absoluta favoritfilmer i form av Capricciosa och unnade oss lite gott med jordgubbar och glass. En mysig och bra avslutning på en lyckad kväll som på alla sätt och vis var positiv för mig. 


 

Jag och min Corona

Midsommarfirandet sköttes helt på egen hand för min del, endast i sällskap av ett par Corona och lite god mat. Inte så tokigt det trots allt faktiskt, även om det kan låta som att jag satt här ensam, övergiven och utan någon som brydde sig om mig :)

Nu fanns det en del lösa planer men ingen gick i lås, mest beroende på att flertalet av studentkompisarna hade begett sig hemåt till respektive hemstad för sommarlov. Dessutom var Karin i London med sin pappa och de flesta lagkamraterna var upptagna med sedan tidigare inbokade fester och traditionsenligt firande med sina familjer.

För att inte helt låta midsommar gå mig förbi begav jag mig till ICA, inhandlande lax, färskpotatis, jordgubbar och glass och såg därefter till att lyxa till det lite i min ensamhet.

Färskpotatis, laxfilé, rökt lax, grönsaker och öl utgjorde en långt ifrån blek midsommarmiddag och den kombinerat med lite U21-EM på tv gjorde att dagen faktiskt blev riktigt bra. Led långt ifrån av att behöva vara själv och får säga att min midsommarafton helt klart får godkänt.

Rundade av med en till Corona strax efter midnatt och slumrade sedan gott i väntan på midsommardagen :)


En seriös sida

Trots att det verkar som att det just nu bara är fotboll som existerar så har jag fått en del vettigt gjort de senaste dagarna. Jag väckte den seriösa, flitiga sidan inom mig idag och tog tag i en del saker som borde ha gjorts för längesen :)

Bland annat är nu äntligen (bättre sent än aldrig) cykeln inlämnad för däckbyte och lite annan service. Något som jag har tänkt göra sen i höstas. Dessutom har jag till slut sagt till vaktmästaren om mitt kärvande lås här som bara jag har lyckats låsa och låsa upp det senaste halvåret. Övriga som har försökt har inte haft "den rätta knycken". Men nu är det i alla fall löst, lite olja i låset och det var som nytt igen.

Gymmet fick sig ett förmodat sista besök av mig innan sommarlovet tidigare idag. Träningsledigt med fotbollen så var lägligt att köra ett pass.

Annat vettigt som jag har gjort idag är att tvätta. Adressändra, betala räkningar och göra uppehåll med dagstidningen har jag också styrt med. Det är ju en del såna saker som dyker upp på att göra-listan nu när det närmar sig hemresa. Blir nämligen hemfärd till Småland nästa helg.

Det är dubbla känslor inför den månadslånga vistelsen hemma. Visst blir det skönt att återse Småland och fint att spendera en sommarmånad där och på Öland, grymt fint där då. Dessutom blir det kul att återigen jobba på Ölandsbladet. Men samtidigt så kommer jag förstås att sakna Karin något enormt. Hoppas vi kan boka in en Smålandsvistelse för dig också älskling :)


. . . . .


Har fastnat helt för två olika låtar:
http://www.youtube.com/watch?v=qAx3fmuvNDM

http://www.youtube.com/watch?v=QYEC4TZsy-Y


. . . . .


Mer bloggande:

http://iksatraherr.blogg.se/


Fotboll, fotboll, bara fotboll

Det blir mycket fotbollsskriverier normalt sett och nästan än mer nu under några dagar då jag är ensam här när Karin är i London. Har fastnat ganska mycket vid datorn och förutom Sätra- och NIK-skrivandet har jag roat mig, eller vad man ska säga, med att kika på fotbollsvideor med de fulaste tacklingarna som har dokumenterats genom åren. Finns en hel del hemska tacklingar minsann.

http://www.youtube.com/watch?v=bC8MB64Ha1M&feature=fvw - Gott och blandat

http://www.youtube.com/watch?v=EpG4AHlZrL4 - Materazzi

Finns en del vidrigheter att välja på som synes.

Själv har man ju stått för en del tacklingar på gränsen och även över gränsen. Visst har det blivit en del gula kort genom åren och jag får väl medge att jag ibland gått in klumpigt i duellerna, men inte så pass ofta som vissa vill påstå. För att visa mitt stora mått av självdistans knåpade jag ihop en topp 5-lista över tacklingar jag minns under karriären.

1. Sätradebuten
30 minuter in i min första träningsmatch för IK Sätra small det. Motståndaren fick bollen lite för långt ifrån sig, jag klev fram, satte in en glidtackling framifrån, träffade boll men även spelare så det sjöng om det med dobbarna före och det röda kortet åkte upp...



2. Alstermo på Ljungvallen
Match med NIK B hemma i Småland 2005. Liknande situation som den ovan nämnda, dock inga dobbar före. Men när jag insåg att jag var för sen in i tacklingen reagerade jag instinktivt, drog upp benet ganska högt för att skydda mig själv och träffade Alstermospelaren allt för vårdslöst över benen. Facit: Gult kort.

3. Älvkarleby 08
Otroligt nog undkom jag gult kort för en alltför dåligt tajmad glidtackling i division 6 borta mot Älvkarleby. Förvisso inga dobbar eller farligt spel direkt, men kom in alldeles för sent och tog bara spelaren stenhårt rakt framifrån sedan han hunnit spela bollen förbi mig.

4. Mirakelmatchen
Ett av mina bästa Korsnäsminnen är segern borta mot Hofors 2007. Med ett väldigt brandskattat lag åkte vi dit och vann med 2-1 efter en riktig krigarinsats. Återigen undslapp jag även den gången ett solklart gult kort. Minns att jag siktade in mig på bollen, tajmade tacklingen bra men mötte en rutinerad spelare som såg att jag kom glidande, klev in med benet mellan mig och bollen var på jag kapade honom samtidigt som jag själv åkte på en rejäl smäll över knäet. Synden straffar sig själv...  

5. Inhoppet
Byttes in borta mot SIF 2 på Jernvallen 2007 och ställdes inför en tuff kvart som högerback. SIF var riktigt bra då minns jag med flera snabba spelare. Jag inledde med att få till en perfekt glidtackling på Fäger, men nästa gång var det en snabbare SIF:are som jag inte hängde med utan helt sonika (dock oavsiktligt) råkapade längs sidlinjen i mitt försök att nå bollen. Solklar varning den gången.


Det finns säkert ett antal till att nämna, men jag vill ändå påpeka att jag inte är så pass ful som man kan tro. Ett kort i år och det var som sagt i första matchen, sedan knappt en frispark emot mig. Antar att jag åtminstone blivit lite äldre och klokare med åren... :)

. . . . . .

Vårt röda andraställ igår var grymt snyggt. Helrött är vackert och vi iklädde oss den dressen på allra bästa sätt. Hade faktiskt inte varit fel att spela i helrött alla dagar i veckan. Synd bara att jag inte har någon bild så att jag kan delge er hur snyggt stället är.

En annan detalj är det bara finns nummer från 17 och uppåt, så igår byttes min fyra ut mot # 24 för första gången i karriären. Inte många stora spelare med nummer 24 jag kan komma på, men Thyberg påpekade att den utmärkte Yaya Toure i Barcelona spelar med det... :) 


Min kväll på Torsåkers IP

För egen del var det en ganska bra match att spela. De första minuterna i första halvlek var vi inte riktigt vakna som lag och då tvingades jag bland annat avvärja en möjlighet som hade blivit ett friläge om jag inte stått för en fin brytning. Var dessutom involverad ganska mycket till en början. Hade ytterligare något bra ingripande med en brytning, ett par brytpass, några rensningar och några dueller som jag vann.

Därefter blev det mer och mer spel på Torsåkers planhalva och vi i backlinjen hade inte mycket att göra. Men det kändes ändå som att man genom snack och styrande var ganska delaktig.

I andra halvlek var det inte mycket att göra i mittförsvaret men fick sätta en sån där underbar glidtackling en bit in i halvleken. Vi slarvade lite på mittplan och åkte på en kontring som kunde ha blivit riktigt farlig då de kom två mot två. Men jag fick glädjande nog in en stenhård, klockren glidtackling i sista sekunden när jag var på väg att bli överspelad på mitten av vår planhalva.
 
Märker att det låter lite skrytsamt men som hårdför back sover man gott efter en sån tackling :)

Med 25 minuter kvar flyttades jag ut som högerback och det var också positvt. Då fick jag ju nämligen möjlighet att delta i offensiven och få springa lite mer. På så vis kunde jag använda de resterande 25 minuterna som ett nyttigt träningspass. Lyckades också ganska bra då jag blev mer involverad i spelet, fick en del boll och stod för några bra passningar.

Var dessutom nära att göra mål (tro det eller ej). Efter fint kombinationsspel med Lucas spelade han snett bakåt till mig i straffområdet men avslutet blev lite för tamt. Skott längs marken på mål men en benparad av målvakten och bara en hörna utav det.


Vackert så trots allt och får vara nöjd med insatsen sett över 90 minuter. Nu är det förstås inte så svårt att spela i en match som denna när ens lag är så hutlöst överlägset. Men ändå går det att analysera insatsen och för egen del var det många smådetaljer som stämde - tekniska, spelmässiga, både försvars- och anfallsmässiga småbitar som fungerade väldigt bra.


Nog om detta. En god natts sömn och välförtjänt njutande av segern väntar.



För enkelt

Match igen ikväll och det blev nästan för enkelt.
Eller nej, inte nästan.
Det blev pinsamt enkelt.

Vi slog nämligen tillbaka Torsåkers IF på bortaplan med 15-1 (!). Den näst största seger jag har upplevt på elvamanna tror jag. Har vunnit med 18-1 en gång tidigare med ungdomslaget i Läckeby men aldrig på seniornivå. Många tror väl att det enbart är jätteroligt att spela när det går så bra, men riktigt så är det faktiskt inte. Ibland blir det nästan bara pinsamt till slut.

Nu släppte vi visserligen in ett onödigt mål i slutminuterna, men några sekunders halvtaskigt fokus är förståeligt (dessutom var målet offside) blir det alltid i en sån här match. Vi hade avgjort redan efter tio minuter egentligen genom två snabba mål och när trean kom rasade allt för Torsåker. 9-0 i paus och 15-1 till slut säger egentligen allt.




. . . . . .


Hemsidan är uppdaterad och matchreferat finns här:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=382079

Dessutom är ett inlägg till bloggen ihopknåpat:
http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . .


Efter nästa onsdags möte med Ockelbo IF är det sommaruppehåll och träningsledigt ett tag. Något som faktiskt kommer att bli lite skönt. Det är visserligen underbart att träna, hålla igång och spela fotboll men jag räknade ihop antal fotbollstillfällen (träningar, matcher) sedan nyår och kom upp i mellan 80-90 pass. Det är en del det och det blir nog nyttigt att vara ifrån det i en månad.


Dalarna

Strax efter klockan fem igår morse klev Karin och jag upp för ett inleda dagens tripp till Dalarna. Huvudmålet med dagen var att bli guidade på en skola där Karin eventuellt ska gå till hösten, Sweden College of Travel and Tourism. Dessutom hann vi med lite avkoppling på vägen hem.

18 mil i bilen under en gps-styrd färd dit väntade och trots att vi försov oss lite och kom iväg senare än det var tänkt så var vi (för ovanlighetens skull) till sist ute i god tid och på plats på skolan nästan en halvtimme före utsatt tid. Tur att vi försov oss med andra ord, så vi slapp vänta så länge.

Skolan låg i Orsa och det i sig var väl egentligen inget annat än en håla. Inte direkt någon världsmetropol och orten bestod väl mest av en mack, en pizzeria och några småaffärer. Men skolan verkade bra och Karin fick mycket information om utbildningen.

Själv fick jag spendera en del tid väntandes medan älsklingen intervjuades men ska inte klaga :)


Vi på bryggan.


Efter besöket på skolan och lite lätt lunch i cafeterian intill började vi så sakteliga ta oss hemåt. Men vi var ju inte speciellt stressade så vi passade på att koppla av lite  genom att stanna till i Rättvik. Har aldrig varit där tidigare men det var en mysig liten ort, nästan som hämtad ur en saga.

Vi var bland annat ute på en pir på den enormt långa bryggan i sjön där och passade också på att besöka utkikstornet med utsikt över hela Rättvik med omnejd. Riktigt trevligt och mysigt, trots att det var kallt och blåsigt.
 
Resan gick också jättebra över lag, inga problem alls under de många milen. Så det blev en perfekt dag i lika perfekt sällskap :)

Karin uppe i tornet.



Studentfirande

I fredags tog Karin studenten och det innebar fullt upp hela dagen. Efter att ha spenderat torsdagskvällen hos familjen för att vara lite delaktig i fixandet började själva studentdagen också den hemma hos Karin. Uppstigning halv sex för henne men ett par timmars sömn till för mig innan dagen verkligen tog fart.


Blomhämtning, uppvaktning vid skolan, hem till familjen och sedan massa firande där med god mat, presenter och annat trevligt. Hygglig tur med vädret hade vi också då studenterna åtminstone slapp regnet vid utsläppet och paraden genom stan.


Det blev en riktigt bra dag och Karin verkade vara nöjd med sin student, glädjande nog. Det var kul att se att armbandet som jag hade köpt föll henne i smaken och att sudokoboken som hon fick av mig framkallade ett stort leende på älsklingens läppar. Skönt att du inte tog det som en pik, utan som den roliga interngrej det var tänkt som :)




Grattis älskling!


Grattis till studenten älskling



Världens finaste tar studenten idag
Grattis gumman <3




Positiva vibbar

Efter ett par bittra och gnälliga inlägg är det nu positivare vibbar som gäller igen. Det svänger snabbt ibland, men egentligen har jag som det är nu egentligen aldrig särskilt mycket att klaga över. Dock kan det ju till exempel dyka upp bedrövliga domare som förstår humöret för en när man i stället borde få njuta av segerns sötma.

Hursomhelst är det som sagt en positivare bloggskribent som sitter här idag. Onsdagskvällens poängtapp satt visserligen i ett bra tag, det var inte lätt att somna den kvällen. Men åt min egen insats kunde jag ända glädjas lite och det kändes bra att göra ett så pass lyckat inhopp trots allt.

Dessutom vår gårdagsträningen grymt kul. En bra träning av samtliga, nästan förvånansvärt bra fokus för att vara dagen efter en tung match och en härlig intensitet. För egen del var självförtroendet högt efter onsdagsmatchen och jag tycker att jag vågade, tog för mig och stod för en klart godkänd insats. Skönt med ett nytt positivt formbesked.

Förutom fotbollen spenderade jag delar av dagen och kvällen hemma hos Karins familj och hjälpte till med studentfixandet. Karin går som bekant ut idag och det var kul att kunna vara till lite nytta i alla fall. Blev sedan sömn ganska sent, tidig morgon och nu är det snart dags att börja göra sig klar för att ta emot världens finaste student.

. . . . . .

Länktips:

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=378003

http://iksatraherr.blogg.se/

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=301504


Rånade på segern

Så inlägget om matchen då. Vi inledde bra och första 20 såg det ut som att det skulle bli tre poäng. Vi skapade chanser och man bara väntade på 1-0. Men Forsbacka höll emot och fick med sig 0-0 i paus. Det kändes ändå bra spelmässigt och chansmässigt var vi klart bättre än dem. Men inledningen på andra gick i gästernas tecken och det började helt plötsligt se lite osäkert ut för oss.

Det ändrade vi dock på och tog i mitten av halvleken över igen. Vi gjorde några byten, bland annat fick jag glädjande nog för egen del kliva in som mittback med 25 minuter kvar, och började få igång spelet på nytt. Dessutom tog vi rättvist ledningen genom när Gustav slog in en retur sedan Koller förarbetat.

Knappt en kvart då och allt såg bra ut. Än bättre blev det när Jonas gjorde 2-0 med ett drömskott - trodde alla.
Alla utom domarteamet var helt övertygade om att bollen gick via undersidan av ribban, in i mål och tog inne i kassen innan den studsade ut igen. Domarna märkte dock inte att bollen var inne och lät spelet fortsätta. Riktig skandal och något som skulle vara avgörande för matchutgången tyvärr.

För med fem minuter kom då givetvis den där förbannade kvitteringen. På en frispark nicktouchade oturligt en av mina backkollegor bollen i eget mål och 1-1 var ett faktum. Tilläggas bör, i sann bitter anda, att frisparken Forsbacka fick även den var en skänk från domaren då Jonas stod för en av matchens bästa brytningar på mitten av vår planhalva, men ändå blåstes av och dessutom varnades.

Ruskigt tungt att tappa två viktiga poäng på ett sånt sätt. För egen del kändes insatsen som helhet riktigt bra, tycker det funkade nästintill klockrent som mittback. Men det är ändå svårt att glädja sig när vi tappar poäng som vi inte ska tappa.

Nya tag nästa vecka mot Torsåker, då behövs en seger samtidigt som Forsbacka gärna får tappa poäng mot Gävle Latino så att vi återtar andraplatsen i serien.


Dagens plus:
- Vårt fysiska spel och vår inställning
- Glädjen och engagemanget
- För egen del inhoppet som kändes bra

Dagens minus:
- Poängtapp
- Domarinsatsen
- Vädret



Pendlande onsdagshumör

Mitt humör har verkligen pendlat idag. Det kändes som sagt väldigt tungt igår när jag fick veta att bänken väntade återigen när vi skulle ta emot Forsbacka hemma ikväll. Men dagen fick ändå en bra början då jag vaknade upp intill Karin och fick inleda dagen med en mysig frukost och skojtjabbande som vanligt.

Efter det tog några timmar av tvättande, städande och matchförberedelser vid. Det är förstås alltid lite svårare att ladda riktigt när man vet att man ska börja på bänken, men det gäller ju ändå att vara redo och förbereda sig på ett bra sätt. Så blev pasta som alltid på matchdagarna.

Blev en ruskigt tung avslutning (ett separat inlägg om den kommer inom kort) på matchen och humöret pendlade från euforisk glädje när vi gjorde 1-0 (återigen en helt sanslös glädje inom IK Sätra, härligt att se) till ett klart bittrare tillstånd just nu.

Får bli några timmars tjurande till med FM-spelande som klen tröst och sedan sängen inför en morgondag som kommer att ägnas åt att hjälpa Tutturen Nilssons med studentfixande inför älsklingens student på fredag.

Idag är det verkligen jag som har haft PMS-humör...



Less

Ja det blir man när man för andra matchen i rad är bänkad.
Nytt toppmöte ikväll - den här gången mot Forsbacka.
Och återigen väntar bänken.
Ruskigt tungt det.
Men det är väl inte annat att göra än att bita ihop...

. . . . . .


Tur att det finns
så mycket annat att glädja sig åt de gånger fotbollen är tung.
Snart dags för studenten älskling, ska bli fint att ta emot dig på fredag :)


Dags att rycka upp sig och få lite gjort efter en ny, lång mysig sovmorgon.
Ska försöka göra lite nytta innan bänknötande står på schemat...

Ett rödsvart adjö



Tack för allt du har gjort i Milan Kakà och lycka till i Real Madrid.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=301248 


Myslördag

Gårdagen var en ledig lördag för första gången på länge för såväl mig som Karin. Ingen match för min del och inget jobb för henne. Passande då att ta tillfället i akt och spendera hela dagen tillsammans - något som vi också gjorde på allra bästa sätt. 

Lång sovmorgon först hos mig, upp strax efter tolv och sen våffelfixande hemma hos Karin. Gick bättre än förra gången som våfflor stod på menyn för oss och det blev därmed en bra start på dagen. Tanken var sedan att åka til Valbo, men då klockan hade tickat iväg en bit var det ingen större idé. I stället för att stressa blev det slöande då vi kikade på A walk to remember, en bra film som jag såg för andra gången i livet igår. 

Därefter blev den långpromenad innan det var dags att bli riktigt bortskämd när det gällde mat. Laxfilé och klyftpotatis var ju knappast något som man tackade nej till. 

Efter ytterligare lite mysande passade jag på att smita hem och se Sverige-Danmark i sällskap av Raz och Noa. Jag och Karin delar ju inte riktigt samma passion för fotbollen så var nog den bästa lösningen det :)

Fotbollen var det enda som drog ner betyget på lördagen men som helhet var den ändå kanon. Spenderade de sista lördagstimmarna med älsklingen och därmed fick en lyckad lördag också ett bra slut.

Bra start på den här dagen också. Inte lika lång sovmorgon men det gjorde ju inget när sällskapet ändå var så pass bra. Uppstigning, frukost och lite roligt småtjabbande som vanligt blev det innan vi tog lite paus från för den här gången :)

Tack för en jättebra helg gumman <3


Första förlusten

Så kom då säsongens första förlust i tävlingssammanhang under 90 minuter (vi nådde ju faktiskt 2-2 mot Skutskär i DM under ordinarie tid och hade fem raka i serien inför igår).

1-3-förlust på Nynäs mot Gävle Latino och därmed tappade vi förstaplatsen i serien. Inte så mycket att säga om då de vann rättvist sett över hela matchen. Dock borde vi ha utnyttjat vår positiva inledning och de chanserna vi skapade då.

För egen del blev det 90 minuter på bänken för första gången den här säsongen. Drygt det förstås men som matchen utvecklade sig kanske det trots att var bäst att slippa vara på planen...


. . . . . .


Har uppdaterat hemsidan och bloggen
för eventuellt intresserade läsare:

http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634

http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . .


Förutom förlusten
var gårdagen lyckad. Den inleddes med en mysig sovmorgon med Karin en förmiddag med henne. Därefter bjöd dagen mer eller mindre enbart på slöande och förberedelser inför matchen. Kunde som sagt ha blivit en bättre avslutning på onsdagen men det är bara att ta nya tag.


. . . . . .


Närmast nya tag
med matfixande och städning. Därefter förmodligen en löparrunda med Jonas P ikväll om vädret har blivit lite mer inbjudande.



Jag är lycklig

Ja, klart att jag är det :)
Lycklig för att jag har dig älskling
Kunde verkligen inte önska mig mer.  



7 underbara månader nu <3



"I'm lucky i'm in love with my best friend"

http://www.youtube.com/watch?v=9iraoHE6JlY



Skriverier

Måndagar är oftast lika med skrivardag när det gäller hemsideskrivandet, bloggandet och så vidare. Så även igår då ett par texter knåpades ihop. Ifall någon skulle vara intresserad av att ta del av vad som skrevs av undertecknad under gårdagen så lägger jag in några länkar här.

http://iksatraherr.blogg.se/ - fotbollsbloggen för IK Sätra uppdaterades

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=300105 - säsongens sista omgångskrönika

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=300042 - spelarna betygsattes






Sommarkänsla och glädje

Helgen som har gått har verkligen fört med sig en känsla av att sommaren verkligen är nära. Bara årets första dopp som har saknats. Vet i och för sig inte om jag, som tidigare aldrig var ens i närheten av en badkruka men numera är mer vek, hade vågat mig i än men hade det inte varit fotbollsträning igår kväll så hade första doppet kanske varit avklarat.

. . . . . .


Lördagen var som sagt en bra dag med seger mot Åmot, solande och allmänt livsnjutande bara. Inte fel det. Man blir förresten av glad av att spela i IK Sätra 2009. Det är något vi alla konstaterade efter segern senast. Visst är det lätt att glädjas när det går bra, men det är ändå helt underbart att skåda den glädje som uppstår varje gång vi gör mål. 1-0-målet i lördags föranledde en glädje hos oss som hämtad från ett VM-guldfirande. Tror aldrig jag har varit med om en så stark glädje efter ett mål. Helt underbart det!

Visst är det också tuff konkurrens i truppen, alla slåss om platserna och det är tuffa duster på träningarna. Och visst känns det tungt för de som blir bänkade, som för mig själv nu inför onsdagens match mot Gävle Latino till exempel då jag kommer att inleda på bänken. Men ändå känns det som att alla verkligen sätter laget främst och gläds något enormt för varje framgång vi når tillsammans.


. . . . .


Söndagen var en extremt lugn dag. Återigen solande och njutande av sommarvärmen följt av lite fotbollstittande. Milan avslutade säsongen med en 2-0-vinst mot Fiorentina och Maldini fick ett fantastiskt vackert, ja nästan rörande, avslut när spelet stannade upp sista minuten och alla Milanspelarna kramade om honom.



Tack för allt du gjort för Milan!




Positiv helgstart

Efter att ha vaknat upp intill älsklingen i lördags morse och smitit iväg därifrån samtidigt som hon välförtjänt sov vidare var det dags för frukostsamling med laget igen. Som vanligt numera när vi spelar tidiga helgmatcher. Ingen dålig frukost vi bjuds på heller, rena buffén så man kan verkligen inte klaga.

Perfekt start på dagen med andra ord och ett bra sätt att börja fokusera på allvar på dagens match mot Åmots IF. Det skulle visa sig bli den tuffaste matchen hittills (det har ju runnit iväg i samtliga matcher tidigare i serien) men återigen ryckte vi efter paus. 1-0 vid halvtidsvilan blev till slut hela 6-2 efter att vi gått upp till 2-0, släppt in säsongens första baklängesmål i serien på ett allt för slarvigt sätt men sedan spelat upp oss igen och lyckats punktera matchen.

För egen del innebar matchen en högerbacksplats den här gången och 70 minuters spel i hettan blev det. Gick ganska bra tycker jag bortsett från att jag själv liksom i princip hela backlinjen var inblandad i det onödiga 2-1-målet.

I övrigt var det en klart godkänd insats, såväl från min sida som resten av laget. Ingen toppinsats men heller inte så mycket att klaga på. Dumt att gnälla efter 6-2.


Mer om matchen och om IK Sätra finns här:
http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634

 http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . .


En annan positiv sak från lördagen var att jag och Thyberg beslöt oss för att spela kvitt eller dubbelt om de där vadslagningspengarna från CL-finalen. Efter viss tvekan gick jag med på det, som tur var skulle det visa sig.

Hur vi avgjorde vår kvitt eller dubbelt? Med en match i bordshockey förstås. Säkra 3-1 till mig, klart rättvist och pengarna tillbaka hos dess rättmätige ägare ;)

En eloge till Thyberg dock som var så mycket man att han spelade om pengarna igen.


. . . . .


Resterande delen av lördagen gick sedan åt till att njuta av segern (segrarna, bordshockeyn ska inte glömmas), sola och slöa i sällskap med Noa.


RSS 2.0