Premiär och mysiga morgnar

Ensam-hemma-kväll en fredag som denna kan också vara skönt faktiskt. Passar bra då det snart är läggdags och uppstigningen tidigt imorgon. Varför nu detta en lördagsmorgon kanske ni undrar. Jo, det är nämligen så att det äntligen är dags att sparka igång säsongen 2008 på allvar imorgon.

Gefle IF Tipselit-KORSNÄS BK, Strömvallen 10.00

Inte helt fel det. Är förvisso inställd på att bara spela andra halvlek som högerback, men bättre än inget. Får försöka att ta vara på chansen som ges. Formen känns åtminstone bra. Bara att hoppas att den gör det även imorgon när allvaret börjar.

. . . . . . .

Snart dags att sova, som jag påpekade inledningsvis. Har spenderat kvällen med FM 2008, tv, tedrickande och slöande. Karin befinner sig på klassfest en bit härifrån. Dessutom är Noa ute och svirar vilket innebär att vi inte har fastnat hemma hos honom (som vanligt annars) den här aftonen.  Det passar som sagt bra då blir tämligen tidig (för att vara en fredagskväll) sänggång ikväll.Om jag kan slita mig från FM vill säga, som en drog det där spelet...

. . . . . . .

Hamnade givetvis på Brännströms lag i onsdags också. Vi får snart ses som ett riktigt radarpar. Han hängde dit två nya mål för övrigt, jag gjorde föga överraskande (har kommit till självinsikt nu) inga. Men låg bakom (åtminstone delvis) ett av Brännströms så jag gläds med honom.

Brännström ska även ha cred för att han skickade Guns 'n' Roses version av Cats in the cradle häromdan. Helt klart en höjdpunkt den här veckan. En gammal favorit som jag i det närmaste hade lyckats glömma bort. Tackar för den :)

Bentzer fortsätter att fälla sköna kommentarer förresten. I onsdags kväll när vi kom till sporthallen där vi skulle träna stod det ett gäng killar i 15-årsåldern och hängde utanför fritidsgården intill.
"Tjena grabbar" sa en av dem och försökte låta lite cool.
"Hej flickor" svarade Bentzer och de jättecoola killarna såg helt plötsligt ut som att de ville nita honom... :P

Murat och Bentzer börjar bli polare. Kanske beror på att Murat inte förstår vad Bentzer säger när han skäller på honom, jag vet inte. Men de verkar ha blivit en go duo. Detta trots att vår turkiske vän blev utskälld i söndags och även fick sig en lektion av Bentzer efter ett insläppt mål i onsdags. Samma procedur varje träning. Bentzer skäller, Murat slår ut med armarna, förstår ingenting och bara ler :)

. . . . . . .

Hade lite kaxande med min NIK-vän där hemma, Bojan "Kalmargrillen" Dinic, inför och under Arsenal-Milan. Det slutade med att jag blev hotad, tror jag :) Eller hur ska man tolka följande?
"Ni åker ur Serie A om ni inte mutar någon."
"Den var så trött. Bättre kan du, korvgubbe ;)"
"Du ska få korvgubbe nästa gång du tränar med oss :)"

Ska hem till påsk. Ser fram emot något pass med NIK då :)

. . . . . . .

Ett par härliga morgonpromenader med hjärtat har det blivit i veckan också. Underbart att få somna med dig i mina armar, vakna upp intill dig, spendera morgnarna med dig och göra dig sällskap till skolan. Du betyder allt <3

. . . . . . .

Ser fram emot en ny dag. Gonatt för den här gången.

Dålig bloggare

Jag är en usel människa, för att citera en gammal kompis. Eller usel människa kanske var att ta i, men väl en allt för dålig bloggare. Uppdateringen är inte vad den borde vara här så ska försöka göra mitt bästa för att det ska bli skärpning nu.

Finns väl i och för sig inte så mycket att rapportera kring när det gäller det "vardagliga". Allt går sin vanliga gång. Skola, träning, skola, träning och så lite mer träning. Fotboll på helgerna, kaffe i pausen. Som vanligt med andra ord.

Går verkligen inget vidare för mig i skytteligatävlingen mot Brännström. 9-3 har han sprungit iväg till nu. Dock mest beroende på att vi de senaste onsdagsträningarna har varit på samma lag. Jag har då förstås låtit honom göra målen och själv legat bakom dem som den lagspelare man är. Delad glädje är ju dubbel glädje, eller vad man nu säger.

Mycket fotboll som vanligt, för mycket egentligen kanske men vad gör man åt sitt beroende? Spenderade i princip hela helgen på Strömvallen. GIF-Östersund i lördags med Noa som sällskap. Kallt och stort minus för att vi inte hittade någon termos att ta med oss kaffe i. Men stort plus samtidigt för att äntligen få se lite livefotboll igen. Söndagen gick åt till Brynäs-Skutskär, lunch på Nian och GIF-Mariehamn. Allt i Bentzers sällskap.

Därefter tog vi "farväl" av Robin som senare under söndagsnatten/måndagsmorgonen drog iväg till USA för ett år som au pair i Boston. En jäkla bra kompis som försvinner ett tag, en av de bästa jag har här uppe. Ha de gott där borta grabben :)

Söndagskvällen avslutades sedan med fyspass, sådär lagom illamående hårt som det ska vara. Spelet som var slutpunkten på träningen bjöd på en del godbitar i form av en vansinnig Bentzer (målvakterna är ett släkte för sig sägs det ju...). Hans utespelarinsats på tre-mot-tre-spelet var inte så tokig, men glad för det var han inte då vår tredje lagmedlem Murat inte har lagarbete som styrka direkt. När Bentzer och jag gång på gång fick jobba även i Murat ställe rann sinnet till slut över. Bentzer började först skälla på Murat på svenska, men då denne endast kan turkiska och engelska så trodde jag att klagomålen var riktade mot mig. I stridens hetta började Bentzer och jag då att tjabba med varann, innan jag insåg att det inte var jag som var föremål för kritiken. För att förtydliga vad han menade började sedermera Bentzer skrika på engelska.
"You must take the ball Murat! Come on now! You have to take the ball."
"Why are you angry at me?"
blev svaret och Murat förstod nog inte riktigt vad Bentzer menade trots allt...
Lite senare när vårt turkiska nyförvärv var på väg att lämna hallen efter träningen:
"Bye Murat, I'm not angy at you" - han är godhjärtat trots allt den där Bentzer :)

Arsenal-Milan ikväll. Kul att vi tränar samtidigt... Får nöja mig med att ha bidragit med fyra artiklar på Svenska Fans inför kvällens match. Hyfsat facit det. Speciellt då motivationen för Svenska Fans-skrivandet inte är på topp i dagsläget.

Löjligt skönt att träna på konstgräset i måndags. Första "riktiga" fotbollsträningen var en i det närmaste njutbar upplevelse. Gick dessutom över förväntan för undertecknad själv så här klagas det inte. Passade på att skjuta in mig ordentligt på skottövningen och besegrade Bentzer i målet inte mindre än fyra gånger. Efter den fjärde tappade Bentzer humöret för andra träningskvällen i rad och hävde ur sig ett par könsord innan han lugnade sig... :)

Bäva månde Brännström inför kvällens träning. Om jag inte hamnar på hans lag förstås.

Veckans sport: Fotboll
Veckans glosa: Klappkass
Veckans artister: Simon&Garfunkel

De sistnämnda är bara för bra. Har återigen kommit på att pappas gamla favoriter håller absoluta värdslklass. "Sound of silence" är en magnifik låt med en lika magnifik text. Kom förresten på att de som umgås med mig sällan får uppleva "sound of silence"... 
 
. . . . . .

Så mycket intressant har som sagt inte hänt när det gäller "vardagliga", vanliga saker. Däremot när det gäller annat, som är så mycket viktigare. Men Du är alldeles för betydelsefull för att bara nämnas lite kort i ett av alla inlägg här, du är värd en hel bok. Du betyder så oerhört mycket, min underbara flickvän <3

(L)Karin(L)



Sammanfattande om livet

Här kommer en sedvanlig sammanfattning av vad som har hänt i mitt liv senaste tiden. Har inte skrivit på ett tag så finns säkert en hel del oväsentligt att nämna.

Förra veckan såg i mångt och mycket ut som de flesta veckor gör numera. Skola i måndags vilket inte gav sådär överdrivet mycket, men AU2 känns ändå helt okej. Man sitter där, diskuterar en del småintressanta saker och tiden går. Nästan oroväckande lugn och bra stämning i klassen, hade önskat mig lite mer livliga diskussioner och att folk vågat tycka till mer. Mammaligan ligger oerhört lågt, verkar vara en bra tid för mammor just nu. Och Besserwissern har jag knappt kunnat störa mig på sedan första gången märkligt nog.

Träffade Besserwissern på Willys häromdan. Han hälsade, stort plus. Antar att det var kvinnan i hans liv som var vid hans sida. Jag blev inte avundsjuk. Förlåt för min ytlighet.

Träningen i onsdags var den tråkigaste pissträning jag upplevt på år och dar. Och detta berodde inte på att Brännström och jag hamnade på samma lag. Inte heller var orsaken att jag lät Brännström agera målskytt för vårt lag och utöka sin ledning till 7-3 sammanlagt i vår interna tävling. Däremot att vårt lag bestod av två spelare som kämpade och tog ansvar, medan de övriga tre antingen 1) inte gjorde något av det jag nämnde 2) inte kunde slå en passning 3) i allmänhet sög att spela tillsammans med.
Ingen nämnd, ingen glömd...

Ännu roligare hade Bentzer det som hade oturen att få stå i mål för träningens i särklass två sämsta lag av de fyra som möttes. Smått underhållande att se hans frustration :)


Lite projekt som jag/vi har funderat på:
- Vid lämpligt väglag ta spark i stället för cykel/alternativt promenad till högskolan och låsa fast den med ett cykellås i cykelstället

- Köpa de 29 semlor jag egentligen är skyldig Gson efter en vadslagning

- Se VM-krönikan från USA-VM 94 tillräckligt många gånger för att kunna den utantill (Noa och jag är smått sjuka, vi vet)

- Köpa en riktig pälsmössa inför fotbolls-EM (bottnar i ett slags vad som gjordes när Englands öde i kvalet skulle avgöras och ryssarna snodde åt sig den EM-plats engelsmännen suktade efter)

- Ha klassfest. Vore kul att se Mammaligan och Besserwissern kröka järnet tillsammans med Den osynlige (en ny karaktär, mer om honom här nedanför)

- Göra ett allvarligt försök att förbättra min i nuläget usla framförhållning. Tre söndagskvällar i rad efter träningen har jag fått sitta och skriva klart läsloggen till efterföljande måndag. Stabilt när man haft sen tisdag på sig...


Den osynlige är en tidigare icke nämnde karaktär i vår klass. En mycket speciell människa, som knappt syns. Men nämnas här lär han nog göra en del i framtiden. Han har en tendens att göra folk i sin närhet, inklusive mig, stressade. Det är ganska starkt gjort för en osynlig... :P


Positivt från den senaste veckan:
- Gårdagens träning, till skillnad från onsdagens riktigt bra och rolig. Suverän inställning, hårda närkamper och högt tempo.

- Lunch och fika med Bentzer och Robin i lördags, riktiga stjärnor det :)

- Milanseger igår, hyfsad debut av Paloschi :)

- Fredagskvällen-lördagsförmiddagen - överlägset bäst och gjorde hela den gångna helgen till något helt underbart


Negativt från den senaste veckan:
- Onsdagsträningen

- Mitt usla tippande. 8 rätt på tipset den här gången och ett antal kronor i sjön på oddset. Man kanske inte kan så mycket som man tror...

- Schlagern: Christer Sjögren, snälla nån...

- Parre har haft sönder Erlands vita pärla. Eller åtminstone så är den trasig. "Vi sitter i Erlands bil, en gammal vit missil" är därmed ett minne blott åtminstone för ett tag.


Veckans roligaste:
Jag och Gson satt och åt lunch på Los Sombreros i fredags. Förbi oss gick en dam i 30-årsåldern utrustad med en riktig hylla, utan att låta för ytlig ytterligare en gång. Det var typ så att hon kunde använt sina behag till att ställa brickan på... Hursomhelst, vid ett bord intill satt ett äldre par på runt 70 år, kanske 75. Gubbens reaktion när 30-åringen gick förbi var hur skön som helst. Med gapande mun (om han hade löständer kan de inte ha varit långt ifrån att trilla ut och käken måste ha varit nära att hoppa ur led) samt med förstummad, drömmande och glansig blick följde han kvinnans steg. Den äldre mannens partner blev i sin tur nyfiken på vad som hade väckt hennes makes intresse och i det ögonblicket som hon insåg vad han tittade på var det nog tur för honom att blickar inte kan döda. 

Det kanske inte behöver tilläggas att det äldre paret därefter åt färdigt under tystnad... :)
 

Dagens citat:

Jag tycker att det ser bra ut från din sida, känns som att bollkontrollen och kvickheten har förbättrats, håller du med? - stora ord från en stor människa, tack Olof ;)


Finast:
http://www.youtube.com/watch?v=aFT4UBlmXJA <3




Nattlig blogg

Sitter här och börjar skriva nu när klockan har passerat ett. Borde väl egentligen lägga mig men kan inte säga att jag är särskilt trött. Dessutom är jag ledig imorgon (även om det finns en hel del roliga böcker som behöver läsas...) så kan kosta på mig lite sovmorgon.

Brukar känna en inspiration till att skriva just den här tiden på dygnet. Har aldrig kommit underfund med varför riktigt, men kanske beror på att MSN-beroendet går på halvfart just nu då inte särskilt många är online och på att man på så vis får lite lugn och ro för sitt författande.

Nattetid är åtminstone den bästa tiden om man ska skriva något känslosamt och sentimenalt. Har för vana att göra det med jämna mellanrum. Sitter och läser igenom gamla blogginlägg från tiden före den här bloggen och måste erkänna att jag blir berörd av innehållet i vissa texter. Är skönt att skriva av sig ibland och kommer nog att kännas bra att i framtiden kunna gå tillbaka för att titta på hur man har tänkt, känt och agerat tidigare i livet.

. . . . . .

Från de senaste dagarna i undertecknads liv finns inte så mycket att berätta. Slavträning i söndags kväll som vanligt, givetvis samma tid som Fiorentina-Milan spelade. Men kunde ju glädjas åt såväl en rödsvart seger där som en bra genomförd träning såväl av mig själv som av de övriga som var där. Imponerande inställning och fart på det hela faktiskt. Minst sagt nöjda var vi (jag, Bentzer och Brännström) över vårt magnifika anfall som avslutades med ett mål på småmålsspelet (är skönt att överdriva lite ibland - men det var faktiskt snyggt). Klassiskt sovjetiskt klapp-klapp-spel, Makarov-Larionov-Krutov var tillbaka :)

http://www.youtube.com/watch?v=xKTi6RDXqSI - den gamla goda tiden

. . . . . .

Ett par nya smeknamn som kan tänkas dyka upp här framöver kom för övrigt till i söndags.

Bentzer = Drago

Brännström = Lill-Drago 

Båda två maskiner som kör över allt i sin väg, precis som ryssen (mycket sovjet-inspirerat den här gången) i Rockyfilmerna.

. . . . . .

Skola i måndags och resten av veckan består av självstudier. Kanske dags att ta tag i dem imorgon och inte skjuta upp allt till helgen. Stämningen i klassen, som jag påpekade hade förändrats, har fortsatt att vara förvånande god och uppsluppen. Det är nästan för lugnt och skönt på lektionerna, inga hetsiga diskussioner eller någonting ens i närheten av upprörda röster och spända blickar. Frågan är vad som har hänt. Har mina teorier men läget behöver utredas närmare innan diagnos kan fastställas.

För att roa oss lite under skoldagen och samtidigt ta tillfället i akt att se hur folk reagerar när man tar och bryter mot normerna, något som vi diskuterar mycket just nu under AU2, lät vi mig låna Heidis rosa sjal. Riktigt snyggt blev det om jag får säga det själv. De som besökte kaffeterian samtidigt som oss tittade dock lite konstigt på mig :)

. . . . . .

Hur kan man glömma att köpa kaffe?

. . . . . .

Det ryktas att två tjejer, en ursprungligen från Sandviken och en från mitt eget kära Småland, stal lunchen idag på högskolan. Och jag som hade höga tankar om er två ;)

. . . . . .

Känner att det här inlägget hittills varit totalt meningslöst egentligen (tur att man har ett visst mått av självinsikt åtminstone när kreativiten i skrivandet verkar vara som bortblåst) så ska passa på att avsluta med lite marknadsföring av mig själv.

Finns ju nämligen ett par andra platser där ni hittar mig på nätet.

http://svenskafans.com/italien/milan - skribent där sedan sommaren 2006

http://alfredsson86.bilddagboken.se/ - även där finns jag, uppdaterar någorlunda kontinuerligt

Har som alla andra Facebook också, om någon nu undrade.

Gonatt för idag.

Näsblod och plugg

Här sitter man då en lördagskväll som denna och filosoferar helt ensam i lägenheten. Tystnaden är faktiskt påtaglig sedan Noa, Rickard, Andy och Gson lämnade Pinnmovägen 8 för den här gången efter en lång eftermiddag fylld med fotboll och semlor.

För att höja spänningen en aning började vi idag med något som ska bli en tradition: ett 128-raders stryktipsförslag varje lördag. Givetvis räknade vi kallt med framgång efter att vi hade slagit våra kloka fotbollshjärnor ihop. Allt under 12 rätt ansågs som ett misslyckande och att vi nu slutade på fem, sex rätt är något som vi förstås inte kan vara nöjda med. Dessutom var Noa och jag bara ett mål (en West Ham-kvittering mot Wigan) ifrån 450 spänn på lången. Men men, snart ny lördag och nya tips :)

Tidigare i veckan trodde sig Gson och jag ha en klockren hockeytrippel på lången. Med facit i hand kan man säga att den inte var helt klockren trots allt. Noll rätt av tre var inte riktigt vad vi hade tänkt oss...

Finns egentligen inte så mycket att berätta från de senaste dagarna. Har pluggat och tränat, det är väl det enda som hänt. Någonting har dock hänt i vår klass, den verkar vara helt förändrad. Besserwissern forsatte i och för sig att se ut som en besserwisser senast, men bara på några dagar verkade han ha taggat ner sin attityd rejält. Han kanske läser min blogg... Dock kommer han även i fortsättningen att gå under namnet Besserwissern här. Mammaligan som jag tidigare har nämnt lyser med sin frånvaro än så länge. Eller ja, inte sin fysiska närvaro men däremot den mentala. Den tidigare spända, hetsiga och irriterade stämning som Mammaligans medlemmar har varit orsaken till är som bortblåst. Kanske kommer när det är dags för kommande veckas seminarium med feministinspirerade diskussioner på schemat. Hoppas nästan det, det känns tryggare om allt runt omkring en är som det brukar vara :)

Nådde oavgjort i den omtalade internkampen med Brännström på onsdagens träning för övrigt. Lyckades spela 1-1 men kan inte vara nöjd. Har inget att skylla på den här gången, borde ha vunnit men brände ett jätteläge. Eller jo förresten, kan skylla på att jag inte riktigt var i balans efter smällen jag lyckades åka på under en uppvärmningsövning. Nickade ihop med en kille och drabbades av rejält näsblod för första gången i livet. En erfarenhet rikare och en del blod fattigare blev jag av det men repade snabbt mot och kunde återgå till tränandet. Dominerade gjorde för övrigt vår blå lag med ett facit på fyra segrar och en oavgjort samt 6-0 i målskillnad. Inte illa.

Märker att jag som vanligt har mer att skriva än jag trodde från början. Men ska försöka avrunda snart. Träning med Gson, Andy och Noa igår, inte ofta det sker. Men igår var det dags, mest för att Noa ville se om jag verkligen kunde slå honom i bänkpress. Något som jag kunde.

Hade dessutom en väldig tur när vi innan gymmet skulle ut och springa Sätra runt. Perfekt tajming visade det sig att jag (eller vi) hade tack vare att jag som vanligt inte var klar när det var tänkt och firma Noa/Gson fick vänta en stund på mig. Det innebar att jag precis när vi kommit ut mötte en alldeles speciell person. Ett möte som senare skulle innebära ett glädjande mess och därefter en mysig kväll :)

Så med en lycklig historia avslutar jag för ikväll.
Over and out.




RSS 2.0