Annandagsframgångar

Julfirandet kunde inte ha fått ett bättre slut för en fotbollstok och gammal NIK:are som mig. Precis som förra året var vi nämligen ett hyggligt stort antal Nickeboare som bänkade oss i Kalmar Sporthall och såg NIK spela hem en andraplats i Annandagscupen. Verkligen inte illa det - tvåa två år i rad i en turnering som innehåller ett flertal lag från högre divisioner än fyran som NIK normalt sett spelar i.

Igår blev det en tung inledning via 1-6 mot division 2-laget Lindsdals IF och fjolårets andraplats (då NIK vann gruppen efter tre raka segrar) kändes väldigt avlägsen. Men det skulle dessbättre visa sig att Lindsdal helt enkelt var flera klasser bättre än samtliga andra lag i turneringen samtidigt som NIK skulle spela upp sig rejält framöver. IFK Berga, nyblivet division 3-lag, väntade i andra gruppspelsmatchen. Berga förlorade överraskande mot NIK:s ärkerival Läckeby i första matchen och det var två lag som var pressade att vinna som drabbade samman. NIK sprang iväg till en säker och rättvis 4-1-seger och hoppet om en semifinalplats levde i allra högsta grad.

I sista gruppspelsmatchen stod så Läckeby för motståndet i ett hett derby. Oavgjort hade räckt för avancemang till semin för Nickebos del, men varför nöja sig med det? I stället vann man enkelt mot ärkerivalerna i Läckeby i en match där NIK:s division 4-konkurrenter aldrig var nära. 4-1 till slut och inget snack om saken.

Seger med 4-1 var NIK:s melodi vid det här laget och även i semifinalen blev segersiffrorna såna. Och det var inte vilket lag som helst som besegrades utan division 2-gänget Nybro IF. Förvisso kom de till spel med ett ungt lag men de var trots det favoriter mot Nickebo. Men precis som förra året när NIK och NIF möttes i cupen vann lilla Nickebo. Den här gången alltså med 4-1 och helt plötsligt var man i final på nytt. Att det där blev storstryk mot Lindsdal var faktiskt inte hela världen då insatsen sammantaget var riktigt, riktigt bra.


Min gamla lagkamrat och kompis sen tiden i Läckebys ungdomslag,
Lindsdals lagkapten Johan Wittberg, tar emot priserna efter LIF:s finalseger.
NIK:s kapten "Chrille" Eriksson och Dennis Svensson syns också :)


. . . .


Med tanke på att min förre Ölandsbladet-chef jobbar på Barometern nu vågar jag inte sno deras bilder från turneringen :)
Men här finns lite mer om Annandagscupen, för övrigt skrivet av just min gamle chef... :)

http://www.barometern.se/sporten/lindsdal-och-farjestaden-visade-bast-annandagsform(1054793).gm

www.nickeboik.com - givetvis din startsida väl? om inte annat så är det dagens länktips :)


Juldag i vimlet

Juldagen är ju av tradition en dag då man ska ut och festa, en tradition som jag dock inte har följt särskilt ofta. Förra året var vi på väg ut minns jag men det var för mycket folk ute, för långa köer och ingen garanti på att komma in på någon av krogarna. Däremot festade vi ganska ordentligt i den bästa förfestlokal som någonsin har existerat, nämligen Kajan.

Hursomhelst, i år blev det utgång faktiskt. Något som jag egentligen inte hade tänkt. Åtminstone hade jag inte tänkt dra till Sandra (Kalmars största nöjesställe) utan var mer sugen på någon pub, ta några öl och bara snacka lite. Men det visade sig vara helt omöjligt att få med sig någon på det spåret. Precis ALLA skulle nämligen till Sandra och mitt enda alternativ förutom att haka på var att sitta här hemma och glo. Inte så roligt precis och med tanke på att man får passa på att träffa lite folk nu när man väl är hemma i Kalmar.

Och tur var det verkligen att jag hängde med. För en riktig kul kväll blev det. Först förfestades det här ute i Smålandsskogarna hemma hos Reimbertssons och det var ett minst sagt trevligt gäng som samlades där. Allt från 18- till 40-åringar satt och drack, tjatade och hade kul. Sen bar det av in till stan och Sandra och där var åldersspridningen lika stor. Var kul att träffa till exempel både Emma och hennes mamma Barbro :) Inte ofta man går ut och flera generationer befinner sig på samma uteställe.

Hann med att springa på en massa känt folk och blev en hel del pratstunder under kvällens gång innan vi återigen styrde kosan mot skogarna strax efter två.


Traditionell jul

Julfirandet för familjen Alfredssons del har i år sett ut precis som jularna brukar göra numera. En gran höggs, samma gran kläddes kvällen före dopparedan, kyrkan besöktes under julaftonen, Kalle Anka och hans vänner föll valet av tv-program på, mat i mängder åts, det kikades mer tv, Svensson Svensson är ju given men blev även Tomten är far till alla barnen i år, julklapparna öppnades och glöggen dracks. Alla glada och nöjda :)

Jag måste säga att jag är mycket nöjd med årets julfirande. Det vore kanske roligare om vi vore fler än bara vi tre som numera nöjer oss med att fira jul här hemma, men samtidigt kan det vara ganska skönt att vara få. Lugnt och rofyllt är det ju i alla fall. Och i år passade det ganska bra med en lugn jul.

Alla var nöjda med julklapparna också, vilket var glädjande :)
Många bra klappar i år varav jag själv bland annat fick deodorant, en Springsteen-dvd, handdukar och lite annat smått och gott.

Lite typiskt bara att pappa hade köpt en digitalkamera åt mamma - och mamma hade köpt en åt pappa.
Men sånt händer :)



http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html - finns lite fler bilder från julhelgen här


Årets gran


Sådär stod den fram till i söndags.



Sådär ser den ut nu.

GOD JUL! :)


Fint julkort från Milan

Milan tog tre viktiga, välkomnade poäng i kvällens möte med Udinese. Komfortabelt togs poängen också när ett inspirerat och piggt Rossoneri verkligen körde över gästerna, som förvisso såg ut att helt sakna försvarsspel och passningsskicklighet... Men 5-1 tackar man förstås för och bättre avslutning på höstsäsongen än så, strax före jul och allt, kunde man inte få som Milansupporter.


Beckham presenterades idag.

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=271667
- skrev ihop en matchrapport efter kvällens utskåpning


Läge att byta inriktning?

Jag vet inte om man ska skratta eller snarare gråta och bli mörkrädd nu. Jag ska ju efter att ha avslutat medieinriktningen läsa till svensklärare i vår och några år framöver och när man läser på forum runt om på nätet blir man ju lite tveksam till hur bra svenskundervisningen har varit i våra skolor på senare tid. Särskilt när man hittar ett som det här, som jag nyss fann när jag kikade igenom en artikel på sportal.nu som gällde gårdagens Serie A-fotboll.
"juverepris???????? va de offsaid på juve så va de me millimeter i ett läge där det inte poverkade matchen full ut till skillnad från äckliga patetiska koruppta pajas loser inter som va 5 man offsaid & me meters avstånd i matchens slutskede moratti gör oss alla vettiga fans en tjänst hoppa från en bro!!!!!!!!"

Frågan är om man verkligen vågar bli svensklärare i framtiden...

Å andra sidan kan man vända på det: Det kan ju faktiskt bara bli bättre. Dessutom är det mer utmaning om allt inte är bra och perfekt från början...

Måste säga att jag gillar stavningen på offside (OFFSAID) bäst :)

Dagens julklappstips: Ett stavningsprogram anpassat för Word


Ett stavningsprogrem kanske finns i säcken?


Hemåt

Imorgon bär det av till Smålandsskogarna igen. Den här gången för ett par veckor långt jullov. Åker tillbaka den andra januari, en vecka tidigare än förra året. Dels för att göra klart uppsatsen, dels för fotbollen och för att det finns människor här uppe som gör att jag kommer att längta tillbaka :)



Kul tågresa som väntar. Eller inte. Åker via Stockholm och Alvesta den här gången, vilket innebär 1.5 timmes väntan i huvudstaden och en timme i Alvesta. Så jäkla roligt det inte ska bli. Att jag dessutom varken har en bärbar dator eller ens en MP3-spelare gör inte saken roligare....

Men va fan, jag är inte bitter :)


Glidare i Chile

Den här glidaren Christian, min lagkamrat i KBK (och får väl säga att han är en helt okej vän också :P), har lämnat kylan i Gävle för ett par månader i Santiago.



Killen har skaffat sig en blogg och med tanke på hans förmåga att leverera sköna citat ("fan, du super för lite Affe och jag super för mycket, tänk om man kunde göra ett möte mittemellan") så borde han ha förutsättningarna att lyckas få till en riktigt intressant sådan. Så passar på att marknadsföra den åt honom här.

http://tripsantiago.wordpress.com



Gott och blandat

Så sitter man här som vanligt, klockan har passerat midnatt och tiden fördrivs på sedvanligt manér med Youtube, msn, lite FM-lirande och slötittande på Ultimate Fighter. Ganska skönt en kväll som denna faktiskt, då jag känner mig riktigt nöjd med mig själv. Detta efter en dag som helt har gått i uppsatsskrivandets tecken. Kom igång i bra tid i förmiddags, kände mig inspirerad för första gången på länge när det gäller den uppgiften och därefter rullade det bara på.

Vid lunch hadejag en konstig men samtidigt behaglig känsla i kroppen. Det var nämligen första gången på evigheter som jag faktiskt kunde konstatera att jag fått något vettigt gjort före lunch :)

Med entusiasmen på topp fortsatte sen skrivandet hela eftermiddagen och jag nöjde mig inte förrän framåt sjutiden ikväll när Noa dök över för ett besök på ICA och lite annat fixande. Bara att hoppas att morgondagen blir lika effektiv från min sida.

. . . .

Har inte varit så mycket annat på schemat än uppsatsjobb eller liknande senaste dagarna. Satt och skrev hela måndagen också, dock mest Svenska Fans-texter men även en del uppsatsrelaterat. Spenderade därefter en del av kvällen hos Karin och hade förmånen att även få vakna upp där igår :)

. . . .

Sen blev det återigen uppsatsjobb och hann även med ett träningspass på kvällen.
Uppsats idag som sagt och nu rundas kvällen av.

Bjuder på ett antal intressanta länkar som avslutning:
http://alfredsson86.bilddagboken.se - min bilddagbok :)

http://www.youtube.com/watch?v=9IuueKw1m98 - en favoritfilm/låt

http://www.youtube.com/watch?v=dP5rEffhXfo - helgens bästa filmning (inte jag själv på Tvätten-träningarna...:P)

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=271046 - kvällens Svenska Fans-alster från min sida

. . . .

Dagens låt: Sofia dansar go-go

Dagens ord: Barbarisk

Dagens bästa: Jag själv, grym insats idag av herr Alfredsson

. . . .


Ambrosini, också riktigt bra idag!


Gonatt.


Dagens skriverier

Amauri sänkte Milan igår och det har blivit en del skrivande för min del såväl om den matchen som om Serie A-omgången i sin helhet.




http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=270628
- sammanfattning 1: Om Juventus-Milan 

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=270643 - sammanfattning 2: Om en myt


Ridån ner

Jag tar tillbaka vad jag har sagt och hävdar motsatsen, för att citera den bästa läraren jag någonsin har haft.
För jag fick tyvärr uppleva 90 bedrövliga minuter, i stort sett i alla fall, när Juventus-Milan bevittnades. För usch då uselt de rödsvartas försvarsspel var och fy fan vad tung 4-2-förlusten känns. Med andra ord blev det en kass avslutning på helgen och därmed sjunker betyget på hela helgen. Tur att det finns annat i livet som glädjer ordentligt just nu...




Del Piero slår in 1-0 på straff, ett mål som senare skulle visa sig bara vara början på eländet för oss Milanfans ikväll.


Helgen hittills

Jag har som bekant en förkärlek för sammanfattningar av olika slag och tänkte min vana trogen att sammanfatta helgen som snart har gått. Tanken är att arkivera den redan nu före Juventus-Milan för att vidhålla den positiva och glada stämningen som än så länge råder såväl hos mig som inom mig. Det är så mycket som känns bra just nu och ytterligare en rolig helg har snart fortlöpt, så vill få ner vad som har hänt här innan kvällens toppmatch då utgången av den drastiskt kan ändra mitt humör...

Helgen inleddes i alla fall med en trevlig fredag. Själv hade jag en riktig slöardag inledningsvis innan jag begav mig till Karin en stund. Hon skulle till sina gamla kompisar i Västerås över helgen och höll på att packa. Var väl inte direkt världens bästa organisation eller fart på hennes packande och planeringen var inte så jättebra... ;)

Efter en promenad till stationen ("nej då, det är lugnt, vi hinner") var vi framme tre minuter innan tåget gick. Bättre sent än aldrig :)

Därefter blev det en fika på Java då Gson och tvilling-Rickard befann sig där innan vi drog hemåt och slöandet fortsatte. Blev sedan en kväll med mycket lugnt festande. Festande är nästan att ta i men några öl fick vi ner tillsammans med chips och en del musiklyssnande blev det innan vi drog vidare en sväng till kåren. Var grymt mycket folk där och bra drag, men vi höll oss lugna som sagt och satt mest ned och snackade. Trevligt det också dock.



Lördag morgon blev en ganska tidig sådan trots att jag avslutade fredagskvällen med NHL på tv och inte kom i säng förrän efter tre. Noa och jag skulle åka skridskor vid halv tio, men när tiden väl var inne visade det sig att det bara var jag som var vaken. Passade på att ta en skridskopass på en timme innan jag drog hem, åt och tog mig vidare till stan.

Julklappsletande stod på programmet och jag kan avslöja så mycket som att jag hittade något åt såväl mamma och pappa som åt en viss söt liten flicka :)



Lördagen avslutades med El Classico-mötet mellan Barcelona och Real Madrid hemma hos mig tillsammans med tvillingarna och Noa.

Idag har inte mycket hänt. Har fixat lite småsaker och tränat fotboll. Finns inte mycket mer att nämna om dagen än så. Bara att man inte kan vara annat än less på situationen i KBK just nu. Knappt några på träningarna och strul med mycket runt omkring. Får se om det blir någon bättring framöver. 

En timme kvar nu, knappt. Sen smäller det.
Bara att hoppas på att helgen får en bra avslutning också. 


Snart dags...

...för helgens stora höjdpunkt: Juventus-Milan.

Klassisk gammal bild från ett möte mellan de på giganterna.
Ikväll är det dags igen, då Rossoneri gästar Turin. Krossa dom, kör över dom, vinn, ta tre viktiga poäng och låt hoppet om ligaguld leva vidare.

Forza Milan!



Fyra år idag



Fyra år idag sen du lämnade oss grabben - tiden går så fort egentligen
Hoppas du har det bra där uppe min vän, här nere är du saknad av oss alla.
Det behöver inte skrivas mer - tankarna räcker längre än orden här.

Simon Wilhelmsson 1986-03-05 - 2004-12-14

"...och jag kan bara säga kom tillbaks, den här världen är så underbar
kom tillbaks hela världen var så underbar
det kunde lika gärna varit jag lilla fågel blå..."

http://www.youtube.com/watch?v=ya1RmPteUk4



Snart kommer änglarna att landa

Ja, nu är det verkligen jul inom kort. Lucia imorgon och utanför fönstret faller snön ner i en strid ström. Det har snöat ganska rejält här de senaste dagarna och jag måste säga att det faktiskt är ganska trevligt med ett vitt landskap runt sig just nu. Det är ju som sagt trots allt jul snart.

Helg är det också snart och veckorna fortsätter att komma och gå i en faslig fart. Bara en vecka till jag åker hem nu och jullovet lär väl gå lika snabbt det. Ibland kan det under såna här perioder, när dagarna bara rusar förbi, känna som att man inte hinner med sig själv men just nu känns det snarare som att jag får ganska mycket uträttat. Då kan det faktiskt vara okej att veckorna går fort.

. . . . . .

De senaste dagarna har spenderats med att styra med uppsatsen. Det går framåt åtminstone även om mycket arbete återstår. Har inte skrivit så mycket än men däremot hittat ganska mycket tidigare litteratur och samlat ihop en hel del bakgrundsfakta. Så det ska nog bli någorlunda vettigt när det hela är färdigt.

Träningsmässigt har det blivit ett gympass i tisdags med Gson och fotbollsträning igår. Det har varit stiltje när det gäller målskyttet för såväl Brännström som mig i vår interna tävling nu i några veckor och han leder därmed fortfarande med 4-3. Igår var det inte direkt målskyttarnas kväll heller då största delen av de många matcherna vi spelade i vår lilla fyrlagsturnering slutade 0-0. Så som back skötte man sig i alla fall bra :)

På tal om backar så har Mange ganska tydligt deklarerat att han inte vill spela ytterback kommande säsong. Vår egen allroundspecialist har fått spela i princip överallt under de senaste två åren men vill helst spela forward. Någon vidare reklam för sig själv som anfallare gjorde han dock inte igår då han av en enig jury efter träningen utsågs till kvällens målsumpare :)

. . . . . .

Jag har även hunnit med att träffa Karin en del. Myskväll i tisdags och promenad från skolan i snövädret tillsammans igår - riktigt mysigt det. Och sen hade vi en intressant diskussion i tisdags som gällde herrfotboll jämfört med damfotboll och lönerna inom fotbollen. Tänker inte dra upp alla mina argument här när det handlade om att förklara varför det inte är konstigt att löneskillnaden är så stor, men kan säga att jag vann diskussionen mot mina kära flickvän utan tvekan. För trots att du är väldigt envis så kommer du aldrig att vinna en sån debatt mot mig gumman :)

. . . . . .

Veckans favorit:
"Fredrik Alfredsson, skaffa dig en blogg och lämna Svenska Fans"



Thiago Silva

Milans senaste nyförvärv är brassen Thiago Silva från Fluminense. Han är dock inte spelklar förrän till hösten, men kommer nog att bli ett intressant nytillskott. Det behövs onekligen backförstärkningar och den här mittbacken lär tillföra en del med sitt fysiska spel och sin fina bollkontroll.



http://www.youtube.com/watch?v=Rcuqp3tVkOw


Jag ska skaffa mig en blogg

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=269355

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=269528

Där har ni de senaste artiklarna som jag har åstadkommit för Svenska Fans Milansida. Dock har kritiken inte enbart varit positiv den här gången, tvärtom snarare. Jag blev nämligen totalsågad av en av Milansidans forumskribenter idag. Och då kan jag ju inte vara sämre än att jag delger er bloggläsare den kritiken när jag brukar skryta lite de gånger som jag får beröm :) Myntet har två sidor och kritik får man ta ibland också. Men den här killens var bara patetisk.

"seriöst kan herr alfredsson dra från redaktionen. Han är pinsam, killen har typ aldrig sett en milanmatch. Var är milanhjärtat?
Milan går före allt, träningar, jobb etc. Det går alltid att lösa fallen oxå, t.ex se på matchen med tjejen eller nånting. Eller se dem åtminstone i efterhand om man är skribent!

Pinsamt beteende! Trovärdigheten med dina krönikor är = 0, när mna aldrig ser matchen. Kan ingen annan, som iaf sett matchen, skriva veckosammanfattningarna?"

Denna kritik dök upp efter att jag i veckosammanfatntingen hade skrivit att jag missade Milan-Catania på grund av fotbollsträning. Men för att kunna klassas som Milansupporter ska man tydligen se ALLA matcherna och prioritera bort precis allting annat här i livet varje helg.

Påpekade för honom hur nära Milan står mig och hur mycket jag följer dem samt att jag ju faktiskt kan sammanfatta en Serie A-helg och skriva om ligan i allmänhet utan att ha sett Milans match, men det räckte tydligen inte.

Han verkar inte gilla varken mig eller de som försvarade mig i gästboken...
"Min kritik har tidigare riktats mot Alfredsson via kontakt på email, men jag har inte sett några förbättringar. Efter den sista veckosammanfattningen rann min tålamod ur sanden, och det är inte min stil att skriva i forumet men lik förbaskat gjorde jag det denna gång.

Killen är ett skämt. Punkt. Fredrik skriver mer om vädret, och det sociala än Milan."

Jag gav återigen svar på tal och förklarade min åsik och påpekade också att han gärna får ge mig en fast lön för att skriva för Svenska Fans, så ska jag hoppa av skolan och lägga precis all kraft på att skriva om Milan. Han tyckte inte det var någon bra idé...
Oj, du var en liten kaxig rackare "affe".

Har jag inte rätt att uttrycka min åsikt nu heller?

Skriv inte sammanfattningen om Milan och andra matcher om du inte sett den/dem. Sedan ska du jämt sitta och snacka om pengar hit o dit, gå köp en korv seriöst. Snacka om man ifrågasätter ditt milanhjärta, när du själv i princip säger att du skulle göra ett mycket bättre jobb om du fick betalt för det. Skäms!

Och du sa inte att du såg matchen i efterhand på veckosam. Du sa baserat på rapporter, och från kollegor eller något i den stilen.

Jag tror du gillar att skriva av dig, mer än att skriva OM milan.

Hur ska man kunna lyfta sidan, när man möter en sådan trevlig redaktion?

En sak till, var inte så jävla uppkäftig din väderskrivare

Avslutar med den här kommentaren:
"Fredrik Alfredsson skaffa dig en blogg, och lämna Svenska Fans".

:)

Må väl mössan



Nu är den tillbaka hos sin ägare igen, trots att hon tog så dåligt hand om den förut. Hoppas hon skärper sig och vårdar den bättre nu för annars är det synd om den stackars gamla klenoden.


Ännu en helg till ända

Som jag tidigare har påpekat går tiden så ofattbart fort och någon ändring på det verkar inte vara nära förestående. Tvärtom har ytterligare en helg susat förbi, men den har samtidigt bjudit på mycket bra och därför känns det helt okej att det faktiskt redan har blivit måndag.

Helgen inleddes med en fredagskväll som spenderades i sällskap med Karin och samma fina sällskap gav mig en fin start på lördagen också. En hopplös tidsoptimist höll tack vare sin envishet faktiskt tiden den här gången (men det lär har varit en engångsföreteelse :P) och efter den överraskningen blev det som alltid mys, godis, tv och sånt. Vi hann också med att se en skrynklig liten gullunge innan det var dags att krypa ner och somna för dagen :)

När klockan ringde på lördagsmorgonen var det skönt att slippa stressa för min del och jag kostade också på mig att hoppa över skridskoåkandet för en avkopplande morgon.

Under eftermiddagen blev det sedan en fika med Bentzer, hans Angelica (det går bra för Djurgården... ;)) och hennes kompis Hanna samt lite kikande i affärer (Bentzer och jag gick i några, damerna i andra) innan Mange ringde på dörren för att ta tag i julbordsfixandet. Det var nämligen så att vi hade ett julbord inplanerat till idag vilket var och en skulle ta med sig mat till. Mange och jag hade som uppgift att fixa Jeansson och som vi tog oss an den uppgiften. Med hjälp av allra största fokus och engagemang fixade vi till en utsökt juldelikatess. Något som vi lät oss smaka av idag då det var dags för det traditionsenliga julbordet. För egen del var det första gången som jag var med, men som jag har förstått det var det tredje året i rad som denna trevliga tillställning hölls.

Det hela blev mycket lyckat och alla vad riktigt mätta och nöjda efteråt. För Mange och mig smakade det nog extra gott då vi kom direkt från ett tämligen tufft träningspass med KBK på Tvätten. Satt fint att få vräka i sig köttbullar, rödbetssallad, prinskorvar, Jeanssons frestelse, ägg och nyfångad lax (kanske inte riktigt, men om man frågar Gson och Noa så drogs den upp ur ån i morse) direkt efter träningen.


Parre dök upp på träningen då han var
ledig från lumparlivet i helgen.
Kul att se dig igen grabben :)

Som söndagsavslutning dög Real Madrid-Sevilla riktigt gott följt av lite mer fotboll i Fotbollskanalen. Och jag rundar nu av helgen med lite FM09, Insider och musik, framförallt Springsteen och Born to run. Grym låt som får avsluta en mycket lyckad helg.


Helgens citat:
"Du super för lite och jag för mycket - tänk om man kunde göra ett möte mittemellan"

Det rullar på

Träning igen i torsdags som vanligt med KBK och det blev en bra sådan. Hyggligt med folk, mycket spel och ganska bra fart på det hela. Brännström och jag hamnade återigen på samma lag och spelade 0-0 i vår egen skytteligatävling, således 4-3 till honom sammanlagt fortfarande. Man får väl säga att vi skötte det defensiva snarare än bidrog offensivt den här gången i ett gult lag som dominerade träningen. Gson fanns också på plats och verkar ganska sugen på att återuppta fotbollskarriären igen. En hård arbetsinsats kryddad med en del tekniska finesser stod vår käre Linköpingsvän för. Även Ante K visade upp sig och frågan är om det ligger någon sanning i de envisa ryktena som placerar Söderhamnssonen i Korsnäs BK nästa säsong. Framtiden får utvisa som man så klokt brukar påpeka.




I torsdags hade jag också den sista riktiga specialpedagogik-lektionen för i höst. Vi redovisade en uppgift om mobbning och återigen (börjar bli tjatigt :P) var vi nöjda i gruppen över vad vi hade presterat. Som avslutning på terminens grupparbete tog vi en runda in till stan och åt lunch tillsammans också, ett trevligt initiativ som mer eller mindre satte punkt för den här höstterminen.

Det rullar på nu och snart är det ju jullov. Ska jobba stenhårt med uppsatsen i ett par veckor nu innan jag åker hem till Småland över jul och nyår.

Mer fotboll som avslutning (alla jublar, förstår det) passar väl bra? NIK gjorde nämligen klart med första nyförvärvet inför 2009 igår. Något som vi på riktigt journalistmanér var snabba med att basunera ut på hemsidan ;)
http://www.nickeboik.com/fotboll/




Slut för den här gången. Lovar att återkomma med mer fotboll framöver ;)




Tidig morgon med dig

Imorse vaknade jag av klockradion strax före sju.
Så hemskt tidigt, nästan olidligt egentligen.
Men inte en morgon som den idag.
Då var det värt att vakna tidigt.
För idag innebar det tidiga uppvaknandet att en bra kväll hade följts av en trygg natt som sen följdes av en mysig morgon.
Synd att klaga då :)

Wherever it goes I always know that you make me smile, please stay for a while now <3



Ny holmgång

Återigen befann vi oss på Tvätten igår och genomförde ett rejält träningspass. Har blivit en fin vana och ständigt är tempot högt, duellerna tuffa och inställningen imponerande. Det blev en rejäl holmgång när vi lirade en trelagsturnering där vinnande laget hela tiden stod kvar och fick gå en ny kamp mot nästa motståndarlag. Small så det sjöng om det stundtals men inte gnällde någon för det. Kunde nästan tro att vi var riktiga Premier League-spelare hela bunten :)

Jag, Mange, Gson, Bentzer, Christian, Ante K och Melin var de som förtjänstfullt slet så svetten lackade.

Kvällens fulaste gick till Bentzer som glidtacklade omkull Gson snett bakifrån, kvällens slav var Gson som slet som en sådan, kvällens glidare var Chrille som alltid är just en glidare och kvällens bloggare måste ju ha varit jag själv. Lär bli mer bloggande om våra träningspass framöver :)



. . . . .

Senaste Svenska Fans-artikeln som har hunnits med under en i övrigt allt för slö dag:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=268488



Bubbly - Colbie Caillat

I've been awake for a while now
You've got me feeling like a child now
Cause everytime I see you're bubbly face
I get the tinglies in a silly place

It starts in my toes and I crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
That you make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

The rain is falling on my window pain
But we are hiding in a safer place
Undercover staying dry and warm
You give me feelings that I adore

Its starts in my toes, make me crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
That you make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

What am I gonna say
When you make me feel this way
I just...hmmmm......

And it starts in my toes makes me crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
That you make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

I've been asleep for a while now
You tuck me in just like a child now
Cause everytime you hold me in your arms
I'm comfortable enough to feel your warmth

It starts in my soul and I lose all control
When you kiss my nose, the feeling shows
Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holding me tight....

Wherever, wherever, wherever you go
Wherever, wherever, wherever you go



http://www.youtube.com/watch?v=mYyoco8DIhU&feature=related 


En klubbad säl

Som en sån, alltså en klubbad säl, föll Bentzer igår när han allt annat än briljant och estetisk försökte filma till sig en frispark i en duell med mig under vår egenträning på Tvätten. Han borde lära sig av mina italienska konster som sitter klockrent ;)

Men jag antar att han bara var lite besviken på sig själv över att ha blivit så totalt bortgjord av mig innan så han tvingades att råkapa mig längs med fotknölarna, med en solklar frispark som följd...

Ett riktigt bra pass körde vi igår. På plats var jag själv, Bentzer som ni förstår samt Mange och Andreas "Mygget" Karlsson. Efter några omgångar gris (där de andra fuskade som vanligt) och tre prestigefyllda, långa och tuffa matcher blev det lite gymmande innan vi avslutade en stabil träning med att basta. Något som vi verkligen var värda :)

. . . . . .

Dagen hittills har varit bra förutom att jag försov mig och fick stressa rejält i morse. Hade ställt klockan vid sju, vaknade, stängde av den, tänkte ligga kvar några minuter och vaknade därefter trekvart senare. Bara för att konstatera att nu jäklar är det stressigt. Fick prioritera bort frukosten och hann lagom till 8.10-bussen.

Vi hade redovisning av vår nästa sista examinerande uppgift i specialpedagogiken (förutom uppsatsen som jag skjuter upp till nästa termin då all energi kommer att läggas på c-uppsatsen i mediekursen framöver) och rollspel som skulle gestalta ett utvecklingssamtal stod på programmet. Själv agerade jag en pappa som var med sin dotter på samtalet och det var faktiskt riktigt roligt.

Vår grupp löste återigen uppgiften på ett bra sätt, utan att skryta :) Vi var i alla fall alla väldigt nöjda efteråt och konstaterade att vi på torsdag efter skolan kommer att göra rätt i att avsluta och fira av den här terminens arbete med en lunch tillsammans.

. . . . . .

Nu sitter man här och skriver som vanligt. 
Förutom det här tämligen meningslösa blogginlägget har jag lyckats få ihop följande artikel till Svenska Fans-sidan hittills:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=268377

Inte en av de bättre jag har skrivit men får duga som utfyllnad åtminstone.

. . . . . .

Ska skrapa ihop något mer i Svenska Fans-väg innan dagen är slut har jag tänkt. Dessutom blir det återigen träning med tuffa matcher och mycket tjabb på Tvätten snart innan kvällen förhoppningsvis innebär mys med Karin.

. . . . . .

Stå upp Bentzer! ;)





Toppenhelg

Det går fort när man har roligt sägs det och ytterligare en bra helg är slut minsann. Den har innehållit mycket trevligt och varit den bästa på länge, vilket innebär att den till och med varit riktigt lyckad då helgerna senaste tiden har medfört mycket positivt.

Jag har som bekant haft besök av mamma och hennes väninna Meta. De är faktiskt kvar än men om en timme bär det av hem till Smålandsskogarna för damerna (tanterna) igen. De verkar nöjda med vistelsen här uppe och det är ju tur det, samtidigt som jag också är belåten över sällskapet som har spenderat helgen här. Man ska verkligen inte klaga när man blivit så bortskämd som jag de senaste dagarna :)



Några storslagna saker har vi inte hittat på men haft det bra ändå. De anlände i fredags flera timmar försenade på grund av trasiga tåg och strul under resan, vilket kanske var tur för mig så att jag hann med att fixa iordning en del saker som skulle göras innan de kom hit. Inte direkt så att jag är ute i god tid...

Fredagen var lugn med god mat, vin och tv-tittande. Räckte gott så inför en lördag som blev mer hektisk, men ändå inte stressig på något sätt. En promenad ner till stan, en titt på Gävlebocken (kände mig som en turist i min egen stad :P),springande i affärer och lite småshopande under resten av eftermiddagen och en lång fika på Java blev det innan vi drog oss hemåt mot Pinnmovägen igen.



Hemvägen innehåll en bussresa som hämtad från helvetet, men som samtidigt gav en del skratt då en överfull buss innebar en hel del irritation hos medpassagerarna men också resulterade i en del sköna citat.  Bussen var verkligen tokfull men målsättningen verkade vara att få in ännu mer folk. Det gick väl hyfsat till en början, men när en herre envisades med att försöka få in en barnvagn till (när det redan fanns ett par på plats) började tålamodet hos många runt oss att tryta. Förståeligt speciellt då barnvagnen inte innehöll något barn, utan mannens lördagshandel i form av mat, en läskflaska och lite annat... Mannen som stod bredvid oss försökte beskriva läget för en kompis via telefon.
"Du skulle se det här, det går inte att beskriva gosse. Det står barnvagnar på varandra och nu kör de in en barnvagn till över folket här. Du kan inte tro det, det är som att vara med i en film. Och inte hinner man hem för att ta ett par groggar innan hockeyn heller. Det säger ja då, aldrig mer buss. Nu blir det bil framöver."

Väl hemma kunde vi skratta gott och tumultet och mannens sköna beskrivning av det hela. Därefter stod tacos på menyn och en smaklig måltid avnjöts innan vi utökade sällskapet med Karin också. Lussebullar, Beck-tittande, pratande och en allmänt lugn och mysig kväll blev det innan jag lämnade tanterna här hemma för fortsätta myskvällen hos Karin. Blev som vanligt en trevlig kväll och ett mysigt uppvaknande på söndagsmorgonen :)

Efter att ha lämnat Karin för dagen tog vi en promenad (jag, mamma och Meta) runt Sätra innan vi nöjde oss med att fixa mat och slöa här hemma. Fotboll för mig i Ockelbo (som vi inte behöver nämna så mycket om mer än att det gick åt helvete) väntade sedan innan kvällen rundades av. Tung fotbollsdag då även Milan förlorade (3-1 mot Palermo) men sammanfattningsvis en väldigt lyckad helg. 
 



RSS 2.0