En bild säger mer...

...än tusen ord:
 
 
I måndags klockan 15.13 födde Karin vår lilla älskade Theo.
Det överlägset största som hänt i mitt liv hittills :)
 
Allting gick både snabbt och bra, såväl Karin som vår lille son mår fint och vi är förstås oerhört lyckliga.
Sedan i tisdags eftermiddag är vi hemma i vår lägenhet igen och tar nu dag för dag, timme för timme, in det här med att verkligen vara föräldrar. Fortfarande lite overkligt, men ändå mer givet för varje minut med lillkillen hos oss :)
 
Jag kommer säkerligen att kunna skriva en hel bok här om hur det är att ha blivit pappa inom kort, men samtidigt går det knappt att beskriva med ord än. Inte om man ska göra upplevelsen med att bli pappa och föräldrar rättvisa.
 
Avslutar därför det här inlägget med ytterligare en bild plus en screen på första Facebook-uppdateringen sedan födseln:
 
 
 
 

 
 

Magiskt derby

För första gången någonsin, vad jag kan minnas i alla fall, var inte Skånederbyt den viktigaste händelsen under veckan. Långt, långt ifrån faktiskt. Då kan man ju, om man vet vilken MFF-fanatiker och fotbollsnörd jag är, förstå att det som tog den stora uppmärksamheten den här veckan var enormt stort. Och absolut, det överlägset största i mitt liv var den händelsen (som det förstås ska skrivas om snart).
 
Det gjorde samtidigt inte glädjen mindre i onsdags, när MFF nästintill totalt körde över Helsingborg på bortaplan och krossade derbyrivalen med 3-0. Som jag har det i livet nu kan jag verkligen inte säga att jag hellre hade varit på plats, men hade vi fortfarande varit Helsingborgsbor hade jag garanterat stått och njutit i MFF-klacken igår.

 


Ett lag på läktaren, ett lag på planen! Måste säga att hela uppvisningen från MFF:s sida, såväl på som vid sidan av planen, var imponerande. Nu är jag förstås färgad men att i det närmaste spela ut Helsingborg och totalt kontrollera ett bortaderby i en riktig toppmatch (nästintill en ren seriefinal) imponerar nog på fler än mig och alla inbitna MFF-fans.


 
Underbart att MFF återigen visar vilka som är storebror på riktigt och gott att såväl ramsan "Malmö är Skånes lag" som "Hör ni sången Helsingborg? kom så väl till pass.
 
Många glänste i MFF. Kanske framför allt Magnus Eriksson. Extra roligt att han har kommit igång så bra då många, även MFF:are, var snabba med att kritisera och flopp-stämpla honom när han var sämre under delar av våren. Skapligt nyförvärv ändå som nu är uppe på 22 poäng om jag inte minns fel (10 mål, 12 assists) :)

Kul också att Pontus Jansson totaldominerade i defensiven och klart överglänste den så haussade Loret Sadiku i HIF. Helsingborgstränaren Roar Hansen snackade ju tidigare i år om att Sadiku borde få chansen i landslaget och att det inte fanns någon bättre back i allsvenskan. I mina ögon är både Jansson och Filip Helander, också bra igår, bättre mittbackar och Jansson var hursomhelst överlägsen Sadiku i gårdagens derby.
 
Över lag var MFF som sagt klart bättre både på planen och på läktaren.

Klasskillnad helt enkelt :)
 
 
 
 
 

Uppsalalördag

Mycket har hänt hos oss de senaste dagarna (mer om det inom kort), men innan det tas upp är det dags att leverera lite blogginnehåll om lördagen i Uppsala. Jag, Karin och svärfar Håkan tog bilen ner för en dag i en stad som jag faktiskt aldrig har besökt, utan bara åkt igenom.
 
Liksom Tallin får man säga att Uppsala är en stad helt i min smak. Vacker arkitektur, mysiga gamla delar av staden, välbevarad och med småstadskänsla trots att den är ganska stor ändå.







En tur till gamla Uppsala med de gamla, historiska kullarna, en titt i Domkyrkan, en tur till slottet och en långpromenad längs med Fyrisån förbi Studenternas IP i sällskap av svärfar medan Karin träffade en kompis blev det. Vi avslutade en lyckad dag med gott käk på ett grekiskt ställe innan vi styrde hemåt mot Gävle igen.


 







 
 
 
 

Tallin och Stockholm levererade

Det har äntligen blivit dags för lite bilder från Tallin- och Stockholmshelgen som vi hade för några veckor sedan. Tallin bjöd på en härlig atmosfär och miljö med mängder av bevarade, vackra byggnader som skapade en skön känsla. När vi sedan var tillbaka på andra sidan Baltiska havet för att spendera söndagen i Stockholm stod Skansen på menyn.

 





 
















 

 
 






 
 
 
















 



Jobb, motion och Uppsala

Helg igen, innan veckan ens hann börja på riktigt känns det som. Men det är bara att tacka och ta emot även om det är mycket som borde ha blivit gjort men som jag inte hann med. Att tiden går snabbt är ändå mest roligt och spännande då vårt lilla nytillskott kommer allt närmare och den överlägset största händelsen i våra liv snart är här.
 
Om vi tittar på veckan som har gått är det inte så många nyheter. Mycket tid har som vanligt numera gått åt till jobb, men det flyter fortsatt på bra även om det är mycket nytt och en massa ansvar. Jag trivs bättre och bättre med att jobba med yngre åldrar och att vara mellanstadielärare har hittills varit en klar positiv överraskning.
 
. . . . . . . . . .

Veckans bästa jobbmässigt var helt klart onsdagen på BJ Arena där våra elever skötte sig klockrent, både resultatmässigt och rent allmänt, under Trekampen. Kul avbrott i skolvardagen.

. . . . . . . . . .

Lördagens mest feltajmade, men likväl roligaste, kommentar: "Ja, det var fängslande". Jessica Almenäs i Nyhetsmorgon om journalisterna Martin Schibbyes och Johan Perssons berättelse om den hemska tiden i etiopiskt fängelse.

. . . . . . . . . .
 
I morgon blir det Uppsala med Karin och svärfar. Den stan har jag aldrig riktigt sett så det ska bli roligt. Har ju fått en förkärlek för gamla, bevarade städer (på tal om det dyker Tallin-bilder snart upp här) och Uppsala sägs ju vara en sådan.

. . . . . . . . . .

Äntligen lite nyttig motion i dag. Var alldeles för längesen som jag verkligen plågade kroppen lite. Men idag tog jag och Brevbärar-Petterssonen runda i Hemlingby. Sex kilometer på knappt en halvtimme följt av lite styrketräning blev det. Inte en dag för tidigt - det var vi båda överens om - och så nöjda vi var efteråt :)



 
 

Helgsvep: Tallin, gravidbilder och Edsbyn

Det är ingen överdriv att tiden bara flyger fram och bloggandet har verkligen blivit lidande av det. Mycket kul har gjorts de senaste veckorna samtidigt som det också har varit väldigt mycket att göra med jobb, barnförberedelser och annat. Det späckade schemat har bland annat innehållit en Tallinresa och en tur till Edsbyn.

Vi har även hunnit med att ta gravidfoton. Fotografen Ewa Salmi stod för fotandet ute vid havet och klipporna i Vårvik. Resultatet fick vi ta del av i veckan som gick och vi blev grymt nöjda. Överhuvudtaget kändes det bra från början då Salmi var väldigt duktig på att avdramatisera och få oss avslappnade. Bra fotograf, grymt fin miljö och lyckade bilder således.

Tallin, som vi tog en kryssning till för två veckor sedan (fredag kväll-söndag morgon, med lördagen i Tallin och resten på båten), var en positiv överraskning. Det var både jag och Karin eniga om. Visserligen fanns det givetvis förväntningar på staden, annars hade vi aldrig åkt dit, men de överträffades utan tvrekan. Finare än väntat var staden då Tallin visade upp många vackra byggnader, var väldigt bevarad från långt tillbaka i tiden och bjöd på en skön atmosfär.

Det blev en riktigt bra helg med en trevlig båtresa, en fin lördag i Tallin följt av en söndag i Stockholm. Där tog vi en dag på Skansen.

Förra helgen byttes den mer internationella prägeln mot en lokal sådan. Det då vi åkte upp till Edsbyn under söndagsförmiddagen och höll till i de trakterna fram till kvällen. Karins farfar kommer därifrån och syftet med turen var att besöka lite platser som min svärfar Håkan och hans syskon minns sedan barndomen.

Själv har jag aldrig varit där uppe, men ska utan omsvep erkänna att den trakten var värd ett besök. Naturen, miljön och atmosfären där passar mig perfekt. Det märks att man är född på landet och uppskattar det i såna lägen. Jag kan tycka att den miljö som exempelvis Hälsingland kan visa upp är kraftigt underskattad av många. Inte minst en fin sensommardag, eller tidig höstdag (vad man nu vill kalla det), som förra söndagen.




 



 
 
 
 

RSS 2.0