Snöhelvete och klubbval

Så verkar ytterligare en kväll med fotbollsträning spolieras då snön piskar ner och blåsten viner utanför fönstret. Jag kanske är lite väl negativ och egocentrerad då det ju finns värre saker än insnöade fotbollsträningar, men jag tappar trots allt humöret totalt just nu. Det känns så drygt att bara kunna sitta här och inte få möjlighet att träna. Den här veckan innehöll från början fem inplanerade träningar för min del med tre olika klubbar. Redan nu har en av dem snöat in och kvällens pass kommer garanterat även det att gå om intet. Ingen kris förvisso men det är tråkigt framförallt nu när jag är i det läget att jag aktivt behöver söka ny klubb igen.

Efter flytten till Helsingborg för drygt två veckor sedan tog jag omgående kontakt med Helsingborgs Dagblad för att få tips på klubbar. Tre av dem som nämndes då känns mer eller mindre aktuella i dagsläget: Helsingborgs AIS, Stattena IF och HF Olympia.

Den förstnämnda skulle jag ha tränat med igår och imorgon kväll. Förhoppningsvis är planen spelduglig imorgon men gårdagens träning ströks förstås på grund av vädret. Därmed har jag ingen aning om hur klubben är egentligen, mer än det tränaren berättade om att det är väldigt många på träningarna och har som mål att bli bland de tre bästa i division 6 i år.

Stattena IF har jag hunnit med två pass med och fått goda intryck. Tränaren är väldigt trevlig, omtyckt och samtidigt engagerad. Hans övningar är bra och det verkar finnas många trevliga grabbar i laget. Nivåskillnaderna har varit lite väl stora då många juniorer har varit med hittills men det finns potential i truppen.

HF Olympia tränade jag med i måndags och efteråt var jag nöjd. Något besviken visserligen på min egen insats men desto med positiv gällande själva laget. Jag blev oerhört väl bemött och kände mig direkt som en i gänget. Dessutom är det mycket Sätra-profil över det hela med en ung tränare som har hand om sitt första seniorlag och som är väldigt ambitiös, tydliga målsättningar och ett strukturerat upplägg samt krav på närvaro och engagemang från spelarna.

Det skulle kännas bra att provträna med samtliga av de ovan nämnda klubbarna men fortsätter det här vädret kan det bli så att jag nöjer mig med Stattena och Olympia. Båda två har som sagt gett goda intryck var och en på sitt sätt och det kommer bli nog så svårt att välja om jag erbjuds att skriva på för båda två.

Det dryga med snöandet, förutom bristen på träning, är det sociala umgänget som jag går miste om. Med skola i Kristianstad knyter man inte många kontakter i Helsingborg utöver fotbollskamraterna och därför spelar fotbollen en riktig stor roll nu inte minst i början. Därmed blir humöret också därefter när träning efter träning försvinner från schemat på grund av det här bedrövliga vädret.

Hursomhelst hoppas jag på bättring inom kort så att åtminstone helgen och nästa vecka medför träningar som planerat. Det går så pass snabbt nu och serierna börjar tidigare här nere, så jag skulle vilja få klart med en ny klubb inom en inte alltför avlägsen framtid. Dessutom drar Olympia igång med träningsmatcherna redan nästa helg så ska man vara med och slåss om en plats och komma in i lagbygget gäller det nog att snart vara igång på allvar.


. . . . .


Det här inlägget läggs även in i min nystartade blogg där med renodlade fotbollsinlägg ska placeras framöver för att besparar er icke fotbollsintresserade läsare flodvågen av fotboll som alltid sveper över bloggen vecka efter vecka.

http://glidtackling.blogg.se/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0