Tenta och bloggflytt

Idag har jag haft min första tenta på högskolan i Kristianstad. I AU3 har vi nu klarat av ett moment som heter lärandeteorier där vi ska lära oss många olika teorier om hur undervisningen kan byggas upp, om hur eleverna lär sig, om vad som krävs för att lära sig och vad som krävs för att lära ut etcetera. Som tenta fick vi göra en så kallad didaktisk analys, det vill säga läsa om en observation från ett klassrum och utifrån teorierna beskriva hur läraren agerade, vad hon gjorde bra, vad hon kunde ha gjort annorlunda, på vilka sätt man skulle kunna hantera en sådan lärandesituation och så vidare.

Det gick ganska bra tror jag och det är gott att ha den avklarad. Blir inte resultatet minst godkänt måste jag säga att det är förvånande och det ska nog inte vara några problem att ha uppnått det målet.

Imorgon väntar skola igen och grupparbete inom ett nytt moment, som handlar om att vi ska väva in specialpedagogik vilket är intressant, där vi har examination i form av en redovisning på torsdag.


. . . . . . . .


HF Olympias hemsida fortsätter att uppdateras flitigt och är skönt att bara kunna luta sig tillbaka och läsa, utan att själv vara delaktig i vad som skrivs.

Senast upp på sajten är ett matchreferat följt av tränarkommentarer från lördagens träningsmatch:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=509256


. . . . . . . .


Min tämligen nystartade fotbollsblogg
kommer hädanefter att finnas på en annan portal. I stället för den här, blogg.se, så kommer kylspray.com att vara den portal som gäller. Formatet blir lite tråkigare och känns lite stelare men chansen att få fler läsare ökar markant.

Kylspray-sidans grundare Mikael Kristersson har frågat om jag vill skriva där då han känner till mig lite sedan Svenska Fans-tiden och nu kommer det att bli så framöver. Bloggen kommer att ha samma innehåll och vara lika blandad även i fortsättningen, men flytten innebär att jag förutom att själv locka läsare via marknadsföring av bloggen via till exempel Facebook får draghjälp då en renodlad sportbloggsportal automatiskt lockar många läsare.

http://www.kylspray.com/OtherFootball.aspx - välj Glidtackling där så hittar ni den


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0