Axplock av bra födelsedagspresenter



Fick bland annat den här boken av Karin i födelsedagspresent.
Den kommer lägligt nog till användning inom kort:

Paris 24/8-28/8
Kommer bli magiskt! :) 



Min kära sambo vet vad jag lyssnar på mest just nu.
Lysande present det här med! :)



Tiden går

Det känns som att det var igår jag fyllde 20 i princip, samtidigt som jag å andra sidan känner att jag har samlat på mig en massa erfarenhet och fått uppleva mängder med saker som jag verkligen är tacksam för de senaste åren.

Hursomhelst, det jag vill komma till är att tiden springer iväg och att det känns märkligt att jag fyller 25 imorgon :)




Runt ett år gammal :)




Jag och Mackan, NIK:s försäsongsträning, 2005





Student 2005



Ölandsbladet våren 2006



Ganska ny i Gävle, början av 2007




Jag och Robin, Gävle hösten 2007




Jag och Robin, lagfest med Korsnäs våren 2008




Fotboll hemma i Nickebo sommaren 2008



Jag och pappa utanför San Siro i mars 2009



Jag och min underbara flickvän - numera även sambo - i Rättvik försommaren 2009



Ny stad, nytt lag igen: I Olympiatröjan, Helsingborg hösten 2010



Semesternjutare på Fuerteventura, februari 2011




Vid Kärnan, Helsingborg försommaren 2011


Några timmar kvar som 24-årigen, sen börjar jag nog känna mig gammal... :)





Textleverans

Igår var den mest kreativa och produktiva arbetsdagen från min sida hittills. Blev en del artiklar, bland annat ett simreportage om två USM-simmare som hamnade på förstasidan i dagens Barometern. Dessutom fick jag skriva lite för webben:

http://www.barometern.se/sporten/malkalas-for-kff-i-vimmerby%282878006%29.gm

Kul att få leverera en del text :)



Snart, snart, snart!

Ikväll kommer min underbara flickvän ner hit från Gävle. Kommer bli underbart! :)

25-årskalas står på programmet på fredag och några fina dagar tillsammans väntar. Längtar!



 





Mest jobb just nu

Ja, det blir inte så mycket mer än jobb för min del för närvarande. En vecka av fem är avklarade och den innebar sex dagars jobb. Även om det inte är så jättemycket att göra vissa dagar så blir det ändå en hel del av dygnet som går, med tanke på att jag jobbar mellan 15-23.30. Igår rentav mellan 12-23.30.

Så tiden springer iväg, men det är ganska skönt det faktiskt. För jag ser verkligen fram emot den här veckan då Karin äntligen kommer ner här och det är dags för 25-årsfirande på fredag :)

Jobbet är dessutom kul, så jag har ingenting att klaga på. Veckan har bland annat inneburit fotbollsreportage, bevakning av en stor hästtävling och diverse andra minde jobb.

Nu dags för stranden en stund.
Därefter jobb 15-23.30 igen.




Jobbet är igång

Tre eftemiddar/kvällar på Barometern är avklarade och jag har inte fått mycket mediautrymme än. Bara en artikel med mitt namn i bylinen har synts än så länge, men jag jobbar hårt i det tysta :)

Det är många småsaker som ska fixas här, notiser som ska skrivas, resultat som ska läggas in, jobb som ska planeras och förberedas och så vidare. På Ölandsbladet blev det ju att man producerade artiklar varje dag då vi var så få som jobbade, här blir det mer varierat.

Idag var tanken att jag skulle ha gjort en intervju till en större artikel om en ny amerikansk fotbollstjej som IFK Kalmar har signat. Men tyvärr hade det blivit ett missförstånd och intervjun flyttades fram. Dock bara till imorgon så får finslipa engelskan lite nu :)

Imorgon blir det dessutom en inför-grej till en stor hästtävling. Blir fint att komma ut på fältet lite och få göra lite nytta för pengarna :)

(skrevs i onsdags, men publicerades inte förrän idag lördag)


Utflykt i Smålandsskogarna

Inget badväder, inget bra på tv, ingenting speciellt som måste göras - så vad göra? Jo, ta en tur ut i Smålandsskogarna, se sig om en runda och besöka Aboda Klint, passa på att njuta av utsikten i tornet där och bara må bra av att ta det lugnt, åka runt i Småland och ha det gott.

Ja, så såg familjen Alfredssons söndagseftermiddag ut. Inga stora utsvävningar hos oss med andra ord, men likväl en riktigt trevlig dag och ett kul initiativ av mina kära föräldrar.

Det blev på så sätt en mycket bra dag och några fina sista lediga timmar innan det under måndagen var dags att dra igång med årets sommarjobb.



Vid Aboda Klint



Mamma och pappa :)



Från utkikstornet - högt!




Dags att göra en Sofie Fahrman

Ja, eller inte riktigt. Jag tänker inte betygsätta några tröjor, utstyrslar eller annat heller för den delen. Och jag kommer inte att fundera på om matchtröjorna är moderiktigt utformade eller inte, för den kunskapen har jag inte. Men däremot blir det nu några rader med mina åsikter om följande fotbollströjors utseende:

1. Korsnäs BK:s andraställ 2007-2008:

    

Kommentar: Min absoluta favorit! Jag gillar vitt i matchställ och den här satt perfekt när jag hade glädjen att få spela en hel del i den både 2007 och 2008. Det blå klubbmärket smälte in perfekt och även reklamen såg väldigt diskret och snygg ut på de här tröjorna. Enkel och snygg! Den svarta detaljen på vänsterarmen passar också in.


2. IK Sätras förstaställ 2009:

    

Kommentar: Den här Sätratröjan gör mig kluven. Tidigare gillade jag inte grönt i matchställ, men åsikten vände när jag själv hamnade i ett grönbeklätt gäng 2009. Stället blev komplett i mina ögon när vi bytte vita shorts mot svarta. Gillar just den här gröna färgen skarpt, riktigt mörk, klar och snygg. De svarta shortsen bryter av läckert och tröjan är enkel och stilren. Att vi dessutom spelade bra i stället gör säkert sitt till, men jag hade nog fallit för det ändå.


HF Olympias förstaställ 2010:

  

Kommentar: Svårplacerad den här. Riktigt snygg egentligen! Färgerna gillar jag skarpt, rött och/eller vitt är alltid ett vinnande koncept när det gäller matchställ. Gillar också att tröjorna är vita och shortsen röda, i stället för tvärtom som är vanligare. En av de finaste tröjorna som jag har spelat i, men tror stället hade varit ännu snyggare med vita shorts också. I princip helvitt med några små röda detaljer i hade varit som pricken över i:et.


4. Nickebo IK:s förstaställ 2008: (jag spelade återigen för NIK under sommaren 2008, på lån)

 

Kommentar: Den matchtröja som ligger mig varmast om hjärtat då det är NIK:s gamla dress. NIK spelade tidigare i gulsvart men bytte under 2000-talet till helsvart och det här är ett av de senaste ställen. Vissa tycker att det är tråkigt, jag tycker att det är stilrent och vackert. Inte så jätteroligt kanske, vilket bidrog till den låga placeringen här, men likväl en bra tröja.



5. Korsnäs BK:s förstaställ 2007-2008:

  

Kommentar: Absolut ingen ful tröja i mina ögon, men ändå sist på min lista. Jag har lite svårt för den här medelblå färgen. Ska en matchtröja vara blå ska den vara riktigt mörk/marin alternativt himmelsblå. Så gärna lite mörkare blå ton och bort med den gula Oden-loggan. Annars ganska snygg!







Generande upptäckter och nostalgi

Jag håller på att städa ur ett av skåpen i mitt gamla pojkrum och jäklar i mig vilken nostalgi det blev av städandet. Hittade en trave med gamla skivor och inser nu, med blandade känslor, att jag som yngre lyssnade på allt från Drängarna och dansband till Spice Girls (helt seriöst, hur tänkte jag när den inhandlades?) och Smurfhits.

Det ska tilläggas att det här är från tiden när jag var runt nio, tio år. Men likväl ömsom skäms jag och skrattar ömsom högt åt mina musikval under mitten på 90-talet. Att det var bättre förr är väl synd att säga i det här fallet...

Det är ändå riktigt kul att rota bland alla gamla saker som har samlats på hög. Just musik väcker alltid gamla minnen och jag hittade även en del gammalt skolarbete som var kul att kika på igen.

Nu går plockandet vidare och fler minnen lär väckas till liv :)

Generande upptäckter och nostalgi

Jag håller på att städa ur ett av skåpen i mitt gamla pojkrum och jäklar i mig vilken nostalgi det blev av städandet. Hittade en trave med gamla skivor och inser nu, med blandade känslor, att jag som yngre lyssnade på allt från Drängarna och dansband till Spice Girls (helt seriöst, hur tänkte jag när den inhandlades?) och Smurfhits.

Det ska tilläggas att det här är från tiden när jag var runt nio, tio år. Men likväl ömsom skäms jag och skrattar ömsom högt åt mina musikval under mitten på 90-talet. Att det var bättre förr är väl synd att säga i det här fallet...

Det är ändå riktigt kul att rota bland alla gamla saker som har samlats på hög. Just musik väcker alltid gamla minnen och jag hittade även en del gammalt skolarbete som var kul att kika på igen.

Nu går plockandet vidare och fler minnen lär väckas till liv :)


Tröjbedömning

I våras fick jag en idé till mitt fotbollsbloggande när jag läste Sportbladet och såg att de satte betyg på samtliga allsvenska lags matchtröjor inför säsongsstarten.

Min idé blev då att plocka fram bilder på så många av de matchtröjor som jag har spelat i under seniorkarriären och själv sammanställa en ranking av dem. Nu är jag inte modekunnig, långt ifrån, så tyckandet bottnar helt i vad jag själv tycker är snyggt eller inte gällande fotbollströjor och inte i vad som är moderiktigt eller inte matchställ. Meningslös idé kanske, men lite kul tyckte jag och gjorde till slut slag i saken :)

Min egen smak när det gäller tröjor har varierat lite genom åren. Men rent generellt är jag svag för stilrena, enkla designer gärna innehållande i princip en enda färg. Helvitt exempelvis är riktigt läckert i mina ögon. Även svart är en bra färg när det gäller matchtröjor. Samtidigt är jag svag för rött då det är den färg som är nummer ett hos mig.

Här syns nu i tur och ordning Korsnäs BK:s, Nickebo IK:s, IK Sätra:s och HF Olympia:s ställ. Alltså samtliga seniorklubbar som jag har representerat:


Korsnäs BK:s förstaställ 2007-2008:




Korsnäs BK:s andraställ 2007-2008:




Nickebo IK:s förstaställ 2008: (jag spelade återigen för NIK under sommaren 2008, på lån)




IK Sätras förstaställ 2009:




HF Olympias förstaställ 2010:



Givetvis har mina klubbar spelat i ett antal olika ställ och det här är egentligen bara ett urval då jag säkerligen har spelat i minst lika många olika matchtröjor till. Men det här är de som jag kommer ihåg mest och som också är de snyggaste enligt mig. Den enda som egentligen saknas är vår andratröja från IK Sätra 2009. En helröd, riktigt snygg skapelse som vi tyvärr bara spelade i under ett fåtal matcher.  

Nu är bara frågan vilka som är snyggast respektive minst vackra av de här? Jag är kluven och har svårt att bestämma mig, men ska ge mig på en ranking i nästa inlägg.







Lata dagar

Sommaren rullar på och hittills har den varit väldigt lugn för min del. De senaste dagarna, efter att jag kom hem från Gävle, har varit riktigt lata och slöa från min sida. Man kan säga att jag passar på att njuta rejält av ledigheten nu innan jobbet på Barometern börjar den 18 juli :)

Sola, bada, sitta här och nöta FM och inte göra mycket vettigt - så ser mina dagar ut :)

Har dock tagit mig lite i kragen och satt igång med sommarträningen. Fyra-fem löppass i veckan ska det bli framöver och jag har redan avverkat två rundor den här veckan. Det blir ytterligare en sväng idag och sen ska jag se till att hålla i springandet till sommarens slut.




Idag blir det förhoppningsvis sol och bad nere på Varvet.



Gävledagarna i bilder

Som det har utlovats kommer nu en hel del bilder från de finfina dagarna i Gävle. Håll till godo! :)




I måndags hyrde vi - jag, Karin och svärfar Håkan - kanot och gav oss ut på paddlingsfärd. En färd som resulterade i ett ofrivilligt bad i Testeboån. En misslyckad vändning med kanoten i ganska strömt vatten innebar att vi välte och fick oss en rejäl kalldusch. Men som tur var hade vi vare sig mobiler, kameror eller annat av värde med oss så det gick att skratta åt det hela lite senare när vi satt och åt vår matsäck (som klarade sig), totalt dyngsura och utan ett torrt plagg med oss :)




Under lördagskvällen blev det tacopizza på American Take Away med Karin följt av ett mycket trevligt återseende av den här grabben. Mannen, myten, legenden: Bentzer! :) Min gamle Korsnäs BK-vän har precis återvänt till Gävle efter några år i Stockholm och var i full gång med att skruva IKEA-möbler och förfesta när jag ramlade in.

Det blev några öl, lite rosé och en del skruvande i sällskap med Bentzer och några sköna profiler till (som dock var iskalla när det gällde möbelfixandet). Dessutom snackades det förstås en hel del gamla minnen och det blev ett par lyckade timmar.


 

Söndagen innebar en kort tågresa till Ockelbo för marknad där. Det var ett tag sen jag besökte Bäckebo marknad senast, en marknad jag alltid var på med mina föräldrar som yngre, så det var väl på tiden att gå på på en sån tillställning igen :)

Karin och jag köpte på oss strumpor, foppatofflor och godis, spenderade hela eftermiddagen på en överraskande rolig marknad och var klart nöjda när vi återvände till Gävle framåt kvällen :)




Ruskigt snygg tjej i en riktigt fin träningsoverall med ett vackert namn på ;)




Skärgårdstallrik på Wahlströms fiskekrog, satt klockrent! Middag med svärföräldrarna och Karin i fredags kväll och svårt att inte vara nöjd med de här delikatesserna på bordet.




Nöjd kille :)




Släktkalas i Axmar hos svärfar Håkans syster Marie (i mitten), med bland andra farmor och ytterligare en av systrarna, som ni också ser här på bilden. Alltid trevligt att få känna sig som en inom familjen på riktigt :)




På väg hem från kalaset blev det bad i Kvarndammen. Ganska skönt faktiskt och kul att passa på att bada där igen, trivs verkligen där ute.




Avslutade Gävlevistelsen med en fika med de här legenderna: Koller och Jonas. Två av mina allra bästa vänner från den magiska IK Sätra-tiden levererade som vanligt och det blev några timmars snack om fotboll, en del fotboll till, gamla minnen och livet i allmänhet. Kvalitetstid så det förslog!


Det var allt för den här gången, men längtar redan tillbaka. Gävle kommer jag alltid att trivas i :)




Fotbollssummering nr 2

Har knåpat ihop en sammanfattning av vårsäsongen för vårt B-lag, likt den jag skrev om HF Olympias A-lag för någon vecka sedan. För eventuella fotbollsintresserade läsare finns den ute såväl på vår hemsida som i Olympiabloggen:

hfolympia.se:
http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/AterblickavB-lagsvaren/


bloggen:
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2011/07/06/5763720-laget-for-b-laget-i-halvtid/



HF Olympia B inför en match ifjol.



Magiska dagar

Magisk är ett uttryck som jag numera har en tendens att använda för ofta. Men om de senaste dagarna, som har spenderats i Gävle, går det inte att säga annat än att de var magiska. Det är den absolut mest exakta beskrivningen av dem.

Återseendet av Gävle, min älskade sambo och ett antal andra härliga människor som finns i min gamla hemstad blev precis så bra som jag hade kunnat hoppas på. Och lite till, faktiskt. Det har varit rakt igenom suveränt och jag längtar redan till nästa gång det blir en tur norrut.

Nu sitter jag på tåget hem, gläds åt förstaklass-åkandet med internet och kaffe och kan blicka tillbaka på några riktigt lyckade sommardagar.

Gävlevistelsen blev ganska fullspäckad med bland annat mat på Wahlströms fiskekrog, släktkalas, ett besök på Ockelbo marknad, en paddlingstur med Karin och svärfar Håkan som slutade med en rejäl kalldusch, ett kärt återseende av Bentzer och några timmars kvalitetstid med den eminenta duon Pettersson/Koller. Dessutom innehöll den förstås en massa skön slappartid med min underbara flickvän så det har verkligen inte gått någon nöd på mig :)

Bilder och mer från dagarna i Gävle kommer upp här så fort jag har kommit hem och kan lägga in bilderna.



Olympiasummering

Ögonlocken börjar bli tunga och klockan mycket. Sambon jobbar och jag borde sova, men har roat mig med att skriva klart och pussla ihop en sammanfattning av Olympias vårsäsong 2011. Den är nu äntligen klar och ligger ute såväl på vår officiella hemsida som i vår Olympiablogg:

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/A-lagsvarensummeras/ 
- vår hemsida

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2011/07/01/5721994-sammanfattning-av-a-lagets-varsasong/ 
- bloggen

Nu läggdags. Kommer sova gott efter dagens tågresa och ett kärt återseende av Sätra, Träffens IP, studentområdet där jag bodde och en del andra ställen i Gävle som framkallar mängder med fina minnen. Det kanske inte är världens mest charmiga eller häftiga stad, men som jag trivs här ioch så mycket som den här staden betyder :)






RSS 2.0