Åt helvete

Den här dagen skulle få en lysande avslutning.
Men i helvete.
Ensam-hemma-kväll, perfekt tajming att kunna bänka sig framför Milan-Juventus utan att störa någon och känslan var den att det skulle bli tre poäng.
Ett skadedrabbat och i ärlighetens namn ganska blekt Juve stod ju för motståndet.
Men givetvis slutar kvällen i ett jävla praktfiasko.

1-2, ridån ner, bedrövlig kväll.
Så talande att regnet slår mot fönstret och att lägenheten känns extra tom just nu.

Ledsamt, så förbannat ledsamt.

Gonatt.






Bloggpaus

Ja, inte när det gäller den här bloggen (ni kan andas ut, ni som givetvis följer den slaviskt och har den som startsida) men däremot när det gäller fotbollsbloggen. Den lokala fotbollssäsongen har varit huvudämnet i den och då lokalbollsåret nu är över för den här gången känns det som att ämnena att beröra är färre och inte lika intressanta.

Givetvis finns det mycket annan fotboll att skriva om men då såväl allsvenskan som internationell fotboll redan tas upp i de stora medierna så pass hög utsträckning så blir det ganska blekt att basera bloggen på exempelvis Milans och MFF:s matcher. Dessutom skriver jag ju fortfarande en del för Italien-sidan på Svenska Fans och får därmed trots allt skriva en del om den italienska fotbollen.

Fotbollsbloggen kommer att dyka upp igen framåt december/januari när nästa säsong drar igång. Exakt hur upplägget kommer att se ut återstår att se. Bland annat beror det på hur Helsingborgs Dagblad och ett par andra tidningar reagerar på min förfrågan om de kan tänka sig att ha nytta av någon som fotbollsbloggar om den lokala fotbollen.

Hursomhelst är det endast den här som gäller den närmaste tiden. Och vem vet, det kanske slinker in lite fotboll här med… :)



Produktiv tisdag

Idag har jag, om jag får säga det själv, varit ganska produktiv. Inledningen på dagen var klockren då jag, Wahlström och Robin (de som nämndes här i inlägget om Fifakvällen) efter gårdagens gympass i det närmaste var övertaggade på träning och därför gav oss ut på en löparrunda strax före klockan nio i morse. Helsingborg är en stad fylld av fina områden att promenera och springa i och en strålande höstdag som denna, med sol och en behaglig temperatur, var det riktigt skönt att ge sig ut tidigt i löparspåren. Åtta kilometer avverkade vi innan vi var nöjda.

Därefter har lite plugg varvats med omgångskrönike-författande för Svenska Fans Italien-sida. Jag står och stampar lite när det gäller mina skrivprojket just nu och vet inte riktigt vad jag vill göra med dem, men att skriva en krönika någon gång i månaden för hela Serie A-sidan kommer jag att ägna mig åt även framöver. Klickar ni på länken hittar ni vad som har åstadkommits den här gången:

http://www.svenskafans.com/italien/8Fragetecken-for-manga-lagutropstecken-for-vissa-377361.aspx


Nu blir det promenad med Karin och därefter får vi se om man ska vara mer flitig eller nöja sig för nu... :)



Samboweekend

Stora delar av helgen har, efter fredagens Fifa-spelande, spenderats tillsammans med Karin. Efter några timmar som trädgårdsarbetare hos Löfving och Sara stod mat, konsert och film på schemat för mig och sambon.

Johnossi spelade nämligen på Tivoli här i Helsingborg och Karin fick med mig dit. Nu är de inga personliga favoriter för mig och jag har inte lyssnat så värst mycket på den duon, men det var ändå helt klart värt att se dem uppträda live. En hel del låtar var riktigt bra och även om det blev lite ensidigt i längden så var det i mitt tyckte ändå klart okej. Kanske inte den bästa konserten som jag har upplevt men samtidigt så var det kul att vidga sina musikaliska vyer lite, något som ett liv tillsammans med Karin har medfört att jag har gjort under det senaste året.

Efter konserten rundades lördagen av med en Wallander-film och söndagen bjöd därefter på en tur ut till Väla för shopping och Ikea-mat.

Klädshopping ägnar jag mig ganska sällan åt men igår såg jag till att bli av med Dressman-presentkorten och fyllde garderoben med en hel del nyheter, till glädje för såväl mig själv som sambon. Lite smakråd från hennes sida gjorde faktiskt att det hela blev mer lyckat och sällan har undertecknad varit så nöjd med klädinköpen som igår.

Dessutom fick vi med oss ett par hyllor och en matta till lägenheten hem från Väla-turen. Plus ett oddset-kvitto för min del som senare gav 300 kronor i vinst, så det var synd att klaga på söndagsutdelningen.


Fifa-afton

I det första av ett par inlägg som ska summera helgens aktiviteter börjar vi med fredagskvällen, logiskt nog. Den kvällen innehöll överdoserande av Fifa 11 hemma hos Wahlström efter att undertecknad, nämnde Wahlström, Wessberg, Martin, Pelle och vårt senast nytillskott från norrlandsskogarna i form av Robin hade slutit upp på Hamnplan för lite öl och mat.

Det blev en riktigt trevlig fredag där såväl skratt och jubel som svordomar och frustration präglade evenemanget. Pelle får nog priset som kvällens sämsta förlorare, Robin som bästa Fifa-spelare och firma Wahlström/Wessberg var kvällens i särklass värsta fotbollsmördare. Tyvärr fick inte den vackra, estetiska och roliga fotbollen segra.



Fredagens glosa: Fotbollsmördare.
Förklaring: Individ som på ett eller annat sätt tar bort det vackra från fotbollen och gör den smutsig, cynisk och ful. Det kan exempelvis vara genom att man spelar fult, brutalt och utanför spelets regler eller att man genom en extremt destruktiv och tråkig taktik helt plockar bort charmen från sporten.






Bitter Malmökväll

Gårdagskvällen blev en riktigt bitter historia för min del då jag var nere i Malmö för höstens andra besök på Swedbank Stadion. Förlust för MFF mot Kalmar FF med 0-1 var inte direkt vad man hade förväntat sig och nederlaget sved extra av två anledningar:

1) matchen gällde så mycket, MFF går ju för guld nu och hade behövt försprånget till Helsingborg

2) att förlora mot Kalmar är något av det värsta jag vet, då det laget aldrig någonsin har tilltalat mig trots att det är min hemstad och jag stör mig på hånandet och skadeglädjen från folk som gillar att påpeka att Kalmar har lyckats slå mitt MFF. Visst hör det till att småtjabba när man håller på olika lag, det är en del av tjusningen, men det blir lite smått komiskt när en del som inte hör av sig på ett halvår får oerhört bråttom att kontakta mig i samband med en MFF-förlust...

Aja, tre matcher kvar och fortsatt himmelsblå serieledning även om det bara är målskillnad från skiljer dem från Helsingborg nu. Jag ser fortfarande fram emot att få uppleva när guldet säkras i sista matchen hemma mot Mjällby.


Tifot igår var i alla fall riktigt snyggt


Förutom att smälta gårdagens förlust har jag uppdaterat fotbollsbloggen idag:
http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx



Perfekt avslutning

En lång fotbollssäsong - vars seriespel följt av kval har varit igång från början av april tills nu - fick en perfekt avslutning igår. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och en allmänt tung säsong lyckades vi till sist avsluta densamma med två raka vinster kvalets dubbelmöte med Esperöds SK.

2-0 förra lördagen följdes upp av säkra 3-0 igår och därmed klarade vi oss kvar efter sammanlagt 5-0 i det avgörande kvalet. Något som kändes helt underbart när det var klart igår och man upplevde såväl äkta glädje som ren lättnad över att vi trots det väldigt motiga fotbollsåret ändå klarade av det som har varit målet hela hösten: att ta oss till kval och säkra nytt kontrakt.

För andra året i rad fick jag vara med om att vinna i ett kval och även om det här var ett negativt sådant, där det gällde att hänga kvar i stället för att gå upp en division som med IK Sätra ifjol, så gick glädjen inte att ta miste på när segern var klar. Vi fick ju i alla fall avsluta med en vinnande känsla och det är bara att passas på att njuta av den ett tag nu närett välbehövligt uppehåll tar vid.

Som vanligt kommer fotbollsbloggen att uppdateras:
http://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx


Hittade även ett antal snygga bilder från matchen igår på den här sidan
http://fotboll2010.bildburken.se/#202.1






Betydelsefull dag

Gårdagen var en betydelsefull dag då min kära mamma Gunvor fyllde 60 år. Dessutom var det på dagen exakt tre år sedan jag och Karin träffades för allra första gången. En speciell lördag när det gällde de två viktigaste kvinnorna i mitt med andra ord :)

Mammas födelsedag firade vi här och det blev en riktigt lyckad helg med mina föräldrar på plats nere i Skåne. Särskilt själva 60-årsdagen blev lyckad och firades med en lugn dag i Helsingborg som innehöll ett fotbollsbesök på Filbona för mamma och pappa då vi spelade säsongens sista match, hemlagad middag under kvällen samt presentutdelning och tårtätande i rikliga mängder innan dagen var över. Ett fotoalbum med familjebilder, en resa till Göteborg för att se Robert Gustafsson i vår, parfym och en fin blomma delades ut, till synes till stor glädje för mottagaren :) 

Födelsedagsfirandet under helgen avslutades sedan idag med en tur till Helsingör där vi där vi käkade "smörrebröd" och bara kopplade av en stund innan hemresa mot Kalmar väntade för gårdagens födelsedagsbarn med make.

En riktigt trevlig helg närmar sig nu sitt slut och ska på sedvanligt manér innehålla en del fotboll samt uppdaterande av fotbollsbloggen.









Det gjorde ont

Det svors, det sparkades iväg bollar till följd av känsloyttringar, det tacklades, det smälldes på i närkamperna, det drogs i tröjor, det sprangs och kämpades, det gjorde ont - och det var så grymt skoj! Träningar som den ikväll är de allra bästa. Det är precis så här det ska vara, egentligen på varenda fotbollsträning året om. Den vilja och inställning som samtliga i HF Olympia visade upp på Olympiafältet ikväll var härlig att skåda och att få bidra till. "Det fanns bara vinnarskallar på planen ikväll", för att citera vår tränare och vi kunde inte ha fått en bättre sista träning inför helgens avslutande kvalmatch.

Bara att ta med sig kvällens intensitet och jävlaranamma till på lördag så ska vi verkligen se till att fixa det här. Och nu kommer man att sova gott efter kvällens pass för att vakna upp imorgon och bara kunna njuta av att känslan efter en lyckad träning sitter i.






Filmhelg

Förutom en tur till Österlen för fotbollskval har den gångna helgen innehållit mycket film. I fredags var jag och Karin Hämnden, den tämligen nya danska/svenska filmen med Persbrandt i huvudrollen. Efter allt kritikerrosande som har omgärdat den hade man förstås ganska höga förväntningar och de besannades glädjande nog. En av de absolut bästa filmerna som jag har sett på flera år blir mitt betyg på den. En ganska djup film med många budskap, men ändå inte för tung och aldrig i närheten av att bli seg eller långdragen är kommentaren från min sida om jag ska recensera vidare. Fem kaffekoppar av fem möjliga enligt min betygskala, utan tvekan!

Under lördagen och söndagen blev det sedan inte mindre än tre filmer från dvd:n och datorn. Dramakomedin 50firstdates följdes av lite mörkare historier i de två Wallanderfilmerna Indrivaren och Vittnet. Som alltid när det handlar om Wallander riktigt bra filmer också de, även om biobesöket i fredags var helgens absoluta filmhöjdpunkt.

Nu hade jag gärna fortsatt på filmtemat och dragit igång förslagsvis Green Street Hooligans som var ett bra tag sen jag jag såg, eller varför inte den första (den som var bra) av Goal-filmerna. Men i stället är det dags att lämna recensionsfåtöljen för den här gången och göra lite nytta.





En dag på Österlen

Något som jag alltid har gillat med fotbollen, till skillnad från många andra som inte tjusas av lång resor till bortamatcherna, är att man får se sig lite om när det vankas match på annan ort. Genom åren har det blivit en hel del besök på såväl större som mindre orter som man aldrig hade satt sin fot i om det inte hade varit för fotbollen. Småland, Gästrikland och nu Skåne har bjudit på en hel del utflykter.

Eftersom vi i år har spelat i en serie där de flesta lagen kommer från Helsingborg, med utantag för några Landskronagäng, så har det inte blivit några direkta bortaresor. Inte förrän igår då vi bänkade oss i bussen för att åka ner till Österlen. Där väntade kvalspel till division 6 mot Esperöds SK strax utanför Sjöbo. Det var verkligen en tur ut på landsbygden och till och med lilla Nickebo och Ljungvallen där kändes mindre lantligt i jämförelse med de trakterna som vi besökte igår.

Men det var en rolig och charmig utflykt som förutom en titt utanför Helsingborgs gränser (även om Sjöbo nu inte var så mycket och se så fick man ytterligare en ort och en fotbollsarena att lägga till på listan över de som man har besökt i livet) också gav oss ett fint utgångsläge inför nästa lördags returmöte. 2-0 till HFO efter en godkänd insats av oss blev facit. Framförallt första halvlek var bra och sett till 90 minuter var resultatet rättvist. Vi borde nog ha gjort ett eller två till på de chanserna som vi skapade men 2-0 är helt okej att ha med sig inför match två.

Och det gjorde bussresan hem klart roligare, utan tvekan. Tilläggas kan att undertecknad i par med vår vänsterback Cedergren plockade hem frågesporten på vägen hem, som enda duo med full pott...



Skånska landsbygden

Fredag kväll och bio, Hämnden, väntar med sambon senare under aftonen. Det blir garanterat en bra start på en helg som imorgon bjuder på en riktig tripp ut på den skånska landsbygden. Vi ska nämligen iväg till Österlen och Sjöbotrakterna för kvalspel med mitt HF Olympia. För motståndet står Esperöds SK som vi nu tar oss an i ett dubbelmöte.

Därmed lär man få se en del av Skåne och bekanta sig lite med sitt nya landskap då bussresan dit uppskattas till nästan två timmar. Samling 10.30 imorgon för matchgenomgång, avfärd 11.00 och sedan avspark i en annan del av Skåne 14.00 och hemma runt sjusnåret igen. Så nog vet man vad man ska göra imorgon i alla fall.

Men det ska bli kul, hoppas vi. Ett bra resultat med oss hem önskas och får vi bara det så kan det vara kul att få se lite andra ställen än bara Helsingborg med omnejd.






Kristianstad en onsdagsmorgon

Trådlöst internet på skolan och laptop med i bagaget är smidigt när man vill fördriva tiden innan lektionsstarten med lite bloggande och andra oviktiga ting här i livet. Som nu, exempelvis. Mer litteraturhistoria står på schemat om 20 minuter men tills dess ska inte den minsta nytta göras från min sida.

Egentligen finns det inte mycket nytt att berätta om här i bloggen för tillfället, så därför går den lite på sparlåga. Det mesta rullar på som det ska med skola, fotboll, samboliv - ja, där har ni hela paketet som gäller för mig för tillfället :)

. . . . . . . . .


Fotbollen är som sagt på väg att rundas av och snart väntar en lång, seg period utan matcher. Men först ska vi se till att kvala oss kvar i division 6. I helgen blev det visserligen förlust mot Helsingborgs AIS (och bara 15 minuters högerbackspel för undertecknad) men trots det säkrade vi en kvalplats och kunde därmed tillfälligt andas ut. En usel säsong har det varit men vi får nu en andra chans att revanschera oss och dra ett streck över seriespelets 22 matcher. Kval mot Sjöbolaget Esperöds SK väntar med dubbelmöte under de kommande två lördagarna.

För b-laget blev serieavslutningen mer lyckad då det blev seger i måndagskvällens match mot Fortuna FF. 3-2 (0-0) vann vi med, trots att vi fick en utvisad med en halvtimme kvar vid ställningen 1-1. Sedan gick vi fram till 3-1 och höll utan några större problem undan. Segern var helt rättvis och hela laget gjorde en stabil insats där alla tog sitt ansvar. Även för mig gick det bra - 90 minuter som högerback och lagkapten och på det stora helt en klart godkänd prestation kändes det som.

Fotbollsbloggenhttp://kylspray.com/blog/Glidtackling.aspx

. . . . . . . . .


"Nej, då bara klumpar det ihop sig och blir tjockt. Det blir som...som en köttbulle!"

- min kära sambo Karin levererar årets sämsta och mest långsökta liknelse, som svar på min fråga om jag inte kunde köra turkisk yoghurt i stället för vanlig i tonfiskröran vilken skulle fungera som bakad potatis-fyllning igår :)





Snart bokslut i fotbollen

Imorgon är det dags för säsongens sista seriematch i fotbollen. Förhoppningsvis blir det två matcher till i ett eventuellt kval - vi jagar ju en kvalplats för att rädda oss kvar i serien - men sista seriedrabbningen är det hursomhelst.

Förutsättningarna ska jag inte bli långrandig och dra här, utan ni som kan tänkas vara intresserade rekommenderas att kika här för en koll på läget inför HF Olympia:s bortamöte med Helsingborgs AIS:

http://glidtackling.blogg.se/


Dagens bästa inköp

4.5 timmes sömn i natt bara, upp halv sex, iväg och skriva tenta - man är en trött i huvudet nu. Men ack så skönt att tentan är avklarad och så välkommen den här fredagen är. Det trots litteraturhistoria-testet, som visserligen var ganska drygt att ta sig igenom (inte minst pluggandet till tentan förstås) men som trots allt förmodligen gick ganska bra.

Nu brukar jag dra mig från att ta ut något positivt i förskott när det gäller just prov i skolan, det brukar kännas bäst att gardera sig och säga att "det kan ha gått hursomhelst, jag vet inte riktigt, det kändes okej". Men den här gången bör det ha gått bra, det vågar jag nästan lova mig själv. Åtminstone blir jag mycket förvånad om den inte är godkänd, vilket räcker gott för min del i den här kursen.

Efter tentaskrivandet har eftermiddagen förflutit på ett väldigt lugnt sätt. Som gräsänkling ett par dagar till känns matlagning och liknande inte speciellt inspirerande, det är så extremt mycket tråkigare att laga något åt enbart sig själv, så tog en sväng till ICA för att inhandla grillad kyckling och lite annat gott inför kvällen.

Där passade jag även på att göra dagens bästa inköp: Rosa bandet.
Att bidra till kampen mot bröstcancern är något som för mig är en självklarhet sedan våren 2006 då min kära mamma drabbades av det. Under den tid som det tog för henne att friskförklaras fick jag en insikt om hur det är för alla de som insjuknar och deras anhöriga och sedan Rosa bandet började säljas är det ett givet inköp för mig.

Köp det du också, pengarna kommer till nytta och kan spela en mycket viktig roll för många människor.








RSS 2.0