Snabbtänkta elever

Det blir väldigt lite bloggat den här veckan. Jobb och målning i nya huset nu till helgen står på schemat och tiden är - som jag sagt tusen gånger redan - för knapp i dagsläget. Men några rader måste ändå in, för det här är för bra för att inte omnämnas.
 
Jag måste nämligen säga att jag gillar när eleverna är rappa i käften och samtidigt snabbtänkta samt har mycket glimt i ögat.

Gårdagens överlägset bästa svar på tal är ett klockrent exempel:
Jag sa "det märks att ni ganska snart är tonåringar, ni börjar få den där småkaxiga tonårsattityden" (med glimten i ögat förstås) till två av tjejerna i femman som roade sig med att dryga lite med mig på lektionen.

Svaret kom blixtsnabbt från en av dom:
- Och vad börjar du få då? 30-årskris eller?
 
Då var det bara att erkänna sig besegrad...

Jag vs eleven 0-1 :)

Oväntad bakgrundsbild

Förra veckans roligaste/sjukaste tillfälle på jobbet gav mig och även eleverna ett rejält skratt. Vad var det som hände då?

Jo, jag hade lektion med 5A och jobbade med ett minitema om propaganda. Jag visade bilder på några kända historiska personer som har haft stora roller när det gäller propaganda. En av dem var Joseph Goebbels. Körde några olika bilder på honom och andra och utan att jag själv märkte det råkade jag klicka så att Goebbelsbilden hamnade som bakgrund på skärmen. När jag sedan klickade ner bilderna var det då detta som prydde skärmen på min dator till stor glädje för eleverna som sågr den på tavlan:


 

Jag kan ju tillägga att bakgrundsbilden är ändrad nu... :)

 

 

 


Nedräkningar och händelserika tider

Nedräkningen till pappaledigheten har börjat på allvar. Inte minst sedan det blev klart att jag lämnar tidigare än beräknat. Karin har fått fast jobb som socialsekreterare i Sandviken och det är helt perfekt, både för hennes egen del (då hon får göra något som hon verkligen vill) och för vår (då det är fast, tills vidare, och en garanterad inkomst är tacksam nu). Så den sista april lämnar jag Kungsgårdens skola, åtminstone för den här gången, och lägger all energi på att vara hemma med vår lille son fram till i januari nästa år.


Vad som händer därefter för min del är än så länge skrivet i stjärnorna... :)


- - - - - - - - - - - - - - - - -


Försäsongen i fotbollen är igång
och det är en härlig känsla när träningsmatcherna är igång. För egen del är det samtidigt en annorlunda sits i år. Det är nämligen första gången på nästan 20 år (sedan 1996 om jag inte missminner mig) som jag inte spelar i ett lag och är i full färd med att försäsongsträna.

Jag är dock oerhört glad ändå över att jag nu har såväl jobb som - framför allt förstås - familj som får all min tid just nu. Dessutom är det trots att jag själv inte lirar för tillfället kul att matcherna är igång. NIK och MFF följs stenhårt och ett spännande fotbollsår står för dörren.

 
- - - - - - - - - - - - - - -


Nedräkningen till vår flytt
är också igång på riktigt allvar. En knapp månad till, sedan flyttar vi in i vårt mysiga radhus i Hille (precis utanför stan). Det kommer att bli kanon!


- - - - - - - - - - - - - - -

Snacka om att det har hänt mycket det senaste året för vår del och dessutom är mycket på gång. Jamaica i slutet av 2012/början av 2013, flytt från Helsingborg i somras, vår underbara lilla sons födelse i september, husköp nu, nya jobb, ny flytt inom kort, giftermål i början av hösten - synd att klaga :)

 

 


Dags igen

Dags att blogga igen, bättre sent än aldrig. En månad sen sist. Skyller fortsatt på tidsbrist samtidigt som jag är väl medveten om att bloggen är mitt eget initiativ, inget påtvingat, som jag ändå borde kunna sköta någorlunda trots jobb, flyttplanering, packande och familjeliv.

Förrförra veckan hade vi lov så då låg jobbet åtminstone delvis nere. Lovet in Mamma anlände från Småland under fredagskvällen och stannade hos oss till tisdagen.

Det var återigen roligt att ha mamma på besök och hon tyckte garanterat att det var riktigt stort att få ta hand om barnbarnet under några dagar. Det känns förstås ännu mer speciellt att träffa sina föräldrar nu när det förutom Karin också finns en liten junior i familjen.

Helgen med mamma hos oss var lugn och skön. Promenad i Hemlingby följt av sopplunch där under lördagen och babysim på söndagsförmiddagen stod på schemat. Därefter kollade vi hockeyfinalen och sedan var mer eller mindre helgen över.

- - - - - - - - - - - - - - -

När mamma hade begett sig hemåt på tisdagen tog husköpsfixandet vid igen. Det har ju varit en del sånt den senaste tiden och förra veckan var det dags att styra upp lånet till köpet.

Två möten med Swedbank senare var det ordnat och tur var väl det då förkylningarna slog till mot hela familjen och halvt däckade oss under den kommande helgen.

- - - - - - - - - - - - - - -

När Theos första febertopp i karriären var över och snorandet hos mig avtagit lite var det helt plötsligt dags för jobbvecka igen. Utvecklingssamtal (är ju mentor för 29 ungar så det tar sin tid) och det sedvanliga slitandet med planering, lektioner och så vidare tog vid. Det är ständigt massvis att göra, men samtidigt fortfarande roligt allt som oftast och garanterat utvecklande för mig.

 
 

RSS 2.0