Dagens...

...skriverier: Förutom skrivande på en examinationsuppgift om barn- och ungdomslitteratur i svenskan så har jag nyligen knåpat ihop det här:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=288974


You're hot and you're cold... - åtminstone enligt "veckans lista"

...bästa köp 1: Aftonbladets allsvenska fotbollsguide

...bästa köp 2: Expressens allsvenska fotbollsguide

...köptips: Ett bordshockeyspel. Thyberg och jag funderar starkt på att köpa ett tillsammans som vi kan ha i Sätras omklädningsrum :)

...stora grattis: Säger jag till Jenny "Jempa" Adrian, som utan att jag hade koll på det gick och blev mamma till en liten Oliver den 16:e mars :)

...middagstips: Spaghetti och köttfärssås. Alltid före träning.

...låt: Lucky - Jason Mraz ft Colbie

http://www.youtube.com/watch?v=iAZhTHPgIZI <3



2-1-seger för Sätra

IK Sätra träningsmatchade under söndagseftermiddagen mot Upplandslaget Tierps IF hemma på Träffen och det blev en nyttig genomkörare för oss mot ett fysiskt starkt lag.

Första halvlek var inget vidare från Sätras sida om man bortser från första tio då Koller bland annat prickade ribban. Därefter tappade vi vårt spel. Tierp var tuffa och fysiska vilket gjorde det svårt samtidigt som vi spelade med för små marginaler, för korta passningar och tappade för mycket boll på mitten.

Defensivt täppte vi dock till bra, såväl mittfältet som försvaret arbetade rejält för att stänga av ytorna för Tierp och de tilläts inte skapa några direkta chanser. Vi stod upp bra så 0-0 i paus var trots allt helt okej.



I inledningen av andra halvlek kopplade vi grepp om spelet och fick till passningsspelet på ett bättre sätt än i första. Något som innebar att vi skapade chanser i stället för att tappa boll så ofta och tvingas till energikrävande omställningar. 

Men i stället för ett ledningsmål för oss kunde Tierp utnyttja ett av de i andra halvlek mer sällsynta bolltappen på mitten från vår sida och via en snabb omställning göra 0-1. Vi repade oss dock ganska snabbt spelmässigt efter att Mattes i målet räddat oss ett par gånger direkt efter målet.

Florén kunde lite senare servera Koller framför mål sedan han vi ställt om bra efter att ha brutit nere i backlinjen och han  stötte distinkt in 1-1.

Resten av matchen blev en jämn historia där det stod och vägde. Vi skulle till slut lyckas avgöra mot de allt tröttare gästerna och återigen var det Florén som från vänsterkanten låg bakom målet. Han dribblade sin back och lyfte in bollen perfekt till Waldenbäck som nickade in segermålet, 2-1,  med några minuter kvar att spela.

Slutminuterna spelade vi av på ett stabilt sätt och när slutsignalen gick kunde vi vara nöjda. Inte bara över segern i sig utan över den starka vändningen och insatsen som helhet.


Plus:
Målvaktsspelet -
 Såväl Niko (bilden) som Mattes skötte sig utmärkt. Den förstnämnde behövde inte göra några avancerade räddningar men var säkerheten själv på höjdbollarna och avvärjde en del situationer genom att spela långt ut. Mattes i sin tur gjorde en fantastisk reflexräddning i andra halvlek och parerade ytterligare ett par farligheter på ett bra sätt.



Inställningen - Hela laget slet hårt i 90 minuter och mot ett fysiskt tufft motstånd och det gav resultat. Starkt av oss att vända underläge. Viktigt för självförtroendet och starkt att visa sån karaktär. Lagdelarna hjälpte varandra på ett bra sätt och framförallt imponerade arbetskapaciteten på mittfältet. Speciellt Thyberg som slet som ett djur, sin vana trogen.

Den individuella skickligheten - Vi har en del individuellt skickliga spelare som kan prestera offensivt mer eller mindre på egen hand. Florén blixtrade till exempel till några gånger i en lite ovan kantroll och spelade fram båda målen. Dessutom finns i Koller och Waldenbäck två starka avslutare framför mål.


Minus:
För svårt spel stundtals - Vi tappade alldeles för mycket boll på mitten, särskilt i första halvlek men även stundtals i andra vilket bland annat orsakade baklängesmålet. Ett lite enklare, rakare spel är att föredra framöver.


IK Sätra-Tierps IF 2-1 (0-0)
Målen, Sätra: Adam Koller, Lukas Waldenbäck.


För egen del gick det ganska bra som mittback. Lite ovant är det än men samspelet med såväl Björn som Zana (som klev in som mittback en bit in i andra halvlek) fungerade ändå godkänt. Skönt också att få 90 minuters spel.


Stabil helg

Stabilt är ett av mina favoritord har jag märkt och med just det ordet kan helgen summeras. För det var en stabil sådan. Fredagskvällen spenderade jag i lugn och ro helt på egen hand. Fixade lite tacos och bara tog det lugnt i min ensamhet. Rätt skönt det faktiskt.

Resten av helgen gick sedan i mångt och mycket i fotbollens tecken (ovanligt...). Såg mitt gamla KBK spela träningsmatch mot Ockelbo på lördagseftermiddagen och de gjorde det bra trots ett ganska b-betonat lag. Bentzer (bilden) briljerade i målet trots tre insläppta och räddade bland annat en straff i andra halvlek. Dessutom snackade han till sig en varning - med andra ord var det den gamla vanliga Bentza som visade upp sig :P
Mange var även han briljant med två ass och ett mål i KBK:s 4-3-seger i en svängig match.



Lördagskvällen innebar sedan 30-årskalas för bröderna Lindgren. Eller 60-årsskiva för tvillingarna kanske man snarare ska kalla det. En lyckad fest var det hursomhelst utan tvekan då de hade styrt upp det riktigt fint med mat, tårta och lite tävlingar. Sedan vankades det ju också fotboll som vi bänkade oss för och fick se ett stabilt (bra ord som sagt) Sverige ta en poäng i VM-kvalet borta mot Portugal. De flesta fortsatte sedan kvällen inne i stan men för mig blev det en lugn afton då match väntade på söndagen. Ingen alkohol för min del men väl sömn med älsklingen i stället.

Match i söndags som sagt men den avhandlar jag i ett nytt inlägg, för att inte trötta ut er alt för mycket med ett uppsatsliknande inlägg som det här hade blivit annars. Men kan avslöja att även söndagen var ganska stabil... :)


Så var det fredag igen...

...för att citera Noice gamla dänga. Veckorna går onekligen fort men samtidigt får jag just nu ganska mycket gjort, så det känns inte som att man spiller allt för mycket tid i alla fall.

Andra delen av veckan har visserligen inte varit lika bra sett ur en produktiv vinkel för min del men lite har jag fått gjort. Som vanligt har det blvit lite pluggat, en del Svenska Fans skrivet och dessutom gymmade jag i onsdags. Fotbollsträning på Strömvallen igår, klart bättre såväl för egen del som för laget i sin helhet jämfört med det tunga tisdagspasset. Kändes riktigt bra framförallt mot slutet igår och det ska bli kul med match på söndag.

Idag har Noa och jag varit en runda på stan. Vi har inhandlat lite diverse inför morgondagens 30-årskalas som bröderna Lindgren arrangerar. Blir ett lugnt kalas för min del på grund av söndagsmatchen. Tänkte dock gå dit och vara lite social, se Portugal-Sverige och sen möta upp med Karin och spendera resten av kvällen och den efterföljande söndagsförmiddagen med henne.

Jag var även och hämtade ut mina nya fotbollskor, Puma King:en som var beställda. Dessutom är nu biljetterna för hemresan vid påsk fixade. Ska bli riktigt kul att komma hem några dagar, särskilt som Karin ska med till Småland för första gången.

Nu blir det slöande resten av den här dagen, kanske till och med helt på egen hand. Skönt det, med tacos snart och sen FM, kvalserien och tv :)

. . . . . .

För övrigt
sägs det att Sätragymmet fick besök av Power Ranger tidigare i veckan. Det finns till och med bildbevis ute på nätet:
http://sfg-bloggen.blogspot.com/2009/03/sfg-hulkboden.html


Det ryktas också att två halvskumma typer strök omrking i Andersberstrakten runt halv tre-tiden natten till söndag nu senaste helgen. De två, som enligt vissa uppgifter kan ha haft efternamnen Thyberg och Ädel, störde nattron hos en del boende genom att ringa på och utge sig för att sälja ägg... :)

Den sistnämnda storyn finns det dock inget bildbevis på, men uppgifterna kommer från säkra källor.

Over and out.


Ett par självgoda dagar

De senaste dagarna har varit fyllda av självgodhet från min sida. En självgodhet som jag faktiskt, utan att försöka skryta, nästan har gjort mig förtjänt av. Förra veckans lyckade uppsatsopponering har följts av glädjande besked angående betyget på examinationsuppgifterna från första svenskamomentet. C i betyg på båda dem, vilket innebär C på hela momentet. Något som jag är klart nöjd med. Har inte lagt ner allt för mycket tid på de två analysuppgifterna då det mesta har kretsat kring medieuppsatsen. Så klart positivt det.

Glädjande nog har även min senaste Svenska Fans-krönika som jag länkade här för några dagar sedan fått många positiva reaktioner. Alltid kul att få beröm och särskilt som nu då lovorden kom från Intersupportrar och andra icke-Milanister.

Varit ledig hittills i veckan vilket förstås har varit skönt. Har dock varit ganska flitig och pluggat en del svenska. Dessutom har jag skrivit ytterligare några Svenska Fans-artiklar, bland annat den här:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=287838

I övrigt har det varit träning såväl i måndags kväll som igår. Måndagsträningen i Andersbergshallen var mycket bra rakt igenom från hela truppen. Bra fokus och inställning. Gårdagens var sämre kvalitetsmässigt, både för mig själv som var tämligen ojämn och för många av de övriga. Den hårda löpövningen som vi körde satte sig i benen och gjorde spelet riktigt tungt och segt sen.

Skola imorgon förmiddag och sen träning på kvällen. Nya tag med andra ord och laddning för söndagens möte med Tierp som står på programmet.




Ett axplock av bilder

De utlovade bilderna från vår kick off/lagfest i lördags med IK Sätra finns nu ute i etern. Samtliga av bilderna som jag har laddat in finns här (under 21:a mars):

http://bilddagboken.se/p/main.html?crossdomain=1&friendname=Alfredsson86&#0


De kommer även inom kort att ligga ute på Facebook för er som har mig som vän där.
Och här bjuds också på ett axplock från lördagseftermiddagen/kvällen.


Det överlägsna vinnarlaget i tävlingen jublar :)



Thyberg och jag.


Frykman vaknade som sagt till liv :)


Målvakts-Niko med tränare Gustav i bakgrunden.




Grattis pappa Martin!

Ett stort grattis till min gamle klasskamrat sedan gymnasiet, Martin Svenson, och hans sambo Matilda som igår kväll 20.50 blev föräldrar till en lille Jack :)

4540 gram tung och 55 centimeter lång var Martin junior när han såg dagens ljus för första gången :)

Grattis som sagt och ta hand om er alla tre.


Hittade ingen bättre bild på Martin än den här, men här
sitter vi i alla fall han och jag vid studenten 2005



Lagfest med stort L del 2

Efter tacosätandet var det så dags för att avgöra den prestigefyllda tävlingen.

Drickandet hade förstås också tagit vid så här dags och på vissa märktes det mer än på andra.
Frykman stod för en mindre stabil insats under frågesporten då han mer såg ut som att han satt och funderade på 1) var han befann sig 2) vad han hette och 3) vad vi andra höll på med. För mycket sprit, för att summera :)

Vi i vårt lag hade däremot idel seriösa lagmedlemmar som utan större problem givetvis tog hem frågesportsdelen. På spåret-upplägg med fotbolls- och lite musiktema var det som gällde och ack så vi dominerade. Ingen överraskning förvisso, men kan ju påpeka det i alla fall :)

Poängen fullständigt trillade in för oss och egentligen hade domarna inte ens behövt räkna ihop slutställningen. Eller kanske, för att avgöra vilka som kom tvåa respektive trea då. Etta var det ingen tvekan om vilket lag som kom i alla fall. Och så skönt att vara så grymt självgod nu :)



Citerar Thomas Floréns Facebook-status från igår, för att förtydliga:
"SEGERN ÄR VÅR, SEGERN ÄR VÅR, VI HAR VUNNIT, SEGERN ÄR VÅR!"


Thyberg däremot fick se sitt lag rasa ihop fullständigt. De hade som väntat "muskler utan hjärna" (för att citera de hånfulla kommentarerna som helt rättmätigt flög genom luften efter tävlingen) och hamnade till slut sist i hela den sammanlagda tävlingen. Kaptenen själv, alltså Thyberg (har den hemska människan som tejpade ihop hans kläder på träningen fått sitt straff än förresten?), var inte mycket bättre själv utan stod för en slätstruken insats som han sedan försökte förklara bort... :)

"Muskler utan hjärna, ja dom har muskler utan hjärna, muskler utan hjärna, ja dom har muskler utan hjäääärna!" :)


Jag kanske ska påpeka att Thyberg och jag snabbt har blivit goda vänner, så att ingen tror att jag har något otalt med honom då han får ta emot mycket skit här i bloggen för tillfället... :)

Vi tog förresten och återupplivade barndomen genom att belägra bordshockeyspelet och sedan utmana varandra i flertalet fartfyllda och spännande matcher. Thyberg inledde med en seger, 3-1, och därmed var jag skyldig honom en öl på krogen sen. Kvitt eller dubbelt spelade vi förstås och i en riktig rysare lyckades jag vinna med 3-2. Status quo så vad göra? Jo, givetvis spela en avgörande match. På spel: tre krogöl alternativt en drink. Stärkt av den tidigare tävlingsvinsten och det psykologiska övertaget gentemot Thyberg lyckades jag vinna med 3-0 och därmed spela till mig en redbull/jäger. Den tackar vi för! :)

Nannebro och Björn mätte också sina bordshockeykunskaper men de sög totalt så varken Thyberg eller jag ville vara ofina att erbjuda dem en match. De hade ju  ändå blivit så utklassade ;)


Det såväl dracks som sjöngs friskt kvällen lång efter tävlandet och vi var till slut ett glatt gäng bestående av mig själv, Thyberg, Raeed, Björn, Ädel och Niko som bänkade oss i en taxi och fortsatte festen på Hangloose inne i stan.

Frykman förresten, han vaknade till liv rejält framåt kvällens senare timmar och sjöng gladeligen sina Liverpoolsånger för full halls. Han överlevde också resterande delen av kvällen (vart han nu tog vägen, någon som vet) kan jag glatt meddela, för jag träffade honom på bussen hem sen :)

Bilder utlovas senare i veckan.


Lagfest med stort L del 1

Lördagen blev en enda lång succéföreställning för oss i IK Sätras seniorlag. Kick off stod nämligen på schemat dagen lång och det blev en helt suverän dag.

Klockan ringde redan halv åtta här hemma och det var dags att släpa sig upp ovanligt tidigt då vi skulle samlas redan vid nio för att inleda dagens aktiviteter. Samling på Träffen var det som gällde innan vi gick bort till Ulvsätersskolan där den mesta tiden skulle förläggas.



Inledningsvis tog den mycket prestigefyllda tävlingen vid. En tävling som under förmiddagen innehöll fysiska moment för att under kvällen sedan övergå i frågesport (eller "en intellektuell del av tävlingen" som det hette på förhand). Tre lag delades vi in och ganska snabbt förstod vi i vårt lag förutsättningarna. Jag, Thomas, Niko, Zana och David Koller insåg ju att det skulle bli seger för oss bara vi var med någorlunda efter den fysiska delen. För med vår line up skulle det ju inte vara möjligt att förlora under den intellektuella tävlingsdelen.

Så drog då tävlingarna igång. Bland annat hade vi stafett där man skulle balansera diverse föremål (bland annat en badmintonboll) på huvudet, ta sig över en hög plint på vägen och sedan växla med en lagkamrat. Niko imponerade där, men Thybergs lag var på något märkligt sätt bättre än oss.

Lika märkligt var det att Thyberg och hans mannar fortsatte att rada upp grensegrar. Efter hand förstod vi i lag 1 precis som de i lag 2 att Thyberg och co i lag 3 hade domaren (vår tränare Gustav) med sig. Gång efter annan hade de fördelar av den undermåliga domarinsatsen. En domarinsats som nådde klimax av uselhet när vi spelade prickboll. Men som tur var skulle denna orättvisa vändas till rättvisa senare under dagen. Gud är god trots allt med andra ord.

Thybergs lag ledde med sex poäng före oss och lag 2 efter förmiddagens aktiviteter. Med andra ord låg vi -  precis som vi hade hoppats - bra med i sammandraget inför den intellektuella delen. Med andra ord såg segern mer eller mindre klar ut, då vårt lag som ni förstår innehöll en stark uppställning för en sådan typ av tävling... ;)

Efter att ha duschat och bytt om samt ätit lite spenderade vi hela eftermiddagen och stora delar av kvällen på Ulvsäters fritidsgård. Inte helt fel då det innebar Premier League-tittande på storbilds-tv för oss, möjligheter att spela playstation, biljard, bordshockey (så kul, så längesen!) och en massa annat. Vi kikade på Portsmouth-Everton och Tottenham-Chelsea innan vi alla hjälptes åt att fixa tacos. Grymt gott blev det och dagen närmade sig del 2...


Veckosummerande

Redan måndag och därmed ny vecka. Den föregående blev riktigt lyckad och den andra halvan av den ska summeras här är tanken.

Fotbollsmässigt var det en hygglig vecka. Ganska bra träning av oss i måndags, mindre bra i tisdags och ett riktigt lyckat pass på Strömvallen i torsdags trots att mängder med spelare saknades. Ingen match i helgen utan nya tag nu mot mötet med Tierps IF som väntar kommande söndag.

Skolveckan var också lyckad, riktigt lyckad faktiskt. Jag hade uppsatsopponeringen för c-uppsatsen i mediekursen från i höstas som jag har nämnt här ett antal gånger. Äntligen har man det överstökat. Det gick överraskande bra också glädjande nog. Det var inte många negativa synpunkter på den, tvärtom. Fick beröm för det innehållsmässiga, såväl gällande bakgrundsbiten och teoridelen som min analys. Det enda jag behöver fixa är vissa små slarvfel, fixa sidnummer och lite annat sånt smått. Småsaker med andra ord som kommer gå väldigt snabbt. Så är mer än nöjd.

Så långt torsdag. Fredagen var ruskigt lugn, ledig hela dagen och kvällen spenderades med älsklingen.

Veckan avslutades sedan på bästa sätt med kick off med laget hela lördagen. Mer om den kommer i ett eget inlägg snart.  


Dagens fråga:
Var är våren?
Vårkänslor förra veckan, snöstorm idag. Logiskt? 

Det  vräker verkligen ner utanför nu. Kanske läge att äta en banan och sen gå ut och leka i snön... ;)


Dagens skriverier hittills:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=287645

Har förutom ett par timmars oerhört drygt och tråkigt skrivande i svenskan, har suttit och skrivit rent tusen och åter tusen svar på instuderingsfrågorna, så har jag plitat ner en krönika för Svenska Fans. Blir en artikel till innan dagen är slut förhoppningsvis.

Solsken

Lite vårkänslor i Gävle idag. Nästan tio plus (i alla fall över åtta) och solsken piggar förstås upp från ett annat ganska grått Gävle (vädermässigt alltså, i övrigt är det mesta positivt för mig och på fotbollsplanen är det snarare rött än grått). Äntligen ett visst hopp om att våren trots allt är i antågande.

Har varit ledig hittills den här veckan men faktiskt varit ganska flitig. Igår pluggades det tämligen flitigt på Pinnmovägen 8 då jag hade en hel del att läsa och svenskafrågor att besvara. Idag har pluggandet inte varit lika frekvent men håller på att förbereda opponeringen av uppsatsen (har en 70-sidorsuppsats att läsa och kommentera som en annan student har skrivit) och har dessutom knåpat ihop en artikel för Svenska Fans:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=286534

Har också passat på att ta en promenad i det fina vädret med Noa och svängt förbi ICA. Fotbollsträning ikväll också så får lite välbehövlig motion med.

Fy fan vad tråkigt inlägg det här blir känner jag...

. . . . .
 
Annars i veckan då? Skola imorgon och torsdag, fotbollsträning ikväll och torsdag och kick off med laget på lördag. Sedan blir det säkert en del tid med Karin också förstås. Alltid mysigt med sovsällskap ju :)

Var tillbaka på fotbollsplanen igår efter söndagens något misslyckade debut. Träning och den gick helt okej i alla fall. Kapade i alla fall inte någon...

Ska sluta det här meningslösa inlägget nu och äta en banan... :P


Tillbaka på (blogg)planen efter utvisningen

Kanske bör tillägga några ord om min debut i Sätratröjan. Efter 30 minuter fick jag alltså lämna planen (väl hårt enligt de flesta, men jag själv har ingen direkt åsikt om huruvida domslutet var rätt eller inte) och hann därmed inte uträtta mycket. Hade ett fåtal brytningar och passningar, försökte styra backlinjen så gott det gick trots att det var lite ovant att spela mittback, något som fungerade tämligen bra ändå och framåt spelade vi bra vilket hade medfört att vi vid utvisningen redan ledde med 2-0.

Det blev för övrigt till sist seger med 6-3 efter att sex olika målskyttar nätat för oss  (Adam Koller, David Koller, Lukas som gjorde Sätras första mål för säsongen, Florén på straff, Ädel och inhopparen Raeed). Så en hel del positivt att ta med för oss trots att vi släppte in ett par för billiga mål i andra halvlek.



Veckans fråga: Vad säger jag (han i grönvitt som böjer sig ner) på bilden?
Alternativ 1:
"Du är varken den första eller sista som jag kapar, så sluta att tycka synd om dig själv"

Alternativ 2:
Jag frågar hur det gick och ber om ursäkt

Alternativ 3:
"Res dig upp och sluta filma!" för att sekunden senare påpeka för domaren att jag träffade bollen först



Jag och Materazzi har något gemensamt...

För en gång skull ska jag fatta mig kort när jag beskriver min debut i IK Sätras grönvita tröja:
- Seger med 6-3
- Mittback från start
- Utvisad, rött direkt, efter 30 minuters spel

För mer information hänvisar jag till:
www.SFG-bloggen.tk



Jag ber om ursäkt till Överhärde-spelaren...



Första i karriären...



Övrigt av värde och ovärde

Mer än fotboll den här veckan då? Jo, skola igår. Satt och diskuterade barnböcker på svenskan i två timmar typ och därefter fick vi gå hem. Givande? Nej. Roligt? Sådär. Imponerade med några smarta kommentarer men gled mig igenom lektionen i övrigt.

Lämnade min uppsats klar för opponering igår också. Är c-uppsatsopponering på torsdag och sen ska den finslipas ytterligare en gång innan jag kan lägga den bakom mig, äntligen.

Spenderade sen gårdagskvällen efter träningen med Karin. Som alltid lika mysigt :)
En Wallander-film och sen välbehövlig sömn blev det innan vi tog upp oss runt tio dag. Skönt med sovmorgon och därefter har dagen fortsatt i lugnt tempo. Lite skrivande, pluggande och träning - mer har det inte blivit av det.

Och nu tänker jag packa ihop butiken och slå igen för idag.
Gonatt!

Fotbollsvardag igen

Så har vardagen infunnit sig på allvar igen sedan Milanovistelsen. Tiden går fort märker jag, var redan en vecka sen som vi åkte till Italien nu. Och dagarna som har gått sen i tisdags eftermiddag då jag kom tillbaka hit har bara sprungit förbi.

Drog igång tränandet igen efter en veckas ledighet på den fronten med ett gympass i onsdags. Därefter har det varit fotbollsträningar såväl igår som ikväll. Gårdagens träning genomfördes på Strömvallen och den gick tämligen bra. En ganska tuff träning med mycket löpande som satte sig i benen. Men det avslutande spelet gick fint och återigen trivdes jag med mittbacksrollen.

Kvällens träning på Träffen  var däremot sämre, såväl för mig som för de övriga. Ingen dålig träning direkt men heller inte någon man minns som särskilt imponerande. Det var nog en hel del tunga ben sen gårdagens pass som delvis kan ursäkta den skiftande kvalitén som stundtals var hyfsat hög för att stundtals sjunka till en nivå fylld med felpass och enkla misstag.

Hursomhelst, nu är de sista förberedelserna gjorda inför kommande söndags match mot Överhärde IK. En match som blir min debut i IK Sätra-tröjan. Något som jag verkligen ser fram emot. Som ni har kunnat förstå av bloggen så har försäsongen varit positiv hittills och det känns inspirerande nu när det snart äntligen är dags att spela match för första gången i de grönvita färgerna.


Jag i en träningsmatch för NIK i somras.




Milanoblogg del 3: Summeringen

Jag tänkte avsluta Milanobloggandet med en kortare (ska hålla ner den textmässigt, jag lovar) summering av vad vi gjorde mer än att besöka Doumen och San Siro samt med att bjuda på ytterligare några bilder.


Utsiken från vårt hotellrum med alperna bortom kyrktornet.

Under lördagen passade vi förutom att kolla in Doumen på att ta en ganska lång tur i det mest exklusiva shoppingkvarteret i Milano. Det var minst sagt glamouröst och lyxigt. Mestadels kläder, parfym och liknande var det som såldes, men det fanns också diverse andra saker. Bland annat fanns en exklusiv affär med pennor där en Leonardo da Vinci-penna kostade drygt 3000 kronor. Kul att råka bort den sen... :)

Vi kikade mestadels och inhandlade inte så mycket. Mamma köpte lite parfym och jag köpte en lila sjal till Karin, sen var vi nöjda.

Kunde också köpt en kostym för 15 000 med tillhörande skor (3000) och skjorta (2000), men det skippade vi... :)


Inifrån det fina shoppingkvarteret. Lite kul att McDonalds (framme till vänster här)
har köpt in sig där. Inte direkt lyx och flärd man brukar förknippa "Donken" med.

Vi tog också en tur förbi den berömda La Scala-teatern. Inte så märkvärdig den egentligen sett till utseendet (vi var bara utanför) men den är ju  världsberömd när det gäller opera och dylikt. Så känns kulturellt och fint att kunna säga att man har varit där i alla fall :)


La Scala-teatern.

Mer promenerande på stan, en titt på Milano slott och lite god italiensk mat var väl ungefär vad vi hann med förutom det jag har skrivit om i de senaste inläggen. Därefter. i måndags morse, begav vi oss i morgonrusningen ut till Malpensaflygplatsen och drog hemåt igen.


På väg hem strax efter att vi lyft från Malpensa.



Milanoblogg del 2: Den mäktiga Doumen

Jag tänkte fortsätta mitt skrivande om vistelsen i Milano med att berätta om hur det var att besöka den minst sagt mäktiga och vackra Doumen. Först dock ett litet länktips med anknytning till det som skrevs igår angående San Siro-besöket. Lite fler bilder och mer text här:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=285597




. . . . . .

Det finns så oerhört mycket
kul att berätta från resan förstås...

...som om den störtsköne svarttaxi-chauffören som körde oss till hotellet i fredags kväll i sin gamla svarta, närmast fallfärdiga, hundkoja och helt utan att följa några som helst trafikregler. Han försökte så gott han kunde kommunicera på taskig engelska och vi snackade faktiskt lite fotboll (oväntat...). När det gällde de skadade Milanspelarna förstod vi varann bra i alla fall.

Till exempel är ju Gattuso knäskadad: "Gattuso, problema", sa chauffören samtidigt som gjorde en bekymmersam min och pekade på sitt knä :)

...eller om italienarnas fantastiska parkeringsvanor, där bilar stod lite överallt där det fanns plats. För att inte tala om trafiken, morgonrusningen i måndags liknade inget annat.  

...eller om maten, staden, atmosfären, affärerna - ja om allt. Men det blir lite väl mycket skrivande då så ska förutom den här lilla sammanfattningen hålla mig till de största upplevelserna under Milanodagarna.

. . . . . .

Förutom San Siro och Milanmatchen så
var en av resans höjdpunkter utan tvekan besöket vid Doumen. Mäktigare kyrka får man leta efter. Sanslöst bygge var det verkligen och ännu häftigare att uppleva än jag hade trott. Den tog nästan 500 år att bygga och när man väl är där och ser den förstår man varför. Över lag var arkitekturen intressant att titta på i Milano, husen och byggnaderna i stort var fina och det lite äldre, klassiska stuket som syntes överallt var vackert. På det stora hela en mycket vacker stad, såväl sett till stora, berömda byggnader och vanliga gamla bostadshus.

Men att jämföra något av det med Doumens torn, spjälor, fönster och utsmyckningar går inte. Den var helt enkelt något utöver det vanliga, något som bara blir tamt och onyanserat i relation till verkligheten om det ska beskrivas med ord. Blir bättre att ni får ta del av några bilder i stället.


Doumen i all sin prakt. 108 meter hög för att nämna något om den.


Mäktig.


Doumen inifrån. Tyvärr ser man långt ifrån hur fint det var, men
en liten försmak ger det i alla fall.


En till inifrån.


Precis alla fönsterna (och de var många) var så här fint målade.


Många, såväl turister som italienare, som var där.





Milanoblogg del 1: Fotbollens La Scala

För att inte tråka ut er med meterlånga inlägg tänkte jag dela upp berättandet om Milanovistelsen i några olika delar. Hur många återstår att se och i vilken ordning det blir står också skrivet delvis i stjärnorna än så länge. Hursomhelst börjar jag med en av slutpunkterna på vistelsen i den italienska ekonomi- och modehuvudstaden: besöket på San Siro för att se Milan-Atalanta i söndags eftermiddag.


 Jag och pappa utanför San Siro

Att som Milansupporter äntligen, för första gången, bege sig till San Siro för att se Rossoneri live var förstås något speciellt. Jag tror att en icke fotbollsintresserad skulle kunna tycka det också, bara den personen fick uppleva en eftermiddag på "fotbollens La Scala" (teatern i Milano). För så många olika sinnesintryck som det var att ta in. Tur att finns digitalkameror numera så att man enkelt kan föreviga liknande upplevelser, då alla minnen knappt får plats i huvudet.

Det var så mycket mer än själva matchen som gav intryck. Redan ett par timmar före avspark började man känna av atmosfären, stämningen infann sig så smått redan då och sedan blev det bara allt bättre ju närmare matchstart det led.  

Vi tog tunnelbanan ut till arenan, som ligger en bit utanför centrum, och var där nästan två timmar innan matchen skulle dra igång. Redan då var det en hel del folk, såväl turister som italienare, på plats. Det var fint att promenera kilometern från stationen till arenan och känna hur förväntningarna ökade för varje steg.


Souvenirstånden var tätt uppradade utanför arenan.

Folk med Milantröjor och halsdukar syntes överallt. Själv hade jag på mig en tröja och en halsduk som jag plockat med hemifrån. Som souvenir från arenaområdet köpte jag en riktigt snygg halsduk, med mycket vitt och rött i, samt ett par strumpor med Milans emblem broderat.

Arenan i sig var ingen speciellt vacker skapelse utifrån sett. Stor däremot var den, grymt stor. Och när man hade traskat ett antal trappor upp (vi satt högt upp på långsidan, ganska långt bort mot målet som är vid norra kurvan, alltså motsatt kurva mot där Milans mest fanatiska fans håller till) och klev in på läktaren blev till och med jag som annars har svårt att vara tyst mållös.


En fantastisk arena. Branta läktare, tät atmosfär, underbart grön matta.

Samtidigt som läktarna sakta började fyllas (blev ju långt ifrån fullt då arenan tar hela 85 700 åskådare, men 50 000 blev det till sist) joggade Milans målvakter med förstekeepern Christian Abbiati i spetsen in för att börja värma. Abbiati, som varit strålande den här säsongen, fick välförtjänta applåder av fansen i Curva Sud och det började kännas att matchen närmade sig.

När de övriga spelarna kom in, även de ackompanjerade av applåder, för uppvärmningen började Queens We will rock you dunka i högtalarna och stämningen höjdes direkt.


Jag på San Siros branta läktare med Milanspelarna i bakgrunden.

När sedan Milan mascherade in till tonerna av hymnen Inno Milan var det läge att rysa av välbehag och bara se fram emot matchen som väntade. En match som skulle bli bättre än jag hade vågat önska nästintill. Visserligen hade allt annat än en seger varit en liten besvikelse, men att det skulle bli 3-0 och hattrick av Inzaghi var förstås extra positivt.

Redan efter sju minuter slog "Pippo" Inzaghi till för första gången den här eftermiddagen och känslan av att få skrika ut sin glädje tillsammans med tusentals andra Milansupportrar runt omkring sig var mäktig. Det var verkligen härligt att se allt från tioåringar med Milantröjor till pensionärer som skrek ut lyckan i samband med målet.


Jubel efter Inzaghis tredje mål för dagen, med cirka kvarten kvar att spela.
Ett mål som betydde 3-0 och tre poäng för Rossoneri.


Första halvlek var inledningsvis riktigt bra från Milans sida och flera gånger om var de nära att utökade ledningen. Atalanta skapade därefter även de några vassa chanser och spänningen levde i allra högsta grad i pausvilan. Andra halvlek blev sämre till en början för de rödsvartas del och utan Abbiatis fina målvaktsspel kunde det mycket väl ha blivit kvitterat. Men efter hand mattades gästerna och Inzaghi kunde till min och många andras stora glädje avgöra matchen med ytterligare två mål.


Firande i Curva Sud.

Att få jubla över ett Milanmål live på San Siro var grymt.
Och att få göra det över två mål till, dessutom av samma spelare, var ännu bättre.

3-0-segern blev också en perfekt avslutning på vår Italienvistelse då vi efter matchen tog tunnelbanan tillbaka till centrum, tog oss vidare till vårt hotell, åt och packade väskorna och därefter på morgonen följande dag lämnade stövellandet för den här gången. Det med många minnen för livet, inte minst de som jag har berättat om här.

Har även skrivit ihop en artikel om San Siro-besöket för Svenska Fans räkning idag:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=285461



Tillbaka i etern

Sådär ja, nu var man tillbaka framför datorn efter några härliga dagar i Milano :)

Det finns förstås hur mycket som helst att skriva om den vistelsen och det kommer också en hel del från resan här inom kort. Har dessutom passat på att lägga in en del bilder på bilddagboken. Dock långt ifrån alla. Däremot hamnar precis alla bilder som jag har från Milano på Facebook snart.


Jag på San Siro - Milan vs Atalanta 3-0 :)

Bilder från Milanoresan finns alltså här:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html#0

(kika under 9:e mars)


Där har jag också lagt in ett antal bilder från middagen/schlager/mys-kvällen med Bentzer och Angelica.
Dessa ligger under den 28:e februari. Några smakprov kommer här nedan.


Bentzer, champagne och Angelica :)


Karin och jag :)



Timeout

Bloggen tar timeout i några dagar (ingen större nyhet än så alltså :P) eftersom jag åker hem till Småland imorgon bara för att på fredag bege mig till Milano i sällskap med mamma och pappa.

Gubben där hemma fyllde ju 60 i början av året och fick få en Milanoresa med matchen Milan-Atalanta inkluderad i presten. Ska inte bli helt fel det om man säger så :)

Har aldrig sett Milan live faktiskt så är på tiden nu. Hade ju förvisso varit roligare om de slagits om ligatiteln på allvar och således hade haft mer att kämpa för, men ska bli en stor upplevelse såväl att besöka Milano som att se Rossoneri spela på San Siro.

Återkommer som vanligt med en massa såväl menlöst som stundtals roligt (hoppas jag :P) bloggande i mitten av nästa vecka.


San Siro - där sitter jag på söndag :)



Fyra underbara månader <3



2:a november - 2:a mars

Fyra härliga månader med dig hittills älskling.
Så grymt glad att jag har dig, som du vet vid det här laget :)
Du är verkligen allt man kan önska sig.

Sån tur jag har haft som har träffat dig.
Sen så kommer vi nog aldrig överens gällande vem av oss som har haft mest tur,
för du är ju så gulligt envis.
Men så länge som vi båda är nöjda och glada så gör det ju inte så mycket
om vi inte delar åsikt gällande allting ;)

"where ever it goes
i always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go"


http://www.youtube.com/watch?v=jnT193S9F_U


Hemvändarkväll

Killen som fått utstå en del småhånande kommentarer här i bloggen, samt även fått ett varmt välkomnade hem, kom på besök igår. Alltså Robin Hallman, Korsnäs BK:s förlorade son som nu har återvänt från USA där han passat barn och levt livet i ett år. Riktigt roligt att träffa dig igen grabben :)

Vi hade förstås tusen saker att prata om och kunde nog snackat sönder en vecka i streck om vi hade velat. Nu nöjde vi oss med ett par timmar och det var förstås givande, så kloka och djupsinnade som Hallman och jag är :)

. . . . . .

I övrigt igår hände inte mycket. Efter en ganska lång sovmorgon med Karin blev det en fotbollsfylld eftermiddag på egen hand. Kikade på diverse matcher och fördrev tiden utan att göra många knop för brödfödan den dagen.



Milan gjorde ingen glad igår (heller kanske man ska tillägga, misslyckandena börjar bli en vana numera) och förlorade mot Samdporia på bortaplan med 2-1. Har som vanligt sammanfattat intrycken för Svenska Fans räkning:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=283631

. . . . . .

En lugn måndag har inlett den här veckan. Har Svenska Fans-skrivit en del, pluggat lite och tränat på gymmet.
Så var ytterligare en dag avverkad.

Får passa på att gratulera tvillingarna Lindgren, Andy och Rickard. De herrarna fyller nämligen 30 år idag, stort det!
Så grattis på 60-årsdagen bröder :)


Middag, melodifestival och film

Helgen har fått rasande fort hittills, kanske beroende på att mycket kul har gjorts och att det återigen har varit ett mycket lyckat veckoslut. Ganska lugnt men samtidigt socialt och väldigt trevligt.

I fredags kväll var jag med Karin och tog en fika på Waynes med hennes kompis Fia. Trots att Karin och jag känt varann i över ett år och att Fia är en av hennes bästa vänner så har jag bara träffat henne flyktigt på krogen för drygt ett år sedan. Så var på sin plats att jag hängde med den här gången och det blev en bra fikakväll med massa prat i ett par timmar innan Karin och jag begav oss hem igen och avslutade kvällen med tv och mys.

Lördagsförmiddag med älsklingen och därefter i sedvanlig ordning slöande framför lite fotboll - som en lördag brukar se ut med andra ord. Blev dock en ganska kort eftermiddag hemma eftersom vi skulle ut och äta. Bentzer och hans sambo Angelica  var hemma i Gävle över helgen och de hade glädjande nog bjudit med oss på en kväll med restaurangbesök följt av melodifestivalen, lite dricka och konverserande hemma i Bentzers gamla lägenhet.

Det blev en kanonkväll som inleddes på Mezopotamya. Tanken var först att äta på Church Street men var 45 minuters kö där så vi planerade snabbt om och det skulle visa sig att ingen blev missnöjd med det. Var tvärtom kanon på Mezopotamya också. Mysig miljö och riktigt fin mat. Själv avjöt jag fläskfilé med pommes och kantarellsås. Även de andra tog för sig av de grillrätterna som erbjöds och vi var mätta och nöjda när vi begav oss hem till Bentzer.

Blev kikande på schlagern, lite drickande (Bentzer slog på stort och plockade fram champagnen kvällen till ära :P) och en massa snackande om allt mellan himmel och jord. Efter flera roliga timmar rundade av strax före tio. Angelica begav sig till en kompis som fyllde 18 och Bentzer hakade på Karin och mig på bussen mot Sätra för att besöka KBK:s lagfest som förlagts hos Mange. För oss (alltså Karin och mig) blev det sen en lugn avslutning på lördagskvällen med filmen Säg att du älskar mig innan vi hyggligt tidigt slocknade hemma hos henne.

 
Bilder från kvällen kommer senare. Tills vidare får det duga med den här
från förra lördagen :)




RSS 2.0