Trevlig jul: Fina klappar, bastu, fotboll och annat

Så var julhelgen redan över och det måste konstateras från min sida att det har varit en trevlig sådan. Julafton firades här hemma endast i sällskap av mamma, pappa och katten. Hade kanske varit roligt med lite mer folk omkring sig men var trevligt så här också så ska verkligen inte klaga.

Grötfrukost, kyrkobesök, promenad, Kalle Anka, massa god mat, Karl-Bertil Jonssons jul, klappöppning och Svensson Svensson stod som vanligt på schemat. Julklappsmässigt var det den bästa julen på flera år, fick bland annat presentkort på Expert vilket ska användas till inköp av en hårddisk och ett usb-minne, samt deodoranter och en matberedare som vi kommer att ha nytta av i vårt nya bo sen.

En del bilder finns här under 26/12:
http://bilddagboken.se/p/main.html?diaryname=Alfredsson86&#0

Gårdagen blev en i mångt och mycket lugn dag. Kvällen innebar sedan lite festande med ett gäng gamla klasskompisar. Bastu på Kajan med öl, snack och gott sällskap satt inte alls fel. Tvärtom blev det en väldigt rolig och trevlig kväll. Tanken var väl egentligen, i alla fall från min sida, att gå ut med men vi nöjde oss med en tur på stan, lite onyttig mat och rundade sedan av på Kajan igen i stället för att besöka krogen.

Idag har det varit inomhuscup i Kalmar sporthall. NIK har skrällt rejält de två senaste åren och som i princip enda division 4-lag i konkurrens med lag från högre divisioner nått final såväl 2007 som 2008. I år gick det dock inte lika bra. Seger i första gruppspelsmatchen,
knapp förlust i andra och sedan 1-4 mot division 2-laget Lindsdal. Därmed ingen semifinalplats men väl seger mot slutsegraren i turneringen, Kalmar Södra. Godkänt över lag trots allt och en ganska rolig
eftermiddag i sporthallen i alla fall.

http://nickeboik.com/fotboll/ - mer om turneringen


Börjar bli dags att runda av för idag, krypa ner, kurera förkylningen och se fram emot en ny slappardag imorgon.
Gonatt!



Julbestyr

Så var det julafton imorgon och bestyren hemma hos familjen Alfredsson med att förbereda inför julfirandet är snart avklarade. Granen är klädd, julmaten redo att dukas fram och klapparna inslagna. Utom ett par som jag ska dela ut vill säga, min egen tradition har blivit att inte göra klart dem förrän på själva julafton. Så lutar mig tillbaka och inväntar morgondagen nu.


Vinterväder hemma i Småland.


En som hellre håller sig inne i värmen än är ute i snön.


Farmor och farfars gamla hus när de levde.


Granen 09 :)



Kyla

Det har verkligen gått och blivit kallt i hela landet. 13 minus här nu och verkligen väder för att hålla sig inomhus, titta på fotboll och ta en kopp kaffe då och då. Helt perfekt att spendera en helg så här hemma och äntligen få sitta och tugga lite med pappa i tv-soffan igen :)

Dessutom var jag faktiskt över bron och på Öland en vända igår. NIK spelade inomhuscup i Mörbylånga och givetvis var det självklart att bege sig dit, trots allt annat än mysväder att köra i. Dock blev det inte mycket att hurra för resultatmässigt för mitt kära NIK:s del. Två förluster och bara en vinst, samt respass ur gruppspelet då förstås, för annars inomhusstarka NIK som de senaste åren har gått långt i nästan varje turnering de har ställt upp i. Men kul att träffa gänget igen i alla fall och nya tag på planen på annandagen väntar.

Idag har jag hållit mig inne mestadels och legat framför tv:n. Att plocka fram några kuddar, krypa ner under en filt och låta diverse fotbollsmatcher stå för söndagssällskapet är inte fel. Passade också på att få lite frisk luft och motion genom att gå en promenad i det vackra vintervädret. Kallt men ack så vackert och fint ute var det, så det var även det en passande aktivitet en dag som denna.

Känns skönt att vara hemma några dagar nu, i alla fall med vetskapen om att jag och Karin inte behöver vara utan varann i vår. Hade inte varit roligt annars men nu känns allt bara väldigt inspirerande.



Karin och jag hos #17 och Marie på glöggkvällen.

http://miiemarie.blogspot.com - Maries blogg, kika där! :)



Julbord och glögg

Imorgon bär det av hem till Smålandsskogarna för jullov. Därmed är ytterligare en termin på högskolan i Gävle till ända. Eller åtminstone nästan i alla fall, jag har några småuppgifter kvar i den kurs i svenska som jag läser för närvarande men det mesta är ändå avhandlat och klart.

Igår hade vi redovisning av vår praktik vilket innebar att vi fick sitta och lyssna på vad alla andra har styrt med under sin VFU. Inte det mest spännande även om en del var intressant. Det blir lätt enformigt när cirka 20 stycken berättar någorlunda samma saker i en följd... Hursomhelst gick min redovisning bra och förhoppningsvis blir slutbetyget på VFU-momentet respektabelt.

Efter det väntade dagens höjdpunkter. Först julbord med hyresgästerna där Karins mamma bor. Riktigt fint var det, inte minst för en utsvulten smålänning som likt ett barn på julafton med lätt glansiga ögon tittade på den överfyllda tallriken framför sig och sedan lastade in mat så det stod härliga till. Mer än mätt blev man av potatis, köttbullar, korv, lax, ägg, pastej och annat gott som gladeligen slank ner :)

Därefter var det glögg-provar-kväll för mig och Karin hemma hos #17 och hans sambo Marie. Tre olika sorter hann vi med och det är bara att tacka och bocka för en trevlig kväll. Glögg, kakor och en massa snack blev det.

Det är lite roligt också att #17 och jag har blivit så bra vänner. Igår satt vi och mindes tillbaka hur det var en vårkväll på Korsnäsvallen förra året. Jag var lagkapten i Korsnäs BK:s b-lag, #17 var forward i Sätra. Han var smart på den tiden, slet mig i tröjan, höll på tjuvknep och gjorde allt när domaren inte såg. Jag blev frustrerad, slet tillbaka, domaren såg förstås efterslängarna och jag var nära mitt andra gula kort den aftonen. Då gillade vi knappast varann och ingen av oss kunde nog ens drömma om att vi ett och ett halvt år senare skulle ha spenderat en säsong som lagkamrater i IK Sätra, tränat en massa tillsammans och numera sitter på samma glöggkvällar :)





Så var den här

Vintern 2009/2010 års första snö har anlänt. Med besked dessutom, kan tilläggas. Det har snöat konstant sedan igår kväll och ett rejält tjockt lager snö pryder nu marken utanför fönstret.

Det får väl gå an att snön nu tar sitt grepp om stan och landet i övrigt också. Det är ju trots allt snart jul och ett par insnöade fotbollsträningar, som den ikväll, är okej ändå.


Att jaga runt efter julklappar på stan idag iförd ett par halvslitna gympadojor var inte alltför smart. Snarare var det med livet som insats som jag knallade iväg från Batterigatan för att göra några noggrant planerade inköp. Eller knallade var fel ord, jag snarare gled fram och hade hjärtat i halsgropen ett dussintal gånger innan jag till sist kunde slå mig ner på bussen för att bege mig hem mot Sätra. Men hursomhelst så fick jag en del uträttat och har nu bara pappas julklapp kvar att handla, något som får vänta tills jag är hemma i Kalmar i helgen.



Det går snabbt nu. Sista skoldagen för terminen imorgon, runda av hösten med lite avslutande hemmaplugg på torsdag och sen sätta sig på tåget hem till Smålandsskogarna på fredag. Därefter väntar en vistelse där hemma fram till den 3:e januari. Glädjande nog blir det nyårsfirande med älsklingen och sedan beger vi oss tillbaka till Gävle några dagar senare.

Väl på plats här igen kommer det garanterat gå väldigt fort tills det är dags att ge sig av på nytt. Knappa två veckor från söndagskvällen den 3:e när vi kommer hit, sedan bär det söderut och den gången mer permanent. Mycket som ska göras innan dess med. Lägenheten ska sägas upp, teleabonnemanget likaså, det ska packas, fixas, man ska säga hej då till folk och se till så att den sista tiden här (åtminstone för nu) blir så bra som möjligt. Men det ska nog gå bra det också, nu när vi väl har kommit så långt :)




Fem år idag

 

5/3 1986 - 14/12 2004

Fem år har gått sedan du lämnade oss i evig saknad.
Det är helt otroligt vad tiden går egentligen och så mycket saker som du skulle ha fått vara med om, bara det inte hade varit för cancern.
Men vi glömmer dig aldrig Simon.


Brothers in arms



Litteraturhistoria och Springsteen

Tiden går alldeles för fort så här när man har mycket att göra, men trots det så är jag nöjd med den Alfredssonska insatsen de senaste dagarna. Litteraturhistorian, sista delen som läses för min del under Svenska B, går framåt och jag har arbetat förvånansvärt bra sedan jag fick uppgifterna. Ska nog ta och reda ut det här så snabbt som det bara går så att allting blir lite lugnare i början av januari när kursen rundas av.


Förutom pluggandet har jag som vanligt tränat ganska flitigt. Ett gympass i onsdags och fotbollsträning igår, följt av ett gympass inom den närmaste timmen är vad som har funnits med på schemat. Gårdagens fotbollsträning var riktigt rolig och det gick också riktigt bra för egen del under spelet. Bästa insatsen hittills sedan vi drog igång igen efter uppehållet och kändes kanon det.

Vi har fått några nyförvärv till Sätra nu också som garanterat kommer att spetsa till truppen:

http://iksatratio.blogg.se/ 


Som sällskap till litteraturpluggandet drog jag nyligen igång Springsteen-dvd:n med hans samlade mästerverk och insåg att det nog är den bästa julklapp jag någonsin har fått. Vill till att vara riktigt spännande i klapparna i år om något ska överträffa fjolårets bästa klapp.


Ikväll blir det förmodligen kåren en runda, sista besöket där någonsin antagligen. Det ryktas att #17 kommer att vara på plats och förhoppningsvis får jag även med mig #22 ut på några öl ikväll. Ska bli kul att träffa lite studentfolk för första gången på länge och passa på att vara lite social nu när det närmar sig slutet på Gävlevistelsen.






Mamma var här, praktiken är över och skolan rullar

Det har inte blivit så flitigt bloggat den senaste tiden. Kanske är det ett sundhetstecken, ett tecken på att jag har en del viktiga saker att styra med som tar upp min tid. Eller är det ett tecken på att Football Manager nu tar all min tid och att det därför inte finns tid över för att blogga kontinuerligt. Välj själva! :)


. . . . . . .


Det som har hänt sedan sist är bland annat att mamma har varit här. Det innebär att jag från i torsdags kväll till och med i söndags eftermiddag blev duktigt bortskämd och haft det bra. Vi hade inget speciellt inplanerat utan blev en tur på stan, lite julklappstittande, inspektion av Gävlebocken förstås och vi var på länsmuséet och tittade på det enorma pepparkakshuset där (lite finare än mitt och Karins, men vårt var bakat med mer kärlek :P). Lördagskvällen spenderades sedan här hemma med mat och tv-tittande i sällskap med Karin.



Praktiken avslutades som sagt i fredags och det defintiva slutet var i måndags när jag var på Bauer och hämtade den utvärdering av mig som min handledare hade skrivit. Det var glädjande nog idel positiva ord och därmed var det riktigt roligt att få den i handen.


. . . . . . .


Den här veckan har vardslunken börjat komma tillbaka igen. Jag gjorde äntligen klar min specialpedagogikuppsats igår och fick den inskickad. Dessutom har jag varit på högskolan och styrt upp det avslutande momentet i svenska B. Jag kommer att läsa ett moment som heter "nyare litteratur" och det blir mycket läsning på egen hand plus inlämning av fyra-fem mindre skrivuppgifter. Ett upplägg som passar mig då jag kan sitta här i lägenheten med FM igång, en kopp kaffe i handen och arbete samtidigt :)

Skolan rullar således på och träningen också. Har varit fullt upp nu så har inte hunnit gymma på en vecka men senare idag blir det ett pass. Och igår var det fotbollsträning. Mer om fotbollen läser ni här, där det snart kommer en uppdatering:

http://iksatratio.blogg.se/ 


. . . . . . .


Jag har även gjort ett nytt gästspel på Svenska Fans där jag skrev helgens omgångskrönika för Italien-sidan:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=329407
 


. . . . . . .


Det var egentligen allt för nu. En del förändringar i vardagen är på gång men mer om det kommer senare :)


Västerås blev lyckat

I onsdags begav vi oss till Västerås, främst för att se Winnerbäck i Bombardier Arena på kvällen. Det hela blev en kanondag som enbart förde med sig positiva saker och som kommer att finnas kvar som ett fint minne. Vi åkte redan strax efter lunch för att hinna kika lite på skolan där Karin har gått, ta en runda på stan och dessutom förstås äta lite innan det var dags att ta sig till arenan.

Efter en bra eftermiddag med besök i en del affärer och mat på en mysig italiensk restaurang serverades vi en strålande konsert (Winnerbäck leverar alltid) och kunde väldigt nöjda vända hemåt. Resan i sig gick bra den också och att köra 15 mil dit och 15 mil hem var inga som helst problem. Med en trött, sovande älskling i sätet bredvid på vägen hem fick jag nöja mig med sällskap från radion men kunde verkligen inte klaga när vi susade hemåt i nattmörkret :)



Karin på restaurangen där vi åt.
Så söt, så underbar - älskar verkligen den här tjejen :)



Vi inne på arenan innan konserten.



Kvällens huvudperson.


Skön stämning och en lysande konsert.



Julaktiviteter

De senaste dagarna har som sagt inneburit mycket tid med älsklingen och flera roliga upptåg. Jag har precis lagt in ett antal bilder på Facebook och ett smakprov kommer här.


Invigning av julbocken här i Gävle i söndags.


Karin :)


Fyrverkerier vid invigningen.


Pepparkakshus-bygge :)


Vi var väldigt flitiga och Karin var oerhört noggrann :)


Det var ett väldigt tålamodskrävande arbete, humöret var inte på topp
hela tiden men vi blev väldigt nöjda med slutresultatet till sist i alla fall :)


Och vi var glada när vi gick och la oss, trots en del gnäll från bådas
sida under arbetets gång behövde ingen av oss sova på golvet sen... :)




Västerås tur och retur

Ännu mer jultema blev det igår morse när vi tittade på första avsnittet av julkalendern jag och Karin. Snart har jag ingen manlighet kvar... ;)

För att citera #12, angående att såväl #4 som #17 bakat pepparkakshus med sina respektive direkt efter senaste gympasset: "Ni lade inte bara manligheten på hyllan ett tag, ni raserade den helt" :)

Nu drar vi till Västerås om någon timme eller två och ikväll står Winnerbäck på schemat. Ska bli grymt!











Jultema för hela slanten

Helgen i övrigt var kanon. Lugn ensam fredagskväll följt av nostalgi framför Tipsextras 40-årsjubileum med Noa som sällskap under lördagseftermiddagen. Därefter matlagning och film med Karin. Kyckling med klyftpotatis stod på menyn och resultatet blev klart godkänt. Riktigt gott till och med. Därefter film (Tomten är far till alla barnen och Beck - Vita nätter) innan det var dags att slå igen butiken för den dagen.


Mycket tid har spenderats med Karin de senaste dagarna. Söndagen bjöd nämligen på adventskalas hos svärmor med julgröt, glögg och annat gott. Dessutom gick jag och älsklingen ner till invigningen av Gävlebocken. Första gången i mitt Gävleliv som jag såg den, riktigt mysigt och trevligt.

Efter den första adventssöndagen, som förstås avslutades med några fina fotbollsmatcher även utöver Milanmatchen, så kom också en måndag som även den gick i vissa julstöksspår. Min kära flickvän hade fått för sig att vi skulle bygga pepparkakshus och som den toffel som man är var det förstås inte tal om att säga nej... :)


Så minsann, ett pepparskakshus fick vi ihop till slut efter ett mycket tålamodskrävande arbete. Humöret hos oss båda var bra till en början, för att sedan sakta men säkert bli allt sämre ju pilligare och krångligare arbetet blev. Dock blev vi glada igen mot slutet av bygget då slutresultatet faktiskt blev helt okej. Och ingen av oss behövde sova på golvet i natt... ;)


Bilder från i söndags och gårdagens pepparkaksbak kommer senare och även från morgondagens Winnerbäckkonsert i Västerås som är nästa mål för det pepparkaksbakande paret :)




Der Hunter

Jägaren varknade äntligen till liv och frälste oss Milanfans i söndags kväll borta mot seriejumbon Catania. Efter 90 frustrerade minuter fyllda av långsamt spel, målchanser som lyste med sin frånvaro och ett resultat som luktade 0-0 lång väg slog han till. Två mål på stopptid och helt plötsligt hade Milan vunnit med 2-0, fått med sig tre viktiga poäng och den tidigare så kritiserade och bänkade holländaren hade kanske fått det att lossna till slut. Förhoppningsvis kommer han nu att visa vilken målskytt han egentligen är.

Hursomhelst såg Huntelaar till att en mycket trevlig helg fick ett riktigt bra slut också.





RSS 2.0