This years love

Grymt härlig låt det, med David Gray. Sitter och lyssnar på ett album med honom som jag glädjande nog har på datorn. Påminner mig om några underbara februariveckor då lyckan log mot mig och allting i livet kändes enkelt. När solen alltid sken, inga moln fanns på min himmel och när några problem inte fanns i mitt synfält.

Livet lekte kort och gott, och David Grays underbara låtar spelades flitigt. De passade så bra in på hur det kändes då.
Har dragit mig lite för att lyssna på dem sedan den där dagen när all lycka omkullkastades och den kalla, jobbiga verkligheten plötsligt stod där öga mot öga med mig igen. Underbart är ju tyvärr kort.

Men nu sitter jag i alla fall här och lyssnar till tonerna av This years love, You're the world to me, The one I love och Be mine, för att nämna några av låtarna. Inte direkt så att de gör mig lycklig eller piggar upp direkt. Men de är vackra och påminner i alla fall om en underbar, lycklig och varm tid (trots att det var i egentligen vintriga, kyliga februari).

http://www.youtube.com/watch?v=9P8e1EkZ1ug - finast den

. . . . .

Stryk för KBK i tisdags, 0-4 mot Norrham. Men bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. Många borta just nu, inklusive studenter som jag själv. Hoppas på en skräll mot SAIK imorgon, annars laddar vi om till hösten efter en trots allt godkänd vår.

Glädjande att höra att b-laget plockade poäng igår trots ett på pappret väldigt orutinerat och tunt lag. 0-2 blev till slut 2-2 mot Södra, en viktig och bra poäng det.

EM nu. Heja Ryssland! Men tror på Spanien. Och sen vinner tyskarna finalen.


Antiklimax

Åt helvete med den här dagen. Så kan man sammanfatta läget just nu.
Vilket totalt antiklimax det blev. Jag som hade sett fram emot comebacken i NIK-tröjan.
Det såg ju ganska bra ut i en halvlek också, trots att vi var totalt utspelade inledningsvis.
0-1 kom också men sen repade vi mod, fick mer tag i spelet och kvitterade.
2-1 i NIK-favör kom också före paus.
Sen var det slut på det roliga.
2-2 snabbt i andra halvlek.
De bättre än oss spelmässigt, men vi krigar på och försvarar oss bra.
2-2 länge och väl, även om de har en boll inne som domaren missar.
Rättvist med 2-3 med andra ord.
Men vem fan orkar bry sig om rättvisa?
Fotboll är inte rättvist.
Livet i sig är än mindre rättvist.
Så varför skulle rättvisa behöva skipas just ikväll?
På Ljungvallen. I 87:e minuten. När Mönsterås fick straff (tveksam förvisso) för hands och slog in 2-3.
Fy fan så less jag är.

. . . . . 

Kvällens msn-konversation:
"Ska den här jävla dagen ta slut snart eller? Men sen kommer det väl en ännu jävligare imorgon"
"Hehe, klockrent citat"
"Nej, men jag ger mig fan på att det blir så."

Betänk då att jag INTE är den bittra killen i den konversationen. Skönt att ha någon att dela alla sina negativa känslor med i alla fall.

Gonatt. Och tänk på att imorgon väntar en ny skitdag...


Comeback

Sitter och lyssnar på Warriors of the world med Manowar på hög volym och laddar för kvällens comeback i NIK-tröjan. Är som jag tidigare har nämnt utlånad från KBK under sommaren och därmed väntar spel i mitt kära gamla Nickebo IK i några matcher.

B-laget har gått riktigt illa den här säsongen och ska det finnas nån chans att hänga kvar i utvecklingsserien B Östra så är det bara tre poäng som räknas när Mönsterås GIF gästar Ljungvallen i afton. Kommer vara så grymt taggad, ska bli så skoj att spela för NIK igen och träningen igår kändes ganska bra. Lite nervöst nu faktiskt, men samtidigt riktigt inspirerande.

Samtidigt så laddar mina KBK-vänner upp för match i fyran ikväll. Många borta idag, men samtidigt läge att skrälla mot topplaget Norrham då. Bentzer får spika igen i kassen så ska det i alla fall kunna bli poäng.

Bentzer har förövrigt börjat blogga även han. Och jag kan ju inte undanhålla er följande rader, saxade ur ett av hans publicerade inlägg.
"KBK:s stora hjälte och våran b-lagskapten Fredrik "Affe" Alfredsson. En mycket god människa. Haft många bra och intressanta samtal med honom. Även en kille med bra musiksmak. Viktigt det."

Fina ord det :)

http://johanbentzer.blogg.se/ - kika gärna in hos Bentza också

Dags att röra på sig nu. Mot Ljungvallen. Ikväll ska det bara bli en trea.


None




Långt ifrån varann




Tiden fortsätter att springa iväg.
Det har redan gått över en vecka sedan vi skiljdes åt.
Jag åkte hem till Småland, du drog iväg till betydligt sydligare breddgrader.
Skönt att tiden går fort faktiskt.
Vill visserligen ha lov och sommar, men samtidigt vill jag att veckorna ska gå fort.
Så att du kommer hem igen.
Har redan hunnit sakna dig.
Och kommer att sakna dig ännu mycket mer.
Men det kommer ju en höst också :)


http://www.youtube.com/watch?v=aFT4UBlmXJA


Good old days

Antar att man har blivit vuxen när man kan konstatera att det faktiskt var som allra bäst förr när det firades midsommar på Varvet med dom här stjärnorna (och Johan, vår käre Stockholmare får vi inte glömma), spelades "VM" och Jens lag alltid var Holland :)


Anders, Jens, Kalle

Har tyvärr inga bilder från den gamla goda tiden på datorn. Så slänger upp några från en "återförening" förra sommaren.
Det har varit på tal om att vi ska återförenas på riktigt en midsommar och jag säger inte emot, vore grymt kul med en klassisk midsommar på Varvet igen med VM-turnering, bad, god mat och allmänt njutande av den natursköna inramningen där nere.


Varvet 07

Det var bättre förr :)



Midsommar 08

Så var ytterligare en midsommar över. Den tredje i rad som såg ut ungefär på samma sätt för min del. Det vill säga att midsommarfirandet skedde på Gröndals camping i Köpingsvik med Nybrogänget. Som vanligt ett gott gäng, precis som sig bör när det vankas nyår, valborg och liknande tillställningar.

Det var faktiskt fjärde året i rad i Köpingsvik, men första året där (2005) spenderades med Danne och Robban. När jag tänker tillbaka på midsommarfirandena så var nog 05 det allra bästa. Eller kanske fjolårets, det var riktigt bra. Samtidigt som 2006 för min egen del var ett fiasko.

Årets då? Jodå, det var helt okej. Inget som går till historien direkt men heller inget jag helt förkastar. Trevligt folk och då ska man ju inte klaga. Samtidigt så börjar jag bli lite mätt på Köpingsvik nu. Antar att det är för att jag som sagt har spenderat de senaste åren där. Man börjar kunna det så att säga. Camping, öl, husvagn, fylla, skräp, lite mer fylla - det gamla vanliga helt enkelt.

Några glädjande återseenden bjöd dock årets firande på. Lill-Robin, en profil från högstadietiden, fanns på plats precis som förra året och dessutom blev det lite tid över för att snacka med Zander.


Fick ju även träffa Anton, Emma och co igen. Så ska inte klaga som sagt.

Blev till att packa ihop butiken ganska tidigt för mig under fredagskvällen. La mig någorlunda trött och sliten redan vid ett-tiden i min bil och fick ett antal timmars sömn innan jag lite mer trött och sliten vaknade på lördagsmorgonen. Sov/vilade bort förmiddagen och fortsatte sedan slöandet i en solstol. Blev inte mycket vettigt gjort men vem kunde kräva det?

En positiv överraskning var att legenderna Andy och Matte kikade förbi på vår camping. Vi beslutade oss för att gå ner mot stranden trots stundtals mulet (regnigt) väder och blåst. Blev faktiskt ett dopp och det var, för att citera Andy, uppfriskande. Inte direkt varmt alltså, men inte heller isande kallt.

Annat att notera från midsommarhelgen är förövrigt att Andy visade sig vara en ypperlig meterolog. Vimmerbys egen campingkung tittade på molnen, konstaterade att "nu blir det fint i 25 minuter, sen börjar det regna" och nästintill på pricken 25 minuter senare kom minsann regnet.

Efter lite slöande till, sedan vi kommit upp ur det inte allt för varma vattnet, begav jag mig hemåt runt sextiden. Väl hemma väntade därefter en bra avslutning på midsommarhelgen med Holland-Ryssland framför tv:n i sällskap med familjen. Grymt tungt dock att man inte kunde ladda inför Sverige-Holland i stället. Hade varit lite midsommar 06-känsla över det då jag inte särskilt nykter gick runt och sa till alla jag mötte "imorgon tar vi tyskarna"... Fast i och för sig gjorde Sverige-Tyskland i VM den midsommaren ännu sämre till slut.

Och hursomhelst var det en grym match igår. Ryssarna imponerade återigen stort och det är bara att lyfta på hatten (eller pälsmössan, som jag fortfarande inte har skaffat mig...).


Dagens tönt alla dagar

Noterar med glädje att jag har fått en bloggkollega till. Överraskande får jag lov att säga, då personen i fråga bara för någon vecka sen sågade mig för mitt flitiga användande av Facebook, Bilddagboken och min blogg. Fjantigt med allt detta, enligt henne. Och en vecka senare har hon alltså skaffat blogg själv.

Dagens tönt utsågs tjejen jag talar om till av mig förra veckan. Dagens tönt är hon också idag, ja faktiskt alla dagar i veckan. Trots att hon har skaffat blogg. Men hon är trots allt en bra vän till mig :)

Kika gärna in på bloggen:

http://ronjahalvarsson.blogg.se/


Dagens tönt alla dagar i veckan - men snäll ändå :)


Studentfirande

Tog emot en riktig stjärna på hans student gjorde Mange och jag i fredags. Parre gick nämligen ut från Polhemsskolan och vi fanns förstås på plats för att gratulera. Även Christian och Mirza gick ut och det är bara att säga grattis till er också :) Grattis samtliga KBK:are!

 
jag och Parre



Mirza


Parre och Christian

Lite fler bilder finns här:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html

Följt av motgångar

Efter regn kommer solsken säger man ju, men jag tycker likagärna att man kan vända på det ordspråket. Efter solsken kommer regn stämmer lika bra det. För visst är det ofta så, att när man varit nöjd över något, när saker och ting har gått bra ett tag, då väntar en motgång runt hörnet. Man ska aldrig vara för nöjd helt enkelt, för då kommer snart ett bakslag.

Som jag tidigare bittert har konstaterat här så är det sällan som man är nöjd länge. Nu ska jag dock inte gnälla för mycket, men optimismen som fanns tidigare i veckan försvann under gårdagen. Först på grund av ett samtal till Smålands Fotbollförbund, sedan på grund av en tung förlust.

Samtalet med Smålands FF gjorde mig införstådd med att jag inte är spelklar på lån för NIK förrän på måndag. Med andra ord blir det inget derby för min del på söndag. Typiskt det, hade sett fram emot att spela derby på Ljungvallen igen. Men nu blir det till att vänta med comebacken i NIK-tröjan. Tre b-lagsmatcher ska jag i alla fall hinna med, bättre än inget.
. . . .

Matchen som inte gick som den skulle var Skutskär-KBK i fyran. Lite derbykaraktär och viktiga poäng stod på spel. En seger hade fört oss upp på fjärde plats i tabellen då vi var en poäng bakom just Skutskär innan gårdagskvällen. Nu är vi fyra efter dem i stället... Blev stryk med 4-0 tyvärr. Inte så mycket att skriva om egentligen. Matchen var över nästan innan den ens börjat, då Skutskär gick fram till 3-0 under de första 20 minuterna. Inget roligt läge för oss i KBK då.

Uppförsbacken var allt för brant men vi lyfte oss ändå ganska rejält. Slutet på första halvlek var okej och sedan inledde vi faktiskt andra riktigt bra. De första 15-20 minuterna i andra halvlek tycker jag att vi spelade riktigt bra. Tyvärr skapade vi trots ganska fint bolltrillande för lite och vad uddlösa framåt. I stället för en energiinjektion i form av ett reduceringsmål kontrtade hemmalaget in 4-0. Vi jobbade på men lyckades inte ens få till ett tröstmål. I stället var det bara att försöka ta med det lilla positiva (uppryckningen i början av andra) som fanns att ta med och åka hem med en tung förlust i bagaget.
För min del blev det 45 minuter som högerback. Byttes in i paus och det gick ganska hyggligt ändå. Var kul under inledningen av andra halvlek då jag fick mycket boll och vi tryckte på framåt. Därefter blev det mer försvarsinriktat spel men det trivs jag med det också. Funkade tämligen bra men man kan aldrig vara positiv efter en förlust ändå.

. . . .

Var förbi hos Mange en sväng efter matchen. Han, Bentzer och jag satt och snackade fotboll och livet i allmänhet en stund. När de fortsatte till krogen begav jag mig hemåt. Slogs av en lite vemodig och konstig känsla när jag närmade mig Pinnmovägen 8 och den ganska ljumma nattluften omgav mig. Vet inte varför riktigt, men kändes på något sätt tomt. Dels för förlusten kanske, dels för att det bär av hemåt på söndag. Kommer sakna Gävle, men blir samtidigt skönt att komma hem i ett par månader.

. . . .

Nu blir det studentmottagande för Parre. Grattis grabben :)




Glada stunder

Ja, stunder av glädje har de senaste dagarna bjudit på. EM-premiären blev ju minst sagt lyckad för oss svenskars del och nu är det bara att blicka fram mot lördagens möte med Spanien. Blir tufft förstås men segern mot Grekland ger ändå lite arbetsro, en förlust imorgon går att reparera mot ryssarna i sista om så skulle behövas.

Sverige-Grekland sågs hemma hos Andy framför platt-tv:n med det sedvanliga gänget. Tvilling-Rickard, Gson, Noa och jag hade bänkat oss tillsammans med lägenhetsinnehavaren och stämningen var god. Blev ju inte direkt sämre heller när de svenska målen trillade in.

Efter fotbollen träffade jag på en envis flicka som var ute och gick ensam alldeles för sent på kvällen ;) Tur för mig var det i alla fall för då fick ju jag fint promenadsällskap. Det blev en bra och mysig avslutning på en lyckad kväll och dessutom gav det mig en glädjande start på onsdagen. Så tack för det, envisa du ;)

Dagen i övrigt igår gick, efter det glada uppvaknandet, i slöandets tecken. Regn och rusk gjorde att det kändes helt okej att sitta inne framför datorn och inte gör något av värde. Onsdagen avslutades sedan med EM-tittande och träning. Träningen såg riktigt lovande ut trots att vi bara var 12 spelare på plats. Det var bra fart, högt tempo och mycket närkamper. Lovar gott inför kvällens match mot Skutskär. Bortaplan, derby och läge för tredje raka segern är förutsättningarna som gäller. Blir en bänkplats för mig troligtvis, men chans till spel ser ut att finnas. Det är en del skadeproblem oroar i laget och det kan till och med ge mig en startplats ikväll. Hursomhelst gick det fint på träningen, självförtroendet fick sig en välbehövlig boost och jag ser fram emot kvällens match.

Blir förövrigt den sista matchen för mig här innan hemresan på söndag. Vi skulle ha mött Hille med b-laget på lördag men den blev flyttad i sista stund. Lite surt det, men samtidigt kanske tur då vi verkade ha problem att få ihop ett slagkraftigt lag. Hade inte varit så kul med en ny storförlust. Får ladda för b-lagsderbyt hemma med NIK på söndag i stället, bara jag nu blir spelklar i tid.

Dags att runda av för nu. Lite kaffedrickande, en dusch och sedan en promenad ner på stan i samma fina sällskap som under tisdagskvällen. Ciao för nu.

Nu tar vi dom!

                                           

Dagen till ära har den här skönheten åkt fram ur garderoben.
Dags nu.
Några minuter kvar.
Fotbollsfeber eller vad?!
Nu tar vi dom!

Förresten, pälsmössan (den jag inte har skaffat än...) av för Spanien. Grym insats mot ryssarna.





EM-feber

Det börjar verkligen närma sig nu. Så grymt kul det ska bli om några timmar när Sverige går in i EM-turneringen. Bara att hoppas på att den positiva känslan är lika stark efter kvällens match. En negativ tanke slog mig häromdan när jag satt och funderade på att jag åker hem om en vecka: Inom den veckan kan EM i det närmaste vara över för svensk del. Negativt resultat ikväll och förlust mot Spanien på lördag. Hemska tanke! Nu ska jag vara positiv i stället. Ska som sagt bli så grymt roligt när det väl börjar för blågult.

. . . . . . .

Läste nyss att MFF-hjälten Daniel Andersson ska starta. Inte ens jag som MFF:are kan försvara den uttagningen... Men kanske går bra i alla fall.

. . . . . . .

Fem timmar kvar drygt. Vad ska man fördriva de med?

Handla behöver jag göra. Läge för det snart.


Skriva lite kanske. Svenska Fans-skrivandet behöver ryckas upp en aning.

Kändes bra det här, att skriva i korta meningar.

Till taco-Anders ära ska jag käka det på fredag tror jag. Som uppladdning inför lördagens Spanien-match.

. . . . . . .

Träning igår. Motivationen ganska hög trots min mindre lyckade vecka senast. Fick delvis en motivering till den uteblivna speltiden och samtidigt en försäkran om att jag finns med i matchtruppen även på torsdag. Så bara att ladda om och ta nya tag, som vanligt.

. . . . . . .

Har varit och handlat nu förövrigt. Sista Ica-besöket troligtvis den här terminen.

. . . . . . .

Blir stan en runda nu. Är rastlös.


. . . . . . .


Hemma från stan. Fick lite uträttat så är ganska nöjd med dagen trots att jag i övrigt  varit slö.


. . . . . . .


Inte mycket nytt att rapportera. Har haft några riktiga slöardagar på sistone. Fick dock ett ryck av flitighet och såväl städade som tvättade igår. Därefter blev det ett par timmar tillsammans med någon jag kommer att sakna nåt enormt under sommaren. Men det måste gå det med. Det kommer ju en höst också :)

. . . . . . .


EM-fotboll och mat nu. Spanien-Ryssland och lax. Duger gott det! :P


Avslöjandet



Så kom då avslöjandet som chockar en hel fotbollsvärld. Andy Lindgren, aka Andy Cole, sympatiserar trots sitt tidigare klart uttalade hat mot denna klubb med Manchester United. Laget han sagt sig hata mer än Satan själv visar sig nu egentligen vara laget i hans hjärta. Världen är upp och ner, ur led är tiden, ingenting är sig likt. Andy + Man Utd = Äkta kärlek ;)

Har förövrigt spenderat stora delar av helgen med Andy, Gson och Noa. Badade för första gången i år i lördags ute vid Engeltofta. Riktigt skönt i vattnet var det och det är bara att tacka Gson och hans Emma för att vi fick göra dem sällskap. Balkongsolande följt av stranden klagar man inte på.

Därefter blev det förstås EM för hela slanten. Onyttigt ätande och fotboll förgyllde kvällen.

Söndagen innehöll tyvärr inget badande men väl solande och slöande innan det på nytt var dags för fotbolls-EM-tittande. På menyn stod kaffe, kexchoklad och pizza från Ica, stabil föda det.

. . . . . .

Kroatien vinner EM. Det har jag sagt sedan kvalet och den åsikten står fast trots att de inte alls imponerade igår.

Klose blir skyttekung trots att han nöjde sig med att spela fram två igår.

Tyskland blir som alltid farliga. Bästa laget hittills i konkurrens med Portugal.

Bort med Ola Wenström och lägg ner TV4. Vi vill ha Staffan, Glenn och SVT tillbaka!


Just så

Happy Ending - Mika

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together

Wake up in the morning, stumble on my life
Can't get no love without sacrifice
If anything should happen, I guess I wish you well
A little bit of heaven, but a little bit of hell

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more
I feel as if I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me,
I'm not pretending
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending
This is the way that we love,
Like it's forever
Then live the rest of our life,
But not together

2 o'clock in the morning, something's on my mind
Can't get no rest; keep walkin' around
If I pretend that nothin' ever went wrong, I can get to my sleep
I can think that we just carried on

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more
I feel as if I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me,
I'm not pretending
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending
This is the way that we love,
Like it's forever
Then live the rest of our life,
But not together

A Little bit of love, little bit of love
Little bit of love, little bit of love [repeat]

I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me,
I'm not pretending
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending
This is the way that we love,
Like it's forever
To live the rest of our life,
But not together



Humöret är inte på topp...

Humöret hade som sagt gått upp igen efter tisdagens grinighet och det mesta kändes bra inför gårdagskvällens match mot Årsunda i fyran. Hade också hyfsade förhoppningar om speltid så motivationen var det inget fel på. Är av den åsikten att man ska vara professionell nog att förbereda sig och ladda ordentligt även om en bänkplats väntar. Gäller ju att vara redo om det blir inhopp i alla fall.

En strålande kväll var det med solsken, värme och tre nya poäng via en 2-1-seger. Men fick man någon speltid då? Nej, givetvis inte. Andra matchen på en vecka som för min del spenderades på bänken. Kanske inte ska gnälla, men får jag inte spela i en match som den igår (med tanke på de bytena som vi gjorde) så lär jag väl aldrig få spela mer... 

Måste trots min negativa inställning passa på att berömma Pär J och Brännström för deras försvarsspel igår. Bäst på plan den duon. Kul också att se Sams hårda jobb och slit och att han dessutom blev målskytt.

En bra kväll för många som sagt, men väldigt dryg för egen del. Svårt att glädjas över en trepoängare när man inte kan känna sig delaktig alls. Visst, den här veckan har gett oss sex viktiga poäng och verkligen satt skutan på rätt kurs igen. Men jag kan ju ärligt säga att jag inte känner mig bidragande till den framgången. 

Motivationen är lika med noll just nu. Tyvärr.

. . . . . .

Efter en ensam fredagskväll som spenderades åt att vara på dåligt humör såg jag åtminstone fram emot en bra lördag när jag (fortfarande på dåligt humör förvisso) tog mig ur sängen i morse. Den förhoppningen grusades dock några timmar senare, åtminstone delvis. Blir i och för sig EM-premiär med grabbgänget som planerat men därefter ändrades de på förhand fixade planerna. Surt det. Men det är väl som vanligt egentligen, att man alltid är ett reservalternativ oavsett om det gäller fotbollen eller något annat...


Saker att göra

Nya tag var det ja. Efter att ha fått undan det sista skolarbetet i onsdags kändes det inte helt oförtjänt att unna sig en heldag i solen igår. Placerade mig på ängen här i Sätra och där spenderade jag inte mindre än fyra raka timmar. Snacka om att solen tog. Lite väl mycket nästan, men brännan börjar lägga sig riktigt fint nu.


Därefter var det träning. En träning som jag trots besvikelsen över bänkplatsen i tisdags kände förvånansvärt stor motivation inför när jag väl var på väg dit. Och en bra träning blev det också. Såg ganska piggt ut på många håll och även för egen del gick det helt klart godkänt. Kändes inspirerande och en plats i truppen till fredagskvällens match mot Årsunda välkomnades av mig. Borta var grinigheten efter tisdagskvällen och jag såg framåt. Förhoppningarna om speltid (dock förstås inte från start) var också någorlunda stora eftersom en del viktiga kuggar saknades i truppen.


. . . . .

Blev sedan en skön fredag. Gson och jag var sugna på att bada men kom aldrig längre än till hans balkong. Kändes som att sitta i en bastu, men skönt ändå att bara njuta i solen. Fotbollstema i högtalarna också, lagom till EM. Gson slängde förövrigt en mapp innehållandes ett par hundra fotbollslåtar som han hade tankat ner. Bara att tacka och ta emot. Lär bli en del fotbollsmusik den närmaste tiden. 


. . . . .

Blir alltid en hel del intressant diskuterande och funderande när man är i Gsons sällskap också. Idag slog det också hur många original det egentligen finns häromkring. Hur mycket speciellt folk man ser dagligen. En idé vi fick var att skriva en bok med lite 100 höjdare-tema. Det är nog dock en av många idéer vi har som stannar just vid idéstadiet.


Satt och läste gamla blogginlägg häromdan (ja jag vet, jag har inte så mycket att göra...) och hittade en lista från januari-februari någon gång på saker som vi/jag då hade tankar och planer på att göra. Roade mig med att göra en genomgång och se vad som egentligen har blivit gjort av de tänkta sakerna. Kan sammanfatta med ett ord: ingenting.


Listan såg ut enligt följande:
* Vid lämpligt väglag ta spark i stället för cykel/alternativt promenad till högskolan och låsa fast den med ett cykellås i cykelstället

* Köpa de 29 semlor jag egentligen är skyldig Gson efter en vadslagning

* Se VM-krönikan från USA-VM 94 tillräckligt många gånger för att kunna den utantill (Noa och jag är smått sjuka, vi vet)

* Köpa en riktig pälsmössa inför fotbolls-EM (bottnar i ett slags vad som gjordes när Englands öde i kvalet skulle avgöras och ryssarna snodde åt sig den EM-plats engelsmännen suktade efter)

* Ha klassfest. Vore kul att se Mammaligan och Besserwissern kröka järnet tillsammans med Den osynlige

* Göra ett allvarligt försök att förbättra min i nuläget usla framförhållning.


Åtminstone fem av de punkterna är inte genomförda. Möjligtvis den med VM-krönikan, men knappt den heller. Gson fick inga semlor (frågan om förvisso fortfarande vem som egentligen vann det där vadet), spark åkte vi aldrig, pälsmössa äger jag fortfarande ingen (någon som har en till salu?), klassfesten uteblev och min framförhållning är totalt usel även idag. Det sistnämnda kan jag delvis skylla på att de personerna som jag umgås allra mest med här har precis lika dålig, eller sämre, framförhållning de också (ni vet vilka ni är...:P). Och man blir ju som man umgås, sägs det.

  

Några större planer på saker att göra har jag inte för tillfället. Men har ett litet vad med Gson igen: Om Österrike inte blir sist i sin grupp i EM lovar jag personligen att springa naken runt campus här i Sätra första kvällen efter sommarlovet och skrika "jag är tillbaka, jag är tillbaka". Känns inte som att risken är så stor att jag behöver göra det, så därför vågar jag gå ut med löftet här :)


. . . . .

"Jag är motiverad som en packåsna i Sahara"


"Nu ska jag släpa mig upp till sängen likt en skadeskjuten björn"

. . . . .



Någon som har en sån här på lager? Behöver en innan EM-premiären, åtminstone innan ryssarnas första match.



Grattis Emma!

Grattis vännen som tog studenten i torsdags!
Du börjar bli stor nu :)



Har känt varann i 16 år, är ett tag det. Känns som den tiden har gått väldigt fort.
Synd bara att jag inte var hemma och var på plats för studentfirandet. Men grattis i alla fall än en gång.


Nya tag - eller?

Var mestadels tisdagskvällens tankar som beskrevs i mitt förra inlägg. Var en riktigt dryg kväll igår, trots vår seger som sagt. Inte nog med att jag var bänkad matchen igenom ytterligare en gång. Nej, dessutom skulle NIK tungt nog gå och förlora derbyt mot Läckeby med 3-1 där hemma. Dubbla besvikelser således.

Besvikelser föder dock förutom en rad negativa tankar även ett revanschbegär. Åtminstone är det så för mig. Säkerligen för många av er andra också. Grundinställningen inombords är att aldrig ge upp, att aldrig sluta kämpa för det man vill uppnå. Även om målsättningen ser ut att vara ouppnåelig.

Jag brukar kämpa, ibland kanske till och med för ensvist när det gäller vissa saker. Någon enstaka gång kan det nog vara bättre för en själv i längden att släppa taget och inse att spelet är förlorat. Men det är sällan jag gör det. Biter oftast ihop och försöker komma tillbaka. Utan att gnälla. Utan att särskilt öppet visa min besvikelse, min ledsamhet eller vad det nu kan tänkas vara.

Just idag när jag vaknade hade hopplöshetens klor gripit tag i mig. Precis allt kändes åt helvete och jag ville bara dra täcket över huvudet, somna om och försvinna bort från den krassa, tunga verkligheten för ett tag. Nu gjorde jag dock inte det. Om det var den där inställningen, den inre rösten som tjatar om att man ska kämpa vidare, som gjorde sig påmind vet jag inte. Eller var det kanske insikten om att jag var tvungen att kliva upp för att avsluta skolarbetet för den här terminen, var ju deadline idag...

Vad det än var som fick mig ur sängen så tog jag mig därifrån och försökte rycka upp mig. Det gick väl sådär får jag säga. Grinigheten och besvikelsen från gårdagen har suttit i även idag, men har i alla fall styrt upp en del saker. Kursportföljen är inlämnad och därmed har jag sommar, inte helt fel det. Ytterligare ett läsår avklarat här uppe med andra ord.

Dessutom har jag med vår sportchefs och Gästriklands Fotbollförbunds hjälp ordnat med utlåningen som gör att jag kan spela för mitt kära gamla NIK där hemma under sommaren. En glad nyhet det i alla fall. Det gör att motivationen är på väg upp igen, åtminstone lite. Ska bli riktigt kul att dra på sig NIK-tröjan igen. Smidigt värre med lånet också, tillhör KBK men kan samtidigt representera NIK. Något som innebär att jag förhoppningsvis avslutar vårsäsongen här uppe den 14:e med b-laget, för att sedan spela derby med NIK den 15:e :)

image78



Sällan man är nöjd länge

För drygt ett dygn sedan var jag på bra humör. Hade som jag nämner här i föregående inlägg konstaterat för mig själv att helgen faktiskt var lyckad och dessutom upplevt en helt klart godkänd måndag. Men sällan är man nöjd länge, märkligt nog.

Tillbaka till måndagen först. Det var en dag i lugnets tecken då jag passade på att njuta av det fina vädret och inte göra några knop för mycket. Är onödigt att slita ut sig som ung. Gäller att vila sig i form inför det hårda vuxenlivet som börjar på allvar när skoltiden är över...

Fotbollsträning stod på schemat på kvällen och den fick tillbaka hungern efter fotboll igen efter helgens misslyckanden på den fronten. Kändes skönt att träna och ladda om inför kommande matcher. Självförtroendet höjdes också då det gick bra för egen del. Med lätta steg vände man hemåt och jag kände mig riktigt taggad inför tisdagskvällens match mot Hofors. Även om jag var medveten om att plats på bänken återigen troligtvis väntade.

Så kom då tisdagen och början på densamma var inget att klaga över. Träffade nämligen samma uppskattade sällskap som jag spenderade stora delar av helgen med. Lika envis den här gången i och för sig, men snäll ändå ;) Blev en förmiddagspromenad i solen och därefter en stillsam eftermiddag för min del. Gick ju och väntade på Hoforsmatchen... 

...som det också blev dags för. Riktigt rolig blev den för min del. Eller inte... Förvisso vann vi med 1-0, väldigt viktigt och glädjande det förstås. Behövdes verkligen en trepoängare för vårt a-lag nu efter fyra raka utan vinst. Men för egen del blev det en frustrerande kväll på bänken i Hofors (av alla ställen). 90 minuter satt man fast där, något jag ärligt kan säga att jag inte hade väntat mig med tanke på de byten som vi gjorde under matchens gång. Känns inte som att man är nära en plats nu... 

Laget är alltid viktigast, så är det - och segern var viktig som sagt. Men måste också erkänna att jag hade svårt att känna glädje efteråt. Känns fel att sitta och tjura i omklädningsrummet efter en seger, men ett visst mått av egoism måste det finnas i en trots allt. Svårt att vara glad när man inte känner sig det minsta delaktig. 

Nej usch, så fruktansvärt less på det just nu. 


image77 

Miroslav Klose är besviken, precis som jag...

Glad ändå

Har haft lite tid att fundera kring hur föregående vecka var och kommit fram till att trots den mindre lyckade fotbollsmässiga delen så var veckan i sig bra. Kanske framförallt helgen trots allt. Ska försöka att tänka mer positivt och fokusera på de bra saker, inte tvärtom. Även om det ibland kan vara svårt. Glömmer lördagsmatchen och tänker på allt annat i stället.

Summeringsvis gällande helgen så var den lyckad. Visserligen förlorade vi som sagt i fredags kväll med a-laget mot Hille. Men den kvarten jag spelade kändes bra, så får ta med det positiva i att jag med handen på hjärtat kan vara nöjd med min insats. Därefter väldigt trevlig sällskap resten av fredagen och under början av lördagen. Inte läge att klaga då :)

Lördagskvällen blev sedan rolig och lyckad den också. Först tog jag en promenad ner mot stan i det strålande sommarvädret för att bänka på Olearys med Södergren, Bentzer, Pär, Christian, Robin och ett gäng av Södergrens vänner. Detta för att käka lite gott och fira att "Sölle" har fyllt 25. Grattis och tack för inbjudan! Smakade gott och blev några timmar där innan jag avstod vidare festande för att bege mig mot Sätra igen.

Väl hemma i den här delen av stan besökte jag Mange där stora delar av Sätragänget hade samlats för att förfesta inför kvällens krogrunda. Hann med att träffa Eskilstuna-Micke, trevlig lirare det, och snacka en del med gänget innan jag avvek.

Hade bestämt mig för att inte dra ut och tursamt nog för mig visade det sig att samma trevliga sällskap som jag hade under fredagskvällen var ute på en sen kvällspromenad. Vi passade på att mötas upp och slå följe. Sedan kom vi inte riktigt överens (envis tjej det där, du borde inse när jag har rätt :P) om vart vi skulle. Tur för mig det skulle det visa sig, för det ledde till en ny mysig altan-frukost på söndagsförmiddagen. Pannkakor och glass till frukost är inte varje dag man lyxar till det med :)

Därefter avslutades helgen med flera timmars solande och kortspelande på Noas balkong - stället där vi nu så ofta vi kan spenderar eftermiddarna i brist på annat att göra (eller för lata för att göra annat, snarare...).
 
Så med andra ord: Jag ska inte klaga över den gångna helgen :)



image75



RSS 2.0