Storvinst på tipset!

Ja, igår drog man in hela elva kronor på Stryktipset. Inte illa det, bara 21 kronor förlorade på mitt 32-raders-system. Tio rätt och givetvis iskall utdelning. Men ganska nöjd med tippandet trots allt den här gången. Det sved dock en aning att bara vara ett ynka Newcastle-mål ifrån mellan 250-300 i vinst på en satsad 20:a på oddset. Montpellier slog Marseille och Preston slog Ipswich, men trots en man mer i 60 minuter lyckades inte Newcastle betvinga Leicester på bortaplan. Surt det men ändå en godkänd tipshelg.

Idag väntar också ett gäng fina matcher. Eller vad sägs om ett tv-utbud som ger bland annat Ajax-Feyenoord, Man City-Portsmouth och Arsenal-Man Utd? Inte illa det, speciellt inte eftersom jag installerade min egen tv-box igår så att vi numera även har Canal Plus vilket innebär många matcher att bänka sig framför under våren.

Helgen i övrigt då? Lugn, skulle jag säga. Storhandel för Nilsson/Alfredsson igår och vi fortsätter hålla i våra veckoplaneringar och göra alla inköp på en gång. Flitigt faktiskt :)


Efter det tränade jag fotboll med Stattena och det kändes riktigt bra. Det är dock för tidigt att skapa sig någon riktig bild av laget än då flera a-lagsspelare har saknats på träningar och ett stort antal juniorer har varit med. Något som medför ganska stora kvalitetsskillnader spelarna emellan. Jag trivs hursomhelst med atmosfären, tränaren är riktigt schysst och entusiastisk, de spelare som jag har kommit lite närmare verkar vara bra killar och träningsmöjligheterna är det inget fel på. För egen del gick det också bra igår.

Tanken är att jag ska träna med en eller två klubbar till kommande vecka för att sedan försöka ta ett beslut om var jag vill/ska/får lira någonstans. Klubblös kommer jag dock hur det än går inte att bli vilket känns skönt.


Efter tränandet fixade Karin och jag tacos, åt gott och slängde ihop en onyttig men ruskigt god efterrätt med glass, maränger, hemmagjord chokladsås, cocos och banan som avnjöts framför Robinson-finalen följt av en Beckfilm. En riktig Svensson-hemma-kväll med andra ord :)

Nu blir det lite pluggande i en timme eller så innan fotbollsmatcherna förmodligen tar överhanden. Bra läge att passa på att njuta av lite fina matcher samtidigt som sambon pluggar för fullt :)

Skola imorgon, upp vid sex och iväg med tåg vid tjugo i sju. Men bara två föreläsningar före lunch och sedan hem igen. Så jag överlever.



Förnedring i simhallen

Idag var vi i simhallen nere vid Söder centrum för att passa på att motionssimma efter lunch. Något som på förhand lät lockande och trevligt, men som kom att utveckla sig till förnedringens stund för min del.

Så vad hände då?
Tappade jag olyckigt badbyxorna i vattnet, bara för att inför övriga besökare åka på spöstraff av någon muskulös och arg badvakt? Nej.
Blev jag antastad av en groteskt hårig medelålders man i bastun? Nej.
Blev jag däremot intryckt i duschen med kläderna på och mobbad för mina utstående öron av ett gäng elaka 12-åriga mobbare? Nej.

Men vad kan vara värre än ovanstående?
Jo, att min kära sambo visade sig simma snabbare än mig... Visserligen hade jag redan hunnit med 350 meter när Karin behagade sig ut från bastun och ner i bassängen men trots det var jag hundra procent säker på att jag skulle simma ifrån henne alla dagar i veckan.

Jag log lite överlägset åt henne när hon frågade om hur många längder hon behövde simma för att ta sig igenom en kilometers simning.
"Var inte du ganska stressad hem" sa jag apropå att hon skulle hem och fixa sig inför kvällens sittning.
"Jo, men det tar väl inte mer än en halvtimme typ", svarade Karin och jag log lite till.
"Hehe, jo, det tar nog nästan en timme. Eller ja, i alla fall minst trekvart för dig" sa jag lite väl överlägset.

Men ack så fel jag hade...  

I stället visade det sig att min sambo var riktigt duktig på att simma och snabbt gled ifrån mig. Överraskad undrade jag vad fan som hände när jag såg henne öka avståndet till mig för varje simtag. Inte för att jag har låga förväntningar på min bättre hälft men simning har alltid varit en disciplin som jag har känt mig duglig inom och borde besegra henne i. Så också inledningsvis idag fram till att Karin började simma... 

"Hon tröttnar snart" tänkte jag fortfarande överrumplad men så fan heller att hon gjorde. Längd efter längd fick jag slita för att inte hamna efter och frustrerad över det faktum att hon aldrig tröttnade simmade jag småsvärandes för mig själv i bakvattnet.

Förnedringen var total och det var en befrielse när jag hade klarat av 1.3 kilometer, hon sina 1000 meter (på runt en halvtimme, hon hade inte ens fel tidsmässigt...) och det var dags att kliva upp i bassängen. 

Prestigeförlust, sa Bill. Prestigeförlust var ordet, sa Bull. 



 

Produktiv dag på nytt

Förutom att slänga in några blogginlägg om fotboll (som alltid) har undertecknad faktiskt också gjort en del nyttiga saker idag. Innan promenaden till Olympiaområdet passade jag nämligen på att storstäda hela lägenheten för att överraska Karin medan hon var i skolan. Något som glädjande nog uppskattades :)

Dessutom tackade vi via mig under förmiddagen ja till en lägenhet som vi var och tittade på igår. Vi har som bekant bara den nuvarande lägenheten i andra hand fram till i början av maj och har nu börjat se oss om efter annat. Då vi inte alls vet hur läget kommer att vara gällande bostäder när försommaren närmar sig vågade vi inte heller säga nej när ett bra erbjudande dök upp. Så snart sitter vi på ett förstahandskontrakt till en takvåning, centralt i fint läge och till en klart godtagbar hyra :)

De ovan nämnda uträttade sakerna plus promenad, kontaktande av klubb och diverse andra småsaker har i alla fall blivit gjorda. Något som innebär att jag nu med gott samvete lutar mig tillbaka i soffan med fötterna på bordet, laptopen i knäet och som alltid FM igång samtidigt som sambon sover gott i rummet bredvid :)


. . . . . .


Kunde inte ha haft en bättre flickvän/sambo/älskling.
Älskar dig Karin <3 
 





Klubbar

Som sagt är jag nu i full färd med att försöka att hitta en ny fotbollsklubb. Det blir min fjärde seniorklubb i karriären (och sedan har vi förstås också moderklubben Läckeby GoIF där jag spelade på ungdomsnivå).


Nickebo IK, 2002-2006 (samt på lån sommaren 2008), 114 matcher


          



Korsnäs BK, 2007-2008, 71 matcher

 



IK Sätra, 2009, 25 matcher


  



Fotboll i Helsingborg

Fotbollsmässigt måste jag säga att IK Sätra är rejält saknat just nu. Men det finns ändå gott hopp om att finna en trevlig klubb här också. Idag har jag varit i kontakt med ytterligare en division 6-klubb som jag ska träna med nästa vecka. Via en gammal skolkamrat från Lars Kagg-tiden i Gävle är det också aktuellt att träna med det laget som han numera spelar i här, också det under nästkommande vecka. Så någon klubb borde jag fastna för då det nu ser ut att bli tre olika klubbar som jag testar med sedan flytten hit.

Igår var det egentligen tänkt att jag skulle göra mitt andra pass med Stattena IF men den träningen snöade tyvärr inne. I stället blev det ett rejält gympass på egen hand och idag har jag rört på mig lite i alla fall via en dryg timmes promenad. Imorgon får det sedan bli lite simning och bastande och bara njutande inför den stundande helgen.

Promenaden idag gick bland annat runt Helsingborgs IF:s arena Olympia. Som MFF:are kan jag förstås inte tycka om laget som spelar där men själv anläggningen är imponerande. Åtminstone är den sett till helheten något som saknas i såväl Gävle som Kalmar.

En närmare titt idag visade att det inom samma område finns Idrottens Hus där bland annat innebandylaget som lirar i elitserien håller till, tennishall, badminton, ishall, lokaler för rehab/friskvård/yoga med mera, själva Olympia förstås, ett antal (minst fem) fullstora fotbollsplaner vilka flertalet har konstgräs och kan användas året runt samt en del andra aktivitetsfrämjande lokaler som bowlinghall, bar och liknande. Jag gillar skarpt att allting är samlat på samma ställe och på en plats i stan. Dessutom ligger det ganska nära där vi bor och två av de tre lagen som jag ska träna med har Olympiafältet (som området heter) som hemvistelse samtidigt som det tredje har försäsongsträningen där.






Ny krönika publicerad

Tillbaka med ett gästspel på Svenska Fans för den här helgens omgångskrönika:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=337614

 

Första dagen

Idag är första dagen på mitt nya liv, brukar folk säga sådär klyschigt i nyårslöftenas bakvatten. Nu är väl det att ta i men gårdagen var i alla fall första dagen med såväl skola som fotbollsträning nere i Skåne för mig.

Skoldag först i Kristianstad och det var ju inte roligt att, dagen efter en tung derbyförlust, kliva upp klockan sex och sätta sig på tåget strax efter halv sju. Men väl på plats på tåget gick resan rätt snabbt och med laptopen som leksak fördrev jag tiden.

Högskolan där var väl inte alltför mycket att skryta med men det är i alla fall smidigt att ta sig dit och tillbaka till stationen med buss. Så inga större problem kommer det att bli med resandet åtminstone. Själva skoldagen gick mest ut på att få massa tråkig information och sitta på introduktionsföreläsningar. Inte alls spännande men skönt i alla fall att vara igång. Det ser ut att bli mer plugg och uppgifter än under AU i Gävle, men samtidigt så har jag bara skola måndag den här veckan och måndag nästa så starten blir lugn. Dessutom har vi fem veckors praktik, uppsatsskrivande och en hel del egenstudier så alltför många gånger ska jag inte behöva ta mig till Kristianstad.


Gårdagens mest oväntade var
att MFF:s gamle guldmålvakt Mattias Asper, som numera står för Mjällby, även han läser AU3 i Kristianstad. Tyvärr inte i min klass men något fotbollsrelaterat meningsutbyte borde man kunna få till med den före detta himmelsblå keepern :)



Nytt igår var också som sagt att jag tränade fotboll med mitt första lag här i Helsingborg. Ett division 6-lag vid namn Stattena testade jag med igår och det kändes helt okej. Det är förstås smått omöjligt att hitta något som matchar Sätra på den här nivån när det gäller organisation, seriositet och upplägg men något som jag trivs med borde gå att finna. Hursomhelst blir det träning imorgon och lördag med Stattena och eventuellt med ett division 4-lag på torsdag. Förhoppningsvis får jag klart med en ny klubb inom inte alltför avlägsen framtid, då träningsmatcherna drar igång ganska snart här nere och seriespelet börjar redan tidigt i april.

Nu ska jag ta och skriva en Svenska Fans-artikel och småfixa lite när älsklingen beger sig till skolan.
På återseende som alltid.



Bitterhet och cyniskt agerande

Gårdagskvällen var långt ifrån rolig för oss Milansupportrar. Det var kvällen när cynismen segrade och det fula spelet tog överhanden. 

Man hade ju så stora förväntningar, ett formstarkt Milan skulle ta revansch mot ärkerivalen och det absolut värsta laget i fotbolls-Europa (alltså Inter). Så blev dock inte fallet. I stället blev det säsongens andra tunga, prestigefyllda derbyförlust och så var den kvällen förstörd.

Jag själv är av den uppfattningen att det viktigaste är att vinna, inte hur det ser ut. Därför skulle jag förmodligen vara nöjd om Milan vann match efter match med 1-0, spelade tråkig fotboll och hade en hel del tur. Kanske skulle jag också vara nöjd om Rossoneri var lika cyniska och resultatinriktade som Inter är. Men som motståndarsupporter igår blev man bara förbannad.
 
Visst, det låter som bittra tongångar från en dålig förlorare och till viss del är det kanske också vad det är. Men Interspelarna och deras arroganta coach Mourinho var långa stunder bedrövliga att skåda igår. Det filmades konstant, gnälldes, klagades och man uppförde sig hånande mot både motståndare och domare. I mina ögon förstärkte Inter igår bilden av sig som ett riktigt vidrigt, äckligt lag utan klass och stil. Framgångsrikt, visst, men långt ifrån vackert eller sportsligt.

Maicon var den störste pajasen av alla. Snacka om filmningarnas okrönte konung.
Lucio var inte mycket bättre han.
Och många av de andra var likadana.

Ja, jag är bitter.
Men jag säger samtidigt bara vad såväl jag själv som många andra tycker.

Inter är ett ruskigt stabilt och starkt lag men omtyckta av andra än sina egna supportrar kommer de aldrig att bli. Åtminstone inte så länge de praktiserar samma attityd och spel som igår.







Vackert

Ja, Helsingborg är en vacker stad. I alla fall det vi har sett av den hittills. De södra delarnas centrum och själva city har fin arkitektur med många lite äldre byggnader, kyrkor, torn och fästningen. Det känns lite som hemma i Kalmar och gamla stan där. Riktigt mysigt och trevligt är det hursomhelst och här finns en hel del utbud både gällande affärer, kaféer och matställen. En härlig blandning av traditionellt, svenskt med mer exotiska inslag är det som man bjuds på som Helsingborgsbo.

Det är egentligen på sin plats att föreviga en del med kameran och lägga in lite bilder, men har inte funnits tid för det än.

Skolan närmar sig för min del då jag börjar imorgon. Blir inte världens roligaste att gå upp runt sexsnåret och åka till Kristianstad tjugo i sju på morgonen, men det får gå. Det kunde ha varit värre och förhoppningsvis slipper jag pendla alltför många dagar per vecka. Får ta med mig den nyinköpta datorn och roa mig på tåget samtidigt som det får bli frukost på vägen om dagarna, så nog ska tågresorna kunna fördrivas trots allt.

Söndagen har hittills bestått av idel vuxenbestyr. Matplanering, storhandling på ICA och sökande efter ny lägenhet (vi måste ju tyvärr härifrån i början av maj) har stått på Nilssons/Alfredssons schema idag. Nu har dock lugnet infunnit sig, Karin är och tränar och jag själv sitter framför tv:n med lite fotboll som underhållning. Det är dags att börja ladda för Milanoderbyt ikväll och bara att hoppas på att husfriden är bevarad även efter 90 minuters känsloyttringar från min sida.







En vecka i Helsingborg

Det har redan gått en vecka sedan vi anlände till Helsingborg jag och Karin för att börja skriva ett nytt kapitel i våra respektive liv genom att bli sambos och testa en helt ny stad. Det är nästan kusligt så fort tiden går men samtidigt kanske det är ett tecken på att man trivs med livet för tillfället.

Veckan som nu är avklarad har varit ganska innehållsrik och jag har varit företagsam trots att skolan inte börjar för min del förrän på måndag. Cykel har införskaffats samt en laptop, en extern hårdisk och ett usb-minne likaså idag. Dessutom har jag tagit kontakt, efter tips från Helsingborgs Dagblad som jag bad om hjälp, med två olika fotbollsklubbar här och ett antal träningar är inbokade nästa vecka. Jag har även hunnit med att simma och gymma en del så jag känner mig ganska flitig faktiskt :)

Sambolivet har också börjat sätta sig så smått. Vi trivs ypperligt i lägenheten som verkligen känns fräsch och bra samtidigt som vi har lyckats ganska bra med att komma in i rutinerna. Storhandling söndagar, planering av en veckas måltider åt gången och ett införskaffat ICA-kort är en del av ingredienserna i vårt seriösa vuxenliv just nu :)

Visst är det en omställning att nu bo tillsammans och ständigt ha varandra nära och det har givetvis även varit lite lätt påfrestande vissa kortare stunder. Men nu med en vecka avklarad är vi båda överens om att det här kommer att funka fint och att vi redan är på rätt väg.

Så nu när jag sitter här själv ikväll (Karin är iväg på nollningsförfest med efterföljande utgång) och funderar på om det är läge att plocka upp den nya datorn samtidigt som kvällens tips går åt helvete kan jag inte vara annat än belåten med livet. Det känns som att jag redan nu kan säga att vad som än händer så kommer flytten hit aldrig vara något som jag ångrar.


En bra sambo :)



Bilder från vårt nya hem




























Fler bilder hittar ni här:
http://bilddagboken.se/p/main.html?diaryname=Alfredsson86&#0 

Fler Skånereflektioner

Det får bli en liten fortsättning på det föregående inlägget. I brist på annat att göra innan handbollen så plitar ner ner några saker till som har hänt idag.

Jag har pratat med min första riktiga skåning. Han hade inga tänder och en skånska som var bredare än Peter Harryssons bakdel, men han var i alla fall väldigt trevlig och förklarade att cykelreparatören (hos vilken jag tänkte fråga om begnade cyklar såldes) var och besiktade sin bil...

Dessutom har jag klippt mig med skräckblandad förtjusning. Helt nollställd när det gällde frisörer här i Helsingborg klev jag in på första bästa salong på väg ner mot stan och slog mig ner. Till min förskräckelse var det killen som såg ut att sitta och vänta på sin tur i en av stolarna som helt plötsligt reste sig upp, plockade fram en till synes helt vanlig papperssax och började klippa frenetiskt i mitt tjocka hår. Vad har jag gett mig in på, tänkte jag med svetten framträngande i pannan.

Men oron jag då drabbades av försvann efter hand när det visade sig att den här mannen kunde sin sak. Med en precision och en noggrannhet värdig en prickskytt i KGB filade han länge och väl på min kalufs innan han till slut verkade nöjd. Ganska nöjd blev även jag och nu väntar vi bara på Karins omdöme. Hon brukar förvisso alltid säga att det har blivit fint, snäll som hon är, men med tanke på min tjurighet tidigare idag kanske hon är sur nu...


. . . . . . . .


Utlovade bilder dyker upp så fort jag får igång vårt trådlösa internet på min stationära. Själva datorn är igång nu men nätet ska jag styra upp innan bilderna kan läggas in. Gör mitt bästa!


/ er vilsne men nyklippte sambobloggare



Kommunikation är A och O...

Något att träna på för det nyblivna samboparet Alfredsson/Nilsson är att ge varandra korrekta och bra, samt gärna ganska lättförståeliga, vägbeskrivningar. Det har vi inte riktigt hittat in i än, varken de senaste dagarna eller tidigare under de dryga 14 månader som vi har varit tillsammans. 

Idag var tanken att vi skulle mötas upp på stan för en fika tillsammans med några av hennes klasskompisar efter deras lektion. Det gick dock mindre bra, om man säger så. Till en början trodde jag mig ha bra koll på ungefär var de befann sig och trodde också att jag var på väg åt det hållet. Det var också så min kära flickvän tolkade det hela, vilket medförde att hon gick och satte sig på ett fik med sällskapet i tron att jag var på väg. Efter ett tag visade det sig dock att jag inte hittade fiket hon hade nämnt och när vi ringde varann visade det sig också varför: hon var i centrum av stan med sina klasskompisar och inte här ute i södra delarnas centrum som jag trodde.

Strålande kommunikation från bådas sida och ett rejält magplask i försöket att vara social från min sida. Jag som hade tänkt göra ett gott intryck och visa mig välvilligt inställd till att träffa nya människor i den här stan idag. Men ack så fel det gick.

Irritationen växte sig stark hos mig och allt vad gott första intryck och socialt umgänge hette försvann all världens väg. I stället för att bege mig mot det riktiga centrumet snäste jag av Karin i telefonen och tog mig till ICA för att trots allt försöka vara en bra partner genom att handla.

Just då var jag trots mitt usla humör nöjd över att ha satt ner foten, men nu börjar dock toffeln i mig göra sig påmind och jag känner nästan av lite dåligt samvete.

Hursomhelst, det är allt helt underbart att vara sambo :)


Du gör mig grinig ibland, men du vet att jag älskar dig :)



På plats i Helsingborg

Så var man Helsingborgare och skåning helt plötsligt. Efter att ha tagit tåget hem från Gävle i fredags morse gick sedan flyttlasset vidare med bil hemifrån Kalmar under lördagsmorgonen. Strax före klockan ett anlände pappa och jag till Helsingborg där vi mötte upp Karin och svärfar.

Inga problem att hitta var det och smidigt gick det sedan också att få in sakerna i lägenheten. En riktigt fin och fräsch lägenhet med bra planlösning bor vi glädjande nog i. Förvisso bara till i början av maj då tjejen som vi hyr av i andra hand kommer hem från Sydamerika, men det känns som att vi kommer att känna oss som hemma och trivas här under tiden fram till dess.

Karin har börjat skolan idag och har fullt upp under första veckan. För egen del väntar en lugnare start då AU3 i Kristianstad inte drar igång förrän på måndag. Därmed är det ett perfekt läge för att fixa allt praktiskt innan skolan börjar och dessutom kan jag ju passa på att skämma bort min nya sambo lite. Som idag till exempel då jag har spenderat hela eftermiddagen med att storstäda hela lägenheten :)

Ikväll blir det slappande för min del när Karin och de andra nollorna på socionomlinjen tar båten över till Helsingör och tillbaka. Så några timmar i ensamhet som kommer att spenderas med tv-tittande och FM ser jag fram emot :)

En del bilder från vår nya lägenhet, som nu också verkligen börjar kännas som vår då vi har plockat upp våra saker och gjort om lite här, dyker upp så snart jag har fixat igång min stationära dator och slutat sno åt mig Karins...



Tack för ett suveränt år

De flesta tack och kärleksförklaringar här brukar av förklarliga skäl vara riktade till min underbara flickvän, men den här gången är det ett tjugotal grabbar som har framkallat ett riktigt känslosamt blogginlägg: 

http://iksatratio.blogg.se/ - en bloggares slutord i Sätrabloggen

Jag kommer att sakna IK Sätra och det härliga gäng vi har svetsat samman där under det senaste året. Klickar ni på länken ser ni mitt sista inlägg som riktar ett stort tack till laget som jag nu lämnar.

Det ska erkännas att det var mer känslosamt än vad jag hade väntat mig att skriva det. Tårarna gör sig faktist påminda och det är självklart att saknaden kommer att bli stor.

Lycka till killar och ta hand om er!









Bra, bättre, bäst

Så kan man sammanfatta den här helgen tycker jag utan att ta till för stora överdrifter. En summering följer nedan.

Fredagskvällen spenderades med Karin och svärmor Anna hemma hos dem med god mat och Let's Dance på tv (nej, jag fick inte välja program...). Lugn och trevlig kväll och sömn hyggligt tidigt då älsklingen skulle upp och jobb på lördagen.

Själv drog jag ner till stan för några korta ärenden strax efter att hon hade gått till jobbet och därefter spenderade jag sedan eftermiddagen med att packa och kika lite fotboll. Sedan var det avskedsfest hos Karin för henne och Ingis inför de stundande flyttarna. Vi beger oss som bekant till Helsingborg och Ingis, ev av Karins bästa vänner, flyttar till Örebro.

Det blev en trevlig kväll med många nya ansikten, mycket folk och även ett par gästspel för mig på #17:s 24-årskalas några hundra meter bort. Det var kul och trevligt vart man än begav sig och kvällen blev mycket lyckad. Karin och jag valde att inte gå ut till slut utan blev kvar i lägenheten med de sista gästerna som gick runt ett innan det var dags att avsluta ännu en dag. Fast sömn blev det inte förrän runt tre då vi fick finna oss i att vänta in en glad krogbesökare i form av nämnda Ingis som skulle övernatta i lägenheten och inte kom hem förrän runt halv tre. Men vi klagade inte för det :)

Söndagsförmiddagen spenderades tillsammans med en söt men morgontrött och smågnällig flickvän (men jag gillar dig i alla fall gumman :P) innan jag tog sällskap med #17 ner på stan för att sammanstråla med Koller. Vi tre passade sedan på att snacka igenom livet och ha det gott på Java i ett par timmar. Riktigt kul att träffa Koller igen och det var riktig kvalitetstid det, utan tvekan.

Avslutningsvis har den här helgen fått ett mycket bra slut då Milan körde över Juventus på bortaplan i Turin och vann med 3-0. Juventus var visserligen nästintill pinsamt blekt, särskilt under slutskedet av matchen, men en 3-0-seger mot rivalerna klagar man aldrig på. En riktigt fin Milanvecka med två imponerande segrar och en dos optimism injicerad hos oss rödsvarta supportrar.




. . . . .


Inte lika roligt att få höra igår kväll att Mange oturligt och olyckligt brutit benet i Bilma Cup. Krya på dig grabben! Jag hoppas både för din och för vårt gamla KBK:s skull att du repar dig så fort som det bara går.

Nya tider

Flytten närmar sig med stormsteg och om en vecka är det dags att säga adjö till Gävle åtminstone för den här gången. Därmed är det också en hel del att styra med nu men känns trots att det är en massa saker som ska göras som att jag har kontroll på läget.

En av alla småuppgifter att fixa har varit att låta några i laget "ärva" hemsidejobbet och bloggandet för IK Sätras herrlags räkning. Glädjande nog ser det ut som att såväl hemsidan som bloggen kommer att leva vidare i allra högsta grad duktiga och initiativrika skribenter vid tangenterna. Det blir nämligen Thyberg och Thomas som tar över och det garanterar nästintill att man kommer kunna sitta nere i Helsingborg och följa sitt gamla lag tack vare ständigt nya uppdatering.

http://iksatratio.blogg.se/ 

http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634


Det kommer kännas tomt utan det goa gäng som utgör IK Sätra just nu, men jag är övertygad om att de kommer klara sig bra utan mig på alla plan :)

I övrigt är det packande och avslutande av diverse skolarbeten som gäller just nu. Förutom det klämmer jag in lite träning med jämna mellanrum för att inte slöa ihop helt här i lägenheten. #17 och jag körde ett pass på gymmet igår och tog ut oss rejält, speciellt i den avslutande magövningen som nästan tog död på mig. Riktigt skönt idag att känna av träningsvärken. #17 är det dessutom ordning på, han hade skrivit en handlarlista trots att de enda inköpen som skulle göras var mjölk och blodpudding typ... :)

Nu är det dags för dagen gympass och därefter väntar lite mer packande innan några ärenden på stan ska göras och Karin ska mötas efter jobbet. På återseende!  



Tacketack

Javisst, tacketack som Nyberg i Wallanderfilmerna brukar säga. Tacketack för ikväll Milan.
Vacker, fartfylld och effektiv fotboll bjöds nämligen vi Milanfans på när Rossoneri körde över Genoa på San Siro med 5-2 tidigare i afton. Beckham var tillbaka i den rödsvarta tröjan och var bra, liksom ett flertal andra. Ambrosini, min Milanfavorit var riktigt pigg och ordnade bland annat två straffar. Även Antonini förtjänar överbetyg för sin insats som vänsterback då han med två assist låg bakom en hel del framåt.

På söndag väntar Juventus i en tuff drabbning i Turin och det är bara att hoppas på att Milan nu tar med sig kvällens positiva insats och fortsätter på den inslagna vägen.





Kärlek när den är som bäst

Fick den här vackra halsduken som försenad julklapp av Karin igår. Det är kärlek det! :)





Småländskt nyår

Nyår ska det som tidigare utlovats skrivas lite om. Efter en lugn julhelg fortsatte hemvistelsen med mestadels slappande på schemat. Jag passade enbart på att träffa Mackan och Raustorp över en lunch och därmed få lite kvalitetstid med två riktigt sköna profiler. I övrigt spenderades tiden hemma i skogarna med föräldrarna och det var härligt att bara kunna koppla av utan att behöva tänka på saker som måste göras ett tag.

Under tisdagskvällen kom sedan älsklingen till stan för att fira nyår med mig. Var perfekt det och vi fick några riktigt bra dagar hemma. Något som var uppskattat från vår sida och från mina föräldrar som verkar vara väldigt glada för vår skull.

Nyårsafton spenderade vi själva Karin och jag hemma hos oss. Först var vi tillsammans med mamma på nyårsfyrverkeriet inne vid Kalmar Slott, vilket var mäktigt och fint som alltid, för att sedan bara vara själva under kvällen med mat, tv och mys. Var riktigt gott att bara ta det lugnt och inte lägga speciellt mycket energi på något firande utan bara njuta av lugnet för en gång skull.

De första dagarna på det nya året såg sedan i mångt och mycket likadana ut. Promenader, slappande och allmän må-bra-stämning bjöd dagarna på innan vi igår alltså tog oss tillbaka hit.



Fyrverkeriet i Kalmar. Dåliga bilder ger ingen rättvis bild av det,
det var klart finare än så här :)




Alltid Bondespel på schemat när Karin är hos oss numera. Vem som vann
behöver vi dock inte prata om... :)


Jag och Karin på promenad i ett vintrigt småländskt landskap




En smålännings klagan

Jag måste få lov att klaga lite trots att allt egentligen känns helt perfekt just nu. Tidigare har jag svurit mig hes över de ständigt krånglande tåglinjerna som jag har drabbats av och på det temat måste jag nu få fortsätta lite till. Igår skulle vi ju ta oss från Kalmar till Linköping och vidare till Gävle. Något som hela vägen skulle ske med tåg. Men givetvis inte. Veolia Transport överraskar inte ens längre när de meddelar att tåget är ersatt av buss, eller att det är förseningar, eller att det är fordonsbrist och att man därför fått ruska liv i ett gammalt tågset från 70-talet typ. Tvärtom är man som resenär med dem mer förvånad om det står ett fint, bra tåg på perrongen när man ska kliva ombord.

Så var förstås inte fallet igår utan givetvis blev det buss mellan Kalmar och Linköping. Förvisso en bekväm sådan och ingen stor försening, men likväl har jag tröttnat nu. Kanske låter det gnälligt, men man ledsnar när det varje gång (minns hemresan då vi stod och väntade i över en timme, för att därefter få besked om att det gick en buss om ytterligare drygt en halvtimme...) är något som strular.

Om ni kan undvika det - åk ALDRIG med Veolia Transport. Sämre tågbolag får man leta efter. Tågbolag förresten, att de ens kallar sig det är nästan pinsamt. För man får ju lika ofta åka buss som tåg när man åker med dem, om man ens får åka överhuvudtaget... Bedrövligt var ordet sa både Bill och Bull och en stor skara resenärer då jag garanterat inte är ensam om att kräkas över hur uselt Veolia sköter sig.

SJ imponerar ju inte heller dagar som dessa. Men där har man också slutat att förvånas. Nu har jag i och för sig klarat mig tämligen bra (till skillnad mot Noa till exempel, som fick vänta i över tre timmar en tidig lördagsmorgon på sitt tåg mot Halmstad) men ändå så verkar det ständigt krångla för de som åker med SJ ofta. Igår var det en mindre försening och dessutom ett tåg som inte ville vara med längre. Något som innebar att vi fick byta i Stockholm. Ingen skada skedd för den skull men däremot var det mindre roligt att det var iskallt på det tåg vi bytte till. Så får jag lunginflammation eller något annat skadligt nu skyller jag allt på SJ...

Färdiggnällt för den här gången. Dusch väntar efter ett för egen del riktigt stabilt gympass tidigare och därefter ska Karin och jag till ICA och tigga kartonger till flytten :)




Tillbaka på Pinnmovägen

Efter buss- och tågresa i några timmar är man nu tillbaka på Pinnmovägen igen. Ganska skönt det faktiskt även om det utan tvekan har varit några riktigt bra veckor i skogarna utanför Kalmar. Inte minst nyårsfirandet med Karin och de senaste dagarna med familjen där hemma.

Nu är det bara att vara flitig när nästa vecka börjar och sätta fart med allt som behöver ordnas inför flytten. Först ska jag se till att göra klart den sista uppgiften i svenskan imorgon, sedan blir det till att börja packa. Om två veckor är adressen inte Pinnmovägen i Gävle längre utan Gåsebäcksvägen i Helsingborg.

Ska slänga in lite bilder och lite mer text om den senaste tiden hemma i Småland innan kvällen är slut. Har ett par timmar på mig om min tidsplan kommer att fungera, nämligen att hålla sig vaken till 03.00 då JVM-hockeyn börjar och fram till dess hinna styra upp en del uppgifter för att sedan somna runt 05 och vakna 11.00 igen. Kan bli sömn tidigare, men först blir det i alla fall en macka från Statoil :)


RSS 2.0