En, två, tre...

...lyckade dagar i följd. Inte illa det :)
Fredagskvällen har jag redan nämnt, en suverän sommarkväll och en lika suverän konsert. Inget att klaga över med andra ord. Blev en kort runda på stan där jag träffade lite trevligt folk efter också innan vi drog hem runt halv ett-snåret. Jobb väntade dagen efter och dessutom körde jag, så lugnt och samlat var det.

Lördagen gick sedan åt till att jobba. Började runt två och jobbade fram till niosnåret. Bra med övertidstimmar och pengar det. Och då jobbet till stor del bestod av att bevaka ÖM-finalerna i fotboll i strålande solsken på Tallhöjden var det inte direkt läge att klaga. Var efter avslutad arbetsdag lite sugen på att gå ut och ta några öl, men då mitt tilltänkta öl–sällskap John John meddelade att han skulle jobba tidigt på söndagen så uteblev det. Ganska skönt ändå, för blev mat och slappande hemma i stället.

Söndagen blev sedan en strålande avslutning på en mycket bra helg. Hela eftermiddagen spenderades på Varvet, mitt absoluta smultronställe under sommaren som jag nämnt tidigare, och mycket bättre sommardag än så gick inte att få. Passade på att springa en runda först på väg ner för att därefter kasta mig i det svalkande men ändå varma vattnet. Är så grymt fint där nere och det är så skönt att vara där, blir inte på långa vägar så ofta som när jag var yngre. Så gäller att ta vara på det när man väl är där.



Efter ett antal timmar med sol, bad och slappande i en riktig idyll begav jag mig in mot stan. Jag skulle nämligen sätta punkt för helgen genom att se MFF-Kalmar hemma hos John John. Även hans goa farsa Peter och vår gamla lärare Björn fanns på plats framför tv:n, så där satt jag omgiven av tre Kalmarsupportrar och bara njöt när MFF spelade ut de rödvita före paus. Lika roligt var det inte i andra då KFF vände till 2–1, trots till stora delar fortsatt MFF–dominans. Jag hade börjat intala mig att det skulle bli en ny hedersam förlust trots bra spel när Agon Mehmeti byttes in och frälste oss MFF:are. Två mål på fyra minuter och helt plötsligt var det jag som fick jubla. Extra kul sånt när man ser matchen tillsammans med ett gäng "motståndarsupportrar". Jag var ganska utsatt och hånad när KFF vände, men skrattar bäst som skrattar sist... :)



Så fick då en perfekt helg också ett helt perfekt slut.
Slutet gott, allting gott!



Fantastiskt

Så bra var det! Behöver knappast sägas mer.
En strålande sommarkväll, underbar inramning och en suverän konsert.
Så mycket bättre blir det inte.

Eller lite bättre kunde det kanske ha varit trots allt.
Om du hade varit där :)
Speciellt under den så fina avslutningen.
Du hade tid och den långsamma versionen av Kom ihåg mig då var bedårande.
För att inte tala om denna: Om du lämnade mig nu, med Miss Li på scenen också.





Här finns det många fler bilder:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html


En fredag i mitt liv

Så var det fredag igen, tiden går minst sagt fort. Jobbar ju sen ett par veckor tillbaka som vikarie, så blir jobb mellan åtta och fem om dagarna nu. Eller ja, lite flexiblare tider har vi ju i och för sig. Men samtidigt så blir det mycket kvälls- och helgjobb (hela dagen imorgon till exempe), så visst finns det att göra. Men är bara kul faktiskt. Kanon att få göra sånt man tycker om, som att kolla fotboll, träffa trevligt folk och dessutom få betalt för det :)

Finns inte så mycket nytt att berätta om mitt liv i övrigt idag egentligen.
Fredagen i bilder ser väl ungefär ut så här:


Jobb

None
Vi skulle ha haft träningsmatch mot Kalmar AIK i eftermiddag...
...men Kaik fick inte ihop lag - starkt jobbat av en divison 3–klubb.



men ikväll blir det i alla fall Winnerbäck på Skälby

Dags att ta och jobba lite till innan det för andra dagen i rad blir en utsökt lunch på Hamnplan.
Axel invigde mig för det stället igår och där lär jag väl fastna nu, för maten där satt klockrent.
Fast å andra sidan är jag ju stammis på Hasses, kanske inte ska svika dom :)

Over and out.

Så nära...

...men ändå så långt borta




Det blev en tung kväll på Fredriksskans. I paus med ett 3-0-underläge för di blåe ville man helst av allt bara gå hem. Men givetvis stannade jag kvar och tur var trots allt det. För MFF:s andra halvlek var riktigt, riktigt bra. Nu räckte det inte ända fram, Jonathans och Toivonens mål var inte nog, men MFF visade ändå upp en sida som gör att hoppet om en ganska hyfsad höst vaknade.

"I med och motgång tillsammans, vi följer alltid vårt lag
stå upp om du älskar Malmö,
di blåe spelar idag"


Forza Malmö, heja di blåe




Fredriksskans, ikväll, 19.00: Kalmar FF-MFF



Låååång dag

Har varit en väldigt lång jobbardag. Norra Öland hela dagen för mig, åkte hemifrån 09.00 och var hemma strax före 21. Men har flutit på som det skulle. Massa att göra bara. Golfreportage, beachvolleyboll, fotboll och som avslutning en löpartävling. Minst sagt fullt upp.

Trivs dock ypperligt med jobbet även om det är stressigt och mycket att göra ibland. Kul är det och skönt med lite variation, ibland grymt mycket på schemat och ibland lugnt. Som igår. Avslutningen på den "vanliga" jobbarveckan gick i lugnets tecken. Hela redaktionen andades glad stämning och alla var nöjda :)

Vi passade på att "fira" med glasstårta och bara vara på bra humör för att helgen närmade sig. Skönt med såna eftermiddagar när vi är tidigt ute med materialetet till morgondagens tidning och inte behöver stressa. Bra jobbat av oss :)

Ett riktigt gott gäng är vi faktiskt. Anna och Lina bildade en mobbarpakt mot mig, Viktor fortsatte leverera sköna citat och klockrena kommentarer, Axel snackade vitt och brett med sin boråsdialekt, Malin tjabbade liksom de övriga damerna med mig och jag var bara snäll som alltid :) 

Kvällen blev sedan lugn för mig, med tanke på hur mycket jobb som väntade idag. En positiv överraskning var att jag hamnade hos Jonas (eller ja, vi i lantisgänget hamnade på hans altan, han själv är på Gotland) för lite skitsnackande och ett måttligt intag av öl. Var inte alls tänkt så men satt och satt och snackade med Ronja (tidigare utsedd till dagens tönt här, ber om ursäkt :P) på msn och när hon meddelade sina planer på att dra ut hit hakade jag också på. Precis som på redaktionen skulle jag säga att vi i kompisgänget är en härlig samling folk. Som Ronja sa, vi som har vuxit upp här ute bryr oss om varann :)


Ronja och jag


Ronja, Carlsson, Niclas

Blev en ganska kort men trevlig kväll innan sängen väntade för några timmas välbehövlig sömn. Därefter en lååång arbetsdag som ni nog har förstått. Men Öland är vackert på sommaren. Tänkte på det idag, när jag tog östra sidan hem för att undvika den värsta trafiken. Är som allra finast där, riktigt vackert så här års faktiskt. Och Kalmarsund är bedårande när man blickar ut över det på väg över Ölandsbron.



Många mil tillsammans...


Charmig Faluntös söker man, eller?

Nej, är nog ingen idé att ha några förhoppningar där. Och hon skulle ändå bara hamna tvåa på "önskelistan" i så fall, finns redan en högst upp på den tronen :)

Men visst var hon precis så trevlig, charmig och enkel att ha att göra med som man tror efter att att ha sett henne på tv. En riktigt bra tjej helt enkelt som inte för en sekund visade någon divig stjärnattityd, trots att hon i allra högsta grad är en riktig världsstjärna.

Det roligaste var nog precis efter presskonferensen, när varje journalist skulle få prata med henne några minuter var utanför och jag som Ölandsbladet-reporter fick äran att börja (skönt att slippa stå där nervös och vänta, som förra året när Henrik Larsson var intervjuobjektet).
Jag presenterar mig, vi tar hand:
"Fredrik, Ölandsbladet"
och Kallur, jätteartigt: "Sanna" :)

Synd att klaga på jobbet när det innebär intervju med Susanna Kallur och därefter pressplats på Victoriadagens firande...




http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html - bilder

http://www.olandsbladet.se/index.php?placid=&placid_text=19&id=9451 - artikeln


Välkommen Ronaldinho!



http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=245092



Söndagsnostalgi

Söndagen blev en mycket trevlig dag. Vi (jag, mamma och pappa) beslöt oss nämligen för en tur ner till Varvet, ett av mina absoluta smultronställen här på jorden. Där har man spenderat så mycket tid genom åren, somrarna där har gett så många roliga minnen ändå sedan jag låg i vaggan. Är mammas bästa barndomsvänner som har stuga där och det slår aldrig fel att bege sig dit.

Var lite nostalgi över det hela när jag gick ner och tog mig ett dopp, helt ensam och bara hade tid över att fundera hur fint det är där. Skönt att ligga där ute i vattnet och bara känna sig riktigt glad och nöjd.

Eftermiddagen bestod sedan av mer bad, fika och promenad. En härligt lugn och skön söndag som väckte gamla glada minnen :)



Sommar 2008



Den här killen var dagens charmtroll.
Hans pappa heter också Fredrik, så när ungen (Theo förövrigt) frågade vad jag hette svarade nån "som pappa".
"Feeediiik"
"Ja, precis, Fredrik som pappa"
"Pappa!"
Sen kallade Theo mig för pappa resten av dagen :)


Underbar badbild. Pappa är där ute i vattnet och har precis konstaterat att det faktiskt var ganska varmt.


Lantisreunion

I fredags samlades för första gången på länge stora delar av det gamla kompisgänget här ute i skogarna. Numera är vi utspridda på diverse ställen i landet, mestadels till följd av pluggande, så det blir allt mer sällan att hela ligan är samlad. Tacokväll hos Åkesson såg dock till att locka till sig en stor del av gänget :)

Finns mycket att skriva om fredagskvällen men ska försöka sammanfatta den utan att bli allt för långrandig. Alkohol, god mat, bra folk och härlig stämning räcker egentligen för att berätta hur det var för er som inte var där.

Det åts och dracks, skrattades, drogs dåliga skämt och sjöngs :)

Hur det såg ut kan ni ser här:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html

Jonas dominerade kvällen totalt, speciellt när han styrde upp allsången och drog igång sin "Då går jag ner i min källare". Hittade den faktiskt på Youtube, här:
http://www.youtube.com/watch?v=N5ERKlCO2K8


Jonas "Idol 2009" Adolfsson kanske inte sjöng vackrast i stan, men det här var ändå en kväll då vi alla sjöng hellre än bra så inte gjorde det någonting :)


Idol 2009 nästa - Jonas på vad som får betecknas som kvällens bästa bild :)


I takt med att ölet rann ner i struparna och sången tog fart blev vi allt mer sugna på att dra en runda in till stan. Det var inte alls planerat egentligen, men när vi väl ryckte upp oss och tog tag i det hela så hamnade vi hastigt och lustigt på Vallen till slut. Något som visade sig väldigt lyckat. Jag trodde på förhand att det nästan enbart skulle vara 18-åringar och en och annan 17-åring som plankat in den en kväll som denna, men ack så fel jag hade. I stället träffade jag på mängder med gamla vänner, bland annat en gammal kompis jag inte träffat på tio år. Så det blev ett perfekt tillfälle för att vara social och träffa lite roligt folk.

En perfekt avslutning på en strålande kväll och vi var alla nöjda och glada när vi begav oss hemåt mot skogen igen.
Får bli nån sån tillställning till innan vi splittras upp igen. Gäller att hålla liv i konceptet "Sogf" :P


Fun at work

Börjar bli lite klatschig (eller hur det nu stavas) jag också och svänga mig med lite engelska vokabulär, gäller ju att hänga med i utvecklingen som ni vet... Hursomhelst, dags att skriva några rader om mitt liv igen.

Det händer inte direkt några uppseendeväckande saker just nu. Dagarna går och jag kan inte säga att jag är varken riktigt nöjd eller missnöjd för tillfället. Likgiltig kanske man skulle kunna säga, men det har ganska negativ klang. Så neutralt inställd till min egen vardag skulle jag vilja säga att jag är nu.

. . . . .


Något som piggar upp när vädret är tråkigt och, för att citera en go kompis här hemma, "glädjestunderna lyser med sin frånvaro", är faktiskt jobbet. Mycket bättre sommarjobb än sportjournalist på Ölandsbladet tror jag inte man kan ha :)

Det är så skön stämning på redaktionen, kollegorna är roliga och vi har mycket kul tillsammans. Dessutom är arbetsuppgifterna av det bättre slaget också. Kolla lite fotboll, tennis, glida runt i firmabilen och känna sig nöjd är ungefär vad dagarna består av för närvarande :) Men får förstås en hel del gjort också, har blivit många artiklar från skribent Alfredssons sista senaste veckorna. Och på måndag börjar "allvaret", då är det sommarvik en månad framåt med fast jobb i stället för frilansande som gäller.

Men sämre start på kommande arbetsvecka än att träffa Sanna Kallur kunde man nog få... ;)

Helt utanför landets presskarta är vi inte heller. Expressen toppade ju faktiskt med en Ölandsbladet-nyhet igår i form av "den galna dansken som hotade kronprinsessan". Jäkla dåre det där, som jag själv slapp träffa på då jag sitter på redaktionen i Färjestaden och inte uppe i Borgholm.

. . . . .

"Heter det sudanes när man kommer från Sudan? Hmm... Det heter ju senegales när man är från Senegal, så... Äh, jag skriver 'från Sudan' i stället".

. . . . .

Bentzer förgyllde msn-kvällen igår genom att länka låtar från en bortglömd diamant, nämligen Tracy Chapman. Dessa underbara låtar har man hört ett antal gånger under sitt liv och de har alltid gjort mig tankefull, funderande. Lämnat spår och inte släppt taget om en riktigt. Men samtidigt så hade jag nästan glömt dem, de fanns utangömda i något hörn där inne i huvudet tillsammans med gamla olyckliga kärlekar och tunga fotbollsförluster. Tur då att Bentzer letade fram dem igen.

http://www.youtube.com/watch?v=i4mDtR4rPJ0

http://www.youtube.com/watch?v=kjRo_CHSdt0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7rZbvi6Tj6E&feature=related 

. . . . .

Många dåliga (enligt de flesta) men samtidigt geniala (enligt oss) Arne Hegerfors-skämt senaste tiden i msn-konversationerna mellan Noa och mig. Den bästa "Arne Hegerforsaren" kom dock Kennet Andersson med under EM, utan att själv inse hur bra den var.
"Det var lamt försvarsspel av tyskarna" - inte konstigt när Philipp Lahm(t) spelade vänsterback, och var den som låg bakom det dåliga förvarsspelet som Andersson pratade om :P

. . . . .

Håller med kassörskan, det är kul med nya bekantskaper ;)

. . . . .

Ikväll blir det tacokväll hos Åkessons. Ska bli riktigt kul. Gamla Nickebogänget samlat igen, som på den gamla goda tiden :)

. . . . .



Bästa kompanjonen på vägarna dagar som dessa: firmabilen.


Inkomstbringande vecka

Ja, det ser ut att bli en sådan. Jobbade i helgen, ska jobba ikväll, imorgon, torsdag och lördag. Därefter börjar jag jobba på "allvar" då det är slut på frilansandet och ett vikariat på en månad börjar. Ska bli riktigt kul faktiskt. Ölandsbladets sportredaktion är underskattad och att jobba där är ofta en ren fröjd :)

. . . . . .


Igår var en flitig dag i herr Alfredssons liv faktiskt. Tro det eller ej. Hann med att skriva ett par artiklat åt ÖB, klippa gräset, måla en del av uthuset och springa en runda. Inte tränat sen förra veckans match och kände mig väldigt rastlös i kroppen. Seg förkylning man dras med också, men är nästan bra nu i alla fall så får nog bli en runda till idag.

. . . . . .

Hann också med att plita ner en krönika för Svenska Fans. Kul att hålla igång skrivandet lite. Men är trött på de gnälliga personer som kritiserar redaktionen på forumet utan att ha något på fötterna. Man börjar ju undra om vissa är läskunniga när man får mail med innehåll som "var är redaktionen? ni har knappt skrivit en artikel på hela säsongen". Snälla nån, vi har snittat runt fyra-fem artiklar per vecka åtminstone, skrivit minst tre artiklar anknuta till varje enskild match och dessutom skrivit krönikor och liknande. Kanske är läge att börja fundera på att lägga ut artiklarna i ljudformat, för vissa verkar ha problem att ta till sig innehållet via text...

Hursomhelst, här är resultatet av gårdagens skrivande:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=244235


. . . . . .


Får vara färdigbloggat för den här gången nu.
Avslutar med den här:
http://www.youtube.com/watch?v=d3XjibwT47I

You look so beautiful tonight.



ÖS-elvan för KG-Bojan

Bojan kom med i ÖS-elvan efter insatsen mot Blomstermåla. Och riktigt nöjd var han över det :)

Ramlade in ett mess strax efter klockan 17 i fredags, samma dag som elvan publicerats i tidningen.
"Nu är man äntligen med i den där ÖS-elvan. Det var ju roligt. Se till att träna nu och sätt dit lägena nästa gång :) Bättre uppläggning kunde du inte få?"

Nej, ska faktiskt inte klaga på passningen, och den där ÖS-elvan-platsen var han väl värd då :P

Frågan är dock om det blir fler lägen, åtminstone inte i NIK i år. Vore kul med lite speltid till i NIK-tröjan innan Gävle och KBK väntar igen framåt sensommaren, men vi får se hur det blir. Anfallspar med Bojan lär det knappast bli fler gånger i alla fall :)
Och känns som att jag har haft mina lägen den här säsongen. Fler än vad jag brukar ha på en hel säsong tror jag och då har alla utom det senaste mot Blomstermåla kommit när jag spelat ytterback. Vet inte om jag ska vara nöjd över att komma till lägen eller bara missnöjd över att det aldrig blir mål... :)


 



http://www.ostran.se/sporten/oes_elvan_2008/foersvarsstark_men_maalglad_elva




 


Vi hade bestämt oss

Det är en känsla som kan infinna sig. En känsla som alla som sysslar med lagidrott garanterat någon gång har känt. För visst finns den där ibland, timmarna före en viktig match. Känslan av att det egna laget bara ska vinna idag, att man för stunden är totalt oslagbara och att inga motståndare i världen kan stoppa en. Inte en känsla som för med sig arrogans och nonchalans, inte en källa till underskattning och dålig inställning. Tvärtom, en motivationshöjare och ett adrenalintillskott modell större. Det jag talar om är känslan av en orubblig bestämdhet.

Det var med den känslan NIK-spelarna anlände till Ljungvallen i tisdags strax före klockan 18. Visserligen kan inte jag veta vad mina lagkamrater kände och tänkte just då. Men alla måste ha haft den där bestämdheten i sig. "Vi skulle bara vinna den matchen" och "man kunde nästan ta på stämningen" är två citat från Thomas Brolin i VM 94 som passar bra in på hur känslan i omklädningsrummet före avspark och även i paus var. Alla verkade ha bestämt sig. Efter en ganska knackig vår med blandade resultat skulle vi bara vinna sista matchen, ta revansch mot Blomstermåla IK för premiärförlusten i våras mot dem och framförallt för att NIK mer eller mindre hånades på Blomstermålas hemsida efter 2-4-förlusten. Dessutom behövdes en seger för att hamna på lite tryggare mark och kunna inleda hösten med att titta uppåt i stället för nedåt i tabellen.

Och vilken seger, vilken revansch det blev. Total dominans från avspark från NIK:s sida, två snabba mål första kvarten och sedan malde vi bara på. Redan efter några minuter gjorde Sonny 1-0, snyggt framspelad av Sebbe från högerkanten, och därefter var det aldrig något snack. Till skillnad från i matchen innan mot Glömminge, då vi också tog ledningen tidigt, blev vi aldrig passiva eller tappade spelet. I stället gjorde vi både 2-0 och 3-0, skyttekungen Bojan båda gångerna. Visserligen kom 3-1 på ett riktigt drömskott före paus. Men inget kunde hota vår seger till slut. Tidigt i andra halvlek nickade Sonny in 4-1 och saken var klar. Sebbe avslutade sedan målskyttet när han tryckte in en retur på ett skott från Bojan. Ingen kunde vid det tillfället vara mer värd ett mål än just Sebbe. Det är sällan man har sett en spelare som jobbar så hårt i 90 minuter. Planens dominant, återigen. Måste säga att jag blev nästan lika glad över hans mål som om jag själv fått göra ett.

Själv byttes jag in sista kvarten som forward (!) men spelade mer i en släpande roll bakom Bojan. Tog mycket defensivt jobb, var mer som en taggad, hårdjobbande Christian Brocchi än en kreativ Pato för att göra några Milanjämförelser...

Det var faktiskt nära att även jag hamnade i målprotokollet. Men det hade väl kanske varit för bra. Var dock inte långt ifrån. Perfekt inspel från vänsterkanten av straffområdet från Bojan, jag med fart i en löpning mellan deras mittbackar och några futtiga centimeter från att nå fram. Men glidandes längs Ljungvallens perfekta gräsmatta fick jag se bollen rulla förbi mitt förgäves utsträckta ben... Var dock glad ändå, gick knappast att klaga en kväll som den i tisdags.

Sällan man har varit så nöjd efter en match. Tror alla i NIK-lägret kände lite likadant. Det var verkligen en seger för hela klubben och glädjen gick inte att ta miste på. Såväl på planen, som på bänken och från publikens sida.

Vi hade bestämt oss som sagt, vi skulle bara vinna. Och det gjorde vi. Det blev en strålande kväll helt enkelt, en mycket bättre avslutning på vårsäsongen gick inte att önska sig. Lever på den veckan ut nu, minst. Gäller att ta vara på det roliga, men vet ju aldrig när det blir roligt nästa gång :)

http://www.nickeboik.com/fotboll/ 

 

Målskyttarna Sonny, Bojan och Sebbe efter 5-1-segern mot Blomstermåla



Tid för att fundera

Har kommit fram till att jag är ganska mycket av en funderare. Har blivit väldigt mycket tänkande, funderande och så under våren. Kanske inte bra alla gånger, lätt att fastna. Men samtidigt nyttigt att tänka på lite annat än fotboll ibland :)

Fundera, tänka och gå in i sin egen värld görs överlägset bäst till musik. Som tur är har jag sett till att fylla på musikförrådet här hemma via diverse nyttiga och hjälpsamma msn-kontakter. Behövs verkligen när en hel del jobb på Öland inkluderat en hel del bilkörande väntar inom några veckor. 

Kände verkligen hur grymt avkopplande det kan vara att sitta ensam i en bil, lyssna på skön musik och bara njuta av lugnet. Börjar bli smått poetisk i tankegångarna nu känner jag, men det är verkligen en behaglig känsla.

Brände ner en del härliga låtar innan jag begav mig över sundet för att jobba igår. Var bara att sätta i skivan, trycka på play och luta sig tillbaka. Framförallt på vägen hem efter en rolig arbetsdag satt det fint med lite slapparmusik.


Så grymt kul att vara tillbaka och jobba lite igen förresten. Inte lite glassigt jobb man har egentligen. Fint att sjunka ner på stolen, skriva lite, sitta med en kopp kaffe i handen och prata i telefon, snacka fotboll och analysera läget med goa tränare dagarna i ända. Eller kanske spendera en fin sommarkväll på någon mysig fotbollsarena, njuta av solskenet och kika på en match. Eller varför inte intervjua Henke Larsson ;)

På väg hem igår, med havet under mig uppe på Ölandsbron, drog jag igång This Years Love och bara lät tankarna flöda fritt. Det finns så mycket att fundera på i sin ensamhet och mycket bättre ställe för att ge tankarna utrymme finns inte än i en bil med Kalmarsund i blickfånget och med en underbar låt i högtalarna.

Bäst just nu:
This Years Love - David Gray

Sweet and low - Augustana

A Thousand miles - Vanessa Carlton

Happy Ending - Mika


RSS 2.0