Underbart dryga elever

Blev hånad av en elev i min ena femma för någon veckan sedan:

 
Om jag blev arg? Irriterad? Stött? 
Självklart inte. Det här är ju bara underbart och roligt rakt igenom 🙂

Just den här tjejen är inte sällan snabb att komma med små pikar och vassa kommentarer, något som bara är att applådera.

Sådana här konversationer är en av anledningarna till varför jag trivs riktigt bra med mitt lärarjobb just nu. Jag vill verkligen kunna ha det så här med mina elever. De ska känna att det är jag som bestämmer och visa respekt, vara seriösa och kunna ta krav, men samtidigt känna en så stor trygghet med mig att de kan skämta och vara lagom dryga med jämna mellanrum. Jag älskar det och jag är övertygad om att även mina elever uppskattar den avslappnade sida som jag gärna bjuder på.
 
 

Allsvenska tipset 2019

Så var allsvenskan äntligen igång igen. I år slutar den (givetvis inte, men mitt förhandstips tror ändå på det) så här:

 
MFF ska vinna med den trupp som de har, men samtidigt har man just allt att förlora då allt annat än SM-guld är underkänt. Häcken kommer kunna utmana, likaså AIK. Norrköping också om deras defensiv klarar tappet av Andreas Johansson.

Mitten är alltid svår. Elfsborg har en ganska bra trupp men det är upp till bevis nu för deras och tränaren Jimmy Thelins del. De kan sluta sexa likaväl som elva. Kalmar tycker jag har relativt bra och intressant trupp, med allt från Rasmus Elm till min gamla elev York Rafael. Frågan är dock om de har någon målskytt i år. Kan bli både topp och flopp för KFF. Sundsvall är ett annat intressant lag som var riktigt fina ifjol, men som samtidigt nu riskerar att vara sönderlästa.

Helsingborg är en stark nykomling medan AFC (förvisso mycket bra i cupen) och Falkenberg får det tuffare. Sirius kan också få det tufft, jag tippar ju det här och ser inte många lag som har en smalare trupp men å andra sidan finns det en del kvalitetsspelare i Uppsalalaget. Kan nog likaväl tvingas kvala som att de kan landa tia typ. Så svårtippade är också Örebro. De har flera riktigt vassa startspelare, men sitter också på en ganska tunn trupp. 

Det blir säkert inte alls så här i slutändan. Men struntsamma, nu är det igång och i morgon drar jag till Sundsvall för att se mitt MFF. Gott det! 



RSS 2.0