En helvetestorsdag

Torsdagskvällen började ju så bra:
Helsingborg kvitterade sent mot Häcken och hjälpte därmed MFF i guldstriden (inte ofta man kan glädjas åt en HIF-poäng). Allt var upplagt för att MFF skulle ta in poäng i toppen och gå upp i delad serieledning. Inte blev det sämre av att MFF direkt tog ledningen, i första minuten. Jublet på Stadion var enormt och stämningen något av det bättre jag upplevt sedan guldsäsongen 2010. När det skanderades "hoppa om du älskar Malmö" och även många på sittplats reste sig och hoppade gungade arenan för ett tag.
 
Tyvärr varade det dock inte hela kvällen...

I stället för att lyckas stänga matchen (MFF gjorde en ganska svag första halvlek men inledde riktigt bra i andra och borde ha avgjort efter paus) kom 1-1 från ingenstans och i slutminuterna gjorde Blåvitt även 1-2 på en horribelt dömd frispark. Dåligt av MFF att släppa initiativet och inte förvalta chanserna men samtidigt uselt av domaren att ge Göteborg frisparken (han erkände dock hur fel det var i media efteråt).
 
Hursomhelst, kvällen slutade verkligen i moll och nu blir det svårare att nå guldet. Med oerhört tunga och besvikna steg fick jag lämna Stadion och ta mig hemåt. Fy helvete så tungt det var.
 
Hoppet lever dock kvar ett tag till. Tre poäng skiljer upp till förstaplatsen men tyvärr är det inte mindre än tre lag före nu. Det blir svårt, men jag hoppas och tror att det åtminstone kommer att bli några riktiga fotbollsfester till nere i Malmö i höst.
 
 

Grymt tryck var det i alla fall stundtals på läktarna. Här efter det tidiga 1-0-målet.
 
Det här är jag sugen på att införskaffa. Jag kan säkerligen inte sova bättre än med Karin
intill mig och i en MFF-utsmyckad säng. Skönhetssömn! :)
 
 
 

Ny Smålandshelg - och fler blir det

Helgen som gick spenderades i Kalmar, eller närmare bestämt ute i Nickeboskogarna, Som alltid var det kul att komma hem och det var faktiskt längesen jag såg så mycket fram emot det, även om jag förstås alltid välkomnar ett besök där hemma. Samtidigt så gick helgen för fort nästintill, tiden flög fram mellan fredag kväll och söndag eftermiddag då det var dags att bänka sig på tåget igen.


Mamma och pappa ifjol.

Det blev ett ganska “vanligt” schema där hemma, med massa god mat och givetvis en hel del fotboll på agendan. Tyvärr gick den åt helvete när det gällde NIK men det var ändå gott att uppleva lite av de “gamla dagarna” igen då mycket av tiden på helgerna gick ut på att kolla och diskutera fotboll (främst med min käre far)… :)

Det behövs heller inte mycket mer för att tiden där hemma ska kännas rolig och meningsfull. Det är så skönt att bara komma hem och ta det lugnt, koppla av och njuta av lugnet där ute. Ingen stress nånstans och tid att bara ha det gott.

Nästa gång blir det dessutom ännu roligare att åka hem för då får jag Karin med mig också. Nu var hon också på sin gamla hemmaplan i form av Gävle, men när det blir dags att återigen låta öronen fyllas av lite härlig småländska och känna hur värmen sprider sig i kroppen i takt med att tågstationerna längs vägen blir mer och mer bekanta och signalerar att “snart är du i Kalmar igen Affe” tar jag min bättre hälft med mig. Hon mår också bra av lite Smålandsluft :)




Pappas nya, egengjorda skålar, täljda av björk. Rejält hantverk!

Kalmar  som stad börjar faktiskt få en allt större plats i mitt hjärta igen. Desto längre jag har varit borta därifrån (sex år nu i höst, ruskigt vad tiden går!), desto bättre känns det att återvända. Det trots att jag alltid har trivts oerhört bra med att ha något eget och med att skapa mig något nytt på annan ort. Jag har älskat tiden i Gävle och vi trivs grymt bra i Helsingborg. Att Kalmarbesöken dessutom  betyder mer och mer nu gör att det känns som att jag både får ha och äta kakan. Helt perfekt med andra ord!


Ruskigt och spännande derby

Ja, det blev ett riktigt ruskderby och det på grund av vädret. Ihållande regn, blåst och kyla. Men det gick det att leva med trots att det var aningen blött på ståplatsläktaren bland MFF-fansen. Spännande blev det också, med ett ganska bra slut. 

Spelet värmde väl inte så där överdrivet även om Himmelsblått försökte att rulla ganska bra före paus. Spelmässigt kom matchen inte upp i några högre höjder över lag, men tempot och intensiteten var bra. I andra var Helsingborg det bättre laget, mycket tack vare att de fick matchen dit de ville på grund av en jättetavla av MFF-målvakten Dahlin. Som tur var lyckades dock MFF kvittera i den 85:e minuten och det var grymt härligt att få vara en del av det jubel som bröt ut bland oss MFF:are då.

En poäng får man ändå vara ganska nöjd. Lite turligt mål också då det kom på en hörna som skulle varit inspark för HIF, men det ber jag knappast om ursäkt för. I stället gläds jag över poängen och lever på Wiltons kvitteringsmål.  
 
 
. . . . . . . . . . . . . .
 
Det har diskuterats pyroteknik igen efter derbyt. Det eftersom båda klackarna tände bengaler och liknande i samband med avsparken. Nu kan man tycka vad man vill om själva effekten, vissa (även bland spelarna) menar att det blir riktigt snyggt och skapar en fin inramning (till viss del kan jag faktiskt hålla med) samtidigt som andra menar att det är totalt meningslöst. Dock, vilket är det viktigaste som jag ser det, är det förbjudet och varje gång MFF-fans tänder sånt får MFF som klubb böta en jäkla massa pengar. Onödigt med andra ord, oavsett om det är snyggt eller inte. Reglerna är ju som de är.
 
Dock kommer det aldrig bli så att folk slutar tända bengaler som det är i nuläget. Det finns så många som är för det och som anser sig ha rätt att bryta mot förbudet. En lösning tror jag vore, som det också har diskuterats nu, speciella zoner längst fram på ståplats där det är godkänt att använda pyroteknik. Se till så det sker under ordnade former och minimera riskerna för att det ska inträffa någon olycka (brännskador, brand i kläder osv) tror jag vore bäst. För oavsett vad man tycker om eldandet tror jag inte det kommer att upphöra oavsett vad reglerna säger.
 
. . . . . . . . . . . . . .

 
 
. . . . . . . . . . . . . .
 
Det finns tyvärr idioter överallt och inte minst inom fotbollskulturen. Just själva våldet med slagsmål och huliganer som brakar samman i samband med matcherna är nästintill borta från arenorna och jag kan tycka att visst, det är ofattbart egentligen att man kan ha slagsmål som intresse men å andra sidan är det väl bättre om de grupper av organiserade huliganer som vill slåss gör det i någon grusgrop flera mil från arenorna. Låt dem slåss där i så fall, så länge ingen oskyldig kommer i kläm. Så det är egentligen inte stort problem, det var värre så sent som i början av 2000-talet med mer direkt våld på arenorna. Däremot finns det ju alltid en svans av killar som ska spela tuffa och som tyvärr använder fotbollen som sitt forum för att bråka, provocera och bete sig som grottmänniskor.

Själv mötte jag ett par grupper med mindre vårdade människor utanför Olympia på vägen hem i måndags. Jag hade kunnat köpa (även om jag fortfarande tyckt att det hade varit oerhört lågt) om folk hade provocerats av MFF-halsduken jag hade på mig om det hade varit långt från arenan. Men när man går längs med Olympia på väg hem är det väl ganska naturligt att man, som MFF:are, har kvar sin halsduk som man haft på hela matchen?

Tydligen räckte det för att provocera vissa:
Först möttes jag av en kille som i stället för att, likt vad jag gjorde, kliva lite åt sidan gick så när mig han bara kunde för att när han passerade sätta upp en armbåge rakt i bröstet på mig. Intill honom gick några av hans polare och en av dem ville också spela lite tuff så han passade på att spotta på mina byxor när han gick förbi...

Strax därefter, fortfarande längs med Olympia, kom ytterligare tre-fyra HIF:are som verkade tycka att det väldigt häftigt att provocera och bråka med ensamma MFF:are. "Ledarfiguren" i det gänget passade på att skrika "och du också, vad ser du så nöjd ut för ditt jävla svin?!" till mig. Som tur var gick jag bara vidare, annars kanske det hade gått illa. Med tanke på att han skrek "och du också" så hade han säkert spelat tuff mot nån annan Malmösupporter precis före. Riktigt coolt att söka bråk med ensamma individer när man är flera...

Inga stora grejer i sig det här, jag kunde ändå lugnt knalla hemåt nöjd över MFF:s insats och brydde mig inte nämnvärt om dem mer. Men problemet är att såna händelser utgör små, små delar av en klart större och mer problematisk helhet. Inte bara kring fotbollen utan i samhället i stort. Det finns så många idioter.
Tragiskt med så små människor.

Mindre vacker banderoll som HIF-fansen hade, med ett budskap till MFF:s
Simon Thern som spelade i Helsingborg ifjol.
 
 

Skrivenergi

Jag har berikats med en rejäl dos av energi för att skriva de senaste veckorna. Bloggen har uppdaterats skapligt ofta och framförallt fotbollsskriverierna har tagit fart igen på allvar. Givetvis har det lite att göra med att det har gått riktigt bra på slutet, det blir ju så mycket enklare att skriva då. Men över lag så har energin och engagemanget för att skriva kommit tillbaka och det finns säkerligen fler anledningar än några vunna fotbollsmatcher.

Vad som än ligger bakom mitt plötsliga infall av bloggmani som har kommit över mig så är det här resultatet:
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/21/8677940-hosten-hittills-ur-flera-perspektiv/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/19/8670967-b-lagsreflektioner/
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/18/8661591-fem-snabba-klassmal-och-nykomponerat-succpar/
 
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Nytrepoangareidag/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pålsjö och Jamaica

Pålsjö skog och Jamaica, det är några ytterligheter som får samsas i det här inlägget. Håll till godo!
 
Helgen innehöll en hel del bra saker förutom fotbollen också. Bland annat fick jag tillfälle att träffa ett gäng av Karins kompisar på en riktigt trevlig inflyttningsfest. Det blev visserligen fotboll då också, men det var ju inte mitt fel att en rad av killarna där var fotbollsintresserade i klass med mig och redan satt och tuggade fotboll när vi kom dit... :)

Hursomhelst, det var riktigt kul att hänga på Karin och få vidga umgängesvyerna en aning. Trevliga människor och bara positiva vibbar, så allting gott minst sagt.
 
I söndags passade vi på att för andra gången på kort tid njuta av hösten i Pålsjö skog. Det blev ytterligare en fin eftermiddag där, med promenad och våfflor (våffelstället där rekommenderas starkt!), innan vi traskade hemåt igen. Frisk luft, lite lagom motion och gott väder - synd att klaga!
 
En bild från vägen mot Pålsjö skog en höstdag ifjol. Det har blivit lite
av en tradition för oss att knalla runt där :)

. . . . . . . . . . . . .
 
Nu händer det grejer!
Förutom att helgen återigen var bra och att vardagen rullar på i en rasande takt är lite större händelser på gång.

* Det har nu blivit klart att jag, glädjande nog, får vara kvar ytterligare några veckor på Universitetsholmens gymnasium. Jag trivs ypperligt så det är bara att tacka och ta emot, jag kör gärna på ett tag till nu när jag ändå är igång och har kommit in i rutinerna.

* Och här kommer nyheten med stort N: Jamaica! Jajamensan, så blir det. Det är galet egentligen, men från och med 8 november och två månader framåt väntar Jamaica för mig och Karin. Anledningen stavas examensarbete, åtminstone framför allt. Karin ska skriva sitt ex-arbete nu under höstterminen och har efter en del övervägande bestämt sig för att skriva den utomlands, i ett U-land som då är ett av kriterierna för att kunna få ett stipendium.

Nu har hon lagt ner mycket tid och skrivit ihop en hyperseriös ansökan, biljetterna är bokade och igår blev det spikat att lägenheten hyrs ut under de aktuella månaderna. Mycket är redan på plats med andra ord. Vi (eller Karin rättare sagt) har styrt upp med en kontaktperson på Jamaica och den kvinnan jobbar som lärare, samt har en man som också jobbar i skolan, vilket i sin tur har lett till att de har ordnat så att jag ska kunna jobba i skolan även jag.

Det kommer att bli en kul erfarenhet, säkerligen intressant och nyttig, samt ge ytterligare en referens till att plita ner i CV:et. Jag ser också fram emot att få träna min engelska. Att vi dessutom kommer att få bo hos kontaktpersonen och att hon redan har hjälpt Karin med en massa kontakter när det gäller ex-arbetet gör att det hela känns bra och seriöst.
 
Så nu är det bara att räkna ner. Mycket ska göras innan vi åker men det känns ändå som att vi har koll på läget, åtminstone just nu.
 
 

Vi andas positiv luft

Som Olympiaspelare har man den här säsongen inte varit bortskämd med att uppleva d
en där sköna känslan som talar om för dig att det går bra nu, allt flyter på och fotbollen är en ren energikälla. Tvärtom har det varit en slitsam säsong, med många tunga förluster och en ny bottenstrid. Sällan har man kunnat njuta av fotbollen under 2012. Bortsett från några gånger på försäsongen samt under en såväl resultat- som spelmässigt lysande junivecka har det inte existerat några längre varandra perioder då man har fått gå runt och leva på ruset efter några framgångsrika resultat i rad.
 
Nu har det dock vänt lite. Kanske tillfälligt förvisso, det vet man ju aldrig, men likväl har de senaste veckorna erbjudit oss en chans att få glädjas lite extra och åtminstone för en stund andas in lite positiv fotbollsluft. En chans som vi också har tagit. 2-2 mot serieledande Gantofta, 6-2 mot Helsingborg City och nu senast, i lördags, 2-1 borta mot ett annat topplag i form av BK Fram. De slåss för en kvalplats uppåt men trots bortaplan och en tuff uppgift lyckades vi kriga ner dem. 2-1-segern var inte orättvis, även om de tryckte tillbaka oss en del i andra halvlek. Vi klarade dock av att stå emot efter deras tidiga 1-1-mål efter paus och lyckades göra 2-1 i mitten av halvleken.
 
Det var riktigt kul att spela då alla krigade och slet för varann, återigen. Det är så vi har spelat de tre-fyra senaste omgångarna och då har vi också fått utdelning. Vi kan när vi gör det vi ska och den här gången gjorde vi det väldigt bra. Inte någon bländande insats spelmässigt men stabilt försvarsspel och kvalité framåt i form av ett par snygga mål. Och desto viktigare: tre nya härliga poäng!

 
Själv drog jag på mig säsongens tredje gula kort tack vare en något vårdslös glidtackling ute på kanten...
Avstängd i nästa match med andra ord men det var inget att gråta över. Tvärtom gick det bra i övrigt och det var som sagt kul att lira. 90 högerbacksminuter och tre poäng, ingen dålig lördagsutdelning.

Nu blir det rätt lugnt på fotbollsfronten för mig närmaste veckan. Vi har inga A-lagsmatcher och B-lagets lördagsmatch missar jag då Småland väntar fredag-söndag. Sen är det nya tag igen!
 
Olympiajubel från 2010. Jubel blev det även i lördags.

Nya vardagserfarenheter

Jag har lika envist som naivt gång på gång kört med klyschan "imorgon ska bli den första dagen i mitt nya liv" de senaste månaderna. Inte för att jag vill skapa några radikala förändringar i livet just nu, jag trivs riktigt bra och är väldigt lyckligt lottad för tillfället, men däremot är det småsaker och detaljer som skulle behöva finputsas. Framför allt MÅSTE jag få bort åtminstone delar av min till synes totalt obotliga och fullständigt bedrövliga tidsoptimism.
 
Hursomhelst, det har inte blivit någon vidare ändring trots mina intentioner till det. Men så igår dök, plötsligt och oväntat, en annorlunda känsla upp. Känslan av att jag ville ändra lite småsaker i vardagen. Små, små detaljer, små steg. Men ändå, något annorlunda, något nytt. Jag är en riktig datornörd när det gäller bloggande, surfande och FM, men valde för första gången någonsin att lämna kvar laptopen på jobbet. Väl hemma frångick jag det enkla spåret när det kom till maten, skippade resterna och fixade ihop en delvis ny laxrätt med purjo och lite annat gott följt av efterrätt i form av bananchoklad i ugn. Inte dumt! Sambopoäng måste jag ju dessutom ha tjänat, skandal vore det annars...
 
Och inte nog med det: allt det här goda lagades av undertecknad ackompanjerad av P1. Det är sannerligen inte varje dag jag lyssnar på den kanalen, men gudarna ska veta att det var riktig kvalitetsradio. Kul att skaffa sig lite allmänbildning från andra källor än de man vanligtvis använder och kul att göra något nytt, att laborera lite med sin egen vardag.
 
Kanske var det ett tecken, kanske börjar jag att utvecklas till lite en lite mer vuxen och mångsidig människa? :)
 
Jag vet att jag flummar, men en lite rolig tanke är det och en faktiskt riktigt skön känsla var det. Tar gärna fler sådana eftermiddagar :)
 
 
 

Några nya texter

De senaste veckornas fotboll - och då framför allt fredagens sköna 6-2-seger mot Helsingborg City - har brutits ner i detaljer och utgjort grund för en hel del skrivande de senaste dagarna.

Vad jag har åstadkommit i bloggform ser ni här: 
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/10/8614318-fem-snabba-efterlangtad-vinst/
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/11/8618765-hogt-och-lagt/
 
 
 
 

Mer leverans - ingenting att klaga på

Häromdagen skrev jag om sambolivet som levererade i form av en underbar flickvän och god mat. Så har det fortsatt sedan dess och helgen blev rakt igenom briljant. Allt levererade och ingenting gick faktiskt att vara missnöjd med.
 
Helgen drog igång i fredags kväll med match för min del. Vi mötte Helsingborg City i en viktig match (vi slåss i botten och behöver alla poäng vi kan ta nu) och tog en extremt efterlängtad seger. Efter att inte ha lyckats ta någon trepoängare sedan den tionde juni var det minst sagt skönt att äntligen få vinna igen. 2-2 mot serieledarna förra helgen och nu 6-2 i fredags är fina resultat. Allt funkade perfekt för oss senast och då är vi bra, högstanivån är riktigt hög samtidigt som tyvärr vår lägstanivå är under all kritik. En klockren insats nu hursomhelst och för egen del blev det också 75 tämligen lyckade minuter som högerback.

Bra start på helgen!


Jag, något på efterkälken verkar det som, i en match mot Helsingborg City
ifjol. Den här gången gick det dock bättre för både mig och resten av laget.


Fredagskvällens tre efterlängtade poäng firades med ett glas vin :)

Jag passade på att fortsätta kvällen med lite fotbollstittande med Noa, som för övrigt hade tagit sig till Filborna för att se vår match. Kul att sammanstråla igen och som alltid blev det en hel del snack om allt möjligt. 

Därefter väntade en lång, härlig lördag som bara gick ut på att ta det lugnt och ha det bra. Karin och jag tog en promenad på flera timmar, uppemot en mil gick vi kom vi fram till, i Pålsjö skog och bara njöt av det fina vädret. Det är grymt fint att promenera där och det var verkligen ett perfekt sätt att ta vara på de fina förutsättningarna som denna höstlördag bjöd på.
 
Riktigt bra fortsättning av helgen!

Dessutom passade mitt kära NIK på att vinna lördagseftermiddagens match där hemma och därmed gå upp i serieledning i fyran. Blir en rysare nu under slutomgångarna.
Kvällen spenderade vi sedan på bio då vi såg den nya Hamilton 2 - Men inte om det gäller din dotter. Som de flesta Hamilton-filmerna, inte minst den förra, så var det en mycket bra film i mina ögon. Klart värd att se och en lyckad avslutning på en ännu bättre dag.

Hamilton - Men inte om det gäller din dotter var riktigt bra.


Under söndagen var det tänkt att jag skulle ha varit med i B-laget, men matchen blev inställd och därmed kunde jag passa på att njuta av fredagens insats i stället. Skönt det faktiskt. Jag kunde lugnt spendera stora delar av dagen själv där hemma med massa städning och fixande samtidigt som Karin träffade en kompis i Malmö. Bra dag att fixa lite sånt då humöret var på topp tack vare den lyckade helgen så långt.

Som slutpunkt för helgen tittade Karin och jag på en bra film (en av de i Irene Huss-serien) och kunde samstämmigt konstatera att vi hade haft en riktigt bra helg :)


 

Sambolivet levererar

Att komma hem, efter en ganska lång arbetsdag som direkt följdes av fotbollsträning, till lägenhetens lugn och ro och mötas av det här är inte direkt fel:
 
 
Karin har verkligen noterat att vägen till en mans hjärta, särskilt mitt kanske, går genom magen... :)
 
Det är bara för mig att tacka, ta emot och ytterligare en gång vara oerhört tacksam för vilken underbar flickvän jag har. Något hon är både när hon fixar mackor och när hon inte gör det, förstås :)
 
Mer från sambolivet ser ni här i form av vår numera pågående blomtävling:
 
 
Mycket prestige står på spel. Blomman till höger (båda inhandlade på IKEA i söndags) är mitt ansvar, den till vänster är Karins. Nu gäller det att få sin blomma att vara fin så länge som möjligt och jag är riktigt taggad. Alla tävlingar är viktiga, det enda som gäller är att vinna så nu blir det blomvård på hög nivå (hoppas jag) från min sida den närmaste tiden.
 
 

Fotbollspoäng, stor humor och IKEA-mat

Ytterligare en helg är över och nu är man verkligen inne i vardagen igen efter en lång, skön och ledig sommar. Så tokigt känns det inte ändå, trots att det är småtungt när klockan ringer 06.00 varje morgon och den där speciella ångesten som alltid kommer krypande på söndagskvällen tillkännager sig.

Har bara helgen varit lyckad tycker jag det kan vara ganska skönt ändå när man tvingas upp ur sängen, sparkar igång en ny vecka och hoppar in i vardagen igen. Den gångna helgen var just en sån som för med sig mycket positiv energi in i den annars så tunga måndagslunken.
 
. . . . . . . . . . . .

En hel del fotboll blev det, utan att jag för den skull spelade mer än en match själv och inte heller tittade på särskilt mycket boll. Men NIK spelade i fredags och vann, MFF tappade tyvärr poäng i lördags men mitt hopp om SM-guld lever ändå kvar ett tag till, Milan tog tre poäng under lördagskvällen och jag själv var med när vi i HF Olympia spelade 2-2 borta mot serieledarna i vår serie. Mycket starkt av oss!
 
Även om vi desperat behöver fler poäng där nere i botten och trots att de kvitterade i slutminuterna var det riktigt bra. Ingen, mer än möjligtvis vi själva, hade nog räknat med att vi skulle få med oss poäng från säsongens kanske allra svåraste match. Nu kunde vi vara riktigt stolta över prestationen och för egen del gladde också de 90 minuterna som högerback. Hela laget gjorde det bra defensivt och det var kul att få bidra. 
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/04/8575272-diverse-tankar-om-hosten/
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/09/04/8574982-fem-snabba-efter-stark-poang/
 
. . . . . . . . . . . .
 
Efter matchen i lördags väntade helgens roligaste i form av Lunds humorfestival. Karin och jag bestämde oss sent för att åka ner och bokade in oss på Soran Ismails föreställning. Grymt roligt var det, jag tycker han är briljant många gånger och han drev med såväl sig själv som andra på ett klockrent sätt.
 
Precis min typ av humor och hans sågning av nya studenters extremt överdrivna tilltro till studentlivet och festandet som lösningen på alla världsproblem var överlägsen. Så klart värt det, även om man gärna hade sett att showen hade varit längre än den knappa timme som den höll på.
 
. . . . . . . . . . . .

I söndags var vi sedan ute i Väla och kikade på dator åt Karin. Efter mycket om och men, tittande, velande och så vidare slutade det med att hon bestämde sig för en efter att vi hade kommit hem igen och att vi därför åkte tillbaka igår kväll...

Men ett bra köp gjorde hon och lite avundsjuk är jag. Själv fick jag nöja mig med att datorletandet innebar mat på IKEA i söndags, det gläder alltid en hungrig... :)

  

RSS 2.0