Bara ben på Glenn Hysén

Mycket fotboll nu till förtret för en del bloggläsare säkerligen. Men ska bespara er långa haranger av fotbollsinlägg och nöjer mig med en bild på den nya Predator-modellen som inhandlades i lördags samt en länk som eventuella fotbollsintresserade besökare kan glädja sig åt.

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx
 - en hel del bollbloggande




Tunga ben och sockerkaka

Två matcher med 90 minuters speltid i båda och en träning med ganska högt tempo på det - allt inom loppet av mindre än fyra dygn - satte sina spår. Man börjar väl bli gammal antar jag. Åtminstone var känslan sådan i måndags kväll när kroppen sa ifrån ganska högljutt och stelheten gjorde sig påmind. Men jag klagar inte, det är en skön känsla att känna av att man verkligen har tagit ut sig och då det dessutom har gått bra går den verkligen att leva med.

Den tunga, smärtande kroppen kändes dessutom en aning lättare när jag kom hem efter måndagsträningen. Jag var säker på att en date med diskberget väntade, men glädjande nog möttes jag av ett diskställ fyllt av diskat porslin och inte nog med det: strax intill på bänken stod en nybakad sockerkaka. Har jag sagt tidigare att jag har världens bästa sambo? I så fall är det på sin plats att understryka det nu och skriva det med fetstil också :)

Vi har problem med internet hemma som sagt så det får i dagsläget bli lite bloggande från Wessbergs kontor. Nu går jag förstås inte bara hit för att blogga men när dörren ändå står på glänt och kaffet är nybryggt så är det bara att ta vara på chansen att skriva några rader också i samband med mailkollande, strösnackande och kaffedrickande.

Träning ikväll igen, ytterligare en ledig dag imorgon och därefter hem till Kalmar för påskfirande i sällskap med Karin på fredag. Sedan tillbaka hit på måndag med en vovve i släptåg :)




Fler helgreflektioner i fotbollsväg

Jag hade ett långt fotbollsinlägg till redo att läggas in i fotbollsbloggen men det krånglade när det skulle publiceras, så det läggs in här i stället.

. . . . . . .


Fler fotbollsreflektioner från helgen som gick är på sin plats. Förutom vi spelade laget som jag följer allra hårdast, Nickebo IK, match i lördags. Man tog sig an elitfyran-nykomlingen Alstermo IF på Fredriksskans konstgräs och gjorde enligt rapporterna en bra match. Det blev förvisso förlust men knappt, 1-2, efter ett mål i slutminuterna. Speciellt andra halvlek ska ha varit riktigt bra från NIK:s sida och oavgjort hade tydligen speglat matchen bättre än 1-2. Då ska man också ha i åtanke att Alstermo storsatsar, har värvat rejält och kvalitativt de senaste säsongerna samt under försäsongen hittills bland annat slagit seriekonkurrenten Högsby IK med 3-0. Det var med andra ord ett starkt motstånd som Nickebo ställdes emot och den positiva insatsen för med sig tilltro inför avslutningen av försäsongen och seriepremiären mot IFK Oskarshamn som nu bara är några veckor bort.

I mångt och mycket är det samma gamla NIK då spelaromsättningen inte har varit så stor de senaste åren. Dock ska det bli intressant att se hur man hanterar förlusten av spelfördelaren “Manno” Andersson (Trion) på mittfältet. Hittills ser lösningen ut att heta Mikael Larsson/Sonny Ståhlbalck. Tränarduon Fredrik Svensson/Anders Madsen har nämligen så här långt i det närmaste konstant använt Larsson på mittfältet i stället för som mittback vilket han spelade förra säsongen, samtidigt som man i flera matcher har dragit ner den komplette anfallaren Ståhlbalck och låtit honom utgöra ett mycket starkt centralt mittfält med nämnde Larsson och fjolårssuccén Joakim Jonsson. Riktigt intressant på förhand och det ska bli spännande att se om man fortsätter med den här trion i ett 4-5-1-system framöver.


. . . . . . . .


Min senaste Gävleklubb, IK Sätra
, spelade även de i helgen men den matchen vill de nog helst glömma. Hela 1-8 mot ett förvisso starkt division 4-lag i form av Skutskärs IF är inget man skriver hem om. 13 insläppta på de två senaste matcherna oroar en del även om de spelmässiga insatserna sägs ha varit ganska bra. Defensiven behöver onekligen tätas och vi får hoppas att de grönvita får ordning på försvarsspelet redan till helgen då seriekonkurrenten Brynäs IF 2 står för motståndet.


. . . . . . . .


Tre sköna MFF-poäng i söndags
borta mot Gävle togs emot med glädje här nere hos mig i Helsingborg. Det känns skönt på något sätt att vara MFF:are i fiendeland, inte minst när det går så här bra. Andra segern på de två senaste försöken på annars svårspelade Strömvallen satt fint och starten har varit nästintill lika bra som förra säsongen. Då vet vi förvisso alla hur det gick för de himmelsblå sen men känslan är (ta i trä) att det är ett stabilare MFF som uppträder nu. Framtiden får utvisa om den känslan är rätt.


. . . . . . . .


Milan var den enda riktiga missen under en annars
riktigt bra helg, såväl fotbollsmässigt som rent allmänt. Det börjar bli frustrerande till bristningsgränsen att se Rossoneri missa chans på chans som de har bjudits på i titelkampen på senare tid. 1-1 mot Napoli kan jag köpa då Napoli är ett riktigt spännande och starkt lag med stor potential. Däremot är 0-1 mot Parma för dåligt och 1-1 mot Lazio är inte mycket bättre det. Det är lag som Milan, trots skadeproblem och avstängningar, ska besegra. Framförallt ett under säsongen anmärkningsvärt svagt och underpresterande Lazio ska hemma på San Siro resultera i tre poäng.

Dock har säsongens upplaga av Milan (och tidigare upplagor med för den delen) oerhört svårt att avgöra matcher som man egentligen är det bättre laget i. Spelövertaget omsätts alltför sällan i målchanser och mål då Rossoneri stillastående och krampaktigt försöker ta sig fram till lägen. När bollen väl kommer in i boxen är Milanspelarna just nu för dåliga i avslutningsfasen. Borriello som var så bra i höstas kladdar för mycket på bollen i stället för att avsluta på ett tillslag, Inzaghi ser alltmer slut ut tyvärr och bränner chanser som han aldrig tidigare har missat och Pato går en egen kamp mot MilanLabs okunnighet. Jag tycker att det blir allt tydligare att en riktig striker saknas, en målskytt som skjuter utan att tveka och som nästintill garanterar ett visst antal mål per säsong. Förhoppningsvis blir Dzeko den som axlar den manteln nästa säsong. Om inte måste någon av samma kaliber tillföras till Milanbygget, annars kan vi räkna med ytterligare ett år där vi inte riktigt räcker till.

Försvaret behöver förstås också förbättras och förstärkas. Antonini gjorde visserligen en miss på målet igår men är ändå en frisk fläkt som numera verkligen förtjänar rollen som vänsterback. I övrigt är det dock inte så mycket att hurra över när det gäller ytterbacksalternativ. Dessutom behöver Nesta och Silva en back up värd namnet i mitten.

Trots den sistnämnda önskan ska jag avsluta med att hylla en som hyllas bör efter gårdagens match. Den jag talar om är förstås Beppe Favalli. Karln stod rätt under 90 minuter igår, bjöd på resoluta brytningar och satte en mästerlig glidtackling när Zaraté var på väg runt Dida. Jag var nog inte ensam om att frukta en misslyckad brytning som skulle leda till en straff där, men Favalli visste bättre än undertecknad och satte en klinisk sista sekunden-tackling som bara den var värd entrépengen.

Om jag mot förmodan någonsin startar en vingård ska det första årgångsvinet som produceras döpas till Favalli. För när han spelar som igår ser det nästan ut som om han bara har blivit bättre med åren, även om hans absoluta klimax i karriären var i Lazio för nästan tio år sedan (jag minns att jag hellre ville ha haft honom än Pancaro när denne signades från Romklubben sommaren 2003).

Självförtroendehöjare

På grund av att internet ligger nere hemma har bloggen legat nere ett par dagar. Passar på att slänga in ett fotbollsinlägg även här nu (det hamnar som vanligt också i fotbollsbloggen) och lite annat smått och gott. Sedan återstår att se när nästa inlägg kan publiceras, helt beroende på när internet fungerar som det ska igen.

. . . . . . . .


Söndagens träningsmatch utvecklade sig till en välbehövlig och välförtjänt självförtroendehöjare för HF Olympias seniorlag. Efter två raka förluster, en mindre lyckad internmatch och ett stukat självförtroende fick vi nu smaka segerns sötma igen. Detta när Kullavägens BK besegrades med 4-2 (0-1) på Olympiafältet.

Nu ska det utan omsvep erkännas att division 5-laget Kullavägen matchade ett ungt, b-betonat lag och att deras a-lag spelade under lördagen (förlust 1-3 mot Kågeröd), men oavsett kvalité på motståndet såg åtminstone undertecknad redan på förhand den här matchen som viktig då vi var i behov av en bra prestation och av att få vinna igen. Att vi nu gjorde det och dessutom stod för en så pass stark uppryckning i andra halvlek gör att mötet förde med sig exakt de saker som man hade hoppats på.

Först halvlek var sisådär då vi hade svårt att hitta rätt i positionerna och fick jaga boll alldeles för mycket. Det gjorde också att vi uppträdde lite väl stressat när vi fick tag i bollen och ofta försökte slå den avgörande bollen för tidigt. Dessutom fick vi en mycket billig straff emot oss tidigt i halvleken och 0-1 var ett faktum. Motvind direkt återigen alltså och trots att vi, utan att få igång spelet ordentligt, stod för en del fina kombinationer och skapade en del lägen förblev 0-1 resultatet i paus.

I andra halvlek däremot verkade det som att alla hade bestämt sig för att vi skulle gå ut och köra över dem. Något som vi också gjorde. Domaren tillät en hel del fysiskt spel vilket gynnade oss och vi tog tillfället i akt att spela tufft, smälla på och började helt plötsligt hitta rätt med lagdelarna. Tack vare ett klart skarpare positionsspel och en härlig aggressivitet vann vi mängder med närkamper och tog över helt. Vi skapade också ett rejält antal chanser (brände vår vana trogen också för många) och gick rättvist fram till 3-1. Ett slumpartat 3-2-mål störde oss som tur var inte alltför mycket utan i stället punkterade Wessberg (hans andra för dagen) tillställningen.

4-2 var helt rättvist och i underkant - med en hygglig effektivitet borde vi vunnit klart större. Det finns fortfarande en hel del att förbättra men inställningen och aggressiviteten som ledde till vändningen tar vi utan tvekan med oss. Dessutom börjar en del bitar nog falla på plats gällande försvarsspelet och framåt är vi starka, bara vi börjar förvalta chanserna lite bättre.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=525394 - matchreferat och tränarkommentarer


. . . . . . . .


Noterbart är också att vi under fredagskvällen spelade en internmatch av seriös karaktär. 2x45 minuter och en tuff kamp innehållandes många spelare som ville imponera på tränarduon Bergendahl/Höstberg. En a-lagsbetonad elva ställdes mot en spännande blandning provspelare och det vore synd att säga att vi i "a-laget" imponerade. Stryk med uddamålet blev det men samtidigt som en del individuella misstag kan kritiseras hos oss bör flera av provspelarna berömmas. Ett antal av dem väntas också skriva på och bli spelklara inom kort vilket kommer att stärka vår trupp ytterligare.


. . . . . .


För egen del går
det inte att vara annat än nöjd efter helgen. Fredagsmatchen gick trots allt okej och att sedan få 90 minuter till igår kändes bra. Dessutom fortsatte det att gå bra måste spelmässigt jag säga. Ett par Flamini-inspirerade tacklingar satt fint samtidigt som en blev mindre lyckad och ledde till första varningen i Olympiatröjan. Över lag flöt det dock på som det skulle och ju längre matchen gick desto bättre kändes det. Fick beröm efteråt för att jag nu vågar ta mer offensiva initiativ i min högerbacksroll och defensivt tycker jag att det kändes stabilt långa stunder, även sett till hela lagets försvarsspel. 
 

Man kan inte få allt - men nästan

Givetvis skulle Milan tappa poäng (1-1) hemma mot Lazio som avslutning på helgen och därmed ytterligare en gång missa en gratischans att haka på Inter i titelracet. Riktigt tröttsamt och oerhört frustrerande, men man kan väl inte få allt.

Det är nämligen ändå svårt för mig att klaga efter en helg som denna. I alla fall vore det oförskämt att vara missnöjd när så mycket har varit så pass bra.


Fredagskvällen innebar internmatch i fotbollen, två Olympia-lag mot varandra i 90 minuters testmatch, och trots att mitt lag förlorade den så gick det helt okej. Därefter blev det ett kort besök hos Wessberg och hans sambo innan jag begav mig hemåt. Glädjande nog fick jag sällskap av min kära sambo redan runt halv ett då hon valde att inte haka på klasskompisarna ut efter förfesten.


Lördagen spenderade sedan Karin och jag tillsammans rakt igenom. Stan ett antal timmar blev det och en del tittande på saker som kan passa i vår nya lägenhet, fika/lunch på vårt blivande stamställe Ebbas (mycket trevligt café av gammalt snitt här i Helsingborg) och därefter matlagning och film på hemmaplan.


Idag har det sedan varit träningsmatch för min del. En riktigt bra andra halvlek av oss gav en skön seger för vårt självförtroende. 0-1 vändes till 4-2 mot Kullavägens BK och trots att de ställde ett ungt och b-betonat lag på benen kändes segern viktig för självförtroendet hos oss. För egen del fortsatte det att gå bra måste jag nog säga. Ett par Flamini-inspirerade tacklingar satt fint, en blev mindre lyckad och ledde till första varningen i Olympiatröjan men över lag flöt det på som det skulle. Fick beröm efteråt för att jag nu vågar ta mer offensiva initiativ i min högerbacksroll och defensivt tycker jag att det kändes stabilt.


Nu ska jag inte mala på mer om fotbollen för den här gången. Däremot blir det en rejäl uppdatering av fotbollsbloggen imorgon och som alltid kommer den förstås att länkas härifrån.

Den här helgen ska det sättas punkt för här och nu.


. . . . . . .


- Ingen Piff utan Puff
- Och ingen Puff utan Piff

:) <3



Påsklov

Javisst, nu har jag påsklov! Detta trots att jag ju faktiskt går på högskolan. Det är bra med praktik ibland, särskilt då eleverna som man har hand om har lov. Ledig hela nästa vecka och då blir det bland annat en tur hem till Kalmar i sällskap med Karin. Torsdag eller fredag åker vi hem, firar påsken i Smålandsskogarna och plockar med oss en hundvalp till Helsingborg på annandagen.

Innan det är dags att slå igen butiken helt för den här veckan väntar en del fotboll de närmaste dagarna. Internmatch ikväll och träningsmatch på söndag står på schemat. Mer om det och mer om NIK, IK Sätra och så vidare finns här:

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx


  

Gott med ål

"Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål: Agon Mehmeti, Agon Mehmeti!” nynnade jag glad i hågen på när jag cyklade till stationen i morse. Och fog för mitt positiva humör hade jag utan den minsta tvekan.

En lyckad praktikdag, en välbehövlig och nyttig löparrunda med älsklingen efter det, följt av lite god fiskgratäng och avslutningsvis MFF-Örebro 3-0 - tisdagen gick inte att klaga på.

Inte heller starten av onsdagen har varit det minsta negativ. Vakna upp bredvid världens bästa sambo och sedan inleda en ny dags praktik med det närmast obligatoriska onsdagsfikat gör att man inte direkt klagar :) 

Ikväll väntar sedan fotbollsträning och på fredag är det internmatch. Det ska bli intressant att se hur de många provspelarna sköter sig i matchsituationer och tränarduon vill genom den här interna drabbningen få mer koll på hur de ska sammanställa truppen och formera laget framöver. På söndag är det dessutom “riktig” match igen då vi tar emot division 5-laget Kullavägens BK på Olympiafältet.



Bilder från lördagskvällen


Ett gott gäng, utan tvivel. Dennis, Cedergren och coach i soffan,
Löfving i liggande position längst bort och Wessberg i mössa.



Wessberg hittade snabbt en plats han trivdes på.


Johan Cedergren ser lite nyfiken och fundersam ut.


Dennis snickrar ihop uppgifterna som undertecknad fick ta sig an
för att bli en "riktig" Olympiaspelare.



Lena PH version 2.0

Helgen i övrigt då? Jo, mycket fotboll som sagt med en hel söndagseftermiddag framför tv:n men även en del annat smått och gott. Lördagskvällen var egentligen uppbokad då lagfest stod på schemat men när vi i omklädningsrummet, där begravningsstämning rådde efter 1-4-förlusten, checkade av hur många som tänkte dyka upp blev gensvaret svagt. Därför bestämde vi oss efter en snabb överläggning för att flytta evenemanget till vår lägenhet. Så där samlades förutom undertecknad även coach Bergendahl, min ytterbackskollega Cedergren, vår egen Paul Scholes (Dennis), Vasaloppsfantomen och mittfältskuggen Löfving, min kalmaritiske vän Wessberg och senare även coachaspiranten Pelle för att äta lite gott, dricka några välsmakande öl och passande nog kika på lite mer fotboll.

Efter en del fotbollstittande och mycket snack om matchen, som vi alla var lite missnöjda över förstås, var det dags för det som mina lagkamrater uppenbarligen hade sett fram mest emot. Jag hade nämligen förmånen, om man nu ska kalla det för en förmån, att “invigas” i HF Olympia också. Efter ett antal fotbollsrelaterade frågor i en slags frågesport - där varje rätt svar renderade i en skål och varje felsvar (som tur var blev det få såna) renderade i att jag var tvungen att dricka allt som fanns kvar i flaskan, glaset och så vidare - så var det dags för det riktiga paradnumret.

För att undvika bestraffning (smärtsam sådan) skulle jag övertyga grabbgänget om att jag värd en plats i truppen genom att antingen sjunga eller dansa, eller både och. Något naket samt en köksstols medverkan var också tvunget att finnas med enligt de föreskrifterna som Dennis och Bergendahl hade bestämt, så det hela slutade med att en lättklädd högerback sjöng några rader ur Lena Philipssons Det gör ont (som Dennis passande nog drog igång på datorn) samtidigt som köksstolen agerade mickstativ likt i Lena Ph:s framförande av låten… Som tur är behåller jag filmen som dokumenterade uppträdandet själv, men sägas kan att det var uppskattat bland åskådarna.

Därefter var det dags att kliva ner från scenen för min del och vi begav oss i stället in mot Bishops där vår assisterande coach Höstberg väntade i baren (han jobbar där nämligen). Över en öl fortsatte sedan snacket och vi blev kvar tills de stängde vid tvåsnåret.

En riktigt trevlig kväll var därmed över och glädjande nog var det skötsamma grabbar som intog lägenheten så dagen efter-arbetet gick väldigt smidigt. Det är bara att tacka, ta emot och se fram emot nästa gång (då jag dock inte tänker uppträda som Lena Ph…).

 
Löfving slappar till vänster, Wessberg lyssnar koncentrerat på Johan och
coach Bergendahl ser ut att vara på väg att somna...


Ny förlust i helgen

Helgen är över, en ny vecka är här och nu med lite tid över tänkte jag summera helgen som har gått. Som vanligt har det blivit en hel del fotboll men även lite festligheter den här gången. Här nöjer vi oss dock med fotbollen och lite senare dyker text plus en del bilder upp från lördagskvällen.

Lördagen innebar vår tredje DM-match för säsongen, den femte matchen sammanlagt hittills, då Förslövs IF kom på besök till Olympiafältets konstgräs. Tyvärr åkte vi där på årets tredje förlust och siffrorna 1-4 var inte särskilt smickrande. Dock ska det sägas, utan att på något sätt försöka få det till att vi spelade bra, att resultatet långt ifrån speglade matchen. Vi kunde likaväl ha vunnit den men individuella misstag, som Förslöv utnyttjade skoningslöst, samt alltför många missade lägen i anfallsväg gjorde att vi i stället föll med klara siffror.

Jag har utvecklat resonemanget lite kring matchen här:
http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx


För egen del kändes det faktiskt bra spelmässigt trots förlusten. Återigen startade jag som högerback (fjärde matchen i rad från start på den positionen) och det gick helt okej ändå. Det var visserligen svårt att hitta någon riktig trygghet i spelet då vi inte hittade någon stabilitet i laget men det var trots allt en insats som förde med sig en del positiva saker. Framförallt vågade jag vara aggressiv i försvarsspelet och klev fram offensivt när det blev läge.  

Trots förlusten känns det som att vi kan ha något bra på gång och det är förstås kul att få så mycket förtroende och speltid redan nu. Det är bara att jobba på framöver för att försöka behålla högerbacksplatsen och förbättra mitt eget spel ytterligare.



Allt-i-allo-fredag

Planera praktiken, fundera på examensarbetet, tvätta, fixa en del andra småsaker, blogga - fredagseftermiddagen och även kvällen som stundar är fulltecknad. Det gäller att passa på nu när min kära sambo är borta och jag därmed behöver hitta på en massa saker för att fördriva tiden.

Praktiken idag gav mycket då jag var med på resurscentret på Klippans gymnasium och fick se hur de arbetar på individuella programmet där. Det var väldigt lärorikt att se en helt annan typ av gymnasieundervisning än den som man vanligtvis stöter på när man är ute på VFU.

Ett par riktigt nyttiga timmar spenderas således i Klippan innan tåget tog mig hem strax före tolv. Med andra ord en kort dag och skönt var det, trots att det var intressant som sagt, då jag vill försöka hinna med så mycket som möjligt av allt-i-allo-uppgifterna som står på min att-göra-lista idag.

Nu blir det lite mer fotbollsbloggande inför morgondagens match (se länk i föregående inlägg) och därefter är det dags att ta hand om tvätten.

Trevlig helg!

Omstrukturering

Fint ord som rubrik. Krångligt att skriva också, fick sudda och korrigera vid ett par tillfällen innan det blev rätt. Om ni undrade alltså...

Nu är det inte massa meningslöst tugg som jag har loggat in för att haspla ur mig. I stället tänkte jag, för er som intresserar er och läser min fotbollsblogg, meddela att den numera kommer att ha en fast portal. Därmed blir det inte några fler länkningar till både glidtackling.blogg.se och kylspray.com. I stället har jag valt att nu helt ta bort glidtackling.blogg.se.

Under den senaste tiden har dubbelpostat inläggen, ett på varje portal. Detta då jag hade svårt att släppa glidtackling.blogg.se då den layouten (om än inte avancerad) föll mig mer i smaken än den i ärlighetens namn rätt tråkiga kylspray-sidan. Nu känns det dock som att det är bättre att samla allt i en fotbollsblogg i stället för att lägga ner jobb på två. Dessutom lockas många fler läsare hit:

http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx

Fortsättningsvis läggs som sagt allt in där och den andra tas bort.
Så nu vet ni det!


Goda dagars magi

Rubriken är snodd från Petters gamla låt (jag lyssnar faktiskt en del på den) och den passar på något sätt in på de senaste dagarna. Goda dagar har det i alla fall varit för mig.

Igår märkte jag att ett mail hade ramlat in i min skolmail (vilken jag endast öppnar sporadiskt) och budskapet var glädjande: Du klarade tentan. Riktigt skönt att få det beskedet och därmed kunna checka av vårens enda salstenta en gång för alla.


. . . . . . .



Idag var det sedan upp till bevis då en av mina lärare från högskolan i Kristianstad var på besök ute i Ljungbyhed på min praktikskola för att observera en av mina lektioner. Då ville jag förstås göra gott intryck så skjortan åkte på, det vildvuxna håret kammades och lektionen planerades in i mina detalj i ren Sickan-stil. Det hela resulterade också i ett mycket lyckat pass där jag drog igång ett nytt moment med debatt i olika former i fokus. Mycket beröm fick jag av såväl läraren från högskolan som av min handledare och själv måste jag erkänna att allt rakt igenom kändes bra.

Av bara farten gick nästa lektion (den första var med en samhäll/idrotts-klass, den andra med greenkeeper-eleverna) även den riktigt fint och sedan var ytterligare en dag avklarad med gott resultat. Känslan av att jag blir allt bekvämare som ledare framför en klass och att jag börjar vänja mig vid lärarrollen växer sig allt starkare.

Väl hemma igen väntade en tom lägenhet då Karin tidigt, tidigt i morse åkte hem till Gävle för några dagars besök där. Därmed får jag sköta mig själv fram till måndag och det ger mig ett utmärkt tillfälle att sätta fart med lite skolsaker och annat som behöver göras. Några produktiva men lite ensamma dagar väntar.
 

. . . . . . .


Ingen träning ikväll men däremot igår. En hyfsad sådan för egen del och även om den inte var vår bästa i år så var nivån ändå helt okej. Som sagt tidigare verkar lägstanivån höjas för varje träning som går. Mer om fotbollen har jag knåpat ihop här:

http://glidtackling.blogg.se/ 



"Smekmånaden är över, prestera!"

Äntligen hittade jag den! Den perfekta illustrationen av hur glad min kära sambo var den där gången för ett par veckor sen när jag stod för maten, raggmunkarna misslyckades totalt och en stressad, tentapluggande fröken Nilsson tappade humöret.

Kika på klippet och tänk er att sambon min är en kombination av killarna som syns (hörs) mest i klippet samtidigt som jag är den stackars tränaren som är föremål för all denna ilska och frustration. Samtidigt som ni gör detta skapar ni er en utmärkt bild av hur stämningen var i vårt kök den där raggmunkskvällen… :)


http://www.youtube.com/watch?v=XlXUVjgMshU


. . . . . . . .



http://glidtackling.blogg.se/- blandad fotbollsuppdatering 

Sköna söndag

Egentligen måste jag planera lektionerna inför kommande vecka, har ju praktik som bekant. Men just nu har jag svårt att fokusera på det.

En skön söndag det här, med sovmorgon följt av en lång löprunda i det härliga vårvädret med älsklingen följt av allsvensk fotboll från tv-soffan. Det blir inte mycket bättre än så. Speciellt inte när sambon verkar vara på strålande humör och serverar en kaffe också :)

Nu mer fotboll, sen måste jag väl trots allt ta tag i skolarbetet. Det får dock bli lite senare för nu tänker jag fortsätta att njuta av helgens sista timmar.


Schlagerfeber...

...verkar det vara för många idag men inte för mig. Visserligen har jag tittat en del på finalen ikväll, det ska erkännas, men min ensam-hemma-kväll har även innefattat fotbolls- och hockeytittande samt lite hemsidejobb hittills. Och några fler ord om schlagern blir det inte i min blogg i alla fall. Det lär nog finnas andra som luftar sina åsikter om kvällens musiktävling så jag låter bli och låter andra sköta det.


. . . . . .


I stället får det
bli en summering av helgen så här långt. Den inleddes med en fredagskväll ute i Kävlinge för match i DM mot Dösjöbro IF. Det blev ingen rolig resa om man säger så. Dels var förutsättningarna inte de bästa på grund av ett antal återbud och ett brandskattat lag, dels gjorde Dösjöbro två mål under matchens första fem minuter och sedan var det mötet förstört.
 
Dock krigade vi på rejält trots allt och även om de alltför lätt lyckades göra 3-0 före paus var vi med tämligen okej ändå matchen igenom. Bortsett från resultatet var det i alla fall godkänt och för egen del (även om andra i första hand ska bedöma min insats) kändes det bra. 90 minuter som högerback, en del fina uppspel, ganska delaktig i spelet och ytterligare en match som klarades av utan större fel.



Mer om gårdagens fotboll har jag fått ihop här:
http://glidtackling.blogg.se/


. . . . . .


Lördagen har sedan rusat iväg. Efter en skön sovmorgon har Karin och jag varit en sväng med lite småsaker till vår nya lägenhet, gått en runda på stan och tagit en kombinerad lunch/fika på ett trevligt café. Så försvann den eftermiddagen innan vi avslutade med att storhandla på ICA. Det ser snarare ut som att en flerbarnsfamilj handlar än ett studentpar när vi kör vår veckohandling :)

Nu sitter jag här och avslutar kvällen på egen hand då Karin är iväg tillsammans med några klasskompisar. Med andra ord perfekt läge för mig att runda av lördagen med lite mer fotbollsbloggande, FM och någon film innan det ska sättas punkt för idag.





Fulltecknat schema

Flytt till vår nya lägenhet, massa fotboll, praktik varje dag, hemresa i påsk och hämtande av hund -
det är mycket nu :)

Men det känns för det mesta bara inspirerande och känslan är att det kommer att gå riktigt bra det här. Så länge som Karin och jag inte tröttnar på varandra så fixar vi säkerligen allt som dyker upp framöver. Och tröttnar varandra gör vi nog inte i första taget.

Trippen till Kalmar och tillbaka i påsk är i alla fall uppstyrd nu och sommarjobbet ser ut att vara i hamn för min del också. Dessutom rullar fotbollen på fint så här långt. En tuff DM-match står på programmet imorgon men hur det än går i den så ser det ut som att vi är på rätt väg.

Mer fotboll hittar ni här:
http://glidtackling.blogg.se/

I övrigt är det inte mycket nytt just nu, men kände bara för att uppdatera lite kort.
Over and out för nu.  

Man skäms

En bra dag fick en kass avslutning när det var dags för returmötet i Champions League mellan Manchester United och Milan.  Chanserna var små på förhand, att vända 2-3-förlusten från hemmamötet var en ruskigt tuff uppgift, men att man skulle behöva skämmas trodde jag i alla fall inte. Nu försvann det lilla hopp som fanns kvar all världens väg och pinsamma 4-0 lyste på resultattavlan när slutsignalen gick. En stark första halvlek följdes av en osedvanligt usel andra halva och skammen gjorde sig påmind mot slutet.

Skämmes, tamefan för att citera en gammal Robinson-deltagare.


. . . . . . .


Dagen i övrigt då? Jodå, tack bra.
Onsdagens praktik innebar studiedag för eleverna och en föreläsning för lärarna om mindfulness, medveten närvaro på svenska. Det handlade om hur man motverkar stress och hur man skapar en bättre arbetsmiljö för sig själv typ och var tämligen intressant. Att den var slut strax efter tio gjorde inte saken sämre då det innebar att jag kom hem före lunch.

Eftermiddagen ägnades åt diverse skolarbetespysslande och lite annat smått och gott som kändes bra att få gjort. Därefter stod träning på schemat och det blev en rolig sådan med mycket spel. Vår tränare är en klyftig kille som hade plockat in ett antal provspelande juniorer, snabba som vesslor och tekniska, som fick fart på oss seniorer under det avslutande 11-mot-11-spelet. Efter att ha blivit ifrånsprungna ett tag ilsknade vi till, började smälla på och helt plötsligt fick vi igång ett högt tempo och träningskvalitén höjdes rejält.

Själv råkade jag ta ut frustrationen över en ful stämpling jag åkte på över fel kille så en oskyldig grabb fick åka i backen ett par gånger om, men det tålde han nog. Hursomhelst så blev det ett riktigt lyckat pass för hela truppen och en nyttig genomkörare inför fredagens stundande DM-match.


. . . . . . .


Kanske borde man glädja sig mer åt småsaker i vardagen. Bland tågresenärerna i Helsingborg med omnejd verkar det största glädjeämnet de senaste dagarna vara att fotstegen på utsidan av Pågatågen nu fungerar igen efter att ha varit ur funktion på grund av kylan. Det är roande att notera alla som glatt påpekar att stegen minsann fungerar igen.

Samtidigt kan man förstå alla som har varit lite skeptiska förut då det varit bryta-foten-risk varje gång man har klivit på och framförallt av tåget. Undrar hur många som har varit nära att köra ner foten i mellanrummet mellan tåget och perrongen under den här vintern. Och undrar om det är någon som har ådragit sig en sådär lagom läskigt knakande fotledsfraktur till följd av de icke-fungerande stegen.

Sånt kan man fundera på, särskilt om man gör allt för att förtränga ett 4-0-resultat i fotboll...


. . . . . . .


Hur länge kan kvinnor prata i telefon? Min kära sambo Karin har pratat med sin kompis Ingis i lätt en timme nu. Skönt att det inte är min mobil hon ringer från... :)


. . . . . . .


Frågan är vad man får ut mest av: 90 minuters fotbollstittande (oavsett match) eller ett sånt samtal som de två ovan nämnda damerna just nu genomför?

Fotbollstittandet är billigare sett till antal minuter det gäller och dessutom kan man gå och ta en macka kombinerat med en god kopp te emellanåt om matchen inte är hyperintressant. Det kan inte tjejerna som just nu sitter klistrade med varsin telefon i handen. Och inte kan väl deras samtal vara så spännande?


. . . . . . .


Slänger in ett inlägg i fotbollsbloggen. Mer blir det dessutom där imorgon framåt kvällen då tanken är att jag ska skriva några rader om kvällens träning + inför fredagens match. Har fått min jäkligt snygga Olympia-träningsoverall nu med som jag bara måste lägga in en bild på. Givetvis vill ni se den, det vet jag.


. . . . . . .


Vad blir dyrast? Köpet av hund som är på gång eller kvällens samtal mellan Karin och Ingis?


. . . . . . .


Gonatt.

Mycket bloggande men ingen ficklampa

Den som kopplar var rubriken är inspirerad ifrån får ett par pluspoäng.

Ett par längre pauser under dagens praktik har utnyttjats till maximalt bloggande och texterna har fullständigt flödat. Fotbollsbloggen har uppdaterats till bristningsgränsen och ämnen som Joseph Elangas kvinnomisshandlande, kvällens Champions League-matcher och HF Olympias framtidsutsikter har avhandlats.

Allt det och lite till hittar ni här:
http://glidtackling.blogg.se/ 


I övrigt är det intet nytt, vilket medförde att jag idag kunde lägga all tänkbar bloggenergi på fotbollsskrivandet.


Det tog sig

Den här dagen inleddes med bra humör men snart försvann det då första lektionen under dagens praktik blev riktigt kaosartad. Detta på grund av en miss av mig som inte hade bokat datorsalarna (vilka blev upptagna) och en massa tekniskt strul då skrivaren (den enda de har i byggnaden verkar det som) vägrade att fungera. Frustrerande, stressigt men samtidigt säkerligen nyttigt då jag förmodligen bara får bra träning av att hamna i lite svårare situationer ibland.

Det hela löste sig också fint till slut och såväl andra halvan av den lektionen som den följande med en annan grupp elever fungerade klart godkänt.

När väl de lektionerna var avklarade var det egentligen en enda lång, skön nedförsbacke under resten av den här måndagen. Enda minuset var att bristen på kaffe (de är för dåliga på kaffedrickande i Ljungbyhed) gav mig huvudvärk. I övrigt rullade allt på i rask takt och rätt som det var så var man hemma i Helsingborg igen.

God mat följt av en positiv Olympia-träning som i sin tur följdes av lite pysslande med mina framkallade bilder här hemma har fått avsluta veckans första dag. En dag som faktiskt blev riktigt lyckad trots den allt annat än smidiga starten.



Uppdaterat igen

Fotbollsbloggen är nu uppdaterad med ett inlägg som berör helgens matcher. Kryss har varit melodin för mina lag: Roma-Milan 0-0, NIK-Pukeberg 3-3 och Olympia-Makedoniska 1-1.

http://glidtackling.blogg.se/ 

Ta gärna en titt för mer fotbollsläsning. Samma inlägg som där lägga även in på Kylspray-portalen. Den ger som sagt klart fler läsare men håller ändå kvar även vid min först skapade Glidtacklings-blogg då layouten ärligt talat är för trist på Kylspray-sidan.

Hade bara mina tekniska kvalitéer varit större när det gäller layout och design så hade jag lagt större vikt vid det på den helt egna fotbollsbloggen som ni når via länken här ovan, men tyvärr räcker inte mina kunskaper till. Hursomhelst är den blogglayouten roligare än den på den andra portalen vilket som sagt gör att jag håller fast vid två fotbollsbloggar parallellt, med samma innehåll, åtminstone tillsvidare.

 


Helgsummering

Det känns lite halvdant att helgen snart är över redan och att det är måndag imorgon igen. Men samtidigt har det här varit en mycket bra helg så man ska knappast inte klaga. Trevlig, rolig och produktiv skulle undertecknad nog vilja sammanfatta den med.

Emil Jensen-konserten i fredags var som sagt suverän och den sparkade igång en helg som sedan bara har rullat på. Igår åkte vi ut till Väla, en del i utkanten av stan med ett stort shoppingcenter och IKEA, och spenderade hela eftermiddagen från tolvsnåret fram till halv sex där ute. Ett par löparskor och ett par vårskor inhandlades av mig och Karin köpte lite småsaker innan vi tog en lång runda på IKEA. Flytten till vår nya lägenhet närmar sig och planeringen är igång. 

Efter Väla-besöket tog vi det lugnt här hemma, käkade tacos och tittade på Melodifestivalen. Eller Karin gjorde medan jag streamade Milans bortamatch mot Roma. Mer om den liksom mer om vår egen match idag dyker upp i mina olika bloggar lite senare ikväll.

Hann se en del av schlagern med och det var riktigt synd att mina stora favoriter Orsa Spelmän åkte ut, så dominanta som de var :)

Idag har vi städat och fixat här, Karin har tränat och jag har som sagt spelat match. 1-1 mot Makedoniska i DM-gruppspelets första match var inte helt okej då vi borde ha vunnit med tanke på vårt stora chansövertag, men med den egna insatsen är jag ändå nöjd då det gick godkänt utan tvivel för mig som högerback.

Dagens bästa var nog annars att se min kära sambo gå runt här med dammsugaren och göra klart städningen medan jag lutade mig tillbaka i soffan och njöt av lunchen. Passade på att vara riktigt jobbig mot henne men påpekade hur snygg hon var när hon städade ;)

Nu blir det mat, samtal hem, lite tv-tittande och planering inför morgondagens VFU-dag innan helgen övergår i "arbetsvecka" igen. På återseende!


. . . . . .


Kan man säga det för ofta? Jag har världens bästa sambo! :)





En vecka ihjälslagen

Så var redan en vecka avklarad av VFU:n och det känns bra att ha kommit igång på allvar med egna lektioner nu. Idag har jag visserligen bara varit med och sett hur en speciallärare arbetar i Klippan, men igår hade jag hand om två olika klasser och det gick åtminstone inte åt helvete.

Riktigt tråkiga var lektionerna förmodligen men det fick eleverna ta då det är svårt att göra några roliga genomgångar om litteraturhänvisningar och källkritik. Det blir nog roligare för dem när de får börja jobba med uppgifterna nästa vecka. Hursomhelst kände jag mig trygg i ledarrollen framför klasserna och var nöjd efteråt.

. . . . . . .

Idag har jag avslutat vecka ett
på praktiken och därefter besökt gymmet för första gången på flera veckor. Det har inte funnits tid på sistone då det har varit skola och fotbollsträningar dagarna i ända. Men desto bättre kändes det att köra ett rejält pass idag och sedan njuta av lite bastande som avslutning.

. . . . . . .

Efter lite god mat här hemma
var det dags att vara lite kulturell för första gången på länge. Detta genom att bege sig till kultur- och konserthuset här i Helsingborg för att se Emil Jensens konsert. Jag ska väl börja med att erkänna att det aldrig hade blivit av att jag hade gått på en Jensen-konsert om det inte hade varit för min sambo. Men med facit i hand var det verkligen bra att jag nappade på hennes förslag och att vi gick. För jäklar vad bra det var.

Avskalat, gemytligt, riktigt skön trubadurkänsla och en humor från Jensens sida som passade mig helt perfekt. Därmed blev det en både rolig och bra musikmässig kväll för hans låtar är det absolut inget fel på heller faktiskt. Det får bli mer lyssnande på honom framöver, det är ett som är säkert.

. . . . . . .

Nu har fredagen rundats av med
godis, soffhäng och filmen About a boy. En lugn, mysig avslutning på den här "arbetsveckan".

. . . . . . .


Grattis Simon, idag hade du fyllt 24 år om du fortfarande hade varit med oss.
Hoppas du har det bra nu, var du än är.




Live från Ljungbyhed (ett av samhällena som Gud glömde?)

Upp vid halv sex i morse, iväg till Ljungbyhed för att ha en ynka lektion och sedan bänka sig här på arbetsrummet för att planera lite. Så har min dag sett ut hittills. Min handledare är sjuk så jag har själv fått ha hand om ett gäng ettor idag, dock utan att ha speciellt mycket att göra. Lite läsande ur en bok om asatron typ och lite diskussion kring dess innehåll är vad som har stått på schemat.

Nu är det skönt att sitta här, se solen titta fram lite smått utanför och bara kunna ägna resten av dagen åt att planera och röja undan annat som behöver göras.

. . . . . .

Tänker mig att gå hem strax efter tolv härifrån, ta tio i ett-tåget från Klippan och därmed vara i Helsingborg runt kvart över ett. Därmed blir det en lång, härlig ledig eftermiddag (om än med en del småsaker att styra med) på hemmaplan. Ingen träning ikväll heller och det känns faktiskt skönt att vara helt fri från förpliktelser under eftermiddagen/kvällen.

. . . . . .

Det är ett rätt trivsamt arbetsrum det här, men kallt.
Riktigt kallt.
Det hänger en Örebro SK-vimpel på väggen också.
Funderar på att byta ut den mot en MFF-halsduk innan min handledare är tillbaka.

. . . . . .

Idag firar jag och Karin 16 underbara månader. Nu har vi stått ut i en dryg månad som sambos också :)

Vi ska dessutom bli fler. Ja, inte i form av barn då men tillökning av familjen blir det då min kära sambo sedan länge varit inne på att skaffa hund och nu verkligen gjort något konkret av planerna. Hon meddelade nyss att hon har tingat en liten Samojedvalp som vi förmodligen ska hämta runt påsk.

Det blir säkerligen mysigt, men frågan är hur mycket uppmärksamhet som jag får framöver... :)

. . . . . .

Du är min himmel älskling.
Lite mulen ibland men alltid någon att se upp till <3


RSS 2.0