Midsommarfirande

Tiden har gått ruskigt snabbt sedan midsommarafton och det är egentligen lite sent att blogga om den nu. Men några rader får det ändå bli.
 
Efter att ha avslutat mitt jobb på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium nere i Malmö med en riktigt fin avslutningslunch för alla anställda bar det snabbt iväg hem till Helsingborg för att därefter hoppa på tåget till Kalmar.
 
Som alltid var det en härlig känsla när man rullade in i Småland och började närma sig barndomstrakterna, det här kommer ju alltid att vara mitt "riktiga" hem. Och som så många gånger förr firades midsommar nere på underbara Varvet, på Drag, ett riktigt sommarparadis där jag har spenderat mängder med tid under somrarna i mitt liv.
 
Skillnaden den här gången var att Karin var med och det innebar att vi för första gången firade midsommar tillsammans. Underbart det också förstås, kunde inte bli bättre :)

Midsommaraftonen bestod av massa god mat och dryck, ett mindre varmt bad (men varmare än premiärbadet i Helsingborg tidigare under försommaren) och en lugn kväll med EM-tittande och sällskapsspel. Riktigt mysigt och trevligt, som alltid där :)
 
 
 
 

Fotbollen nattsvart - Småland väntar

Efter några riktigt lyckade fotbollsveckor blev den gångna helgen riktigt nattsvart när det gäller fotbollen. Först tågade Sverige som bekant ut ur fotbolls-EM under fredagskvällen, därefter åkte vi på en riktigt rejäl derbysmäll och fick storstryk mot Stattena FF och sedan avslutades fotbollshelgen med att jag kikade på B-laget som fick stryk av Botan FF. Det är dock bara att ladda om. EM har visserligen blivit lite svalare tycker jag, sedan Blågults öde beseglades, men ny match väntar för oss redan på onsdag i division 6 och B-laget var värt klart mer än en 1-3-förlust i söndags. 

http://hfolympia.bloggplatsen.se/ - lite mer HFO signerat mig själv



Stattena B-Olympia B 2010
(enda bilden på mig från matcher mot Stattena)



. . . . . . . . . . .


När det gäller landslaget blev det en riktig rysarkväll i fredags och visst gjorde Sverige en helt okej, rentav långa stunder bra, insats. Men utslagna är vi trots det och mycket frustration fanns hos mig och Noa som hade bänkat oss här i Helsingborg för att följa dramat. Mycket var positivt i Sveriges spel, särskilt efter paus, men jag kan ändå inte släppa det så irriterande faktumet att Hamrén i mina ögon begick ett taktiskt självmord när han envisades med att spela Zlatan i #10-rollen, åt helvete för långt ner i planen, vilket bara ledde till att Zlatan stoppade upp spelet och slog femmeterspass nere i mittcirkeln.

Helt meningslöst att utnyttja en av världens bästa anfallare, med 28 ligamål på kontot den gångna säsongen, på det sättet. Visst, Zlatan vill ha mycket boll och spelar nog gärna släpande forward i landslaget, men alla måste väl ha sett hur fel det blev i fredags när vår farligaste spelare ytterst sällan kunde hota motståndarförsvaret då han ständigt var 30-40 meter från målet?


. . . . . . . . . . .



Mycket fotboll har det som vanligt varit under helgen som ni ser. Men nu är det snart fokus på semester, Smålands- och Gävlevistelser och lite härlig ledig tid. Karin är redan uppe i Gävle och jobbar (men firar glädjande nog midsommar med mig nere i Kalmar), Noa flyttade ut igår och drog hem till Halmstad och på torsdag kväll lämnar jag Helsingborg för att ta mig hem till Småland. Längtar! :)




Om en vecka...

...stämplar jag ut från mitt nuvarande jobb (kanske för gott, någon fortsättning till hösten blir det åtminstone inte i dagsläget), smiter innanför lägenhetens dörr bara för att hämta min packning, knallar tillbaka ner till stationen och bänkar mig på tåget som ska ta mig hem till mitt kära Småland igen. Så underbart!

Jag ser väldigt mycket emot att komma hem några dagar (sen blir det mycket tid Gävle med under sommaren) och inte minst blir det suveränt att återigen fira midsommar nere på Varvet. Precis som det ska vara :)

Ännu bättre är det att jag om en vecka får återse Karin (som nu är i Gävle) igen och att vi för första gången någonsin kommer att fira midsommar tillsammans. Det kommer bli kanon och jag räknar ner dagarna tills jag återigen får träffa Karin, mamma, pappa och alla andra trevliga människor hemma i de småländska skogarna :)


Ser fram emot midsommarfirande här!




Det kunde ha varit en bra morgon

Idag vaknade jag upp till en fantastisk morgon. Solen sken in genom takvåningens fönster och juni bjöd på det bästa morgonvädret hittills den här sommaren. Inte blev det sämre när jag klev ut genom porten nere på gatan och började den korta promenaden genom den vackra stadsparken ner mot stationen. En perfekt morgonstund: lugnt, soligt, skönt och vackert. Så bra det kan bli.

Men efter några minuter, samtidigt som stanken av uteliggarnas piss på sedvanligt manér slog emot mig i trappan ner till perrongen, gick det upp för mig att det här i själva verket var en riktigt usel morgon. Det såg ju gårdagskvällen till. I stället för att vara en klockren sommarmorgon låg den svenska EM-premiären och gnagde och kommer så att göra resten av den här dagen.

Ukraina-Sverige 2-1, tack för kaffet och ridå ner.



. . . . . . . . . . . . . . .


För egen del har det dock varit klart ljusare de senaste veckorna. Många matcher, 4x90minuter påtår veckor, vilket har varit skönt för kroppen och dessutom en hel del framgång har det blivit. Ett helt okej kryss i form av 2-2 i måndags för B-laget, en sanslös storseger med samma lag i onsdags och säsongens bästa Olympiainsats i division 6 i söndags i form av 6-2 mot Ramlösa FF är förra veckans facit. Andra raka övertygande vinsten i sexan och sammanlagt 31-5 (!) i målskillnad på de senaste fyra HFO-matcherna. Synd att klaga då och skönt att följa upp 9-1 mot jumbon Makedoniska i division 6 med att slå ett av seriens mittenlag.

90 minuter blev det dessutom för mig på högerbacksplatsen. Defensivt gick det riktigt bra och hela laget gjorde det nästintill klockrent i defensiven. Framåt slog jag bort några bollar men hade också en del bra uppspel, var nära att pricka in en boll i bortre krysset med ett för brant inlägg och sprang mig dessutom till ett friläge som målvakten räddade med bara några få centimeter till godo. Riktigt roligt var det dessutom att spela. Vi kan ju när vi spelar det spel som vi ska och då är det också kul att spela i den vitröda tröjan.


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/06/11/8069462-fem-snabba-handelserikt-och-imponerande-insatser/

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Nyimponerandeseger/




Nationaldag när den är som bäst

Nationaldagen var välkommen då den innebar ledigt mitt i veckan. Det var ju inget man grät över direkt, om man säger så. Efter att ha inlett dagen på bästa sätt med den förkrossande 14-0-segern för oss i fotbollen (som jag skrev om tidigare) fortsatte den med ett besök vid Sofiero slott. Vi har tänkt ta oss ut dit varje år sedan vi kom ner hit, men det har aldrig blivit av. Men nu var det äntligen dags och det var utan tvekan värt det.

Det var fantastiskt fint där ute, alla blommorna, växterna och färgerna gav en enorm avkoppling och det var så skönt att bara gå runt där, ta det lugnt och njuta av en lyckad dag. Kul också att variera sig lite och hitta på något speciellt när man väl var ledig. Tur jag har Karin, så jag inte fastnar framför fotboll och FM hela tiden :)

Jag kan också varmt rekommendera ett besök på Sofiero om man har möjlighet, speciellt så här års. Själv är jag ju långt ifrån någon fanatiker av botanik, men det här var en positiv upplevelse och det går verkligen inte att inte tycka om miljön där ute.

Förutom några fina timmar där blev det också lite lagom vardagsmotion då vi till slut valde bort bussen hem för att i stället gå. Runt sex-sju kilometers promenerande blev det att lägga till fotbollsspelandet tidigare under dagen för min del, så jag kunde sjunka ner i tv-soffan med gott samvete efteråt :)

Eller det gjorde jag inte i och för sig. I stället blev det en ny omgång Geni. Vi (jag, Karin, Noa) spelade en prestigefylld omgång kvällen före som jag råkade vinna, men nu ville de ha revansch och tyvärr gled titeln mig ur händerna. Karin lyckades efter många om och men avgöra och ta en tung titel :)



















Bloggtips

Lite mer fotboll får ni stå ut med här, men den här gången bara i form av ett bloggtips. Titta gärna in i vår Olympiablogg och även på vår hemsida:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/06/08/8054180-positiva-detaljer/


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/06/07/8049339-fokus-rorelse-och-mal-i-massor/

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/SanslosstorsegerforB-laget/

Bloggen är ganska välbesökt glädjande nog och uppdateras tämligen ofta. Inom kort ska lite nya bilder och även videomaterial in där. Så ta gärna en titt!

Ett bevis på att bloggen följs och uppskattas av ett antal personer är att vi nu är uppe i 118 "gilla-klick". Det går att gilla Olympiabloggen och en ganska ansenlig skara människor har gjort det.




Vinst med 14-0

Det känns som att det nyss var helg, tack vare den tacksamma nationaldagsledigheten, nu när en ny stundar. Veckan känns riktigt kort och jag hade svårt att greppa att det INTE var tisdag igår, utan fredag. Men desto roligare är det när det med jämna mellanrum gick upp för mig och nu sitter man här med en skön lördag framför sig igen.

Jobbveckan som har gått gick snabbt tack vare nationaldagen. En dag som blev riktigt lyckad. Eftermiddagen som bland annat innehöll ett fint Sofiero-besök återkommer jag till senare. Nu kör vi som vanligt lite fotboll!

Det var nämligen match för oss igen, den här gången i reserv division 4 mot Mörarps IF. Ett lag som vi fullständigt körde över från början och vann med osannolika 14-0 (!). Det var sjukt nog 11-0 i paus efter en första halvlek där vi direkt pressade sönder dem och spelade med en enorm rörelse. De flesta förstår nog att de inte var särskilt bra, men samtidigt gjorde vi allt rätt och spelade med en intensitet och vilja som imponerade.

För egen del blev det cirka 65 minuter som högerback och man behövde förståeligt nog inte spela allt för mycket försvarsspel. Men ett par riktigt sköna brytningar blev det och framåt kunde jag delta en hel del i spelet. En målgivande passning och dessutom delaktighet i två mål till, så det blev både lyckat och roligt den här gången.

Extra skönt var det att trycka till Mörarp eftersom de hade bedrövliga ledare. Deras tränare hånade flera gånger våra spelare när någon av oss hade fått en smäll och låg kvar. Exempelvis åkte jag på en rejäl stämpling över fotknölen och vred mig lite i gräset, något som fick till följd av att de pajaserna stod och hånskrattade och skrek att jag filmade. Pinsamma ledare, men vi gav svar på tal på planen i stället för att dras med i deras osportslighet. 14-0 kanske täppte till käften på vissa av dem...



Träningen i torsdags.




Ny bra helg: check!

Så var ytterligare en helg över och den har många likheter med flertalet andra helger under våren: den har gått i rasande fart och innehållit ett visst mått av fotboll.

Om vi börjar med det sistnämnda så skiljer sig dock helgen en del jämfört med hur många av de senaste fotbollshelgerna och fotbollskvällarna. Det då det för första gången på ett tag finns något positivt att skriva om när det gäller oss i HF Olympia. Seger mot Makedoniska IF med hela 9-1 (2-1) på bortaplan och 90 lyckade minuter för egen del. Det var förstås skönt att äntligen få med sig en seger igen och det var viktigt att för egen del få lite välbehövligt självförtroende.

Nu var det visserligen lätt efter att vi hade gjort 3-1 och 4-1 ganska tidigt i andra halvlek, för sedan rasade de ihop totalt. Men i cirka en timme var det match på allvar och Makedoniska, som ifjol var ett av seriens bästa lag, har en del riktigt bra spelare offensivt så i första halvlek blev det en hel del försvarsspel för mig. Något som gick riktigt bra och efter paus hann jag dessutom med att spela fram ett mål i en kontring där jag mer eller mindre fick ett friläge, men valde att spela i sista stund (ångesten blev allt större ju närmare mål jag kom, jag är så ovan vid såna lägen att paniken nästintill infinner sig när de väl uppstår vid sällsynta tillfällen…), och dessutom vara delaktig i ett mål till framåt.


Det blev starten på en rolig helg som sedan fortsatte med en bra lördagskväll. Jag, Karin och Noa var på bio och såg den nya filmen med Noomi Rapace: Prometheus. En film som egentligen inte var klockren för någon av oss, men som ändå kunde vara värd att se. Den ska väl vara en av de större filmerna som kommer ut i år så det kan vara kul att ändå ha sett den. För mycket science fiction för min del egentligen och för seg början, men den tog sig en del efter hand och blev till en hyfsad story i alla fall.




Stora delar av söndagen spenderade sedan jag och min kära flickvän ute vid Väla köpcentrum. Det blev som alltid där en hel del tittande i affärer och inte så mycket handlat. Men det är alltid kul att komma ut dit och bara glida runt och ta det lugnt.

Dessutom gjorde vi vårt traditionsenliga IKEA-besök (undrar hur många gånger vi har varit där nu). Inga stora inköp där heller, vi väntar med eventuella uppfräschningar av lägenheten till hösten, men däremot det bästa av allt den här söndagen: sommarbuffé i restaurangen! Vägen till mannens hjärta går som bekant genom magen och oj så gott Kamprads midsommarinspirerade meny smakade. Kvalité rakt igenom, det märks att han är från Småland! :)

Det var väl i princip vad som har hunnits med under den gångna helgen. Nu är jobbveckan igång igen men det här blir en enkel sådan. Ledighet väntar ju på onsdag och på fredag har vi bara lektioner till klocka elva. Sen väntar en sista vecka bland eleverna nere på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium. Ytterligare en vecka senare är min lärarsejour där är över, i alla fall för den här gången, och semestern tar vid.



Avkopplande helg

Helgen på min riktiga, eviga hemmaplan i Tombo ute i Smålandsskogarna blev som alltid när det är dags för återbesök där riktigt lyckad. Det var kul att äntligen träffa mamma och pappa igen, något som senaste skedde på sportlovet någon gång i februari, samtidigt som det inte blev sämre av att Karin nu återigen var med där hemma. En riktigt familjehelg med andra ord och sådana värderas riktigt högt i min bok.

Vi anlände till Kalmar i princip samtidigt som ett skönt SMS med det korta och koncisa budskapet ”vi vann” trillade in i min mobil. Avsändaren var min gamla lagledare i NIK, ”Stiffe” Bengtsson, som kvällen igenom hade gett mig rapporter från Hossmo där NIK glädjande nog vann med 2-1.


Det blev startskottet på en bra Smålandshelg. Lördagen ägnades egentligen enbart åt att ta det lugnt. En promenad och lite fotbollsspelande med Karin, på hennes initiativ faktiskt, var det mest kraftkrävande den dagen.

Därefter blev det som alltid där hemma god mat och Eurovisiontittande. Min röst gick till de ryska gummorna och när nu Sverige faktiskt hade en ganska bra lat får man väl vara nöjd med andraplatsen som rysk supporter :-)

I söndags passade vi på att träffa mina barndomsvänner Hanna och Micke. Ett kärt återseende, det måste man säga :)

Dessutom hade vi turen att få syn på de nyblivna föräldrarna Marcus och Lizette som var på söndagspromenad med sitt lilla nytillskott. Kul att träffa dem igen och ett stort, stort grattis till den lilla dottern.

Jag hade ju också redan länge sett fram emot att se hur mitt gamla pojkrum numera ser ut. Förväntningarna var höga och de infriades med stor marginal. Rummets nya utseende var grymt och jag blev verkligen glad över att se hur positiv förändringen var.

Med andra ord blev det här ytterligare en i raden av många bra Smålandshelger. Det är ett säkert kort, när man väl åker hem och hälsar på så blir det alltid riktigt bra.

Bilder kommer inom kort!



Fint stöd värmde på Filborna

Den här veckan har tagit på krafterna, framförallt fysiskt. Den inleddes med match i måndags kväll och det blev en slitsam sådan. Dels förlorade vi, den här gången med B-laget mot Hyllinge GIF med 1-3 (0-1) och dels var det en match med en mängd närkamper och dueller som kändes i kroppen efteråt. Känslan av att ha lite ont överallt brukar vara skön efter en vinst, då är det värt det. Men när man har förlorat känns det genast mest irriterande att ha en massa krämpor.

Men jag ska inte klaga allt för mycket. Karin och Noa hade ju tagit sig till Filborna IP så det är bara för mig att tacka för stödet. Kul att spela inför de två i alla fall :)

Dessutom gjorde vi ändå en ganska bra match. I första halvlek var vi visserligen inte riktigt vakna, släppte till ett billigt mål och åkte dessutom på en utvisning. Men i andra halvlek stod vi upp och slet som djur med en man mindre. Vi kvitterade ganska sent men åkte tyvärr på två ännu senare baklängesmål i slutet.

En poäng hade vi varit värda och jag är nöjd med hur vi krigade efter paus i det numerära underläget. Själv försökte jag också bidra så mycket jag bara kunde med bra inställning och en stor dos vilja på högerbacksplatsen.

Mer om de senaste Olympiamatcherna:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/06/01/8015253-fem-snabba-vilja-och-kamp-men-forlust-igen/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/06/01/8013864-reflektioner-i-uppforsbacke/






RSS 2.0