Sista tröjsnacket (för nu)

Som ni läsare vet och har märkt så har jag bloggat en hel del om mitt intresse för fotbollströjor på senare tid. Jag har fallit för det här med att bedöma och ranka matchtröjor, vilket ledde till en egen ranking av de matchställ som mina olika lag genom åren har spelat i.

Nu har jag bestämt mig för att runda av tröjbloggandet och för att inte tråka ut icke-fotbollsintresserade (även om det här kanske intresserar mer än mina redogörelser av matcher och liknande) har jag dammat av min gamla fotbollsblogg på den här portalen och lagt de sista inläggen där.

Jag lyckades faktiskt involvera Aftonbladets modeexpert Nina Johansson i inläggen. Hon bedömde och rankade ganska nyligen samtliga Premier League-lags tröjor inför säsongsstarten och tog sig glädjande nog tid att titta på bilderna av mina tröjor och bedöma dem. Hennes kommentarer hittar ni, bland annat tillsammans med mina egna åsikter, i inläggen nedan:


http://alfredsson86.blogg.se/2011/july/dags-att-gora-en-sofie-fahrman.html
- den ursprungliga rankingen med kommentarer


http://glidtackling.blogg.se/2011/september/modeexperten-sager-sitt.html 
- Aftonbladets Nina Johansson kommenterar matchtröjorna som jag har spelat i


http://glidtackling.blogg.se/2011/september/slutord-i-trojbloggandet.html  
- en sista summering




Briljant helg!

Den gångna helgen var rakt igenom rolig, trevlig och briljant. Det ska bland andra syskonen Nilsson, min kära sambo Karin och hennes lillebror Jonas, ha ett stort tack för.

Lillebror (ja, Karins alltså) var här på besök mellan onsdag till söndag och det var verkligen grymt kul att träffa honom igen. Något som jag saknar med att inte bo i Gävle längre är att kunna träffa Karins familj mer, men nu blev det tillfälle att göra det vilket ledde till en klockren helg. Trevligt sällskap, mängder med skratt, en del roliga utflykter hit och dit och några allmänt härliga dagar blev det.

Vi hade dessutom Jonas kompisar Linn och Josephine som halvt inneboende här ett par dagar så det har varit fullt hus hela helgen. Men bara positivt det, kan inte påstå att någon av de tre nämnda besökarna var till något större besvär i alla fall :)

För egen del blev det en tredagarshelg kan man säga, då jag jobbade måndag-torsdag men var ledig i fredags då vi passade på att åka över till Helsingör hela gänget. Där blev det lite vinhandel och mat innan vi tog båten hem igen och spenderade kvällen med att käka egengjord pizza, kolla film och bara ha det gott. Sommaren med Göran var ju en för skön film som jag inte sett förut och det var svårt att inte skratta sig igenom kvällen.



Karin med Josephine i bakgrunden, på väg mot Helsingör.


Kladdkada, film och trevlig kväll! :)

I lördags blev det en tur ut till Väla och för mig var det välbehövligt då jag framför allt var i behov av nya skor. Ett par vinröda Adidas blev det, något som jag måste säga att jag är mycket nöjd över. Dessutom gick en del av mina presentkort åt till att köpa en snygg vitsvart långärmad och en halsduk. Så nu har garderoben fått en fin påfyllning också :)


Nyinköpta Adidas-skor!


Bloggande kille i konstig hatt på IKEA...

I söndags hann jag tyvärr inte med att träffa Jonas och co så mycket då vi hade match, men lillebror och jag hann i alla fall bestämma att det här får vi ta och göra om fler helger framöver :)




En ovan känsla - men desto mer efterlängtad

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, eller i alla fall fyra raka B-lagsförluster (efter en vår där vi ledde serien och endast föll i en av matcherna) och fem raka A-lagsförluster, fick man äntligen uppleva den så sköna vinnarkänslan igen i måndags. Det när vi slog tillbaka Väsby FK i reserv division 4 med B-laget.

En seger i reservserien är långt ifrån det viktigaste i världen, men som vi konstaterade efteråt var den här segern så mycket härligare och viktigare än en "vanlig" trepoängare. Efter all motgång under hösten var det extra välbehövligt för oss att äntligen få in lite positiv känsla och energi, oavsett om det skulle injiceras via B- eller A-lagets insats.

Nu vann vi med 3-2 och gjorde det dessutom genom att åtminstone i andra halvlek spela riktigt bra. Därmed var också känslan efteråt extra positiv.

För egen del gick det också fint på högerbacksplatsen. Trots att jag förlorade nickduellen fram till 0-1 i början gick det nästan klockrent defensivt och dessutom var jag ovanligt initiativrik offensivt. Bland annat var jag delaktig i vår 3-1-kontring, fyllde på ganska ofta längs kanten samt var involverad i vårt absolut bästa anfall i matchen. Så mycket var med andra ord positivt den här kvällen och det var minst sagt på tiden att få lite fotbollsframgång för egen del igen.


http://hfolympia.bloggplatsen.se/

- senaste Olympianytt, bland annat om måndagens efterlängtade vinst

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/B-lagettogefterlangtadseger/
- matchreferatet på vår hemsida efter HFO B-Väsby


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Olympianerepakvalplats/ 
-
ny A-lagsförlust i söndags men trots siffrorna (1-6) en inte alltför dålig insats (borde inte runnit iväg så) och 35 ganska bra minuter för mig som högerback







Full fart om dagarna

Efter att i snigelfart ha tagit mig igenom dagarna tidigare, med jobbsökande och träning som enda punkter på programmet, har det nu blivit klart mer liv i luckan den här veckan. Inte minst bokstavligt talat då jag just nu vikar på en högstadieskola i Rosengård där volymen inte direkt är låg och lugnet kanske inte alltid infinner sig...

Måndagen var ett välkommen till verkligheten för mig, den dagen var inte att leka med. Det är ju en helt annan femma att vara på högstadiet jämfört med gymnasiet och dessutom är förmodligen inte det här världens lugnaste högstadieskola heller. Men tisdagen var lättsammare och det går åt rätt håll.

Nu ska jag ju heller inte vara här mer än i några dagar, så några världsomvälvande framsteg kan jag knappast förvänta mig att min närvaro ska ha för eleverna. I stället får man vara nöjd med det lilla och ta vara på den erfarenhet och den merit som det här ger mig.

. . . . . . . .


Jobb imorgon med för min del, sen är jag ledig fredag och på måndag väntar en jobbintervju på en annan skola i Malmö. Har inte exakt den behörighet som gäller för tjänsten egentligen, så hyser inga jätteförhoppningar, men kul att ha blivit kallad i alla fall.

Ikväll kommer dessutom Karins lillebror Jonas ner från Växjö där han pluggar för att hälsa på under resten av veckan. Det ska bli riktigt kul och det känns som att det finns mycket att se framemot under veckoslutet :)



Friluftslördag

Idag hade Karin och jag fått för oss att ta en riktig utedag med långpromenad i Pålsjö skog och korvgrillning. En friluftsdag av värde blev det också, men småregnigt väder och brist på eldstäder gjorde att korvätandet fick förläggas inomhus efteråt i stället :)

Hursomhelst blev det en riktigt skön promenad på ett antal kilometer och trots en del regn var det inte mycket att gnälla över. Tvärtom var det fint att få se vackra delar av stan som man sällan besöker, utom när det är dags för en tur i löparspåret, samtidigt som man fick lite motion :)


Jag i skogen 1


Jag i skogen 2


Karin kramar ett träd :)


Regnet gjorde att korv med bröd fick ätas inne efteråt i stället :)




Nattsvart på fotbollsfronten

Det är inte roligt att vara HF Olympia-spelare just nu. Tvåsiffrig förlust i söndags, tre raka B-lagsförluster och senast 0-6 i torsdags mot bottenkollegan BK Fram. Nattsvarta siffror och nu blir återstoden av säsongen en jobbig kamp för att undvika nedflyttning. Precis som ifjol då det visserligen gick bra i slutändan, men då såg vi länge ut att inte ens klara en kvalplats och att då få chansen att via kval säkra kontraktet var en bonus.

Nu kommer det vara enbart negativt att tvingas kvala. Dock är det inte kört än och trots stora siffror i torsdags var vi med i matchen i 70 minuter. Det låter säkert sjukt med tanke på slutresultatet, men i 70 minuter skapade vi fler heta chanser och att vi då låg under med 2-0 var långt ifrån rättvist eller logiskt. Att vi sedan blev sönderkontrade i slutet är bara att glömma.

Nya tag med B-laget imorgon och sen väntar en ny ödesmatch för A-laget nästa helg.




http://hfolympia.bloggplatsen.se/ - Mer Olympia!




Rakt in i hetluften

Jobbsökandet pågår för fullt för min del och jag jagar febrilt efter att någorlunda fast, inkomstbringande jobb. Hittills har det inte blivit så några direkta napp, men igår ringde det från en skola i Malmö och erbjöd mig vikariat nästa vecka.

Så nu väntar fem dagars vik med start på måndag i framförallt svenska, men med några engelsklektioner också. Det är både nervöst och inspirerande på samma gång, men framförallt känns det som att det blir en nyttig erfarenhet och en merit.

Det känns också som att det minst sagt blir rakt in i hetluften, då en högstadieskola (mest krävande åldersgrupperna att jobba med?) i Rosengård i Malmö väntar... :)


. . . . . . .


Vad händer i övrigt då? Jo, idag hängde jag med Karin till språkcaféet här i Helsingborg. Lite för att jag inte hade något att göra, det ska erkännas, men det blev en väldigt positiv överraskning. Där träffade vi ett gäng personer som kommit till Sverige och nu går på språkcaféet för att förbättra sin svenska. Det gav en perfekt möjlighet att få höra en del spännande livshistorier och lära sig lite om andra kulturer, länder och om historia.

Så jag gick därifrån med enbart positiva intryck och kan absolut tänka mig att medverka fler gånger.


. . . . . . .


Nu mer bloggande, min fotbollströj-special är på väg att avslutas och dyker upp ikväll alternativt imorgon, lite mat och en lugn kväll. Sedan väntar ett besök på skolan i Malmö imorgon följt av en riktigt viktig match i Landskrona för oss mot BK Fram under torsdagskvällen.



 



Nystart

Fotbollen har som bekant gått tungt för oss, särskilt under hösten, den här säsongen och vi slåss för att undvika nedflyttning i år igen. Skillnaden mot ifjol är dock stor, i negativ riktning tyvärr. Då spelade vi dels i en bättre division 6-serie och hade trots de ofta negativa resultaten ett klart bättre spel än vad som ofta har varit fallet i år.

Därför känns det nu bra måste jag säga att klubben har tagit beslutet att ändra om i ledarstaben inför slutomgångarna. Utan att ösa för mycket kritik över vår tidigare huvudtränare, som sedan i måndags inte är kvar i klubben längre, så kan jag säga att det här känns som en nystart och att det också såg mycket bättre ut på träningen igår.

Det verkar som att de flesta hade fått en injektion med inspiration, energi och vilja efter förändringen och nu gäller det bara att vi tar tillvara på det för att få till en lyckad avslutning av säsongen.


http://hfolympia.bloggplatsen.se/


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/TranarforandringariHFO/


Jag (steget efter?) mot Helsingborg City tidigare i höst.



Största förödmjukelsen någonsin

Mitt livs största, värsta fotbollsupplevelse under seniorkarriären var jag med om igår. Jag behöver egentligen inte skriva mer än så och berätta att jag (tyvärr) var delaktig i vårt pinsamma ras hemma mot Allerum.

För att ge er matchresultatet och lite mer förståelse för hur det såg ut länkar jag här highlights från fjolårssäsongens holländska klassikermöte mellan PSV och Feyenoord. En liten ledtråd: vi är Feyenoords motsvarighet...

http://www.youtube.com/watch?v=vnzvJpHM1D8


. . . . . . . . . .

För att rensa skallen från det debaclet blev det Bridesmaides med Karin här hemma framför tv:n under gårdagskvällen. Småkul film, om än rejäl överdriven och precis så lättsam som man behövde i det läget.

Idag har det i sin tur blivit en del jobbsökande tillsammans med en annan fallen hjälte som tvingades uppleva gårdagen, i form av Olander och dessutom passade vi på att klara av höstens första gympass. Synd att säga att man kände sig stark, men skönt att ha fått igång kroppen lite efter ett antal månader utan gymbesök.


Helsingör, Paris och Johnny Cash

Den här lördagen har Karin och jag spenderat i Helsingör, åtminstone delar av den. Blev en del promenerande i stan och lunch innan vi åkte hem igen.

Riktigt skönt att så smidigt, på knappa 20 minuter, ta sig över till Danmark med båtarna som dessutom går en gång i kvarten och när man kommer tillbaka bara ha ett par minuters promenad till lägenheten. Synd att klaga på läget när det gäller vårt boende och de kommunikationer som finns i den här stan :)


Karin på färjan mot Helsingör


Helsingborg där borta

. . . . . . . .

Gårdagskvällen innebar bio
för oss då vi passade på att följa upp Parisvistelsen med att se Midnatt i Paris. En ganska smårolig film även om jag själv brukar ha svårt för surrealistiska historier. Nu fick jag dock tillfälle att fräscha upp en del litterära kunskaper då den handlade en hel del om gamla författare och huvudpersonens fascination för dessa. Så blev båda nöje och lite nytta för mig :)


. . . . . . . .

Som alltid blir det mycket film
för mig och min underbara sambo. Häromdan såg vi Walk the line om Johnny Cashs liv. Riktigt bra film och kul att få lite mer koll på hans liv. Skaplig line up de hade på turnén som man får följa i filmen förresten: Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Elvis...


. . . . . . . .

Nu mer fotbollstittande alternativt film för mig när Karin är iväg på tjejmiddag. Laddning för match imorgon och lite härlig avkoppling :)




Ett ständigt sökande

Ja, det är vad min vardag handlar om just nu: att söka. Jobbsökandet är i full gång utan att jag för den skull fått riktigt napp än så länge. Dock är jag i alla fall inskriven på Arbetsförmedlingen nu och söker dagligen ett antal jobb, ringer skolor i hopp om vikariat och skickar ut mitt CV till diverse företag, skolor och så vidare.
Igår var jag en runda på stan och besökte lite olika ställen som jag gärna skulle jobba på. Bland annat Stadium dit jag åtminstone var varmt välkommen tillbaka med CV. Ska göra mitt bästa för att få napp snart och jag hoppas att arbetslösheten inte blir alltför långvarig, då det inte är så jätteinspirerande att gå hemma hela dagarna.

Det var skönt i ett par dagar, nu är det snarare segt än roligt. Men samtidigt inser jag förstås att det gäller att ha lite tålamod.

Tack!

Jag måste ta tillfället i akt och tacka mina kära föräldrar för den finfina examens/25-årspresenten som inhandlades i helgen. Mamma och pappa kom ner hit i lördags förmiddag och direkt gav vi oss iväg till Väla för inköp av vad som har varit efterlängtat länge: en platt-tv. Äntligen! :)

Nu ska jag i och för sig inte vara så materialistisk, höjdpunkten den här helgen var utan att ta i själva föräldrabesöket. Men visst är det samtidigt synd att klaga på en present av den klassen :)

Förutom köprundan i Väla bestod helgen av att vi (jag, mamma, pappa) såg mitt Olympia rasa ihop i andra halvlek i derbyt mot Stattena och förlora med 1-5. Därefter blev det en trevlig hemmakväll med hela familjen, de ovan nämnda plus Karin, då vi tittade på Hur många lingon finns det i världen?.

I söndags blev det sedan en ganska lång sovmorgon följt av lunch på vårt nya favoritställe Kafferepet. Sen styrde mamma och pappa mot Småland igen och en mycket bra helg, som dock gick för fort, var över.


Söka jobb via tv:n, trevligt!


Nu ska jag klippa mig, skaffa mig ett jobb (eller i alla fall försöka) och se till så tv-bänken vi inhandlade på IKEA igår är ihopskruvad när min älskade dam kommer hem :)

Som vanligt när vi är på IKEA blev det en del småsaker till lägenheten och för varje besök där ute känns det som att vårt hem blir finare, bättre och ännu mer vårt. Bara att jobba vidare på det, så ska vi nog fortsätta att trivas ordentligt här i flera år framöver :)



Tillbaka som förlorare

Ikväll gjorde jag comeback i Olympiatröjan efter några månader utan spel under sommaren. Min senaste match gjorde jag strax före midsommar och liksom den gången blev det förlust nu. Stryk med 3-1 borta mot Helsingborg City i reservserien var inte direkt det roligaste man har upplevt, men likväl inget att skämmas över.

Från att ha slagits om seriesegern har vi nu förlorat tre matcher i rad och tappat i tabellen. Kvällens match var dock spelmässigt ett steg i rätt riktning. Stryk mot en toppkonkurrent som matchar ett gäng a-lagsspelare är inget att hänga upp sig för mycket på.

Själv hade jag en hygglig afton. Tyvärr bröt jag ganska avsikligt, reflexmässigt snarare efter att ha tappat balansen, en farlig passning med armen och orskade därmed den frispark som de gjort 1-0 på efter tre minuter. Men bortsett från den missen gick det ganska bra tycker jag.

Det var i alla fall skönt att få matchminuter igen och över lag gjorde jag nog en godkänd högerbacksinsats.





. . . . . . . .


Mer HF Olympia här: 

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/TredjerakaB-forlusten/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

 
. . . . . . . .


På lördag väntar en viktig match för A-laget i form av derby mot Stattena. Vi är indragna i botten och kommer återigen få slåss för kontraktet, men det ska vi ordna. Själv spelar jag dock inte på lördag. Förståeligt nog då jag bara har gjort en träning och en match sen återkomsten till Skåne nu.

Dock blir lördagen säkerligen bra i alla fall. För mamma och pappa dyker upp här på förmiddagen. Därefter väntar inköp av platt-tv i kombinerad examens/25-årspresent, innan vi drar oss mot Olympiafältet för att se derbyt och därefter säkerligen rundar av dagen med god mat, film och trevlig socialiserande :)


RSS 2.0