100 % kanonhelg

Pizza, godis och filmkväll.
Säsongens första trepoängare efter en tur norrut till den vackra Båstadstrakten.
En riktigt bra film på bio.
Långpromenad, våffelätande och avkoppling i Pålsjö skog.
 
Så har vår helg sett ut och den har varit riktigt, riktigt bra. Bästa Helsingborgshelgen på länge.
De inleddes med en lugn hemmakväll i fredags. Därefter väntade en din bortaresa under lördagen när vi i HF Olympia åkte norrut, upp till Båstad och krigade oss till en 3-2-seger mot Hovs GIF. En allt annat än välspelad match, men med tanke på att vi saknade ett stort antal ordinarie spelare gjorde vi det lysande efter förutsättningarna och kunde efter ett straffmål med e minut kvar åka den natursköna vägen hem med tre poäng. 90 minuters vänsterbacksinsats, med en halvdan första halvlek och en bra andra, blev det för min del.


 


Efter det väntade riktig lyx då min underbara flickvän hade lagat riktigt god mat. Bara att njuta av segern, maten och se fram emot kvällens bio med andra ord. Filmen vi sedan såg hette Jakten, en ny dansk film med Mads Mikkelsen i huvudrollen. Den har fått bra kritik och var också riktigt bra. Tänkvärd och berörande om en man (Mikkelsen) som blir anklagad för sexuella övergrepp, helt felaktigt visar det sig, på barn på dagiset där han jobbar var på hela hans vardag och liv vänds upp och ner. En stark och sevärd film, minst sagt.




Efter mer film hemma i tv-soffan och lite välbehövlig sömn och sovmorgon passade vi på att ta vara på det fins vädret som bjöds. Det genom en långpromenad till Pålsjö skog, en våffellunch där ute i solen som följdes av en skogspromenad och därefter en promenad hem längs havet. En riktigt fin söndag där vi verkligen tog vara på vårvädret och dessutom såg till att få lite motion.
 
 
 
 

Småland när det är som bäst

Ny vecka, ny helgsummering.
Ni börjar kunna rutinerna för bloggen nu antar jag.

Senaste helgen var den bästa på länge då vi satte oss i bilen i fredags eftermiddag, styrde mot Smålandsskogarna och sedan spenderade ett par riktigt fina dagar hemma hos mamma och pappa. Det är alltid kul att komma hem och det här var det absolut roligaste besöket där på senare tid.



Vi passade på att bara koppla av, njuta av vårvädret som äntligen dök upp och hann dessutom med att såväl dumpa av en hel del saker (som inte ska med i flytten) som att plocka med oss nya saker ner till Helsingborg som senare ska med i flyttlasset.

Det var roligt att få lite tid tillsammans alla fyra och det kändes som en riktig familjehelg. Dessutom är det så enormt avkopplande att komma ut på landet och bara kunna ta in lugnet som råder där.

 
 
 
 
 

Lite MFF, skön pedagogik och flyttfix

Efter den lyckade Smålandshelgen fortsatte jag på det småländska temat i måndags. Det när MFF tog emot Öster och, glädjande nog och helt i sin ordning, skickade hem smålänningarna till Växjö utan poäng :)

MFF gjorde en riktigt bra match och vann rättvist. Den bästa insatsen hittills spelmässigt och ganska skapligt tryck på läktaren trots bara strax över 12000 åskådare. Jag läste att Sydsvenskans Max Wiman bloggade om att han tyckte MFF-klacken gjorde vårens bästa match på läktaren så här långt och jag kan nog hålla med. En riktigt kul och bra fotbollskväll blev det i alla fall och stämningen var hög, inte minst när Simon Kroon stötte in 2-0 i slutet.

Fyra raka vinster, 13 poäng av 15 möjliga och en tidig seriefinal borta mot ärkerivalen IFK Göteborg i kväll - det är både riktigt roligt och spännande att var himmelsblå just nu.

 

. . . . . . . . . .

Man kan inte annat än att gilla Karins pedagogik förresten. Hon har länge stört sig på att jag är usel på att först ta slut på något innan jag börjar använda något nytt. Ligger det en ny tandkrämstub framme exempelvis tar jag mer än gärna den och struntar i att använda upp den gamla.

Nu har min bättre hälft tröttnat på det och för att verklige försöka få budskapet att gå fram börjat gömma nya saker och på så sätt tvinga mig att göra slut på sakerna först innan något nytt plockas fram. Häromdagen, när jag kom upp tidigt och skulle till jobbet, insåg jag till exempel att den nya, fulla tandkrämstuben var försvunnen. Kvar i badrummet låg bara den gamla, nästan tomma. Den nya tuben hittade jag långt senare samma dag i en vattenkanna ute i köket...

Därefter försvann den nya förpackningen med diskmedel. Gömstället lokaliserades aldrig av mig, men när jag använt upp det gamla och slängt den förpackningen tog det inte lång tid innan den nya dök upp igen. Jag tror jag börjar fatta piken... :)

. . . . . . . . . .

Ny syns det verkligen att vi är på väg att lämna lägenheten och stan. Vårt hem består nu delvis av flyttkartonger och nedmonterade möbler. Karin var grymt flitig igår och hann montera ner halva lägenheten medan jag likt en kalv på grönbete gjorde årets första grästräning i fotbollen. Vi har börjat i tid med flyttfixet och även om det kanske inte är jättemysigt att inreda lyan med flyttkartonger och leva så enkelt som möjligt i ett par månader så känns det bra att vi redan är på gång på allvar.
 
 

Med Småland i sikte

Fredag igen, ytterligare en vecka avklarad och det bästa av allt: nu väntar en helg i Småland.
Senare i eftermiddag sätter vi, jag och Karin, oss i bilen och styr mot Kalmartrakterna för ett nytt besök hos mamma och pappa. Något jag ser riktigt mycket fram emot.
 
Den här veckan har gått snabbt och samtidigt varit riktigt bra. Kul träning i måndags, tämligen lyckade jobbardagar och MFF:s makalöst sköna seger mot AIK i onsdags (orättvist, men så gott det var att sitta klistrad framför datorn och se hur MFF-spelarna slet och jobbade ihop till de tre poängen) som sedan gav mig den lättaste morgonen på väldigt länge. Så enkelt som det var att kliva ur sängen i torsdags, med Hamads 1-0-mål på näthinnan och ett stort leende på läpparna, vet jag inte när det var senast (och då är jag ändå skapligt morgonpigg).

Så här ska det inte klagas, tvärtom!

 
. . . . . . . . . . . . .
 
Vi har också styrt upp ännu mer inför flytten och allting börjar falla på plats nu. Mycket tack vare ett riktigt slit och en stark initiativförmåga från min kära flickväns sida. Bra jobbat älskling, nu är vi snart på väg på allvar :)
 
. . . . . . . . . . . . .
 
https://twitter.com/NickeboIK1933 - NIK finns nu även i Twittervärlden
 
. . . . . . . . . . . . .

Såg förresten äntligen en busschaufför som vinkade glatt till alla kollegor han mötte under morgonens korta bussresa från centralen i Malmö till mitt jobb vid Värnhem. Har saknat det där, busschaufförerna i Malmö verkar inte ha som hederskodex att vinka åt varandra som jag är van vid från exempelvis Kalmar och Gävle. Jag tycker det är härligt när de vinkar sådär trevligt och glatt när de möts. Bra chaufför, han i morse, helt enkelt :)

. . . . . . . . . . . . .

Mycket att se fram emot nu.
Småland hela helgen till att börja med, följt av MFF-Öster på måndag.
Dagsatt ro fredagen i land och bege sig till barndomshemmet. 
 
 

Malmösöndag och annat från helgen

Som vanligt får det bli ett summerande inlägg när en helg har passerat, lika fort som vanligt. Precis som förra helgen blev det ganska hektiskt nu med en hel del saker på programmet och då veckorna inte är mindre innehållsrika för tillfället finns inte så mycket tid över för att skriva.

Vi har fullt upp nu när vi förutom "vanliga" aktiviteter som studier, jobb, träning och hemmafix har en flytt att styra upp. Nyss kändes det som att det var en evighet (åtminstone jag kände det, en falsk trygghet kan man väl kalla det) tills flytten, men nu har det svängt och känslan är att det nu närmar sig med stormsteg.

Den gångna helgen innebar ytterligare ett steg på flyttrappan då vi hade några par på visning av lägenheten. De är glädjande nog intresserade så det ser ut att (ta i trä) lösa sig så att vi slipper julihyran i alla fall. Kan vi hitta en ny hyresgäst som kan flytta in första juli klarar vi oss undan sista månadshyran, så det är bara att tacka och ta emot om allt går i lås nu.

Innan det var dags för lägenhetsvisning hann vi med en hel del annat. Först en lugn skön hemmakväll i fredags, sedan en mer innehållsrik lördag. Då åkte vi i HF Olympia österut för årets seriepremiär på grus (!), givetvis på grund av det uteblivna vårvädret, borta mot Östra Ljungby. Där fick jag uppleva den fjärde raka seriepremiärsförlusten sedan jag skrev på för Olympia 2010. 5-2-förlust, som jag redan har berättat om i ett tidigare inlägg. Bara att bryta ihop för att sedan ta nya tag.

Efter fotbollen passade Karin och jag på att gå ut och äta. Big Buddha heter en riktigt bra asiatisk restaurang här i Helsingborg och trots att jag var skeptisk första gången vi skulle dit är jag nu riktigt fast. God mat med räkchips och banana split som grädde på moset, så synd att klaga :)

Lite film på det, sedan var det hastigt och lustigt söndag. Den gick i Malmös tecken och den här gången syftar jag inte bara på fotbollen (även om det är löjligt skönt att kunna skriva det här med en MFF-seger över Kalmar FF i bagaget). Vi tog ganska tidigt bilen söderut för att hinna med ett par utställningar innan matchen.





Vi tittade bland annat på en utställning
gjord av några ensamkommande flyktingpojkar, som där med hjälp av text, bilder och installationer hade berättat om sin väg hit. Intressant för Karin som brinner för den typen av ungdomar, inte minst i sin roll som socionom, och givetvis även för mig som svenska som andraspråkslärare. Vi var även förbi Tekniska museet och där borde vi egentligen haft mycket mer tid. Jag tänkte kompensera det lite för korta besöket där med att ta med mina elever dit längre fram i vår, då allt från gamla bilar, flygplan och u-båtar till en massa roliga experiment och tävlingar gav mersmak.

Rullskridskor modell något äldre på Malmös tekniska museum.


Ångmaskiner och annat skoj på museet.


Som avslutning på Malmödagen stod MFF-Kalmar på schemat. Och som alla förhoppningsvis vet vid det här laget gick det precis som det skulle. MFF-vinst, tre rättvisa och ganska säkra poäng som inkasserades under en skön eftermiddag där vi stod i solskenet i MFF-klacken.

Nästan 13 000 åskådare (lite för lite egentligen, en söndag med perfekt fotbollsväder) och ganska bra stämning gjorde, tillsammans med trepoängaren och sällskapet i form av min kära flickvän) det här till en riktigt lyckad eftermiddag. Perfekt avslutning på en utmärkt söndag, med andra ord :)


En något förvriden min samtidigt som segersången ekade. 

Hoppa om ni älskar Malmö! :)
 
 
 

Ny premiärförlust

I lördags var det dags för årets seriepremiär i division 6-fotbollen för oss i HF Olympia. Den slutade med den fjärde raka premiärförlusten för mig i Olympiatröjan. Fyra säsonger i HFO, fyra premiärer, lika många förluster. Premiärer är med andra ord inte riktigt vår grej.

På förhand kändes allt bra men inledningen på säsongen, nu när den drog igång på riktigt allvar, blev sämsta tänkbara. Bänkplats för mig (något jag dock, trots starter i samtliga försäsongsmatcher som jag varit med i, kunde köpa) och 0-4 efter första halvlek. Vi repade oss en aning, gjorde en bra andra halvlek trots en utvisning men var aldrig nära att kunna hota hemmalaget på allvar.

Jag byttes in på min vanliga gamla högerbacksplats efter paus och i alla fall vara med om att vinna den andra halvan som sagt. Nu spelade det förstås ingen roll men det kändes ändå bättre att vi försökte jobba oss tillbaka in i matchen och att siffrorna inte rann iväg. Alldeles för billiga mål och naivt spel av oss, som ledde till flera av målen, i första halvlek förstörde den här premiären men vi fick ändå något positivt, om än i liten skala, att ta med oss hem tack vare en stark andra halvlek.



För egen del gick det liksom för resten av laget ganska bra under de avslutande 45 minuterna. Jag var delvis inblandad i deras femte mål, direkt i inledningen av halvleken, men klarade mig undan större misstag och vann en del dueller. Det fanns ju inte mycket att förlora utan handlade bara om att gå in och kriga, spela aggressivt och försöka bidra med lite energi. Något som lyckades skapligt.

Nu hade jag gärna gjort allt för att ta tillbaka högerbacksplatsen till nästa omgång, men nu väntar i stället en hemresa till Småland kommande helg. Trots att jag missar vår nästa match ser jag verkligen fram emot att komma hem en vända och det är med glädje jag nu räknar ner de sista dagarna innan vi sätter oss i bilen på fredag eftermiddag för att styra mot Smålandsskogarna.



Paintball och Ullared

Fullt upp har det varit de senaste dagarna och då inte minst i helgen som gick. Det blev en annorlunda helg i den bemärkelsen att jag knappt var hemma någonting. I stället såg schemat upp så här:
 
* Fredagskvällen: Planering och mathandlande inför lördagens aktivitetsdag med fotbollen. Då jag sitter (eller satt fram till i lördags) i spelarrådet var jag med och arrangerade alltihop och fick därför lägga några fredagstimmar åt att styra upp det hela. Fick därmed nöjda mig med att följa MFF:s sköna vinstmatch mot Åtvidaberg via radio och text-tv :)
 
* Lördag: Från runt klockan tio till elvasnåret på kvällen var jag iväg med Olympia. Först drog vi söderut till Landskronatrakten för att spela paintball på en av Sveriges största anläggningar. Debut för mig när det gällde den sporten/leken och jag fick verkligen mersmak. Riktigt kul hade vi där i närmare tre timmar. 
 



 
Efter att ha jagat runt varandra i skogen och på diverse banor fortsatte dagen uppe i klubbstugan med grillning och ätande, diverse tävlingar som vi i spelarrådet hade ordnat och en del gott drickande. Det sistnämnda blev det dock sparsamt med för min skull då en tidig söndagsmorgon väntade. Men det gjorde inte det minsta då dagen rakt igenom blev en succé och var riktigt lyckad.

 
Jag passade också på att offentliggöra vår kommande flytt. Gävle, nu kommer vi tillbaka! :)
 
* Söndag: Uppstigning före klockan sju hör inte till vanligheterna en söndagsmorgon. Men just den här gången hade vi bestämt oss för att ta en tur till Ullared (av alla ställen, trodde aldrig jag skulle sätta min fot där). Så bilen rullade från Helsingborg klockan sju och halv nio klev vi innanför dörrarna, långt ifrån ensamma, till Gekås.



 
Även det här blev en lyckad och rolig dag, då Ullaredsbesöket var klart mer givande och enkelt att ta sig igenom än vad jag hade trott. Det ska erkännas att det faktiskt var riktigt kul att strosa runt där inne bland massa stressade shoppare, akta sig för skenande kundvagnar och vara nöjd över att vi själva hade en tydlig struktur för vad som skulle handlas så att vi slapp köra fast och få en tung beslutsgångest :)






 
 

Fotbollsmåndag

Ytterligare ett par veckor har gått och återigen har det bloggats sparsamt från min sida. Därför blir det ännu ett inlägg av summeringskaraktär där det viktigaste från de senaste veckorna ska plitas ner. 

Efter det så lyckade påsklovet och påskfirandet i Gävle anlände jag till Skåne igen under söndagen, bland annat för att bevittna MFF:s allsvenska premiär för året. MFF-Halmstad stod på programmet och det blev ingen större höjdare. Torftigt, segt MFF-spel och bara en poäng - men över 19 000 åskådare, strålande sol, ljummen temperatur och MFF-hymnen i öronen för första gången under 2013. Så jag ska inte klaga allt för mycket ändå :)



Dessförinnan hann jag med att åka ur DM med mitt Olympia efter en storförlust mot Hallands Nation. Bara att glömma, men ta med de få ljuspunkterna som fanns, och ladda för kommande helgs seriepremiär. Det gäller att ta vara på de månaderna som återstår av säsongen, som egentligen precis har börjat på "riktigt", för min del då det nu står klart att vi flyttar i sommar och jag därmed inte har så många matcher kvar att göra i Olympiatröjan.



I en match mot Stridsvigs IF i DM (7-0-seger) tidigare i vår.



 

RSS 2.0