Måndagsreflektioner

Den här veckan startade med uppstigning strax före klockan sex och pendlande till Kristianstad för ett par mindre spännande föreläsningar. Kvantitativ respektive kvalitativ metod stod på schemat idag och det var inför vårt uppsatsskrivande som vi skulle få en del tips. Vi slutade glädjande nog före halv ett och därmed var jag hemma i bra tid här i Helsingborg igen.


Det är långt ifrån roligt att pendla men det är trots allt en klart godtagbar lösning. Direkttåg och dessutom buss direkt från stationen till högskolan gör det ganska smidigt och enkelt. Dessutom gör datorn mig sällskap och då går resorna tämligen snabbt.

Högskolan i Kristianstad är dock inte mycket att skryta med. Själv kursen och upplägget på den verkar okej men ser man till själva skolan vore det synd att säga att den är något att hänga i granen. Visserligen är det gamla regementet på ett sätt småtrevligt och jag trivs visserligen ofta med småskalighet, men nog kunde man önska lite mer när det gäller skolmiljö i form av en fin kafeteria, utrymmen där man kan sitta och göra grupparbeten och så vidare.


Jag brukar allt som oftast vara väldigt positiv här i bloggen, åtminstone när det handlar om det nyblivna sambolivet och kärleken. Nog har jag fog för att vara väldigt positiv angående det också, utan tvivel, men kanske försvinner trovärdigheten lite efterhand om jag bara nämner allt som är bra. Visst har det varit en omställning att flytta ihop och visst tjafsar vi med varandra en del också som alla andra par, något som kanske är bäst att klargöra så att jag inte låter överpositiv. De två inledande veckorna här har varit tålamods- och humörsprövande för oss båda, men trots allt helt underbara också :)


Nu får det nog vara färdigskrivet för idag. Lite slöande i soffan till innan det är läggdags väntar och glädjande nog är jag ledig till nästa tisdag nu. Riktigt skönt schema med andra ord även om det de kommande dagarna får bli en hel del hemmapluggande. Det tar jag dock gärna jämfört med att behöva gå upp okristligt tidigt och sätta mig på ett tåg. Så plugg imorgon och eventuellt, men bara eventuellt, sjösättande av ett nytt bloggprojekt som jag är sugen på.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0