Grym Gävlevecka och en längtan att återvända

Jag är på väg hem från en suverän påsklovsvecka uppe i Gävle nu och det är dags att summera de senaste dagarna. Bilder utlovas senare men redan nu ska jag passa på att skriva ihop lite om ett riktigt lyckat lov. Som alltid har det varit kul att återse Gävle och flera av kompisarna som bor där, samt Karins familj förstås.

Den nu gångna veckan var något jag såg fram emot länge och förväntningarna var höga. Risk för bakslag då? Nej, inte det minsta. Det var inte ens nära att jag inte blev nöjd med vistelsen norröver och det enda negativa är egentligen att tåget nu är på väg därifrån. I morgon väntar visserligen den allsvenska premiären, ytterligare en riktig höjdpunkt och något som också har varit efterlängtat, men annars hade jag gärna stannat minst en vecka till om bara möjligheterna hade funnits.

Om det är en aning deppigt att åka söderut igen är det desto roligare att se tillbaka på de nyss avklarade dagarna. Det känns dessutom väldigt skönt att vi inom en ganska snar framtid återvänder igen.

Den här veckan har bland annat erbjudit..
...ett stopp i Stockholm för ett kärt återseende av Jonas och Erika, Karins lillebrorsa och hans bättre hälft.


...frukost och en massa kul snack med min gamle Sätrakomjan Jonas P på Clarion Hotell, alltid lika trevligt att återse den forne brevbäraren :)

...promenad och ytterligare en hel del prat om än det ena än det andra i sällskap med Marcos och Persson. Snillen spekulerade en stund då och jag ser redan fram emot nästa gång vi slår våra kloka huvuden ihop :)

...ett återbesök på min gamla praktikskola John Bauer för att bland andra hälsa på min förre handledare Perra. Där var allt sig likt, det vill säga stämningen lika skön och kollegorna lika trevliga som när det begav sig hösten 2009. Hade mer än gärna återvänt dit som kollega framöver, även om de just nu inte har något ledigt jobb att vifta med.

...påskfirande ute i mitt gamla kära Sätra hemma hos svärfar Håkan med massa god mat, filmtittande och allmänt gott umgänge.

...inte minst en härlig utedag igår då vi åkte västerut, till Hofors, och snörade på oss skridskorna för en tur på sjön Edsken. Vi åkte enligt säkra källor (svärfar) skridskor i cirka 1.2 mil allt som allt runt sjön och motionen i kombination med ett härligt vinter/vår-väder satt finfint.

Vi har dessutom fixat en del praktiskt som att titta på lägenhet och vara på jobbintervjuer. Så mycket har hunnits med.

Å andra sidan fanns det en del jag gärna gjort utöver detta, till exempel att träffa den tyvärr febersjuke Thyberg, luncha med legenden Bentzer och tjata med Koller (pratkvoten fylldes nog i och för sig under dejterna med Pettersson och Marcos/Persson...) och styra upp något med Brännström, min gamle backkollega från KBK-tiden, men det får bli av nästa gång. Går allt som det ska bli det klart fler möjligheter till umgänge med de ovan nämnda profilerna inom kort som sagt.

Nu ska jag passa på att tacka Gävle (främst svärfar Håkan) för den här gången och njuta av vad som har varit under resten av tågresan hem. Sedan väntar en lugn kväll hemma på egen hand (Karin är kvar i Gästrikland en dag till) och laddning inför morgondagen som bjuder på såväl DM-fotboll som allsvensk premiär. Än mer att se fram emot när påskhelgen och lovet rundas av med andra ord :)


Så slutar allsvenskan 2013

Min Gävle- och numera Helsingborgsvän Noa och jag brukar roa oss med att tippa den allsvenska sluttabellen lagom till seriestarten och så även i år. Mitt tips passar jag även på att presentera här:

Elfsborg har i mina ögon bäst trupp men tror de får svårt att försvara guldet. MFF tippar jag med hjärtat, tror dock inte riktigt på guld ärligt talat. Djurgården floppar återigen i sin ambition att bli "Nordens ledande klubb". Häcken tror ju många på men jag tror inte riktigt de kan axla lite av en favoritroll. Norrköping blir en positiv överraskning. Gefle gnetar sig kvar som alltid och undviker kval med minsta möjlga marginal. Kalmar floppar helt. Öster och Halmstad ganska starka nykomlingar.

1. MFF
2. AIK
3. Elfsborg
4. Norrköping
5. Göteborg
6. Häcken
7. Helsingborg
8. Öster
9. Djurgården
10. Halmstad
11. Åtvidaberg
12. Gefle
13. Kalmar
14. Mjällby
15. BP
16. Syrianska


Nu sluttampen av hemresan från Gävle och laddning inför premiären i morgon.
Äntligen blir det ett besök på Stadion och MFF i Allsvenskan igen. Framåt Malmö!

 

Kärt återseende på vägen

På vägen mot Gävle passade vi igår på att stanna till i Stockholm och träffa Karins lillebror Jonas och hans flickvän Erika. Ett riktigt kärt återseende och dessutom riktigt roligt att få chansen att se hur de bor. Vi bjöds på mat och hann med ett par timmas snack och trevligt umgänge innan det var dags att ta plats på SGS-bussen för den sista biten norrut.

Tack för besöket och välkomna ner till Skåne :)


 
 
 
 

Hamrén fel ut och förlust i Landskrona

Helgen har passerat, lika snabbt som den anlände, och nu är jag på plats i Gävle för en grymt skön påsklovsvecka. Jag har sett fram emot den länge och nu är den alltså här. Förhoppningsvis hinns en del kära återseenden med i veckan samtidigt som vi ska titta på några lägenheter och förhoppningsvis ta några steg närmare ett Gävleåtervändande lagom till hösten.

. . . . . . . . . . . . . .

Innan den här veckan hinner föra med sig en massa roligt är det läge att fotbollsblogg lite. Det har blivit ganska lite av den varan sedan jag la Olympiabloggen på hyllan. Numera är det NIK:s hemsida som gäller och i övrigt blir det lite fotbollsinslag här med jämna mellanrum.

Den gångna helgen innehöll en del fotboll och det började ju redan i fredags när Sverige spelade 0-0 mot Irland i VM-kvalet. Svagt spel och svagt resultat, kan väl den insatsen summeras med. Jag är fortfarande skeptisk till Hamrén som förbundskapten trots de fina resultaten mot Frankrike i EM, England i landskampen och Tyskland i VM-kvalet. Både mot Frankrike och England spelades ju dock betydelselösa matcher och Hamrén har mycket att bevisa i mina ögon. Vet han vad han vill med landslaget och vet han vilken fotboll blågult ska spela?



Jag blir inte klokt på hans idéer och  taktiska tankar. Inte heller på hans uttalande, inte minst efter senaste matchen: "Vi har inte rutin från såna här matcher" sa Hamrén då. Märkligt, då Sverige trots allt har en rad spelare med erfarenhet från såväl landslagsspel som spel i viktiga matcher på hög nivå i sina klubblag. Som jämförelse kan vi ju ta Holland exempelvis. De mönstrade en backlinje bestående av tre nittiotalister och en kille född 89 i senaste matchen, utan att klaga på bristen av rutin...

Då ska tilläggas att jag hellre väjer rutin före ungdomlig entusiasm rent generellt. Men Hamrén kan knappast ha avsaknaden av rutin som (bort)förklarling till ett svagt resultat.

. . . . . . . . . . . . . .

 
För egen del spelade jag match och var med om ett annat dåligt resultat i helgen. Det i lördags då vi förlorade mot BK Landora på Landskrona IP. 5-2 fick vi stryk med och resultatet var inte särskilt smickrande. Faktum är dock att matchen var klart jämnare än vad man tror när man ser siffrorna.

I paus var det 1-1 efter en närmast klockren insats av oss defensivt mot ett riktigt spelskickligt och bra lag. En usel tiominutersperiod i början av andra innebar dock hela tre baklängesmål och det förstörde förstås dagen för oss. Därefter reste vi oss igen och stod upp bra, men ineffektivitet (två-tre missade frilägen varav två resulterade i stolpskott bland annat) gjorde att vi aldrig kom närmare än 2-4. De var bättre än oss spelmässigt men trots de insläppta målen var defensiven ärligt talat bra i 80 minuter. Dessutom skapade vi som sagt ett antal riktigt kvalificerade chanser så det finns en del positivt att ta med.

Aldrig roligt att förlora förstås men det var nyttig match för oss efter ett par DM-matcher mot sämre motstånd. Som högerback i 90 minuter fick jag slita hårt men oftast med gott resultat och känslan av att vakna upp i söndags med en sådär skönt lagom seg och sliten kropp var välkommen.



Försäsongsmatch ifjol. Hittills har vi spelat sex matcher i år och premiären närmar sig.




Den bästa tänkbara starten

Söndagen kunde inte ha inletts bättre: sovmorgon, en bra dag plus en ledig vecka framför sig och - bäst av allt - en underbar frukost på sängen levererad av Karin. Ibland har jag det nästan för bra!

Tack älskling, du är överlägsen! :)


 
 
 

Mycket på gång nu

Ny vecka, mer jobb, mycket att fixa. Ja, ungefär så kan de senaste dagarna summeras. Det är en del på gång nu och ganska mycket som behöver ordnas, beslut som ska fattas och så vidare. Bland annat när det gäller hösten. Vi sneglar norrut och även om inget alls är klart än så är det förstås så att vi, för att överhuvudtaget ha möjlighet att röra på oss framöver, behöver se över både boende- och jobbsituationen.

Jag har tur som har en så driftig och effektiv sambo i Karin. Utan henne hade vi inte fått hälften av allt gjort nu, särskilt inte då jag som bekant jobbar nere i Malmö och allt för ofta är borta både på jobb och träningar. Nu känns det dock som att saker och ting är under kontroll.

Vi har också, för att skaffa oss lite vuxenpoäng och underlätta för framtida jobb bland annat, skattat bil i dagarna. Nu är det bara att hoppas att den ska rulla (ta i trä) lugnt och tryggt och att allt administrativt ska lösa sig inom kort.

I övrigt har det varit en vecka fylld av utvecklingssamtal, ganska långa jobbdagar, kyla och träningar. Måndagsträningen var riktigt iskall, inte bara vädermässigt utan också spelmässigt för både mig och merparten av mina lagkamrater, men upprättelse blev det däremot igår med ett bra pass.
Med snart ytterligare en vecka avklarad är det bara att konstatera att mycket saker händer, i positiv bemärkelse, samt att det finns en hel del att se fram emot.

. . . . . . . . . . . . .

Bloggen i kortform:

* Gävle nästa vecka. Som jag ser fram emot ett återseende av min gamla hemstad och av en rad trevliga människor där uppe.

* Allsvensk premiär på annandag påsk: MFF-Halmstad. Som jag ser fram emot ett återseende av Stadion och de himmelsblå igen.

* Alla fotbollsintresserade borde läsa Kalle Karlssons blogg på sportbladet.se.
Det bästa Sportbladet har att erbjuda förutom Bank & Niva.

* Fortfarande den allra bästa låten just nu: http://www.youtube.com/watch?v=TMbyWSGYUgc



* På tal om Erik Niva:
http://bloggar.aftonbladet.se/bankoniva/2013/03/once-brothers/ -

Makaköst bra inlägg om Balkankriget och dess koppling till fotbollen, samt fotbollens koppling till kriget. Så mycket mer än bara en fotbollsrelaterad text och läsvärd för alla. Fängslande läsning i samband med mötet mellan Kroatien och Serbien i VM-kvalet tidigare under kvällen.

 
 
 
 

Omdiskuterad utredning

Lärarnas arbetssituation diskuteras ofta och jag tänkte att det kunde vara läge för mig att gå in i debatten. Det finns säkert många som tycker att vi lärare gnäller och att vi ska vara nöjda som har så lång semester, samtidigt som säkerligen många kan ha förståelse för att lärarkåren sliter hårt och har en otacksam uppgift då ansvaret för försämrade resultat och elever som inte når målen allt oftare enbart läggs på lärarna.

Hursomhelst borde alla vara eniga om att det här inte är annat än en skandal:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/internrevisor-kritisk-/

En undersöking där negativa resultat när det gäller arbetsmiljö och förtroende för ledningen mörkas. Dessutom en undersökning där de helt plötsligt finner något litet fel när det gäller undersökningsmetoden och hur det hela har gått till, beslutar sig för att göra om hela internrevisionen och på så sätt försöker slingra sig undan kritiken. Nordkorea eller Malmö stad?

Kan dock slänga in en positiv kommentar om att jag själv har det bra på mitt jobb, har trevliga och ambitiösa elever och riktigt sköna kollegor. Men tillvägagångssättet när det gäller att utreda arbetsmiljön kan diskuteras...

Nu behöver jag dock inte fundera på det utan kan njuta av det faktumet att påsklovet är här. Ibland har man det trots allt oerhört bra... :)


Lysande konsert och cupavancemang

Jag ligger efter med bloggandet och det rejält känner jag. Tanken var att summera helgen, som snart betecknas som förra helgen i stället för den just gångna, tidigt i veckan men det blev ju långt ifrån fallet.

Hursomhelst kan ännu en lyckad helg läggas till handlingarna samtidigt som vi med stormsteg närmar oss ett nytt veckoslut.

Vi började förra helgen med att se Thomas Andersson Wij på Dunkers och det var verkligen värt både pengarna och besöket. Nu har jag inte lyssnat så mycket på honom, men jag fastnade ändå för ett par av hans låtar när jag bodde i Gävle och kröp in i min lilla studentetta under mörka höstkvällar. Då passade Andersson Wijs melankoliska, rätt dystra men samtidigt väldigt avkopplande musik och lysande texter som handen i handsken. Så även nu, den här fredagskvällen i ett mörkt, kallt Helsingborg.

http://www.youtube.com/watch?v=3I2cEzLw9So- Hälsingland, en av hans finaste

Lördagen innehöll sedan en del fotboll och en utflykt i Skåne då vi i HF Olympia tog oss till Höör för bortamöte med Tjörnarps BoIF på arenan med det något udda namnet Färs & Frosta Arena.


Väl där tog vi, trots en skadeskjuten trupp och väldigt många återbud (men med en ganska stark elva ändå visserligen), en 3-2-seger i en dålig match mot ett konstant långbollsspelande lag. Ingen vidare underhållning men likväl 90 godkända minuter för min del och en skön seger. En seger som också innebar att vi tog oss vidare som grupptvåa i DM efter två segrar och en förlust. Nästa omgång, mot studentlaget Hallands Nation, missar jag visserligen då vi är i Gävle men det var kul att kunna bidra till avancemanget.




Efter en lugn söndag med lite hemmafix med lite av varje kunde ytterligare en helg läggas till handlingarna. Å ena sidan går det för fort, dagarna bara försvinner ju, men å andra sidan är det också ganska skönt. Det får gärna bli vår någon gång och det ska bli väldigt roligt att spendera hela nästa vecka i Gävle.

Målskytt, citroner och dansk huvudstad

Jag brukar ganska ofta lyfta fram helgerna som riktigt lyckade och det är sällan eller aldrig överdrifter. Helgen som gick toppar dock listan över bra veckoslut den senaste tiden. Det i hård konkurrens men den senaste var svårslagen.

Mycket hanns med och rakt igenom var det med lyckat resultat.Helgen inleddes på fredagskvällen med bio tillsammans med Karin. Vi såg Små citroner gula som vi båda gav ganska högt betyg efteråt. En mysig, ganska rolig och fin film som absolut var sevärd, även om den hade passat bra att se hemma på DVD också. Hursomhelst var vi nöjda och helgen hade fått en bra start.

Därefter knallade jag upp till Noa för att bevittna Milan ta tre nya poäng, den här gången mot Genoa. 2-0-seger där och en del gott snack blev det, innan fredagen var över.

Lördagens schema bestod sedan av match följt av hemmamys med mat, melodifestival (jo det ska erkännas att jag har följt schlagern i år faktiskt) och film. Inte någonting av detta gjorde mig besviken, tvärtom.

När det gäller fotbollen mötte vi Stridsvigs IF i DM och tog en komfortabel 7-0-seger. Nu var Stridsvig ett av de absolut sämsta lagen som jag har mött, de var riktigt usla, men segern blev ju inte mindre rolig för det. Skönt att vinna, få lite självförtroende och extra kul för undertecknad att göra mål (!). Det är sannerligen inte varje gång det händer. Men med en ganska snygg helvolleyskarv i höjd med straffpunkten, på en hörna, lyckades jag stå för vårt 3-0-mål. Högst oväntat och grädden på moset för mig då det dessutom kändes bra över lag. Ett mål, delaktig i två till och en offensiv högerbacksinsats kan det summeras med.

Vi fortsatte därefter lördagen med hemmagjord pizza och Melodifestivalen. Mycket kan sägas om den och alla har väl en åsikt, men den här gången lutade jag mig mest tillbaka utan att tycka till för mycket. Ralf fick min röst (jodå, jag röstade faktiskt) och hade gärna fått vinna, men årets segrare störde mig inte nämnvärt. Detsamma kan inte sägas om min kära flickvän som var oerhört tydlig med sitt missnöje över vem som blev slutsegrare... :)

I söndags tog vi sedan en heldag, eller i alla fall en eftermiddag, i Köpenhamn. Tåget ner följt av en del kikande på stan, fika, besök på Ripleys museum och avslutningsvis buffé på en trevlig restaurang. Isande kallt väder och vindar som skar genom en som istappar bjöd den danska huvudstaden på men trots det var vistelsen där nere riktigt bra. Framför allt Ripleys var värt besöket. Där tittade vi p

”Believe it or not-utställningen” med massa saker, berättelser och anekdoter från Robert Ripleys resor världen över under tidigt 90-tal. Intressant och kul att se! Dessutom hann vi med att gå igenom HC Andersen-utställningen som väckte en del barndomsnostalgi hos oss. Klart värt ett besök, som sagt.

Som helhet var Köpenhamnsvistelsen riktigt bra, liksom hela helgen i övrigt. Summeras kan en svårslagen helg som dessutom bidrog med massa skön och välbehövlig energi till den här veckan. Söndagsångesten infann sig först i tisdags kväll den här gången, när Milan föll pladask mot Barcelona och det genast kändes oerhört jobbigt att sätta klockan på 05.45. Ångest då, men tack vare den lyckade helgen har den här veckan ändå känts rätt så lättjobbad :)




Att vi besökte en utställning med namnet "Believe it or not" dagen efter att jag lyckades göra mål är, när jag tänker på det, ganska roligt. Jag ser en viss koppling... :) 

 

Nu ser vi framåt

Det är fredag, snart helg igen och det finns mycket att se fram emot de närmaste veckorna. Först har vi den här fredagskvällen som kommer att bjuda på såväl bio som fotbollstittande. Karin och jag ska se Små citroner gula innan jag rör mig vidare till Noa för Genoa-Milan. Förhoppningsvis blir det en kanonkväll! :)
 
I morgon är det match för oss i HF Olympia när vi spelar i DM. Första gruppspelsmatchen slutade med förlust förra helgen, så nu är det verkligen dags för en seger (för vi i alla fall hoppas). Därefter kommer det att bli en lugn, skön hemmakväll tillsammans med min bättre hälft hemma i lägenheten.

Vi har dessutom funderingar på en tur till Köpenhamn på söndag. Alternativt, om vädret är bra, blir det en fin utedag i Helsingborg med långpromenad och picknick. Så är i alla fall tanken.

När den här helgen sedan är över är det bara att blicka framåt. Nästa fredag blir det konsert på Dunkers då vi ska se Thomas Andersson Wij, något jag verkligen ser fram emot. Därefter är det bara en vecka till, sedan är det påsklov och då väntar som sagt ett besök i Gävle från måndag-söndag.

Mycket att se fram emot, minst sagt!

Familjehelg igen och nedräkning mot påsk

Dagarna och veckorna går snabbt samtidigt som bloggandet har blivit lidande den senaste tiden. Det har inte funnits så mycket tid över, eller så har jag helt enkelt varit för dålig på att ta mig tid till
att skriva. Sanningen ligger förmodligen någonstans mittemellan.

Förra helgen, ja nästan en hel vecka, var vi som jag tidigare har berättat om hemma i Småland hos mamma och pappa. Efter den sköna ledigheten var söndagsångesten monumental och det var med tunga steg jag gick hem från Noa på kvällen efter Milan-Inter, med vetskapen att jobbet väntade igen dagen efter. Inte för att jag inte trivs på mitt jobb, tvärtom, men det är klart det tog emot en hel del att ledigheten var över.

Den första jobbveckan efter sportlovet gick dock förvånansvärt snabbt, trots att en kollega menade att hans vecka hade känts som en hel månad. För egen del gick det dock bra att rycka sig, komma in i rutinerna och få igång eleverna någorlunda igen.

Den gångna helgen har det varit en fortsättning på familjetemat för mig och Karin då vi har haft fint och trevligt Gävlebesök. På programmet stod förutom massa god mat och trevligt tuggande alla oss emellan en tur över sundet. VI spenderade lördagen i Helsingör och hade det gott med smörrebröd och annat trevligt.





Fredagskvällen följt av hela lördagen bara försvann och helt plötsligt var vi själva här hemma igen. Då kunde en bra helg summeras (Milans 3-0-vinst mot Lazio ska läggas till den också) och nu kan vi se fram emot påskveckan då det i stället blir Gävle för oss Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till den stan och spendera några dagar där med kompisar och Karins familj :)

 


RSS 2.0