Fredagslugn

Den här dagen har omgärdats av ett enda skönt, stabilt lugn. Jag har spenderat hela dagen hemma på egen hand och sysselsatt mig med terminens näst sista uppgift, nämligen en hemtenta i svenskans läs- och skrivutvecklingsmoment. Får väl säga att det åtminstone har gått någorlunda tillfredsställande framåt.

Blir riktigt gott när de här återstående grejerna är klara och man kan göra bokslut för den här terminen.

. . . . . .


"Duuuu! Snygga shorts! Höddu, snyyygga shorts!"

. . . . . .


Träning igår och kände mig inte allt för nöjd efter. Har haft en ganska blek träningsvecka och trots att jag spelade upp mig rejält under andra halvan av gårdagens spelövning var jag ganska missnöjd med mig själv. Något som jag glädjande nog dock inte behövde vara allt för länge. I stället blev det muntra miner när startelvan inför morgondagens match mot Åmots IF annonserades.

Det blir nämligen en högerbacksplats från start för min del imorgon. Kul att få spela ytterback igen, är ju egentligen där jag hör hemma. Trivs förvisso väldigt bra centralt numera men det känns bra att de nu satsar på samtliga oss tre mittbackskonkurrenter i backlinjen samtidigt. Så jag är inspirerad inför morgondagen. 

 . . . . . .


Dagens Arne Hegerforsare:
-Vart tog getingen vägen?
- Den kanske har stuckit"  :)


. . . . . .


Nu blir det ytterligare lite plugg
innan det är dags för tacos och mys med Karin.
Bra avslutning på en lugn dag det.


Grattis Thyberg

Ja, grattis Barcelona till en rättvis Champions League-seger och speciellt grattis då till Thyberg (bilden) som fick glädja sig rejält åt laget i sitt hjärta igår. Dessutom vann han vårt vad men det ryktas att han direkt la in ett bud på Detroit i Stanley Cup-slutspelet och därmed blev av med vinstpengarna. Hursomhelst är det bara att gratulera även om det bär emot :)

Såg finalen hemma hos materialar-Micke i sällskap med honom och Jonas P. Riktigt trevligt det! Tyvärr vann ju fel lag mot vad vi hade hoppats på men var en bra kväll ändå.


. . . . . .


Idag har jag haft terminens sista skoldag. Nu ska jag bara skriva klart de två sista hemtentorna och därefter är ytterligare en termin på Hig avklarad. Stannar dock här till i slutet av juni och kommer bara jobba där hemma i en månad. Så blir som tur är inte allt för länge man är borta härifrån.


. . . . . .


Truppsidan på vår Sätrahemsida är nu fixad.
Ta gärna en titt:

 http://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=358769


. . . . . .

Såg förresten nyss
att jag fick ett C på min C-uppsats. Helt okej det, måste säga att jag är nöjd. C är väl i princip ett VG enligt gamla skalan och det kan jag absolut inte klaga på. Skönt med lite lön för all den möda jag la ner på det skrivandet.

. . . . . .


Mat nu och träning sen.
Hörs.


Motvind (men bara en stund)

Det mesta för min del handlar om positiva vibbar och medvind nu. Men när man ska ut och cykla i regn kan man vara helt säker på att ALLTID är motvind. Så även idag, givetvis. När jag skulle hem från skolan för en stund sen spöregnade och givetvis piskade regnet rakt i ansiktet på mig. Vilket håll jag än cyklade åt, hela vägen hem. Visst är det märkligt? Att oavsett åt vilket väderstreck man cyklar så har man alltid motvind. Mycket underligt.

Ironiskt nog slutade det regna precis när jag var hemma och solen tittade förstås fram i samma stund också.
Ironiska jävla väder.

Men man ska väl inte klaga för mycket, när det inte finns mer än lite regn att klaga över.


. . . . .


Annars då? Jo, har varit en ganska flitig vecka hittills
. I alla fall träningsmässigt. Måndagen bestod först av ett pass på gymmet, ett ganska hårt sådant som verkligen kändes då det var ett par veckor sedan jag hade tid att vara där senast. Därefter blev det ett löppass på 6-7 kilometer i sällskap med älsklingen. Bra tempo i värmen och således givande träning där med.

Igår var det fotbollsträning igen. Finns inte så mycket att orda om det passet, men mer om Sätra finns här i den uppdaterade bloggen:

http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . .


Har som vanligt skrivit
lite för Svenska Fans. Säsongen börjar lida mot sitt slut och så också mina antagaden på Milanredaktionen där. Men än ska några krönikor och liknande till skrivas. Som den här om helgens omgång:

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=298928


. . . . .


CL-final ikväll
och jag och Thyberg har precis slagit vad. Manchester United vinner det här enligt mig. Återstår att se vem som är lite rikare av mig och Thyberg imorgon.

. . . . .


You make it real for me <3




Positiv helg

Det blev en mycket trevlig helg med mamma på besök. I fredags var vi som sagt på stan i några timmar och träffade Karin och hennes mamma. Lördagen som följde gick sedan i samma lugna fotspår. Först var vi ett par timmar på Träffen där jag och några av mina lagkamrater bänkade oss för att stötta Gränssprängarna (ni vet de som vi tränade i tisdags) när de hade seriesammandrag.

Sedan blev det lite god mat och slöande hemma innan vi begav oss hem till familjen Tutturen Nilsson för middag där. Blev en trevlig kväll med ännu mer god mat, en hel del pratande och en allmänt skön stämning. Mamma och Anna verkar glädjande nog redan komma bra överens. Så bra till och med så att Anna var den som såg till så att morsan kom till stationen och tåget när hon skulle hem idag :)

Med andra ord har det varit en jättetrevlig och mysig helg som jag verkligen inte kan klaga på.



Mamma och Anna i fredags.



Jag och Karin.


Grazie Paolo!

Har längtat tillbaka till Milano och inte minst till San Siro ända sedan vi var där i början av mars och idag skulle man verkligen ha varit där igen. Den störste av dem alla avtackades ju nämligen när Milan tog emot Roma och Paolo Maldini gjorde sin sista hemmamatch någonsin i Milantröjan.

Tyvärr föll Milan med 3-2 men Maldini hyllades förstås efteråt och tog ett tårfyllt farväl av hemmasupportrarna. Jag skulle mer än gärna ha varit där och fått stå upp och ge denne fantastiske fotbollsspelare och person den hyllning han så väl förtjänade.

Tack för allt du gjort i Milantröjan Maldini!


. . . . . .


Nu befann jag mig inte på San Siro.
I stället har jag idag under stora delar av dagen befunnit mig på Ulvsätersskolan och på Träffen med laget. Vi äter ju numera till och med frukost inför matcherna eftersom vi oftast spelar tidigt lördagar eller söndagar. Så även idag alltså och efter frukostsamlingen gjorde vi processen kort med Älvkarleby IK.

Gästerna var minst sagt bleka, om man ska vara snäll, och vi sprang iväg till hela 12-0 (!) efter 6-0 i paus. Florén och Lukas gjorde sex mål var och vi släppte för fjärde matchen i rad inte in ett enda mål. 29-0 i målskillnad och fyra raka vinster hittills.

Själv spelade jag sista 30 som mittback. Behövde verkligen inte förta mig och gjorde det lilla jag skulle under den tiden som jag var på plan. Några passningar, några brytningar och ett par målchanser hann jag med. Inte vanligt att jag får lägen men var inte långt ifrån på ett par hörnor idag. Men 12-0 räckte ju gott. Det var faktiskt för enkelt om man ska vara ärlig och vi hade räknat med klart tuffare motstånd.


Mer om matchen finns här:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=362488




Lugn fredag

Gårdagen var en lugn och mycket trevlig dag. Vaknade upp hos Karin runt halv nio och till skillnad från förra gången jag vaknade där kände jag mig pigg. Sen direkt hem för frukost med mamma och några lugna timmar här hemma innan det var dags för stan.

Vi fick en hel del uträttat av det vi hade tänkt oss. Bland annat är det ju en väldigt speciell person som snart tar studenten, så det fanns ju en del att inhandla... :) 

Efter några timmar på stan mötte vi upp Karin och hennes mamma Anna utanför Nian. Mamma och Anna fick därmed tillfälle att träffas för första gången och de tycktes trivas, så Karin och jag kunde hålla oss lite i bakgrunden och låta de två samspråka bäst de ville :)

Vi begav oss upp för backen mot Söder och hamnade på det lilla kaféet uppe vid Snus-Majas tomt. Ett riktigt mysigt litet ställe där vi satt i några timmar och hade det trevligt.

En bra eftermiddag med andra ord som följdes av en lugn kväll för Alfredssons här hemma framför tv:n.



Karin och jag på kaféet.



Träningsflitig vecka

Det här har varit en väldigt träningsflitig vecka för min del. Efter helgens match i lördags följt av träning i söndags kväll blev det en löparrunda med Noa i måndags.

Därefter följde veckans bästa träning i tisdags då det var dags för fotbollspass med Sätra igen. Hela truppen verkade vara på tårna och tempot var riktigt högt samtidigt som koncentrationen var bra. Framförallt det avslutade 2x20 minuter långa spelet såg mycket lovande ut. Det var stenhård närkamper i sedvanlig ordning, precis som i söndags. Nästan för tuffa stundtals men jag trivs med det då det alltid är lika kul att stångas med framförallt vår forwardstuffing Lukas.

För min del var det nästan den bästa träningen sedan jag anslöt till Sätra. Lyckades med det mesta som mittback och var väldigt nöjd efteråt.

I onsdags tänkte jag ta en träningsledig dag men sedan ville Karin ut och springa och det är ju alltid kul att springa ifrån henne så jag hängde med ut :) Vi sprang en hyfsad runda, säkert uppemot drygt fyra kilometer även om hon envist hävdade att det var en runda på max 2.5 kilometer. Men jag har förstås rätt där och givetvis sprang jag ifrån henne på slutet också ;)

Igår var det sedan dags för fotbollsträning igen. Återigen bra fokus men klart sämre tempo när det var dags för spelövning jämfört med hur det var i tisdags. Det tog sig dock efter hand och blev en hygglig träning över lag till slut. Ganska bra för egen del också, den här gången som högerback. En position som skulle visa vara lika med en petning inför helgens match...

För tyvärr blir det en bänkplats på söndag mot Älvkarleby. Jag måste erkänna att jag inte hade förväntat mig då de senaste veckorna varit de bästa hittills i Sätratröjan för min del. Men det är bara att bita ihop och hoppas på speltid, om inte annat jobba hårt nästa vecka och kriga mer för speltid i kommande matcher.




Tisdagsglädje

Tisdagen har varit den här veckans mest givande dag hittills. Eller i alla fall tisdagskvällen. Då var nämligen jag, Lukas, Birre, Jonas och Björn samt våra tränare P-O och Gustav med och höll i Gränssprängarnas fotbollsträning. Gränssprängarna är en sektion i IK Sätra som ägnar sig åt fotboll för barn- och ungdomar (i viss mån även äldre) med utvecklingsstörningar och liknande. Ett strålande initiativ som gör det möjligt för dem att idrotta och känna delaktighet trots sina svårigheter.

Nu var vi med och deltog i träningen och visade dem en del av våra a-lagsövningar, något som glädjande nog verkade vara väldigt uppskattat. Väldigt inspirerande var det också då man såg hur viljan och glädjen verkligen lyste i ögonen på samtliga Gränssprängar-spelare.

Det kändes väldigt bra att få vara betydande för dessa entusiastiska, glada lirare och det var verkligen en stor glädje att se hur mycket de uppskattade vårt besök. Att vissa av spelarna efteråt kom fram, kramade om oss och tackade för att vi hade varit med och tränat värmde verkligen.

Vi var alla överens om efteråt att det är något som vi gärna gör igen och att vi gladeligen ställer upp om Gränssprängarna vill ha vår hjälp vid fler tillfällen.


http://iksatraherr.blogg.se/  



En dag vid tangentbordet

Det ska bli grymt skönt att komma ut i friska luften och springa en runda snart, för den här dagen har gått helt i datoranvändandets tecken. Har suttit fast här framför skärmen och jobbat flitigt med diverse hemsidor och artiklar. För Svenska Fans har jag skrivit ihop tre mindre artiklar plus den här längre omgångskrönikan:

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=297761


Dessutom har jag jobbat med vår IK Sätra-sida. Sköter numera åtminstone delvis den officiella herrsektionssidan på egen hand också och har skrivit följande om helgens seger:

http://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=358745


Mer kommer senare här:
http://iksatraherr.blogg.se/


. . . . . .
 
Jag har börjat inse hur
mycket jobb det faktiskt är med alla de här sidorna och därför tagit beslutet att kliva av mina Svenska Fans-åtaganden efter den här säsongen. Det har varit grymt kul att skriva där och det har också varit väldigt inspirerande att få sina texter publicerade och synliga för så många läsare.

Men nu, efter fyra år på redaktionen varav jag de senaste två åren har fått mycket mer ansvar och nu sedan förra sommaren var ansvarig redaktör för Milansidan, är det ett bra läge att lämna. Kanske kan bidra med några krönikor då och då även fortsättningsvis, men redaktörsansvaret och det kontinuerliga skrivandet ska jag avsäga mig.

Så nu vet ni det, om någon undrade ;)





Helgen sammanfattas del 2

Lördagen fortsatte efter vår tredje raka seger i division 6 med lite fotbollstittande och förfestande. Bentzer ringde på vid tresnåret och det var ett kärt återseende. Kul att träffa den liraren igen. Vi spenderade några timmar med kompisar här ute i Sätra och sedan var Goya målet för kvällen. Det var nämligen sittning för högskolestudenterna där.

Sittningar kan säkert vara trevliga tillställningar men de som vi har varit på här i Gävle har varit ack så stela, överseriösa och strama. Så även denna som slutade med att vi lämnade stället ganska tidigt och hamnade på någon mellanfest innan vi drog tillbaka till Goya framåt den senare delen av kvällen.

Visst kan man förstå att de som lägger ner tid och fixar en sittning (det ska de ha cred, absolut) vill ha det seriöst och ha ordning och reda. Men man behöver ju inte få det att verka som att det är årskurs två som sitter där och ska lyssna på allt fröken säger. Och sedan kan man ju ifrågasätta den enorma längtan och strävan efter att få synas, höras och bestämma som vissa av de styrande verkar ha.

Den senare delen av kvällen på Goya blev dock rolig. Bentzer och jag sprang glädjande nog på en annan gammal KBK-profil i form av Olof och det var grymt kul att träffa honom igen. Vi höll hov fram till strax ett nån gång och sedan drog jag hemåt i sällskap med Andy och Noa.

Kände mig ganska lugn på vägen hem men kan väl säga att jag inte mådde allt för prima när det väl var dags att sova sen. Sån tur jag har som har en så omtänksam älskling som hade tålamod med mig och gav mig en hjälpande hand :)


. . . . . . . .


Var lagom trött och sliten
när klockan ringde (jobb igen för Karin) igår morse men repade mod under dagen och efter några koppar kaffe började kroppen vakna till liv igen. Slöade mig igenom förmiddagen och inledningen av eftermiddage. Därefter åkte vi ut till Korsnäsvallen för att se Korsnäs BK mot Kurdiska. Ingen vidare fotbollsmatch rent spelmässigt men högdramatisk med heta känslor, utvisningar, ett sent straffavgörande och en omdiskuterad domarinsats i en match som KBK till slut vann med 3-2.

Kul att träffa lite gamla KBK-kompisar och lite folk där ute igen. Blir säkerligen några besök till där under säsongens gång.

Efter det väntade träning för mig. Var riktigt skönt att springa ur kroppen sedan lördagskvällens festande och kunde känna mig nöjd efter. Fick slita som ett djur under den avslutande trelagsturneringen, kändes att kroppen inte var i topptrim då, men jobbade på bra och kunde ganska nöjd lämna Träffens IP.


. . . . . . . .


Avslutade sedan helgen med att kika lite fotboll och vara med Karin en kort stund. Bra avslutning på en lyckad helg det och nu är det nya, friska tag (usch så klyschigt det lät) som gäller inför den nya veckan.


. . . . . . . .


Men förresten,
hur fan kan man torska mot Hammarby? :S
Aja, spelmässigt såg det bra ut i alla fall och MFF repar nog mod de också med tiden.





Helgen sammanfattas

En helg som har fortlöpt bra är över och en ny vecka har dragit igång. Helgen inleddes som så många gånger förr med en myskväll med Karin. Som alltid perfekt det. Den här gången blev det godisätande och slöande till Narnia. En bra film det och en trevlig start på helgen.

Sömn i någorlunda tid då ganska tidig uppstigning väntade. Karins mamma fyllde nämligen år i lördags så vi var uppe och sjöng och grattade med frukost på sängen. Dessutom väntade match för mig och jobb för Karin så någon sovmorgon var aldrig aktuell.


. . . . . . .



Därefter var det dags för mig att bege mig till samlingen inför matchen mot Gestrike/Hammarby. Vi äter numera frukost tillsammans före de tidiga lördagsmatcherna så blev till att njuta av en riktigt påkostat frukostbuffé på Ulvsätersskolan före avresan.

Det blev återigen en enkel seger för oss efter att vi kunde rycka i andra halvlek. 1-0 i paus blev till slut hela 6-0 och siffrorna var faktiskt i underkant. De hade egentligen bara en farlig chans och det var en riktig slumpartad möjlighet, som jag lite turligt kunde reda upp genom att få undan precis på mållinjen. I övrigt hade vi stenkoll på motståndet utan att behöva förta oss. Mittback för mig i nästan hela matchen (80 minuter) och var en lugn dag på jobbet.

Det dyker upp mer om matchen i Sätrabloggen och på vår IK Sätra-hemsida senare.


. . . . . . .


Förresten har jag fått ett nytt lag att tycka illa om: Blomstermåla IK.
Visst, NIK:s seger mot dem i veckan var tydligen inte helt rättvis sett till spelet. Men maken till skitsnackande via deras hemsida och vår gästbok efter den matchen var det längesen man upplevde. Kul filosofi de verkar ha där. Jag trodde det var målen och poängen som räknades. Fint att det blev förlust också i helgen för Blomstermåla. Två förluster på en vecka måste svida för de som tror att de är världens bästa lag.




Bra avslutning på dagen

Det blev en bra avslutning på den här torsdagen som alltså inleddes tämligen meningslöst med inställd lektion följt av en ganska seg eftermiddag.

Fick visserligen inte mycket vettigt gjort, men blev i alla fall en promenad med Karin och fotbollsträning därefter. Så kan inte klaga på dagsavslutningen.

Kul träning ikväll och ganska bra tempo trots många tunga ben sedan tisdagens tuffa drabbning med Skutskär. Vi fick reda på startelvan till kommande lördags bortamatch mot Gestrike/Hammarby och den elvan var ett gott besked för min del. Det blir nämligen en mittbacksplats den här gången också för Alfredsson #4. Känns motiverande och nu är det bara att börja ladda för match.

. . . . .


"Hmm, fisk va?"
"Ja..."
"Haha, med dill! Hahaha"
 

:)

. . . . .


En sen promenad med Noa nu och därefter ska jag försöka hålla mig vaken för att kolla lite Stanley Cup-hockey vid ett.


Meningsfull dag

Den här dagen har varit den mest givande på länge.
Jag har nämligen gått till skolan, träffat mina klasskamrater och tillsammans med dem via en lapp på dörren fått veta att lektionen var inställd idag på grund av att läraren var sjuk.
Därefter gick jag hem.
Men jag passade på att handla pasta på Konsun på vägen,
allt för att göra den redan så fantastiska förmiddagen ytterligare lite mer meningsfull.

Ps. Jag är en vän av ironi.
Ps 2. Jag använder mig av ironi när jag skriver ibland.

. . . . . .

Just nu borde jag ta tag i saker och ting men blir inte mycket gjort. Inväntar mest kvällens träning.
Dags för kaffe och lite mellanmål nu i alla fall.

. . . . . .

"Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas,
att älskas utav dig är det vackraste för mig... ||
...jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till"


http://www.youtube.com/watch?v=_SH8W2jBb_4 <3



Ute ur DM

Det blev förlust för oss i IK Sätra igår i DM mot Skutskärs IF. En väntad förlust sett till oddsen antar då, jag då de toppar fyran för närvarande och vi som bekant håller till i division 6. Men vi stod upp grymt bra mot ett på pappret starkare motstånd och nådde 2-2 (1-1) efter full tid.

Tyvärr höll vi inte distansen ut utan förlorade till slut med 3-2 efter förlängning. Men ack så nära vi var att även där kvittera ytterligare en gång, som Florén gjorde till 2-2 med fem minuter kvar av ordinarie tid. Det kunde lika gärna ha varit vi som hade dragit det längsta strået och vi kan vara väldigt nöjda med prestationen ändå. Inte med resultatet förstås men med insatsen som helhet.

För egen del var det en godkänd insats som mittback. Spelade från start igen och gjorde drygt 70 minuter innan jag byttes ut efter en ganska rejäl smäll mot nacken och bakhuvudet till. En nickduell föranledde en landning modell mindre smidig med ryggen/nacken före ner i marken och jag var inte helt okej efter det.

Stämningen på bänken var helt sagolik när vi gjorde 2-2 och även när vi slets mellan hopp och förtvivlan under förlängningen. Nästan så att det var värt att sitta där efter den där smällen för att få uppleva känslorna där under slutdramatiken :)


http://iksatraherr.blogg.se/
 



Lite av varje

Lite av varje

Den här måndagen har innehållit lite av varje. Ledig från skolan har jag varit och passat på att i sedvanlig ordning skriva en del för Svenska Fans. Hade hand om omgångskrönikan för hela Italiensidan den här gången så fick lov att lägga manken till under dagen. Resultatet av dagens skrivande har ni här:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=296517 - omgångskrönikan

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=296584 - eftersnack till Juventusmatchen

. . . . . . .

Förutom det har jag varit förbi skolan en runda för att köpa biljett till sittningen på lördag och sedan äntligen varit lite nyttig och flitig ikväll. Har nämligen sprungit Sätra runt med Karin. Nog för att jag visste att hon är ganska bra tränad, men hade nog räknat med lite lugnare tempo än vad det blev . En envis liten älskling är det man har, minst sagt :) Fick slita ganska hårt när hon bet ifrån bra men visade förstås vem som bestämmer de sista femhundra meterna då jag ryckte ifrån ;)

. . . . . . .

Imorgon är det dags för match igen
. Skutskärs IF, serieledarna i division 4, väntar i DM. Med andra ord en riktig utmaning för oss där vi verkligen slår ur underläge. Blir glädjande nog en mittbacksplats för min del återigen. Bara att försöka göra det bästa av situationen och se det som en utmaning.

Mer om fotbollen finns här:
http://iksatraherr.blogg.se/

Ny Sätravinst

Det blev en ny vinst för oss i Sätra när Lingbo IF gästade Träffen igår. Precis som i 6-0-premiären mot Jädraås senast rann det iväg i andra halvlek och vi vann till slut med 5-0 (2-0). Till skillnad mot förra gången tog vi ledningen tidigt när Koller gjorde 1-0 efter mindre än en minut. Innan paus ökade vi på till 2-0 och hann med att bränna en handfull bra lägen.

Så även efter paus då vi såväl skapade som brände en hel del chanser men vi fick också utdelning tre gånger om. Bland annat stod inhopparen Lukas för två mål, det sista vackert framspelad av Florén. Därmed blev det en säker 5-0-seger trots att vi faktiskt inte gjorde någon riktig toppmatch. Lite ojämna över 90 minuter var vi men övervägande var det förstås ändå en positiv insats.

För egen del blev det 90 minuter som mittback den här gången och det gick riktigt bra. Samspelet med min mittbackskollega Björn fungerade nästintill prickfritt och hela backlinjen uppträdde stabilt. Själv lyckades jag med ett antal brytningar och med några bra uppspel. Jag var mer involverad i spelet än tidigare, hade ganska många bollkontakter och jag kände mig delaktig i spelet.

. . . . . .

Här kan ni för övrigt läsa mer om IK Sätras herrlag under säsongen 2009. Passande nog då jag slipper trötta ut er med långa matchreferat och liknande här i bloggen :)

http://iksatraherr.blogg.se/  


I stället kommer det mer "seriösa" fotbollsskrivandet (matchreferat, Sätranyheter, information om laget osv) att hamna här, som ett komplement till vår officiella hemsida. Bloggen länkas även från den, så den kommer att drivas mer som en riktig hemsida än som en blogg.






. . . . . .


Rundar nu av en bra fotbollshelg. Seger för NIK i fredags, seger för oss igår, seger för MFF mot Djurgården idag och i alla fall en poäng för Milan mot Juventus.




Fredagsmys

Efter en eftermiddag på stan i sällskap med Karin blev det också en fredagskväll med det absolut bästa sällskapet som man kan ha. Receptet för en bra kväll innehöll jordgubbar, godis, te, tända ljus och en Beck-film. Synd att klaga då :)

Det blev en perfekt avslutning på fredagen och en lugn, skön kväll som uppladdning inför lördagen som sedan innehöll match för mig och jobb för Karin.







En dag på stan

Tanken var att ta en ganska kort vända på stan för att hämta ut en IK Sätra-jacka på Stadium, lösa in en gammal ombokad tågbiljett och eventuellt kika lite på skor. Men så blev det ju sällskap med Karin och då blev den korta rundan på stan fem timmar lång :)

Men ska inte klaga, fick ett par skor köpta som jag förmodligen inte slagit till på annars och det var faktiskt helt okej att gå runt med älsklingen i massa klädaffärer och försöka vara ett någorlunda smakråd när studentkläderskulle inhandlas. Bara mysigt det :)

Blev en fika för oss i sällskap med Fia också innan vi till slut drog oss hemåt runt femsnåret. Bara för att vara hemma några timmar och sen träffas igen. Blir godis, mys och film nu resten av kvällen.

Så over and out för idag.


Den enes död...

...den andres bröd, lyder ju ordspråket och lite så kan man väl säga att det är för min del inför lördagens match mot Lingbo IF. Jag var ju förpassad till bänken i premiären i söndags och trots ett klart godkänt inhopp följt av en riktigt bra träning i tisdags så hade jag räknat med en bänkplats även imorgon. Mittbacksparet som vi startade med skötte sig klanderfritt och det fanns egentligen ingen anledning att ändra inför Lingbomatchen. 

Men så skadade sig som bekant Thyberg (ingen faktur som tur var trots allt, men en rejält stukad fot) på tisdagsträningen och indirekt innebar den skadan att jag hamnade i startelvan igen. För imorgon spelar jag mittback igen och en av premiärmatchens ordinarie mittbackar kliver upp på innermittfältet.

Så den enes död, den andres bröd som sagt. Men tråkigt förstås att Thyberg är borta, vi behöver honom och jag tar hellre en plats utan att någon är skadad.

Vi får hoppas att de vi nu saknar (Frykman och Thyberg sedan i tisdags och Malmbring sedan en längre tid tillbaka) snart är på planen igen. Vi har tätt med matcher nu (Lingbo imorgon, Skutskär i DM på tisdag och därefter Gestrike/Hammarby i serien nästa lördag) så vi behöver förstås friska spelare. Men samtidigt blir det en chans för andra att visa upp sig och få speltid.

Hursomhelst känns det förstås motiverande att kunna ladda med vetskapen om att jag startar imorgon.

  
Jag i Sätratröjan och Carvalho i Chelseatröjan. Frisyrerna är lika nu när jag har lite längre hår,
men han är lite bättre på att spela fotboll... :)


Lata dagar skyndar aldrig på

Det var väl Winnerbäck som skrev och sjöng så, men jag kan inte rikigt ge honom rätt. För den här dagen har både varit lat från min sida och gått ganska snabbt. Så nog kan lata dagar skynda på även de ibland.

Jag har verkligen inte fått mycket gjort idag. Bara suttit och varit nöjd över gårdagens besked angående tentaresultatet och glatt mig åt att livet just nu känns väldigt positivt. Såna dagar kan säkert vara nyttiga de också, åtminstone för själen :)

Förutom att njuta av livet och slöa här hemma har jag varit lite motionsinriktad och gått en runda med Karin. Trevligt det trots att det blåste en del, regnade lite och att du var ganska gnällig älskling ;)

Lite senare var det dags för fotbollsträning - trodde vi. Nu visade det sig dock att vi inte kunde träna eftersom damlaget hade match vid åtta. Lagom kul det. Men lagfoto blev det som planerat i alla fall och förhoppningsvis har jag de snart tillgängliga för publicering såväl i bloggen som i bilddagboken,

I stället för att träna passade jag och Jonas på att ta en löparrunda Sätra runt. Skönt det så man kunde känna sig lite flitig till slut idag i alla fall :)

Därefter har det blivit slappande framför hockeyn och datorn. Snart läggdags nu och imorn tar en ny, skön ledig dag vid. Blir lite pluggande och hemsidefixande/bloggande (har ett nytt projekt på gång nu som säkert nämns här senare) på förmiddagen och sen stan innan det blir myskväll.

Bra liv man lever just nu :)


Positiva och negativa saker

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Så grymt skönt att tidigare idag få reda på att jag klarade lördagens tenta i grammatik.
En helvetisk grammatikperiod är således över och jag slipper börja förbereda mig för en omtenta. Något som jag nästan har räknat med så det får ses som en positiv överraskning det här.

Har ingen aning om vad jag fick för betyg, bara att den är godkänd. Något som räcker långt för min del när det gäller det här momentet. Att slippa plugga till en ny tung grammatiktenta och kunna fokusera på de uppgifterna som återstår den här terminen är väldigt befriande.


. . . . . . . . .


Träning igår och det såg riktigt bra ut. Tempofylld, tuff och bra på alla sätt och vis spelmässigt. Efter en längre löpövning och styrka körde vi spel och det var glädjande nog riktigt matchlikt. Det var hårda, täta närkamper och en del irritation, men på ett bra sätt. Det märks att konkurrensen är hård och att alla krigar för sina platser, något som bidrog till att vi nu följde upp en lyckad premiär med en mycket bra träning.

För egen del gick det också bra. Spelade mittback under det 40-50 minuter långa spelet och det fungerade fint. Hade bland annat ett antal lyckade brytningar i avgörande lägen. Den bästa träningen för mig på senare tid och det kändes förstås positivt för självförtroendet.

En tråkig avslutning blev det dock på träningen då Thyberg (bilden) skadade vänsterfoten. Han är en spelare som ytterst sällan ligger ner och visar att han har ont, så när Thyberg föll ihop i smärtor och skrek efter att ha landat illa på foten blev vi nog alla ganska oroliga. Bara att hoppas att det inte är för allvarligt. Han skulle röntga det nu om någon timme, så får hålla tummarna för att det inte är en fraktur i alla fall. Han behövs på planen och det vore tråkigt om han blir borta en längre tid.

. . . . . . . .


IK Sätras nya hemsida  är lanserad nu.
 För herrsektionen ser den ut så här:
http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634

Startsidan för fotbollssektionen ser ut så här:
www.iksatrafotboll.se


Typiskt...

Ja, för att citera Nalle Puh: Åh, typiskt!
Eller om man ska vara den bittre pessimisten: Det kunde man ju ge sig fan på!
Vilken linje av de två jag än väljer så kan jag inte annat än konstatera att jag blir så fruktansvärt jävla trött när mina lag förlorar i slutminuterna, särskilt i matcher där de sett till 90 minuter varit minst lika bra som motståndarna och dessutom knappt släppt till en målchans.

Det är just i de lägena, när det står 0-0 och motståndarna har tagit över lite mot slutet som man INTE ska säga något i stil med "släpp fan inte till något nu i slutsekunderna". Men det var precis vad jag gjorde när Helsingborg snappade upp bollen utanför MFF:s straffområde och spelade ut den till vänster för ett inlägg. Just då sa jag "släpp bara inte till något nu" och vad händer? Jo, givetvis står det fem sekunder senare 1-0 till Helsingborg...

Det kunde man som sagt ge sig fan på...

Fruktansvärt dryg derbyförlust det här, speciellt då MFF stod upp så pass bra och dessutom borde gjort något mål före HIF:s matchavgörande 1-0 i 89:e. Just därför känns det extra tungt.


. . . . . . .


I övrigt har den här
måndagen varit bra. Jag har varit ledig och varit ganska flitig. Har städat, tvättat, skrivit såväl för NIK-hemsidan som för Svenska Fans. För den sistnämnda sidan, Milans Svenska Fans-sida, har jag knåpat ihop det här:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=295192 - omgångskrönikan

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=295251 - spelarbedömningar


. . . . . . .


Nu blir det
en kort promenad bort till Karin och sömn där.
Gonatt för idag!

En premiärseger avslutade helgen

Mitt humör gick från moll till dur under söndagseftermiddagen när vi spelade seriepremiär mot Jädraås AIK. Från början var det inte särskilt bra humöret, det ska jag villigt erkänna, då presentationen av startelvan under lördagen tillkännagav att en bänkplats väntade för mig på söndagskvällen. Tungt det förstås, särskilt då det har gått bra under försäsongen såväl på träningarna som i matcherna. Men konkurrensen är stenhård på i princip samtliga positioner så det är bara att kriga på. Och visst blev humöret bättre efter hand.

För det blev 20-25 minuters speltid för egen del i alla fall och då jag hade räknat med 90 minuter på bänken var det i alla fall klart bättre än inget. Dessutom gick det bra - riktigt bra för hela laget och klart godkänt för mig under den tiden som jag var på planen.

Hoppade in som mittback när vi redan hade punkterat matchen och fick vara med om att fullborda en strålande andra halvlek. 0-0 i paus blev 6-0 till slut när vi fick ordning på spelet och visade oss vara klart konditionsstarkare än gästerna efter halvtidsvilan.

Bilden till höger är från ett framträdande i NIK-tröjan i somras, hittade ingen bättre... :)

. . . . . . . . .

Helgen i övrigt då? Jo, hade ju tenta i lördags förmiddags och nu är i alla fall grammatiktentan avklarad. Åtminstone för den här gången. Det kan mycket väl bli underkänt och en omtenta för mig, den var riktigt svår. Men i så fall vet jag i alla fall lite mer vad som kan vänta så känns bra att ha gjort tentan en gång.

Efter tentan blev det en snabb vända förbi Träffen där laget var samlat för att leverera den jord vi sålt (ett av uppdragen vi gör för att dra in pengar till laget) och för att få lite info inför söndagens seriepremiär. De hade jobbat bra grabbarna så jag slapp hjälpa til med jordutdelningen :)

Passande det då jag hann hem en runda innan det var daga att bege sig mot stan. Karin och jag skulle nämligen fira halvårsdagen lite lätt och tog en mysig fika i ett par timmar på Mingel&Bar. Tack för de grymt fina rosorna gumman :)

Något som också var passande var att Karin skulle vidare och träffa ett gäng tjejkompisar runt åttasnåret, alltså precis i lagom tid för mig att ta mig hem för att se El Classico mellan Real Madrid och Barcelona :)

Lördagen fick således en perfekt avslutning. Mys med älsklingen, sen fotboll av yppersta världsklass och därefter sällskap av Karin igen.

Detta följt av en mysig söndagsmorgon och förmiddan samt en trots allt lyckad seriepremiär till slut alltså.




Ett halvår med världens finaste <3

Idag är det 6 månader sedan vi blev tillsammans igen.
Det har verkligen varit 6 väldigt betydande och underbara månader.
Så mycket glädje som de månaderna har fört med sig,
så många fina stunder och så många minnen som de har gett.





Varje stund med dig är lika med lycka.
Du får varje dag att bli lite mer värd.
Du betyder så obeskrivligt mycket.
Det vet du älskling :)





"It starts in my toes
and I crinkle my nose
wherever it goes I always know
that you make me smile,
please stay for a while now
just take you time
wherever you go"



Jag älskar dig Karin <3



 


RSS 2.0