Nystart

Vi börjar mindre oväntat 2020 med ett fotbollsrelaterat inlägg. Jag är nämligen riktigt inspirerad och taggad inför de kommande dagarnas säsongsstarter. I morgon drar vi igång en ny säsong med HSK. Möte följt av träning på Gavlevallen står på programmet.

För egen del kommer det förmodligen bli en säsong där jag bara snittar en träning i veckan och spelar någon division 7-match då och då. Men trots mindre tid för fotbollen nu ser jag mycket fram emot en ny säsong. Vi ska bygga vidare på något som ifjol såg mer och mer intressant ut för varje vecka. Det har också vad jag förstått trillat in flera bra nyförvärv och vi har många spelare i träning.

Dessutom finns det vissa tankar på att mer offentligt ta upp fotbollsbloggandet igen. Det är ju så att jag fortfarande skriver massor om min egen fotboll, men sedan Helsingborgstiden och alla texter i Olympiabloggen för mitt dåvarande lag HF Olympia har det inte publicerats något från min sida. Nu när det knappast kommer att bli så många bidrag från mig på planen kan det vara läge att bidra lite utanför densamma, exempelvis genom att blogga lite om HSK i en mer officiell bloggversion. Vi får se lite vad som händer framöver.

 

 
 
Jag är en sån person som älskar försäsonger. Det är väl egentligen något som många fotbollsspelare förknippar med kyla, tunga träningar och en lång väntan på seriestart. För egen del har det dock aldrig varit så. Numera, sedan jag tog upp fotbollen igen efter "föräldrauppehållet", har jag visserligen naturligt nog prioriterat familjen och träningsmängden har därför varit begränsad. Men ser man till hela livet som fotbollsspelare på gärdsgårdsnivå har jag nött på rejält och verkligen gillat det skarpt. Kalla kvällar i elljus på någon konstgräsplan, den där röken av kyla ur munnen, iskalla fötter och många jobbiga löpningar. Inte roligt egentligen kanske, men ändå alltid något som jag har sett fram emot genom åren. Första träningsmatchen, DM-matcher i snöyra, säsongens första trepoängare, internmatcher och nya givande övningar - just försäsongen har fört med sig många fina minnen.

En annan faktor som säkert spelar in när det gäller hur positivt jag ser på den period som drar igång nu i dagarna i hela fotbolls-Sverige (och som sedan håller i fram till april) att det är drömmarnas och förväntningarnas tid. Nu går det att hoppas och drömma om framgångar, egentligen oavsett hur förutsättningarna ser ut. Även om ens lag kliver ut på konstgräset för den där första träningen med en tunn trupp och mängder med frågetecken så finns det fortfarande mycket tid att omvända de där frågetecknen till utropstecken. Åtminstone kan man hoppas nu och i några månader framöver. Och dessutom är det egentligen oavsett hur det ser ut alltid lite spännande med något nytt. 
 

. . . . . . . . .  


Vi drar som sagt igång i morgon och nästa måndag är det MFF:s tur. Ny tränare, säkert några nya spelare inom kort och som alltid skyhöga förväntningar. Det ska bli spännande att följa årets försäsong och nörden i mig har redan börjat spekulera i startelvor, spelsystem och taktiska detaljer.

Nu åker vi!

 

 


RSS 2.0