Sista dagen med gänget

Igår avslutade jag min tid i Korsnäs BK - åtminstone för den här gången. Det var med lite blandade känslor förstås men framförallt kul att få spela några tävlingsmatcher som avslutning på tiden i KBK-tröjan. Bilma Cup handlade det om, en ganska stor inomhusturnering i Ockelbo. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle ha varit med men glädjande nog fick jag rycka in efter sista träningen och ställde givetvis upp. Kul som sagt att avsluta med lite nerv och spänning i form av en turnering.


I KBK-blått för sista (?) gången.


Resultatmässigt gick det inte alls bra för oss då vi på fem matcher endast inkasserade en seger och fick se oss som förlorare fyra gånger om. Men trots det var det långt ifrån en nattsvart sista dag med gänget. För i åtminstone tre av de fem matcherna stod vi för klart godkända insatser, till och med riktigt bra var vårt spel stundtals. Att vi sedan inte räckte riktigt till och att vi hade hamnat i en svår grupp är inte mycket att säga om. Vi hade ju ett delvis nytt lag med många uppflyttade juniorer och kan inte påstå att vi var särskilt samspelta från början. Men trots de förutsättningarna gjorde vi absolut inte bort oss.

Första matchen gick mot Ockelbo som förstås hade publiken i ryggen. Något som var inspirerande då jag tycker det kan vara kul att ha publiken emot sig också ibland. Ännu värre tryck på läktarna blev det sedan framåt kvällen när vi mötte Lingbo IF, även de från Ockelbotrakten. Mer om det senare. Mot Ockelbo gjorde vi ingen höjdarmatch men var ändå bra med spelmässigt. De gick upp till 2-0 men vi hade stundtals ganska bra tryck och efter 2-1-reduceringen genom Brännström var vi på gång. Dock fick de lite väl enkelt och turligt göra såväl 3-1 som 4-1 och de sprang till sist iväg till en 5-2-seger efter ett nytt mål av Brännström får vår del.

I match nummer två stod Sandvikens AIK, som vann vår division 4-serie i höstas, för motståndet. Här gjorde vi kanske gårdagens bästa match men föll riktigt orättvist med 2-0. Visst, det går ut på att göra mål och vi får väl skylla oss själva som inte lyckades med det. Men spelmässigt gjorde vi det riktigt bra. Vi visade ingen respekt alls för de mer meriterade SAIK:arna utan spelade aggressivt och hade det mesta av spelet. Dock ingen utdelning och en tung förlust.

Sista chansen att haka på tåget som gällde de två slutspelsplatserna kom i vår tredje match, vilken skulle innebära dagens enda seger med facit i hand. Division 5-laget Södra BK lyckades vi vända 0-1 mot och fick äntligen utdelning för vårt under långa stunder fina spel. En snabb kvittering av Basse följt av ett 2-1-mål av Abedin gav oss ett grepp som vi aldrig släppte. I stället sprang vi ifrån till 5-1 efter en riktigt lyckad insats.


Storseger mot Södra BK. Vi i blått, jag med #3 i mitten.


Inför fjärde matchen, den mot publikfavoriten Lingbo, hade vi en minimal chans på en kvartsfinalplats. Då krävdes dock två segrar i de avslutande matcherna. Länge såg vi ut att kunna ta chansen då vi spelmässigt dominerade (väntat förvisso då de spelade väldigt defensivt och väntade på kontringar), men återigen hade vi trots chanser grymt svårt att utnyttja vårt övertag. I stället kom en kontring efter 20 av de 25 minuterna som skulle spelas och 0-1 var ett faktum. 0-2 kom på en frispark i slutet och så var den dagen åtminstone tävlingsmässigt förstörd. Det här var dagens tyngsta förlust då vi hade kontroll under 20 minuter och borde ha avgjort innan de fick sitt 1-0-mål.


Jag i matchen mot Lingbo.


Sista matchen blev det storstryk i, 3-8, mot Sjötulls BK men det spelade mindre roll. Lite surt förstås men vi får väl ta med de snygga målen som Dolle och Admir gjorde. Det här var också enda matchen där vi rasade ihop och som vi får vara riktigt missnöjda med. I övrigt var det trots de uteblivna poängen en godkänd insats. Strålande mot Södra BK och SAIK, godkänt mot Lingbo och stundtals även mot Ockelbo. Ändå okej det trots allt.

För egen del var det som sagt ett ganska lyckat avsked. Tycker det precis som för övriga laget gick riktigt bra mot Södra och SAIK, men även mot Lingbo och ganska hyfsat mot Ockelbo. Sista matchen var den enda som jag inte var ordinarie i utan bara gjorde tre-fyra byten - vilket kanske var skönt då jag kom undan med 1-1 i den... Sammanlagt klarade jag mig med -3 i plus/minus-statistiken tror jag. Får också vara mycket nöjd över speltiden som gavs då jag hade räknat med mycket bänknötande eftersom jag som sagt inte skulle ha varit med egentligen.

Att dessutom få åka till och från Ockelbo med en sån profil som vår sekreterare Lantz var bara det en upplevelse. Snacka om skön person som verkligen pratar om allt och inget, hela tiden, men som man aldrig kan tröttna på :)

Lycka till under 2009 nu grabbar!
Kommer att dyka upp och kika på en del matcher på Korsnäsvallen. Och du kommer att bära upp trean på ett perfekt sätt Twana :)


http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html? - finns en del bilder där från cupen under den 10:e januari



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0