Vem ligger bakom tejpattentaten?

Vem har valt att två träningar i rad med benskyddstejpen sno ihop och tejpa igen ärmar och ben på diverse klädesplagg för vår mångsidige mittfältare Martin Thyberg? Det är något som vi alla funderar på, inte minst Thyberg själv tror jag :)

Man kan också ana att den drabbade har vissa misstankar. Själv sitter jag i samma hörn av omklädningsrummet och har även jag blivit utsatt vid flertalet tillfällen. Dock har ingen vågat tejpa igen ärmarna på mina tröjor än, men min materialkorg har tydligen blivit utsedd till offentlig soptunna. I alla fall när det gäller att slänga förbrukad tejp.

Misstankarna för ovan nämnda bus har förstås riktats mot vår nye vänsterbacksjunior Jocke. Men jag håller som ni vet Jocke högt och tycker att det är en bra kille, så jag vill inte döma honom innan vi har bevis... ;)


Med en rulle benskyddstejp kan man tydligen göra mycket :)

. . . .

Gårdagens träning blev tyvärr inställd på grund av snön som kom sent under eftermiddagen. Riktigt drygt det då jag var träningssugen. Men har som tur är fått träna tisdag och onsdag i alla fall och blir gymmet senare idag. Så klarar mig den här veckan ändå.

. . . .

Ytterligare ett nytt moment i svenskan började igår.
Barn- och ungdomslitteratur heter det och verkar väl sådär lagom intressant. Blir bättre om någon månad då vi ska gå in mer på könsroller, värderingar och liknande inom barnlitteraturen. Kan bli något vettigt av det trots allt. Och detta trots att vår lärare (alltså inte stjärnan som vi hade i torsdags, utan en annan) låter som Bo Hansson och är ohälsosamt speedad. Dessutom skrattar han precis som Hey Baberibas karaktär som gör parodi på kungen :)

. . . .

Såg Milan åka ut mot Werder Bremen.
Fy fan vilken kväll säger jag bara.
Det såg ju så bra ut också. 2-0-ledning i paus och 3-1 sammanlagt då.
Men efter 2-1-reduceringen med cirka 20 minuter kvar kändes det direkt att det här går åt helvete.
Och mycket riktigt... 2-2 och ut på bortamål. Säsongen mer eller mindre över.

. . . .

Till sist får jag ta mig skulden
för att hemvändaren Hallman missade KBK-träningen igår.
Men var kul att höra hans förvåning när det visade sig att det visst hade varit träning, medan han hade suttit hemma och trott att den var inställd... :)

SMS:et med budskapet att "träningen ikväll är inställd" skulle till Patrik, inte till Robin.
Fast hade den där tjockisen Hallman haft mitt nya nummer inlagt i telefonen så hade han ju förstått att det var fel, ringt och kollat med mig och allt hade rett ut sig. Så skärpning Hallman!


Välkommen hem! :)

En av mina absolut bästa kompisar här i Gävle har återvänt till stan efter ett år som au pair i USA. Välkommen hem Hallman! :)

Säkerligen lite tjockare, slöare och med ett självförtroende som på klassiskt amerikanskt vis lär ha stigit till en osund nivå på gränsen till rejäl hybris har han nu återvänt till sitt barndomshem. Stort det.

KBK får därmed ett välkommet "nyförvärv" när den forne högerbacken gör comeback. Dessutom blir Gävle som stad en trevlig, stabil lirare rikare. Med andra ord är det nog många som är glada att han har återvänt :)



Robin (alltså Hallman) myntade en gång uttrycket "samhällets kiss" om några halvlodiga fulla ynglingar som stod och var dräggiga utanför McDonalds en lördagsnatt. Efter ett år fyllt med onyttig snabbmat, öl, minimalt med motion och en massa umgänge med skumma filurer på andra sidan Atlanten räknar jag med att Robin numera själv är nere på den nivån och tillhör det samhällsskiktet. Men han repar sig nog ganska snabbt, speciellt när han nu hittar tillbaka till sina gamla Gävlevänner igen ;)




Passat och klart

Usel ordvits (ni som minns SVT:s Packat och klart kanske förstår försöket till vits) men var i alla fall och hämtade ut mitt pass igår. Det vankas ju Italienresa nästa fredag och nu är passet uppstyrt som tur är. Ska bli fint med en trip till Milano och framförallt med ett besök på San Siro för att se Milan-Atalanta nästa söndag. Blir garanterat en upplevelse det.


Duomen i Milano

Passade på (blev visst en dåligt vits till) att hänga med Karin och hämta ut det igår när hon ändå skulle fixa ett nytt plus leg. Därefter tog vi också en fika innan det var dags för jobb för henne respektive hemfärd och träning lite senare för mig.

. . . . . .

Bra träning igår och likaså den som vi precis har genomfört ikväll. Börjar bli tjatigt nästan att gång efter gång påpeka att det känns bra, att träningsnivån är hög och att intensiteten är imponerande. Men så är det faktiskt. Kul att se att vi har så många vinnarskallar, det är inte direkt glada miner hos de som förlorar på träningen och truppen verkar bestå av ett gäng ganska dåliga förlorare. Något som lovar gott inställningsmässigt för framtiden.



Den här killen, Koller den äldre, var lite grinig ikväll
när jag tvingades dra honom i tröjan och stoppa honom med
ojusta medel några gånger. Men det får han gärna vara,
jag jagar inga popularitetspoäng på planen ;)


. . . . . .

Stoppa pressarna! Eller förresten, onödigt, för det är redan gjort uppenbarligen. Åtminstone att döma av kvällstidningarnas hemsidor igår och deras tidningsupplagor idag. Snälla nån säger jag bara, sansa er. Är det verkligen så enormt stort att kronprinsessan har förlovat sig? Visst, många tycker väl det. Men när det får uppmärksamhet i klass med 11:e september 2001 så börjar man ju fundera vart den kvalitativa journalistiken har tagit vägen. Särskilt när till och med Rapport toppar med den nyheten. Kan bara hålla med bloggaren i inlägget som jag länkar här:

http://rekatochklart.se/kommentar.php?TID=178&MID=BLOGG


. . . . . .

Skola idag. Var uppe redan halv sju,
mitt i natten för min del nu när man vant sig vid att inte börja så tidigt. Kvart över åtta drog vårt nya moment i svenskan, läs- och skrivutveckling, igång. Verkar riktigt intressant faktiskt då det bland annat handlar om hur man jobbar med elever som har det svårt med den biten och med hur man som lärare ska jobba för att utveckla barn och ungdomars läsande/skrivande. Dessutom verkar läraren vara störtskön. Han låter lite som berättaren i Alfons Åberg, har go humor och driver gärna med sig själv. Sånt gillar vi! :)

. . . . . .

Dagens skrivande:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=282737




Strålande helg återigen

Ytterligare en helg har passerat och precis som Alla hjärtans dag-helgen så blev den riktigt lyckad. Mycket tack vare att jag har spenderat en stor del av den i sälskap med Karin :)

Sammanfattningsvis kan man säga att det har varit lugnt, mysigt och bra utan några större utsvängningar. En fredagskväll med pizza, tv-tittande och godisätande hemma hos Karin inledde helgen och stora delar av fortsättningen skulle också komma att spenderas där.

Efter att jag fått vakna upp på lördagsmorgonen och ätit frukost med älsklingen begav sig hon till jobbet samtidigt som jag drog hemåt. Termometern pekade på minus 15 på morgonen och det fick bli en slö eftermiddag framför tv:n med Premier League som bästa sällskap. Så fortsatte också resten av dagen fram till kvällskvisten då jag blev bjuden, eller vad man ska kalla det, till Karin igen där det var fest i miniformat med några kompisar till henne.

Hade ju inget för mig så det alternativet dök upp ganska lägligt. Blev en fortsatt lugn kväll för mig (kanske inte för alla dock :P) och vi stannade kvar hemma när resten drog in mot stan runt tolv. Ganska tidig sömn (för att vara lördag i alla fall) och därefter en lång, mysig sovmorgon som fick inleda söndagen.  

Kom sedan inte ifrån Fältspatvägen förrän en bit in på eftermiddagen. Kalas för pappa Håkan, som fyllt år nyligen, stod på programmet och det hade ju varit dumt att tacka nej till det. God mat i massor bjöds på det och allmänt trevligt var det. Kul att träffa lite släktingar också och att vidga vyerna lite :)

Milantittande för min del sen hemma hos mig med Noa och det var inte mycket att hänga i granen. Usel match, men det blev ju trots allt vinst så inte ens ett dåligt spelande Milan kunde ta ner den här helgens helhetsbetyg.

Efter ytterligare några timmars slöande här i lägenheten blev Fältspatvägen destinationen på nytt. Avslutade helgen med att kika på Beck - Advokaten och mysa med Karin. Fin avslutning på en mycket bra helg och inledningen på den här veckan blev inte sämre den.

Blev nämligen kvar hos Karin en bra stund idag (sportlov för hennes del nu och ledigt för mig till onsdag). Återigen en lång sovmorgon, en sen frukost igen och filmtittande (Patrik 1,5) innan vi runt tvåtiden slet oss från varann för den här gången ;)




Ny bra helg med dig <3



Så jävla sämst

Helgens i särklass sämsta, lataste och mest bedrövliga fotbollsspelare:
CLARENCE SEEDORF

Om någon av er bloggläsare har en vettig förklaring till hur i hela helvetet han kan få spela 90 minuter match efter match efter match är välkommen med att ge mig den. För jag begriper ingenting. Sen att han råkade slå in 1-0 i öppet mål igår är ingen ursäkt för hans totala ointresse för att kämpa, ta löpningar, jobba för laget och engagera sig i att skapa lägen.

Bedrövligt var ordet.
Ett hån mot de egna lagkamraterna.
Och ett ännu större hån mot fansen att göra den målgesten som han gjorde.

Bänka honom, snälla.
Fast vi vet ju alla att han av någon anledning är Ancelottis överlägsna favorit som spelar från start varenda match...

Seedorf har varit kung för Milan, han har varit grym. Och han är det fortfarande när han verkligen vill. Men det går aldrig någonsin att acceptera och uppskatta en spelare som fullständigt struntar i att kriga och göra sitt bästa för laget. Sen kan han heta vad fan han vill.





Minisammanfattning...

...av helgens fotboll.

Tipset gick precis åt helvete. Inga oddsetpengar och ett bedrövligt facit på Stryktipset. Så bedrövligt så att jag väljer att inte säga mer om det. Får ta nya tag i veckans Champions League och när det gäller kommande helgs Premier League-matcher.

. . . . . .


Milan vann igår mot Cagliari hemma med 1-0. En usel match, ett tämligen dåligt Milan och en lat, bedrövlig Seedorf som på något sätt, genom alla orättvisor i världen, fick bli matchvinnare. Kul med en vinst förstås men i övrigt ingenting att ta med från den söndagseftermiddagen.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=282320 - min matchrapport och lite tankar kring matchen


. . . . . .


I övrigt inte mycket att notera. Blev en hel del fotbollstittande förvisso då kylan utanför fönstret gjorde det humanare att hålla sig inne framför tv:n, men inget speciellt finns att nämna här i bloggen. Konstateras kan dock att kaffe, choklad och Premier League kan utgöra en lördagseftermiddag.




Idag utökas kassan

Ett ganska rejält gympass igår eftermiddag fick avsluta tränandet den här veckan innan helgen tog vid på allvar. Jag spenderade sedan hela kvällen hemma hos Nilssons med Karin och co. Mat, film (När lammen tystnar) och godis upptog det mesta av kvällen och det blev en bra avslutning på "arbetsveckan".

Därefter sömn, uppvaknande och frukost på Fältspatvägen innan det var dags att kliva ut i den sibirska kylan som kopplat greppet om Gävle just nu. Som tur var dock bara för en kort sväng förbi ICA, spelbutiken och därefter hem hit. Det får bli en dag framför Premier League med värmande och välsmakande kaffe eftermiddagen igenom :)

Rubriken till det här inlägget kräver förstås sin förklaring: Idag blir min plånbok tjockare och kontokortet lite mer välfyllt, åtminstone om fotbollsmatcherna framåt eftermiddagen och kvällen går som jag vill.  

Bundesligatrippeln:
Mönchengladbach - Hannover 1
Bielefeld - Bochum 1
Karlsruhe - Frankfurt 1

Dagens engelska:
Middlesbrough - Wigan 1
Sheffield W - Crystal P 1
Swansea - Doncaster 1

Den franskspanska trippeln:
Grenoble - PSG 2
Nancy - Lyon 2
Sevilla - Atlético Madrid 1

Ser väl ändå hyggligt troligt ut? Bundesligatrippeln innehåller förvisso ett par chansningar på ligans två sämsta lag, men det handlar om bottenmöten samtliga matcher där så chansen finns i alla fall.

Frågor som får svar

Häromdagen hade jag några funderingar som lämnade en del obesvarade frågor.
Men nu kommer svaren.

* Det är jäkligt klantigt att gå till ICA med huvudsyftet att handla pasta och gå därifrån med två fulla kassar, men utan just pasta...
Avdelning Gissa vem jag pratar om...
Svar: Nu har jag handlat pasta...


* En trolig trippel?
Zenith slår Stuttgart hemma, Aston Villa vinner i Birmingham mot CSKA Moskva och Paris SG spöar Wolfsburg på Parc de Princes. Åtminstone är det min 20-kronorstrippel från kvällens utbud av Uefacupmatcher.

Svar: I helvete heller. Aston Villa förstörde tipset genom att bara spela 1-1 mot ryssarna. Själv hade jag passat på att be Koller slänga in en tjuga till på samma trippel på sitt spelkonto på nätet, men i stället för drygt 300 kronor i vinst blev det - 40 sammanlagt.


* Visst är det elakt att skratta när jag bränner mig på en brödrost?
Avdelning Gissa vem igen - vem är den elaka människan som hånskrattade?
Svar: Jo, det är elakt. Men personen som skrattade har ursäktat sig och är dessutom världens sötaste, så får gå för den här gången ;)

. . . . . . .

Läser ett ganska intressant reportage om Jesper Blomqvist (bilden) i Sportmagasinet nu. Han var visserligen ganska kass i Milan, men rätt skoj att läsa ändå. Som lite kuriosa kan tilläggas att jag fick en Blomqvist-tröja av min faster efter VM94 när jag fyllde åtta år. Dock inte direkt för att han var stjärna i VM utan mer för att Brolin-tröjorna var slut i butiken...



. . . . . . .

Nu blir det lite mer uppsatsfixande med a-uppsatsen, lunch och därefter gymmet med Noa.
Sedan tar jag helg på allvar.


/er favoritbloggare

Senaste dagarnas bravader

Det har redan blivit fredag eftermiddag.
Det är sjukt vad snabbt dagarna och veckorna går och en ny helg står för dörren.
Ett meningslöst konstaterande egentligen, men hade svårt för att komma på en bra inledning på det här inlägget...

De senaste dagarna har inte fört med sig särskilt mycket viktigt. Men några rader går alltid att få ner. 

Vi avslutade första momentet på den här svenskakursen som jag läser nu med en tämligen meningslös lektion igår. En fjädedel avklarad av den kursen således och ytterligare några högskolepoäng är snart inkasserade.

Promenad hem från skolan sen med Karin och därefter fotbollsträning. Börjar bli tjatigt men ser bra ut hittills för vår del. Bra träning igår igen trots att det var svinkallt och att förutsättningarna därmed inte var de bästa. Kanske just för kylans skull tempot var så pass högt och intensiteten likaså, var ju inte direkt varmt om man stod still... Hursomhelst var det en mycket lyckad träning.
"Skönt att se att spelet värmde", som tränare P-O sa när han något huttrande klev in i omklädningsrummet efteråt.



Längtar till träningsmatcherna nu. Missar första då jag är i Italien, men sen väntar fyra-fem matcher till där jag ska göra allt för att spela till mig en ordinarie mittbacksplats. Har i alla fall känts fint hittills och samarbetet med de övriga funkar bra. Framförallt med vänsterbacks-Jocke som har imponerat stort hittills. Vårt samarbete klaffade återigen på ett stabilt sätt igår. 

Det är också kul att se att du går i mina fotspår utanför planen grabben ;)


Onsdagsfunderingar

Har nöjt mig med skolarbete för idag efter att ha skrivit klart svenskauppgiften och fixat lite med inledningen på A-uppsatsen. Dessutom är det lugnt på Svenska Fans-fronten just för dagen för min del så passar på att filosofera lite kring helt meningslösa saker för att fördriva tiden :)

Sammanfattar dessa tankar och funderingar här.
* Visst är den här låten grymt bra?
http://www.youtube.com/watch?v=MDJgeVj3yrY&feature=related
Fastnade för den häromdan då jag av en slump hittade den i en av mina låtmappar på datorn.


* Det är jäkligt klantigt att gå till ICA med huvudsyftet att handla pasta och gå därifrån med två fulla kassar, men utan just pasta...
Avdelning Gissa vem jag pratar om...


* En trolig trippel?
Zenith slår Stuttgart hemma, Aston Villa vinner i Birmingham mot CSKA Moskva och Paris SG spöar Wolfsburg på Parc de Princes. Åtminstone är det min 20-kronorstrippel från kvällens utbud av Uefacupmatcher.


* Visst är det elakt att skratta när jag bränner mig på en brödrost?
Avdelning Gissa vem igen - vem är den elaka människan som hånskrattade?
Ledtråd: Tidsoptimist med en tendens att vara lite slarvig, men som har en rad positiva sidor som klart överväger :)
(visst, det var klantigt av mig att bränna mig, men det var elakt av DIG i alla fall)


* Visst skriver jag en grymt intressant blogg?
Inte? Varför är du då här och läser? ;)

* Lauls kritik mot Svenska Fans
Robert Laul går tydligen till hårt kritik mot Svenska Fans, eller rättare sagt mot det koncept vi har där med att läsarna kan kommentera artiklar och delge sina åsikter i forumen.
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=218771

Jag kan hålla med honom till viss del, men ska ta del av hans krönika i sin helhet först innan jag uttalar mig på "riktigt". Det kan hända att bloggen blir mitt forum när jag återkommer i det ämnet gällande Laus kritik.

. . . . .

Dags att vara lite seriös igen.
Mat och träning väntar.



Skidpremiär och skrivande

I måndags passade jag på att utnyttja de fina skidspåren här i Sätra för första gången på år och dar. Var längesen sist med andra ord och riktigt skoj var det. Åkte mycket skidor som yngre där hemma men på senare år har det blivit väldigt sparsamt. Fotbollstränandet tar ju ganska mycket tid och kraft och förutom att det har varit ganska tama vintrar här uppe så har det funnits för lite utrymme för skidåkning rent tids- och intressemässigt för min del.

Någon riktig stjärna i spåret var man väl inte direkt men såväl jag som Noa gjorde vårt bästa och det blev ett antal kilometer avverkade för min del i alla fall. Kändes att det inte var igår man åkte direkt, slet mer på kroppen än jag hade väntat mig och fick fungera som måndagens fyspass i stället för gymmet.

Förutom träningspasset i spåren gjorde jag inte allt för mycket i måndags. Men lite pluggande blev det i alla fall och dessutom skrev jag ihop det här:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=281140

. . . . .

Det ryktas om att delar av SFG är i problem ;)

http://razheraz.blogg.se/

. . . . .

Tisdagen var tämligen lik måndagen. Ingen skidåkning visserligen men en del plugg och Svenska Fans-skrivande. Har varit ledig senaste dagarna men haft ett par examinationsuppgifter i svenskan som ska in imorgon. Klar nu så kan jobba med lite uppsatsskrivande nu (A-uppsatsen, specialpedagogiken från i höstas) och styra med lite av varje.

Milan gästar Bremen ikväll och jag plitade ner en inför-rapport igår:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=281154

Tränade fotboll igår också och var väl en hygglig träning över lag. Vårt röda gäng hade det dock ruskigt tungt under det 2x15 minuter långa spelet som vi körde. Var bittert när målen trillade in bakåt stundtals men slapp göra bort mig helt i alla fall. Godkänt men heller inte mer den här gången blir mitt eget betyg till mig själv. Nya tag ikväll och imorgon, som vanligt.

Avslutade tisdagen i sällskap med Karin och inledde onsdagen hemma hos henne innan jag återigen bänkade mig här för lite skrivande på svenskauppgiften.

Nu blir det lite mer plugg innan det är dags för träning.
Rundar därmed av för nu.


Fin helg med dig :)

Alla hjärtans dag blev den bästa tänkbara i sällskap med Karin när hon väl hade jobbat klart för dagen. Ingen av oss kände något behov av att sväva ut och styra upp något jätteseriöst firande av dagen så blev en lugn, skön hemmakväll här hos mig. Choklad, rosor, vinddruvor, tända ljus, melodifestivalen och en Wallander-film räckte långt för att göra Alla hjärtans dag-kvällen riktigt mysig och trevlig :)


Så fin bild på oss med ram och ett så gulligt kort jag fick :)

Söndagen innebar sedan vår första sovmorgon tillsammans på evigheter. Ingen skola, inget jobb eller någonting som störde morgonfriden den här gången och därmed en skön sovmorgon. Efter att vi vaknat till liv gick vi ner på stan för att möta upp Bentzer och hans Angelica för en fika. De två var i Gävle över helgen (Bentzer är ju Stockholmare numera) och det var riktigt kul att träffa dem igen. Satt på Flanörs övervåning i ett par timmar, åt grymt goda varma mackor och snackade om allt och inget. Ett bra initiativ av min gamle KBK-vän och något vi får göra om fler gånger.

Därefter blev det en riktig slappar-eftermiddag framför tv:n med Karin. Var egentligen tänkt att hon skulle plugga och jag skulle hem för att skriva klart en krönika och fixa lite, men vi fastnade med Björn Gustavsson- och Humor från TV4-dvd:erna i stället. Med andra ord blev det en myssöndag precis som under lördagskvällen och ingen av oss klagade över det :)


Tack för en underbar helg älskling <3


Solig lördag och nattsvart söndag

Ni som inte gillar att läsa om perfekt tajmade glidtacklingar, suveräna räddningar från Abbiati eller ljudet av säsongens första crossboll på Strömvallen kan sluta läsa nu - för det här blir ett rent fotbollsinlägg från helgen som gått :)



När jag slog upp ögonen i lördags morse önskade mig solen god morgon genom att lysa från en klarblå himmel och bjuda på ett härligt vinterväder. Visserligen hade termometern krupit lite väl långt ner, men solens strålar gjorde sitt för att värma upp naturen och ganska snart var det acceptabla två-tre minus i jämförelse med de elva som dagen inleddes med. Med andra ord: det var upplagt för att ta sig ut i det fina vädret och inte fastna här framför datorn.


Vad bättre fanns då att göra än att ta en härlig promenad i solen genom Boulognerskogen med destination Strömvallen för GIF:s första träningsmatch? Noa och jag begav oss iväg för att se när ett annat GIF, nämligen Sundsvall, gästade. Vi bjöds på ganska bra fotboll, strålande väder och 4-1 i hemmafavör. Helt okej lördagseftermiddag det och dessutom passade vi på att avnjuta säsongens första fotbollskorv och kaffe i pausen. Sånt som hör till :)


Visst är man säkerligen en fotbollsnörd, men det finns viss tjusning i att stå och småfrysa lite på träningsmatcher i februari och längta till seriepremiären.  



Om lördagen var en solskenshistoria fotbollsmässigt (och minst sagt i övrigt också, men mer om det i nästa inlägg) var söndagen nattsvart. Det spelades ju nämligen ett Milanoderby igår kväll och det gick långt ifrån som jag hade hoppats. Nu var man visserligen inställd på att det kunde bli förlust, Rossoneris säsong har ju varit upp och ner samtidigt som Inter har varit väldigt stabila. Men trots det känns förstås 1-2-förlusten bedrövligt tung och bitter. Särskilt som de vann på ett mål som borde varit bortdömt för hands. Nu är hoppet om ligaguld helt borta och en del av säsongen dog igår. Detta samtidigt som Milan gjorde oss supportrar stolta genom en trots allt mycket bra prestation och insats.




Jag har sammanfattat de tudelade känslorna från derbyt här för er som orkar och intresserar er för att läsa det:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=281038

Skrev även den här krönikan strax före derbyt:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=280820


Träning, fixande och trollungar med lugg

Förutom ett ganska flitigt tränande (gym i måndags, fotboll i onsdags och i torsdags, gym idag) har jag fått en del annat vettigt gjort i veckan också. Varit ledig sen i tisdags och har ingen lektion förrän på torsdag nästa vecka och har därmed haft en hel del tid för att fixa med skolarbete, Svenska Fans och liknande här hemma.

Finns en del att göra (förbereda C-uppsatsen för opponeringen i mars, skriva en A-uppsats från specialpedagogiken som jag läste i höstas och styra med svenskan) men har flutit på bra så är i ganska bra fas i alla fall. Dessutom väntar ju ett stekhet Milanoderby på söndag kväll och då blir det förstås en del extra Svenska Fans-jobb. Dels med själva skrivandet och dels med en hel del planerande och delegerande av uppgifter på redaktionen.

http://www.svenskafans.com/italien/milan/ - finns en del här för den intresserade

. . . . . .

Får räcka med såväl fotbollsrelaterat bloggande (som i inlägget nedan) som sånt här blandat skrivande för idag. Lite mer Svenska Fans-fixande väntar innan det får bli en någorlunda tidig sänggång efter ett uppvaknande i morse av klockan som ringde halv sju. Behövs nog snart lite sömn :)

. . . . . .

Till sist, sötast idag (förutom min egen trollunge då förstås, som förresten numera är grymt söt i lugg):
http://www.youtube.com/watch?v=RHnDhZiSIW8


Bäst hittills

Säsongens bästa träning hittills, sedan mitten av december när vi drog igång förberedelserna inför 2009, måste ha varit det fotbollspass som vi genomförde under torsdagskvällen. I

skallt var det, vintern gjorde sig påmind och det var inte de bästa förutsättningarna för fotboll som vi bjöds på. Men vi tog verkligen och gjorde det bästa av situationen.

Vi har börjat fila lite mer på taktiska detaljer nu, till en början gällande försvarsspelet. Något som direkt märktes av i torsdags då organisationen var riktigt bra. Detta kombinerat med högt tempo, intensitet, många tuffa närkamper och bra inställning hos samtliga gjorde att det blev en riktig kanonträning. Främst när det kom till spelövningen. Kul när det är så pass hög klass på det hela och alla verkligen går in för det till 100%. Bara att fortsätta så nu förhoppningsvis.



. . . . . .

Måste ju påpeka
att det känns lite lagom stort att ha spelat mot Rasmus Elm en gång i tiden, innan han slog igenom några år senare :)

Hyfsat mål av KFF:aren i hans "riktiga" landslagsdebut får man allt lov att säga:
http://www.youtube.com/watch?v=v4qi5Ulls_A

Minns faktiskt vårt möte mycket väl. Men tror knappast att han minns mig ;)

Vi förlorade med 3-2 med Läckeby GoIF mot hans Johansfors IF när vi var 15 (tror jag). Rasmus var en stortalang redan då och vi visste förstås vem han var. Något som gjorde att vi i det närmaste punktmarkerade honom, spelade hårt (han var en ganska liten, tanig kille då som dessutom var ett par, tre år yngre än sina motståndare) och fick bort honom ganska bra ur matchen. Kul att det trots det har gått hyggligt för honom på senare tid... ;)




Min tisdag

Den här dagen har jag hittills spenderat med saker som tagit längre tid än vad jag hade beräknat.

Bland annat skulle jag sätta ihop uppsatsen (vet att jag skrivit att den är klar, vilket den också egentligen är) till en helhet (har ju haft del för del i olika dokument på datorn) för att kunna maila in den till läraren. Räknade med att det skulle gå rätt snabbt - vilket det långt ifrån gjorde. Kanske berodde på att det allt som allt blev uppemot 65 sidor...

. . . . .

Innan jag tog mig för det var jag borta vid ICA en vända. Utanför där träffade jag, eller snarare så träffade han mig, en belgare som precis anlände med bussen från stan och såg lite vilsen ut. Han frågade om hjälp och det visade sig att han var en ny utbytesstudent, från Belgien som sagt, som skulle leta sig till Pinnmovägen 22. Då jag bor på åttan var jag förstås trevlig nog att visa honom vägen. Hjälpte honom även med att hitta sin lägenhet (vilket tog ett tag för oss) och installera sig lite smått. Hoppas han fick ett första gott intryck av Gävleborna :)

. . . . .

Längre tid än beräknat har även en del småsaker tagit. Men börjar styra upp det som var tänkt att fixas i alla fall.
Har hunnit med att skriva ihop en ny veckokrönika för Svenska Fans för att nämna något.

Läs gärna:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=279836



Plus den här som jag slängde in nyss:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=279853

. . . . .

Köpte Aftonbladet
igår och stelnade till av fasa när jag såg förstasidan. Prinsessan Madeleine syntes nämligen på bild med en cigarett i handen.
Så fasansfullt! Stoppa pressarna, vår prinsessa feströker! Är det möjligt? Kan det verkligen vara sant?!
Herrejisses, Aftonbladet... Vilken journalistik. Skaffa er ett riktigt jobb i stället.

. . . . .

Nu blir det mat följt av lite mer skrivande.
Har lite tid på mig då vi har träningsledigt ikväll. Därmed har jag inga tider att passa från framåt niosnåret då det blir Andra Avenyn med Karin som vanligt.



Gott och blandat

Resterande delen av helgen har efter fredagens festande varit väldigt lugn.

Lördagen slöades mestadels igenom utan något viktigt att notera och kvällen spenderades sedan med lite mat och fotbollstittande i sällskap av Noa. En del av kompisgänget körde en tvådagars med fest men det skippade vi utan tvivel och bänkade oss för ett par fotbollsmatcher i stället. En av dem, kvällens huvudnummer för min del, var Milan-Reggina och det var ju ingen rolig historia. 1-1 och så mycket frustration var det länge jag kände. Skrev ihop en krönika igår om Milanmatchen:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=279491

. . . . . . .

Söndagen
innebar inte heller den allt för mycket aktivitet från min sida. Lite småhandlande, krönikerande som sagt och återigen en del fotbollstittande (Tottenham-Arsenal stod på menyn här hemma med några kompisar) spenderades eftermiddagen med.

Kvällen slöades också bort med Beck-tittande och mysande med Karin  här innan vi gav oss ut i den just nu fruktansvärda kylan bara för att några minuter senare tacksamt nog kunna krypa ner varmt hemma hos henne.
Upp vid åtta sen idag, den här gången för att jag skulle till skolan, men hade gärna legat kvar i värmen :)

. . . . . . .

Har förresten
lagt in ett fåtal bilder från barnkalaset förra helgen som jag utlovade. De finns här under den 1:a februari.

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html


Några smakprov...

Karin och jag



Jonas (Karins lillebror), jag och en av småkusinerna

. . . . . . .

Gymmet nu.
På återseende.



SFG friday night

Efter att ha slitit färdigt med uppsatsen under fredagseftermiddagen var planerna för resten av dagen oklara tills det uppdagades att SFG hade planer på att sammanstråla under kvällen. Då samtliga av de jag kan kalla nära vänner här i närheten verkade ha tankar på att vara med så kändes det lika bra att unna sig en festkväll då ensamheten annars skulle slå till för mig framåt aftonen.

Var vi skulle vara någonstans visade sig dock vara lite mer oklart att döma av min och Raz msn-konversation under eftermiddagen.
Raz: "Vi skulle tydligen inte vara hos Mange som jag sa förut"
Jag: "Jaså? Inte?"
Raz: "Nej... Eller, han visste i alla fall inte om det"  :)

Mange brukar vi annars boka in oss hos titt som tätt men nu tackade "Tysken" nej till att stå för lokalen den här gången. Något som inte gjorde något då jag, Gson, Mange, Noa, Raz och Jonas slöt upp i en stabil samling hemma hos Raz till slut. Från en mycket rolig, trevlig och underhållande förfest finns en hel del bilder här:

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html
 - kika under 6:e februari om ni vill se oss

Senare drog vi vidare till Midgård (studentkorridorerna intill högskolan) en runda men där var det inget vidare drag och det var därför roligare att bege sig mot stan strax före midnatt. Sprang på Jocke inne vid centrum (en så liten kille borde varit hemma och sovit vid den tiden :P) och tjatade med honom en bra stund. Därefter stod jag i valet och kvalet om jag skulle hänga på grabbgänget till Heartbreak eller gå in på Hangloose till Karin och hennes kompisar. Valet föll på det sistnämnda och det blev en rolig, mysig kväll där med henne :)

Sammanfattningsvis går det inte att säga annat än att fredagskvällen blev helt perfekt.
Var bara att vara nöjd när det var dags att krypa ner i en varm, mjuk säng trots vetskapen om att klockan skulle ringa åtta på lördagsmorgonen :)




K - L - A - R

Yeeeeeeeees, äntligen!
Jag är klar med den här förbannade uppsatsen! :)

Efter många veckors slit och runt 40, kanske till och med 50, sidors skrivande så är jag nu färdig med min uppsats i medie- och kommunikationsvetenskap C. Ska bara sätta ihop alla sidor till en helhet också men inte ett ord mer har jag tänkt att skriva.

Visserligen kanske opponeringen innebär en rejäl sågning av den och en del merarbete, men nu ska jag bara vara nöjd med mig själv fram till den 18:e då domen kommer.

. . . . .

Helt tom i huvudet efter ytterligare en dag framför skärmen.
Snacka om att det blir skönt med ett pass på gymmet nu.



Backkollega till Sätra

Så var han då äntligen klar för spel i IK Sätra, killen som jag råkade tackla sönder förra veckan:
Joakim "Jocke" Ögren, välkommen som min nya backkollega :)

Jocke kommer bli ett väkommet tillskott. Bra vänsterfot, ganska tuff trots att han är småxäxt och med bra speluppfattning. Han kommer göra mycket nytta till vänster i backlinjen.



Han ser kaxig ut här men han är en snäll kille innerst inne ;)

. . . . . .

I övrigt är det inte mycket nytt att notera. Gårdagen innebar skola och en seg lektion. Blev så seg av den att jag passade på att sova en stund när jag kom hem :)

Därefter tränade vi och lyckligtvis gick det klart bättre än i onsdags. Hela vårt lag hade en bra kväll och under den 2x15 minuter långa spelövningen som avslutade träningen lyckades vi hålla nollan. Gott framförallt för oss i backlinjen det. Kul också att se det blåa lagets frustration över uteblivna mål och brutna anfallsförsök :)


Flitig vecka hittills

Tre dagar har redan gått av den här veckan och jag har faktiskt varit ganska flitig. I måndags var det skola några timmar och även om jag inte direkt förtog mig så var jag i alla fall där. Och efter de timmarna på högskolan drog jag till gymmet här i Sätra och körde ett ganska bra pass. Dessutom blev det lite Svenska Fans-fixande, så ganska nöjd med min egen arbetsinsats kunde jag vara när måndagen väl var till ända.

I tisdags jobbade jag på ordentligt med min C-uppsats i mediekursen, ni vet den från i höstas. Efter ett antal timmars skrivande och jobbande med den kom fotbollsträningen som en befriande friskhets-stund. Skönt att äntligen komma ut från lägenheten och få röra lite på sig efter att ha suttit inne hela dagen.

Träningen gick ganska fint också såväl för egen del som för de flesta av lagkamraterna. Ett både roligt och ganska jobbigt pass genomförde vi och självförtroendet fortsätter att växa vilket förstås känns positivt. Mittback återigen och stod för en del fina sista sekunden-brytningar i alla fall.

Efter träningen blev det myskväll här hemma i lägenheten med Karin. Vi passade på att kika på Andra Avenyn som vanligt och en Wallander-film innan det var dags att krypa ner och sova för dagen. Ganska tidigt uppvaknande idag, skola för hennes del ju, men det var det förstås värt.

Dessutom gjorde den tidiga morgonen att jag i hygglig tid, trots en del FM-spelande och slöande inledningsvis, kom igång med min roliga uppsats... Man har minst sagt vant sig vid att nöta på med den vid det här laget. Men nu är jag snart, snart äntligen klar. Bara några få sidor till, är väl upp i runt 40 nu tror jag. På fredag ska den fullbordas, sen ska jag inte nämna nåt mer om den här förrän opponeringen och betygsättningen är över.

Träning ikväll igen var det med. Frivillig sådan men dök ett ganska hyfsat antal Sätraspelare för ett nytt bollpass på Träffens konstgräs. Om tisdagsträningen gick riktigt bra så var kvällens insats snarare motsatsen. Bara att ta nya tag till morgondagens träning och får väl trösta mig med att jag långt ifrån var ensam om ha en kväll där lyckade prestationer varvades med rejäla misstag. Många hade en dålig dag om man säger så.



Dags att tacka för idag och blicka fram mot torsdagen tror jag.
Godnatt!


Barnkalas

Det blev en riktigt bra avslutning på en över lag väldigt lyckad helg. Efter en slö inledning på söndagen väntades det barnkalas. Inte varje dag man är på det :)

Var med Karin och fick träffa delar av hennes släkt då det var 2-årskalas för en av hennes kusiner ute i Skutskär. Var full fart med flera småttingar som for runt och det var riktigt trevligt att få vara med och träffa lite annat folk med anknytning till Nilssonsläkten.

Massa kakor, kladdkaka och tårta bjöds det på också så inte direkt så att man var hungrig när vi begav oss hemåt :)

Förhoppningsvis dyker det upp lite bilder antingen här eller på bilddagboken från kalaset också när min kära flickvän har fått lite fart och laddat in dem.

. . . . . .

Söndagen och hela helgen avslutades hos Noa med Lazio-Milan. Blev ju ett klockrent slut på helgen det då Milan vann tämligen enkelt med 3-0 och därmed hakar på Inter i tabelltoppen. Sex poäng upp nu och hoppet lever i alla fall.

Passade på att skriva ihop det här för Svenska Fans efter matchen också:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=278411 - spelarbedömningar

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=278493 - veckokrönika

Dagens lika som bär



Kelso,                                 De Ceglie,
That's 70's Show?          vänsterback i Juventus?

RSS 2.0