Myskväll och bra lördag

Det har varit en mycket bra helg hittills för min del. Den inleddes med middag hos familjen Nilsson igår och efter några timmar där begav oss Karin och jag hit för filmkväll. Var mysigt med levande ljus, godis och film :)
Skönt att krypa in i värmen en kall, mörk kväll som den igår med så bra sällskap.

Efter det blev det en ganska kall promenad men med tillbakablickar på fina minnen innan det var dags att krypa ner och somna hos Karin.

Den här dagen inleddes sedan, som många gånger tidigare de senaste månaderna, med ett mysigt uppvaknande intill älsklingen. Bättre än så kan man verkligen inte ha det - även om klockan ringde redan vid åtta då hon skulle jobba. Frukost sen och som vanligt stress därefter - vi lär ju aldrig bättra oss när det gäller tider och framförhållning :)

Därefter har jag passat på att träffa en gammal go KBK-polare och nära vän i form av Bentzer. Vår före detta KBK-målvakt jobbar och bor numera i Stockholm tillsammans med sin sambo Angelica men är hemma i Gävle över helgen. Efter att ha sett honom stå för en helt klart okej insats trots storförlusten i hans korpinnebandymatch drog vi in till stan och käkade lunch. Mat på Nian blev det och därefter en kopp kaffe och en lång stund bestående av fotbollssnack och annat tjatande. Riktigt skoj att träffa den liraren igen :)

Efter att ha kommit hem hit till lägenheten runt tresnåret har jag inte gjort mycket vettigt. I stället har jag tagit en riktig slöareftermiddag på egen hand och bara njutit av lugnet. Skönt att vara helt själv också vid några enstaka tillfällen och därför har jag även spenderat kvällen i min ensamhet framför tv:n.

Bara kikat lite fotboll och kollat på en Wallander-film nu samt suttit och nött lite FM på datorn. Bara slöande som sagt och ska fortsätta så en liten stund till innan det är läggdags. Det kommer ju en dag imorgon också som bland annat kommer att innehålla barnkalas :)



Kort om livet

Vaknade ganska tidigt i morse, eller i alla fall strax efter åtta, för att slå på tv:n och mötas av en fantastisk syn i form av Göran Greider (bilden) i TV4:s morgonsoffa. Jag har alltid förundrats och fascinerats lite av den mannens utseende och då främst frisyren. Sen gillar jag att han alltid tycks ha en gammal smått sliten fleece eller kofta på sig. Inte ens i närheten av välkammat hår och kostym där inte.



Min trivsamma start på dagen förbyttes dock ganska snart i förtvivlan.
Jag gick nämligen in i badrummet, såg mig själv i spegeln och insåg att min morgonfrisyr var otäckt lik den på bilden här ovan...

Med en stark känsla av vemod i kroppen gick jag därefter ut i trapphuset för att hämta tidningen.
Jag tog på mig mössa.

. . . . . .

Annars finns inte mycket nytt att säga. Vi tränade fotboll igår igen. Jockes fot höll tyvärr inte efter min något omilda behandling på träningen i onsdags så han fick stå över.

Bröderna Koller dök dock upp och hängde här som vanligt numera en stund före träningen innan vi drog ner till Träffen och genomförde ett ganska bra fotbollspass. Slapp bli förnedrad av Koller den äldre som när han gjorde bort och sprang ifrån mig i onsdags. Hade ganska god kontroll på honom igår tycker jag faktiskt. Får delvis tacka underlaget för det då Kollers löpningar med boll missgynnades ganska rejält av att det var lite halt och isigt på planen.

. . . . . .

Uppsatsskrivande nu, snart klar. Bara att bita i ett tag till.

Det var en brytning

Saxat från min och Jockes msn-konversation nyss:

Jocke Sätra säger:
jag tror också du va på bollen först :P bara att det träffa olyckligt sen :(  det va inge fel på din tackling där faktiskt :) bara otur :)

Skönt att höra att huvudpersonen själv inte är arg för min glidtackling igår som tog både boll (uppenbarligen då) och stackars Jockes vänsterfot. Där ser ni, ni som kanske redan återigen hade hunnit fördömma mig som en vårdslös och ful spelare ;)


Äckschon

Nu kan det nog tänkas att några av undrar vad fan det är för rubrik egentligen, vilket är förståeligt i så fall. Förklaringen är dock ganska enkel. Hade min tredje svenskalektion idag och fick glädjande nog lägga märke till att vår lärare, som under de närmaste veckorna ska lära oss allt om hur litteratur byggs upp på olika sätt och hur man skapar liv i berättelser typ, slänger sig med en del härliga Arne Hegerfors-uttal när det kommer till engelska uttryck.

På dagens lista över hans svengelska ord hittar vi äckschon (översättning: action) och fidbäck (feedback). Känner på mig att det blir fler Arne Hegerforsare under kursens gång :)


Tummen upp för fler något bristfälliga engelska uttal.


. . . . . .

Någon överdriven action är det väl inte direkt i mitt liv för tillfället men vad gör det när man kan vara nöjd med i princip allting just nu? Om vi bortser från Milans bedrövliga poängtapp på San Siro (nedräkningen tills jag sitter där själv i början av mars har startat) igår mot Genoa så har jag verkligen inte mycket att klaga över. Skönt att kunna konstatera något så positivt :)

. . . . . .

Träningen är igång för fullt och den här veckan bjuder på tre fotbollspass. Riktigt fint det. Tränade i tisdags och måste säga att det ser bra ut för att bara vara i slutet av januari (tror jag nämnt det tidigare här, men det tål att påpekas igen). Såg lovande ut och gick bra för egen del också. Verkar för övrigt vara tänkt som mittback nu. Känns inspirerande det och förhoppningsvis kan jag axla det ansvaret framöver. Spännande med en ny roll i alla fall.

. . . . . .

Resten av tisdagskvällen spenderades hemma hos Karin och där blev jag kvar till onsdagsmorgonen. Perfekt start på onsdagen också den här gången. Vi två, mysmorgon och fina låtar verkar vara en väldigt bra kombination :) 

Skola för Karin därefter och jag begav mig hemåt för att vara lite flitig. Tog tag i det jag hade tänkt göra gällande uppsatsen på ett överraskande engagerat sätt och fick faktiskt en hel del gjort. Till och med så mycket att jag framåt eftermiddagen ansåg mig kunna ta en paus när jag blev sugen på att hänga med Raz och Noa till gymmet. Så blev ett pass  där där innan det återigen var dags för fotbollsträning.

. . . . . .


Glädjande nog har båda bröderna Koller skrivit på för Sätra nu. Adam (bilden här nedanför) och David är välkomna tillskott som säkerligen kommer tillföra en hel del.


Adam på Ålandslägret med KBK förra försäsongen.
Han stannade dock till slut i GIF förra säsongen och
det är först nu vi får chansen att spela för samma klubb på "riktigt".



Förhoppningsvis skriver bröderna Kollers bundsförvant och min nyfunne vän Jocke Ögren också på för IK Sätra inom kort. Då är stjärngänget komplett ;)

Ledsen för tacklingen igår förresten Jocke (även om vissa menar att jag faktiskt tog bollen). Hoppas den är bättre nu så du kan träna ikväll.

Dags att fixa lite småsaker innan Koller den äldre ramlar in här en stund före träningen.



<3

http://www.youtube.com/watch?v=jnT193S9F_U&feature=related

Snart ett år sen du länkade den här till mig första gången och låtens betydelse har varit stor för mig sen den dagen.
Så fin den är hjärtat.

. . . . .

Bästa morgonen idag också. Särskilt minuterna som gick till tonerna av  You make it real.

"You're shining in the distance, I hope I can make it through
Because the only place I want to be, is right back home with you"


<3


Flitig trio och lyckat analyserande

Tre träningsflitiga och motiverade SFG:are i form av jag själv, Falköpings stolhet Rasmus "Raz" Arnesson och Noa begav oss till Sätragymmet i eftermiddags för att köra ett pass. Noa och Raz såg ut att vara glada som kalvar på grönbete över att ha hittat in i gymmets lokaler igen och slet i vikter så det stod härliga till. Även jag själv genomförde ett klart godkänt pass och vi kunde alla tre traska hemåt riktigt nöjda och glada i hågen lite senare under dagen.

. . . . . .

Dagens inleddes
annars med ett mysigt uppvaknande intill Karin. Båda två hade skola idag så var bara att kliva upp, men som tur var inte allt för tidigt. Men hade ju i och för sig hellre legat kvar :)

Jag började inte förrän kvart över tio och väl på plats i skolan visade det sig att vår lärare var sjuk idag. Det innebar att vi fick jobba själva i grupper med en uppgift som gick ut på att analysera en skräcknovell. Den hade jag inte läst och för en kort stund övervägde jag att säga till mina gruppkamrater som det var. Dock bestämde jag efter ett kort överläggande med mig själv att jag skulle hålla minen och försöka bidra till analysen ändå. Det gick förvånansvärt bra trots att jag hann tänka "hur fan ska nu det här gå till" när en av de i vår grupp engagerat började ställa frågor till oss andra hur vi hade tolkat berättelsen, om vi tyckte si och så och så vidare. På något sätt lyckades jag dock få dem att tro att jag också läst med några halvsvamliga svar, ursäktade mig för att jag inte hade boken med mig, fick låna en av deras och genom att snabbt skumläsa några sidor kunde jag komma med flera kloka kommentarer till analysen :)

Ska trots dagens analysframgång (jag framstod till och med som påläst :P) ta tag i svenskakursen mer på allvar inom kort. Ska bara stöka undan uppsatsen i mediekursen från i höstas först, sen blir det seriösare tag från min sida. Hoppas jag...

. . . . . .

Måndag innebär som alltid
 Svenska Fans-skrivande efter helgens Serie A-omgång. Veckosammanfattande stod som vanligt på menyn för min del idag och resultatet ser ni via länken nedan:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=277006

. . . . . .
 
Ledig imorn
men blir en del uppsatsskrivande och sen träning med. Passar dock på att sitta här och slöa en stund till och bara njuta av livet som är väldigt bra just nu :)


You make it real

There's so much craziness, surrounding me
There's so much going on, it gets hard to breathe
When all my faith has gone, you bring it back to me
You make it real for me

When I'm not sure of, my priorities
When I've lost site of, where I'm meant to be
Like holy water, washing over me
You make it real for me

And I'm running to you baby
You are the only one who saved me
That's why I've been missing you lately
Cause you make it real for me

When my head is strong, but my heart is weak
I'm full of arrogance, and uncertainty
But I can find the words, you teach my heart to speak
You make it real for meee, yeaaa

And I'm running to you baby
Cause you are the only one who saved me
That's whyyy I've been missing you lately
Cause you make it real for me

Ohhh
Everybodies talking in words
I don't understand
You got to be the only one
Who knows just who I am
Your shinin in the distance
I hope I can make it through
Cause the only place
That I want to be
Is right back home with you

I guess there's so much more
I have to learn
But if you're here with me
I know which way to turn
You always give me somewhere,
Somewhere I can learn
You make it real for me

And I'm running to you baby
Cause you are the only one who saved me
That's why I've been missing you lately
Cause you make it real for me

You make it real for me

<3

http://www.youtube.com/watch?v=ihYxqI3cBls - lyssna och njut, underbar den här!




Snöigt veckoslut

Vaknade idag och tittade ut genom fönstret i hopp om att det skulle vara mildväder och gärna regn, för att få bort den eländiga blöta, blaskiga snön som föll igår kväll. Men den förhoppningen försvann abrupt då den blöta, äckliga snön (jag gillar inte snö just nu, det kanske märks...) mer eller mindre vräkte ner. Usch och fy, men får hoppas på mildväder i början av veckan så att vi kan träna fotboll på tisdag. Och har man inte mer att klaga över än vädret ska man kanske inte gnälla allt för högljutt.

. . . . . . .

Ytterligare en vecka kan snart summeras och det har varit en bra sådan. Det är faktiskt skönt att vara igång med skolan igen i och med att nya kursen, svenskan, började i tisdags. Dessutom känns det förstås fint att ha gjort klart med IK Sätra i fotbollen. Sedan har  veckan också innehållit bra saker som mys med Karin och en kväll på Kåren i sällskap med SFG i fredags :)

. . . . . . .

Torsdagen innebar som sagt fotbollsträning och en påskrift för IK Sätra. Riktigt kul träning var det också med bra fart och hög intensitet framförallt under spelet. Ser lovande ut för att vara i januari och det känns som att konkurrensen om platserna kommer att vara riktigt hård när det närmar sig träningsmatcher och seriestart framöver. Vi har ju bara ett lag också och mellan 20-23 spelare i truppen (när den spikas inom kort) så det blir tufft om platserna, precis som det ska vara. Mycket klyschor nu känner jag så dags att byta ämne :)

Resterande delen av torsdagskvällen spenderade jag med Karin - liksom fredagsmorgonen. Nästan tjatigt att skriva det igen men synd att klaga på tillvaron då :)

Under fredagen såg jag till att vara någorlunda flitig genom att fixa med småsaker här hemma, jobba lite med uppsatsen och hinna med ett pass på gymmet. Ska se till att köpa årskort där nu, perfekt med halva priset för alla som är medlemmar i IK Sätra. Bara att passa på att skaffa sig de bästa träningsmöjligheterna då ju.

Hade funderingar på en lugn ensam-hemma-kväll då Karin försvann till mormor i Dalarna och en del av grabbarna tänkte kröka till det och bege sig till Kåren. Men sent omsider bestämde jag mig för att ta tillfället i akt och vara lite social, så hakade på och det blev en rolig kväll. Lagom lugnt och kul att träffa lite folk man inte sett på länge.

SFG samlades och drog ihop en förfest innan vi begav oss till en mellandestination innan Kåren som alltså var slutmålet för kvällen. Inte ens i närheten av några skandaler eller annat som kan följa i berusningens spår var vi, utan kan bara konstatera att vår församling återigen stod för en stabil insats. Dock inte Klacken-nivå den här gången, men så var det heller inte sittning eller liknande :)


Tyvärr finns inga bilder att tillgå, åtminstone inte än, från i fredags. Dessutom har vi precis konstaterat att vi är för dåliga på att ta gruppbilder inom SFG, men här kommer en från i höstas på några av oss :)

http://razheraz.blogg.se/ - passar på att länka till Raz (han i mitten) blogg när vi ändå är igång och tjatar om Sätrafolket här ute :)

En lugn lördag följde som endast innehöll fotbollstittande, ätande och slöande. Ungefär som en lördag ska se ut. Tips den här veckan också förstås men aldrig nära några pengar den här gången. Får repa mod till nästa veckas Stryktips i stället. Får fundera ihop några klockrena tips tillsammans med Koller.

. . . . . . .

Söndag och snöigt som sagt. Bäst att hålla sig inne. Ska försöka att vara flitig nu fram till tre då Milan sparkar igång borta mot Bologna. Har hunnit tvätta redan, betalat räkningar, beställt böcker, fixar med lite av varje och ska nöta lite på uppsatsen. Börjar närma sig slutet där nu som tur är. 

Dags att ta tag i livet igen.
Hata snö, forza Milan.


Påskrivet för nya klubben

Så var då papperna påskrivna och jag kan, om inget oförutsett händer eller någon i min förra klubb sätter sig emot det, kalla mig för IK Sätra-spelare. Skrev på övergångspapperna igår efter att ha tränat med klubben i drygt en månad. Har varit klart sedan början av året att jag skulle skriva på men känns ändå bra att det är avklarat nu.

Tränade med IK Sätra redan första hösten i Gävle, alltså 2006. Men efter den säsongen då de åkte ur fyran så la de ner seniorlaget (för att sedan dra igång igen 2008) och efter en del klubbletande blev det som bekant Korsnäs BK för min del. Där har det blivit 71 matcher sammanlagt på två säsonger och jag har verkligen trivts kanon. Därför kanske det verkar konstigt att byta klubb nu, men det handlar mest om att organisationen tyvärr är så pass dålig i KBK och att förutsättningarna för att spela fotboll där varken är särskilt bra eller ser ut att bli bättre inom en snar framtid. Tyvärr är det så och det har gjort att åtminstone jag har tröttnat. När det gäller de spelarna som är kvar från 2007 och 2008 är det riktigt bra kompisar och goa killar. Likaså på tränarsidan trivdes jag med folket som var och är engagerade i klubben. Så på ett sätt är det förstås lite vemodigt att lämna. Men samtidigt känns det helt rätt.

              

Ungdomslaget i            114 matcher i            71 matcher         Nu klar för IK Sätra
moderklubben              Nickebo IK                för Korsnäs BK
Läckeby GoIF


Det blir kul med en nytändning på fotbollsfronten och jag har redan kommit in riktigt fint i Sätragänget. Vi är en del nya spelare och det verkar som att alla redan trivs bra. Det känns som att en spännande säsong står för dörren och att vi kan få ihop ett riktigt slagkraftigt lag i sexan. Byter alltså ner mig divisionsmässigt, KBK kommer ju att spela i femman kommande säsong, men känns ändå som ett steg i rätt riktning. Framförallt är organisationen i klubben riktigt imponerande och vi spelare får alla förutsättningar vi kan tänkas behöva. Kan inte sticka under stol med att vi blir bortskämda. Något grymt faktiskt, till exempel är det inte illa att inte behöva tvätta ett enda klädesplagg själv efter träning utan få allt sånt fixat. Bortskämda är vi som sagt. Men det är också sånt som skapar trivsel och gör så att man som spelare känner att man verkligen får tillbaka något för den tid, energi och de pengar som läggs ner på fotbollen.

   

# 3 i NIK-tröjan och som här i KBK-tröjan byts ut mot # 4 i IK Sätras grönvita ställ (en bild på Celtic får duga så länge innan jag har någon med Sätra :P)

Kommer garanterat att skriva mycket om fotbollen även framöver här i bloggen. Nöjer mig dock nu med att konstatera att det för närvarande känns riktigt inspirerande inför fotbollssäsongen 2009. 

Kan inte få nog

Nej, inte av den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=MjgQLEZ6vjY

Så ruggigt bra! Helt såld på den nu och kan inte lyssna för mycket på den. Lär väl tröttna sen, men just nu är jag fast.





Skola igen

Ja, imorgon är det dags att bege sig till högskolan igen för lektion. Något jag inte har haft sedan i början av december. Resten av tiden sen dess gått åt till att skriva uppsats. En uppsats som inte är klar än men idag blev jag i alla fall äntligen klar med all tung bakgrundsfakta, tidigare forskning, val av metod och annat jobbigt och akadamiskt som man måste sitta och plita ned till leda. Så är i alla fall på gång vilket förstås känns bra. Ett måste är det också att styra upp den nu, har nämligen opponering på uppsatsen den 18:e februari. Och något säger mig att svenskakursen som jag börjar läsa imorgon kommer att vara ganska krävande så blir nog ganska hektiskt framöver.

. . . . .

Igår var det tänkt att vi skulle träna fotboll på Träffen, men den här eländiga snön (den är inte alls mysig, bara du som tycker det :P) förstörde de planerna och i stället blev det spelarmöte. Ser ganska intressant ut inför den kommande säsongen och imorgon skriver jag på för den nya klubben. Känns bra det med.

Passade på att vara flitig och tog en löparrunda efter mötet när jag ändå var inställd på att träna. Äntligen fick man ut och träna lite igen efter en vecka i ett frustrerat, förkylt tillstånd. Inte helt hundra än men träna klarar jag i alla fall. Och snart ska man väl ändå vara helt frisk (ta i trä).

Blir ett gympass med laget ikväll också. Fint det, var längesen man lyfte vikter nu.

. . . . .

Veckans låt: http://www.youtube.com/watch?v=MjgQLEZ6vjY 

. . . . .

Noa frågade mig nyss varför man egentligen skriver blogg. Mitt svar blev att det är för att jag är en så fruktansvärt viktig och intressant människa som alla vill veta mycket om. Kan det stämma? ;)

. . . . .

Det blev en bra kväll
igår efter träningspasset. Andra Avenyn-mys igen följt av snöig promenad och ett gott insomnande. Skönt att slippa slåss med alla kuddarna om plats den här gången :)
Lika bra uppvaknande idag också, synd bara att man överhuvudtaget behövde gå upp.

. . . . .  

Matdags nu innan Koller ramlar förbi precis som igår. Då var vi riktigt seriösa, fixade köttfärsås och spaghetti och laddade för träning. Som alltså blev till ett möte i stället. Kändes lite sådär meningslöst. Men ikväll blir det mat för egen del för mig och sen drar vi till gymmet.

. . . . .

Adjö för nu.

Han stannar

Så var det då officiellt efter mycket om och men: Ricardo dos Santos Leite - mer känd som Kakà - stannar i mitt kära AC Milan och kommer att fortsätta att bjuda oss fans på underbar fotboll. Med andra ord finns det goda chanser att jag, mamma och pappa får se honom på San Siro den 8:e mars när Milan tar sig an Atalanta. Något som jag är glad över.

Det ska visserligen ärligt erkännas att OM han hade lämnat och Milan fått de sjuka pengarna, uppemot 1.5 miljard kronor, som Manchester City sades erbjuda, så hade jag kunnat förstå det och sett positivt på situationen. Det hade inneburit en grym budget för nya spelarköp bland annat. Men samtidigt känns det bra att en Milanikon som Kakà blir kvar i klubben och att han till slut lyssnade på sitt hjärta. Han valde bort pengarna (visserligen för en hel del pengar även hos de rödsvarta) och visade Citys shejk att allt faktiskt inte går att köpa. Det är stort och det var viktigt för hela fotbollsvärlden. Pengarna får inte alltid segra.



Skrev förresten den här krönikan på tåget igår - när allt tydde på att han var på väg att skriva på för City.
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=275675

Får bli en ny med utvecklande av dagens tankar och känslor imorgon.
Läggdags nu, gonatt!




Grattis pappa!

Min käre far fyllde alltså 60 år i lördags och det är förstås värt att uppmärksamma. Nu ville han dock själv tona ner det hela (han var inte helt nöjd med att behöva konstatera att han redan är så gammal :P) och hade undanbett sig, så något större firande var det inte tal om. Men mina fastrar och lite annat folk slöt i alla fall upp för att fira min favoritgubbe där hemma.

Det blev en riktigt lyckad dag och kändes verkligen värt att ha åkt hem bara över helgen med facit i hand. Hela dagen var riktigt rolig faktiskt och inleddes på allra bästa sätt när mamma och jag grattade på sängen på morgonen. Pappa hade ju nämligen inte direkt förväntat sig vad som skulle finnas i paketet. En resa till Milano för att se Milan-Atalanta i början av mars var något som både far och son kunde glädjas åt :)



Hans förvåning var underbar att skåda och det tog ett tag innan farsgubben hade hämtat sig från överraskningen. Under tiden som han fick smälta den presenten passade mamma och jag på att dra iväg och hämta maten som skulle serveras när gästerna väl dök upp. Därefter var det bara att bänka sig, äta, dricka och vara glad. För snacka om att det bjöds på god mat och att samtliga blev mätta och nöjda.

Det blev en lång dag med många skratt och en allmänt glad, skön stämning. Mina fastrar fanns på plats och när Sig-Britt (bara namnet är ju småskönt) är på plats är det underhållning garanterad. Det snappades upp många roliga citat men nöjer mig med en ganska skojig konversation pappas systrar emellan. Denna utspelade sig när de båda stod och studerade alla böckerna i vår gedigna bokhylla inne i mitt rum.
"Du läser inte så mycket böcker va?"
"Nej, jag läser Hemmets Journal" :)


Måste passa på att tacka pappa för min utstyrsel för dagen. I sista sekund före gästernas intåg kom jag på att jag borde klä upp mig ordentligt och fick ta pappas garderob till hjälp. Han fick stå för skjortan och slipsen och jag måste erkänna att de var till största belåtenhet. Mycket nöjd blev jag!



Vad tycks? Själv blev jag så fäst vid de här plaggen att de fick följa med mig tillbaka till Gävle :)


Finns för övrigt, utan att anspela mer till min egen klädsel, en del bilder från dagen här:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html - under 17:e januari


Rubbad träningsvecka

Min förkylning visade sig vara en envis rackare som inte gav med sig i första taget. Själv hade jag satt uppe målet att träna fotboll igen i torsdags med Sätra, men av det blev det intet. Fortsatt småkrasslig efter en febersläng i onsdags var det bara att ringa tränar-Gustav och meddela att KBK-förvärvet tvingades stå över ytterligare en träning. Dock inte hela världen just nu då det är så tidigt på säsongen. Bättre att vila sig i form när så krävs.

I stället för träning och myskväll blev det "bara" det sistnämnda, men det räckte gott det :) Spenderade kvällen och fredagsmorgonen med Karin och som vanligt gick det inte att klaga då. Trots att man fick konkurrera om plats med hundra kuddar och blev jämförd med en apa... ;) (gillar internskämten :P)

Efter fredagsfrukosten blev det lite senare dags för mig att ta mig härifrån till stationen för en ny hemresa. Den här gången för att bege mig hem till Småland och fira pappas 60-årsdag. Som tur var så var Noa samtidigt iväg med klassen på skidresa så jag kunde låna hans bärbara, något som lättade upp resan. Blev en hel del spelande och så snabbt har aldrig en hemresa gått kändes det som.

Så inte särskilt uttråkad, men däremot fruktansvärt hungrig, klev jag av tåget hemma i Kalmar och ytterligare en vecka hade nått fram till helgen.


Förkylt

Inte heller jag, normalt friskheten själv, har klarat mig undan alla de förkylningar som tycks härja just nu. Efter en heldag i Ockelbo med cupen i lördags som slet på kroppen har jag varit hängig till och från. Kände av det i söndags kväll och även igår, men envis (eller dum, kanske passar bättre) som man är så tränade jag fotboll igår kväll i alla fall. Det borde jag med facit i hand inte ha gjort.

För inte blev jag bättre till idag direkt, tvärtom. Hade ändå förhoppningar om att kunna träna ikväll igen (dum som sagt...) men insåg runt lunchtid att det vore för dumt till och med för att vara av mig. Ett klokt beslut det i alla fall. För har känt av febern framåt kvällen.

Men ska inte alls klaga särskilt mycket. Har varit en bra eftermiddag och kväll i alla fall. För trots förkylningen blev det en fin promenad med Karin och därefter bjöds det på mat. Synd att tacka nej eller klaga då :) Avlägsnade mig därifrån strax efter sju och gled förbi Sätras träning för att tjata lite med grabbarna innan jag begav mig hemåt för att på allvar försöka kurera förkylningen.

Hoppas på ett förbättrat sjukdomstillstånd imorgon och nya tag mot torsdagens träning och fredagens Smålandsresa.

På återhörande. Snörvel och hej då.

Dagens skriverier

Så sitter man här och skriver så tangenterna glöder igen. Ska ta tag i uppsatsen nu efter maten men hittills idag har det varit Svenska Fans-skrivande som har prioriterats. Dels skulle helgen sammanfattas på sedvanligt manér för vår Milansidas räkning, dels var hela Italien-sidans omgångskrönika min uppgift den här gången. Här ser ni vad som har åstadkommits så här långt.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=274548 - Omgångskrönikan, Italien-sidan

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=274556 - Veckosammanfattning, Milan-sidan

. . . . . .

Helgens citat:
"Men va fan står det i frisparkar? 15-2 eller?!" - Bentzer ifrågasätter, efter fem minuters spel, på sitt eget kreativa sätt domarens insats i mötet med SAIK i Bilma Cup :) Helt rättmätigt ska dock tilläggas, för den rättsskiparen var långt ifrån bra...


Söndagsaktiviteter

Ska försöka sammanfatta dagen så kort jag bara kan. Dels för att inte tråka ut er läsare, dels för att jag känner att jag behöver sömn. Antar att de allt för få timmarna av sömn som varit fallet för min del den senaste veckan slår tillbaka nu. Gårdagen var ju också en mastodontdag då vi var iväg från nio på morgonen till halv ett på kvällen. Så dags att sova strax och vila ut inför morgondagen som innebär uppsatsskrivande och fotbollsträning.

Idag har jag efter ett lagom sent uppvaknande varit på stan och fikat med Bentzer och hans flickvän Angelica (ja till och med sambo i huvudstaden numera). Var väldigt trevligt det och jag lovar att jag ska hälsa på er i Stockholm framöver. Dessutom ett grymt stort grattis till förlovningen, så glad för er skull :)

Därefter drog jag hem och tog tag i Operation: Städa upp i bunkern. Behövdes verkligen då städningen inte direkt har varit prioriterad här senaste tiden. Men nu så är här skinande rent igen. Golvet är svabbat, dammsugaren har gjort sitt och dammet har avlägsnats.

Koller dök upp här runt fyra precis som avtalat och en eftermiddag/kväll i fotbollens tecken tog vid. Först stod Manchester United-Chelsea på programmet och sen väntade Roma-Milan. Två underhållande och bra matcher men tyvärr lyckades ju inte Milan någon trepoängare den här gången. Men kul med fotboll och mat, då vi passade på att ta en sväng till ICA och styra upp lite burgare med pasta mellan matcherna.

Nu blir det sängen och förhoppningsvis vaknar jag piggare imorgon. Sliten som en slaktfärdig gammal gris känner jag mig med diverse krämpor sen gårdagens fotbollsspelande och en trötthet som gör sig påmind.

Gonatt på er, dyker säkert upp med något nytt inlägg imorgon.


Sista dagen med gänget

Igår avslutade jag min tid i Korsnäs BK - åtminstone för den här gången. Det var med lite blandade känslor förstås men framförallt kul att få spela några tävlingsmatcher som avslutning på tiden i KBK-tröjan. Bilma Cup handlade det om, en ganska stor inomhusturnering i Ockelbo. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle ha varit med men glädjande nog fick jag rycka in efter sista träningen och ställde givetvis upp. Kul som sagt att avsluta med lite nerv och spänning i form av en turnering.


I KBK-blått för sista (?) gången.


Resultatmässigt gick det inte alls bra för oss då vi på fem matcher endast inkasserade en seger och fick se oss som förlorare fyra gånger om. Men trots det var det långt ifrån en nattsvart sista dag med gänget. För i åtminstone tre av de fem matcherna stod vi för klart godkända insatser, till och med riktigt bra var vårt spel stundtals. Att vi sedan inte räckte riktigt till och att vi hade hamnat i en svår grupp är inte mycket att säga om. Vi hade ju ett delvis nytt lag med många uppflyttade juniorer och kan inte påstå att vi var särskilt samspelta från början. Men trots de förutsättningarna gjorde vi absolut inte bort oss.

Första matchen gick mot Ockelbo som förstås hade publiken i ryggen. Något som var inspirerande då jag tycker det kan vara kul att ha publiken emot sig också ibland. Ännu värre tryck på läktarna blev det sedan framåt kvällen när vi mötte Lingbo IF, även de från Ockelbotrakten. Mer om det senare. Mot Ockelbo gjorde vi ingen höjdarmatch men var ändå bra med spelmässigt. De gick upp till 2-0 men vi hade stundtals ganska bra tryck och efter 2-1-reduceringen genom Brännström var vi på gång. Dock fick de lite väl enkelt och turligt göra såväl 3-1 som 4-1 och de sprang till sist iväg till en 5-2-seger efter ett nytt mål av Brännström får vår del.

I match nummer två stod Sandvikens AIK, som vann vår division 4-serie i höstas, för motståndet. Här gjorde vi kanske gårdagens bästa match men föll riktigt orättvist med 2-0. Visst, det går ut på att göra mål och vi får väl skylla oss själva som inte lyckades med det. Men spelmässigt gjorde vi det riktigt bra. Vi visade ingen respekt alls för de mer meriterade SAIK:arna utan spelade aggressivt och hade det mesta av spelet. Dock ingen utdelning och en tung förlust.

Sista chansen att haka på tåget som gällde de två slutspelsplatserna kom i vår tredje match, vilken skulle innebära dagens enda seger med facit i hand. Division 5-laget Södra BK lyckades vi vända 0-1 mot och fick äntligen utdelning för vårt under långa stunder fina spel. En snabb kvittering av Basse följt av ett 2-1-mål av Abedin gav oss ett grepp som vi aldrig släppte. I stället sprang vi ifrån till 5-1 efter en riktigt lyckad insats.


Storseger mot Södra BK. Vi i blått, jag med #3 i mitten.


Inför fjärde matchen, den mot publikfavoriten Lingbo, hade vi en minimal chans på en kvartsfinalplats. Då krävdes dock två segrar i de avslutande matcherna. Länge såg vi ut att kunna ta chansen då vi spelmässigt dominerade (väntat förvisso då de spelade väldigt defensivt och väntade på kontringar), men återigen hade vi trots chanser grymt svårt att utnyttja vårt övertag. I stället kom en kontring efter 20 av de 25 minuterna som skulle spelas och 0-1 var ett faktum. 0-2 kom på en frispark i slutet och så var den dagen åtminstone tävlingsmässigt förstörd. Det här var dagens tyngsta förlust då vi hade kontroll under 20 minuter och borde ha avgjort innan de fick sitt 1-0-mål.


Jag i matchen mot Lingbo.


Sista matchen blev det storstryk i, 3-8, mot Sjötulls BK men det spelade mindre roll. Lite surt förstås men vi får väl ta med de snygga målen som Dolle och Admir gjorde. Det här var också enda matchen där vi rasade ihop och som vi får vara riktigt missnöjda med. I övrigt var det trots de uteblivna poängen en godkänd insats. Strålande mot Södra BK och SAIK, godkänt mot Lingbo och stundtals även mot Ockelbo. Ändå okej det trots allt.

För egen del var det som sagt ett ganska lyckat avsked. Tycker det precis som för övriga laget gick riktigt bra mot Södra och SAIK, men även mot Lingbo och ganska hyfsat mot Ockelbo. Sista matchen var den enda som jag inte var ordinarie i utan bara gjorde tre-fyra byten - vilket kanske var skönt då jag kom undan med 1-1 i den... Sammanlagt klarade jag mig med -3 i plus/minus-statistiken tror jag. Får också vara mycket nöjd över speltiden som gavs då jag hade räknat med mycket bänknötande eftersom jag som sagt inte skulle ha varit med egentligen.

Att dessutom få åka till och från Ockelbo med en sån profil som vår sekreterare Lantz var bara det en upplevelse. Snacka om skön person som verkligen pratar om allt och inget, hela tiden, men som man aldrig kan tröttna på :)

Lycka till under 2009 nu grabbar!
Kommer att dyka upp och kika på en del matcher på Korsnäsvallen. Och du kommer att bära upp trean på ett perfekt sätt Twana :)


http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html? - finns en del bilder där från cupen under den 10:e januari



Finast just nu

http://www.youtube.com/watch?v=ihYxqI3cBls

Verkligen värd att lyssna och tänka på.



Cup idag

Ganska tidig uppstigning för mig idag, i alla fall för att vara lördag, då det vankas cup. Bilma Cup, en inomhusturnering i Ockelbo, står på programmet. Vi i KBK spelar första gruppspelsmatchen klockan elva på förmiddagen och sista vid kvart i elva ikväll. Så det blir minst sagt en heldag.

Ockelbo IF, Sjötulls BK, Lingbo IF, Sandvikens AIK och Södra BK är de lagen som tillsammans med oss utgör vår grupp. De två första i grupperna plus de två bästa treorna går vidare till morgondagens slutspel. En tuff uppgift men ett par segrar ska vi förhoppningsvis kunna ro i land i alla fall.



Det här blir för övrigt mitt sista framträdande i KBK-tröjan - åtminstone för den här gången.
Så sista dagen med gänget får man passa på att ta vara på :)

Det tar sig...

...som mordbrännarn sa (klockrent citat imo).

Äntligen har jag nämligen fixat nya postboxnycklar. De har varit saknade ett tag om man säger så. Närmare bestämt i ett års tid. Men nu är det slut på fiskandet av post för min del, nu har jag nycklar igen :)

Ett stort tack till fastighetsskötaren som gjorde jobbet, en av få på Gavlegårdarna som verkar kunna fixa något smidigt utan en massa byråkrati och krångel. Efter en massa turer gällande de där nycklarna visade det sig att man med lite god vilja, som han alltså hade, kunde fixa det på tre minuter.

Dagens citat

Det står utan tvekan Manchester Uniteds karismatiske manager sir Alex Ferguson för.
"Ett fantastiskt resultat för oss med tanke på vår insats" sa han efter gårdagens 0-1-förlust i ligacupen mot Derby, bottengäng i The Championship.
Som vän av ironi och sarkasm utser jag givetvis sir Alex sköna kommentar till dagens citat här i min välrenommerade blogg.



En bunker

Ja, jag har i det närmaste stängt in mig i en sådan de senaste dagarna. Har lagt om dygnet, suttit uppe och kollat NHL och JVM under nätterna, spelat FM och sovit bort förmiddagarna. Noa och jag var sugna på att kolla på kultfilmen Offside igår men hade ett problem: Min dator står ute i köket och att sitta där och hänga i flera timmar var inte lockande. Så vad göra? Jo möblera om lite, flytta in skärmen samt det trådlösa tangentbordet och musen i tv-rummet och vips så hade vi fixat en perfekt plats för film. Av ren lathet och bekvämlighet har jag låtit det stå kvar så idag. Så numera kollar jag NHL, spelar FM, kollar film och bloggar från sovrummet :)

Åt helvete med domarna

Hårda ord men vad fan var det frågan om i JVM-finalen i natt?
Det var ju rena överkörningarna gång på gång på gång som inte renderade i någonting.
Justitiemord som sagt.
Visst, Kanade kanske hade vunnit ändå men de ska väl ändå behöva vinna på ett korrekt sätt?
Skandal var ordet.

. . . . .

Efter en lång hockeynatt blev det också en lång sovmorgon idag.
Pizza, kexchoklad och fanta till frukost. Stabil föda det ;)
Därefter slöande ett tag innan Noa och jag drog till ICA och fyllde på våra matförråd.

Nu väntar Milan-Hamburg på stream, lite mat och sen en löparrunda.

Over and out.

Hockeynatt

JVM-finalen följs framför tv:n nu förstås. Noa och jag sitter bänkade, blir pizza snart och chipsen är framme :)
Hittills har det dock inte varit nån rolig historia. Vad är det frågan om?! Domarnivån är ju skrämmande.
Justitiemord är inte att ta i.
2-0, men en period kvar.
Vore så grymt skönt med en vändning.

Kom igen Sverige!




En hemresa som hämtad från helvetet

Ja eller åtminstone nästan. Åt helvete med SJ är verkligen gårdagens budord.
Till en början gick allt enligt planerna (åkte ju inte med SJ mellan Kalmar och Linköping, var kanske därför) och jag tog mig till Linköping utan problem. När jag sedan klev på tåget mot Gävle där strax före fem i går eftermiddag började en resa som skulle visa bli den i särklass drygaste, tråkigaste och mest frustrerande resa som jag någonsin har varit med om.

Till Södertälje var det inga problem, men sen slog lagen om alltings jävlighet till med full kraft. På Södertälje station blev vi minsann stående i inte mindre än 1.5 timme. Bara för att få höra att tåget inte skulle kunna åka vidare mot Gävle. I stället fixades det till slut fram en buss som skulle ersätta tåget. Så grymt roligt det inte var att behöva åka buss i nästan 2.5 timme i stället för tåg hit upp. Det var något av det tråkigaste jag någonsin gjort och det var inte direkt lätt att hålla humöret uppe.

Några minuter efter midnatt anlände vi äntligen till Gävle - tre timmar senare än beräknat.
Heja SJ.

"Miljoner arbetslösa! Men dom här, dom får hålla på.
Vart är vi på väg när vi inte längre kan lita på våra statliga företag?"


En mästare - och en tapper förlorare

Kvällen har gått åt till att göra upp med Mackan en gång för alla. Det var dags nu. Vi skulle få ett slut på all den aggression och spänning som vi hade byggt upp mellan oss. Det var dags att verkligen  kora en vinnare och på samma gång få till en utslagen, knockad och krossad förlorade. Med andra ord: Det var dags att spela de sista pingismatcherna mot varann för den här gången. På förhand var det två inte allt för formstarka spelare som skulle göra upp. Jag med min förkylning att skylla på, Mackan enligt egen utsago så pass bakfull att han hade problem med synen.

Men med facit i hand skulle det visa sig att det var två topptrimmade stjärnor som kom till spel. För jäklar vilket spel det blev, stundtals var det riktigt briljant till och med. Själv inledde jag halvknackigt, Ingvarsson ryckte till en 3-1-ledning och såg ut att ha greppet även i femte set. Men då vaknade den förkylde stackaren på andra sidan bordet (alltså jag) till liv rejält, vände och vann tre raka set. Med andra ord 4-3 till mig och en känsla av välbehag infann sig.

Den känslan skulle dock inte sitta i allt för länge. För nu var det ju på det viset att vi under min jul- och nyårsperiod här hemma hade vunnit två matcher var. 2-2 sammanlagt således och så kunde det ju förstås inte sluta. Vi var givetvis tvungna att spela en avgörande femte match. Ingvarsson, till synes inte alls bakfull alternativt fortfarande försatt i ett alkoholpåverkat tillstånd, började helt plötsligt spela som en gud och gick fram till 3-0. När man inte trodde att han kunde höja spelnivån ytterligare så bjöd han på ett antal makalösa bollar. Själv stred jag tappert och briljerade även jag med lysande räddningar stundtals, men Ingvarsson såg oslagbar ut.

Då var det dags för nästa vändning från min sida. Fjärde setet såg ut att vara helt kört då Mackan spelade som en maskin, men trots underläge med 7-2 och 8-3 lyckades jag på något sätt vända och spela hem setet med 14-12. Match igen alltså - men bara ett kort tag. För i nästa set small det återigen direkt och den här gången fanns inget motmedel. Ingvarsson spelade hem även det och vann matchen med 4-1 - en seger som innebar 3-2 i matcher sammanlagt. Tungt, men bara att gratulera. Nästa gång ska det bli revansch :)


Strax efter tolvslaget i natt - några timmar senare var det här
två briljanta pingisspelare :)



Årets första dag

Så sitter man här framför datorn som vanligt vid den här tiden. Att det är nytt år och årets första dag verkar inte göra någon större skillnad när det gäller mina väl inkörda levnadsvanor. Skulle gärna ha suttit här med ett glas whiskey för att på ett vuxet, lite engelskt vis avslutat vistelsen hemma i Smålandsskogarna. Så är dock inte fallet utan jag får nöja mig med en kopp honungsvatten. Det sägs ju lindra mot förkylningar och en sådan är precis vad jag har åkt på. Den verkar dock glädjande vara på väg att ge med sig (ta i trä) och har förhoppningsvis haft sin peak idag.

Imorgon vid lunchtid, kvart i ett närmare bestämt, bär det av till Gävle igen. Efter två veckor här hemma som varit mycket trevliga och givande känns det ändå väldigt bra att komma tillbaka hem till Gästrikland igen. Ett par veckor så här på min gamla hemmaplan i Smålandsskogarna är lagom numera.

Årets första dag har inte fört med sig så värst mycket vettigt. I ett ganska segt tillstånd (klart mer orsakat av förkylningshelvetet än av den ganska måttliga mängd alkohol som intogs igår) har jag spenderat stora delar av dagen framför datorn och tv:n. Satt och kikade lite på den traditionsenliga backhoppningen på Eurosport. Inte min grej direkt det men var faktiskt lite kul att titta idag. Ruskigt egentligen att stå på ett par skidor, nerför en brant backe i en hastighet på uppemot 90 kilometer i timmen för att sen flyga rakt ut i luften. Inte direkt så att man skulle vara karl nog att testa direkt :)

Har även passat på att kika på vinterklassikern i NHL, det här året mellan Chicago och Detroit. Coolt att se när de lirar utomhus, den här gången på en baseballarena med 40 000 på läktarna och sju, åtta minus i luften. Riktigt häftigt!

Dessutom har det spelats pingis, men den holmgången är värd ett eget inlägg.

Den här krönikan har knåpats ihop av mig också för Svenska Fans räkning.
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=272812

Nyårsafton 2008

Året 2008 avslutades med en mycket lyckad nyårsafton. Efter fyra år i rad med samma goa Nybrogäng hade jag i år nytt sällskap då destinationerna den här gången var Ljungbyholm och Kalmar. För egen del inleddes nyårsfirandet vid fem med det stora fyrverkeriet i vid Kalmar slott. Det var längesen jag såg nu men som yngre var man där varje år. Grymt fint var det och det blev en bra start på firandet.



Efter nyårsfyrverkeriet vid slottet hängde jag med tvillingarna Micke och Alexander, ett par gamla klasskompisar sen gymnasietiden, ut till deras hem i Ljungbyholm. Där såg vi tillsammans med Alex flickvän Josefin och kvällens utmärkte chaufför Malmer till att det lagades en riktigt god kycklingrätt som vi senare avnjöt med ris, sallad och lite god dricka till. Satt utmärkt det och nyårsaftonen var så långt en stor framgång.



Efter lite mer drickande, sällskapsspelande (Micke var utan tvekan kvällens fuskare, tråkigt med såna människor som vill vinna till varje pris :P) och musiklyssnande drog vi in mot stan vid elvatiden. Bilresan dit var en historia i sig då vi trängde ihop oss sju stycken i en ganska liten bil, var inte mycket plats över om man säger så. Men efter att ha åkt några mil utan i princip kunna andas var vi så inne i Kalmar och där splittrades vårt trevliga sällskap upp för den här gången. Ett par olika fester lockade och för min del var det Ängö som blev nästa anhalt.

Där hade Anton fest och en hel del goa lirare fanns på plats. Bland andra Jocke, Rasse, Rosqvist och Mackan. Dessutom var Emy och Daniel där så det blev många kära återseenden. Tillsammans med dessa och ett antal till firade jag så in tolvslaget. Riktigt kul var det och nyår 2008 blev verkligen lyckat.

Runt ett-snåret begav jag mig sedan iväg hemåt. Tog sällskap med Emy och Daniel en bit på vägen innan mamma tacksamt nog hämtade mig i kvällskylan. Förkyld, trött men nöjd stupade jag sedan i säng runt halv tre här hemma och somnade in gott på årets första dag.

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html - finns en del bilder där från jul och nyår i Småland  


Nytt år

2008 har blivit 2009 och min vana trogen borde jag väl ha gjort en stor sammanfattning av det gångna året. Men med tanke på att allt av egentligt värde (och en stor massa oväsentlig information om mitt liv) som hänt för egen del har skrivits ner här under året insåg jag det meningslösa i en sån sammanfattning. Därför nöjer jag mig med att lista några enstaka saker från året som gått under diverse rubriker innan jag tar sats mot 2009 på allvar.

Årets bästa:
Under den här rubriken går det dessbättre att lägga in många händelser och faktorer. Mycket var nämligen riktigt bra under 2008. Särskilt livet uppe i Gävle i allmänhet.
- Skolan funkar bra
- Kompisar har jag gott om
- Det sociala är kanon
 - Fotbollen har trots ett tungt år resultatmässigt gett oerhört mycket tillbaka i form av vänner och en rolig fritid  samtidigt som det gått allt bättre för egen del på fotbollsplanen
- Och så finns det ju en speciell, helt underbar tjej i form av Karin i stan också <3

Årets sämsta:
Här kan vi uteslutande placera in fotbollsrelaterade faktorer, för det har sannerligen inte varit ett gott år om man ser på framgång och resultat när det gäller fotbollen.
- Vi fick lämna division 4 efter en usel höstsäsong med KBK
- Milan missade en CL-plats och åkte ut redan i åttondelen i Champions League-slutspelet
- MFF gjorde återigen en allt för ojämn och dålig säsong i allsvenskan

Jag kan även ge mig själv en känga genom att konstatera att min obotliga tidsoptimism har hållt i sig och att jag inte har förbättrat mig ett dugg när det gäller framförhållning. Dessutom har jag säkert varit mindre lyckade i många andra avseenden också, men nu är det nytt år och nya möjligheter till att förbättra sig :)

Årets citat:
"Fredrik Alfredsson, skaffa dig en blogg och lämna Svenska Fans"
- skön råsågning av mig från en kille i forumet efter en krönika på Milans Svenska Fans-sida

Årets nyårslöfte:
Att bli bättre på att hålla tider. Vi ska göra så gott vi kan Karin och jag, det har vi lovat. Frågan är om det blir någon förbättring :)

Årets låt:
http://www.youtube.com/watch?v=jnT193S9F_U 

Det har kommit ett stort antal låtar som har fallit mig i smaken under året, men det här är den som har betytt och betyder klart mest.


Gott nytt år!





RSS 2.0