Rysare i seriefinalen

Lördagens seriefinal mellan oss i IK Sätra och Gävle Latino på Träffens IP blev en riktig rysare och ett ställningskrig mellan två starka lag. Chanserna lyste under hela matchens gång med sin frånvaro och det handlade mest om tuffa närkamper, bra försvarsspel och att minimera misstagen för det egna lagets räkning.




För vår del blev det en riktig slitsam tillställning då vi drabbades av en utvisning redan efter knappt en halvtimmes spel. Därmed blev det dryga timmen med en man mindre och förstås i första hand ett spel inriktat på att försvara oss. Något som vi gjorde helt strålande och i det närmaste inte släppte till en enda riktig målchans.

Ett riktigt läge var egentligen det enda Latino lyckades skapa trots det numerära överläget och chansmässigt var faktiskt vi närmast segern. Koller hade två riktigt farliga skarvar när han höll sig framme på ett par frisparkar, inte minst med ett par minuter kvar och bollen dansade på Latinos mållinje.


Trots de fina möjligheterna tycker jag inte att vi ska gräma oss över att en poäng inte blev tre. Tvärtom var det mycket starkt att klara av att hålla nollan med en man mindre under så lång tid. Laginsatsen var helt magnifik och det var underbart att se hur alla slet som slavar för varandra. Defensiven var klockren rakt igenom och alla gjorde ett enormt jobb.

Med lite flyt kunde vi till och med ha vunnit, men när slutsignalen ljöd var det ändå en lättnad att en mycket viktig poäng var fixad. Vinst i hängmatchen mot Jädraås på onsdag och vi är uppe i serieledning, så läget är bra i tabellen tack vare gårdagens resultat.


För egen del blev det också en lyckad lördagseftermiddag på Träffens konstgräs. Tidigt i andra halvlek fick jag order om att börja värma upp och det blev därefter 35 minuters spel som mittback. Precis som för resten av laget fungerade det riktigt fint. Jag hann med ett antal närkamper, gick segrande ur de flesta och det kändes tryggt för oss nere i backlinjen som fungerade i det närmaste prickfritt. Det blev en del brytningar, någon fin glidtackling, ett par rensningar och några lyckade offsideställningar från min sida och det kändes skönt att verkligen få vara delaktig i poängen.



http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=423695
- matchreferatet på officiella hemsidan

http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html?#0 - bilder på min bilddagbokensida, under 22 augusti

http://iksatraherr.blogg.se/ - Sätrabloggen 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0