Ändrade planer

Så sitter man här då med en kopp nybryggt starkt kaffe framför sig och inhämtar de första intrycken som denna lördag för med sig. Inget speciellt så här långt, men lugnet och stillheten kan på något sätt också vara givande i sig. Och en kopp starkt kaffe sitter ju heller aldrig fel.

Helgens planerar har ändrats en del då vår inplanerade match idag Uppsalalaget Vindhemspojkarna blev inställd då de hade drabbats av en mängd skador och hade problem med att få ihop folk. Däremot spelar vi nu i stället imorgon, hemma på Korsnäsvallen 15.00 mot seriekonkurrenten Överhärde IK.

. . . . . . . .

Ren tur då att jag till slut bestämde mig för att tacka nej till Södergrens erbjudande om att hänga med ner till Stockholm för den allsvenska premiären. Hade varit drygt att ha bokat biljett till den och på så sätt antingen gå miste om pengarna eller få finna sig i att missa en KBK-träningsmatch.

Matchflytten innebär också att det blir en hellugn lördag. Kunde det mycket väl ha blivit oavsett, men nu försvann alla eventuella planer på att hänga med ut ikväll. Ren principsak tycker jag, att man inte festar eller så kvällen före match. Och jag tänker hålla på mina principer. Vad jag i stället spenderar kvällen med återstår att se.

. . . . . . . .

Gårdagskvällen, för att backa lite bakåt i tiden (klockan ska ju dras framåt i natt, blir intressant att se hur många i laget som missat det och kommer sent till samlingen imorgon), innehöll ett lättare träningspass med laget. Inte den bästa eller roligaste tiden, 20.00, en fredagskväll men om man inte har något bättre för sig, som jag igår, så funkar det. Blev en uppsluppen och rolig träning som innehöll doppboll, småmålsspel och straffskytte. Alla mål räknades sedan samman (vi hade samma två lag hela tiden) så tävlingsmomentet gjorde förstås det hela mer prestigefyllt. Givetvis tog vi i röda laget hem segern till slut, trots mygel gång på gång (framförallt under doppbollsmatchen...) från motståndarnas sida :)

. . . . . . . .

Fredagen gick för övrigt lite i irritiationens och frustrationens tecken, även om jag fick en del nytta gjord här hemma. Så var nog bra att springa av sig lite och komma iväg några timmar på kvällen.

. . . . . . . .

Inte mycket mer att berätta just nu. Men kan inte undanhålla er informationen om att Noa gick och kastade frallor runt sig på ICA igår. Tur att man inte är den som skäms över sina vänner, för igår var annars ett bra läge att göra det :)

. . . . . . . .

Var längesen jag kände mig så ensam en fredagskväll som igår efter träningen. Hamnade framför datorn efter duschen strax före elva och här blev jag kvar. Hade ingenting att göra och inget sällskap fanns så långt ögat nådde.

Men då dök ett, som det skulle visa sig, väldigt bra tidsfördriv upp då den allra mest nämnda här i bloggen (Brännström) uppenbarade sig på msn. Efter en del fotbollsrelaterat snack (gick före träningen igår förresten ut med att jag skulle tunnla honom, men vi fick samarbeta på samma vinnande lag i stället) utmanade han mig på minröjningsspelet och med det som högsta prioritet fastnade vi framför datorn fram till 02.20 i natt :)

Måste tillägga att han hade ett makalöst flyt den där Brännström. Hur förklarar man annars Brännström-Affe 6-1?

image35


Dags att klä på sig och bege sig mot dagens stora händelse (kanske var att överdriva lite i och för sig). Redan omtala Noa debuterar i IK Sätra-tröjan (första klubben som jag tränade med här i Gävle, om ni undrade...) borta på Träffen nu vid 11.00. Måste ses!


Back in business

Går för lång tid mellan gångerna som jag skriver här, vilket gör att inläggen blir alldeles för långa. Ska göra mitt bästa för att bättra mig, så får vi se hur det går.

Hursomhelst är jag tillbaka i Gävle efter en påskhelg hemma i Småland. Skönt att komma hem (eller hemhem kanske jag ska skriva, Gävle känns verkligen också som mitt riktiga hem nu) några dagar även om man förstås hade önskat sig bättre väder. En massa snö och ett vinterlandskap var knappast vad jag hade förväntat mig. Som tur var sken solen under några dagar i alla fall så det blev läge för några sköna långpromenader i hemtrakterna.

image30

Den mesta tiden spenderades hemma med mamma och pappa. Gäller ju att passa på att bli så bortskämd som det bara går :) Vilket inte är några problem alls när man väl är på plats i Smålandsskogarna under några dagar. Blev god mat i massor, mycket fotboll framför tv:n med pappa som ihärdig diskussionspartner och välförtjänt (okej, där kanske jag ljög lite) slappande i allmänhet. Lugnt och skönt att vara hemma helt enkelt.

Hade hoppats få göra ett träningspass med NIK men snön förstörde den möjligheten. Hade varit kul att få se vad NIK:s skyttekung och Kalmargrillens hamburgerstekare nummer 1, Bojan Dinic (bilden), egentligen menade med "du ska få korvgubbe nästa gång du tränar med oss" när vi tjabbade inför Arsenal-Milan tidigare i vintras :)

Men han i alla fall med att se Bojan stänka dit två mål och fixa en straff när NIK spelade 4-4 mot Timmernabben i måndags. Kul att träffa gänget igen och få se mitt gamla kära NIK spela match på nytt. Mackan kom för övrigt med en skön fråga till domaren, när hon sa till samtliga oss intill NIK-bänken att sätta oss ner när det var lite väl högljudda protester (klart välbefogade sådana dock, för den kvinnliga rättsskiparen var verkligen inte bra) från NIK-håll i andra halvek.
"Men domaren, skriker man mindre om man sitter ner då?"  


image32

Stjärna, KG-boss och Arsenal-supporter: Bojan #7


Sju timmars tågresa upp i tisdags var inte allt för uppmuntrande. Upp kvart i fem, tåget gick tio i sex och en skrikande unge (oväntat...) lyckades så när hålla mig vaken. Men lyckades som tur var somna och fick 1,5 timmes välbehövlig sömn innan jag blev väckt av en man som ha platsen bredvid mig. Jag som lagt mig så skönt vaknade snabbt till liv och fick finna mig i att sitta upp resten av resan. Mannen som väckte mig hade för övrigt snott Mange Berglunds röst (en av mina NIK-vänner, mitt gamla gängs lagkapten för upplysningens skull). Nästan kusligt lik röst hade han :)

Inte mycket vettigt här uppe sen i tisdags. Skola igår och dessutom träning på kvällen, det enda vettiga jag gjort i veckan. Skönt att springa ur sig förkylningen (som egentligen borde stoppat mig från att träna...) på ett riktigt tungt fyspass. Var nog bra för kroppen det efter all god mat som mamma serverade.

Nu väntar man mest på helgen som stundar. Match på lördag och eventuellt utflyttningsfest för Olof, vår gamle KBK-kamrat, som flyttar till Stockholm för jobb nu. Söndag blir det antingen lugnt hemma eller så följer jag med Södergren ner till Stockholm för att kika på AIK-Kalmar FF i den allsvenska premiären. Vad det blir återstår att se.

. . . . . . .

Lite bilder från påskhelgen i Småland hittar ni för övrigt här (om någon skulle vara intresserad).
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html

. . . . . . .

Nu dags för NHL: Boston-Toronto. Fick en Boston-keps av pappa när jag var liten, samlade på Boston-spelare på samlarkorten och gillar de gulsvarta NIK-inspirerade färgerna :)

. . . . . . .

Over and out.

Bortskämd

Då var man på plats i barndomshemmet sen drygt ett dygn tillbaka då. Upp klockan fem igår morse, tåget gick från stationen vid sex och därefter väntade ett antal timmar att spendera i en tågkupé. Först ner till Stockholm, lugnaste biten då alla som var med var trötta. Fanns de som tydligen hade åkt hela natten, från Kiruna. En rolig resa det. Bekantade mig lite smått med ett par av medresenärerna, en från Skellefteå och en från Umeå. Den sistnämnda hon skulle vidare från Stockholm mot Oslo och därmed åka tåg i sammanlagt drygt 20 timmar, jag som tycker sex-sju timmar är drygt...
 
Från Stockholm sen via Alvesta hem till Kalmar. Gick smärtfritt får jag lov att säga. Tur man skulle byta i Alvesta, för en liten unge spydde en bit från mig strax före den stationen. Skönt att man slapp sitta kvar i samma vagn... Inte mycket intressant på tågresan som helhet heller. Sällan man träffar nåt roligt folk tycker jag, men så länge man slipper störa sig nämnvärt på någon är det väl bra. Så resonerar åtminstone jag. Klarade mig undan skrikiga jobbiga ungar i princip hela resan och kunde ganska nöjd kliva av i ett Kalmar som välkomnade mig med en härlig snöstorm.


Kul väder man kommer hem till. Snöstorm i mitten av mars, totalt väderkaos och inget kul att göra. Men ska inte klaga. För det är ju inte lite bortskämd jag blir under de här dagarna, något som aldrig är fel. Massa god mat, slöande framför tv:n med pappa som debattpartner när det gäller fotbollen och kläderna tvättade :)

I övrigt händer inte mycket här. Men hade i alla fall äran att träffa Mackan igår och äntligen damma av pingislirandet igen. Gick visserligen åt helvete, men en del av spelet fanns kvar där trots att det blev förlust i fyra raka mot nyblivne klubbmästaren. Alltid kul att träffa honom och tjata lite med. Inga vettiga samtalsämnen vi har direkt, men kul det har vi :)

"Med en yxa i bakhuvudet förstår man inte så mycket, som vi säger"

Månadens fråga: Var är macken? En fråga som varit aktuell men inte fått något svar ända sedan vi var på Åland för två veckor sedan. Har du sett den än Koller? :)

Dagens fundering: Kan man säga att man halkar om man har skridskor på sig? Eller vad kallar man det då?

Dagens irritationsobjekt: Snön. Bort med eländet, snälla.

Dagens i-landsproblem: Att pappa lyckades bryta av vinöppnaren :)


Dagens lika som bär är lätt Lill-Erik i Bert och Tottenhams Jamie O'Hara. Hittade tyvärr ingen bild på den förstnämnde, men de flesta minns väl hur den stjärnan ser ut :) O'Hara är faktiskt riktigt lik, kanske inte en tvilling på den högra bilden här nere men om ni mot förmodan hade bänkat er framför Tottenham-Portsmouth idag så hade ni delat min åsik.

image28   image29

Tillbaka till Inter-Juventus och en kopp kaffe till nu.
Tack och hej för idag.


Mot Smålandsskogarna

Då sitter man här och bittert konstaterar att det här nyckfulla vårvädret (eller vinter snarare) har satt stopp för spel på Korsnäsvallen ikväll. Med andra ord är huvudanledningen, alltså kvällens numera inställda match mellan KBK och Skutskär, till att jag stannade kvar några extra dagar här uppe i Gävle innan påsken borta.

Men ska inte klaga allt för mycket. Har faktiskt fått lite vettigt gjort ändå. Tvätta till exempel, behöver man ju göra ibland, och fixa med lite sånt. Dessutom var dagens lunch i sällskap med Olof, Södergren och Brännström ett mycket bra tidsfördriv. Och så ville jag förstås träffa en viss Marockofarare en sista gång innan du begav dig till varmare breddgrader. Inte det minsta avundsjuk, inte alls. Vad är Marocko mot Kalmar? ;)

Lunch och kaffe med den ovannämnda trion under eftermiddagen idag alltså följt av ett besök på stationen för att plocka ut biljetten som ska ta mig hemåt med tåget imorgon. Kul att åka klockan 06.00 och sådär fruktansvärt überkul att vänta 2,5 timme i Stockholm. Tar runt fyra timmar att flyga till Marocko, och jag ska sitta på ett tåg i sju timmar för att ta mig till Kalmar... Men blir i alla fall ganska skönt att komma hem några dagar. Det som är det positiva med att vara hemma i Småland så sällan numera, att det verkligen blir något speciellt de gånger man väl är där. Trivs dessutom som fisken i vattnet med allting här uppe nu, så det blir roligt även att åka tillbaka. Förut kändes det som att man verkligen åkte hem när det var dags att bege sig söderut, men nu är det här verkligen hemma också. Skönt det :)

Inställd träning igår och en löparrunda med tunga ben för min del i stället. Därefter ett par mysiga timmar följt av lite fotbollstittande. Stryk för Milan på nytt och man känner sig i det närmaste avtrubbad, har knappt energi att ens bli arg över förlusterna längre. Motivationen för att skriva om eländet på Svenska Fans är väl inte direkt överdrivet hög heller för tillfället, men blir väl bättre med tiden. Kanske blir lite förändringar för min del på den sidan också, men det återkommer jag till...

Avslutade fotbollstittandet med att se andra halvlek av Lazio-Roma. Egentligen borde mitt Milanhjärta ha gjort så att jag höll på Roma stenhårt, för att Inter inte ska vinna ligan. Men på något sätt har jag ofta en förkärlek för Lazio just i Romderbyna. Vet inte varför, men att de har mindre namnkunnigt lag och är lite underdogs i de matcherna numera gör kanske sitt till. Ledesma var förresten äckligt bra på mittfältet, bara en sån sak :)

Uppvaknandet idag var för övrigt klart roligare än gårdagens. Strålande solsken och hopp om att matchen skulle bli av trots allt. Men som jag nämnde igår, man ska aldrig börja tänka positivt för då är det solklart (som det var i morse...) att det inom kort kommer att gå åt helvete. Upp som en sol, ner som en pannkaka och hockeyslutspelet framför tv:n ikväll i stället för fotbollslirande.


Känner att det börjar bli dags att runda av för idag. Promenad med Mange snart och en slöarkväll innan det blir uppstigning tidigt imorgon. Låt nu bara Gud välsigna mig från skrikiga, jobbiga ungar på tåget och åtminstone ge mig en lugn hemresa. Det kan jag väl åtminstone vara värd?

Dagens plus är för övrigt helt klart de Simple Plan-låtar som Brännström skickade förut. Bra musiksmak den killen har faktiskt. Det tackar vi för! Dagens minus i sin tur är förstås den här vedervärdiga snön. Kul att höra att det är samma bedrövliga väder hemma. Hade ju känts lite roligare att åka tåg imorgon med vetskapen om att man färdades mot våren. Men icke. Snöar det i Marocko också måntro? ;)


(Det var) solsken

Jo faktiskt, vädergudarna som jag önskade en smärtsam död åt tidigare idag har åtminstone tillfälligt tänkt om och bjuder på lite solsken. Bara för att jag skriver det nu så kommer det väl säkerligen börja snöa utav bara helvete inom kort, för det är ju så det funkar. Så fort man börjar känna sig nöjd med något så väntar en motgång runt hörnet. Lagen om alltings jävlighet, som Södergren och gubben som satt vid bordet intill oss på Cappucino senast brukar säga...

Hursomhelst, just nu skiner solen och man får väl vara nöjd över det lilla. Träningen ikväll dock inställd på grund av all eländig snö, känns ju lagom roligt med tanke på att trots allt är den 19:e mars. Ska inte vara snö nu :S Bara att hoppas att det inte kommer mer imorgon, utan att vi kan matcha mot Skutskärs IF på Korsnäsvallen 18.00.

Men nu snöar det lite igen... Ingen skräll direkt.

Lägger vädret åt sidan en stund och fokuserar på att sammanfatta veckan hittills.

. . . . . . . . . . . .

Avslutade förra veckan med att slappa efter matchen i trevligt sällskap till Andra Avenyn, Parlamentet och Wallander. En riktigt bra avslutning på en över lag lyckad helg, absolut. Och blev en fin start på den här veckan också :)

Motivationen över att stiga upp och ta sig till skolan var inte direkt hög (det är den aldrig nu för tiden) men blev en ganska intressant dag på Hig faktiskt. Skönt på ett sätt att känna att man för en gång skull faktiskt gör lite nytta. Bra för självkänslan på något vis.

Träning sen på kvällen och det blev en riktigt bra sådan. Högt tempo, tanke i spelet, mycket närkamper och fina intentioner. Det tar sig, sa mordbrännarn... Kan nog bli riktigt lyckat det här, känns åtminstone lovande för oss just nu. Gick över förväntan för egen del också så kan inte vara annat än nöjd med det jag har presterat i fotbollsväg hittills den här veckan. Kul med högerbacksspel på måndagsträningen, en rolig position det. Synd bara att mitt rungande ribbskott in gick en decimeter lägre, då hade jag varit ytterligare ett mål före Brännström i vår interna skytteliga... :)

Kunde mycket väl ha kvitterat till 1-1 i matchsammanhang om nämnde Brännström släppt bollen i sidled till mig när jag fyllde på från min högerbacksplats i slutminuterna i söndags. Men icke, förgäves skrek man för att få en passning. Han har allt fått lite storhets sedan han fick börja spela innermittfältare ;)

. . . . . . . . . . . . . .

image27En kille med mindre bra koll ser ni för övrigt här. Per "Perra" Johansson har kanske inte alla hästar i stallet, åtminstone inte när det gäller att ha koll på tider :) Han började med att ringa 20 över elva i lördags för att fråga om han kunde åka med oss till samlingen. Grejen var bara att vi redan var på väg, för samlingen var 11.30. "Perra" trodde den var 13.30... Full koll hade han inte direkt i måndags heller. Vi stannar till utanför hans lägenhet, väntar, ingen kommer ut, jag går in och ringer på.
"Men hej, kommer du förbi?"
"Ja, ska du med eller?"
"Eh, vadå? Jag var på väg in i duschen"
"Ska du inte träna då?"
"Va fan, ja just det, det är ju träning nu..."

Två minuter senare satt vi trots allt i Manges bil och var på väg mot träningen. Starkt jobbat, "Perra" :)




. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Skola i tisdags igen, inte ofta numera som man går två dagar i rad, och det var faktiskt hyfsat intressant igen. Sprang på "Perra" i matsalen med så fick tjabba lite med honom igen, alltid givande :) Snart igenom första kursen som ingår i AU2 också, värdegrundskursen. Ledarskap kommer nästa att handla om och det är något som intresserar mig, så kanske kommer att kännas ganska vettigt det också.

"Perra", för att fortsätta tjata om honom, är värdelös på tider men en världsmästare när det gäller att tänka i metaforer, beskriva saker i bilder och använda liknelser. När han tyckte att Christian varit ganska kass i lördags uttryckte "Perra" det med orden "du var så kall idag så att man kunde tro att det var du som byggde ishotellet i Jukasjärvi", "hon ser ut som en penna som man har satt dit en flörtkula på" sa han om Charlotte Perrellis utseende och mig liknade han vid en kexchoklad (!) när jag klagade lite över en smäll jag åkte på i söndagens match.
"Äsch, du är klen. Du är som en kexhoklad, hård på utsidan men på insidan är du mjuk och smulas sönder."

Mycket kan kanske sägas om mig, men "Perra" var nog den första som använde sig av en sån liknelse :)

. . . . . . . . . . .

Solen tittar fram igen faktiskt. Får bli en löparrunda runt Sätra nu innan det är dags för lite mat. Slutar därmed för idag. Har en riktig idolbild på Brännström, som jag fick tag i nyss, som kan vara på sin plats att slänga in här senare. Framförallt eftersom han inte vill det. Kanske dyker upp vid ett annat tillfälle :)


Död åt vädergudarna

Hur less blir man inte när man slår upp ögonen runt åttasnåret på onsdagsmorgonen och tittar ut. Snö, snö och åter snö. Än värre skulle det bli under förmiddagen då någon där upp tydligen ansåg att vi behövde ännu mer vit, blöt, äcklig sörja och slängde ner några lass till med eländet. Fruktansvärt frustrerande och drygt, men vad gör man åt det? Håller sig inne, lyssnar på bra musik och försöker fördriva tiden så gott man kan är mitt svar.

En tidsfördrivande aktivitet som man kan syssla med är att blogga. Kände att det var dags då jag insåg att jag inte hade skrivit något här sen Ålandssammanfattningen. Har i och för sig inte hänt så värst mycket av något större värde, men tänker ändå rapportera lite från den Alfredssonska vardagen för er. Blir ett inlägg om föregående vecka och ett om den pågående.

Efter att ha återvänt från Åland väntade en veckas praktik på Borgarskolan. Trivs ypperligt där med såväl elever som lärare och hade gärna haft en längre praktik än fem ynka dagar. Skillnad i höstas då vi hade sex långa veckor. Hann inte med att göra så mycket under den här veckan men var ändå kul att vara tillbaka igen. Blir ytterligare en vecka senare i vår och den ser jag fram emot den också. Finns mycket bra folk på Borgis. Tekniker-Peter är helt överlägsen, medie-Göran är en stjärna och så ska vi förstås inte glömma fotolärar-Per som bara glider runt och skapar en go stämning.

Måste ha gjort ett hyfsat intryck på en del av eleverna för blev faktiskt bjuden på fika av ett riktigt stjärngäng i en av klasserna jag har haft. En bloggar-kollega och hans följeslagare utgjorde ett stabilt sällskap i kafeterian och var generösa nog att låta läraren slippa betala (trots att jag inte sätter några betyg åt dem...).


Fotbollsmässigt stod två träningar och två matcher på schemat. Måndagsträningen var ingen höjdare direkt, men berodde väl mest på sega ben sedan resan. Onsdagspasset var sedan klasser bättre och det börjar se riktigt lovande ut faktiskt. På hemvägen körde vi förbi ett gäng "finare" människor. En del pälsar och dyra handväskor skymtade förbi, var på Per klockrent konstaterade:
"Det måste ha varit något i Gasklockorna. Societeten är ute och går."

Per "Perra" Johansson har för övrigt börjat blogga även han och jag har lovat att göra lite reklam för hans blogg.
http://endoftheline.blogg.se/ - kika in där!
"Internets sista hållplats. När man har gjort allt som man kan göra på nätet, först då kanske man läser min blogg", för att citera.

Två matcher som sagt och de blev en bra avslutning på veckan. Den första spelades på Korsnäsvallen under lördagen. KBK vs Tierps IF slutade med en 1-0-seger för KBK vilket förstås var positivt. Spelmässigt såg det hyfsat ut, fanns en del att förbättra samtidigt som en del detaljer såg riktigt bra ut. Skönt i alla fall att få vinna med 1-0. Första segern under försäsongen hittills och dessutom aldrig fel, framförallt för oss defensiva spelare, att hålla nollan. Segerskytt blev Basse fint framspelad av Wirtz i den första halvleken. Själv kom jag in med 35 minuter kvar som vänsterback och jag tycker faktiskt att det gick riktigt fint. Inga direkta misstag och en del offensiva initiativ gör att betyget åtminstone blir godkänt. Glänste hos oss gjorde Admir, fyrans bästa mittfältare kan jag redan nu utlova, och inte ens en straffmiss drar ner betyget :) Wirtz också väldigt pigg så länge han orkade.

Efter matchen drog jag och "Perra" till Strömvallen för att bevittna Brynäs-Norrtälje. Inte världens mest upphetsande match men likväl lite livefotboll. Sällan fel det, även om det mot slutet började bli ganska kallt. Fick dessutom försvara mig så gott jag kunde mot Pers påhopp gällande min dialekt. Jäklar vad kaxig han blev helt plötsligt sedan hans sambo Emma gjort oss sällskap... :)

Jag tjabbade tillbaka ganska ordentligt men vi beslöt oss ändå för att vara vänner och käka tillsammans på Buddys efter matchen. Riktigt gott det och ett lyckat sätt att avrunda en ganska framgångsrik dag, en dag som jag sedan avlutade i min ensamhet (skönt det faktiskt) med lite godis, fotboll och melodifestival. Trött som få somnade jag tidigt.

Söndagen bjöd också på match och den här gången var det Hedesunda IF som gästade vallen och fick se sig besegrade. Ingen riktig värdemätare men ändå skönt att se att allt fler bitar faller på plats, så kan 4-0-segern (1-0) sammanfattas. Spelade första 45 som vänsterback och återigen flöt det på helt okej. Därefter blev det en kall väntan på slutsignalen på bänken, men fick sista tio som högerback också. Det inhoppet hann man förstås inte uträtta så mycket under, men var ändå skoj att spela några minuter som högerback också. Trivs ju bäst där, även om vänsterkanten börjar bli allt mer inbjudande. Jim var matchens lirare i KBK med sina tre mål och framspelningen till det fjärde (som Serhat gjorde). Själv bidrog man inte så värst mycket framåt men var ändå inne på tre av målen framåt. Synbar positiv effekt när jag byttes in igen sista tio med andra ord, eftersom vi då gick från 2-0 till 4-0... ;)


image26



Åland med KBK dag 2

Fortsättning följer här på vår Ålandstripp...

image18

"Perra" gjorde sitt bästa för att vara lite finare, lite bättre än oss andra. Liggunderlagen som vi fick låna på plats dög inte åt herr Johansson som i stället hade förberett sig på bästa sätt genom att ta med en tältsäng. Som sagt: lite finare, lite bättre :)


Starten på dag 2 
Väckningen var planerad till klockan nio egentligen men Johnny, vår huvudtränare, slog upp sina ögon först runt kvart i tio. Därmed blev det en skön och välförtjänt (för vissa) sovmorgon. Frukost, slöande och lite snack med Johnny (bilden, till vänster och "Stolpen", sportchefen, till höger) för "Perra" och mig (borde föreslagit att vi ska klunsa om vem av oss som ska inta högerbacksplatsen, brukar vinna i kluns...) blev det innan vi som intagit konferensrummet åkte på köksstädningen. Ganska simpel var den och vi behövde knappast slita ut oss.

image19

Innan det var dags att på allvar börja fokusera på dagens huvuduppgift, alltså mötet med Jomala IK (förutom att lyckas med att få hem Den vita missilen rullandes till Gävle), spelades en internmatch inne i sporthallen. Nya KBK:are mot oss gamla, med andra ord mycket prestige och stolthet på spel även om det förstås var lite ploj över arrangemanget. Givetvis visade vi med KBK-rutin vilka som fortfarande bestämmer i truppen och vann komfortabelt med 13-12. Var egentligen aldrig något snack om saken, om ni trodde annat. Ledde hela matchen och var aldrig hotade skulle jag säga :)


Match numero due
Därefter städade vi upp, plockade ihop och tackade för oss. Avfärd mot IFK Mariehamns Wiklöf Holding Arena (vi fick dock nöja oss med grusplanen) för möte med det lokala laget Jomala IK. En ny tungsprungen plan mot ett fysiskt tufft motstånd väntade och det kändes lite osäkert kring var vi stod inför matchen.

Elvan för dagen såg hursomhelst ut så här:
Bentzer - Mirza, Olof, Valle, Affe - Enes, Södergren, Mange, Wirtz, Arash - Shimal.

Vänsterback alltså för min del och förhoppningsvis finns chansen att spela sig in där. Eller finns gör den ju, gäller bara att ta den nu. 

Vi inledde lite tveksamt och ålänningarna, ganska storvuxna och tuffa, hade ett visst spelövertag till en början. De tog också ledningen då ett inlägg seglade in bakom Bentzer, men vi spelade upp oss under halvlekens gång. Mange passade bra in i rollen som offensiv mittfältare/släpande forward och serverade Shimal flertalet fina bollar. Tyvärr brände vårt nyförvärv allt som gick att bränna och i stället för ledning med några mål gick vi till pausvila i underläge med 0-1.

Hettade till rejält i slutet av första halvlek gjorde det då en av Jomala-spelarna mindre intelligent hävde ur sig en rasistisk kommentar mot en av våra spelare. Den som tände till mest då var helvevrade Bentzer som förklarade ett och annat för den ohyfsade ålänningen :)

Efter paus såg det stundtals riktigt bra ut för vår del. Brännström kom in i mitten av första halvlek och tog tag i mittfältet, tillsammans med Wirtz så länge han orkade, och vi tog över allt mer. Ålänningarna skapade knappt en enda riktig chans samtidigt som vi kunde gjort fler mål än det som inbytte Basse stod för när han framnickad av Mange, efter min crossboll från vänsterkanten faktiskt, gjorde. Men men, 1-1 var ändå okej och sett till spelet kunde vi vara ganska nöjda. Finns bra intentioner i alla fall och defensivt såg det riktigt bra ut. Bäst i KBK för dagen var enligt mig Valle som imponerade stort som mittback.

För egen del gick det också ganska bra. Fick positiv kritik av tränarna efteråt så det kändes fint. Bra defensivt och hyfsad i det offensiva spelet, så kan undertecknad sammanfatta sin egen insats.

image20

"Basse" nätade sin vana trogen och såg alltså till så att vi spelade 1-1 mot Jomala. 


Hem, ljuva hem
Tämligen nöjda men väldigt hungriga begav vi oss sedan till Mariehamns centrum för intag av något ätbart. Dyraste pizzan jag någosin har ätit resulterade det i då man fick slänga upp 101.50 för en vanlig Mexicana. Svindyrt för en snål smålänning, men gott var det.

Därefter såg nog många av oss fram emot att komma hem igen, borta bra men hemma bäst trots allt. Därför var det ganska skönt att bilarna rulla mot färjan för resan tillbaka över sundet. Dock skulle alla inte må så bra av färden hemåt...

image21

Blåste nämligen en del, långt ifrån mycket men tillräckligt för att det skulle gunga en del, och vissa i KBK-truppen mådde inte allt för väl. Själv klarade jag mig ifrån illamåendet, men inte var det helmysigt att känna hur det gungade heller direkt.

Fördrev tiden med tidningsläsande, kaffedrickande, småpratande och ett nytt besök i taxfreeshopen. Även den här gången lockade godishyllorna mer än öl- och sprit-hörnan. Blev förvisso ett sexpack gindrink och en del öl, men inga större mängder. Choklad däremot, det är en gåva från Gud. Toblerone var förstås ett måste, en storpack, och sen tipsade Brännström om nån sort som man tydligen bara var tvungen att köpa. Blir intressant att se om den är god. 

Södergren gjorde ett klockrent inköp i form av ett kilo Dumle :)

Sakta men säkert närmade vi oss Sverige igen och jag passade på att ta lite luft och njuta (eller nja...) av livet ute på däck.

image22


Tur i oturen
Några timmars bilresa hem till Gävle igen var nu vad som återstod när vi skiljdes åt efter båtturen. "Parre" styde Den vita missilen ut ur Kapellskär och vår utflykt närmade sig sitt slut. Stämningen var lite mer dämpad av naturliga skäl, tröttheten började ju göra sig påmind. Men lite Alvin and the Chipmunks dunkade ändå ur högtalarna och kul hade vi :) Hemresor är faktiskt de allra goaste ibland.

Koller imponerade stort genom en väldigt vuxen kommentar när jag påpekade att han kommit in bra i gänget redan.
"Jag respekterar dem som respekterar mig"
:)

Bra grabb det där som sagt. Som dessutom har visat sig ha en musiksmak som faller helt i mitt tycke. 

image23

På väg hem i kvällsmörket.

image24

Ett sista stopp för att fixa bilen gjorde vi på vägen. Beckmörkt, mitt ute i ingenstans och bara skog runt omkring oss. Riktigt psykologiskt då av Södergren att påpeka att "jag har sett många skräckfilmer som har börjat så här..." :P Vi kom dock undan motorsågsmannen som vi var överens om säkerligen lurade inne i skogan och kunde levande köra vidare. Jäkla tur det.

Tur hade vi också att vi tog oss till Gävle i Erlands gamla bil. Ett rent mirakel är ingen överdrift skulle jag vilja säga. Trodde allt var lugnt när vi svängde in här intill Pinnmovägen 8 och jag var hemma. Men riktigt lugnt var det inte...

500 meter från Kollers hus i Furuvik gav till sist vår trogna följeslagare upp och sa tack för den här gången. Lagom nöjd var "Parre" på träningen dagen efter. Jag fick skiten för att han behövt skjutsa mig till Sätra och för att jag var hemma runt elva, samtidigt som han inte anlände till sin boning förrän klockan ett på natten :)

Krya på dig, Den vita missilen

I övrigt: Tack för en grym helg alla KBK:are. Nästa år vänder vi blickarna österut igen.
Over and out.
 
 

Åland med KBK dag 1

Äntligen tar jag mig då tid att sammanfatta den mycket lyckade Ålandsresan som vi i Korsnäs BK gjorde under helgen som gick. Finns så oehört mycket att berätta om den så ni kommer hinna tröttna innan vi ens är över sundet, men ska göra mitt bästa för att sålla bland all överflödig information och inte nämna precis allt som hände i alla fall.


Mot Åland
Uppe vid sju en lördag var längesen man var. Kändes väl inte direkt hälsosamt att behöva kliva ur sängen så tidigt, men som tur var så väntade ju en rolig helg på oss. Avresa från Sätra tillsammans med Mange och Mossberg i spelarbussen, med Mange vid ratten, och iväg till samlingen.

Väl där tog jag ett klokt beslut som bytte spelarbussen mot Den vita missilen. Vår förre materialare Erlands kärra går nämligen numera i folkmun under det namnet. Vid ratten satt Erland junior i form av Parre och som sällskap hade jag även två nyförvärv i form av alltid lika stabile och citatproducerande Danne Södergren samt juniorslyngeln Koller.

Resan ner mot Kapellskär innehöll sedan mängder med skratt och sköna kommentarer i vår bil. Ett antal stopp längs vägen fick vi också göra då den gamla missilen inte är i toppform alla gånger numera. Vid flertalet tillfällen var den nära att koka, men det redde upp sig och till sist befann vi oss på kajen för att köra ombord på Ålandsbåten.

Parre stod för en stabil insats som chaufför men mest imponerade nog ändå GIF-junioren Koller. Han visade sig vara utrustad med ett stort sinne för humor och smälte in perfekt bland oss. Redan innan Kapellskär hade han redan hunnit med att fälla flera klockrena kommentarer och dessutom bjudit mig på kexchoklad. Stort plus :)

Koller (bilden) fick även för sig att vi absolut var tvungna att föreviga Rimbo centrum var på min digitalkamera gick varm när vi gled igenom det lilla samhället. Stort, riktigt stort...

image14

Att vi lånade ut flera av våra skivor till spelarbussens resenärer var däremot ett minus. Blev lite uttjatat efter att vi spelat bland andra  Alvin and the Chipmunks-låtarna och denna (något av vår/min favorit under resan) http://www.youtube.com/watch?v=SLLSCLHKWPE fem gånger om...

Men men, Södergren hade mer eller mindre förbjudit mig att sjunga sedan vår lunch tillsammans i torsdags, så mina medresenärer fick nöja sig med vad cd:n hade att erbjuda. Dessutom stämde vi in i "vi sitter i Erlands bil, en gammal vit missil" .


Båtresan
Väl ombord kunde vi konstatera att det var fler bilar än vår som inte kändes särskilt pålitliga. Peter "Petta" Norell hade fått starta sitt vrålåk med starkablar och hade helst låtit motorn gå hela vägen över till Åland för att slippa oroa sig för att inte få igång den igen, samtidigt som "Perra" Johanssons bil modell nyare envisades med att stanna lite då och då på grund av elfel. De här förutsättningarna var ju inte direkt lysande inför vår fortsatta resa, men trots det var det ett gäng med tämligen gott humör som intog färjan.

Mitt humör förämrades dock ganska snabbt, och det rejält, när jag fick höra att jag var en av dem som skulle få stå över lördagens match mot det finska division 4-laget Hammarlands IK. Förvisso innebar det en garanterad startplats i söndagsmatchen mot Jomala IK (division 5), men det var en klen tröst i besvikelsen och irritationen över att få stå vid sidan.

Dock var det bara att bita ihop. Lite god mat och en massa snack i matkön med "Basse", vår skyttekung, så började jag så småningom återigen inse hur kul den här resan skulle bli.

Blev en del tid över för småsnack och taxfree-handlande på resan över. Då kvällen skulle bli lugn för min del nöjde jag mig med diverse godis. Det gjorde även Koller, som till vår stora glädje köpte en stor påse Gott&blandat. Eftersom han är junior och ny så fick han inte behålla så mycket av godiset själv... :)


Match 
Var snabba bud som gällde när vi var framme. Som tur var hade vi lyckan på vår sida och alla bilarna fungerade som de skulle, åtminstone tillfälligt, när det var dags att rulla av färjan i Mariehamn och direkt bege sig till Hammarland för helgens första träningsmatch.

KBK ställde (för alla som är extremt intresserade av att veta...) upp med följande manskap från start på en tungsprungen grusplan i ett grådassigt Hammarland:
Parre - Per O, Olovsson, Olof, Petta - Christian, Mange, Brännström, Mossberg, Koller - Basse. 

Riktigt synd var det om "Petta" som stukade foten efter två minuter och hade spelat färdigt för helgen. Troligtvis för ett par veckor framåt. Tung start och dessutom åkte vi ganska tidigt på två mål bakåt vilket gav oss en rejäl uppförsbacke. Christian reducerade visserligen med hjälp av en hemmaförsvarare och i andra flyttade vi upp spelet, men trots flera bra chanser till att kvittera fick sedan i stället se Hammarland kontra in 3-1 i slutet. Inte direkt rättvist. Dock spelar ju som tur är resultaten inte särskilt stor roll på försäsongen.

Godkänd insats sett över 90 minuter trots allt. Plus till Brännström (han imponerar min antagonist, det måste jag säga :P) och Danne Södergren (piggt inhopp på högerkanten) i KBK den här eftermiddagen. Hade dock ingen bra bild på de två från matchen så Christian får duga i stället :)

image17


Ingenjör Olovsson fixade segern
Efter matchen drog vi sedan vidare till anläggningen där vi skulle sova. Ett riktigt fint ställe med mycket utrymme visade det sig vara. Hungriga som vi var blev vi förstås nöjda när maten, som plockats med hemifrån, i form av pasta och köttfärssås plockades fram. 

På maten följde en ordleks-/frågetävling där nyförvärven delades in i olika lag tillsammans med oss "gamla". "Perra" blev lagkapten för mig, Mirza och Shimal och när vi fick ta del av uppgifterna började en viss optimism spridas inom vårt lag. Dock kändes Olovssons lag som en farlig utmanare om segern, ingenjörsstuderande  Olovsson (bilden) var ju ett starkt kort i sammanhanget. Och visst blev det hans gäng som drog det längsta strået. 37 rätt mot våra 33, som ledde till en delad andraplats. 

image15


En prestigefylld straffturnering (jag vann inte...),  godisätande, Mean Machine-tittande för oss som belägrat ett konferensrum med tv för att få sova i lite lugn och ro (det vill säga jag, "Perra", Valle och Brännström) och mer mat vid 02.15 på natten blev det sedan innan sömnen tog vid. 

En bra lördag var därmed till ända och en söndag som skulle föra med sig mycket roligt låg i startgroparna. 

Avslutar dag 1 med en snygg bild på "Perra", så här ser man ut om man får en spark i ansiktet under en lekfylld omgång av gris. Men som den hårding han är tog han det hela coolt :)

image16

 



Veckosammanfattning del 2

Det är sjukt vad fort tiden går egentligen. Trots att de varit jobbiga har de senaste veckorna i det närmaste sprungit iväg. En ny helg står för dörren, en helg som kommer att spenderas tillsammans med lagkamraterna i KBK på Åland. Strax efter åtta imorgon bitti lämnar vi Gävle för två träningsmatcher och lite annat på ön österut.

Vad har då hänt den senaste veckan? Något av värde? Jag vet faktiskt inte, svårt att värdera på egen hand om småsaker i livet är av värde eller inte. Inte gjort mycket nytta i alla fall, så mycket vet jag.

Var på bio förra fredagen förresten, missade det i föregående inlägg kom jag på. Bentzer och Noa utgjorde mitt sällskap och filmen vi såg var Morgan Pålsson - Världsreportern. Riktigt skön den, inga absoluta toppar direkt i den men Morgan P-karaktären håller så hög klass att hela filmen var bra ändå. Kul inslag som piggade i vardagslunken.

Tränat på som vanligt i veckan. Tung fys i söndags, spel i måndags, lite blandat i onsdags. Brännström och jag har börjat en ny tävling nu utomhus, även skottövningarna räknas. Känner att jag numera helt plötsligt har klar fördel. 4-2 första uteträningen följdes upp av 1-1 (mitt var snyggare, plus att jag hade en rungande ribbträff) senast. En klar 5-3-ledning således för min del hittills. Han kan väl i och för sig få räkna sitt mål mot GIF, känner mig inte orolig ändå ;)

Börjar tvivla på att Mange har läst AU2 (något han påstår sig ha gjort och enligt papperna har, men de kan ju ha blandat ihop honom med någon annan...) då han inte verkar ha tagit in de delarna som handlar om människovärde och liknande i den kursen. Och om han nu har läst den har han inte lärt sig något, inte att döma av hans uttalande under söndagens träning ;) Jag blev nämligen totalmobbad av Mange, Brännström och Bentzer för att jag är den ende av oss fyra som inte har gjort lumpen. Då står man tydligen inte högt i kurs i den trions ögon, speciellt inte enligt Mange:
"Du är verkligen ingen riktig man. Du tillhör de andra: kvinnorna och de menlösa" :)

Hoppas Gudrun Schyman eller nån annan hyperfeminist läser min blogg så att Mange får FI och andra mer eller mindre militanta och argsinta feminister efter sig...

Blev lunch på stan igår igen. Den här gången med Danne Södergren och Olof. Lagkamrater är bra att fördriva tiden med. Vi märkte att ingen av oss hade särskilt mycket att göra, när vi efter en timmes lunch följt av 1,5 timmes fika började roa oss med att gissa vilka olika tv-serier som Dannes olika ringsignaler kom ifrån. Tidsfördriv på låg nivå måste jag erkänna. Men den här är ändå en kär gammal klassiker:
http://www.youtube.com/watch?v=QuJDMKAZGGs

La sedan ut 500 spänn på fotbollsskor, skor som jag egentligen inte behövde. Men men, var trots allt Team Sportia-kväll med laget och ett par skruvdobbsskor från Adidas var lockande. Bra pris också. Men börjar bli dags att spara lite, mycket utgifter senaste tiden.

Småkul var det att Bentzer hittade en sko han ville köpa och att det visade sig att det endast fanns en vänstersko i hans storlek. Hur stor är den risken? Att det inte ens finns ett par i rätt storlek, utan bara EN sko? :) Bentzer blev lite grinig. När han lite senare insåg att han var hungrig klättrade han på grinighetsskalan, från lite grinig till mensvarning ;)

Den här dagen, som får avsluta veckans bloggande, har varit strålande rent vädermässigt. Solsken från klarblå himmel (så vackert himmelsblå, snart allsvensk premiär ju :P) och ljumma vindar. Blev en promenad i förmiddags, i gott sällskap precis som på vägen hem från stan igår, men därefter har jag inte njutit av vädret. Tvärtom har jag suttit inne, slöat sönder dagen och funderat över en massa viktiga och oviktiga saker.

Plötsligt slog mig den glädjande tanken att jag hade Blådårar nedtankad, en störtskön film för alla oss MFF:are som förgyllde en annars tämligen glanslös fredagseftermiddag. Kaffe, chokladboll och Blådårar :)

Har sedan inte lyckats slita mig härifrån. Massa hemsidefix och sånt som behöver göras, men blir mest youtube...
Även den här videon livade upp en ganska dyster stämning för min del.
http://www.youtube.com/watch?v=GV2n00avRB0&feature=related  
 

Måste packa nu, inte så många timmar till avfärd.
Åland here we come.
Matdags också. Orka laga? Nej. Gavlegrillen here I come.

Augustsson är för övrigt utnämnd till veckans svikare. Räknar med att han kommer att försvara sig här, men lyssna inte på honom. Svagt av honom att svika en kvinna i nöd ;)

Återkommer efter helgen, förhoppningsvis med många roliga Ålandsbektraktelser.



Veckosammanfattning del 1

Har gått snart två veckor sen jag skrev här på "allvar", om vi räknar bort mitt skriva-av-mig-lite-av-frustrationen-infall i tisdags efter Milans uttåg ur Champions League. Ska därför försöka, utan att (som jag brukar bli) bli för långrandig, sammanfatta de senaste veckornas viktigaste händelser.

För ordningens och logikens skull börjar vi med förra veckan. Som ni vet har känslolivet åkt berg-och-dalbana senaste veckorna men tänker inte så speciellt mycket mer på det. Koncentrerar mig i stället på sånt som jag har haft möjlighet att påverka mer på egen hand. Blir därmed mycket fotboll, som vanligt :)

För två veckor sedan drog försäsongen igång på riktigt allvar då vi sparkade igång 2008 års träningsmatcher. Gefle IF Tipselit-Korsnäs BK 4-1 (2-1) var inte direkt vad vi hade hoppats på förstås. Men med tanke på att vi endast gjort en uteträning så långt och mötte ett bra lag så var det trots allt inte så värst mycket att gråta över. Fick en positiv överraskning (en av få sådana senaste tiden...) när jag fick höra laguttagningen och insåg att jag skulle spela från start som högerback. Än bättre blev det i paus då jag egentligen skulle bytts ut, men fick beröm och som tack för en bra första halvlek fick fortsätta. 83 minuters spel blev det och trots att andra halvlek gick lite sämre för min del så blir betyget ändå klart godkänt om jag får säga det själv.

image12

Efter matchen blev det käk på Nian med Bentzer och därefter tillbaka till Strömvallen GIF-Mariehamn i samma sällskap. Kvällen gick sedan åt till lite trevligt festande med några ur KBK-gänget, närmare bestämt nämnde Bentzer, Mange, Olofsson, Jim och Olof. På Hanglose mötte vi även upp dagens målskytt, Brännström (bilden). Inget dåligt mål han stod för heller, direktskott upp i bortre krysset, nästintill. En träff som var värd den öl jag passade på att bjuda min skytteligatävlings-kombatant på :)

image13

Därefter följde som sagt en tung söndag. En söndag som i sin tur följdes av flera jobbiga dagar fyllda av tankar, funderingar och analyserande. Sånt som kanske inte ger så mycket egentligen, men som samtidigt är helt oundvikligt. Vore skönt att kunna stänga av tankarna och känslorna ibland, men som bekant så går ju inte det.

Träning under måndagskvällen och den gick oväntat bra faktiskt. Kul att spela lite mittback, om än bara på träning, och kul när det går över förväntan. Onsdagsträningen däremot var en pina och gick i princip helt åt helvete. Ingen fokus alls från min sida, ingen koncentration och massa tankar på annat. Brännström har för övrigt utökat till 12-3 och vann därmed vår tävling inomhus klart. Har hundra bortförklaringar till det, men efter hans mål på Strömvallen känner jag att det är bättre att spara dem till längre fram under säsongen... ;)

Tränandet fortsatt under torsdagen och fredagen då jag beslutade mig för att rensa skallen lite genom att hänga med Pär ut till Hemlingby och köra intervallträning. Blev dessutom en lunch/middag på Nian i min backkollegas sällskap under torsdagen. Får för övrigt passa på att gratulera honom då han blev morbror förra veckan. Stort det och grattis framförallt till lillasyster Lisa som är den lyckliga mamman förstås.

Småkul var det efter träningspasset i torsdags då Pär stod och skulle låsa upp bilen, något som såg ut att vara svårt, samtidigt som jag stod lutad mot den och stretchade.
"Är det här samma bil som det var problem med batteriet med?"
"Ja, det är den här. Det laddar ur.
"Jaha, okej. Tänkte om det var en annan."
"Nej, det är den här."
"Okej."
"Eller nej, fan, det är det inte alls. Det här är fel bil."

Kanske därför han hade problem att låsa upp den... :) Väl i rätt bil kom vi dock sedan hem lugnt och säkert.

Spelledigt under helgen sedan och som vanligt blev det då fotbollskikande. Olof och jag (mycket umgände med KBK:are nu) bänkade oss på Strömvallen för GIF-Djurgården under lördagen och fortsatte sedan med lite mat här hemma med Premier League på tv.

Blev sedan en kväll som värmde trots allt och söndagen blev enklare än den var veckan innan.  

http://www.youtube.com/watch?v=aFT4UBlmXJA  - stämmer fortfarande så väl in på dig 





Där dog den säsongen

Trodde jag skulle känna mer ilska och  frustration när slutsignalen gick tidigare ikväll, men kände mest tomhet. Milan-Arsenal 0-2. Det var den säsongen det. Kul med Champions League-kvartsfinaler utan Milan, fy fan så drygt... Segrare 2003, i final 2005, semifinal 2006, segrare 2007. Rossoneri ska vara med där framme när det börjar dra ihop sig, inte få ägna hela våren enbart åt att jaga en plats bland de fyra första i ligan.  

Värst vad populär man blev att messa till direkt efter matchen. Märkligt, jag som sällan brukar få några mess... KG-Bojan, tillika skyttekung i mitt kära gamla NIK, ska få sina öl i alla fall. Man måste ju hålla vad man har lovat och så dålig förlorare är jag trots allt inte (eller nästan, men mot NIK-spelare ska man uppträda korrekt).

Brännström däremot du kan hålla dig till ditt tofflande och knipa igen. På med benskydden imorn, för ditt eget bästa ;)

"...visa vilja, visa mod
det är dags att betala med svett och med blod,
ingen match är vunnen förrän spelet är spelat,
inga kedjor har hållit där länkar har felat"

Visa hjärta nu och ta en CL-plats i ligan åtminstone. Gör om, gör rätt.






RSS 2.0