Hem ljuva hem

Imorgon, eller rättare sagt om bara några timmar, bär det av hemåt för första gången sen sommarlovet. En allt för lång tågresa, som när den är avklarad ändå är värd besväret, ska ta mig hem till Smålandsskogarna igen och det ska bli ett kärt återseende. Har inte varit hemma sen sommaren som sagt och det har ju faktiskt gått några månader redan sen dess. Nu blir det en vecka på hemmaplan och det känns lagom. Då hinner jag träffa lite folk och göra det jag vill där nere, utan att för den skull vara ifrån mitt nya hem och liv här uppe för länge.


Hem till byn igen :)

En helg till har gått - det är helt sanslöst vad fort tiden går. Den här har varit riktigt bra, likt flertalet av de senaste helgerna faktiskt. Lugnet har varit rådande för min del under hela helgen.

Fredagskvällen blev som jag har nämnt en mycket mysig sådan som dessutom ledde till ett fint uppvaknande på lördagsmorgonen. Därefter var det alltså stjärnor på is innan det sedvanliga fotbollstittandet tog vid. Efter att ha sett en del fotboll, druckit en del kaffe och ätit tacos i sällskap med Noa gick lördagskvällen i samma fotspår som fredagsaftonen.

I stället för att haka på grabbgänget som hade börjat ladda för utgång nöjde jag mig med ett kort förfestbesök och begav mig därefter återigen till Fältspatvägen. Svensson Svensson, Beck, godis och te samt ett bra sällskap förgyllde den kvällen :)

I morse vaknade jag upp i min egen säng, trodde att klockan var närmare tio innan jag till min glädje insåg att den knappt hade slagit nio. Ställa om klockan och tjäna en timme skulle jag, som obotlig tidsoptimist, behöva göra varje dag... Tog tag i lite skoluppgifter och annat medan dagen gick och Milanmatchen (Atalanta borta) närmade sig. Det blev en tröstlöst dålig tillställning - men Kakàs briljans med tio minuter kvar räckte till en synnerligen orättvis 1-0-seger. Slutet gott, allting gott för oss rödsvarta således.

Rundade av dagen genom att spendera tredje kvällen i rad med Karin (vem av oss tröttnar först? ;)) och tiden sprang iväg som aldrig förr. Hade räknat med några timmar där men helt plötsligt var klockan nästan ett och det var tyvärr dags att gå hem. En del fixande sen dess (inte direkt så att jag hade varit ute i god tid med packandet och det inför hemresan...) innan det nu närmar sig läggdags. Hoppas på att sova lite och vara riktigt trött imorgon så jag kan sova på tåget. Sju timmar - sen är jag återigen i Kalmar.

Hej då Gävle, hej Kalmar!


Stjärnor på is

Nu associerar ni säkert till TV4:s halvtaskiga programidé men givetvis syftar jag på ett par verkliga stjärnor på is. Nämligen jag själv och Noa som i förmiddags intog isen i Läkerolens b-hall. Tillsammans med en miljon småknattar och ivrigt påhejande föräldrar gled vi runt och var isens dominanter (nästan...). Den pondus och självsäkerhet vi utstrålade fick självaste Tommy Sjödin (som var där) att häpna. Nu kryddar jag kanske lite, men bra var vi ;)

"En bra insats. Mycket istid, nästan 30 minuter, inte dåligt det. Rörde mig inte så mycket, men stod rätt. Rutinerat. Undvek tacklingar..." - en strålande sammanfattning av min Halmstadvän när vi släntrade in på Pinnmovägen igen efter den första omgången av riktiga stjärnor på is.

Det hettade dock till en gång när en kille slängde handskarna. Tror det var Noa han ville åt, men som beskyddare av lagets stjärna klev jag förstås in för att ta fighten. Han backade då ur och visade sig från den fega, veka sidan... :) 



Det roligaste var när Noa sa "jag har faktiskt inte ramlat än" och lillkillen som då kom farande bredvid honom åkte kull i samma sekund som Noa yttrat de orden. Ingen skadeglädje inte, sån är inte jag, men roligt på ett fint sätt var det :)

. . . . . .

Gårdagskvällen var perfekt, återigen en fin myskväll i absolut bästa sällskap. Höjdpunkten var nästan glass med blåbär och jordgubbar, även om de senare var lite brända :P
Blev en mycket bra kväll med skratt, mys och tv-tittande och dessutom blev det ett bra uppvaknande och en mysig frukost.




Så var det fredag igen

Så var det fredag igen och veckan hade tagit slut, för att citera Noice. Fantastiskt band det egentligen, att man inte lyssnar mer på dem än vad man gör är en skam. Men man kan ju inte alltid vara perfekt även om det är bra nära när det gäller en själv... ;)

De två senaste veckorna har varit väldigt lika som jag var inne på igår. Skola, träning och myskvällar. Ganska skönt det, att man vet vad man får och vad man kan vänta sig.

Igår var det skola igen och specialpedagogik var vad som gällde för min del. Var en hyfsat intressant om än rätt seg förmiddag. Läraren stod och malde på för mycket så man tappade fokus efter ett tag. Noa började skicka sms då han också hade tråkigt på sin lektion och vips så var en sms-konversation gällande tänkbara uppställningar på Football Manager igång... :)

Fick dock ner en del anteckningar och med mig lite vettigt från lektionen också. Hade egentligen lektion även på eftermiddagen men jag fick avvika under lunchrasten då jag skulle ha möte med min handledare inom mediekursen inför uppsatsskrivandet. Ska skriva om svensk medias bevakning av fotbollshuliganismen, så mycket vet jag än så länge. Har inte konkretiserat det än men ska se till att avgränsa mig inom ämnet och börja jobba för fullt inom kort. Handledaren är i alla fall kanon och det kommer bli kul att skriva om något som intresserar mig.

Hade tänkt plugga en del och inte göra så mycket mer under eftermiddagen. Men på vägen hem från skolan ringde Parre. Juniorjäveln ville ha med mig på lite fotbollslirande på Nynäs och det kunde man ju inte tacka nej till. Så drog hem, sprang en runda i spåren här borta, bytte om, åt lite och sen kom Parre och Christian förbi för att hämta upp mig. Väl vid Nynäs anslöt även Fäger och sen tog "pricken-spelande" vid i nästan 1.5 timme. Riktigt kul hade vi trots att framförallt Fäger fuskade och var osportslig :)


Jag och Chrille på lagfesten i bowlinghallen i våras.

Blev inte mycket mer gjort sen under dagen. Blev en ensam hemma-kväll framför datorn där Heerenveen-Milan streamades och därefter läggdags ganska tidigt. Har märkt att jag nog behöver lite mer sömn än jag trott trots allt. Sov från tolvtiden igår till tio i morse. Skönt att sova ut.

Lite Svenska Fans-skrivande, bloggande och pluggande idag innan det blir fika med Koller på stan senare i eftermiddag. Inga större planer därefter, får se om det dyker upp något.

Ses.


Tidsflykt och likheter

Det känns verkligen som att tiden flyr sin väg, eller är det jag som flyr från tiden?
Jag vet inte riktigt, blir inte klokt på det.
Men fort går timmarna, dagarna, veckorna - ja åren också.
Knappt man hinner med sig själv stundtals.

. . . . .

Snart är ännu en vecka till ända. Innan den ens började känns det som. Den här har haft många likheter med den förra. Allting följer ett mönster som inte verkar ändras allt för mycket just nu. Skola, träning, fotboll, kompisar och en del myskvällar i bra sällskap står vecka efter vecka på schemat och så rullar det på.

Måndag:
Vi (jag, Parre, Christian och Bentzer) inledde veckan med träning i måndags. Tyvärr bara gymmande i 1.5 timme då hallen var upptagen. Vi hann med att köra några omgångar gris innan ett gäng innebandykillar kom och tog vår plats. Ingen mer fotboll därmed utan bara ner i gymmet igen och pumpa lite innan man ganska nöjd kunde avsluta dagens pass med ett välförtjänt bastubad.

Tisdag:
I tisdags drabbades jag veckans överraskning utanför högskolan. Fyllde på luft i däcken från pumparna man kan använda på skolan, men missbedömde tydligen dess kraft en aning. Fick i för mycket luft, åtminstone i framdäcket, skulle det visa sig. Cyklade några hundra meter, stannade för att prata med några jag kände och när vi stod där så stördes lugnet helt plötsligt av en rejält högljud smäll. Vad hade hänt? Vad exploderade? Jo, mitt framdäck på cykeln. Lagom nöjd jag var när jag knallade hemåt med en demolerad cykelslang och en icke cykelbar cykel...

Resten av dagen blev dock bättre som tur var. Passade på att ta en löparrunda uppe i spåren intill Läkerolen då det inte blev någon Tvätten-träning med grabbarna. Skönt att röra på sig. Därefter blev det som så många gånger förr Andra Avenyn-mys med Karin. Synd bara att jag missade Fia med tio minuter, hade varit kul att träffa henne och förhoppningsvis få ett bättre intryck än det jag fick den första och hittills enda gången vi har träffats ;)

Onsdag:
Skola igen, andra seminariet på två dagar. Måste säga att jag var förvånansvärt påläst till båda och klarade mig helskinnad undan dem. Ganska intressanta seminarier också så var inte bortkastat på något sätt. Särskilt nyttigt inför den C-uppsats som snart ska skrivas i mediekursen.

På väg hem från skolan tänkte jag kika förbi Karin och se hur hon mådde. Blev först en promenad i hennes sällskap och därefter en hel eftermiddag på Fältspatvägen. Vi var faktiskt riktigt flitiga båda två och pluggade i ett par timmar. Fick mer gjort skolmässigt hos henne än vad jag hade fått om jag gått hem och försökt plugga, något som egentligen var tanken. Efter pluggandet kikade vi lite på tv, snackade och sen blev jag rejält bortskämd av familjen då jag i det närmaste tvingades stanna kvar och äta middag med dem ;)

Synd att tacka nej då när det bjuds och mätt och nöjd kom jag till slut hem hit runt halv åtta. Gjorde sen inte särskilt mycket utan packade ihop butiken framåt kvällen och somnade för att vakna upp rejält trött och seg till en ny dag.

. . . . .

http://www.youtube.com/watch?v=qw-J8kC5DHo
- bäst just nu

"I'm not...broke I'm just a broken hearted man,
I know it makes no sense, but what else can I do,
How can I move on when I'm still in love with you...

Cause if one day you wake up and find that you're missing me,
And your heart starts to wonder where on this earth I can be,
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet,
And you'd see me waiting for you on the corner of the street."




Fussball

Är väl medveten om att halten av fotboll här är hög vid det här laget, men det får ni ta då fotbollen som sagt spelar en ganska stor roll i undertecknads liv. Kunde inte hålla mig utan skriver ner några rader till om denna fantastiska sport.  

Just nu är det visserligen lågsäsong för oss i KBK då träningen har uppehåll i ytterligare ett par veckor, men därmed inte sagt att det är dött på fotbollsfronten. Tvärtom händer det en del även nu. Bland annat har vi fått klart med en ny tränare. Något som det gick att läsa om i GD dagen efter den "officiella" presentationen.
http://arbetarbladet.se/sport/fotboll/1.161763



Dessutom är det "silly season" och visst florerar det en del rykten. Själv är man iskall på marknaden men en del lagkamrater sägs ligga högt upp på en del Gästrikeklubbars önskelistor. Återstår att se vad som händer under de närmaste månaderna. Det ska också bli väldigt intressant att se vad vi har för trupp när träningen drar igång den 2:a november. En del spelare sägs vara på ingång men vet inga namn eller något om vilken kvalité de kan tänkas hålla. Ska bli intressant som sagt.

Ingen lagträning för närvarande alltså men inte ligger vi på latsidan för det. I alla fall inte jag, Parre, Bentzer, Mange eller Christian. Mycket tränande på "Tvätten" nu. Innefotboll och gym i massor är det som gäller nu. Tränade på ordentligt förra veckan och inledde den här veckan inleddes med träning i måndags. Igår blev det löparspåret för min del då vi aldrig tog oss till "Tvätten" och ikväll har det varit ledigt.

Får bli löparspåret imorgon igen och skridskor på lördag. Sen blir det Småland en vecka och förhoppningsvis lite träning där. Kan behövas för den här chokladslukande och godisälskande kroppen...



Lugn mysvecka

Har som vanligt halkat lite efter med bloggandet och inte kommit längre än till torsdagen i förra veckan. Senaste inlägget handlade om en speciell dag och den dagen blev bra. Blev en fin kväll med tv-tittande, te, rosor, choklad och mys. Perfekt avslutning det på den 16:e oktober 2008.


Fin kväll med Doris ;)


Mamma hade dessutom fått födelsedagskortet där hemma och när hon fick höra att hennes son minsann inte är det minsta kriminell, samt att han dessutom fått högt betyg på senaste hemtentan, så var hennes födelsedag lyckad :)


Mamma och Meta, snart kommer de på besök förresten

Resten av veckan gick också i lugnets och mysandets tecken. Fredagen var en totalt slöardag och kvällen spenderade jag själv här hemma. Blev inget vettigt gjort utan tog mig bara igenom kvällen och somnade framför lite NHL-hockey framåt natten.

Upp ganska tidigt sen trots att det var lördagsmorgon. Hade nämligen bestämt mig för att göra säsongsdebut på skridskor och efter frukosten begav jag mig ner i förrådet för att plocka fram mina Bauer-grillor. Därefter spatserade jag upp till Läkerolens b-hall och ett ispass på drygt en timme tog vid. Var så kul att stå på skridskorna igen och gled runt där bland alla barnfamiljer med ett leende på läpparna. Lite charmigt också att se alla småungar som stapplar omkring, trillar, studsar upp och stapplar iväg igen - alltid med en energisk entusiasm. Minns när man själv försökte lära sig där hemma på den lilla dammen.

Tanken är att Noa ska med och träna upp sitt skridskoåkande inför hans examination på det i skolan, men det slanet sov bort lördagsförmiddagen den här gången. Hoppas han är kass på att åka så att jag kan vara lite skadeglad ;)

Lördagskvällen gick sen i mysandets tecken då den spenderades hemma hos Karin. Kikade lite tv, kollade bland annat en Beckfilm, drack te som alltid och hade en bra kväll :)

Söndagen var så lugn som en söndag kan bli. Väntade bara in Milan-Sampdoria, som gick precis som den skulle, innan jag efter ytterligare lite fotbollstittande återigen spenderade lite tid i sällskap med Karin. Andra Avenyn stod på programmet och efter en stund på Fältspatvägen avslutades helgen med fotboll hemma hos Noa.

Så var ytterligare en vecka över och en ny kunde börja.



"Manno" årets ÖS-lirare

Det gick bra för min gamla lagkamrat i NIK där hemma, Emanuel "Manno" Andersson, den gångna säsongen. Så bra att han blev uttagen i ÖS-elvan tre gånger och dessutom vann Östrans slutomröstning om vem som skulle bli årets ÖS-lirare. Inte illa det :)



http://www.ostran.se/sporten/oes_elvan_2008/emanuel_blev_aarets_oes_lirare



Läs eller dissa

Fick i veckan som snart har gått ihop en ny krönika på Milans Svenska Fans-sida.
Läs gärna:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=259961





"Krönikörsbilden" från Ölandsbladet i somras -
stilig man var då när man porträtterades så här under lördagskrönikorna :)



Speciell dag

Det är torsdag, det är den 16:e oktober 2008 och vädret är verkligen bedrövligt. Det är höst, ruggigt och nedstämmande. Men det ska vi inte fokusera på nu. I stället tycker jag att vi alla stämmer in i ett stort grattis till min kära mamma som fyller år idag.

I år har jag inte gjort samma tabbe som förra året och glömt (skandal, jag vet) födelsedagen utan ett kort anländer förhoppningvis på posten nere i Småland idag.



Grattis mamma! :)
(till vänster på bilden förresten)

. . . . . . . .

Det är en speciell dag av flera skäl idag. Förutom mammas nämnda födelsedag är det nämligen ett år sedan idag som jag träffade den underbaraste, bästa, mysigaste och sötaste personen som jag någonsin har träffat. Tack för allt fint du har gett mig under det senaste året Karin.

Att vi skulle komma att dela så mycket och få så många gemensamma minnen vågade jag inte ens drömma om den där tisdagen på Borgarskolan förra hösten. Men de 12 månaderna som har följt sedan dess har inneburit så mycket fint. En del jobbiga stunder också, men det har det absolut varit värt. Det har bara stärkt vår relation ytterligare. Och alla de glada, mysiga, roliga, värmande och speciella stunderna vi har haft tillsammans är minst sagt vackra minnen att bära med sig.

Det går inte att beskriva hur mycket du har betytt och fortfarande i allra högsta grad betyder för mig. Varje stund med dig är lika med lycka och jag ångrar inte en enda spenderad minut med dig sedan den dagen då våra blickar möttes för första gången.

Jag tycker så otroligt mycket om dig, trots att du envis som en gullig liten åsna och om möjligt ännu sämre än mig på att passa tider ;)



Regn, träning och en orolig moder

Blir en lägesrapport från ett regnigt Gävle. Kul att kliva upp, titta ut och se att regnet öser ner, sätta sig vid frukostbordet bara för att råka hälla ut en halv liter youghurt över byxorna samtidigt som underbara "Bad day" med REM strömmade ur högtalarna... Lysande start på dagen. 

. . . . . . . .

Är egentligen nyhetstorka när det gäller bloggen nu. Inte mycket uppseendeväckande händer och ganska skönt är väl egentligen det. Tränar på gör vi, körde ett rejält pass på "Tvätten" igår igen jag och grabbarna. Mange, Parre, Jim och Christian fanns förutom jag själv på plats. Ett bra fotbollspass följt av lite gymmande gjorde att vi kunde känna oss nöjda när vi sent framåt kvällen drog hemåt. Samma tränande står också på kvällens schema.

. . . . . . . .

Med Operation Mule har det inte blivit mycket agerat. Objektet för vår räddningsaktion visade sig vara borta när vi efter skapandet av planen återigen besökte platsen. Återstår att se om någon fortsättning följer.

. . . . . . . .

Blev grundlurad igår när helgens festfixare Augustsson såg till så att en av hans telefonförsäljarkollegor ringde mig. Några minuter senare ringde mister August själv upp och drev vidare, innan han avslöjade sig. Jävla fasoner det där. Kanske inte var så bra uppstyrt ute i Valbo i lördags i alla fall när jag tänker efter ;) Men fick mig i alla fall ett ganska gott skratt.

. . . . . . . .
 
Underhållningsvärdet på det skämtet var dock inte i närheten av hur roligt det har varit att läsa min och mammas senaste mailkonversation. Min arma moder (för att citera från Karl-Bertil Jonssons jul) tog uppgifterna här i bloggen om en nougatstöld på stort allvar. Till och med på så pass stort allvar att hon numera tror att hon har en kriminell son. Eller åtminstone en son som med glädje snattar på ICA i väntan på att ta sig an större uppgifter i framtiden :)

Men lugn mamma, jag är en väluppfostrad och ordentlig ung man som aldrig skulle stjäla medvetet.

. . . . . . . .

Utan halsmandlar men med ett sött leende, ett glatt humör och envis som en liten åsna - som alltid :) 
Krya på dig gumman.

. . . . . . . .

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html



Ny bra helg

Efter ett antal tunga fotbollshelger under hösten har jag nu upplevt två lyckade veckoslut efter varandra. Förra helgen bestod av mys,  massa sport och lite fest. Den här innehöll träning, bastu, VM-kvalfotboll, kul sällskap, en utekväll och en del mysande även nu.

Fredagskvällen har jag redan delgett er här i bloggen. Efter den tränings- och bastukvällen väntade en till en början lugn lördag. Gjorde inte mycket mer än att besöka vår kära stadskärna med Gson och spatsera omkring lite bland butikerna.

Efter det var det dags att ta sig hem och börja styra upp inför kvällen. VM-kvalfotboll mellan Sverige och Portugal vankades ju och för egen del innebar det att jag skulle ut till Valbo för att se matchen. Detta i sällskap med Augustsson, Byman, Robin och Simon. Ett suveränt gäng det och en riktigt rolig vistelse där ute blev det. Augustsson, som var kvällens värd, hade ordnat det riktigt fint och fotboll, chips, öl, kaffe och kladdkaka avnjöts under aftonen. Vi avlägsnade oss sedan och begav oss mot stan, men Augustsson som hade match dagen efter fick stanna hemma :)



Kan det bli snyggare än så här? ;)

Hangloose var målet när vi gav oss iväg i taxin och en lyckad kväll skulle bli ännu bättre. Var mycket folk, träffade en del goa lirare i form av bland andra Mange och Bentzer, några andra lagkamrater och andra profiler.

Själv var jag ärligt talat lite skeptisk före besöket på Hangloose.  De senaste gångerna jag har varit där har det slutat med gräl och bråk med en person som betyder så oerhört mycket för mig. Och samma fina person var där i lördags. Men den här gången blev det långt ifrån något bråkande. Tvärtom blev det en perfekt kväll på Hangloose, dans till Bumbibjörnarna-låten med den sötaste bumbin som finns, en mysig promenad hem i natten och ett lika mysigt uppvaknande på söndagsmorgonen :)




En riktigt lyckad helg med andra ord :) 


Toppen 2008

Trots den över lag dåliga och tunga fotbollssäsongen som har gått finns det en del positivt att ta med.

1. MÅSTEVINSTEN MOT NORRHAM
Efter ett antal matcher i rad, en hel höst, utan seger ställdes vi i säsongens näst sista match mot serietvåan NorrHam hemma på Korsnäsvallen. Seger var det enda som kunde ge oss en liten, liten chans att hänga kvar i serien inför den sista omgången. Utan tre poäng den här kvällen skulle vi vara klara för division 5. Saknade flera viktigare spelare gjorde vi och precis alla förutsättningar i världen talade emot oss.

Men vad gjorde vi då? Jo, gick in och stod för säsongens bästa insats och vann med 1-0. Johan "Tysken" Wirtz (bilden) skarvade in segermålet tidigt i andra och därefter krigade vi helhjärtat för att hålla ledningen. En strålande laginsats där alla verkligen slet för varandra och en såväl livsviktig som rättvis seger blev det. För egen del var det förmodligen den bästa insatsen för säsongen med.

Att den sedan inte hjälpte oss i slutändan må vara tungt, men den här matchen är ändå en höjdpunkt att ta med från säsongen som har gått.


Tummen upp från "Tysken".


2. ÄNTLIGEN SEGER!
Under hösten fick vi knappt känna på hur det är att vinna matcher. Framförallt inte a-lagsspelarna. Därför satt vinsten i division 6 med b-laget mot Hille extra fint. Särskilt för de a-lagsförstärkningarna som var med i den här matchen. Äntligen seger tänkte och kände många när slutsignalen gick och vi stod som segrare med 3-1. Detta efter att ha vänt 0-1 i paus och kämpat stenhårt för varandra i andra halvlek. Sällan man ser sån glädje efter en b-lagsseger.


Måljubel (förvisso från en annan match...) för KBK.


3. 2-1 PÅ NYNÄS MOT GÄVLE GIK I SEXAN
Roligaste b-lagsmatchen i år får jag nog lov att säga. Mot ett ganska välmeriterat och rutinerat Gävle GIK, som vi åkt på storstryk av tidigare under säsongen, gjorde vi troligtvis säsongens bästa insats rent spelmässigt och vann med 2-1. En storspelande Parre (med mig på bilden) i målet räddade oss vid ett antal tillfällen, men samtidigt så spelade vi bra fotboll och behövde inte skämmas över vinsten.


Jag och målvakts-Parre.


4. SÄSONGSPREMIÄREN
Trots att det blev förlust med 1-4 var säsongens allra första match en av de roligaste. Att äntligen få dra igång matchspelandet efter en lång försäsong är en speciell känsla, det vet alla som sysslar med fotboll. Därför kändes det speciellt att kliva in på Strömvallen den 23:e februari för att möta GIF:s Tipselit. Förlorade till slut med 4-1 (2-1 i paus) men säsongen var äntligen igång på allvar. Dessutom fick jag efteråt höra att jag stod för min bästa match så långt i KBK-tröjan.



Brännström (till höger bredvid mig här) blev KBK:s premiärmålskytt 2008 tack vare sitt mål på Strömvallen.


5. PERSONLIGT DERBY
I säsongens tredje division 6-match ställdes vi mot IK Sätra, med andra ord ett riktigt prestigemöte för mig som Sätrabo. Att dessutom Noa fanns med i Sätras trupp gjorde inte prestigen mindre. En inte allt för välspelad men spännande och målrik match vanns av oss med 4-2 till slut. Själv hann jag med att spela fram Jim till ett av våra mål, orsaka en straff och snacka till mig en varning. Händelserikt och roligt!


KBK:s nummer 3.


Bubblare: 
FÖRSTA INHOPPET I NIK DÄR HEMMA UNDER SOMMAREN
Var ju utlånad till min gamla klubb Nickebo IK under sommaren. Blev mer speltid i a-laget än vad jag hade räknat med och framförallt inhoppet i vårens sista seriematch, hemma på Ljungvallen mot Blomstermåla, var en höjdpunkt. Efter en ganska medioker vår avslutade vi på bästa sätt, körde över gästerna som då låg tvåa i serien och vann med 5-1. Det blev starten på en fin formtopp som räckte långt in på hösten och till slut gav NIK en fjärdeplats i tabellen. Det visste vi förstås inte då, men segern var efterlängtad och stämningen på topp efter matchen. Bättre comeback kunde jag inte få i NIK-tröjan. Hoppade in som forward (!) (eller i alla fall som släpande anfallare) och spelade strax bakom Bojan (bilden) under den sista kvarten. Vårt samarbete gjorde mig så när till målskytt till och med och när Sebbe dunkade dit 5-1 i slutet var succén total för NIK den kvällen. Ruskigt kul var det att spela och jag gjorde i alla fall inte bort mig.


En slitvarg och en stjärna bredvid varandra ;)



Botten 2008

Fortsätter att ösa på med fotboll här. Den är ju trots allt en stor del av mitt liv.
Dessutom har jag en förkärlek för att sammanfatta saker och ting, något som absolut är på sin plats när en säsong är avklarad och man ligger i startgroparna för nästa.

Som ni vet hade vi en jobbig höst med KBK och säsongen avslutades med nedflyttning till femman. Nu betyder det inte att hela fotbollsåret var ett helvete, långt ifrån. Men nu ska jag lista såväl det mest negativa som det trots allt positiva från fotbollssäsongen 2008 för min och lagets del. Vi börjar med botten-listan.

1. "DET STÅR 4-0 TILL ÅRSUNDA"
Korsnäsvallen, 27/9, 2008. Med cirka tjugo minuter kvar mellan KBK och redan klara seriesegrarna SAIK står det 1-1. Ett KBK-mål kan räcka för att säkra nytt kontrakt i fyran.
Då hör vi från SAIK-bänken att det står 4-0 till Årsunda i deras match. Årsunda får inte vinna, då är vi klara för femman. Men nu leder de alltså med 4-0 hemma mot Stensätra och allt hopp för oss är helt plötsligt ute. Sista kvarten spelas bara av, SAIK gör 2-1 och därefter är vi ett lag i spillror. 4-1 till slut och femman väntar.
Just de sekunderna när beskedet om Årsundas stora ledning kom är de tyngsta jag har upplevt fotbollsmässigt under hela året. Då var det faktiskt nära tårarna.


2. SLUTSIGNALEN SOM FÖRKUNNADE EN 0-1-FÖRLUST MOT ÖVERHÄRDE
Överhärde IK är inget bra fotbollslag, tvärtom.
Överhärde IK vann en enda match 2008.
Den kom mot oss i KBK.
Man kan väl sammanfatta med att det inte var allt för muntert i omklädningsrummet efter slutsignalen efter 0-1 på bortaplan mot dem.

Tycker inte att vi gjorde en så dålig match den gången egentligen, klart sämre spelmässiga insatser har skådats av oss i år. Dessutom tycker jag att Överhärde trots allt var mycket bättre än till exempel Årsunda, men det spelar ingen roll. Vi skulle bara vinna den matchen och inget annat än tre poäng räknades.

Men vad hände? Jo, vi spelade ganska bra och skapade chanser men brände i massor. Som vanligt. Missarna straffade sig också, som vanligt. 0-1 med åtta minuter kvar och ridån ner totalt.


3. FÖRSTA KVARTEN HEMMA MOT SÖDRA
Säsongens överlägset pinsammaste insats kom mot Södra BK i division 6. Storstryk, med vad spelar egentligen ingen roll, och de sämsta tio minuterna jag någonsin har upplevt som fotbollsspelare. Jag själv, övriga backkollegor, ja hela laget var totalt under isen och efter sju minuter stod det 0-3 på resultattavlan...





Det finns så klart ett antal tunga minnen till. Men känner inte för att skriva en hel roman om säsongens besvikelser.
Det får räcka nu.

Säsongen 2009 närmar sig ju...


Alfredsson analyserar

Drygt två veckor har nu gått sedan jag för första gången i "karriären" var med och åkte ur en fotbollsserie. En tung säsong, åtminstone en riktigt jobbig höst, nådde då sin slutpunkt när Korsnäs BK tvingades lämna division 4 efter en avslutande 1-4-förlust hemma mot SAIK.

Det hjälpte alltså inte att vi gjorde säsongens bästa insats i matchen före mot NorrHam (seger 1-0) veckan före, degraderingen undveks inte i alla fall.

Nu var det dock egentligen inte i den sista matchen vi gav bort vår division 4-plats, utan i förlustermatcherna mot bottenkollegor som Hofors, Årsunda och Överhärde. Framförallt de två sistnämnda var två bedrövliga förluster som kom att kosta oss division 4-statusen.

Ur ett snävt perspektiv kan man således nöja sig med att säga att dessa matcher som vi förstörde säsongen. Men jag tycker det är viktigt att se det ur större perspektiv än så. Det går inte direkt att blunda för att hela hösten var usel med endast en enda seger efter uppehållet.

Anledningar till detta då? För dåligt spelarmaterial? Ja, skulle väl kritikerna säga och tabellen ger dem ju rätt. Men samtidigt är det långt ifrån hela sanningen. Spelare för spelare hade vi en trupp som absolut hör hemma i fyran. KBK årgång 2008 innehöll ett antal duktiga lirare och borde absolut inte ha varit ett av de två sämsta lagen i tabellen när serien var färdigspelad.


I stället finns ett antal andra saker som garanterat har bidragit till de undermåliga resultaten som vi tråkigt nog har stått för under 2008. Eller hösten 2008 kanske är mer passande. För försäsongen såg riktigt lovande ut. Det var bra fart på träningarna, stor uppslutning, helt okej insatser i träningsmatcherna och konkurrensen var hård. En godkänd vårsäsong stod vi också för och låg länge bland de fem-sex bästa lagen. Slutet av våren innebar dock ett par storförluster och därefter rasade allt.




Några orsaker har jag tagit mig friheten att lista.

  

Brist på kontinuitet

Det har ändrats för mycket i laget under säsongens gång. Tror inte att vi har spelat med samma startelva i två matcher en enda gång under hela seriespelet. Vi räknade ut att elva olika spelare har startat någon gång i backlinjen under våra 22 seriematcher. Det är en helt sanslös siffra. Elva olika spelare i en backlinje? Den lagdelen som ska vara mest samspelt och där man normalt sett vill ändra minst.


Förändringar i truppen

Även när det gäller hela truppen vill man ju ha kontinuitet under en säsong, något som vi dock långt ifrån har haft. Under försäsongen lämnade en av våra två tänka mittbackar för jobb i Stockholm. Därefter flyttade den andre mittbacken hem till Örebro efter vårsäsongen. Dessutom har vi under slutet av hösten haft en del problem inom leden som gjort att ytterligare någon spelare har lämnat klubben. Långt ifrån optimalt det.


Dålig träningsnärvaro

Efter den lovande försäsongen dog plötsligt intresset hos en del när det gällde att träna. Inte direkt men efter sommaruppehållet kom problemen på allvar. Efter att under försäsongen ha varit uppemot 20-25 spelare varje träning kunde vi vara nere på under tiotalet vissa träningar. Inte konstigt då att resultaten blir lidande.


Det finns även andra saker som har påverkat som känns överflödiga att gå in mer noggrant på här. Men man kan sammanfatta med att långt ifrån allt har fungerat som det borde även när det gäller klubbledningen, organisationen och såna bitar. Tyvärr är det allt för mycket som inte har fallit på plats, sånt som på sitt sätt har bidragit till ovan nämnda anledningar och som har påverkat resultaten.


Nu kommer det att bli en del ändringar i KBK och det är bara att blicka framåt. Eller först gäller det förstås att utvärdera vad som gick fel, varför och förändra det som går att påverka. Därefter är det nya tag som gäller.


. . . . .

"Så länge ni spelar på denna jävla öststatsplan har ni inget att göra i fyran. All heder åt spelare och ledare som spelat på denna jävla arena. Usch säger hela fotbollsgästrikland."
- ett klockrent inlägg i vår gästbok, för så usel är faktiskt planen. Dock ingen ursäkt för att vi åkte ur, tvärtom kan öststatsplanen vara en av våra styrkor. Men inte är den bra för det...



En röst för "Manno"

Av alla omröstningar som finns på nätet är givetvis den här viktigast av alla just nu.
http://www.ostran.se/sporten/oes_elvan_2008/vem_blir_aarets_oes_lirare



Var snälla och ge "Manno" Andersson (till vänster här), NIK:s elegante mittback, en röst där. Det är han värd efter en strålande säsong. När till och med pappa och de andra gubbarna på "expert/kritiker-hyllan" öser beröm över honom match efter match, då har han varit bra :)

Så en röst för min gamla lagkamrat där hemma i NIK är på sin plats.

http://www.youtube.com/watch?v=Bi1hYzAoyBA&NR=1 - "Mannos" straff i b-laget mot Mönsterås...


Fredagssammanfattning

Så var det redan helg igen - detta efter en fredag i lugnets tecken. Tänkte sammanfatta gårdagen någorlunda kort här för att för en gång skull inte skriva en hel roman här.

Var ledig igår så kunde gott ligga kvar, sträcka lite på mig i sängen och konstatera att det är bra skönt att inte gå till skolan. Därefter slöades förmiddagen igenom utan att jag gjorde många knop. Tidsjö hörde av sig runt elva och frågade om lunchsällskap. Sagt och gjort, drog till Nian och käkade en rejäl husmanslunch vid tolvtiden. Satt och tjatade lite innan vi skiljdes åt och jag tog en tur på stan.

Brukar ganska sällan shoppa men passade på att inhandlade ett par t-shirtar och en långärmad på KappAhl inne på Nian. Måste ju leva upp till myten som snål smålänning och slå till när det är "ta tre, betala för två"... ;)

Nöjd med mina inköp tog jag mig sedan hemåt för att äta lite och invänta kvällens träningspass/bastubadande med grabbarna. Jag, Gson, Mange, Bentzer och hans polare Kassen drog till "Tvätten", spelade två mot två i en dryg timme och rundade av med bastubadande och lite öldrickande.

En lagom slapp och bra fredag således.

. . . .

Måste förresten erkänna att jag inte är så lite nöjd över allt beröm som har vält in efter min krönika:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=258861

Speciellt kul när en Intersupporter skriver så här om den:
"Angående krönikan: En lillebror inom oss av Fredrik Alfredsson.

Läste den idag, min flickvän kom plötsligt in i rummet men bad henne lämna mig i fred med motiveringen: "Kan du gå ut igen, jag läser en av de mest välskrivna krönikorna på jävligt länge inne på SF".

Med andra ord vill jag säga: Mycket, mycket bra krönika, Fredrik Alfredsson."

Allra störst är kanske egentligen den här kommentaren från min gode vän John John:
"Läste din krönika och som du vet går superlativer och jag inte direkt ihop. Så det tar emot att säga att den var helt okej."
:)

. . . .

Nog med självgodhet nu, även om man faktiskt är förtjänt av det ibland. Dags att skriva lite mer och även ta sig en tur till ICA.

Avslutningsvis: Operation Mule ska inledas. Inga mer kommentarer till detta dock.


En sargad lirare

Krya på knäet nu Mackan! Hoppas vi kan lira lite boll tillsammans till sommaren igen.
Vågar inte lägga ut någon av de läckra närbilderna på ditt opererade knä, kan finnas känsliga läsare av den här bloggen :)



"Röjsågen", "Dögrävarn", volleyskott på Ljungvallen, kapningar på Fredriksskans konstgräs och sång på torget, vi har många gemensamma minnen :)



Dagens lögnare...

...är utan tvekan Mange. "Den är så jäkla god" var hans omdöme om en juice-sort på ICA borta vid Måsberget där vi svängde in ikväll efter att ha varit ute i Bomhus och tränat. Jag högg direkt, Mange brukar komma med bra tips Men ack vilket felval det visade sig vara. Juicen, någon slags multivitamindryck med massa olika frukter, smakade i det närmaste illa och var inte alls till belåtenhet. Men den var i alla fall billig... Snåla smålänningar är vi allihopa.

. . . . . . . .

På tal om Mange så fick Gson och jag vara med om något stort igår. Mange använde för första gången sin nya garageplats ute på parkeringen. Riktigt stort det, vuxenpoäng så det förslog. Förväntansfullt öppnade han dörren och kikade in. Som ett barn på julafton och med något närmast andaktsfullt i blicken gick Mange runt där inne och inspekterade.

Samtidigt stod Gson och jag utanför och funderade på vad Manges garage kan användas till. Förslag på att starta en bordell alternativt annan form av svartklubb eller ha det som en spritgömma och ett försäljningsställe av alkohol till Sätras minderåriga dök upp. Oklart i dagsläget dock om vi kommer att förverkliga några av dessa planer.

. . . . . . . .

Renen
som står vid brödet på ICA är det synd om har vi kommit fram till. Alternativt kommer vi att kontakta facket och avslöja att en svartarbetande ren sliter ut sig på ICA i Sätra. Djurrättsorganisationer runt om i landet kan också få sig ett samtal inom kort.

. . . . . . . .

Hänt de senaste dagarna i övrigt då?
Vi var ett gott gäng på Korsnäskorpens gym igår och pumpade i 1.5 timme. Hade helst spelat lite boll också men lokalen var tyvärr upptagen. Så fick nöja oss med fysträning. Dög det också.
 
Fick lite motion i morse också då jag promenerade till skolan tack vare sällskapet vid min sida. Längesen jag gick dit annars nu, blir cykel allt som oftast. Men skönt med en promenad idag. Fick ju offra mig igen ;)

Tränat ikväll med. Ny tränare för KBK presenterades. Mer om det kommer här senare. Efter spelarmötet tränade vi i cirka 1.5 timme på Korsnäsvallen. Därefter begav oss jag och Mange till gymmet för att köra lite. Blev rätt lugnt idag men ändå bättre än inget, helt klart.

Har också hunnit med att skriva en Svenska Fans-krönika som jag glädjande nog har fått mycket beröm för idag såväl av "vanliga" läsare på sidan som av högste bossen för Svenska Fans Italien-sektion. Kul det, slår aldrig fel med lite positiv kritik för det man gör.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=258861 - ta gärna en titt!

. . . . . . . .

Läggdags nu. Massa fotboll utlovas här imorgon (ovanligt...).
Ledig imorgon så ska spendera dagen med att slösurfa, dricka kaffe, knåpa på nån halvdan Svenska Fans-text kanske och blogga :)


Som vanligt

Starten på den här veckan har innehållit precis de bitar som veckorna normalt sett innehåller just nu för min del. Nämligen skola, träning och en del myskvällar.

. . . . . . .

Måndagen började med skola under förmiddan. Specialpedagogik och fokusering på barn med matematiksvårigheter stod på schemat. Inget jag direkt kommer att ha nytta av men ändå ganska intressant, finns mycket att ta med sig av själva tänket i det vi läser nu.

Eftermiddagen gick åt till att skriva klart den enormt sega hemtentan. Min planering är bedrövlig, eller snarare när det gäller hur väl jag klarar att hålla den planering som jag gjort. Hade tänkt skriva klart den ganska tidigt förra veckan men så blev det förstås inte. Men nu är den i alla fall klar och bra känns det.

Kvällen innebar träning och ett rejält tufft pass blev det. Vi hann inte mer än avsluta årets fotbollssäsong förrän vi drog igång vår egen-träning på "Tvätten" (Korsnäskorpens lokaler) igen. Jag, Mange, Parre och Bentzer spenderade en timme med att spela två mot två-fotboll i ett rejält högt tempo och därefter körde vi i gymmet en timme. Riktigt jobbigt var det, framförallt fotbollsspelandet. Men kul med. Bjöds på en del fina tekniska finesser (Mange lurade bort mig, får erkänna det, nästa gång kapar jag honom i stället) och massvis med närkamper. Avslutade fyspasset med tio vändor i trappen också, snacka om att det kändes i benen. Spyfärdig efteråt men så grymt fint att sätta sig i bastun och vara nöjd då.

. . . . . . .

Måste utnämna den uppstoppade renen som står vid brödavdelningen på ICA här i Sätra till veckans hjälte.
"Det kan ju inte vara roligt att stå här bland allt folk. Han får ju aldrig ledigt heller. Och helt stilla ska han stå", för att citera Gson :)

. . . . . . .

Tisdagen inleddes med en kall men trevlig promenad med sällskap på väg mot högskolan. Sen var det skoldags på nytt. En bra föreläsning om diskurs minsann, låter nog krångligt (vilket det delvis också var) och ointressant men var klart mer givande än man kunnat tro. Riktigt duktig föreläsare med, synd att vi inte har honom så mycket.

Skulle sedan träffa min grupp i specialpedagogiken hemma hos en klasskamrat som bor vid Sörby. Bestämde mig för att promenera dit. Så blev en lång promenad i det fina vädret - bara för att via telefon få höra att "vi är klara med uppgifterna" när jag nästan var framme. Hopplösa tjejer i gruppen... :)

Fick i alla fall en promenad i benen och det behövdes. Var totalt död i kroppen efter måndagspasset så var nyttigt att få mjuka igång musklerna lite. Badminton med Gson, Mange och Noa senare på eftermiddagen också och även om jag är totalt kass så blir det ju lite träning.

Avslutningen av dagen gick i slappandets och mysandets tecken. En sedvanlig Andra Avenyn-kväll med Karin innebar förutom tv-tittande chokladätande, tedrickande och småkaxande :)

"Nej, dom är mina ju!" ;) (ingen fattar mer än vi :P)

. . . . . . .

Idag har min grupp varit på studiebesök på Pingeltorpsskolans särskola här i Sätra. Intressant var det och vi kommer nog göra fler besök där.

I övrigt skönt med sovmorgon idag. Vissa i min umgängeskrets skulle uppe vid 06.00 i morse. Rätt åt den personen det, speciellt då personen i fråga dissade mig till förmån för en chokladkaka igår ;)

Ska styra upp lite skolgrejer nu, äta och sen blir det träning på Tvätten igen. På med benskydden Mange, ikväll smäller det ;)

. . . . . . .

Dök upp ett rykte nyss. Efter den uppseendeväckande (dock oplanerade) nougatstölden häromdan sägs nu en annan av våra närmaste vänner i "Sätragänget" ha försökt genomföra en fräck kupp på Willys igår. En mördande blick från en till synes upprörd dam ska dock ha stoppat det hela. Mer uppgifter kan inte läckas ut i skrivande stund... ;)

Mycket lyckad helg

Hektiska dagar just nu i mitt liv och därför har bloggandet blivit lite släpande. Nu behöver man ju i och för sig inte slänga in tre inlägg om dagen som vissa bloggnördar men ändå, skrivas ska det när man har tagit sig för att dra igång en blogg.

En mycket lyckad helg är över för den här gången. Flera roliga saker hann jag vara med om och det började redan under fredagseftermiddagen. Vid lunchtid ringde telefonen och föga överraskande var det Bentzer. Vår målvakt och nära vän var sugen på en fika på stan och visst hängde jag med på det. Mange fanns även han med när vi slog oss ner på Java för att inta några utsökta mackor och lite kaffe. Blev en hel del fotbollssnack om säsongen som gått och om vad som komma skall innan vi lämnade stället.

Hängde med Mange och mötte uppe en Eskilstunapolare till honom vid stationen och hann även med en vända med de två till bolaget i Valbo innan det var dags att styra upp kvällen lite.

. . . . .

Blev en strålande fredagskväll i det fina sällskap jag ofta nämner här i bloggen. Synd att klaga då minst sagt. Tänk så mycket bra folk man omger sig med här, särskilt vissa envisa men söta bumbibjörnar ;)

TV-tittande, mysande, tedrickande, godisätande och prat gjorde att timmarna gick snabbt. Passade även på att dominera framför Singing Bee, nästan smått generande när jag prickade in dansbandstexterna också. Blev sedan även mysigt uppvaknande och väldigt god frukost på lördagsmorgonen. Synd att klaga, som sagt :)

"hade Affe druckit eller?" :)




. . . . .

Efter den fina fredagskvällen och den likaså lyckade starten på lördagen väntade en riktig sportdag. Först begav jag mig till Strömvallen, dock utan att få med mig några av kompisarna här, för att se GIF-Ljungskile. Hade förväntat mig en ganska dålig match, ett oavgjort resultat, halvtaskigt väder och kalla fötter. Och jag fick se en ganska dålig match som slutade oavgjort, vädret var höstkyligt och fötterna mina frös. Skönt ändå när det för en gång skull blir precis som man hade trott.

Därefter var det snabba bud hem till Sätra och upp till Läkerolen. Brynäs-Linköping, toppmöte i elitseriehockeyn och grym stämning. Fullsatt och ett härligt tryck i hallen. Hamnade på LHC-klackens sektion då Gson är en östgötsk pojk och LHC:are i själen. Även Noa och Andy fanns på plats på samma läktarsektion och för ett par timmar var man faktiskt LHC-supporter så det skrek om det. Vi höll låda rejält och stod för en stabil insats :)

Stryk för Linköping med 2-0 i en strålande match men vi hade kul ändå. Kanske framförallt i pausen när vi stod i baren och sjöng LHC-ramsor :)



Planer på en tripp ner till Södertälje den 30:e oktober började också smidas. VI får se vad det blir av det hela.

"...torsk med 11-2, klarar oss ändå, Brynäs vill att Cluben åker ur"

. . . . .

Lite öldrickande och hemmafest hos en klasskompis till Noa här i Sätra efter hockeyn. Trevligt folk där som jag aldrig hade träffat förut och vi gjorde rätt som stannade i stället för att dra in till stan och krogen. Hem ganska tidigt, strax före ett och en skön natts sömn väntade.

. . . . .

Söndagen medförde kortfattat en lunch på Peggys med Noa, ett ICA-besök med samma Halmstadspojk, en nougatstöld som vi talar tyst om och därefter samma trevliga sällskap som under fredagskvällen. Andra Avenyn och mer te fick avsluta den bästa helgen på länge :)


I väntans tider

Ja, i såna befinner jag mig just nu då jag sitter här och inväntar samtal. Mange ska nämligen ringa och tala om när han vill att jag ska agera fyllechaffis och hämta honom med flera vid kåren. Mellan 24-01 någon gång sa han, men skulle inte bli förvånad om det blir närmare 02 :)

Får passa på att borsta tänderna och blogga så länge. Passar därmed bra med en sammanfattning av veckan så här långt.

Måndag:
Fotbollsträning igen. Passade utmärkt att träna ett lätt pass efter helgens tunga uttåg ur division fyra. Hade känts riktigt surt att bara avsluta säsongen direkt efter lördagsmatchen. Nu tränade vi i stället och även om vi inte var många där, något man heller inte kunde ha förväntat sig nu när det inte är "obligatorisk", så var det riktigt kul. Fotbolls-tennis med många skratt och mycket tjabbande, skottövningar och straffturneringar ägnade vi oss åt. Blev en del vackra volleymål och sedan slog vi in en hel drös med säkra straffar. Kul att träffas och bara träna avslappat nu, för att försöka jobba vidare och glömma säsongen 2008 så snabbt som möjligt.

Brännström och jag bestämde oss för att avsluta vår interna skytteligatävling också i samband med att årets säsong är färdigspelad. 14-12 till honom och jag får erkänna mig besegrad. Andra raka nederlaget då han vann inomhustävlingen på försäsongen klart också. Får jaga revansch nu.

Vi drog också igång en ny då den nya säsongen mer eller mindre kan sägas ha startat redan. Är ju numera en året runt-sport fotbollen, man hinner inte mer än spela färdigt den nuvarande säsongen förrän förberedelserna och planeringen för nästa är igång.

Hursomhelst bestämde vi oss för att exkludera straffarna i tävlingen då vi rullade in ett stort antal sådana var. Tror jag slog in åtta i rad och följde upp med ytterligare fem, Brännström i sin tur satte nästan lika många. I alla fall räknar vi nu endast målen från skottövningen, något som gör att jag för tillfället leder med 4-2...

. . . . .

Tisdag:
Skola på förmiddagen och medie- och kommunikatonsvetenskap C stod på schemat. Tyvärr krockar numera en hel del föreläsningar inom den kursen med specialpedagogiken, så kanske måste hoppa den sistnämnda. Men ska försöka klara ut det. Måste inte ha mer än mediekursen i och för sig, men vore kul att klara den andra också.

Lite plugg på eftermiddagen och därefter ett oplanerat besök i badmintonhallen för dubbelspel med Gson, Mange och Noa. Inget som jag hade räknat med men när de behövde en spelare till ställde jag upp. Kul det med en timmes motion och trots att man sög spelmässigt så gav det mersmak.

Kvällen bjöd sedan på en mysig promenad i höstmörket tillsammans med Karin. Som vanligt trevligt, roligt och kul att småkaxa lite :)

Ett Skånederby som jag helst glömmer avslutade dagen. MFF spelade långa stunder klart bättre än Helsingborg och hade varit värda en seger, men den usla säsongen fortsätter och fjärde raka förlusten var väl egentligen inte så överraskande...

. . . . .

Onsdag:
Idag har jag varit ledig men pluggat någorlunda flitigt. I alla fall har jag kommit igång med hemtentan i mediekursen och läst på en del till den. Dessutom har jag fixat lite administrativt Svenska Fans-jobb och handlat, så en del nytta har jag i alla fall fått gjord.

Har dessutom spenderat ett par timmar på Korsnäskorpens gym, ett ställe vi faktiskt besökte även efter fotbollsträningen i måndags. Jag, Parre och Bentzer (även om han begav sig därifrån efter en timme) tränade på riktigt bra. "Kvastövningen" var en ny jobb och givande grej Parre lärde mig och efter tio avslutande vändor med jämfotahopp i trappen unnade vi oss lite bastubadande också.

. . . . .

Sammanfattningsvis en ganska nyttig och bra vecka hittills.

Ska iväg på kvällens andra "hämta festprissar vid Kåren-resa" nu innan sängen väntar. Skola, träning och Andra Avenyn på nytt i fint sällskap är det som gäller imorgon.

Gonatt!


RSS 2.0