Gävlejulen i bilder




http://gd.se/nyheter/gavle/1.4231553-dopp-i-grytan-nej-poolen-
- Gävle Dagblad var i simhallen och gjorde reportage vilket gjorde att vi hamnade på bild :)



Ett flummigt par äter julgröt :)


Svärmor Anna och jag


Karins lillebror Jonas under julaftonsfirandet



Svärfar, svärmor och lillebror (inte min dock)


Världens snyggaste tomte :)


Håkans gran före klappöppningen



Jonas och jag fixar med granen kvällen före julafton



Glad som ett barn på julafton... :)



Ett geni spekulerar... Eller jag knåpar med julklappsrimmen iaf :)


Julfirandet är i full gång


Briljant Gästrikejul

Julen här i Gävle har passerat snabbt och varit oerhört rolig och trevlig. Förväntningarna från min sida var riktigt höga inför mitt första julfirande någonsin här uppe och de infriades med god marginal.

Kvällen före dopparedagen bjöd på julgodisbak. Som den allkonstnär jag är plockade jag fram mina mest kreativa sidor och visade prov på stor skaparglädje när det kom till att göra marsipangodis. Vad jag inte riktigt kan förstå är varför de andra skrattade lite åt mina skapelser och inte alls verkade så imponerade…


Julafton blev klockren rakt igenom. Den inleddes med ett besök på Fjärran Höjder-badet. Simning, badande och bastu gav oss en skön start på dagen. Därefter blev det julgröt hemma hos svärmor Anna, följt av ett kortare besök hos älsklingens farfar. Därefter landade vi återigen på Fältspatväggen (det gatnamnet frambringar väldigt mycket nostalgi och minnen för mig) hemma hos svärfar Håkan för julbord, traditionsenligt Kalle Anka-tittande och, förstås, julklappsöppning.

När det gäller julklappar har jag haft ett enormt flyt i år. Egentligen enbart användbara saker och sånt som kommer att vara bra att ha har jag fått. Dels hemma hos mamma och pappa, dels i lördags här i Gävle. Bland annat låg ett USB-minne, schampo och andra hårvårdsprodukter och hörlurar till datorn i paketen. Dessutom verkade de andra nöjda med vad de fick av mig, inte minst Karin som bland annat fick en almanacka med familjebilder inför vårens praktik i Tanzania, vilket förstås gladde extra. Så alla nöjda och glada, utan tvekan! :)

Efter en lång sovmorgon spenderades resten av juldagen och inledningen av annandagen ute på landet i Jäderfors. Helt suveränt var det att kunna slappa i en fin stuga där och bara njuta av lugnet. Det kändes nästan som hemma :)

Annandagen rundade sedan av en strålande jul. Först ytterligare några timmar i Jäderfors, en sväng förbi Kungsberget för ett ”studiebesök” (tanken är att jag någon gång ska lära mig att åka utförsskidor, kanske blir det där mina första trevande försök görs) och därefter hem till Gävle igen. Väl på plats här blev det bara slappande på nytt innan Karin drog iväg för att jobba och jag själv roade mig med FM, filmtittande med svärmor och avslutningsvis lite JVM-hockey innan jag helt slog igen butiken för den här julen. En jul som lätt får ett riktigt högt betyg i min bok! :)


Julbilder kommer inom kort!



En liten familjemedlem har somnat in



Under 18.5 års tid har den här lilla katten, Gullan, betytt mycket för oss. Ända sedan jag skulle fylla sju har hon gett oss många fina minnen och mycket glädje. Men efter så många år var det väl trots allt ganska naturligt, men likväl väldigt sorgligt och tråkigt, att hennes kropp inte skulle orka särskilt mycket längre. Så i onsdags somnade hon in efter att ha funnits med oss sedan den 27 maj 1993. Vila i frid hemma på gården, vår lilla familjemedlem.






En del hemsidenytt

Nu när fotbollen har lågsäsong passar jag på att fixa med lite småsaker på hemsidorna och i vår Olympiablogg. Till den sistnämnda har min lagkamrat och Kalmarkompis här nere, Wessberg, fixat en riktigt snygg banner. Eller vad sägs?



http://hfolympia.bloggplatsen.se/ - här hittar ni mer om oss i HF Olympia

Förutom blogguppfräschning (som alltså Wessberg har stått för, men efter mina önskemål) är det mest silly season som gäller på fotbollsfronten nu. Vilka spelare som kommer och går inom såväl NIK som Olympia följs med stort intresse av mig och många andra, vilket också märks på nätet:

http://www.nickeboik.com/fotboll/transfers.asp

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Seniorer/Sillyseason2011-2012/





Det tar sig

Äntligen har det kommit och jag måste erkänna det, jag blev riktigt stolt när jag såg hur det såg ut. Riktigt tjusigt ju! Dessutom var elegant och såg på något sätt väldigt viktigt och propert ut. Det har nog varit värt det slit som trots allt lagts ner, åtminstone periodvis, under de senaste fem åren:



Förutom att högskoleutbildningen nu också är officiellt klar tar det sig med julförberedelserna. Imorgon bitti sätter jag mig på tåget och börjar resan mot Gävle där jul ska firas för första gången någonsin för min del. Även om jularna hemma i Småland alltid är mysiga och roliga så ska det bli roligt att återse Gävle och framför allt underbart att få fira med Karin. 

Julklapparna är fixade nu, allting är packat så när som på ett par tröjor som hänger på tork här och dessutom såg jag och min kära sambo till att skapa lite julstämning häromdagen när vi slängde ihop lite julgodis. Ischoklad med kanel och vaniljsocker i, chokladbollar av vit choklad och några slags choklad- och polkagrisflarn blev det. Inte lite lyckat! :)



Nu är med andra ord allt som ska vara klart i sin ordning och därmed välkomnar jag den stundande julen med öppna armar. Mot Gävle, jul och som alltid några härliga återseenden!



7 år av saknad och av lärdom

Den här dagen, 14 december, för exakt sju år sedan fick jag det jobbigaste och mest omskakande besked jag någonsin har fått. Strax efter klockan tio, under vår första lektion, slogs tillvaron i kras för oss i MP02B då vi nåddes av ett dödsbud. Min bästa vän sedan barnsben, Simon, hade fått ge vika för cancern under natten och därmed var tre års ojämn och orättvis kamp över.

Jag minns inte så mycket från den dagen, det mesta blev suddigt i samma stund som jag försökte ta in budskapet. Som nära vän till Simon visste jag hur illa det var med honom och vad det kunde sluta med, men trots det var det en enorm chock. Dagligen kan vi läsa rubriker och löpsedlar som skriker ut ordet chock, men ganska få har nog blivit chockade på riktigt. Jag blev det den gången i klassrummet, när våra mentorer kom in med ett ljus, tittade allvarsamt på oss med dimmiga ögon och sekunden senare berättade vad som hade hänt. Att vara förberedd på en sådan sak går nog inte, det har jag förstått i efterhand.

Det lilla jag minns är att jag nästan satt och skakade, likblek i ansiktet och utan att kunna säga ett ord. Andra grät hejdlöst, en del försökte stötta de som reagerade kraftigast. Strax därefter samlade jag mig så gott det gick för att ringa det överlägset jobbigaste samtal som någonsin har ringts av mig: ringa till mamma och berätta om Simons död.

Desto mer minns jag av vad den här enormt tragiska händelsen har fört med sig. Dels saknaden av en fantastisk vän, en kompis som alltid fanns där och som jag delade nästan allt med, förstås. Det har kommit många stunder då saknaden har varit svår och det kommer att komma flera.

Samtidigt har det också inneburit att jag har börjat värdera mina nära och kära mer. Jag har förstått hur mycket stödet från dem är värd de dagar då livet är tungt. Det stöd vi i klassen och i Simons nära krets gav varandra och den gemenskap vi kände under den närmaste tiden efter den 14 december 2004 betydde extremt mycket. Jag har också förstått hur mycket de närmaste omkring mig gör, varje dag, för att höja vardagen och lysa upp även mörka, tråkiga dagar.

Jag har skrivit det många gånger sedan den dagen och jag skriver det igen: Ta hand om dem som står dig nära, visa dem hur mycket de betyder för dig och hur lycklig du är över att de finns där. Många gånger är deras närvaro och stöd ovärderligt, samtidigt som de när man minst anar det kan vara bortryckta från en.

Simon hade förmågan att ta vara på och värdera allt positivt som de runt honom bidrog med.
Delvis tack vare honom har jag också fått den förmågan med tiden.


Simon Wilhelmsson, 5/3 1986 - 14/12 2004
Saknad av oss i sju år och aldrig någonsin glömd






Julafton #1 firad

Det blir två julfirande för mig och Karin i år och del ett är redan avklarad. Förra helgen var vi nämligen hemma i Småland och spenderade några perfekta dagar hemma hos mamma och pappa utanför Kalmar. Trots att det var några veckor kvar till den 24 december skapade vi riktig julstämning genom ett suveränt (som alltid när mamma står för det) julbord, klapputdelning och en rad för julen passande rutiner.

Själva julklappsutdelningen var rentav nästan bättre än normalt under julen med ett sällan skådat antal klappar. Det var längesen det delades ut så många julklappar till höger och vänster hos familjen Alfredsson, även om vi brukar vara ganska generösa :)

Alla blev nog glada och nöjda med vad de fick tror jag. För egen del var det bara att tacka, ta emot och vara riktigt nöjd när flera saker som stod på önskelistan ramlade in (som exempelvis en ny träningsväska, boken Svenska maffia och presentkort på HM). Samtidigt så var det oerhört kul och trevligt att vara hemma igen.

Det är alltid härligt att komma hem till Småland men så mycket som jag såg fram emot det den här gången har jag nog inte gjort innan. Julfirande med familjen är trots allt speciellt.

Utöver det blev det som vanligt en del fotbollstittande med pappa, lägligt nog var det El Clasico i lördags, en del promenader och bara njutande av lugnet och stillheten där ute. Det var riktigt skönt att få några lugna dagar och bara koppla av.














Jultemat i bilder

Det har som sagt blivit mycket inför-julen-aktiviteter de senaste veckorna för mig och Karin. Pepparkaksbak, pepparkakshus, första advents-firande och julgodis har stått på programmet. I helgen fortsatte vi på den inslagna vägen med julmarknad på Liseberg och glöggkväll hemma hos oss. Dessutom fick jag, Robin och Wessberg ta plats på Stortorget i några timmar för att hjälpa till med klubbens lotteriförsäljning under marknaden där. Riktigt trevligt faktiskt, om än kallt, då man fick känna på julstämningen lite smått. 

Göteborg i lördags var riktigt kul. Visserligen regnade det rejält till en början och det decemberväder som vi bjöds på var långt ifrån juligt. Men efter hand blev det bättre, vi slapp regnet och till slut infann sig  också en riktig julkänsla framåt kvällen. Marknaden i sig innehöll många prisvärda saker, vi passade bland annat på att handla lite julklappar och Liseberg i sig var förstås riktigt fint med all julutsmyckning. 

Även söndagen blev kanon med lotteriförsäljningen som faktiskt var över förväntan och den avslutande glöggprovaftonen. Mina nämnda lagkamrater, jag, Karin och Robins sambo "Katta" bänkade oss i vår lägenhet, drack diverse glöggsorter, åt pepparkakor och hade det bra :) 


Jul på Liseberg


Liseberg i mörker


Wessberg slappar hemma hos oss


Mycket gott på bordet - och Sportbladet förstås ;)


Julstämning trots tråkigt väder till en början under lördagen


Vi sålde lotter som i sin tur gjorde att folk kunde vinna det här


Julklappar på Liseberg


Wessberg och Robin gjorde ett bra jobb som försäljare


Undertecknad för någon vecka sedan, mycket nöjd över det
nyss färdiggjorda pepparkakshuset



Robin, Katta och Karin ser ut att trivas under glöggkvällen


Till en början regnade det på Liseberg...


...men sen blev det riktigt, riktigt fint!



Pepparkaksbak och julgodisfixande hos Nilsson/Alfredsson


Årets pepparkakshus hos oss :)


Julmarknad på Liseberg ska vi åka på fler år - klart värt det!



Massvis att se fram emot

Som jag berättade i förra inlägget går mycket i julens fotspår hemma hos oss just nu. Och framför väntar mycket att se fram emot, inte minst när det gäller jul på ett eller annat sätt:

- På lördag blir det en tur till Göteborg för julmarknad på Liseberg med världens bästa sambo som sällskap. Kommer blir kanon!

- Nästa helg åker vi hem till mina föräldrar i Småland för ett tidigt julfirande. Det blir lite julmat, klappar och garanterat en allmänt trevlig och mysig helg.

- Den 21 december har vi julavslutning här på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium. Därefter väntar ett skönt jullov.

- Den 22 december bänkar jag mig på tåget för att spendera några timmar tillsammans med mina böcker, min laptop och säkerligen några fotbollsmagasin. Anledningen? Julfirande i Gävle står på schemat och det ska bli härligt att återse den staden igen. Jag har så många fina minnen därifrån och glädjande nog har jag ett antal bra vänner kvar där. Det blir förutom julfirande några kära återseenden (hoppas jag) med bland annat några gamla Sätraprofiler. Det kommer bli suveränt!

- Därefter rundas ledigheten av med några dagar hemma hos mamma och pappa igen. Det blir skönt att spendera lite tid där också och på så sätt knyta ihop jul, nyår och jullov på allra bästa sätt.

Redan fredag imorgon, så skönt! Det går både snabbt och bra just nu så här klagas inte! :)







RSS 2.0