Tillbaka till barndomen och som lantis

Midsommar är över för den här gången och i år var jag tillbaka nere på Varvet, detta underbara ställe där man har firat så många midsomrar genom åren. Numera är det allt färre från det ursprungliga gänget som är med där vid midsommar och de tidigare traditionsenliga fotbollsmatcherna är ett minne blott. Men likväl är det alltid lika trevligt när man väl beger sig mot Drag och Varvet, som vi i folkmun kallar familjen Ohlssons sommarställe precis intill havet.

I år bjöds det på god mat i massor, en mängd olika snapsar, årets första bad för min del (riktigt skönt i vattnet faktiskt), en del VM-tittande och avrundning med korv med bröd framåt midnatt. Rakt igenom var det kanon och det var inte alls dumt att bara ta det lugnt med föräldrarna och lite annat folk en midsommar som denna.

Tyvärr åkte jag orutinerat nog iväg med en kamera vars batteri var urladdat, så några bilder blev det inte. Men ett par från 2009 slänger jag in så att ni påminns om hur fint det är där nere.





I övrigt har de senaste dagarna inneburit att man verkligen är tillbaka i lantislivet igen. Hökörning har nämligen stått på schemat och undertecknad har varit sysselsatt ute på höåkrarna. Svettig, smutsig och lite lagom sliten har man varit men det har funkat fint och det känns bra att kunna ge tillbaka lite till mina föräldrar som alltid ställer upp för mig :)

Idag har jag dessutom varit över en sväng på Öland och kollat läget på Ölandsbladet för att styra upp sommarens frilansande lite mer detaljerat. Hur mycket jobb det blir återstår att se. Hursomhelst känns det ganska bra att inte ha fast vikariat i sommar, även om det hade varit kul och klart mer givande rent ekonomiskt. Det är dock skönt att kunna vara mer fri och bland annat hinna med ett par vändor till Gävle. Den första redan på lördag då jag åker upp till älsklingen och stannar till onsdag i nästa vecka.

En rolig fotbollsträning med NIK avslutade dagens aktiviteter och nu väntar sängen. Imorgon står mer arbete här hemma på schemat innan vi beger oss norrut till Oskarshamn där NIK ska jaga poäng i vårsäsongens näst sista match.

 


Vårsäsongen för egen del

Ser jag till mig själv är det dubbla känslor efter den här vårsäsongen. Inför förra säsongen bytte jag klubb från Korsnäs BK till IK Sätra. Trots att det innebar att jag bytte ner mig divisionsmässigt så blev det ett klart uppsving träningsmässigt och sett till konkurrensen. Förmodligen, utan att spekulera för mycket, hade det blivit mer speltid om jag hade stannat men jag har inte för en sekund ångrat det bytet. Det kändes väldigt utvecklande att vecka efter vecka få uppleva träningar som höll hög kvalité och tvingas kriga för att ta en plats. Så trots mindre speltid i Sätra, med elva starter av 18 möjliga i seriespelet samt en start av tre i kvalet, var förra säsongen den roligaste och mest givande hittills.

Hade det nu inte blivit en flytt söderut tack vare min kära flickvän så hade jag fortfarande spelat i grönvitt på Träffens IP och då varit med i toppstriden i division 5 Gästrikland. Självklart hade det säkerligen inneburit att humöret varit bättre och att fotbollen hade känts mer inspirerande.



Å
andra sidan är det egentligen “bara” det resultatmässiga som känns tungt nu i HF Olympia. Jag trivs bra i truppen, har fått mycket förtroende från tränarna och får tack vare mycket speltid i en bra division 6-serie (Skåneserierna känns klart vassare än deras motsvarigheter i Gästrikland) fina möjligheter att bli bättre (om man nu fortfarande, vid snart 24 års ålder, ska ha den förhoppningen).

I Sätra hade jag även den här säsongen fått uppleva segerns sötma vid ett flertal tillfällen, men samtidigt är det troligt att speltiden hade varit mindre och därmed tillfällen att utvecklas via spel mot bra motståndare färre. Hittills har det blivit nio seriematcher från start i a-laget (90 minuters spel i samtliga), två a-lagsinhopp och fyra 90-minutersinsatser i b-laget. Lägg därtill tre DM-matcher från start, två träningsmatchdito samt ett 45-minutersinhopp i första träningsmatchen. Med andra ord hela 18 matcher från start och 21 matcher sammanlagt bara under våren. Klart mer matchtid, men mindre framgång än i Sätra med andra ord.

På så sätt finns det trots allt en del att ta med sig från vårsäsongen, inte minst då flera av matcherna bortsett från resultaten har känts riktigt bra. Samtidigt blir det skönt att lägga undan tankarna på division 6 Skåne Nordvästra B och den tabellen ett tag. Nya tag till hösten och den gamla klyschan en match i taget känns mer aktuell än någonsin tidigare. Vi har nio matcher kvar och sju poäng upp till kvalplatsen, så visst ser det minst sagt mörkt ut. Så länge chansen att undvika division 7-spel nästa säsong finns ska vi dock göra allt vi kan för att så ska bli fallet.

 


Avslutning i moll

Segern mot Alexander den Store följdes av tre utan tvivel godkända insatser i rad, trots att samtliga slutade med förlust. Speciellt de två senaste matcherna mot två av serien tre bästa lag, serietrean Hais och serieledande Croatia, har visat att vi kan störa samtliga lag i vår division 6­-serie. Något som dock inte var värt någonting igår då vårsäsongen avslutades med 0-4 borta mot Ekeby.

Ekeby har, efter att de körde över oss i andra omgången, haft en ganska tuff vår. I de senaste omgångarna har de dock slagit våra bottenkonkurrenter och igår var det långt ifrån ett bottenlag som vi mötte. Enligt de själva var det i princip första gången under hela våren som de kunde komma till spel med ordinarie lag. Även om vi inte var i närheten av att komma upp i den nivå vi haft de senaste veckorna går det inte att komma ifrån att motståndet imponerade. De hade ett rörligt spel, löpte väldigt mycket och var väldigt fysiskt starka vilket gav oss rent helvete framförallt på fasta situationer.

Vi fick precis den start som vi inte hade råd med - två snabba mål bakåt direkt. Framförallt det första kändes för billigt då ett långt inlägg, som inte såg ut att vara speciellt farligt, ledde till ett volleyskott som slank in. Därefter arbetade vi oss visserligen in i matchen och vek åtminstone inte ner oss, samtidigt som hemmalaget förstås drog ner lite på tempot. Länge och väl höll vi siffrorna vid 0-2 och hade också en del halvchanser utan att få utdelning.

I andra halvlek blev det sedan mycket kamp och 0-2 stod sig ganska långt in i halvleken innan Ekeby sista kvarten kunde göra två mål till. Båda slumpartade, men inte direkt oförtjänta. I det öppna spelet släppte vi inte till allför många chanser och försvarsspelet var inte så illa som 0-4 antyder, men Ekeby straffade oss hårt de gånger ytor gavs och ställde framförallt till det för oss på fasta situationer och vid inläggslägen.

Ingen i Olympia stack ut varken i negativ eller positiv bemärkelse den här gången. Vi mötte helt enkelt ett för dagen bättre lag men försökte åtminstone att inte vika ner oss. För egen del var det liksom för laget i övrigt en sämre dag än mot Hais och Croatia, men samtidigt inte allför bedrövlig. Man blandade väl och gav en del utan att stå för några avgörande misstag. 90 minuters spel och ytterligare en match i statistiken kan, varken mer eller mindre, kan högerbacksinsatsen summeras med.


. . . . . . . .


Mer fotboll
, med en summering av våren för egen del, dyker upp här:

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx





Nattlig uppdatering

Uppsatsnötandet går mot sitt slut, åtminstone för den här natten, samtidigt som mörkret har svept in Helsingborg i sitt svarta, lite lätt hotfulla men på något sätt ändå mjuka, täcke. Egentligen borde man väl ha legat och sovit nu men i stället för att försöka komma upp i bra tid imorgon och tvinga sig igång med uppsatsskrivandet passar jag på nu medan jag fortfarande är vaken. Det får helt enkelt bli en lång, skön sovmorgon när onsdagen anländer på allvar.

Vid sidan av tangentdansandet som ska få ihop de sista raderna i uppsatsen har undertecknad fotbollsbloggat en del i sedvanlig ordning. De senaste dagarna har jag slängt in ett par färska inlägg i min lite halvsovande fotbollssida på den här adressen:

http://glidtackling.blogg.se/

De flesta fotbollsinlägg publicerar jag enbart på Kylspray.com, men Glidtacklings-bloggen lever den också som ni ser. Kika gärna och följ såväl mitt eget bollspelande som mina funderingar kring den ädla sporten.

Nu tillbaka till uppsatsen i ytterligare ett fåtal minuter, sedan sängen. Imorgon väntar lite småfixande som måste uträttas före hemresan på torsdag innan det är dags för vårsäsongens sista match.


. . . . . . .


Saknar dig älskling <3

Ser fram emot Lövgrund i sommar :)



Briljant

Det här får sägas ha varit en briljant måndag. Och det utan att jag har vunnit på Lotto eller att något annat positivt och väldigt oväntat har hänt. Det har helt enkelt bara varit en riktigt skön och bra dag med flera småsaker som har klaffat perfekt.

Jag har fått en hel del gjort med uppsatsen, solen har skinit från klarblå himmel i Helsingborg och gett mig lite solbränna då jag spenderat ett par timmar i solskenet, kvällen bjöd på en fin cykeltur i det härligt vädret och där hemma plockade NIK tre viktiga poäng i en tuff bortamatch. Med andra ord: en klockren dag, om man ser till det lilla :)





Helsingborg, Kalmar, Gävle

En dålig vana att släcka alldeles för sent har undertecknad lagt sig till med de senaste dagarna. Och som krydda på för lite sömn har jag idag spelat 90 kraftkrävande minuter mot serieledarna Croatia Helsingborg, så nu är man ganska så sliten. Sängen väntar men den får vänta i några minuter till.

Helgen har varit väldigt lugn för min del då jag mest roar mig i ensamhet nu sedan älsklingen åkte hem till Gävle. Fotbolls-VM fungerar fint som sällskap för en gräsänkling som mig dagar som dessa, men det ska ändå bli skönt att bege sig hem mot Smålandsskogarna på torsdag. Där väntar midsommarfirande på underbara Varvet, nere vid havet, med familjen och lite vänner, förhoppningsvis en del frilansande åt Ölandsbladet och sedan blir det även åtminstone en tur till Gävle där sambo och diverse löst folk i form av Jonas P, Thyberg och co ska hälsas på. Något som jag verkligen ser fram emot.

Saknar Gävle en del, utan tvivel. Förutom studiepolarna så saknar jag förstås fotbollsgänget i Sätra. Så mycket roligt som vi hade tillsammans under fjolårets framgångsrika säsong är svårt att toppa. Samtidigt ska det tilläggas att vi, både jag och Karin, trivs utmärkt här i Helsingborg också. Det är en härlig stad, särskilt nu när sommaren har gjort entré.

Det enda som egentligen är negativt är fotbollen. Inte själva tränandet och matchspelandet i sig och inte heller gemenskapen i vårt lag. Tvärtom känns allt det där bra, men resultaten har varit så bedrövligt usla under våren så man känner mest vemod och en tung press på sina axlar när det gäller bollspelandet nu. Idag åkte vi på ytterligare en förlust, 1-3 mot Croatia, och vi är fortsatt fast förankrade i botten. Men det är väl bara att jobba på för någon gång måste det lossna.

Mer om fotbollen kommer som brukligt i fotbollsbloggen för intresserade. Ett inlägg är uppe redan nu och mer utlovas imorgon. Då ska dessutom uppsatsen skrivas klart, i alla fall första riktiga utkastet. Sedan blir det lite VM-tittande och småfixande inför hemresan.

Nu: gonatt!




Fler bilder





Fick ett par bilder via mail från älsklingen. Slänger in dem här och längtar efter att få träffa Karin och vår lille vovve igen.

Får nöja mig med fotbolls-VM som sällskap nu, innan det bär av hemåt mot Kalmar på torsdag eftermiddag. Nu blir det slutet av en Johan Falk-film och sedan sängen. Godnatt!


Lycka



Det är du och jag mot världen, så var det då så är det nu
Du och jag mot världen, för alltid jag och du <3



Ulvesson, Wessberg och jag

Så var helgen till ända och den här dagen har bara gått ut på att ligga på soffan, titta på VM och vila upp sig efter gårdagens öldrickande och pubbesök med Pelle, Wessberg och co. Riktigt trevligt var det, vi kikade på England-USA, hade det roligt och tog en sväng förbi bland annat puben Telegrafen. Väl där sprang Wessberg och jag på ingen mindre än Johan Ulvesson. Han är en av mina favoritkomiker så det var roligt att skåla med honom, utan tvivel. Sen är man förstås lite kändiskåt och det här var ytterligare en fjäder i kändishatten ;)


. . . . . . .


I övrigt inte mycket nytt, snarare ingenting. Ska roa mig med lite fotbollsskrivande här på egen hand nu och avrunda VM-dagen innan det blir sängen. Imorgon är det dags för att jobba hårt med uppsatsen. Tanken är att den ska vara klar om 1.5 vecka när jag beger mig hem mot Kalmar.


. . . . . . .


Björn Ranelid
i VM-soffan nu. Måste säga att jag uppskattar att lyssna på honom, inte bara för att han är MFF:are och har spelat för de himmelsblå. Det är intressant att vidga vyerna lite och inte bara diskutera fotboll på sedvanligt vis, utan i stället inta lite olika perspektiv och använda sig av fler parametrar än bara själva fotbollen när man samtalar kring matcher, spelare och lag.


. . . . . . .


Nu dags att hämta cykeln utanför Wessbergs. Återkommer när jag har träffat någon ny kändis... ;)


. . . . . . .


Måste slutligen erkänna att jag var nöjd med följande kommentar från min sida igår:
"Vi bor mitt emot kyrkogården, så det är ju ganska dött"




Derbyreflektioner

Egentligen är det väl inte upp till en själv att tala om hur det gick för en. Men den egna insatsen gick det inte direkt att vara missnöjd med i torsdags, trots förlusten. Tvärtom var på 90 minuter som stärkte självförtroendet och rent spelmässigt har det känts bra för egen del på sistone samtidigt som även laget har höjt sig åtskilligt.

Mot Hais tillät domaren ganska tufft spel vilket gynnade hela vår backlinje, inklusive mig själv. Vi kunde spela aggressivt, ibland lite småfult när det behövdes och kunde tack vare det vinna mängder med dueller mot Hais offensiva spelare.

Själv spelade jag på gränsen hela tiden, vann många 50-50-närkamper som lika gärna kunde ha slutat med avblåsningar emot mig och drog faktiskt bara på mig en enda frispark under 90 minuter.

Undertecknad hade dessutom turen att stå på rätt ställe, på mållinjen vid bortre stolpen, och rädda en boll vid en hörna, faktiskt andra gången i vår det sker. Den räddningen kombinerat med en riktigt fin brytning inne i straffområdet, där jag skar in från min högerbacksplats på ett inspel från vänsterkanten och hann glidtackla bort bollen framför en framstormande Hais-spelare, samt ytterligare ett par fina brytningar gjorde att insatsen åtminstone var godkänd.

Derbyförlust

Det har gått några dagar sedan vi förlorade, för inte mindre än nioende gången i serien i vår, mot Helsingborgs AIS i derbyt. Ett av många derbyn, ska tilläggas, då många lag är Helsingborgslag och håller till på Olympiafältet nära vår egen anläggning. Men hursomhelst känns matcherna mot Hais som de näst mest derbykaraktäristiska efter de mot Stattena IF som vår betecknas som säsongens "riktiga" derbyn.

Egentligen tänkte jag inte skriva särskilt mycket om matchen, utan bara komstatera att vi föll på nytt. Dock blir det nu några rader om matchen trots allt.

Förutsättningarna inför torsdagens möte med Hais var allt annat än bra. Nu ska man verkligen inte skylla förluster på utomstående faktorer som skador, spelare som saknas eller liknande, men ändå går det inte att komma ifrån att nämna hur läget såg ut på förhand. Inte mindre än sju spelare som fanns med i senaste matchen mot Wormo saknades, men det skulle visa sig att de som fick chansen i stället skulle göra allt för att ta vara på den på bästa sätt.

Vädermässigt såg det inte ljusare ut än vad det gjorde på skade- och frånvarofronten för vår del. Regnvädret har tagit sitt grep om Helsingborg de senaste dagarna och vår plan på Filborna IP gillar inte direkt vatten i stora mängder. Länge såg det ut som att derbyt skulle bli flyttat, men i stället bytte vi arena och spelade på Hais allt annat än fina men likväl speldugliga hemmaplan på Olympiafältet i stället.

Väl där stod samtliga Olympiaspelare för en riktigt bra prestation och ingen ska vara annat än nöjd med insatsen. Däremot kan vi vara allt annat än glada över resultatet och hur matchen avslutades. För trots hårt jobb rakt igenom, ledning med 1-0 i paus och ett flertal riktigt fina lägen till att göra såväl 2-0 (som nog hade stängt matchen) och 2-1 (efter deras kvittering som kom ganska tidigt i andra) så fick vi återigen se oss besegrade. Med fyra minuter kvar att spela skickade en Hais-spelare iväg ett chansskott från vår vänsterkant och snöpligt gled bollen förbi alla i straffområdet, förmodligen hjälpt av det blöta underlaget, och satt intill bortre stolpen.

2-1 för Hais och våra försöka att forcera i slutminuterna hjälpte aldrig till någon utjämning. Även om en poäng inte hade tagit oss över nedflyttningsstrecket så hade den känts så otroligt viktig för självförtroendet. I stället åkte vi nu på en ny, fruktansvärt tung och smärtande smäll.

Vi var inte värda att förlora den här matchen trots att Hais framförallt i andra halvlek hade ett rejält spelövertag. Att de hade mycket boll var helt enligt vår matchplan, då vi ville falla ner och spela ett lågt försvarsspel. Det lyckades vi bra med och de skapade inte speciellt många klara målchanser. Samtidigt som vi jobbade stenhårt, stängde ytor och täppte till framför det egna straffområdet kontrade vi flera gånger livsfarligt och med bättre självförtroende hade vi förmodligen gjort något mål till. 

Nu får vi i stället försöka att plocka med oss de positiva detaljerna, framförallt den suveräna inställningen och lagarbetet, till nästa match och hoppas på att vi får det att lossna i höst. Det blir förstås en riktigt tuff kamp för att klara kontraktet men spelar vi som mot Hais måste poängen ramla in snart. Man ska också komma ihåg att Hais är ett topplag med en formkurva som pekar uppåt.




VM-tipset 2010

http://nickeboik.com/fotboll/vmtipset2010/VM-tips%202010%20alla.htm -

alla mina tips inför VM (klicka på länken och sedan på Alfredsson nere i menyn under resultatraden). I de matcher där det är riktigt målrika resultat syftar det till slutresultatet efter straffläggning. Bara att hoppas att de här tipsen, som ömsom bygger på magkänsla och ömsom på en del chansningar, renderar i många poäng och en seger i vår interna tipstävling inom NIK.

Skaplig start igår i alla fall, prickade in premiärmatchen. Dock brände jag på Frankrike och nu ligger ju Grekland under, men rätt segrare ska jag ändå kunna pricka in då grekerna kanske kan vända.




Fredagscheck

Fredagen lider mot sitt slut och jag har...:

...spenderat vårterminens sista förmiddag i Kristianstad och klarat av den sista examinationen (bortsett från uppsatsen) - check!

...sett massa glada studenter överallt - på tåget, utanför stationen, på vägen hem, på stan - och konstaterat att det redan, skrämmande nog, är fem år sedan jag själv gick ut - check!

...ätit/fikat och kollat VM-premiären med vår mittbacksklippa Chrille Johan - check!

...tvättat - check!

...handlat och lagrat upp i matväg för nästa vecka - check!

...njutit av mer VM-fotboll - check!

...som alltid tänkt på massa saker som borde göras av mig men som inte blir gjorda - check!

...härmed skrivit ett meningslöst blogginlägg bara för att - check!

Känns att man var uppe runt sextiden i morse. Sängen väntar och imorn är det lördag - check!


Ledsamt

En ledsamhetens kväll det här. Regn, rusk, 1-2-förlust mot topplaget HAIS efter att vi lett med 1-0 i paus och sedan tvingats se dem vända och avgöra på ett turmål med fyra minuter kvar, sambon är saknad och lägenheten alldeles för tom, klockan är redan kvart i tolv och imorgon ringer den vid halv sex bara för att jag måste till Kristianstad en sista gång den här terminen, vilket gör att nattens VM-krönikemaraton på SVT inte funkar att sitta uppe och kika på. Är det drygt eller är det drygt just i detta nu?

Men kanske ska försöka att vända på resonemanget. Efter regn kommer solsken, vi stod för en berömvärd insats med många ordinarie borta, krigade som slavar och hela laget gjorde det trots allt bra ikväll, sambon är ju trots allt min och världens allra underbaraste, behöver bara titta på ringen på fingret för att le inombords och imorgon börjar ju fotbolls-VM.

Så kanske blir något bra av det hela trots allt, i slutändan.
Nu: gonatt!


Tisdagsutflykt

Eftersom Karins morföräldrar var på besök här i Helsingborg från i måndags fram till i morse så blev det en liten utflykt under gårdagen. I stället för att bara sitta hemma och uggla följde jag också med och tur var det. Det blev nämligen riktigt trevligt och var kul att se lite andra delar av Skåne än bara Helsingborg.

Vi åkte upp längs med kusten, norrut mot Ängelholm till, och kom ut på spetsen som går ut mot Danmark till. Riktigt fint var det där ute, med häftiga bergsluttningar, fin utsikt och härlig natur. Vi hade tur med vädret också även om diset gjorde utsikten mot danskarnas sida lite mindre klar.

Bland annat stannade vi till vid några små väldigt egensidiga fiskeläger, ett såg ut som hämtat ur Astrid Lindgrens värld med massa små stugor och en allmänt sagolik miljö. Dessutom var vi uppe vid Kullens fyr där utsikten var imponerande.

Slänger in lite bilder här och än på Facebook.














Blir saknade


De här två sötnosarna blir saknade nu i ett antal veckor framöver. I morse åkte nämligen Karin hem, för hennes del, till Gävle med vovven och morföräldrarna. Därmed blir det ensamt i vår nya lya de närmaste två veckorna. Själv stannar jag till strax före midsommar då vi har några matcher kvar i fotbollen och jag dessutom har en uppsats att slutföra. Så ur den aspekten blir det bra med ett antal dagar som kan spenderas helt på egen hand, men sedan blir det tungt att vara utan älsklingen så länge.

Det blir en klart längre period den här sommaren då åtminstone Karin blir kvar norröver till i slutet av augusti. Fast å andra blir det, om det går som planerat, ett par besök i Gävle av mig under tiden så förhoppningsvis blir det inte alltför tungt.

. . . . . . .


Kikade på en dokumentär om den här killen (spana in Youtube-klippet) nyss och det var nästintill rörande att se faktiskt. Vilken skön liten katt! Och kul att se hur relationen mellan människa-djur växte sig stark. Inte minst nu när man själv är hundägare, eller åtminstone är med på ett hörn, sedan några månader tillbaka. Kul och coolt, får man allt lov att säga.

http://www.youtube.com/watch?v=x-kGj97rI0A&feature=fvst


. . . . . . .


Nu är det dags att få i sig lite lunch och göra lite nytta, ackomanjerad av regnet som slår mot fönsterna.


. . . . . . .


Kolla förresten gärna in fotbollsbloggen, som nu är uppdaterad igen:
http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx



Sommar

Nu verkar sommaren ha anlänt till Helsingborg. De senaste dagarna har solen lyst på oss bleka Helsingborgsbor och redan nu börjar kroppen få lite färg. Riktigt skönt med lite solbränna och att bara kunna sitta ute i sällskap av Karin och vår vovve i det varma vädret.

Efter gårdagens match är jag bra sliten i kroppen och har inte gjort många knop idag. Men en runda på stan har det i alla fall blivit, där bland annat dammsugarpåsar inhandlades för att undertecknad sedan skulle kunna vara en hygglig sambo och dammsuga hela lägenheten. Så nu är här i alla fall rent och fint.

Det var läge att städa nu då hunden sett till så att lägenheten var allt annat än ren. Karins mormor och morfar kommer på besök på måndag och då ska det förstås se anständigt ut :)

Nu närmar det sig dessutom sommarlov, sista dagen i skolan för min del är på torsag. Snart blir jag dessutom ensam här i lyan. Älsklingen och hunden åker mot Gävle på onsdag tillsammans med morföräldrarna. Själv blir jag kvar tills att det är dags för fotbollsuppehåll strax före midsommar. Några dagar innan midsommarafton tänkte jag bege mig mot Kalmar och sedan är planerna lite oklara.

Har jag tur löser det sig med jobb, åtminstone delvis, men säkert är det inte på långa vägar. Kanske blir det en lång slöarsommar utan den minsta sysselsättning, eller så blir det (förhoppningsvis) en del jobb. Ett besök i Gävle ska hinnas med också.

Hursomhelst hoppas jag på att det blir några riktigt sköna veckor här i Helsingborg före Kalmaråterkomsten och sedan är det förstås sommarens stora höjdpunkt: Fotbolls-VM!

Bara att se fram emot en härlig sommar och stämpla ut från bloggverkstaden för ikväll åtminstone.


Har ni hört den förut? Förlust igen...

Fjolårssäsongen blev nästan enformig tack vare alla vinster. Men nu är det nästintill tvärtom. Igår kom säsongens åttonde förlust på tio matcher i seriespelet. Mindre lysande siffror det, eller riktigt lysande i usel bemärkelse om man vill se det så.

Efter segern senast kändes det som att vi hade god poängchans mot Wormo IK, som förvisso imponerade tidigare under våren och bland annat har slagit serieledande Croatia men som nu var i svag form. Men i stället för viktiga poäng fick vi en tung 0-2-förlust med oss hem i bagaget från Landskrona.

Nu sällade sig dock gårdagens förlust till den skara matcher, som är uppemot hälften trots att vi bara har tagit poäng i två av dem, som kan sägas vara godkänd. Spelmässigt var det ingen vacker historia från något av lagen, men vi gjorde det bra inställningsmässigt och vek inte ner oss. De spelade aggressivt, småfult och slog konstant långbollar och vi föll in i deras spel efter hand. Så särskilt fin fotboll bjöds det verkligen inte på, snarare en lång kamp. Tyvärr brände vi de riktigt fina chanser som vi skapade samtidigt som de gjorde mål på de möjligheterna som de jobbade fram av värde.

Nu får vi ladda om inför torsdagens derby mot HAIS. Som vanligt numera är vi i poängnöjd men jag vägrar ge mig i mitt resonemang om att vi i princip kan slå alla lag i den här serien. Vi ska åtminstone inte ge oss förrän den feta damen har sjungit.

För egen del var det en positiv överraskning att det blev 90 minuter som högerback. Det gick tämligen bra och då jag, trots 90 minuter även senast, hade räknat med en bänkplats var det förstås glädjande besked när startelvan annonserades. Väl ute på planen funkade det helt okej och trots att undertecknad drog på sig säsongens första varning var insatsen godkänd.

Defensivt gjorde hela laget en klart godkänd insats och vi i backlinjen fick beröm av vår tränare efteråt (se länken nedan). Så en del positiva aspekter fanns det trots allt igår, men trots det är det svårt att glädjas det minsta när vi återigen förlorade.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=562317


Skojig vovve

Satt och läste Banks och Nivas blogg på Sportbladets hemsida nyss. Där skriver de om gamla VM-minnen som nedräkning inför sommarens mästerskap och hade bland annat lagt ut länken till det här underbara klippet som ni ser nedan. Hunden dominerar verkligen mötet mellan Brasilien och England, speciellt faller jag för hans kroppsfint som lurar bort Garrinca. Stor underhållning! 

http://www.youtube.com/watch?v=-Rl04E0roBg

Har uppdaterat fotbollsbloggen lite senaste dagarna och mer kommer framöver när det drar ihop sig mot matcher i helgen och i början av nästa vecka. Kika gärna:

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx 

En månad redan



Förlovade i en månad nu <3

Kunde inte vara tillsammans med någon finare och ingen kan göra mig så lycklig som du älskling 


 


RSS 2.0