Rulla in en boll...

...och låt den rulla. Jag snackade om allvaret som stundar för egen del nyss och syftade då som sagt inte på fotbollen. Men visst är det en hel del fotboll i antågande också, som alltid.

Helgen som närmar sig är fullspäckad med fotboll, minst sagt:
HF Olympia A-Billesholms IK, lördag

Inter-Milan, lördag

HF Olympia B-Helsingborg City, söndag

Trelleborgs FF-MFF, söndag

Själv kommer jag att spela för oss på lördag och sen spänt följa de övriga matcherna under resten av helgen. Derbyt på lördag ska jag förstås se via tv och sedan får vi se hur söndagen läggs upp. Är jag bara hemma blir det en promenad upp till Olympiafältet för att se vårt b-lag mot City och kanske, kanske blir det en tur ner till Malmö där ju TFF-MFF ska spelas sedan Vångavallen i Trelleborg inte höll för spel. Vet inte riktigt hur man ska lösa det med biljett dock så är lite oklart i dagsläget.

Hursomhelst finns det en hel del boll att se fram emot och en blogguppdatering kommer förstås i slutet av helgen. För att inte tråka ut er läsare (ni som kanske inte riktigt brinner för fotbollen på samma sätt som jag) ska jag försöka hålla mig till att slänga in lite länkar här och skriva fullmatade artiklar/inlägg på vår hemsida och i Olympiabloggen i stället... :)



Allvaret är nära

Normalt sett hade jag, som den fotbollsnörd jag utan minsta förnekan är, syftat på den stundande allsvenska premiären för MFF:s del alternativt seriepremiärerna för oss och NIK som även de närmar sig med stormsteg. Dock är det inte så den här gången. Fotbollspremiären återkommer ju faktiskt varje år och således dyker ett allvar upp med ettårig frekvens, men det gör inte mitt eget allvar som snart stundar.

Det som åsyftas är nämligen min egen examen följt av den ovisshet som väntar när man abrupt och utan livlinor kastas ut på arbetsmarknaden. Inom kort inleds skrivandet av den uppsats som ska bli min allra sista inom högskolevärlden och därefter, någon gång i mitten av juni, ska jag enligt planerna kunna lägga studietiden bakom mig.

Fem år på högskola är då avklarade och åtminstone meritmässigt, på pappret, har jag en gedigen utbildning bakom mig vid det laget. Om jag har lärt mig något i själva verket kan väl däremot diskuteras... Skämt åsido, nog har jag lärt mig en hel del även om en del tid också känts ganska meningslös men blir först när skolan är avklarad som det är upp till bevis. Ett jobb behövs när studiepengarna inte längre ramlar in på kontot och den tämligen sköna tiden som student är över.

De senaste dagarna har spenderats med bland annat ett intensivt jobbsökande via nätet och nu är det bara att hålla tummarna för att det dyker upp något skapligt intressant framåt hösten.

Tills dess ska jag försöka ha hyfsad framförhållning när det gäller det sista skolarbetet och samtidigt passa på att njuta av de sista veckorna som studerande yngling...



Vår i Helsingborg

En finfin helg med svärmorsbesök i stan (lördagen är redan omtalad här i bloggen) som avslutades med en söndag som innehöll en långpromenad i det härliga vårvädret, fika på Mezo, Flygande Jakob lagad av undertecknad själv och ett biobesök är sedan några dagar till ända. 

Hela söndagen blev perfekt även den. Att få njuta av en ljum temperatur och solens strålar var förstås inget som man avböjde. Inte heller biobesöket var någon besvikelse då Hur många lingon finns det i världen? visade sig vara en riktigt bra film. Inte för klyschig, inte något daltande i överdriven utsträckning, utan en film som på ett perfekt sätt kombinerade humor, glädje och värme med sorgliga upplevelser. Den berörde på många sätt och får högt betyg av mig.


Mor och dotter


Vårtecken


Solnjutare



Jag och Karin vid Gröningen





Bästa hittills

Gårdagen fick en perfekt start i och med en trevlig frukost i bra sällskap följt av en riktigt rolig fotbollsmatch. Tanken är att det är den sistnämnda som ska tas upp lite mer ingående här, så eventuella icke-fotbollsintresserade kan sluta att läsa nu... :)

Under lördagsförmiddagen tog vi oss an Ekeby GIF i en träningsmatch, försäsongens sjätte match för vår del hittills. Ekeby körde över oss totalt två gånger om förra året i serien så i ärlighetens namn var jag ganska skeptisk inför matchen. Trots att vi de senaste veckorna har tagit flera kliv i rätt riktning spelmässigt kändes det som en på förhand lite väl svår utmaning. Men ack så fel jag hade och så gott det var att ha riktigt fel också.

För tvärtemot förhandstipsen så tog vi och knep en riktigt stark 2-1-seger efter 2-0-ledning i paus. Vinsten gjorde förstås mitt humör klart bättre och slog an tonen för en helg som har varit rakt igenom lyckad sen dess. Och inte nog med att vi vann, extra skönt var att vi gjorde en så pass bra match. Den första halvleken var rent av den bästa som jag kan minnas att vi har stått för sedan jag kom till HF Olympia för drygt ett år sedan.

Vi spelade precis det spel som vi har tränat på, vågade spela bollen genom mittfältet, hade tålamod, ställde om snabbt när tillfälle uppstod och framförallt backlinjen, men även övriga lagdelar, låg helt rätt i defensiven halvleken igenom.

2-0 hade vi också efter 45 minuter som sagt och klarar vi att prestera samma spel i serien kan det bli bra. I andra  halvlek stod vi dessutom också upp mot ett fysiskt och tufft Ekeby som gav oss en riktigt värdemätare och en nyttig genomkörare. De lyckades att reducera men trots att vi inte riktigt orkade hålla uppe spelet under de avslutande 20 minuterna försvarade vi oss på ett stabilt sätt och var faktiskt närmare 3-1 än vad de var 2-2.

För min egen del gick det precis som för lagets riktigt fint. Självförtroendet steg under första halvlek och i andra fyllde jag även på framåt från min högerbacksplats vid en del tillfällen. Över lag kändes det kontrollerat och tryggt, mycket tack vara att hela lagmaskineriet fungerade. Dessutom var det positivt att få 90 minuter och ytterligare en match från start i CV:et.

. . . . . . . .

Som Olympiaspelare, webansvarig
(numera) för seniorernas sida, nybliven spelarrepresentant i styrelsen och egenutnämnd lagbloggare önskar jag förstås att mitt ständiga länkande till HF Olympia-sidor kan få någon enstaka själ att vilja följa oss. Kika gärna!

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/StarkinsatsmotEkeby/



Lyckad lördag

En strålande lördag är till ända och det känns kanon att sitta här, se Argentina leka lite fotboll långt borta på andra sidan Atlanten och vara redo att summera en klockren dag.

Svärmor Anna anlände som planerat vid halv nio-tiden i morse och dagen inleddes med en rejäl frukost innan det var dags för mig att promenera upp till Olympiafältet. Väl där slog vi i HF Olympia tillbaka Ekeby GIF med 2-0 (2-1) tack vare en riktigt stark insats.

Efter matchen passade jag på att njuta av en promenad tillbaka hit innan jag fick vänta in mor och dotter Tutturen (alltså Anna och Karin) som hade tagit en sväng till Helsingör i det underbara vädret. Sol, vårtemperatur och en allmänt strålande dag vädermässigt har vi nämligen bjudits på här söderöver.

Kvällen har sedan inneburit god mat, filmtittande, bildtittande och slappande här hemma hos oss. Två trötta damer i huset har lagt sig sedan länge medan jag som sagt sitter här, kikar lite nattlig fotboll och funderar över om jag ska orka skriva ett inlägg i Olympiabloggen eller om det får vänta tills imorgon.

Hursomhelst kommer en lite fotbollsuppdatering (för att förvarna er fotbollshatare redan nu) under morgondagen med anledning av Ekebymatchen + länkar till helgens texter som gäller HF Olympia.

Tills dess: godnatt!


Favorit i repris

Gårdagskvällen förde med sig en favorit i repris: Den perfekta stormen på SVT. Jag fastnade helt för den en sommarkväll 2009 då jag satt hemma framför tv:n i pojkrummet i Småland och fördrev dagens sista timmar med lite zappande. Filmen höll mig kvar i vaket tillstånd och väckte mitt intresse. Sedan den gången har den varit en av mina favoriter i filmvärlden och den här underbara John Mellencamp-låten, som spelas i sin helhet i filmens slutsekvens, har etsat sig fast:

http://www.youtube.com/watch?v=QVbuKyunRGs

Igår kröp Karin och jag ner i soffan och såg filmen igen. Den var lika bra den här gången och precis som då jag hörde låten hemma i pojkrummet tyckte jag att den passade så bra in.

"Here we are, just me and you
Hold my hand
Let´s face tomorrow
Tomorrov still holds out it's hands to you..."








Läggdags?

Jag borde gå och lägga mig egentligen, men har fastnat här. Det här är en stund på dygnet som jag alltid har uppskattat sedan jag flyttade hemifrån sensommaren 2006. Att kunna sitta här och koppla av, helst som ikväll efter en träning, och bara ta det lugnt är enormt avslappnande för mig. En nattmacka, lite slappande framför datorn och bara en skön tystnad runt sig - det är kvalité :)

Det känns inte sämre av vetskapen att jag är ledig i över en vecka. Eller ledig och ledig, hemtentan ska skrivas och en del annat fixas, men åtminstone blir jag stationerad i Helsingborg ett antal dagar framöver. Skönt det även om pendlandet har funkat fint.

Det blir faktiskt inte många besök till på Högskolan Kristianstad eftersom uppsatsmomentet i den här svenskkursen avslutar min utbildning. Därmed väntar många skrivardagar här hemma, något som passar mig som handen i handsken.

Det finns dessutom mycket att se fram emot de närmaste veckorna:
* I helgen kommer svärmor Anna på besök vilket ska bli riktigt kul. Har lovat att baka Snickerskaka, som jag gjorde med stor framgång för några veckor sedan faktiskt, så bara att ställa sig vid bänken inom kort :)

* Match på lördag mot Ekeby och därefter två matcher nästa helg mot Billesholm och Helsingborg City.
Mer om det här: http://hfolympia.bloggplatsen.se/

*
Hemresa ytterligare en helg längre fram. Ska bli riktigt kul att komma hem, träffa mamma och pappa, hinna träffa lite kompisar, se NIK och givetvis också att ha Karin med hemma i Småland igen :)

* Seriepremiär i lokalfotbollen. Vi börjar den 15 april med a-laget, sedan väntar b-lagspremiär och NIK börjar också i mitten av april. Dessutom sparkar ju allsvenskan snart igång och årskortet på MFF:s matcher kommer väl till pass.

* Påsk i Gävle. Blir härligt att återse en av mina absoluta favoritstäder igen och förhoppningsvis, förutom påskfirande hos svärföräldrarna, hinna med att träffa Brevbärar-Pettersson, Thyberg och co.

Mycket på agendan som känns positivt således och dessutom lite härliga vårkänslor i Helsingborgs-luften. Saker som gör det ännu trevligare att sitta här och filosofera på egen hand.

Men nu är det ändå läggdags. Godnatt!



Olympiaskrivande

Match igår och då som vanligt en del skrivande så här dagen efter. Såväl hemsidan som bloggen är uppdaterad och finns det någon fotbollsintresserad där ute som är intresserad av att läsa finner ni texterna här:

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/OvertygandeinsatsmotVedbyRonne/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/
Hålls truppen intakt och kanske någon spetsvärvning finns absolut chansen att prisskåpet får tillökning inom några år. Men det är naturligtvis mycket som ska klaffa för detta, precis som för alla andra lag.

Vi må ha förlorat Supercupfinalen, men...

...vi är fortfarande svenska mästare!



Ser fram emot en ny framgångsrik säsong för MFF förlusten igår till trots. Är övertygad om att det var två av Sveriges bästa lag även under 2011 som möttes igår, inte bara två gäng som var bra 2010.

Mästarna från Malmö här är vi!


Upp och ner - men kan inte klaga

Mycket fotboll hittills i helgen och resultaten har varit både upp och ner. En vinst för oss i DM igår med hela 5-1 borta mot Vedby/Rönne inledde en dag som senare skulle föra med sig två tunga förluster för MFF och Milan. MFF förlorade som bekant i Supercupen mot Helsingborg med 1-2 och Milan fick stryk mot Palermo med 2-1. Därmed kunde min gårdag ses som ganska dyster rent fotbollsmässigt, men jag har trots allt svårt att vara missnöjd.

Matchen mot Vedby/Rönne räddade nämligen lördagen helt sett till fotbollen. Det var vår hittills klart roligaste match för året, hela laget spelade bra och trots att vi hamnade i underläge med 1-0 ganska tidigt så lyckades vi vända och ta över helt. Det var en av de bästa insatserna som vi har gjort sedan jag kom till HF Olympia och den gav oss något positivt att ta med. Vinsten i sig var förstås rolig men det faktum att vi verkligen spelade riktigt fin fotboll var nästan ännu roligare än de tre DM-poängen.

Det var rent av riktigt kul att spela på grus igår till och med, det säger det mesta om hur nöjd man kände sig efteråt. Dessutom gick det klart skapligt för egen del och det blev i nästintill 90 minuter (75-80 som högerback, sen sista fem som vänsterback). Så bara positiva saker att ta med från grusplanen utanför Klippan :)

Lördagen fortsatte sedan hemma hos kapten Wessberg där hans sambo Johanna tyvärr fick chansen att håna mig för MFF:s förlust då hon är Helsingborgssupporter. Men aja, AIK vann ju Supercupen förra året och höll på att åka ur allsvenskan sen så får väl hoppas på samma scenario i år även om jag tror att både MFF och äckliga HIF kommer att slåss i toppen på nytt. Elfsborg får dock mitt guldtips i dagsläget, med MFF som utmanare.

Därefter begav sig jag, Wessberg, Robin och Wahlström till Bishops där vår hjälptränare serverade oss lite billig öl innan vi rundade av kvällen hemma hos oss med Milans undermåla insats på Sicilien som tv-underhållning.

Trots två förluster av tre möjliga får lördagen ändå ses som en bra och trevlig dag som jag inte skulle vilja ha ogjord.


. . . . . . . . .


Helgen i övrigt har också varit bra så här långt. Karin och jag hade en perfekt hemmakväll i fredags med god mat i form av kyckling och pasta i härlig kombination, Wallander-film, bakverk från Pistachia och allmänt skön slapparstämning hemma hos Nilsson/Alfredsson.

Så visst har det funnits positiva samboaspekter också under helgen, trots att min bättre hälft har tentaplugg till tusen samtidigt som jag till hennes lätta irritation valde att ta en hel fotbollsdag igår... :)


Du och jag :)




Blickar mot helgen

Med en kopp kaffe i handen och ett avsnitt av Veckans brott (Leif GW Persson är en av mina idoler) på SVT Play framför mig blickar jag sakteliga mot helgen. Den har i princip redan börjat då jag är ledig från skolan idag, men trots det har det blivit en del nytta gjord redan idag via ett pass på gymmet med Wahlström och Robin samt en tur till ICA för lite handlande.

Nu känns det som att man har allt under kontroll och helgen är välkommen att slå upp sina dörrar för mig. Lite plugg blir det visserligen i eftermiddag men i övrigt finns det inga tvång just nu.

Ikväll väntar myskväll med älsklingen. Något gott att äta, lite onyttigheter och någon film väntas stå på schemat och det blir säkerligen en bra start på veckoslutet.

Morgondagen ser ut att gå i fotbollens tecken (ovanligt nog). Match först för vår del i DM på Åbyvallen (min gamla hemmaplan i Läckeby heter också så) borta mot Vedby/Rönne, därefter Supercupfinalen på tv mellan MFF och Helsingborgs IF i sällskap med Robin och sedan spelar ju Milan på kvällen också.

Nu mer kaffe, GW:s härliga stämma och lite läsloggsskrivande. På återseende!

Får passa på...

...att säga stort grattis, bättre sent än aldrig, till mina kära föräldrar där hemma i Smålandsskogarna. De firade nämligen 25-årig bröllopsdag igår. Grattis som sagt! :)

Grattis också till min barndomskompis Hanna som fyllde 25, även det igår. Alltså samma dag som mina föräldrar Gunvor och Sivert en gång gifte sig. För övrigt samma dag som en viss Olof Palme begravdes...


Inte så illa trots allt

Helgen kunde ha varit rent nattsvart om jag hade suttit i min studentetta, varit singel och inte haft en mer än fotbollen att ägna mig åt under lördagen och söndagen. Det blev nämligen en mörk fotbollshelg, men långt ifrån en dålig helg i sin helhet. Mycket tack vare bästa tänkbara sällskap i form av Karin och av en släng av vår i luften i Helsingborg.

I lördags lirade vi i DM igen och det gick inte riktigt lika bra som i förra helgens gruppspelspremiär. Inte ens nära faktiskt. Den gången vann vi med 1-0, i lördags fick vi i stället stryk med 0-7 mot IF Lödde... Men det ska tilläggas att det faktiskt inte var så bedrövligt som det låter. Vi mötte ett riktigt bra lag och även om resultatet rann iväg alldeles för mycket men trots det såg det inte helt åt helvete ut. Periodvis var det till och med riktigt kul att spela, hur märkligt det än låter, och vi kämpade oss i alla fall igenom 90 minuter. Högerbacksplatsen var min matchen igenom och trots de många baklängesmålen fanns det en del positivt att ta med även för egen del.

Mer om matchen finns på vår hemsida och i bloggen:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Olympiautklassadesigar/


http://hfolympia.bloggplatsen.se/



Förutom det resultatmässigt rejäla misslyckandet i fotbollsväg spädde Milan på motgångarna igår genom att bara spela 1-1 mot jumbon Bari hemma på San Siro. Riktigt uselt och inte blev det bättre av att Ibrahimovic, riktigt dålig för dagen, såg till att dra på sig ett onödigt rött kort...


Men nu finns det som mycket annat att glädja sig åt efter den här helgen. Karin och jag spenderades lördagskvällen här hemma framför Melodifestivalen och även om den usla förloraren inom mig gjorde sig påmind när en i mina ögon kass och äckligt mainstream låt vann så var det en bra kväll. Tacopajen blev lyckad (tack Mange det receptet, var på tiden att jag använde det nu), glassen till efterrätt var perfekt och även om Karin som vanligt hade tur i spel (kort en här gången) kunde jag summera en finfin dag till slut ändå.


Avslutningen på helgen blev även den kanon. Framförallt var det riktigt härligt att få uppleva lite vårkänsor i luften under en promenad med sambon igår. Jobbigt bara att man ska ha en så bråkig tjej så att man kommer hem med massa löv innanför tröjan, men vill barnet i huset roa sig ska det väl få det... :)


Webjobb

HF Olympias hemsida har nu fått en en klart enklare adress (info som förmodligen inte många läsare här bryr sig om, men för eventuella Olympiaspelare eller andra som kan vara intresserade av hemsidan). Numera hittar man den nyare versionen av Olympias websajt här:

www.hfolympia.se


Vi har som bekant även en blogg
där man kan följa seniortruppens säsong såväl när det gäller träningar som matcher och annat runt laget. Hittills är det jag som nästintill ensam har varit ansvarig för den, men det kan mycket väl tänkas att det blir ett antal gästinlägg framöver. Bergendahl och Wessberg kanske är sugna?

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

Lycka

Som jag tycker om dig :)



Två vinster - gott så!

Fotbollslördag idag: DM-match för oss och stormatch i Serie A för Milans del. Glädjande nog kan jag sitta här och skriva att allt gick precis som det skulle. 1-0 för oss, 1-0 för Milan.


(jag som högerback i sista kvalmatchen i höstas)

Vi, alltså HF Olympia, tog oss an Jonstorps IF i den första av tre gruppspelsmatcher i DM. Jonstorp ska vi slå då de spelar i en division lägre än oss, men vi fick inte riktigt igång spelet före paus även om det stundtals fanns positiva tendenser och skapades några chanser. I andra såg vi rätt pigga ut till en början men åkte på en utvisning och fick avsluta med tio spelare sista halvtimmen.

Något som vi dock gjorde bra, speciellt defensivt då de knappt skapade någonting. Dessutom lyckades vi riktigt snyggt kontra in 1-0 i slutminuterna och vinna rättvist trots allt. Starkt med tanke på utvisningen och viktigt att inleda med tre poäng. Ska vi ha någon chans att gå vidare i gruppen var det nog nödvändigt med tre poäng idag då vi möter två på pappret bättre lag i Lödde och Vedby/Rönne.

Själv var jag en aning besviken över en bänkplats, men med tanke på att jag missat två veckors träning och en match var det rätt logiskt. Stod dock för ett godkänt inhopp som högerback och fick ändå spela 35-40 minuter. Det kändes bra och jag är nöjd med insatsen.

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/StabildefensiviDM-seger/

Fotbollslördagen fortsatte sedan med Juventus-Milan. Passande nog har Karin spenderat kvällen med tjejgänget och Melodifestivalen så jag har kunnat leva ut mina känslor i min ensamhet framför tv:n :) Och visst blev det segerjubel till slut då Rossoneri vann utan att direkt glänsa. Något snack om att 1-0-vinsten var rättvis var det inte även om spelet inte var bländande och Milan bärgade tre nya, tunga poäng i toppstriden.

Med andra ord kommer jag säkerligen att sova väldigt, väldigt gott i natt :)



Modeord

Jag har kommit på mig själv med att under perioder fastna för vissa ord som jag då använder väldigt ofta. Inte i klass med alla fjortisar och andra bortkomna människor som går runt och säger exempelvis att ditten eller datten är "skägg", bara för att någon pajas i Kungarna av Tylösand myntade det uttrycket. Så illa är det inte, men likväl har jag insett att även jag kör med egna "modeord".

Soft körde jag med ett tag i Gävle, men när Noa gång på gång sågade mig för det och påtalade hur illa han tyckte att det lät så jobbades det bort. Gutt använde jag ett bra tag, tillsammans med många andra, hemma i Kalmar om saker som var bra förut. U:et byttes senare, här nere i Skåne, ut mot ett o och blev således gott. Det används fortfararande av mig men främst är det nu magiskt och sjukt som poppar ut ur munnen på mig. Det är sjukt kallt, sjukt bra, sjukt dyrt och så vidare, samtidigt som det kan vara magiskt gott, magiskt roligt eller magiskt jobbigt. Undrar vad som blir mitt nästa ord...


. . . . . . .



När jag inte sitter och funderar på vilka ord som jag använder mest blir det som ni vet en del fotbollsbloggande. På lördag och söndag är det dags för matcher igen (lördag för min del, DM-match för a-laget) och om de har det skrivits en del här:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/


. . . . . . .

I övrigt är det inte mycket nytt egentligen. Träningen igår var tyvärr kass från alla inblandades sida, inklusiva min egen. Hoppas på bättre tag i helgen. Skolan idag var däremot skapligt givande och över lag har det varit en bra dag. Dessutom känns det som att man har läget under kontroll på alla fronter just nu.

Imorgon väntar återigen gym 09.00 med Wahlström innan jag ska se till så att mitt långa hår försvinner.

Klippning är ett måste nu, så här går inte att se ut längre...



Sommarjobb

Efter en hel del funderande och slängar av beslutsångest är årets sommarjobb spikat. Efter fyra raka somrar på Ölandsbladet - ett suveränt jobb och jag kunde inte ha haft det bättre, Öland sommartid är magiskt - blir det nu en nytändning i form av sportjournalistjobb på Barometern.

Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till tidningen som jag en gång i tiden praktiserade på och extrajobbade en del åt. Ser fram emot att få testa något nytt jämfört med de senaste åren och det ska dessutom bli kul att få vara i Kalmar med omnejd och jobba.

Sex veckor med start en vecka in i juli är det som gäller och förhoppningsvis blir det ännu en rolig och lyckad sommar för mig med blocket i högsta hugg.







Måndagshöjdpunkter

Måndagar brukar i regel innebära en ganska seg start på veckan men gårdagen var ett undantag. Sällan har jag haft så mycket motivation och energi en måndag som den igår. Inledningsvis blev det ett pass på gymmet med Wahlström och därefter fick jag en ingivelse: jag blev sugen på att baka. Har ett tag haft i tankarna att smälla ihop en Snickerskaka, som ätits många gånger på Kullzéns i Kalmar men aldrig gjorts av mig själv, och igår var det dags. En vända till ICA följt av Resultatet blev faktiskt rakt igenom gott.




Efter den självförtroendehöjande insatsen, med välsmakande resultat, väntade fotbollsträningen och även den gick smärtfritt. Eller det var kanske fel uttryckt, en träning ska göra lite ont för att kännas riktigt bra, men hursomhelst gick den fint. Jag tycker det såg skapligt ut över lag och så även för egen del. Det är svårt att veta var vi står än och i dagsläget känns vi lite tunna, men det som presterades igår höll till stora delar måttet.

Som avslutning på den lyckade måndagen skyndade jag hem och bänkade mig framför i soffan. Det var erotik på tv. Så tidigt, tänker ni. Ja, fotbollserotik, menar jag. För som Milan spelade boll igår. Seriefinal hemma mot Napoli på ett kokande San Siro och total överkörning. Jag hann se cirka 60 minuter av matchen och bjöds på total rödsvart dominans. Inte minst efter paus var det underbart att se hur överlägsna Milan var. 3-0 till slut, tack för det!


Nu ska jag ringa hem och samtalsämnena är givna. Med mamma ska jag prata om bakning och snickerskaka, med pappa om Milans vinst. Lyckat värre!



RSS 2.0