Roligare saker

Derbyt blev ett totalfiasko och kantstötte en annars strålande dag en aning.
Men nu ska jag försöka att inte gråta alltför mycket över spilld mjölk utan fokusera på det som har varit bra idag, det vill säga det mesta.

Inledde med att vakna upp intill Karin här hemma, med andra ord bästa starten på dagen som man kan få. Sedan när hon efter frukosten skyndade iväg till jobbet började jag att på allvar ladda för dagens toppmatch borta mot Forsbacka. En match som skulle bli en rolig tillställning.

Vi passade nämligen på att vinna toppmötet med 4-0 (3-0) och därmed rycka åt oss en fempoängsförsprång ner till just Forsbacka i tabellen. En viktig vinst det då vi och Gävle Latino nu båda har fem poäng ner till Forsbacka med två omgångar kvar och det i första hand gäller att bli bland de två bästa för att nå division 5-kvalet. Med andra ord såg vi till att skaffa oss ett utmärkt utgångsläge och vi gjorde det på ett mycket bra sätt.

Klart rättvist och en stabil insats av oss. För egen del blev det en start på bänken idag men det hade jag nästan räknat med då jag spelade från start senast. Vi har ju roterat ganska friskt och även om det hade varit kul att få börja från start idag kändes det helt okej. Gjorde också ett klart godkänt inhopp i mitten av andra halvlek som högerback och kunde känna mig delaktig i vinsten.

http://bilddagboken.se/p/main.html?crossdomain=1&friendname=Alfredsson86&#0 - bilder här under 29:e augusti

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=427721 - mer om matchen 

http://iksatraherr.blogg.se/ - bilder även här och mer reflektioner kring toppmötet dyker upp imorgon



Två backkollegor, Thyberg och jag, nöjda efter trepoängaren 
 

Tänker somna ganska nöjd nu trots Milans bedrövliga uppvisning.
Gonatt på er, dröm sött.



Antiklimax

Den här dagen har varit helt lysande.
Fram till första halvlek av Milan-Inter.
Nu känns det bara som att allt är ett enda jävla antiklimax.

Tack Gattuso! Briljant insats av dig som lagkapten.
Och en fantastisk insats av Milan över lag.
För att inte tala om Jankulovski på vänsterbacksplatsen. Men det behövs ju inga nya ytterbackar enligt ledningen, eller?!

0-3 efter 45.
Jag är rädd att det blir klart mer än så.

Åt helvete med hela jävla skiten, för att citera en mycket god vän som tyvärr inte finns med oss i livet längre.




Fotbollslördag

Fotbollslördag i alla bemärkelser:

- Forsbacka-Sätra i ett nytt viktigt toppmöte i Gästrikesexan

- En mellanlandning med Man Utd-Arsenal

- Kvällen rundas av med dagens stora höjdpunkt: AC Milan-Inter :)






It's friday I'm in love

En ganska utnött textrad som man har hört ett antal gånger, men den stämmer ju verkligen in på en fredag som denna.
För visst är jag kär, tror inte någon har kunnat undgå det här :)

Så bra man har det när man är kär i dig älskling <3

Även om man behöver bli väckt redan vid klockan sex, bara för att få somna om och sedan bli väckt drygt en timme senare igen. Får se det som att jag hade turen att få vakna med dig två gånger i stället för "bara" en den här morgonen :)

. . . . . .

Den här fredagen
har inte inneburit några direkta nyttigheter för min del. Har mest suttit här hemma och tagit det lugnt efter lunch, känns inte som att man behöver göra mer idag.

Har passat på att uppdatera vår Sätrablogg inför morgondagens toppmatch mot Forsbacka.
http://iksatraherr.blogg.se/

Träningen igår var riktigt rolig och dessutom bra rent kvalitetsmässigt. Det avslutande spelet, en trelagsturnering, blev riktigt prestigefyllt med mängder av tuffa närkamper och småfula dueller. Som vanligt trädde vinnarskallarna fram när det gällde ett tävlingsmoment således, men det är bara positivt och riktigt kul när det smäller lite. Det lovar också gott inför morgondagen.

Vår tränare P-O bjöd avslutningsvis på en tårtkupp för sonen och spelande tränaren Gustav som fyllde 24 år igår. Till synes helt ursinnig beordrade helt plötsligt P-O upp alla oss spelare på läktaren, gormade nånting om att "nu måste vi få ordning på det här" och såg ut att vilja ge oss en utskällning modell större än störst. Jag tror att alla hann bli lite uppskrämda (coachens blick var inte att leka med) och inte blev det bättre när undertecknad, Lucas och Ädel blev beordrade att följa med P-O i riktning mot omklädningsrummen. "Vad har vi nu gjort", tänkte vi alla medan vi lydigt hängde på vår coach som fortfarande verkade argare än argast (som matadoren i Tjuren Ferdinand typ).

Lättnaden spred sig dock när vi insåg att vi långt ifrån skulle bli utskällda. I stället visade det sig att vårt uppdrag var att hämta tårtorna som stod och vänta i kiosken och som därefter skulle avnjutas av hela truppen. Därmed avslutades en bra träning med ett riktigt tårtkalas. Snacka om perfekt tajmning då vi förutom Gustavs födelsedag med gott samvete kunde fira att vi hade gått upp i serieledning under onsdagskvällen.

. . . . . .

Nu blir det
dusch, ICA och tacos följt av en kväll i lugnets tecken.
Match imorgon och oavsett om det blir en startplats eller inte (tror nog inte det, men elvan är inte tillkännagiven än) så ska det laddas på bästa sätt. Förhoppningsvis får vi fler anledningar att fira imorgon.


Jo, jag är nöjd

Igår på väg hem från Jädraås mumlade jag något i stil med att "fan vad tungt, fotbollen känns inte riktigt rolig nu". Det förstås i besvikelsen över att ha blivit utbytt, men ändå: Så korkat sagt! Man kan ju inte i vilket sinnestillstånd som jag befann mig just då, inte kan det ha varit mitt normala i alla fall.

För snacka om att fotbollen är rolig just nu, grymt rolig dessutom. Jag konstaterade nyss för mig själv att jag har startat i drygt hälften av alla tävlingsmatcherna den här säsongen, det som ny i laget och dessutom i en tuff konkurrens samt i en ny roll som mittback. Bara det är ett bra facit. Att dessutom titta till tabellen i tidningen med jämna mellanrum gör inte humöret sämre då vi just nu är serieledare.

Skulle jag även rabbla upp allt positivt rent socialt och umgängesmässigt som fotbollen har bidragit med i år skulle det bli en hel uppsats här. Skulle också kunna skriva allt positivt jag upplevt själv såväl på som utanför planen under 2009 så här långt men besparar er det med och nöjer mig med att konstatera att det ska bli härligt att träna om en timme igen.


. . . . . . .


Idag har jag varit i skolan
(kors i taket!) för första gången sedan i slutet av vårterminen. Läser en fortsättning på svenskan nu och upplägget verkar helt okej. Först en kurs om hur skrivandet och skriv-undervisningen har utvecklats genom åren, ser ut att innehålla en hel del diskussioner om kommunikationen och dess betydelse vilket jag tycker verkar ganska intressant. Sedan blir det 10 veckors praktik också vilket förhoppningsvis blir bra.


. . . . . . .


Är verkligen nöjd
när jag tänker efter ytterligare en gång.
Vad ska jag klaga på egentligen? Ska vara att jag på nytt har fått cykelproblem då, men det ska nog ordna sig det också.


. . . . . . .


Champions League-lottning nu och därefter träning
, kvällen går i fotbollens tecken.
På återhörande!



Man ska vara nöjd ändå

Ska för en gång skull summera de senaste dagarna, framförallt onsdagen, kort och koncist. Så håll till godo!

Positivt:
- Att få somna och vakna intill Karin
- Att mycket i livet går bra nu
- Gårdagens träning, mycket bra av hela truppen
- Att vi vände 0-2 mot Jädraås AIK, vann med 6-2 och gick upp i serieledning ikväll


Negativt:
- Vädret
- Utbytt efter 45 ikväll, tungt trots att det faktiskt gick ganska bra för min del och att vi vann till slut
- Att jag verkar ha fått en släng av ett PMS-humör: glad och laddad tidigare idag, smått besviken och ganska less på grund av bytet och på grinigt humör på väg hem trots vinsten, för att nu sitta här och vara glad över serieledningen


. . . . . . .



Lite kort om matchen avslutningsvis:
Seger ikväll som sagt trots en bedrövlig start för vår del. Vi spelade väl egentligen inte så dåligt från början men åkte på två snabba baklängesmål, det blöta och hala underlaget ställde till det och vid 0-2 kändes serieledningen avlägsen. För egen del gick det sedan bättre och bättre i mittförsvaret och glädjande nog höjde sig hela laget efter hand.

Vi tog över spelet, jobbade oss in i matchen på allvar och lyckades även göra såväl 1-2 som 2-2 före paus. Riktigt viktigt det och det kändes som att det bara vara en tidsfråga innan vi ta ledningen.

Tyvärr, för mig, var jag en av dem som byttes ut i paus (för att få till en förändring enligt coachen) och fick se andra halvlek från bänken. Det blev hursomhelst en lugn resa då vi gjorde två snabba mål och Jädraås inte alls orkade hänga med längre.

http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634

http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . . .



Måste erkänna att jag har varit less, gnällig och bitter under en stund ikväll. Men med lite eftertanke är det nästan bara positiva saker i livet just nu. Och att gå och lägga sig som serieledare är långt ifrån fel det heller :)


Helgen summeras

Ett riktigt sent inlägg får avsluta den här helgen som på många sätt har varit lysande. Matchen igår blev som sagt en lyckad historia för vår del och med den fina insatsen som utgångspunkt var det sedan inte svårt att vara på bra humör även under resten av dagen.


Helgen inleddes dessutom på ett bra sätt redan i fredags kväll, en kväll som spenderades i sällskap med älsklingen. Vi passade på att hyra filmen Låt den rätte komma in, en lite underlig berättelse om en 12-årig grabb som var utmobbad och träffade en flicka som visade sig vara vampyr. Låter jättemärkligt, jag vet, men den var klart bättre än vad man kunde tro (får erkänna att jag var skeptisk till att hyra den, men min kära flickväns val av film visade sig vara klart godkänt).


Tillbaka till lördagen nu och fortsättningen av dagen efter matchen. Det blev lite fotbollstittande (förstås) och därefter stod inflyttningsfest hos Karins kompis Fredrika och hennes sambo Fredrik på schemat. Där stannade vi ett tag innan jag lämnade de övriga lite i förtid för att möta upp Nicko nere på stan. Med honom blev det sedan en tur till bland annat Berggrenska innan vi tog sällskap med Karin och co til Hangloose. Nicko och jag passad på att njuta av poängen i seriefinalen innan det var dags att runda av.


Idag har vi sedan blivit ganska så duktigt bortskämda Karin och jag då hennes mormor och morfar var på besök vilket innebar god mat och därefter fika på Snus-Majas. Helt perfekt upplägg för en avkopplande och lugn dag som denna, utan tvekan.

Efter ett antal trevliga timmar på Söder begav jag mig sedan mot Sätra tillsammans med Jonas, som förövrigt bör lära sig hur man ska uppföra sig, för att vara lite nyttig och träna fotboll. Det blev en helt okej träning trots en hel del tunga ben efter gårdagens match (och gårdagskvällen kanske...) hos många, mig inkluderad. Visst kände man sig ganska sliten men trots det gick det helt okej.


Dags att runda av helt nu för idag.
Gonatt!


. . . . . . . . .


Älskar dig gumman <3


Rysare i seriefinalen

Lördagens seriefinal mellan oss i IK Sätra och Gävle Latino på Träffens IP blev en riktig rysare och ett ställningskrig mellan två starka lag. Chanserna lyste under hela matchens gång med sin frånvaro och det handlade mest om tuffa närkamper, bra försvarsspel och att minimera misstagen för det egna lagets räkning.




För vår del blev det en riktig slitsam tillställning då vi drabbades av en utvisning redan efter knappt en halvtimmes spel. Därmed blev det dryga timmen med en man mindre och förstås i första hand ett spel inriktat på att försvara oss. Något som vi gjorde helt strålande och i det närmaste inte släppte till en enda riktig målchans.

Ett riktigt läge var egentligen det enda Latino lyckades skapa trots det numerära överläget och chansmässigt var faktiskt vi närmast segern. Koller hade två riktigt farliga skarvar när han höll sig framme på ett par frisparkar, inte minst med ett par minuter kvar och bollen dansade på Latinos mållinje.


Trots de fina möjligheterna tycker jag inte att vi ska gräma oss över att en poäng inte blev tre. Tvärtom var det mycket starkt att klara av att hålla nollan med en man mindre under så lång tid. Laginsatsen var helt magnifik och det var underbart att se hur alla slet som slavar för varandra. Defensiven var klockren rakt igenom och alla gjorde ett enormt jobb.

Med lite flyt kunde vi till och med ha vunnit, men när slutsignalen ljöd var det ändå en lättnad att en mycket viktig poäng var fixad. Vinst i hängmatchen mot Jädraås på onsdag och vi är uppe i serieledning, så läget är bra i tabellen tack vare gårdagens resultat.


För egen del blev det också en lyckad lördagseftermiddag på Träffens konstgräs. Tidigt i andra halvlek fick jag order om att börja värma upp och det blev därefter 35 minuters spel som mittback. Precis som för resten av laget fungerade det riktigt fint. Jag hann med ett antal närkamper, gick segrande ur de flesta och det kändes tryggt för oss nere i backlinjen som fungerade i det närmaste prickfritt. Det blev en del brytningar, någon fin glidtackling, ett par rensningar och några lyckade offsideställningar från min sida och det kändes skönt att verkligen få vara delaktig i poängen.



http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=423695
- matchreferatet på officiella hemsidan

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html?#0 - bilder på min bilddagbokensida, under 22 augusti

http://iksatraherr.blogg.se/ - Sätrabloggen 



Mulen fredag och dåligt torsdagshumör

Det händer inte mycket av värde hittills för min del den här fredagen. Sitter mest här, tittar ut på molnen utanför och känner att hösten närmar sig. Lite planlöst surfande, hemsideuppdaterande och FM kombinerat med kaffedrickande utgör dagen så här långt.

Men känner heller ingen panik över att jag behöver göra något direkt vettigt idag. Inväntar i stället kvällen som även den kommer att gå i lugnets tecken tillsammans med Karin. Är match imorgon så kåren eller liknande, som en del ur kompisgänget ska till, är inte aktuellt. Gör dock inget alls, filmkväll räcker gott för mig :)


. . . . . .


Imorgon är det seriefinal på Träffen mot Gävle Latino. Sista träningen var igår och den gav inga roliga besked för min del då en bänkplats väntar. Fruktansvärt surt och drygt att kunna förvänta sig 90 minuter på bänken. Visserligen har jag fått ganska mycket speltid och startat i drygt hälften av säsongens tävlingsmatcher, men det är ju de här toppmötena som man verkligen vill uppleva.

Det har också gått bra på senaste tiden, såväl i de sista matcherna före uppehållet som i matcherna nu under hösten. Plus att träningen igår gick bra, men samtidigt anade jag att en bänkplats väntade då jag placerades som högerback under spelet igår och inte som mittback.

Men vad gör man? Hem och tjura och vara grinig ett tag här igår i min ensamhet, för att sedan försöka skaka av sig besviken nu och börja ladda för morgondagen trots allt. Är bara att bita ihop och hoppas att chansen dyker upp, antingen redan imorgon eller längre fram under hösten. Är några toppmatcher och förhoppningsvis ett kval kvar så visst väntar fler intressanta uppgifter.

Hursomhelst kan det bli en spännande lördag. För oavsett om det blir bänken matchen igenom eller inte ska jag göra vad jag kan för att bidra till en seger som ska ta oss ett steg närmare femman.

http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . .


Fotbad och mer kaffe nu.
Innehållsrik fredag som sagt... :)



Storseger på nytt

9-0 mot Älvkarleby i lördags, 9-0 igår borta mot Åmots IF.
Nästan tråkigt stora siffror.
Men likväl tre viktiga poäng till - i väntan på seriefinalen mot Gävle Latino på lördag.
Då smäller det på riktigt allvar. Tre poäng upp till dem nu, men vi har en match mindre spelad och dessutom klart bättre målskillnad så serieledningen hägrar.

Efter att ha fått mycket speltid på sistone och lyckats bra var jag förpassad till bänken igår. Inte mycket att klaga över dock då vi som vanligt roterar med jämna mellanrum och efter tre startar på de fyra senaste matcherna var jag inställd på att börja vid sidan av.

Spelade de sista 25 minuterna som högerback och gjorde vad jag skulle. Var inte så värst delaktig i spelet men tog en del offensiva löpningar och vann de duellerna som jag skulle. Så godkänt utan tvekan. Hann också vara inne på fyra av våra mål framåt vilket förstås var skoj.

Nu är det nya tag med lördagens toppmatch i sikte. Träning snart och därefter börjar laddningen.


Länktips:
http://iksatraherr.blogg.se/

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=422338



Fors igen

I början av sommaren var Karin och jag på besök ute i Fors, mot Norrsundet till, hos hennes farmor. Det var då första gången som jag var där och det gav verkligen mersmak. Mysigt, lite småidylliskt och lantligt avkopplande var det verkligen. Så det var inte ens nära att jag tackade nej den här gången när älsklingen frågade om jag ville med ut dit igen.


Karin och hennes farmor Ulla

Den här gången blev det en snabbvisit då framförallt Karin har ett ganska pressat schema den här veckan. Men trots att vi bara hann vara där från igår eftermiddag till i morse blev det återigen en perfekt vistelse i Fors.

Sommarvärmen gjorde sig inte direkt påmind, snarare den allt snarare stundande hösten, så egentligen var det inget drömväder för att vara ute på landet. Men samtidigt var det riktigt mysväder. Trots att temperaturen inte var särskilt hög passade vi dessutom på att bada, åtminstone ta ett snabbdopp, i Kvarndammen precis som förra gången. Mest för sakens skull nu, men det visade sig att det var rätt skönt i vattnet och snarare svalkade mer på land.


Korvgrillning i kakelugnen

Efter badet passade det perfekt att dra på sig tjocktröjor, krypa in i värmen framför kakelugnen och öka mysfaktorn (och mätta hungern) genom att grilla korv. Det blev en perfekt avslutning på dagen, sitta där och ha det bra i värmen från kakelugnen tillsammans med Karin och bara ha det gott.


Vi två flummar till det, som vanligt på bild :)


Dagens citat:
"Jag har faktiskt börjat bli morgonpigg" -
tur att du berättar det för mig älskling för det har jag inte direkt märkt, men jag tycker mycket om dig i alla fall ;)


Helgen i övrigt

Tillsammans med fotbollen blev också den övriga helgen väldigt trivsam och lyckad. Efter en sen kväll igår, dock väldigt lugn, som avslutades med lite tv-spelande hos Lindgrens unnade jag mig själv en lång sovmorgon idag. Jag vaknade strax före tolv av ett sms som väckte mig väldigt lägligt. Lägligt då jag minuten senaste blev varse att såväl PSV-Ajax som IFK Göteborg-Helsingborg började vid halv ett. Valet föll på den förstnämnda och det ångrade jag aldrig. En strålande match med stor rivalitet och sju mål. Bra start på söndagen med andra ord.


Även resten av dagen har gått åt till att kolla fotboll och inte göra mycket vettigt. Inte förrän träningen ikväll. Ett bra pass återigen som dock innehöll mycket frustration. Det sista gällde både mig och ett stort antal av lagkamraterna. Det var trots allt ett gott tecken att tävlingsinstinkten gjorde sig påmind under kvällens trelagsturnering med resultatet att frustrationen till slut pumpade hos många. Efteråt var all grinighet glömd och som vanligt satt vi och skrattade åt det i omklädningsrummet. Nu är det bara att jobba vidare mot onsdagens match borta  mot Åmot. Om jag startar där återstår att se då endast truppen togs ut ikväll och startelvan inte är klar i skrivande stund.


Roligast i helgen, förutom gårdagens seger, var fredagskvällen. Först var Karin och jag på middag för hyresgästerna där svärmor numera bor på Söder. Riktigt trevligt det med god mat och vänliga människor. Därefter väntade några hektiska timmar för oss då vi skulle vara hundvakter åt Karins kompis Fredrikas 14 veckor gamla schäfervalp Wilma. Kan ju säga att det var en hund med överskottsenergi så det förslog...



En sönderslagen lampa, en utvält vattenskål, några mer eller mindre uppätna sockor, allmän oreda i lägenheten och avslutningsvis lite hundkiss på golvet senare var hundpassandet över för vår del. Det ska dock sägas att det var både kul och charmigt också, vi bjöds på många skratt och det var verkligen värt allt stök :)





Succéartad fotbollslördag

Rubriken kanske är i överkant och lite väl överdriven, men man ska ju ta vara på livets positiva stunder och igår fanns det verkligen ingenting att klaga på. Mysigt uppvaknande följt av tre poäng som i sin tur följdes av Premier League-premiär med grabbarna framför tv:n var ingredienserna för en strålande dag.


Först vaknade jag upp intill älsklingen när klockan ringde redan vid kvart över sju, då det var dags för mig att bege mig till samlingen. Hann med en titt i tidningen i farten och såg till min glädje att Lingbo slog Forsbacka med 1-0 under fredagskvällen, något som hjälpte oss i toppstriden. Därefter samling med frukostbuffé som vanligt när tidiga lördagsmatcher står på schemat och sedan en tur till Älvkarleby. Inte världens metropol direkt men på sitt vis en charmig liten håla (i positiv bemärkelse snarare än negativ) med en fin idrottsplats där bygden lag Älvkarleby IK tog emot oss.

Det blev en rolig resa för såväl mig själv som för hela lagets del. Vi gjorde en strålande första halvlek och även om motståndet långt ifrån var det bästa så var det mest tack vare vår egen fina prestation som vi fick fram till hela 6-0 före paus. En ledning som vi sedan höll långt in i andra halvlek innan vi sista kvarten gjorde ytterligare tre mål och vann med hela 9-0 till sist.


Själv spelade jag 70 minuter som mittback och det gick bra. Förstås hade vi inte alltför mycket att göra i backlinjen men jag tycker ändå att jag var ganska delaktig i spelet, spelade mig ur en del situationer på ett lugnt sätt och dessutom tvingades jag göra ett par riktigt vassa brytningar i lägen som kunde ha blivit farliga målchanser för hemmalaget annars. Så det kändes riktigt bra och jag kunde inte vara annat än nöjd efteråt. Liksom hela laget förstås, det var av förklarliga skäl mycket muntra miner i omklädningsrummet efteråt.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=418190 - officiella hemsidans matchrefet

http://iksatraherr.blogg.se/ - bloggen uppdaterad


Efter Älvkarlebyresan bänkade sig jag och ett gäng lagkamrater här hemma hos mig för Premier League-tittande resten av dagen. Med andra ord gick lördagen helt i fotbollens tecken och ingen av oss var särskilt missnöjd med det. Tvärtom kunde vi välförtjänt passa på att njuta av att det går bra just nu och att de internationella ligorna äntligen sparkar igång igen. En helt perfekt helgstart!


Förresten, dagens citat under lördagen:
"Affe, börjar inte du också tänka på sågverk här?" - målvakts-Nicko i slutet av första halvlek igår när vi hade en hörna och han stod overksam nere vid eget straffområde. Nog för att det var idylliskt och en verklig bruksortskänsla infann sig i Älvkarleby, men man kan nog ana att Nicko påverkats lite väl mycket av Di Leva-konserten som han var på i fredags. Musikerns något annorlunda tankegångar verkade ha satt sig rejält hos vår målvakt som ägnade samlingen åt att fundera på var Regnbågsbron egentligen finns och vad kosmiskt ljus är... :)


Ytterligare en perfekt dag

Citerade Lou Reeds underbara låt Perfect day här för några inlägg sedan. Igår passade den extra bra då det verkligen var en helt perfekt dag för min del. Först en lång, lång sovmorgon med Karin och inte upp förrän mellan tolv, ett nån gång. Därefter frukost/lunch på balkongen, med färskt bröd och annat gott nyinhandlat.

Resten av dagen spenderade vi sedan med att bara slappa och ta det lugnt. Fick inte mycket nyttigt gjort i och för sig, men sällskapet var förstås det allra bästa och jag kunde verkligen inte klaga :)

Efter att ha begett mig hemåt strax före fem väntade sedan träning. En träning som också den blev ett mycket positivt inslag då det dels gick riktigt bra för egen del och dels då hela truppen återigen stod för ett riktigt imponerande pass. Dessutom innebar annonserandet av startelvan till lördagens bortamatch mot Älvkarleby glädjande besked för mig då jag kommer att bilda mittbackspar med vår spelande tränare.

http://iksatraherr.blogg.se/

Så idel positiva händelser under den torsdagen alltså. Bara att hoppas på att (ta i trä) framgångarna och glädjen fortsätter framöver.

Ikväll blir det säkerligen trevligt då gårdsfest på Söder väntar där Karins mamma numera bor. Dags att hoppa i duschen och bege sig mot stans södra delar.


Födelsedag

I onsdags fyllde Karin 20 år och givetvis stod lite uppvaktning på schemat. Frukost på sängen och presenter redan vid sju på morgonen passade kanske inte det morgontrötta födelsedagsbarnet helt perfekt, men hon försökte i alla fall hålla god min och blev glad för presenterna :)



Måste väl erkänna att jag inte hade varit uppe vid sju om det inte varit för svärfar Håkan som var den som låg bakom gratulationerna. Men hursomhelst, tidig morgon, frukost, Nile City-tittande och några timmars sömn till efter det inledde Karins 20:e födelsedag för vår del. 

Därefter var vi och åt lunch/fikade på Mingel & Bar i sällskap med Ingis innan jag drog hem hit en stund.

Medan Karin och ett gäng kompisar till henne var ute och åt så passade jag att spendera några timmar i Forsbacka av alla ställen för att se mitt gamla KBK spela mot Överhärde. Det var ingen rolig afton för KBK:arna som åkte på stryk med 3-0 och jag måste erkänna att jag inte ångrade mitt klubbyte när jag såg KBK slita förgäves i onsdags... 

Sedan avslutades dagen hemma hos Karin där hon och tjejerna satt och drack vin och tjatade. Slog mig ner med en kopp kaffe och intog mer av lyssnar-roll (för en gång skull) innan vi rundade av med ett glas vin på balkongen. Mysig avslutning på en speciell dag med andra ord :)


Lysande veckoslut

Avslutningen på förra veckan, eller ja egentligen hela veckan, blev så bra som den bara kunde bli. Seger i onsdags mot Lingbo, följt av filmmys med Karin, följt av en lugn torsdag med träning som enda egentliga inbokade aktiviteten, sen en fredag som spenderades med älsklingen och innehöll solande och badande i Forsby innan vardagsveckan avslutades med Harry Potter-tittande och slöande här hemma för oss två.

Lördagen inleddes med sovmorgon med Karin och en snabb sväng på stan innan det var dags för match. En match som alltså gick helt perfekt och innebar att man nöjt kunde se fram emot kvällen. Det var läge att fira och när samtliga polarna här ute i Sätra tänkte festa så var det bara att haka på. Förfest med SFG, taxi med Tidsjö till stan och därefter mötte jag upp Bentzer. Så grymt kul att träffa den liraren igen :)



Vi satte oss på Tant Grön, tog en öl och tjatade en bra stund. Älsklingen kom också förbi och gjorde oss sällskap innan vi tre drog till Hangloose för att avsluta kvällen där. Blev en rolig kväll för vår trio och vi bröt inte upp förrän framåt tre ute på stan då Karin och jag begav oss hem för att få lite sömn.

En sen frukost igår och bad i Forsby återigen fick runda av en perfekt vecka. Kunde verkligen inte ha varit bättre (L).


. . . . . .


Thyberg var även han igång och firade veckans framgångar i lördags. Vi hade lite kontakt via telefon och det roligaste samtalet var när Thyberg ringde och lät helt exalterad:
"Du, jag måste berätta en sak. Jag blandade Finlandia och kaffe, det smakade BARA kaffe! Fantastiskt! Jag kan bli full på kaffe." 

Jag tror minsann han lyckades bli tämligen rund under fötterna också, men det var han värd efter två mycket bra vänsterbacksinsatser i den grönvita tröjan under veckan som gick :)


Poängen rullar in som de ska

Match i lördags igen och en ny seger. Den här gången en storseger, 8-2 (4-1) hemma mot Gestrike/Hammarby, som följde upp den krigarsegern borta mot Lingbo (2-1) som vi tog tidigare samma vecka. Mot Lingbo blev det 90 bra minuter för mig men mot G/H var jag förpassad till bänken. Inget som jag blev så besviken över dock då jag anade att det var min tur att roteras, vi har gått runt på ganska mycket folk även i backlinjen på slutet.

Från bänken fick jag se oss ta ledningen redan efter 30 sekunder (!) genom Florén och sedan rullade på det. Vi spelade riktigt bra samtidigt som G/H var några klasser sämre än Lingbo. Vi skapade som vanligt också en mängd chanser och brände för mycket, men gick till pausvila med 4-1 (klart i underkant) och saken var klar redan då.

Nästan direkt i andra fick jag gå in som mittback och därmed blev det runt 40 minuters speltid. Skötte mig helt okej, varken mer eller mindre, och hann med att spela 4-1 under den tiden som jag var på planen. Deras bakängesmål var inte mycket att göra åt då vi blev lämnade alltför ensamma i backlinjen i slutet när alla ville vara med och anfall och inga stora misstag från min sida. Dessutom var jag delaktig i vårt 6-1-mål, då jag med en nickbrytning spelade Koller som i sin tur spelade fram Waldenbäck till 6-1. Så G+ i betyg ger jag mig själv.

Kul att spela, vinna och gå en rolig lördagskväll tillmötes. Dessutom går resulten i övrigt med oss just nu. Forsbacka tappade mot Jädraås (2-2) i fredags och igår spelade Gävle Latino bara 1-1 hemma mot Lingbo. Därmed är det bara tre poäng upp från vår andraplats till Latino i toppen, dessutom med en match mindre spelad för oss och förutom det så har vi klart bättre målskillnad än dem. Ner till Forsbacka har vi samtidigt nu en poäng.


http://iksatraherr.blogg.se/
- uppdaterad!

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=403932 - matchreferat






Perfect day

Grymt fint låt det här:
http://www.youtube.com/watch?v=QYEC4TZsy-Y 

Och den stämmer bra in på hur gårdagen var. Det blev som tur var (poängtapp mot Lingbo hade förstört en del av den) en strålande dag rakt igenom. Mycket tack vare att en stor del av den spenderades med dig älskling :)

"It's such a perfect day, I'm glad I spend it with you"

Först var det dags att säga hej då till mamma som begav sig mot Småland med tåg vid ett-tiden. Karin och jag vinkade av henne vid stationen innan vi drog till Boulognern för ett par timmars mys i det fina vädret. Blev glassätande (inte roligt, för mina shorts såg efteråt ut som om en treåring hade ätit, alltså fulla av glass...) och slöande intill vattnet. Perfekt avkoppling och ett trevligt sätt att ladda upp inför matchen för min del.

Efter den mysiga eftermiddagen stod som sagt match mot Lingbo på schemat och även den gick ju som den skulle till slut. Väl hemkommen i Gävle från Lingbo, en både avskräckande och mysig liten håla på samma gång, blev det en jättebra avslutning på en klockren dag.

Karin och jag kikade på Hata Göteborg och somnade sedan gott hemma hos mig. Kunde verkligen inte klaga på någonting under gårdagen med andra ord :)


Usla - men tacksamma

Igår var vi usla, vi i IK Sätra.
Vi stod verkligen för en bedrövlig insats rent spelmässigt borta mot Lingbo IF.
Under en kvart var vi bra, matchens första 15 minuter. Då gjorde vi också två mål och hade bud på fler.
Därefter sög vi dock.
Ingenting stämde egentligen och det var med hjärtat i halsgropen som vi lyckades hålla vår 2-1-ledning i andra halvlek.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=402607 - matchreferatet från vår hemsida

För egen del stämde det dock bra. Tack vare, eller på grund av kanske man ska säga, att vi tappade alldeles för många bollar på mittplan fick vi i backlinjen slita livet ur oss när Lingbo gång på gång ställde om och gick till anfall. På så sätt fick vi också en hel del att jobba med och jag tycker att vi klarade det bra. 

Själv spelade jag mittback i 90 minuter och det var en av mina bästa matcher i Sätratröjan. Stod för en hel del brytningar, låg rätt i positionerna och gjorde åtminstone utan tvekan det jag skulle. Fick till några sköna tacklingar och klarade mig undan rejäla misstag. Så jag får vara nöjd. Något jag dock förstås inte hade varit om Lingbo lyckats kvittera, då hade den dagen varit förstörd totalt.

Nu kunde vi hursomhelst inkassera tre poäng och får vara tacksamma för det. Spelet kan vi glömma och bara ta med oss det som verkligen räknas: 3 nya friska pinnar.


Laddat

Har avklarat ett nytt träningspass nu och det var verkligen laddat på kvällens träning. Intensiteten var på topp, närkamperna nästan för tuffa med tanke på att vi har match imorgon och inställningen underbar att skåda. Kunde inte ha varit en bättre träning kvällen före en viktig seriematch än vad vi hade idag.

http://iksatraherr.blogg.se/  - Sätrabloggen uppdaterad

För egen del gick det också riktigt bra. Har känts lovande under de två passen som jag har hunnit med i Sätradressen sedan återkomsten till Gävle. Nöjd hittills och det känns grymt inspirerande inför höstens seriematcher. Match imorgon som sagt och det återstår att se om det blir en startplats. Baserat på de två senaste träningarna borde det kanske bli det och dessutom saknar vi ett par spelare imorgon. Men samtidigt är det helt lugnt om jag hamnar på bänken då jag missade hela förra veckans tränande och dessutom inte var tillgänglig för träningsmatchen i lördags. Så hur det än blir kommer jag vara laddad och motiverad.

Inte klart heller hur elvan ser ut än, det får vi veta först vid samlingen imorgon kväll. Så bara att förbereda sig på bästa sätt och hoppas på mycket spel.



Mammamiddag

Har ju haft mamma med mig här uppe i några dagar och igår var det dags för mödraträff då vi var hos svärmor Anna och Karin på middag. Det blev en riktigt trevlig kväll och den nya lägenheten var väldigt fin och riktigt bra läge och en god investering.

Glädjande nog går våra mammor bra ihop och trivs onekligen i varandras sällskap. Bra det förstås och något som jag uppskattar. Det har alltid känts som att jag har varit välmottagen i familjen och att dessutom mina föräldrar gillar såväl Karin som svärföräldrarna skadar inte.

Medan mödrarna satt och pratade om allt mellan himmel och jord passade Karin och jag på att ta en promenad ner mot stan och Gavleån.

Det blev en mysig promenad och därmed också en perfekt avslutning på en bra kväll.

Därefter en tidig morgon idag då vi sov på Söder och såväl mor som dotter skulle upp och jobba. Men kan inte klaga, har bara spenderat dagen med att ligga i solen och slöa.

Snart dags att röra lite på sig dock då det dags för träning. Sista träningen inför morgondagens match borta mot Lingbo så bara att hoppas att det är fullt fokus på vad som komma skall.


Back in business

Så var man tillbaka i Gävle då och det känns verkligen kanon. Har mamma med mig här några dagar så blir som alltid duktigt bortskämd och slapp ju dessutom sitta helt själv och ha långtråkigt på tåget hit. Men det är verkligen segt att åka i sju timmar, trots att tåg är ett ganska avkopplande färdsätt.

Hursomhelst anlände vi till Gävle igår kväll och behövde tacksamt nog inte gå många meter då svärfar Håkan plockade upp oss vid stationen. Fick även bästa tänkbara tillmötesgående då Karin stod där och väntade också. Synd att klaga, för att använda en fras jag ofta myntar.

Blev sedan mat och en lugn kväll här framför tv:n med mamma och Karin. Perfekt avslutning på en lång dag och en bra start på Gävlevistelsen.

. . . . . .


Det positiva har fortsatt ikväll då det har varit fotbollsträning med Sätra igen. Var riktigt kul att träffa grabbarna på nytt och dessutom var det en mycket bra träning. Gick också väldigt bra för mig själv faktiskt, så kunde inte annat vara nöjd. Bästa tänkbara inledning på höstsejouren i den här staden med andra ord.

Lite uppdaterande av Sätrabloggen har det också blivit:
http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . .


Nio underbara månader med dig nu <3

. . . . . .


Läggdags för idag nu. Imorgon väntar stan en vända och därefter middag hos svärmor och Karin.
Over and out.


RSS 2.0