Succéartad fotbollslördag

Rubriken kanske är i överkant och lite väl överdriven, men man ska ju ta vara på livets positiva stunder och igår fanns det verkligen ingenting att klaga på. Mysigt uppvaknande följt av tre poäng som i sin tur följdes av Premier League-premiär med grabbarna framför tv:n var ingredienserna för en strålande dag.


Först vaknade jag upp intill älsklingen när klockan ringde redan vid kvart över sju, då det var dags för mig att bege mig till samlingen. Hann med en titt i tidningen i farten och såg till min glädje att Lingbo slog Forsbacka med 1-0 under fredagskvällen, något som hjälpte oss i toppstriden. Därefter samling med frukostbuffé som vanligt när tidiga lördagsmatcher står på schemat och sedan en tur till Älvkarleby. Inte världens metropol direkt men på sitt vis en charmig liten håla (i positiv bemärkelse snarare än negativ) med en fin idrottsplats där bygden lag Älvkarleby IK tog emot oss.

Det blev en rolig resa för såväl mig själv som för hela lagets del. Vi gjorde en strålande första halvlek och även om motståndet långt ifrån var det bästa så var det mest tack vare vår egen fina prestation som vi fick fram till hela 6-0 före paus. En ledning som vi sedan höll långt in i andra halvlek innan vi sista kvarten gjorde ytterligare tre mål och vann med hela 9-0 till sist.


Själv spelade jag 70 minuter som mittback och det gick bra. Förstås hade vi inte alltför mycket att göra i backlinjen men jag tycker ändå att jag var ganska delaktig i spelet, spelade mig ur en del situationer på ett lugnt sätt och dessutom tvingades jag göra ett par riktigt vassa brytningar i lägen som kunde ha blivit farliga målchanser för hemmalaget annars. Så det kändes riktigt bra och jag kunde inte vara annat än nöjd efteråt. Liksom hela laget förstås, det var av förklarliga skäl mycket muntra miner i omklädningsrummet efteråt.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=418190 - officiella hemsidans matchrefet

http://iksatraherr.blogg.se/ - bloggen uppdaterad


Efter Älvkarlebyresan bänkade sig jag och ett gäng lagkamrater här hemma hos mig för Premier League-tittande resten av dagen. Med andra ord gick lördagen helt i fotbollens tecken och ingen av oss var särskilt missnöjd med det. Tvärtom kunde vi välförtjänt passa på att njuta av att det går bra just nu och att de internationella ligorna äntligen sparkar igång igen. En helt perfekt helgstart!


Förresten, dagens citat under lördagen:
"Affe, börjar inte du också tänka på sågverk här?" - målvakts-Nicko i slutet av första halvlek igår när vi hade en hörna och han stod overksam nere vid eget straffområde. Nog för att det var idylliskt och en verklig bruksortskänsla infann sig i Älvkarleby, men man kan nog ana att Nicko påverkats lite väl mycket av Di Leva-konserten som han var på i fredags. Musikerns något annorlunda tankegångar verkade ha satt sig rejält hos vår målvakt som ägnade samlingen åt att fundera på var Regnbågsbron egentligen finns och vad kosmiskt ljus är... :)


Kommentarer
Postat av: nicko

om du listar ut vart regnbågsbron ligger någonstans så hojta till =)

2009-08-16 @ 22:15:36
Postat av: ädel

http://sv.wikipedia.org/wiki/Regnb%C3%A5gsbron



det är nog någonting för nicko ;)

2009-08-18 @ 12:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0